Mamusie marcowe 2018 cz. 4 - Strona 98 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-11-01, 15:45   #2911
asiula1306
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie marcowe 2018 cz. 4

Cytat:
Napisane przez bloody_marry Pokaż wiadomość
Witam się dziś "świątecznie" chociaż to takie dziwne święto, ale brownie zrobiłam i zjadłam dwa kawałki <3

Nie mogę się doczekać jutrzejszej wizyty u lekarza!

Dziewczyny, których faceci nie chcą się zaangażować w przygotowania - nie chce się wymadrzac bo przecież wy znacie ich najlepiej, ale dla mnie to odsuwanie ich na maxa od obowiązków będzie miało taki skutek, że odpuszczą już całkowicie. Szczególnie np. zabieranie mamy do szkoły rodzenia. U mnie zadziałało to, że podsunelam mojemu coś czym zajmie się tylko on. Bo przecież on taki mądry pan inżynier a ja zagubiona kobieta:P i został specem od wózków i łóżeczek.

Polecam Wam też książki Księga Ciąży i Księga Dziecka. Tam są nawet rozdziały dla ojców. I są krótkie można przeczytać jak czuje się kobieta w ciąży, jak można jej pomóc, jak nawiązać relacje z dzieckiem.

Juana my budowę chcemy zacząć w przyszłym roku ale nawet jak pójdzie ekspresowo to wprowadziny się gdzieś najwcześniej za półtora roku. A do tego czasu chyba poszukamy mieszkania. Ja jestem za wynajmem ale moi rodzice namawiają mnie na kupienie. Na szczęście mąż też nie jest zadowolony z mieszkania z teściami (swoimi rodzicami). No ale póki co czekam czy i gdzie znajdzie pracę ;(

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
No właśnie u mnie problem jest w tym ze jak mu nawet podsunelam taka książkę pod nos i powiedziałam ze jest rozdział dla tatusiów to jej nie otworzył. Po prostu nie chciał albo nie widział takiej potrzeby. Wiec ta metoda nie działa. Jak prosiłam żeby przejrzał foteliki i żeby zajął się kwestia techniczna (tez inzynier) to tez nic nie zrobił "bo kiedyś nie było takiej techniki i jakoś się jeździło"- u niego wszystko jest "a po co". On nie angazuje się w ogóle wiec metoda z odsunięciem go od tego sprawy nie pogorszy bo juz się bardziej nie da.

Jeszcze przed wyjściem do teściów pyta się mnie czy coś się stało bo chodzę struta. Wiec powiedziałam juz prawie z płaczem ze czuje się ignorowana i mam wrażenie ze się ode mnie izoluje. Jak ja siedzę w salonie to on ucieka do sypialni, zamyka drzwi i go nie ma. Jak przychodzę do niego to zaraz wraca do salonu. Jak oglądamy film który razem wybierzemy to on i tak ma nos w tablecie, mało rozmawiamy ostatnio bo on się ciągle zamyka i dodałam ze elektronika zdominowała nasze życie. Powiedział ze nie zauważył tego wcześniej i ze mogłam mówić. Wiec dodałam ze mówiłam juz jakiś czas temu że zamyka się przede mną i nie bez powodu wprowadziłam zakaz używania telefonu i tabletu w sypialni w łóżku. Raz ze chciałam go skłonić do czytania książek bo z tym jest cieniutko a dwa ze nie chce żebyśmy byli jak małżeństwo z memow gdzie w łóżku z nami jest tablet i komórka. No ale udało mu się zastosować do tej zasady przez tydzień. A jak ja przychodzę do łóżka a on ma już tablet w ręce i słuchawki na uszach to tez włączam swój serial i się nie dopominam...

A jeżeli chodzi o szkole rodzenia- jako ze ustaliliśmy ze on przy porodzie raczej nie będzie to nie widzę potrzeby by uczył się jak oddychać. Na wszystkie inne zajęcia go zabiorę ale akurat na te o samym rodzeniu wole zabrać kogoś kto ta wiedzę przyswoi i potem wykorzysta a nie zmarnuje. Jakby zdeklarowal chęć bycia przy porodzie to oczywiście takie zajęcia jak najbardziej byłyby potrzebne ale jeśli ma rodzic ze mną moja mama to lepiej żeby ona poszła na ta tematykę

asiula1306 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-01, 15:56   #2912
Pannkaka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Torrence Pokaż wiadomość
O mnie taka gadka też by wkurzyła Ja kiedyś myśląc o tym jak to będzie jak będę w ciąży, też sobie planowałam, że basen, że fitness dla ciężarnych - żeby być w ciąży i po ciąży w formie. Życie zweryfikowało bardzo szybko te plany - od początku nie miałam na takie rzeczy ani siły ani chęci. A zmuszać się nie będę - może ktoś uzna to za tanią wymówkę ale wierzę, że mój organizm podpowiada mi co mam robić. Być może celowo mnie hamuje, żeby nic złego się nie stało?
Każdy jest inny, każdy ma inne potrzeby. Widać to nawet tutaj - jedne z nas cały czas pracują i chcą pracować jak najdłużej. Ja z kolei siedzę na zwolnieniu i jest mi cudownie, nie mam poczucia nudy czy gnuśnienia. Nie wiem, czemu ludzie nie potrafią tego zrozumieć, przecież to się wydaje takie proste...
Ja to nawet planowalam biegac na poczatku, tylko spokojnie A pozniej cwiczyc regularnie, ehhh...

Ale tez co to jest, ze facet ma wiecej zaufania do tego, co gdzies tam uslyszal od kolezanki z pracy, czy kogokolwiek innego, niz do tego co mowi mu jego kobieta...

Tak tu dzisiaj cicho i pusto, dopiero sie zorientowalam, ze przeciez wy macie wolne i pewnie jezdzicie na groby, czy do rodziny, a nawet jak nie to, to macie partnerow w domu i z nimi czas spedzacie
Pannkaka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-01, 16:15   #2913
Ojoanna29
Zakorzenienie

Ja tam czasami odpuszczam, nie chce mi się nawet gadać z tz o wyprawce itp, potem będzie jeszcze żałował.. Dla mnie to wielka radocha i przyjemność przeglądać te wszystkie rzeczy, a jak jego to nie interesuje to trudno. Wczoraj chciałam mu pokazać rzeczy z lidla to ledwo na nie spojrzał, więc schowałam, nie będę się narzucać
Mój przy porodzie nie będzie na pewno, boi się szpitali i nie chcę żeby mnie dodatkowo stresował, pewnie też wezmę mamę.. Ona jest pielęgniarką od noworodków, planuję rodzić w jej szpitalu, więc jakoś to będzie.

41/2018
Ojoanna29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-01, 16:26   #2914
bloody_marry
Rozeznanie

Asiula i Ojoanna, przykro mi że póki co macie taką sytuację. Może być zwyczajnie tak, że oni jeszcze "tego" nie czują. Teraz trendy są takie że już w 5-6mc ciąży większość z nas ma skompletowaną wyprawkę. Ale jeszcze nie dawno było to nie do pomyślenia i czekało się prawie do samego rozwiązania. A faceta te sprawy w ogóle omijały! I nie znaczy to że się potem dzieckiem nie interesował i nie brał u działu w wychowaniu. Po prostu miał inną rolę.

A co do telefonu w lozku... Tez mam ten problem z mężem. I nawet przyznam że ja też nie jestem święta! zauważyłam że np. Leżymy oboje wieczorem i każdy ma nos w telefonie albo oglądamy serial ale i tak każde coś dłubie na jakimś sprzęcie. Więc zaczęłam od siebie i mocno ograniczyłam telefon. A jak oglądam tv to oglądam a nie pisze z kimś na messengerze. Potem zaczęłam zwracać mu uwagę np. ze przy śniadaniu albo serialu nie potrzebuje telefonu. Czy pomaga? Bardzo mało, raczej odkłada tel kiedy go proszę. Wiem że jest teraz zestresowany brakiem pracy więc też na wyrost się nie czepiam. Eh, zmora naszych czasów!

bloody_marry jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-01, 16:29   #2915
asiula1306
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ojoanna29 Pokaż wiadomość
Ja tam czasami odpuszczam, nie chce mi się nawet gadać z tz o wyprawce itp, potem będzie jeszcze żałował.. Dla mnie to wielka radocha i przyjemność przeglądać te wszystkie rzeczy, a jak jego to nie interesuje to trudno. Wczoraj chciałam mu pokazać rzeczy z lidla to ledwo na nie spojrzał, więc schowałam, nie będę się narzucać
Mój przy porodzie nie będzie na pewno, boi się szpitali i nie chcę żeby mnie dodatkowo stresował, pewnie też wezmę mamę.. Ona jest pielęgniarką od noworodków, planuję rodzić w jej szpitalu, więc jakoś to będzie.

Mamy tego samego męża? mój co prawda ubranka ogląda chętnie i chętnie pokazuje rodzicom czy bratu ale żeby samemu coś kupić to nie. Teraz jeszcze porozmawialismy i powiedziałam ze w kolejnym miesiącu zakładamy fundusz wyprawkowy bo koszty będą tylko większe. Poprosiłam go o przeczytanie tego nieszczęsnego rozdziału z książki to obiecał ze to zrobi. Ale załamałam się jak powiedział "a ty wiesz ze fotelik będzie można wpiąć do stelaża wózka i tak wozić małego na krótkie dystanse? Kupi się adapter i będzie hulal". Zamawial i wybierał ze mną wózek i fotelik i do dziś nie ogarnął ze fotelik jest z kompletu i nie trzeba żadnych adapterów i ze od dawna wiadomo ze fotelik można wpiąć do stelaża bo juz kiedyś mu to tłumaczyłam. On ma na tyle nieogar ze jak mówię "gondola" to patrzy na mnie jak na kosmitke i pyta się co to. Bo on mówi na to "budka"...

Stary 2017-11-01, 16:37   #2916
Ilsa Lund
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asiula1306 Pokaż wiadomość
Mamy tego samego męża? mój co prawda ubranka ogląda chętnie i chętnie pokazuje rodzicom czy bratu ale żeby samemu coś kupić to nie. Teraz jeszcze porozmawialismy i powiedziałam ze w kolejnym miesiącu zakładamy fundusz wyprawkowy bo koszty będą tylko większe. Poprosiłam go o przeczytanie tego nieszczęsnego rozdziału z książki to obiecał ze to zrobi. Ale załamałam się jak powiedział "a ty wiesz ze fotelik będzie można wpiąć do stelaża wózka i tak wozić małego na krótkie dystanse? Kupi się adapter i będzie hulal". Zamawial i wybierał ze mną wózek i fotelik i do dziś nie ogarnął ze fotelik jest z kompletu i nie trzeba żadnych adapterów i ze od dawna wiadomo ze fotelik można wpiąć do stelaża bo juz kiedyś mu to tłumaczyłam. On ma na tyle nieogar ze jak mówię "gondola" to patrzy na mnie jak na kosmitke i pyta się co to. Bo on mówi na to "budka"...
Pokazuje Ci świat niczym Aladyn

Ilsa Lund jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-01, 16:41   #2917
asiula1306
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ilsa Lund Pokaż wiadomość
Pokazuje Ci świat niczym Aladyn
Próbuje mnie wciąż zaskakiwać uczy mnie ciągle czegoś nowego ale normalnie ręce mi opadły. I znów mu tłumaczyłam na czym polega wózek dziecięcy...

Stary 2017-11-01, 17:05   #2918
Kornelciaczek
Wtajemniczenie

Cześć wszystkim Może trochę późno, ale póki co nie mam za dużo czasu by śledzić wszystkie fora itp. Także zostanę marcową mamusią. Obecnie 20t5d
Kornelciaczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-01, 17:21   #2919
asiula1306
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kornelciaczek Pokaż wiadomość
Cześć wszystkim Może trochę późno, ale póki co nie mam za dużo czasu by śledzić wszystkie fora itp. Także zostanę marcową mamusią. Obecnie 20t5d
Witaj! Jaki masz termin porodu? Dobrze myślę że 16.03? Bo ja mam dziś 20+6 jesteś już po połówkowych? Chłopak czy dziewczyna?

Czy tylko ja robie się tak niezdarna ze ciężko mi się podnieść z lozka? No na dwa razy robie zamach, przydałaby mi się ta drabinka co jest przy szpitalnych łóżkach podciągania się

Edytowane przez asiula1306
Czas edycji: 2017-11-01 o 17:26
Stary 2017-11-01, 17:26   #2920
bloody_marry
Rozeznanie

Cytat:
Witaj

Na pewno teraz masz więcej wolnego czasu będziesz go miała od marca )

bloody_marry jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-01, 17:29   #2921
Kornelciaczek
Wtajemniczenie

Termin wstępnie na 14.03. Nie robiłam żadnych badań prenatalnych, nad połówkowym się zastanawiam. Ogólnie najpierw co dwa, teraz co cztery tygodnie chodzę do gin na NFZ, szkoda mi pieniędzy by za każdą wizytę płacić conajmniej 200 zł, a tutaj wszystkie badania, usg co wizyta za free. Aczkolwiek myślę nad połówkowym. Byłam w 20 tygodniu. Bobasek miał 360 g i chłopiec. Ja zaś niewiele do przodu, bo niecałe 2,5 kg. I co brzuszek lekko się zaokrągla, ale jest dość nisko wg mnie.

---------- Dopisano o 17:29 ---------- Poprzedni post napisano o 17:27 ----------

Asiula1306 im mniej się ruszam to czuję, że zaczyna mnie znów lędźwiowy boleć, więc czas wrócić na zajęcia. Mnie pomaga na ból i problemy ze wstawaniem sport.
Stary 2017-11-01, 17:31   #2922
Ojoanna29
Zakorzenienie

Mój niby od listopada chciał odkładać na dziecko - pensję już dostał, ciekawe czy odłoży.. Niby mamy w przyszłym tygodniu jechać oglądać wózki, jak znowu nie wyjdzie to chyba przejadę się sama

Witaj Kornelciaczku

41/2018
Stary 2017-11-01, 17:35   #2923
Kornelciaczek
Wtajemniczenie

Bloody_Marry czasu mi brakuje, bo jeszcze pracuję i jak wyjdę z mieszkania o 7:30 to wracam zazwyczaj około 14stej-15stej. I od 17:30 znów mnie nie ma do jakieś 20:00, 20:30. U mnie bardzo intensywne życie.

---------- Dopisano o 17:35 ---------- Poprzedni post napisano o 17:32 ----------

Ojoanna29 witaj My jeszcze nic nie mamy, pościel, kołderka, i może z 8 sztuk bodziaków.
Stary 2017-11-01, 17:37   #2924
asiula1306
Zakorzenienie

Cytat:
Termin wstępnie na 14.03. Nie robiłam żadnych badań prenatalnych, nad połówkowym się zastanawiam. Ogólnie najpierw co dwa, teraz co cztery tygodnie chodzę do gin na NFZ, szkoda mi pieniędzy by za każdą wizytę płacić conajmniej 200 zł, a tutaj wszystkie badania, usg co wizyta za free. Aczkolwiek myślę nad połówkowym. Byłam w 20 tygodniu. Bobasek miał 360 g i chłopiec. Ja zaś niewiele do przodu, bo niecałe 2,5 kg. I co brzuszek lekko się zaokrągla, ale jest dość nisko wg mnie.

---------- Dopisano o 17:29 ---------- Poprzedni post napisano o 17:27 ----------

Asiula1306 im mniej się ruszam to czuję, że zaczyna mnie znów lędźwiowy boleć, więc czas wrócić na zajęcia. Mnie pomaga na ból i problemy ze wstawaniem sport.
U mnie to nie jest spowodowane bólem tylko jakaś zwykła niezdarnoscia Środek ciezkosci się przeniósł chyba i jakoś tak ciężko mi się z płaskiego leżenia podnieść. A kregoslup przestał mnie boleć jak zrezygnowałam z dwóch poduszek pod głową podczas snu. Śpię na jednej płaskiej i czuje się rano o niebo lepiej i nie boli mnie głowa. Ledzwiowy tez jakoś ładniej się zachowuje od tygodnia- może dlatego że postraszylam go masazami

Stary 2017-11-01, 17:38   #2925
robinsonka2
Raczkowanie

Cytat:
Termin wstępnie na 14.03. Nie robiłam żadnych badań prenatalnych, nad połówkowym się zastanawiam. Ogólnie najpierw co dwa, teraz co cztery tygodnie chodzę do gin na NFZ, szkoda mi pieniędzy by za każdą wizytę płacić conajmniej 200 zł, a tutaj wszystkie badania, usg co wizyta za free. Aczkolwiek myślę nad połówkowym. Byłam w 20 tygodniu. Bobasek miał 360 g i chłopiec. Ja zaś niewiele do przodu, bo niecałe 2,5 kg. I co brzuszek lekko się zaokrągla, ale jest dość nisko wg mnie.[COLOR="Silver"]
cześć, to będziemy rodzić w podobnym terminie

na NFZ masz usg co wizytę? ale ciąża prawidłowa mam nadzieję?
robinsonka2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-01, 17:41   #2926
Ojoanna29
Zakorzenienie

A ja boję się wstawać tak na wprost i od jakiegoś czasu bujam się na bok i jakoś tak wstaje problemy mam tylko z biodrami, na polowkowych myślałam że nie wstanę z tej lezanki, jakoś zesztywnialam.

Na NFZ też mam usg co wizytę, lekarka ma w gabinecie więc korzysta Tylko zdjęcia zawsze takie biedne dostaję, jeśli w ogóle

41/2018
Stary 2017-11-01, 17:44   #2927
Kornelciaczek
Wtajemniczenie

Robinsonka, tak mam usg co wizyta. Teraz bobasek był dokładnie mierzony, ważony i poznałam płeć. Przez to, że to usg nie jest 3/4D chcę iść prywatnie. Lekarz twierdzi że wszystko OK. Teraz dostałam znów skierowanie na morfologię, mocz, krzywą cukrową i coś jeszcze.

---------- Dopisano o 17:44 ---------- Poprzedni post napisano o 17:42 ----------

Ojoanna29 dokładnie, zdjęcia czarno - białe. Temu korci mnie lepsza wersja.
Stary 2017-11-01, 17:49   #2928
Ilsa Lund
Zakorzenienie

Teraz jak byłam w 21+0 to doktor próbował coś kombinować w 3D/4D ale mu nie wychodziło, regulował coś żeby nie było widać łożyska ale niezbyt to wyglądało. Nie wiem czy to dlatego, że łożysko mam na przedniej ścianie. 8.11 idę na połówkowe do jego koleżanki i nagrywam płytę

Ilsa Lund jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-01, 18:04   #2929
_Selina_
Zakorzenienie

Cytat:
Witaj! Jaki masz termin porodu? Dobrze myślę że 16.03? Bo ja mam dziś 20+6 jesteś już po połówkowych? Chłopak czy dziewczyna?

Czy tylko ja robie się tak niezdarna ze ciężko mi się podnieść z lozka? No na dwa razy robie zamach, przydałaby mi się ta drabinka co jest przy szpitalnych łóżkach podciągania się
Ja czasami wstaję z pozycji bocznej

_Selina_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-01, 18:10   #2930
Lunak
Wtajemniczenie

Asiula, mój tez ciagle z telefonem/tabletem w rece. To ja dzis tak samo i przynajmniej sobie ksiazke przeczytałam spokojnie, a on dzis tylko ekspres wyczyścił i od rana pyka w jakaś gierkę na tablecie. Juz nie komentuje, bo na moje argumenty odpowiada, ze ja przeciez tez sie bawię telefonem.

I mam tak samo ze wstawaniem z łóżka. Juz opanowałam, ze najpierw odwracam sie na bok, kładę stopy na podłogę i ręką sie od łóżka odpycham. Wstać z leżenia na plecach jest mi strasznie ciezko.
Ale wczoraj zauważyłam, ze teraz chodzę pięknie wyprostowana jak nigdy w całym swoim życiu.

Padłam jak przeczytałam odkrycie Twojego męża o montowaniu nosidełka do wózka ja swojemu robię testy z nazw ubranek. Wczoraj w sklepie pokazywałam polspiochy. I wg mojego męża sa to "spodnie z zabudowaną stópką"

Karolciaczek, witaj planujesz pracować jak długo sie da? Pierwsza ciąża? jak na NFZ to chyba czesto masz wizyty. Chyba bym nie dała rady bez wizyt prenatalnej i polowkowej. Uspokaja mnie wiedza, ze u Dziecia wszystko w porzadku i parametry odpowiednie
Gratulacje chłopaka

Ja chyba przebijam Was wszystkie. Mam 1 bodziaka nabytego przez przypadek cały listopad i grudzień daje sobie na całą resztę.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Lunak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-01, 18:13   #2931
kasia6713
Zakorzenienie

Cytat:

Witamy w naszym gronie

Ja też chodzę na NFZ i miałam wizytę połówkową już Nie szłam prywatnie.
kasia6713 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-01, 18:14   #2932
czaro_dziejkaa
Zadomowienie

Jakiś dołujący dzień dziś mam
Niby wszyscy razem w domu, a jakoś tak mnie dopadło.
Mój młody już jest tak znudzony tym siedzeniem w domu, że świruje na maksa. Ale boje się go dac do przedszkola jeszcze, wiec pójdzie dopiero w poniedziałek.
Oczywiście tradycyjnie zwymiotowałam niedawno wszystko i żołądek m wykręca na drugą stronę
czaro_dziejkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-01, 18:23   #2933
Kornelciaczek
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Lunak Pokaż wiadomość
Karolciaczek, witaj planujesz pracować jak długo sie da? Pierwsza ciąża? jak na NFZ to chyba czesto masz wizyty. Chyba bym nie dała rady bez wizyt prenatalnej i polowkowej. Uspokaja mnie wiedza, ze u Dziecia wszystko w porzadku i parametry odpowiednie
Gratulacje chłopaka

Ja chyba przebijam Was wszystkie. Mam 1 bodziaka nabytego przez przypadek cały listopad i grudzień daje sobie na całą resztę.

Mój mąż też na mnie gada, że ciągle z tel, a sam co... W laptopa się gapi. To ja sprzątam, gotuję i wnoszę zakupy na górę, bo przecież do domu wg mojego męża nic nie potrzebne.

Co do badań prenatalnych, tam i tak jest zapis %, a może wyjść wszystko OK, a znam przypadki, że po urodzeniu nieciekawa sytuacja. Temu myślę tylko o połówkowym. W ogóle wychodzę z założenia, że kiedyś nie było takich badań i dzieci też się rodziły... A jak się byś dowiedziała, że będzie chore co wtedy...?? Może na zaś lepiej się nie stresować.

Dziękujemy, aczkolwiek liczyliśmy na córeczkę. Teraz najważniejsze aby było zdrowe.

---------- Dopisano o 18:21 ---------- Poprzedni post napisano o 18:18 ----------

Kasia6713 też mi się wydaje, że moja ostatnia wizyta była tym badaniem połówkowym, bo dokładne pomiary, badanie i takie tam.

W pracy liczą, że będę pracować do końca stycznia. Jednak i tak w okolicach 13/11 wybieram się na co najmniej trzy tygodniowe zwolnienie

---------- Dopisano o 18:23 ---------- Poprzedni post napisano o 18:21 ----------

Cytat:
Napisane przez czaro_dziejkaa Pokaż wiadomość
Oczywiście tradycyjnie zwymiotowałam niedawno wszystko i żołądek m wykręca na drugą stronę
Współczuję, bo ja też prawie non stop wymiotuję :/
Stary 2017-11-01, 18:27   #2934
julietta83
Zakorzenienie

ile dha przyjmujecie?

z suplementów biorę tylko femibion 2, gdzie jest dawka 200 mg, a widzę , że zalecana to 500-600 mg
jest jakiś suplement tylko z dha? znalazłam jedynie pregnę 250 dha, inne mają jeszcze kwas foliowy czy witaminę e
julietta83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-01, 18:30   #2935
pretty_girl19892
Zakorzenienie

GG do pretty_girl19892

Cytat:
Termin wstępnie na 14.03. Nie robiłam żadnych badań prenatalnych, nad połówkowym się zastanawiam. Ogólnie najpierw co dwa, teraz co cztery tygodnie chodzę do gin na NFZ, szkoda mi pieniędzy by za każdą wizytę płacić conajmniej 200 zł, a tutaj wszystkie badania, usg co wizyta za free. Aczkolwiek myślę nad połówkowym. Byłam w 20 tygodniu. Bobasek miał 360 g i chłopiec. Ja zaś niewiele do przodu, bo niecałe 2,5 kg. I co brzuszek lekko się zaokrągla, ale jest dość nisko wg mnie..
Hej gratuluje chłopczyka
A z której części Polski jesteś?

PM 2017
pretty_girl19892 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-01, 18:31   #2936
Torrence
Wtajemniczenie

Cytat:
Próbuje mnie wciąż zaskakiwać uczy mnie ciągle czegoś nowego ale normalnie ręce mi opadły. I znów mu tłumaczyłam na czym polega wózek dziecięcy...
Zaczęłam pisać ale moja odpowiedź zrobiła się trochę zbyt prywatna więc odpisałam Ci w klubie w dyskusji ogólnej
Cytat:
Robinsonka, tak mam usg co wizyta. Teraz bobasek był dokładnie mierzony, ważony i poznałam płeć. Przez to, że to usg nie jest 3/4D chcę iść prywatnie. Lekarz twierdzi że wszystko OK. Teraz dostałam znów skierowanie na morfologię, mocz, krzywą cukrową i coś jeszcze.
Witaj nowa mamo

Powiem Ci, że trafiłaś na super lekarza, że na nfz na każdej wizycie masz usg, zazdroszczę Mój prowadzący zrobił tylko raz, w jakiś 8 tygodniu potem dostałam skierowanie w tej samej przychodni na usg 11-14, połówkowe już sobie tam darowałam. Bada mnie tylko na fotelu, robi to, co musi, nie wykazuje zainteresowania i troski ani trochę
Stary 2017-11-01, 18:31   #2937
pretty_girl19892
Zakorzenienie

GG do pretty_girl19892

Cytat:
Napisane przez julietta83 Pokaż wiadomość
ile dha przyjmujecie?

z suplementów biorę tylko femibion 2, gdzie jest dawka 200 mg, a widzę , że zalecana to 500-600 mg
jest jakiś suplement tylko z dha? znalazłam jedynie pregnę 250 dha, inne mają jeszcze kwas foliowy czy witaminę e
Ja biorę Dopelherz Aktiv Mama Premium bo ma wlasnie spora dawke DHA i innych witamin i jest tani w stosunku do innych witamin
DHA ma 600 mg

PM 2017
pretty_girl19892 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-01, 18:33   #2938
Torrence
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez _Selina_ Pokaż wiadomość
Ja czasami wstaję z pozycji bocznej

Mojej koleżance na szkole rodzenia powiedzieli, że nawet tak się powinno wstawać i to już od 4 miesiąca nawet!

Lunak u nas tak samo było z pytaniem o półśpiochy
Stary 2017-11-01, 18:38   #2939
Kornelciaczek
Wtajemniczenie

Torremce lekarka nawiedzona, bo ma dziwne poglądy i to wolno, a tego nie, to zdrowe, a tamto zabronione.

Dzis pierwszy raz miałam ochote na duza ilość słodyczy, a tak tylko owoce i to kwasne.

Ops, a ja zadnych suplementow nie biore :/
Stary 2017-11-01, 18:58   #2940
Lunak
Wtajemniczenie

Czarodziejka, pomysl z jeszcze tydzien i w domu odpoczniesz chociaż od pracy

Kornelciaczek, rożne podejścia ludzie mają. Mnie ta wiedza wczesna pomogłaby w akceptacji i podjęciu jakis działań

Julietta, ja biorę tylko Pregne plus i Pregne z dha po 1 tabletce dziennie. Nawet nie czytałam jakie to ma dawki i jakie powinny byc dostarczane. Mysle, ze trzeba tez trochę przez palce przepuścić wszelkie zalecenia, bo inaczej nic innego nie robiłyśmy tylko łykały tabletki.

Lunak jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości