![]() |
#4801 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Psychiatra
Cytat:
![]() ![]() ![]() Temu jakos odechcialo mi sie jezdzic autobusami ,zrobilam prawko i jezdze wlasnym autem ![]()
![]() |
#4802 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() co do prawka, ja własnie robie ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4803 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() A instruktora na prawko tez mialam niezlego... a jak jeszcze mu sie podobasz to .. ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4804 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() zdać zdam, ale za ktorym podejsciem ![]() instruktora narazie nie wiem jakiego bede miała ![]() ![]()
![]() |
#4805 |
Zakorzenienie
|
Life is so sad a po co bedziesz placic:P i tak nigdy nie dobieraja sie do tylka nikomu
![]() Lena niezla sytuacjw mialas ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4806 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#4807 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
ja juz mysle jak bym sie zemscila jakbym miala jego adres albo numer telefonu ;]
![]() |
#4808 |
Raczkowanie
|
Nie wiem czy powinnam isc do psychologa czy do psychiarty, bo moje problemy sa troche skomplikowane i tyle ich jest ze nie wiem czy wogole warto zaczynac.
Mam te natretne mysli, ze zdradzilam mojego chlopaka a nawet nic o tym nie wiem, poprostu nie moge przestac myslec w ten sposob, to mnie juz wykancza.Nie mam zadnej kolezanki, ktorej bym mogla sie zwierzyc z kotra bym mogla pogadac o wszystkim , brakuje mi tego.W szkole nauczycielka mnie oszukala i zanizyla mi ocene nie z mojej winy.Mam problemy co do przeszlosci, narozrabialam troche i teraz odbilo sie to wszystko na mojej psychice, nie potrafie tego wszytskiego zapomnac.Nigdy ojca nie mialam, bo rodzice wzieli rozwod jak bylam mala.Z rodzina mam bardzo zle kontakty, szczegolnie z mama.To wszystko mnie dreczy i zabija.Nie wiem czy tego po mnie nie widac, ale moj maz sie nawet nie zapyta co mi jest.Nie wiem moze faktycznie nie widac tego po mnie.Wiem tylko ze nic nie jest tam jakbym tego chciala.Wolalabym sie kims innym urodzic.Nienawidze siebie, za wszytskie bledy, i za to ze jestem soba.Mi juz moze nic nie pomoze.
#4809 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
#4810 |
Raczkowanie
|
tzn. tak chodze jeszcze do szkoly i nawet juz mam meza, a to dlatego ze meszkamy oboje w niemczech i tu jest troche inny system szkolnictwa, teraz za rok koncze srednia szkole, tak pozno dlatego ze wczesniej musialam nadrobic inna szkola dobre swiadectwo zeby sie dostac do obecnej szkoly.Jaj mam 21 lat a maz 28 lat.
A czemu kolezanek nie mam?Sama nie wiem, poprostu z niemkami sie niedogaduje, a ta jedyna moja dobra kolezanka z klasy z ktora sie skumplowalam mnie wystawila, i u mnie juz jest przegrana, bo niezapomne jej tego. Poprostu ja jej zawsze pomagalam w lekcjach, a jak ja raz potrzebowalam pomocy to mnie olala. Mialam z poprzedniej szkoly jedna kolezanke, ale po szkole nasze kontakty sie ograniczyly do 1 spotkanie na 3 mieisace.
#4811 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4812 |
Wtajemniczenie
|
Przyjęcia mandatu można odmówić - ma się do tego prawo, ale oni mają prawo skierować sprawę na drogę sądową.
Więc czy ja wiem czy to jest tego warte... ![]()
#4813 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4814 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Perełko, jak długo mieszkasz w niemczech? nie myślalas nigdy o powrocie do Polski? wyobrażam sobie że cięzko jest dogadac sie z ludzmi ktorzy wychowywali sie w zupelnie innym kraju, ale mysle ze powinnas sie otworzyc. zapisz sie na joge, areobic, jakis kurs czegokolwiek, wychodz do ludzi ![]() a co z koleżankami z Polski ? jezeli naprawde tak fatalnie sie czujesz, mysle ze powinnas jak najszybciej wprowadzic jakies zmiany w zyciu? psycholog? mysle ze w Twojej sytuacji kazdy czułby sie stłamszony, obcy kraj, ludzie z ktorymi sie nie dogadujesz... co do przeszłosci, i tej niesprawiedliwej nauczycielki ![]() ![]() ja tez nigdy nie mialam ojca ![]() co do kontaktow z rodzina, nie wiem jakie sa powody, ale powinnas postarac sie cos z tym zrobic, jestes młoda, mysle ze matka jest Ci potrzebna. ;*masz jeszcze czas zeby to wszystko naprawic, skoncz szkołe, idz na wymarzone studia... a jak Ci sie układa z Tżem?
![]() |
#4815 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja czesto spotkam sie z taka sytuacja ze na ulicy chlopak zaczepia dziewczyne i chce sie z nia umowic. Mi sie to zdarzylo pare razy. Wraz z wiekiem takich sytuacji mi ubywa ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4816 |
Raczkowanie
|
Perełko, jak długo mieszkasz w niemczech? nie myślalas nigdy o powrocie do Polski? wyobrażam sobie że cięzko jest dogadac sie z ludzmi ktorzy wychowywali sie w zupelnie innym kraju, ale mysle ze powinnas sie otworzyc. zapisz sie na joge, areobic, jakis kurs czegokolwiek, wychodz do ludzi
![]() a co z koleżankami z Polski ? jezeli naprawde tak fatalnie sie czujesz, mysle ze powinnas jak najszybciej wprowadzic jakies zmiany w zyciu? psycholog? mysle ze w Twojej sytuacji kazdy czułby sie stłamszony, obcy kraj, ludzie z ktorymi sie nie dogadujesz... co do przeszłosci, i tej niesprawiedliwej nauczycielki ![]() ![]() ja tez nigdy nie mialam ojca ![]() co do kontaktow z rodzina, nie wiem jakie sa powody, ale powinnas postarac sie cos z tym zrobic, jestes młoda, mysle ze matka jest Ci potrzebna. ;*masz jeszcze czas zeby to wszystko naprawic, skoncz szkołe, idz na wymarzone studia... a jak Ci sie układa z Tżem? Life is so sad W niemczech mieszkam 6 lat.Myslalam o powrocie do polski ale moj maz ma tu dobra prace a ja szkole wiec chyba nie wracamy. Jezeli bym sie chciala zapisac na jakies kursy to bym musiala miec wiecej czasu, bo jak na razie to bylo tylko duuuzo nauki i brak czasu na wszystko.Kolezanki z polski ulozyly sobie zycie, wszystkie prawie na studiah we wroclawiu, z nimi tez nie mam kontaktow, bo mi zazdroscily ze wyjechalam. Co do przeszlosci, to popelnilam kilka bledow, ktore mi teraz nie daja spokoju, caly czas o nich mysle jak moglam?wiedzialam zekiedys odbije mi sie to na mojej psychice.Jak bylam mala, starszy facet mnie wykorzystal, a ze mnie pierw uwiodl to bylo mu latwiej.Na szczescie nnie doszlo do najgorszego.Potem mialam jednego chlopaka, ktory mnie zdradzil i ja go tez, potem byl koniec.Potem poznalam innego chlopaka, ktory p zerwaniu grozil mi ze mnie zabije.A teraz powinnam byla byc szczesliwa bo mam dobrego meza, ale nie jestem. Przez ta przeszlosc mam mysli natretne ze np.zdradzilam meza, a nawet nie wiem jak i gdzie i kiedy? z mama sie nie uklada bo zazdrosci nam auta mieszkania i pieniedzy tu juz sie nie nic zrobic.Nigy mamy wszytsko a ja jestem niezczesliwa.
#4817 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
a co do powrotu do niemiec... skończ szkołe i zastanow sie co wazniejsze, porozmawiaj z mezem. jeżeli nei czujesz sie tam szczesliwa, to po co Wam tak naprawde pieniadze i dobra praca? a co do Twojej mamy, ona chyba powinna cieszyc sie z Twojego szczescia, a nie zazdrościc. nie rozumiem tego... jaka jest jej sytuacja? moze ona potrzebuje pomocy z Twojej strony?
![]() |
#4818 |
Zadomowienie
|
do k.... nędzy!!!!!!!!
szału dostaje już !!!!!! moja matka wrócila z pracy pare godzin temu. poprosila mnie żebym kupiła kotom karmę i zaniosła do weterynarza do analizy kocią kupkę ![]() weszlam po ta kocią karme do sklepu, ale mokrej juz nie mieli, tylko sucha, a sucha mama kupowala 2 dni temu...wiec nie kupiłam. no i wracam do domu a ona do mnie z wielkimi pretensjami, sratatatata, ze mialam kupic i ze mam wracac do sklepu. a ja na to ze myslałam ze mam kupic mokra i nie zejde ![]() a ona na mnie z pyskiem, ze sama mam zapłacic swoj mandat, a ja "o co Ci chodzi, mowilas ze zapłacisz, ja nie mam pieniedzy" a ona bla bla "trzeba sie zachowac honorowo" ... i mowi ze mam oddac jej 20 zł z zakupów a ja mowie ze nie oddam bo nie bede miala za co zaplacic mandatu a jak nie zaplace do srody do dostane 2 razy wiecej do zaplacenia... a ona wielkie oczy i zaczyna swoje wywody. szok i tak te swoje farmazony snuje, w koncu jej oddalam kase bo nie chciało mi sie z tą wariatka kłocic. dziewczyny ja juz dostaje szału, nienawidze jej, wyżywa sie na mnie, robi mi problemy o każdą głupote, najpierw to jej sranie w banie, że jestem taka i owaka a potem sobie idzie i tylko słysze jak sama do siebie pod nosem o mnie gada ![]() przeciez zaden normalny człowiek tego nie wytrzyma, ja sie staram jak moge, nie robie jej problemow, dobrze sie ucze, jestem samodzielna, od 13 roku zycia sama w domu zostaje, sama sobie obiady zalatwiam, wspieram ja, staram sie byc dla niej przyjaciółka. a ona nie dosc ze jest dla mnie ŻADNYM oparciem, nie rozumie mnie, to jeszcze w ciagu ostatniego roku jej zachowanie stalo sie nie do wytrzymania. potrafi nagle wjechac na mnie z byle powodu, wscieka sie o kompletne głupoty. ja sobie w kasze dmuchac nie daje i nigdy nie dawałam, wiec czesto z tego wychodza mega awantury. ale ostatnio juz nawet nie mam sily sie z nia kłocic. po prostu sie powstrzymuje, ale w duchu mam ochote wziac ja za kudly, wyszarpac i zwyzywac, bo potrafi z idiotycznych powodów wjechac na mnie jak na psa. ILE MOŻNA DO CHOLERY???? ![]() mam juz dosc, nie dosc ze nie moge sobie z zyciem poradzic to jeszcze ona zwala na mnie swoje frustracje i emocje. a teraz musze leciec bo księzniczka przyszla do pokoju i chce spac ( o 19 :/) moj komputer zepsuł się 6 miesiecy temu i od tego czasu musze korzystac z jej. tak więc lece bo mi 3 raz zwraca uwage a ja udaje ze nie słysze.. wiem ze sie rozpisalam ale musialam to z siebie wyrzucic ![]() ![]()
#4819 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Nieeee,na takich to słów brak...Co za chamidło,co on sobie myślał ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Jedyne wyjście to przeczekać,pomęczyć się niestety jeszcze trochę,a później jakoś wyfrunąć z gniazda,np.na studia w innym mieście.
![]() |
#4820 |
Zakorzenienie
|
Life,ja tez sie z matka kloce... Tak bywa...no coz...ale jakos to znosze... nie łam sie...
![]()
#4821 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4822 |
Zakorzenienie
|
namezja ja wiem tylko od znajomych ze nie placa nawet jak przychodza do domu jakies grozby sadem czy innymi glupotami
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4823 |
Zakorzenienie
|
do mnie kurcze zawiadomienie jakos przyszlo...
![]()
![]() |
#4824 | |
Zakorzenienie
|
Nie chciałam psuć tej wspaniałej liczby 0 umówień w ciągu życia.Spojrzałam na niego z nienawiścią i odburknełam tak słodko,jak tylko ja potrafię.Pisałam już o tym jakiś czas temu,teraz koleś już dał se spokój
![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#4825 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4826 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Facet pewnie zbieral sie na odwage kupe czasu a Ty go od razu zniechecilas. Heh ja zaluje do dzis jak kiedys (w mlodosci ![]() Cytat:
Ja nie chce sama byc ale coz mam zrobic ![]() Bylam jestem i bede samotna - to jedna z najgorszych rzeczy ktore czlowieka moze spotkac ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4827 |
Zakorzenienie
|
Ja uwazam,ze rodzimy sie by kochac i by byc kochanymi... takze milosc dla mnie jest w zyciu priorytetem.. Nie wyobrazam sobie zycia bez uczucia milosci..
![]()
![]() |
#4828 |
Raczkowanie
|
Zaraz mnie chyba poniesie nerwowo, bylam dopiero z mezem w jednej firmie ogladac domki, gdy wracalismy do domu autem zatrzymalismy sie na stacji bo chcial zatankowac, powiedzialam tylko kup mi cos slodkiego bo sa juz sklepy zamkniete (2 raz go o to poprosilam w zyciu) on przychodzi i nic nie ma , wiec pytam czy mi kupil, a on ze jestesmy na poczatku naszego zycia i ze jak chcemy miec dom to musimy oszczedzac!
nerwy mi poszly totalnie, oszczedza 1 euro na glupia czekolade dla zony, nienawidze go za to, a sam wp...... po 2 dziennie.Ham jeden.W domu podszedl do mnie z usmieszkiem, wzial to niby na zarty a ja z nerwow go odepchalam i teraz siedzimy obrazeni na siebie.Chyba dzis z nerwow nie zasne przez tego gnoja.Nie moge w to uwiezyc, kiedys taki nie byl.Co sie z nim stalo? Chce mi w ten sposob pokazac ze nie da mi wszstkiego co chce. Nie cierpie go za to, zaka drobnostka a tyle znaczy, przeciez nie chcialam duzo , prawda?
#4829 |
Zakorzenienie
|
No ja tez bym sie wkurzyla....ale moj by mi kupil tego batonika... Ale nie wkurzaj sie tak na niego.. Niektorzy tak maja.. Nie warto.. O taka drobnostke?
![]()
#4830 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Swoja droga uwazaj na slownictwo.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:15.