|
|
#3811 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: A ile wy wydajecie na KSIĄŻKI? ;)
Oj ja wczoraj zaszalam i az mo glupio z tego powodu, bo mialam juz nie wydawac. Coz wstapilam do mojej ukochanej ksiegarni i ... przepadlam. W zwiazku z tym, ze planuje nieco zaglebic sie w magiczna dziedzine fotografii i dzis kupuje nowy aparacik postanowilam wyposazyc sie w jakis dobry podrecznik, i tak oto moja kolekcja ksiazek powiekszyla sie o The New Manual of Photography autorstwa znanego fotografaJohna Hedgecoe. tytul jest przepieknie wydany, w twardej oprawie, swetnej jakosci papier....tylko o cenie nie wspomne
|
|
#3812 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
I trzymam kciuki za dalsze powodzenie sesji. ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Moja zapowiedziała, że jak zobaczy jeszcze listonosza z książkami to.... ![]() A to wszystko przez to, że zapchałam im całą biblioteczkę, wygięłam półki i wypchałam tylną ściankę biblioteczki natłokiem moich zdobyczy. ![]() Więc ja już mam teraz niestety przymusowy odwyk. ![]() Aż się nie zwolni trochę miejsca (chyba najwcześniej za rok będzie widać jakikolwiek ubytek ) mogę zapomnieć o kupowaniu książek. Cytat:
|
|||||||
|
|
|
#3813 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3814 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Zrobilam sobie prezent ode mnie - dla mnie
|
|
|
#3815 |
|
Zakorzenienie
|
Z tym, ze ja nie jestem na żadnym odwyku.
Nie to co ty biedaczku. ![]() |
|
|
|
#3816 |
|
Zakorzenienie
|
Cześc dziewczyny
Gratuluje nowych nabytków książkowych i życzę miłej lektury. Ana, bardzo ładny avatar Ja mam odwyk, może uda mi się wytrzymać bez ksiązkowych zakupów do końca czerwca
|
|
#3817 |
|
Wtajemniczenie
|
Przyszlo moje zamowienie, a w nim:
"Milosc Peonii" - Lisa See "O bibliotece," "O literaturze" - Umberto Eco A w tym miesiacu mialam sie ograniczyc do trylogii Pullmana po zdanej sesji Nie moge chyba na ten watek wchodzic. |
|
|
|
#3818 |
|
Zakorzenienie
|
Przed chwilą okropnie się zdenerwowałam.
![]() Wczoraj późno wieczór zamawiałam przez internet ksiązki w Klubie Dla Ciebie. Podczas składania zamówienia strona mi wygasła, ale potem działała już ok. Zapłaciłam i wszystko byłoby dobrze, gdyby nie to, że dziś rano sprawdzam maila potwierdzającego przyjęcie zamówienia do realizacji ( nawiasem mówiąc przysłanego dwa razy) i okazuje się, że jednej ksiązki w ogóle nie ma, a inna jest zamówiona w dwoch egzemplarzach, coś się musiało poknocić, jak strona "padła". Zadzowniłam więc do KDC, czy nie mogą zamiast tej podwójnie zamówionej ksiązki wysłać mi tej, o która mi faktycznie chodziło (były w takiej samie cenie). Pani poinformowała mnie, że nie już nie można nic zmienić, bo zamówienie został zamknięte. Nie rezgnowałam ( ksiązki zamawiałam nie tylko dla siebie, więc tym bardziej mi zalezało) zapytalam, czy w takim wypadku mogę domówić do tego zamówię jeszcze jedną ksiązkę. Otrzymałam taką samą odp, że nie można, zamówienie jest zamknięte. Mam odesłać ksiązkę, której nie chce, a oni zwrócą mi kasę. Tylko jaki to mam sens, jeżeli zwrot ksiązki (wysyłka) będzie mnie kosztował prawie tyle co ksiązka. W dodatku, bardziej mi zależało, aby ta nie zamówiona ksiązka doszła razem z pozostałymi. Myśłam, że będzie mozna to zalatwić, ksiązki mają wysłać dopiero w poniedziałek. Nic by nie stracili, a nawet mogli zyskać, ale coż... Jestem bardzo, ale to bardzo rozczarowana, więcej razy już nie będę u nich kupować. Tej nie zamówionej ksiązki poszukam w księgarni.
|
|
#3819 |
|
Zakorzenienie
|
Niv spróbuj skasować całe zamówienie skoro jeszcze nie wysłane. Telefonicznie anulować i niech oddadzą pieniądze. Masz prawo do rezygnacji przecież nie ponosisz odpowiedzialności za usterki techniczne. Kiedy dostaniesz zwrot będziesz mieć wybór: złożyć kolejne zmodyfikowane tak jak chciałaś albo kupić gdzieś indziej. Jak będą bardzo na nie to obiecaj im stosowną reklamę na forach dotyczących książek.
![]() Nie daj się spławić, to nie do pomyślenia jak ludzie potrafią piętrzyć trudności tak gdzie ich technicznie nie ma. |
|
|
|
#3820 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3821 |
|
Zakorzenienie
|
Czy odmowa przyjęcia wiąże sie dla Ciebie z poniesieniem jakiś kosztów?
|
|
|
|
#3822 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() KCD powinno wtedy wrócić mi pieniądze. Problem byłby mniejszy, gdyby ksiązki były tylko dla mnie, ale zamawiałam też ksiazki dla kogoś innego. Zrobię chyba tak, że odbiorę mimo wszystko paczkę, ksiązkę wysłaną podwójnie zostawię dla siebie, brakującą dokupię w księgarni. Nie zamierzam już jednak, nigdy więcej kupować w KDC. Podejście do klienta "woła o pomstę do nieba".
|
|
|
#3823 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie wiedzą chyba, że jeden niezadowolony klient zabiera 5 następnych
Przeczytane w2016 35( 2015:70;2014:33; 2013: 61) 03.10.2015 |
|
|
|
|
#3824 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czyli zasada o odstraszaniu potencjalnych klientów juz zadziałała. |
|
|
|
|
#3825 |
|
Zadomowienie
|
A ja [po wpłynięciu wypłaty na konto] zamówiłam sobie dwie książki:
1) Scott SMith - ruiny - czaiłam się na nią baardzo długo, w końcu postanowiłam kupić 2) Jour Belle de - Intymne przygody londyńskiej call girl - widziałam kilka odcinków serialu i bardzo mnie zaintrygował, więc postanowiłam przeczytać ![]() Oojj ta darmowa przesyłka na stereo kuci i nęci [nie]stety ![]() A po przeczytaniu książki na pewno trafią na podaj |
|
|
|
#3826 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Mogę pojąć, że jak zamówienie wysłane - to już za późno na zmiany, ale przekazane do realizacji?! Nie rozumiem w czym mieli problem. Może powinni zmienić system, regulamin czy co tam jeszcze, ale taka sytuacja nie powinna mieć miejsca. Cytat:
), a takie sytuacje zniechęcają do współpracy. Nie wiem czy jeszcze u nich coś kupię... Mnie natomiast strasznie zdenerwował Dedalus. Kupowałam u nich w maju ok. 12 książek ( po raz pierwszy w tej księgarni ). Przysłali mi zamiast "Król musi umrzeć" - "Król kłania się i zabija". Ponieważ książki przyszły na adres rodziców, nie chciałam fatygować mamy, aby pakowała książkę i biegła ma pocztę odsyłać. Postanowiłam już przymknąć oko, na tą której nie chciałam i napisałam do nich o tej sytuacji, oraz że zależy mi na "Król musi umrzeć" i czy wyślą książkę na własny koszt. No i wszystko byłoby pięknie, gdyby kazali mi dopłacić te 9 zł za "Król musi umrzeć", ale ponieważ "Król kłania się i zabija" kosztował 11 zł (czyli dostałam o 2 zł droższą), więc kazali mi wpłacić 11 zł! ![]() Wiem, że to tylko 2 zł różnicy, ale uważam że to chamstwo, bo w końcu to ich pomyłka i gdybym odsyłała książkę musieli by mi wysłać tę co kupiłam i oddać pieniądze za wysyłkę więc byliby stratni więcej niż te 2 zł. Skoro to oni się pomylili, to z jakiej racji mam płacić za to, co już raz rzekomo kupiłam, drożej?! A gdzie chęć naprawy błędu czy dbanie o klienta...? Bardzo się rozczarowałam Dedalusem i tą postawą. Sądzę że powinni pobrać ode mnie tyle za ile kupowałam i ile dana rzecz kosztuje. To nie ja w końcu zawiniłam i jeśli zgodziłam się na nieodsyłanie towaru, to czy to ma oznaczać, że mam dopłacać do ich błędu?! ![]() No i pierwszy raz mi się zdarzyło, żeby księgarnia pomyliła książkę. Rozumiem allegro, czy osoba prywatna, ale księgarnia?! Wiele już kupowałam w różnych księgarniach, a jeszcze nigdy nikt nic nie pomylił. I jeszcze ta sytuacja z dopłacaniem... To tak jakby mi wciskali ten tytuł, którego nie chciałam: proszę jeszcze dopłacić 2 zł, do książki którą pani kupiła, to wtedy ją dostanie... Dla mnie bezczelność! Strasznie mnie tym wkurzyli. Cytat:
"Ruiny" czekają na półce na swoją kolej i szczerze mówiąc jestem zła, bo już wyszedł film. A nie lubię dublować, wolę przeczytać coś innego. ![]() Jak oglądam film po książce, to nie ma wtedy takich wielkich emocji i jeszcze drażnią mnie nieścisłości itp. |
||||
|
|
|
#3827 |
|
Wtajemniczenie
|
niv, protka,
ja bym sie wsciekla! Co za bezczelnosc. Dedalus juz pobija wszystko. |
|
|
|
#3828 |
|
Zadomowienie
|
A wiecie co? Kupilam ostanio w ciucholandzie ksiazke za 2 zł. I to całkiem gruba, 340 stron chyba.
|
#3829 |
|
Raczkowanie
|
A ja sobie kupiłem "Wykończyć Bogatych" (autor: O'Rourke Patrick Jake)
A na książki wydaję około 10-15% wypłaty ![]()
|
#3830 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Blondynka jest z podaja, więc jestem usprawiedliwiona, a Moore - nie mogłam przejść obojętnie obok tej okładki ![]() a same książki polecał mi kumpel, sama jeszcze nic nie czytalam tego autora. Zobaczymy ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() a poniżej moje nabytki; |
||||
|
|
|
#3831 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Postaram się częściej tutaj zaglądać. Taki marazm dopadł mnie ostatnio, że szkoda gadać ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Coraz mniej dba się ostatnio o klienta, mam wrażenie. A Merlin jest dla mnie stracony. Cytat:
Cytat:
|
|
#3832 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie sposób obojętnie przejść obok takiej okładki. ![]() Też bym nie wytrzymała. ![]() Cytat:
Już mi trochę przeszło, może dam im kiedyś drugą szansę, ale to zależy od cen i tego, czy będzie się na co napalać. ![]() Na razie nie mam zamiaru, ale może za kilka miesięcy... Zobaczymy... ![]() Również nie mogę aż tyle wydawać... Ale nie mam co narzekać i tak mam sporo książek. ![]() Śliczne.... Cytat:
Cytat:
Niby już jest lepiej niż kiedyś, ale... jeszcze sporo co niektórzy powinni się nauczyć. ![]() Podpisuję się pod prośbą Germini, i również czekam z niecierpliwością na recenzję.
|
||||
|
|
|
#3833 |
|
Zakorzenienie
|
Moje ostatnie nabytki. Ogółem zapłaciłam 63 zł.
|
|
|
|
#3834 |
|
Zakorzenienie
|
Gratuluje.
Widziałam film Polańskiego, a o istnieniu książki nie miałam pojęcia. ![]() Jak przezwyciężę lenistwo to pojadę po odbiór moich perełek. Teraz szukając ciekawych tytułów prócz własnej listy pomagam sobie ocenami z biblionetki i tym sposobem wybrałam parę nowych skarbów. ![]() Postanowiłam przeczytać 100 książek do urodzin zamiast do końca roku. Wszystko dzięki kryminałom Christie, od których nie sposób sie oderwać. ![]() Zostały mi 83 dni i 42 książki.
|
|
|
|
#3835 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#3836 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja na razie zastój mam. Nic nie kupuję, czytam ok. 30 min. dziennie. Niestety muszę wykańczać prace na zaliczenie, koniec semestru mnie ściga
Przeczytane w2016 35( 2015:70;2014:33; 2013: 61) 03.10.2015 |
|
|
|
|
#3837 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wczoraj miałam egzamin z ubezpieczeń,a dziś idę na egzamin z nieletnich. Sama sobie zafundowałam takie małe piekiełko i teraz muszę po trzy rzeczy w jednym tygodniu zdawać. Dlatego z utęsknieniem czekam na bana tymczasowego od Any. Tylko ona sensownie planuje swoje zaliczenia i pewnie w tym momencie siedzi nad podręcznikiem albo notatkami zamiast pisać posty na wizażu i spełniać prośby o bana takich niezorganizowanych gap jak ja. ![]() Następny post dopiero wieczorem. Miłego dnia dziewczyny. |
|
|
|
|
#3838 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Trzymam za Was kciuki Dziewczynki! ![]() -------------------------------------------------------------------------------------------------- Amber, ambitny plan książkowy - idziesz jak burza! Ciekawe co z Gastą.... ![]() Czyżby już się pakowała...?
|
||
|
|
|
#3839 |
|
Zakorzenienie
|
Protko, Niv_ Dziękuję za miłe słowo
Wszystkim gratuluję nowych nabytków U mnie skromniutko - do zrecenzowania otrzymałam najnowszego Colina Dextera, zaś w Centrum Taniej Książki upolowałam 'Gwiazdę mórz', na którą ostrzyłam ząbki już od dłuższego czasu i Ackoryda (wpływ listy '1001 books...' ![]() Przy okazji chciałam się pożegnać do 21.VI. Trochę mi się pokomplikowała sesja i muszę całkowicie zniknąć z sieci. Ale po tym czasie zacznę wielkie nadrabianie: książkowe, wizażowe, mailowe... Ściskam Was gorąco i przesyłam moc buziaków. Trzymajcie się ciepło |
|
|
|
#3840 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W maturalnej klasie byłam gdy film wszedł na ekrany kin i polonistka nalegała aby go zobaczyć w związku z maturą. Chyba przez 3 m-ce nie dawała nam spokoju i gadała o "Pianiście". choć teraz z tego śmieję się, ale wtedy było denerwujące. Ambitne tempo sobie narzuciałaś. Dziękuję. Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Kultura(lnie)
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:35.

, w Dedalusie (tu przypadkiem upolowałam pierwszą powieść Ewy Stachniak za... 6 zł!). Na półce też goszczą u mnie kolejne tomy kocich opowieści. Jeśli chodzi o powieści Braun to muszę się Wam pochwalić w tym miejscu moim debiutem recenzenckim na portalu kryminalnym 'Zbrodnia w Bibliotece': 

) mogę zapomnieć o kupowaniu książek.
u mnie posucha, odwyk pełną parą 

Cieszę się, że Cię 'widzę', brakuje mi bardzo Ciebie i Twoich dowcipnych wypowiedzi.