|
|
#3151 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie marcowe 2018 cz. 4
Gratuluję, dzisiejszych wizyt
![]() Dziękujemy za ciepłe słowa, lekarz prowadzący sprowadził mnie na ziemię... :/ weszliśmy zadowoleni itd, mówimy, że wyniki wyszły dobre itd. Na co on, że wada serca to nie jest jakiś pikuś tylko też poważna sprawa, że musimy być przygotowani na różne scenariusze itd. No my to wiemy, ale jakby jedno zmartwienie mniej... poczułam się winna, że się cieszę z wyników ;( przecież wiem, że przed nami jeszcze dużo stresu i walki o zdrówko maleńkiej, po prostu przy ciągłych złych wiadomościach, w końcu usłyszeliśmy coś dobrego... Z tego wszystkiego nawet nie wiem ile malutka waży... Sprawdzał tylko serduszko, bije ładnie, chciałam jakieś zdjęcie, ale podobno źle się ułożyła. Jakoś się przytulila do jednej ściany i rączki podnosiła do góry przy uszkach tylko tyle widzieliśmy... Jakoś tak mi smutno po tej wizycie... ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3152 |
|
Wtajemniczenie
|
Selina, nie obwiniaj sie, że sie cieszyliście. Lekarza trzeba było przez kolano przełożyć za takie gadanie. Przeciez po to robiliście badanie zeby cos wykluczyć. Wykluczone i pięknie, czyli mały powód do radości. Przeciez macie świadomość, ze wada jest i będziecie dalej walczyć o córeczkę (ona z pewnością tez bedzie walczyć, bo dzieci to mali wojownicy są). Na Twoim miejscu tez bym sie cieszyła po odebraniu wyników. Nic sie nie obwiniaj, nie denerwuj. Masz wiedzę i nie siedzicie z założonymi rekami, bo "tamto wykluczyli, czyli tak jakby dziecko zdrowe".
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#3153 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Potem jakoś mu nie robi różnicy i na szczęście nie pieje na temat sn, natomiast uważa że dobrze jeśli akcja porodowa rozpocznie się sama i wtedy się weźmie kobietę na blok Cytat:
![]() ![]() klask i:Cytat:
|
|||
|
|
|
#3154 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gorsza to taka, że zaraz po porodzie i albo operacja się uda, albo nie. Oczywiście zawsze może się nie udać, ale przy niemowlaku jest większa szansa na powodzenie, niż u noworodka. Jednak organizm jest juz troszkę silniejszy. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3155 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Medycyna idzie coraz bardziej do przodu ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3156 |
|
Zadomowienie
|
Ja też odetchnelam z ulgą
607 g szczęścia rozwija się prawidłowo, przybiera ładnie. Dr nie wykluczył, że poród może się przyspieszyć, bo mały wg pomiarów jest ponad tydzień starszy. Oczywiście to chłopak, pierwsze przyłożenie, a tam nogi rozłożone ale jestem szczęśliwa dziękuję Wam za kciuki ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3157 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Pamiętam jak na wątku parę tygodni temu się śmiałyśmy, że panikujemy od USG do USG bo dziecko się nie rusza i nic nie czujemy i nie wiemy co się dzieje, a jak zacznie się ruszać to będziemy się stresować, że nie tak się rusza jakbyśmy chciały ![]() Baby, ach te baby ![]() ---------- Dopisano o 19:30 ---------- Poprzedni post napisano o 19:25 ---------- Cytat:
ja wogóle coś czuję, że wylezie w połowie lutego :p wiecie, kobieca intuicja ![]() super
|
||
|
|
|
#3158 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3159 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
już wiemy Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3160 |
|
Wtajemniczenie
|
Koma gratuluje świetnych wiesci
kolejny przodownik wagi sie zrobił i jeszcze do tego taki bezwstydny ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#3161 | |
|
Zakorzenienie
|
po powrocie z pracy zrobiłam eksperyment z dzieciakiem.
Pewnie widziałyście nieraz na internecie zdjęcie kobiety z brzuchem i założonymi na nim słuchawkami. Poczytałam trochę na ten temat i przeszłam do działania ![]() Puściłam swoją ulubioną muzykę z YT (m.in. rock ), włączyłam głośność tak na 40% i przyłożyłam słuchawki do brzucha. Młody nagle przestał fikać (byłam akurat po jedzeniu więc trochę szalał w brzuchu). Słuchał nieznajomych dźwięków?Gdzieś w połowie piosenki zaczął pukać w brzuch ![]() Potem na początku kolejnych piosenek chwilę był spokojny po czym zaczął się ruszać po minucie Puszczałam muzykę około pół godziny. W momencie jak skończyłam dziecko przestało skakać. Chyba je uspałam ![]() Już mam tą wizję, jak młody w brzuchu podskakuje w rytm muzyki po czym zmęczony pada na twarz i idzie spać ![]() ---------- Dopisano o 19:46 ---------- Poprzedni post napisano o 19:45 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#3162 |
|
Zakorzenienie
|
Dzisiaj zamówiliśmy łóżko
później kupimy łóżeczko, a na koniec komody i inne rzeczy Poza tym kupiliśmy malutkiej owieczkę (symboliczną za dobre wyniki), grzechotkę, butelki bezkolkowe i odebraliśmy książki. Będę jej czytać serię "poczytaj mi mamo". Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 19:04 ---------- Poprzedni post napisano o 19:01 ---------- A w ogóle to mam chyba mega zaparcie. Tak mnie boli z lewej strony, że szok w szpitalu mówili i sama też wyczaiłam, że tak boli jak mnie gdzieś przytknie. Wcześniej tak nie było, ale od zajścia w ciążę tak to u mnie wygląda... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3163 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() kiedy emocje już opadły najchętniej bym poszła spać ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 20:15 ---------- Poprzedni post napisano o 20:13 ---------- Cytat:
będzie prezencik Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#3164 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
gratuluje!Cytat:
|
|||
|
|
|
#3165 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3166 |
|
Zakorzenienie
|
Gratuluję wizyt
Jakie duże te Wasze dzieciaczki Selina, musi być dobrze, najważniejsze, że wiecie o Małej i lekarze po porodzie od razu będą przygotowani do działania i badań Już jej zaczynasz czytać? Ja póki co czytałam swoje książki na głos, jakąś Chmielewską a dzisiaj aplikacja pokazała mi, że dziecko zaczyna reagować na dźwięki, może się przestraszyć nagłego huku itd - może jutro puszczę też jakaś wesołą muzykę ![]() Jeszcze miałam zapytać o ruchy - bo ja czuję praktycznie w jednym miejscu, mała jest główką w dół, zawsze myślałam, że takie maluchy to się kręcą ile wlezie w brzuchu, a mam wrażenie, że moja jest ciągle w tym samym miejscu, tylko sobie macha rączkami i nóżkami boję się pytać doktora Google co mi pokaże za odpowiedzi
|
|
#3167 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:37 ---------- Poprzedni post napisano o 19:36 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3168 |
|
Zakorzenienie
|
Aaaa właśnie, z tym odwróceniem główką w dół to miałam wam napisać że mojej koleżance synek się przekręcił jakoś w 36 tygodniu
Jednego dnia się bardzo mocno wiercił i to było to, już się tak bardzo bała cesarki a tu niespodzianka
|
|
|
|
#3169 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ale nadal "lubi" tą partię, co po raz pierwszy czułam ruchy ![]() Jak wróg znany, to wiadomo z kim walczyć
|
|
|
|
|
#3170 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
po prawej nie czuje praktycznie nigdy. Selina, nie przejmuj się lekarzem. Oni mają to do siebie że lubią straszyć a dla was to przecież sukces ze badania wyszły dobre i wiecie z czym macie walczyć. To wasza radość i nie pozwól sobie jej odebrać. Lekarz ma po prostu inny punkt widzenia a to nie oznacza ze wasza reakcja jest zła. Kupujcie zabawki, czytajcie małej i nie miejcie wyrzutów sumienia ![]() I gratuluję udanych wizyt! u mnie dziś coś ciśnienie brzydkie wieczorem ale nadal w normie która nie wymaga konsultacjiWysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3171 |
|
Zakorzenienie
|
Kręgosłup mnie boli
Bloody_marry dobrze że udało ci się dzisiaj iść na tą wizytę :brawo: no i gratulacje prawdopobonej córeczki Koma no i u Was oczywiście też gratulacje z udanej wizyty Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3172 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Serio mam ochotę go czasem zabić :/ Cytat:
Jak dla mnie to ona jest laktoterrorystką ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||||
|
|
|
#3173 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3174 |
|
Zakorzenienie
|
Z nowości byliśmy dzisiaj oglądać wózki i mąż powiedział że ten Roan Bass Soft jest świetny. Był jednym z wygodniejszych wózków do którego przy normalnie rozłożonej rączce mozna spokojnie sięgnąć do gondolki. Ja zakochałam się w wózkach Cybex Priam ale cena to kosmos nawet używanego
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3175 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nasz mały narazie robi masę jak lekarz powiedział, że jest juz dość duży to się lekko wystraszylam, ale najważniejsze, że łożysko daje rade Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3176 |
|
Rozeznanie
|
Koma , sprawdzałam pierwszą stronę i widzę że masz termin na 2 tygodnie wcześniej niż ja. A sprawdzałam bo moja "prawdopodobnie dziewczynka" waży praktycznie połowę Twojego chłopaka
Myślicie że waga na tym etapie przekłada się na ostateczną wagę maluszka? Mam trochę lęk przed rodzeniem dużego dziecka ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3177 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a ten cybex jest nieźle bajerancki ale nie moja stylowa. No i cena jest kosmiczna :/ Zaczęłam mieć durna schize odkąd przeczytałam ze dziecko już odczuwa ból ze jak robie zastrzyk i mnie boli to dziecko też boli :/ wiem ze to niemożliwe ale jak wyciągam strzykawke z opakowania to mówię do małego ze będzie zastrzyk i chwile poboli ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3178 |
|
Wtajemniczenie
|
Selina - dzieci mają w sobie niewyobrażalne poklady energii i siły do walki! Na pewno będzie wszystko dobrze! <3
Koma - jaki juz duży! Gratuluje udanej wizyty! ![]() Czarodziejka - oooo dzięki za opinie Ja na razie przeczytalam 3 wpisy A polecasz jakiegos bloga/ksiazke/stronę dotyczącej tematyki kamienia piersią? Zastanawiałam się też nad książką po prostu piersia. Czytalam wiele pozytywnych komentarzy ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3179 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ale raczej nie odczuwa bólu, a jeśli to to jest takie chwilowe tylko
|
|
|
#3180 |
|
Zadomowienie
|
Oj cybexa też bym chciała
zdecydowanie mój typ wozkowy. Przy córce byłam zakochana w joolz, jednak rozsądek wygrał ale trochę boleję nad tym teraz.Co do zaangażowania mężów. Moja córka była nieplanowana, po ślubie jednak nie myśleliśmy o dzieciach. Mąż bardzo długo unikał tematu, trochę jakbym nie była w ciąży. Odnośnie wyprawki mi pasowało bo lubię swój gust ale jak młoda się urodziła rozpłynął się. Pomagał we wszystkim, chciał wiedzieć i robić wszystko. Później tłumaczył że w ciąży nie mógł tego odczuć, ja czułam dziecko codziennie, dla niego to coś co ja poczułam z dniem testu to był poród jak przecinał pępowinę.A taka anegdotka. Spakowałam torbę do porodu jak zalecali, więc był soczek jabłkowy i przekąski. Poród wywoływany więc nie moglam jeść od 8 tylko wodę popijać i to niedużo. I jak położna wrezxcie mówi może pani sobie coś innego popić mówię do męża daj mi sok a on że wypił a wafelki zjadł że stresu więc weźcie podwójne porcje;DWysłane z aplikacji Forum Wizaz
Tak to jest zawsze było,że za złotem goni cały świat. A ja wiem Twoja miłość -To jest skarb jedyny jaki znam 7.7.2012 godz 17 7.3.2015 moje druga miłość Anioły nie mają przecież chandry, gorszego dnia, zmarszczek i okresu
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:56.

klask i:
13.03.2008
607 g szczęścia
rozwija się prawidłowo, przybiera ładnie. Dr nie wykluczył, że poród może się przyspieszyć, bo mały wg pomiarów jest ponad tydzień starszy. Oczywiście to chłopak, pierwsze przyłożenie, a tam nogi rozłożone
ale jestem szczęśliwa
dziękuję Wam za kciuki 

Tak jak myślałam wcześniej o ruchach. To i cieszy, i stresuje

i jeszcze do tego taki bezwstydny 

kiedy emocje już opadły najchętniej bym poszła spać 
wiecie, kobieca intuicja
będzie prezencik 
Już jej zaczynasz czytać?
boję się pytać doktora Google co mi pokaże za odpowiedzi