PM 2017, cz. 56 - Strona 59 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-11-02, 12:11   #1741
czekoladowoo
Zakorzenienie

Dot.: PM 2017, cz. 56

Kurcze takie świąteczne dylematy sa najgorsze. Pamiętam ze z eks też mieliśmy rozmowe niezbyt miła na ten temat. Ja sobie nie wyobrazalam ominac Wigilii u siebie, on u siebie. Ja dodatkowo nie bardzo chciałam spędzać święta u niego. Ale rozumiałam tez jego. Ciezkie to.

Sent from my GT-N7100 using Wizaz Forum mobile app
czekoladowoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-02, 12:12   #1742
Laura Rose
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez celeska Pokaż wiadomość
zuza i laura wyslalam wam priv nie zaslonilam twarzy
Dzięki
Cytat:
Napisane przez oljaa Pokaż wiadomość
Czym ich nastraszyłaś?
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Nic nie zdążyłam powiedzieć, a już pierwsze skierowanie się szykowało Potem pokzałam jej wyniki z Polski, pomacała mnie po szyi i dostałam drugie i zalecenie powtórzenia krwi. Wg jej notatek schudłam 5kg w 3 tyg. Wg mnie mniej, bo jej waga wcześniej mi dodawała, a teraz odjęła
Cytat:
Napisane przez czekoladowoo Pokaż wiadomość
Na termin? Pewnie tak

A ten ktos to właśnie ten co ma mi to wszystko ogarnac dlatego nie wiem czy wszystko dobrze zapamiętałam

Muszę czekać na papiery i wtedy dopiero mogę się umówić

To umówcie się i niech ci na spokojnie wytłumaczy
Cytat:
Ja też sobie nie wyobrażam Wigilii u Tża zaproponował dobry układ najpierw u niego (oni do stołu zasiadają wcześniej niż my), później u mnie. Ale nie wyobrażam sobie nie uczestniczyć w domowych przygotowaniach

Kompromisy, kompromisy
Stary 2017-11-02, 12:15   #1743
Dorotti666
❤ bee happy ❤

Dzień dobry.

Ja w pracy rozpakowuje biuro w nowym miejscu. I jakoś tak się schyliłam że mi coś strzyknęło i teraz mnie boli w krzyżu
Oby mi nie wróciło to co ostatnio miałam , bo znów mnie zwolnienie czeka

A co do świąt to nawet nie wiem jak my to w tym roku robimy, bo nie mam pojęcia czy TŻ będzie wtedy w trasie czy nie.

Stary 2017-11-02, 12:17   #1744
celeska
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Laura Rose Pokaż wiadomość
Dzięki

=
Laura Ty mi nie wyślesz?
Stary 2017-11-02, 12:17   #1745
Dorotti666
❤ bee happy ❤

Cytat:
Ja też sobie nie wyobrażam Wigilii u Tża zaproponował dobry układ najpierw u niego (oni do stołu zasiadają wcześniej niż my), później u mnie. Ale nie wyobrażam sobie nie uczestniczyć w domowych przygotowaniach

Trzeba się z tym liczyć.
Mi teraz na zmianę będziemy jeździć albo do mnie albo do Tża. Bo jednak nie chcemy się tłuc 100km w Wigilię by być i tu i tu.

Stary 2017-11-02, 12:20   #1746
marta271
Zakorzenienie

Cytat:

No u nas niby tez ma tak byc, ale zawsze mamy w podobnych godzinach i bedzie wojna gdzie najpierw. A najwiekszy problem to jak wigilia miala by byc u mojej siostry w niemczech, bo wtedy nie ma możliwości byc troche tu troche tu :/ masakra!

Stary 2017-11-02, 12:24   #1747
pluskotka
Zakorzenienie

Cytat:
Poszaleli
Daj znac jak wyniki

Wracam od pana doradcy. Ciezko było mi sie skupic
generalnie przedstawił mi cały plan co zrobi żebym dostała dopłatę mdm i ze mam sie nie martwić bo jest duzo zainteresowanych ale sporo ludzi w ogóle nie dostaje kredytu wiec nie jest tak zle. A wnioski złoży mi jeszcze w grudniu. Takze zostaje mi tylko podpisac umowe z deweloperem, wziac zaswiadczenie od pracodawcy a reszta to już on sie zajmie i pozałatwia dokumenty.

A ja zamiast myśleć o mieszkaniu mysle ze swieto lasu bo ktoś mi wpadł w oko nie wiem jak to sie zadziało ale jak tylko do mnie podszedł to mi mózg zamroczyło

Trzymam kciuki

A co do tego pana. Mrauuu. Ja wam powiem, że ślubu i organizacji nie chce mi się powtarzać, a raczej motyle mi się marzą w brzuchu. A tak to zostało mi małżeństwo, stagnacja i mało romantyczny mąż Ale sobie tak wybrałam i nie żałuję.

Cytat:
Już nie mogę doczekać się naszej przedświątecznej spiny
My na szczęście tego problemu nie mamy. Tż nie lubi spędzać świąt ze swoją rodziną, woli u mnie.

Cytat:
Napisane przez magdenka Pokaż wiadomość
U nas bardziej chodzi o to, że ja uważam, że rodzina tż jest zaborcza. Mama prawie codziennie do niego dzwoni, ciągle chce się spotykać i ciągle coś od niego chce. Ale okazuje się, że to ja jestem nie fair, bo jak on miałby mamie czy dziadkowi nie pomagać Raz w sobotę przyjechała na zakupy i chciała się z nami zobaczyć. W galerii, na jakimś żarciu w fast foodzie. Powiedziałam, że nie idę, bo nie mam ochoty. Sobota to nasz jedyny wolny dzień i jakoś nie bardzo miałam ochotę go spędzać z teściową w sklepie. Ale oczywiście tż poszedł sam, bo mamusia się obrazi. Ja i tak siedziałam sama w domu, a teraz się okazuje, że ona jest na mnie obrażona za to
A niech wydyma sobie te usteczka i się obraża. Jej problem

Cytat:
Napisane przez Dorotti666 Pokaż wiadomość
Dzień dobry.

Ja w pracy rozpakowuje biuro w nowym miejscu. I jakoś tak się schyliłam że mi coś strzyknęło i teraz mnie boli w krzyżu
Oby mi nie wróciło to co ostatnio miałam , bo znów mnie zwolnienie czeka
Znowu przeprowadzka w biurze?
"Przeznaczenie zazwyczaj czeka tuż za rogiem. Jakby było kieszonkowcem, dziwką albo sprzedawcą losów na loterię: to jego najczęstsze wcielenia. Do drzwi naszego domu nigdy nie zapuka. Trzeba za nim ruszyć."
pluskotka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-02, 12:29   #1748
Edithh_21
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Eunice9 Pokaż wiadomość
Dobrze że szybko się godzicie Pewnie z czasem wypracujecie jakiś kompromis Ogólnie to znam to ze związku z K. bo też każde z nas ciągnęło do swojej rodziny a jednocześnie chcieliśmy spędzać czas razem. Za to Tża ja muszę ciągnąć do jego rodziny

Dzień dobry Ale pospalam jak pies mnie nie budził

Sent from my SM-J500FN using Wizaz Forum mobile app

---------- Dopisano o 09:46 ---------- Poprzedni post napisano o 09:44 ----------

za rezonans Miałaś już kiedyś, boisz się? ja się strasznie balam a okazało się całkiem spoko

Sent from my SM-J500FN using Wizaz Forum mobile app
Nie było najgorzej, ale ja nie mogę za bardzo w takiej pozycji, bo mi duszno i pod koniec było ciężko i dałam radę. Jak w trumnie się czułam

Edithh_21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-02, 12:30   #1749
Zuza_kg
Zakorzenienie

Cytat:
A ja zamiast myśleć o mieszkaniu mysle ze swieto lasu bo ktoś mi wpadł w oko nie wiem jak to sie zadziało ale jak tylko do mnie podszedł to mi mózg zamroczyło

Papierki niech Pan ogarnia - mnie interesuje co wyniosłaś z tego spotkania z tych istotnych rzecz...obrączkę miał?

I walczę dalej aby utrzymać wagę

13.10.2017
Zuza_kg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-02, 12:35   #1750
Dorotti666
❤ bee happy ❤

Cytat:
Napisane przez pluskotka Pokaż wiadomość

Znowu przeprowadzka w biurze?
Wracamy do starego biura, bo był w nim remont więc dwa miesiące byliśmy w wynajmowanym.

Stary 2017-11-02, 13:04   #1751
czekoladowoo
Zakorzenienie

Cytat:
Dzięki

Nic nie zdążyłam powiedzieć, a już pierwsze skierowanie się szykowało Potem pokzałam jej wyniki z Polski, pomacała mnie po szyi i dostałam drugie i zalecenie powtórzenia krwi. Wg jej notatek schudłam 5kg w 3 tyg. Wg mnie mniej, bo jej waga wcześniej mi dodawała, a teraz odjęła

Muszę czekać na papiery i wtedy dopiero mogę się umówić

To umówcie się i niech ci na spokojnie wytłumaczy

Kompromisy, kompromisy
Czyli formalności formalności No to obyś za długo nie czekała

No mam wizytówke także w grudniu się zobaczymy

Cytat:
Napisane przez Zuza_kg Pokaż wiadomość
Papierki niech Pan ogarnia - mnie interesuje co wyniosłaś z tego spotkania z tych istotnych rzecz...obrączkę miał?
Właśnie tak mnie zamroczyło że zamiast szukać obrączki to się gapiłam jak durna
Stary 2017-11-02, 13:04   #1752
oljaa
Zakorzenienie

Cytat:
U nas bardziej chodzi o to, że ja uważam, że rodzina tż jest zaborcza. Mama prawie codziennie do niego dzwoni, ciągle chce się spotykać i ciągle coś od niego chce. Ale okazuje się, że to ja jestem nie fair, bo jak on miałby mamie czy dziadkowi nie pomagać Raz w sobotę przyjechała na zakupy i chciała się z nami zobaczyć. W galerii, na jakimś żarciu w fast foodzie. Powiedziałam, że nie idę, bo nie mam ochoty. Sobota to nasz jedyny wolny dzień i jakoś nie bardzo miałam ochotę go spędzać z teściową w sklepie. Ale oczywiście tż poszedł sam, bo mamusia się obrazi. Ja i tak siedziałam sama w domu, a teraz się okazuje, że ona jest na mnie obrażona za to
O to masz gorzej niż ja

Cytat:
Kurcze takie świąteczne dylematy sa najgorsze. Pamiętam ze z eks też mieliśmy rozmowe niezbyt miła na ten temat. Ja sobie nie wyobrazalam ominac Wigilii u siebie, on u siebie. Ja dodatkowo nie bardzo chciałam spędzać święta u niego. Ale rozumiałam tez jego. Ciezkie to.

Sent from my GT-N7100 using Wizaz Forum mobile app
To nasza pierwsza wspólna Wigilia, więc miałam wybitną ochotę na spędzenie jej we dwójkę

Cytat:
Kompromisy, kompromisy
I nikt nie jest zadowolony

oljaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-02, 13:05   #1753
czekoladowoo
Zakorzenienie

Cytat:
Trzymam kciuki

A co do tego pana. Mrauuu. Ja wam powiem, że ślubu i organizacji nie chce mi się powtarzać, a raczej motyle mi się marzą w brzuchu. A tak to zostało mi małżeństwo, stagnacja i mało romantyczny mąż Ale sobie tak wybrałam i nie żałuję.
Ja takiego wow nie miałam od yyyyyy 11 lat?
Ale co z tego jak jestem za dużą pipą

A tam romantyzm, przereklamowany jest. Grunt że złapałaś jakieś gacie
Stary 2017-11-02, 13:17   #1754
Zuza_kg
Zakorzenienie

Cytat:

W jakim grudniu??? Masz wizytówkę - to dzwoń, masz przecież wiele pytań i chcesz się upewnić w kilku kwestiach a poza tym nie jesteś pewna czy dobrze zapamiętałaś, zrozumiałaś i czy na pewno wspomniałaś o tym i o tamtym

13.10.2017
Stary 2017-11-02, 13:18   #1755
luna_laula
catwoman

Cytat:
Co do kosztów z wesela to powiem Wam, że mnie też po zsumowaniu wszystkiego troche zmroziło. I wyszliśmy w zasadzie na zero, ale rodzina jakoś sporo nam dawała. Szczególnie moi sporo starsi kuzyni mnie zaskoczyli. A nie mieliśmy żadnych fanaberii na weselu. Zaproszenia, winietki robiłam sama w domu. Suknie kupiłam używaną. Pisałyście, że 3 lata temu było sporo taniej. Moi znajomi który brali ślub właśnie 3 lata temu tyle wydali co my w tym roku. Ale i tak jestem w szoku ile kosztuje taka impreza mimo, że staraliśmy się do tego podejść w miare "oszczędnie". Nie wyobrażam sobie ile może kosztować ślub i wesele kiedy się spełnia wszystkie swoje zachcianki.

---------- Dopisano o 11:15 ---------- Poprzedni post napisano o 11:10 ----------

Jeszcze się podziele moimi odczuciami z Wami. Jestem mężatką prawie 3 tygodnie. Wcześniej mieszkałam z moim Tż. I nigdy nie chciałam jakoś bardzo ślubu ale to chyba ze względu na stres związany z weselem. Jak się ktoś mnie pyta czy coś się zmieniło po ślubie raczej odpowiadam, że nie bo nie umiem tego jakoś ubrać w słowa. Ale wydaje mi się, że się zmieniło. Czuję się taka mega dojrzała teraz i mam wrażenie że od 3 tygodni miłość tak rozkwitła ale wiem że to minie z czasem i się unormuje. Ale chyba coś się zmieniło ale nie wiem do końca co ale czuje się inaczej.

No to się wygadałam
U nad niby nic się nie zmieniło, a jednak uważam, ze żyjąc bez ślubu łatwiej byłoby nam od siebie odejść. Chociaż wciąż nie za często mówię o nim mąż

Cytat:
Poszaleli
Daj znac jak wyniki

Wracam od pana doradcy. Ciezko było mi sie skupic
generalnie przedstawił mi cały plan co zrobi żebym dostała dopłatę mdm i ze mam sie nie martwić bo jest duzo zainteresowanych ale sporo ludzi w ogóle nie dostaje kredytu wiec nie jest tak zle. A wnioski złoży mi jeszcze w grudniu. Takze zostaje mi tylko podpisac umowe z deweloperem, wziac zaswiadczenie od pracodawcy a reszta to już on sie zajmie i pozałatwia dokumenty.

Ty uważaj, bo podpiszesz jakieś nieciekawe papiery i sprzedasz mu narządy
Cytat:
zuza i laura wyslalam wam priv nie zaslonilam twarzy
Mogę poprosić?

Cytat:
Napisane przez marta271 Pokaż wiadomość
Hehe, u nas jest to samo, każdy chce być u siebie. Aż się boje tematu świąt, wigili, mąż tak samo i dlatego narazie go nie poruszamy. Nie wyobrażam sobie świąt u tż

A tak wogole to hej!

Cytat:

Słabo jak rodziny mieszkają daleko od siebie. Nasze mieszkaja po prostu po dwóch różnych stronach miasta, wiec widzę to tak- jadę sama na przygotowania do rodziców, potem możemy skoczyć do teściowej na godzinkę, a cała resztę popołudnia i wieczoru spędzimy u moich rodziców. Tz od lat przyjeżdżał do nas, bo spodobała mu się atmosfera

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
luna_laula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-02, 13:22   #1756
czekoladowoo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Zuza_kg Pokaż wiadomość
W jakim grudniu??? Masz wizytówkę - to dzwoń, masz przecież wiele pytań i chcesz się upewnić w kilku kwestiach a poza tym nie jesteś pewna czy dobrze zapamiętałaś, zrozumiałaś i czy na pewno wspomniałaś o tym i o tamtym
No może mu napisze maila
Cytat:
Napisane przez luna_laula Pokaż wiadomość

Ty uważaj, bo podpiszesz jakieś nieciekawe papiery i sprzedasz mu narządy

jest to możliwe
Stary 2017-11-02, 13:26   #1757
oljaa
Zakorzenienie

Cytat:
Słabo jak rodziny mieszkają daleko od siebie. Nasze mieszkaja po prostu po dwóch różnych stronach miasta, wiec widzę to tak- jadę sama na przygotowania do rodziców, potem możemy skoczyć do teściowej na godzinkę, a cała resztę popołudnia i wieczoru spędzimy u moich rodziców. Tz od lat przyjeżdżał do nas, bo spodobała mu się atmosfera
Między naszymi domami jest 20km różnicy, więc też nie ma tragedii a Tż z reguły siedział z godzinę z rodziną, później wychodził w kolegami, w tym roku jakoś mu się odmieniło i za wszelką cenę chce mieć 2 kolacje

oljaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-02, 13:26   #1758
marta271
Zakorzenienie

Cytat:

Masz imie, nazwisko to szukaj na fb moze bedzie czy wolny czy zajety

Stary 2017-11-02, 13:26   #1759
magdenka
Zakorzenienie

Cytat:
Kurcze takie świąteczne dylematy sa najgorsze. Pamiętam ze z eks też mieliśmy rozmowe niezbyt miła na ten temat. Ja sobie nie wyobrazalam ominac Wigilii u siebie, on u siebie. Ja dodatkowo nie bardzo chciałam spędzać święta u niego. Ale rozumiałam tez jego.
Właśnie u nas święta to luzik. Jeden dzień tu, drugi tu. Kolejność dostosowana pod grafik moich rodziców, bo pracują w święta. Już to praktykujemy od jakiegoś czasu i jedyny minus jest taki, że strasznie nas męczy to jeżdżenie. Tym bardziej, ze jeszcze teścia i babcię tż musimy odwiedzać osobno.
Święta są dwa razy do roku, gorzej mieć takie dylematy na co dzień
Cytat:

A niech wydyma sobie te usteczka i się obraża. Jej problem
No to olałam, nawet wam o tym nie pisałam wtedy. Ale temat powrócił wczoraj przy kłótni i widzę, jaki to dla mojego męża drażliwy temat. Jest bardzo wąska granica pomiędzy narzekaniem mojego męża na upierdliwość jego rodziny, a między moim komentowaniem ich nachalności. On nigdy nie będzie umiał trzymać jednej strony.

Czekoladowo, jakby miał obrączkę to pewnie by się rzuciła w oczy
magdenka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-02, 13:29   #1760
czekoladowoo
Zakorzenienie

Cytat:

No właśnie tyle ich na fb że nie mogę znaleźć
A miałam się nie rozpraszać

Cytat:
Właśnie u nas święta to luzik. Jeden dzień tu, drugi tu. Kolejność dostosowana pod grafik moich rodziców, bo pracują w święta. Już to praktykujemy od jakiegoś czasu i jedyny minus jest taki, że strasznie nas męczy to jeżdżenie. Tym bardziej, ze jeszcze teścia i babcię tż musimy odwiedzać osobno.
Święta są dwa razy do roku, gorzej mieć takie dylematy na co dzień

No to olałam, nawet wam o tym nie pisałam wtedy. Ale temat powrócił wczoraj przy kłótni i widzę, jaki to dla mojego męża drażliwy temat. Jest bardzo wąska granica pomiędzy narzekaniem mojego męża na upierdliwość jego rodziny, a między moim komentowaniem ich nachalności. On nigdy nie będzie umiał trzymać jednej strony.

Czekoladowo, jakby miał obrączkę to pewnie by się rzuciła w oczy
Eh czyli po prostu rodzinne kwasy To tak jak u moich rodziców, zawsze były kłótnie o rodzine. Gdzie, do kogo, a po co, a czy musimy a ten tego lubi a ten tamtego nie

Nic mi nie lśniło w oczach
Stary 2017-11-02, 13:33   #1761
marta271
Zakorzenienie

Cytat:

Odemnie do tż jest tylko ze 20 minut drogi, wiec bardzo blisko. I ja bym tez chetnie odbebnila godzinna wigilię u tesciowej i pojechala z tż do siebie, ale mąż pewnie bedzie chcial dluzej u siebie. Ale wieksze schody beda jak moi rodzice beda chcieli jechac na wigilie do mojej siostry do niemiec, i ja tez bym chciala pojechac ale moj mąż nie... i tu nie ma juz zadnego kompromisu... :/

Stary 2017-11-02, 13:39   #1762
malgosiaw123
Zakorzenienie

Cytat:
Ja nie powtórzyłabym drugi raz tego dnia. Jeden raz zdecydowanie mi wystarczy

Tylko kokietujesz skoro oglądasz ciągle teledysk

Wysłane z mojego Lenovo K10a40 przy użyciu Tapatalka

---------- Dopisano o 13:39 ---------- Poprzedni post napisano o 13:37 ----------

Cytat:

Jego propozycja jest najbardziej uczciwa. Niestety skończyły się czasy panieńskie,mamy swoje rodziny i trzeba to jakoś sprawiedliwie rozdzielić poradzą sobie bez Ciebie zresztą sama mówiłaś że chciałabyś Wigilię tylko we dwoje więc tez by Cię domowe przygotowania ominęły.

malgosiaw123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-02, 13:40   #1763
Zuza_kg
Zakorzenienie

Cytat:
No może mu napisze maila
No raczej
Cytat:

Dobrze prawi!

13.10.2017
Stary 2017-11-02, 13:43   #1764
nivea91
Zakorzenienie

Cytat:
U nas też jest z tym ogromny problem, póki co ciężki do przeskoczenia.

Już nie mogę doczekać się naszej przedświątecznej spiny
U nas też jest z tym problem a w święta to.juz czuję aferę😒

Stary 2017-11-02, 13:46   #1765
marta271
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nivea91 Pokaż wiadomość
U nas też jest z tym problem a w święta to.juz czuję aferę

Haha wychodzi na to ze u wiekszosci z nas pierwsze swieta z mezem to kłótnie

Stary 2017-11-02, 13:48   #1766
thalia666
Wtajemniczenie

Cytat:
To nasza pierwsza wspólna Wigilia, więc miałam wybitną ochotę na spędzenie jej we dwójkę

Nasz też. Wiem, że przeprawa z rodzicami nie będzie łatwa i najchętniej chciałabym spędzić ten dzień tylko z TŻem i kotami.

30ddś, a ja siedzę w dresie w domu i drapię kota za uchem zamiast załatwiać ślubne sprawy.
Stary 2017-11-02, 13:50   #1767
malgosiaw123
Zakorzenienie

Ej to tylko my nie mamy kłótni? My się tyle kłócimy a święta jakoś godzimy ja po prostu staram się to uczciwie podzielić. Nie upieram się że musimy wiecej czasu być u mnie i tyle,bo większość z Was chyba z tym ma problem prawdopodobnie będziemy szli na dwie Wigilie. Gdyby Tz nie pracował to jeden dzień bylibyśmy u mnie,drugi u niego

Może mamy trochę łatwiej bo w sumie żadne z nas nie jest podatne na naciski rodzicow,zresztą takich nacisków raczej nie ma.

Stary 2017-11-02, 13:55   #1768
nivea91
Zakorzenienie

Cytat:
Haha wychodzi na to ze u wiekszosci z nas pierwsze swieta z mezem to kłótnie

Z Wigilia nie powinno być źle, bo już jakiś czas temu ustaliliśmy że najpierw do niego, potem do mnie, a na końcu do mojej babci
Najgorsze będzie BN i Szczepan 😒😝

Stary 2017-11-02, 13:59   #1769
magdenka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malgosiaw123 Pokaż wiadomość
Ej to tylko my nie mamy kłótni? My się tyle kłócimy a święta jakoś godzimy ja po prostu staram się to uczciwie podzielić. Nie upieram się że musimy wiecej czasu być u mnie i tyle,bo większość z Was chyba z tym ma problem prawdopodobnie będziemy szli na dwie Wigilie. Gdyby Tz nie pracował to jeden dzień bylibyśmy u mnie,drugi u niego

Może mamy trochę łatwiej bo w sumie żadne z nas nie jest podatne na naciski rodzicow,zresztą takich nacisków raczej nie ma.

Tak jak pisałam wyżej, my się też o święta zupełnie nie kłócimy. Obie rodziny rozumieją, że chcemy być tu i tu. Ale ja już chyba 7 lat nie spędzam świat tylko u siebie, więc nie mam takiego ciśnienia na wspólne lepienie pierogów. Podejrzewam, że jazda zaczęła by się dopiero, gdybyśmy chcieli spędzić święta zupełnie sami

Zazdroszczę braku nacisków, ale mam nadzieję, że moja teściowa też z czasem odpuści
magdenka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-02, 14:01   #1770
malgosiaw123
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nivea91 Pokaż wiadomość
Z Wigilia nie powinno być źle, bo już jakiś czas temu ustaliliśmy że najpierw do niego, potem do mnie, a na końcu do mojej babci
Najgorsze będzie BN i Szczepan

Czemu najgorsze? Jeden dzień tu,jeden tu

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości