Mamusie marcowe 2018 cz. 4 - Strona 111 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-11-03, 14:33   #3301
Lenka_007
Zakorzenienie

GG do Lenka_007
Dot.: Mamusie marcowe 2018 cz. 4

Cytat:
Napisane przez asiula1306 Pokaż wiadomość
Ja tez nie neguje żłobka tylko chciałabym żeby moje dziecko było wychowywane przeze mnie a nie przez obca kobietę. Przecież jak to dziecko pójdzie do żłobka to akurat będzie się uczyło chodzić i mówić- myślę że to najbardziej emocjonujący moment w życiu młodej mamy i nie chce potem myśleć ze mnie przy tym nie bylo. Ale też zgadzam się ze żłobek dużo daje jeśli chodzi o kontakt dziecka z rówieśnikami. Jednak tu zależy wszystko od podejścia rodziców i tego jak spędzają czas z dzieckiem

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Zgadam się w 100%
Stary 2017-11-03, 14:53   #3302
xxxJuanaxxx
Wtajemniczenie

GG do xxxJuanaxxx

Wilanka - dziękuję <3
Właśnie! Inhalator jeszcze! Na pewno się przyda, poszukam czegoś. I o tantum rosa jeszcze zapomniałam!
xxxJuanaxxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-03, 15:18   #3303
Mecassie
Zakorzenienie

Kurde póki co mam lenia do tej kosmetycznej wyprawki i chyba zostawię ją na "po nowym roku"
Cytat:
Napisane przez Ilsa Lund Pokaż wiadomość
Ale żłobek też ma zalety, dziecko by poznawało inne dzieci i umiało się z nimi bawić U nas myślę, że wrócę po rocznym macierzyńskim, ciekawe tylko gdzie
Ja chcę wrócić do pracy ale na innych zasadach, zobaczymy co z tego wyjdzie

Mecassie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-03, 15:28   #3304
kasia6713
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mecassie Pokaż wiadomość
Kurde póki co mam lenia do tej kosmetycznej wyprawki i chyba zostawię ją na "po nowym roku"

ja też
teraz tylko coś zacznę kompletować to torby do szpitala. Żeby ją chwycić tylko w razie czego
kasia6713 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-03, 15:35   #3305
asiula1306
Zakorzenienie

Ja torbę i wyprawkę kosmetyczna będę kompletowac w styczniu/lutym. Teraz do końca roku daje sobie spokój z zakupami bo zbliżają się święta i mam trochę innych wydatków a w styczniu i lutym na spokojnie kupimy łóżeczko, bujaki i cala resztę

asiula1306 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-03, 16:22   #3306
marcia45
Zadomowienie

Ci do mnie:

Do uszek używałam tylko parafiny z dwa razy. Na basen też polecał nasz padiatra zakraplać kropla parafiny. Niczego innego nie używałam.

Sól kupiłam taka wielka paczkę ale nie zmarnowała się. Do oczek używałam mało, reszta poszła do inhalacji. Starałam się w większości używać przegotowanej wody.

Mały octanisept mam do dziś.

Szczotki dobrze pomacac choć przez pudełko żeby miękkie były. Bo sztuczne niektóre są. Do paznokci używam tylko nożyczek, cążkami nie umiem.

Majtki mi sprawdziły się siateczkowe. Prac można bez problemu.

Do pupy alatan lub linomag. Wolałam ten pierwszy. W nagłych przypadkach behspten,mąka i wietrzenie. Sudocremem nawet nie stosowałam.

Waciki te duże, bardzo dużo używałam bo do rozszerzania diety nie stosowałam chusteczek.

Kompresy mi się sprawdziły medicamp te co pakowane oddzielnie po dwa są bardzo miękkie.

Na przewijak ceratki mi się nie sprawdziły. Za zimne. Kładłam pieluchy a na to podkłady z Ross pod tyłek. Teraz kupię z dwa te prześcieradelka na przewijak z gumką. Bo podniszczony mam. I te właśnie podkłady z Ross.

Termometr mam microlife nc 150 dla mnie ok. Szczerze przy moim dziecku nie wiem jak zmierzyć rtęciowym.

Ja bym dodała pedicamol jeszcze, i tak przy szczepieniu na 6 tyg. Każda awaryjnie kupi.

Tak to jest zawsze było,że za złotem goni cały świat. A ja wiem Twoja miłość -To jest skarb jedyny jaki znam

7.7.2012 godz 17
7.3.2015 moje druga miłość

Anioły nie mają przecież chandry, gorszego dnia, zmarszczek i okresu
marcia45 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-03, 17:04   #3307
lelowa
Zakorzenienie

O wlasnie pedicetamol tez mialam w razie goraczki i na pierwsze szczepienie oraz masc fenistil na zaczerwienienie po ukluciu.
A tak poza tym z apteczki to espumisan/esputicon/sab simplex oraz czopki glicerynowe w razie wu ale czopkow akurat uzylam moze ze 2-3 do tej pory i to jakos po roku.
lelowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-03, 18:30   #3308
_Selina_
Zakorzenienie

My dzisiaj kupiliśmy drugą zabawkę, pierwsze pieluchy, nożyczki/cążki/pilniczek. Są pilniczki
Czemu nie mogę dodać zdjęcia? ;(

_Selina_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-03, 19:45   #3309
Kornelciaczek
Wtajemniczenie

Wkur niesamowity co napisze to się nie udostępnia.

Ja jestem uzależniona od owoców, zaczęło się od nektarynek, później był arbuz i śliwki, nawet jabłka polubiłam, a teraz MANDARYNKI i KIWI. Jakoś nie idą mi banany, winogrona i pomarańcze - od razu wymiotuję. To samo z sokami, chyba że grejpfrutowy

Zawsze jadłam słodycze, a teraz słodkie, chociaż UWAGA od tygodnia mam fazę i je jem.

---------- Dopisano o 19:22 ---------- Poprzedni post napisano o 19:19 ----------

Od wczoraj umieram, masakra boli mnie w prawym boku (kość biodrowa) i kłuje z tyłu (chyba jakby prawa nerka). Mąż twierdzi, że lędźwiowy. Spać nie mogłam, leżeć nie mogę, trochę dziś w nocy na brzuchu spałam. W pracy zielona z bólu byłam.

Ja ruchów też nie czuję, bo ułożenie mam przodujące, czy jak tam zwał.

---------- Dopisano o 19:30 ---------- Poprzedni post napisano o 19:22 ----------

Cytat:
Napisane przez julietta83 Pokaż wiadomość
macie już wybrane imiona?
z dziewczynką nie miałabym problemu, ale dla chłopca nie jestem przekonana na 100% do żadnego imienia
Dla dziewczynki było wybrane, dla chłopca po kilku opcjach też stanęło, ale mi średnio leży te imię.

---------- Dopisano o 19:32 ---------- Poprzedni post napisano o 19:30 ----------

Cytat:
Napisane przez parapet Pokaż wiadomość

Długo tak czułam, dalej najczęściej czuję Małą w dole brzucha, w górnej części nie czuję jej w ogóle.

I mogła zacząć się bać porodu sn
Ja mam podobnie, że czuję dziecko w dole brzucha i tam tylko rosnę.

---------- Dopisano o 19:33 ---------- Poprzedni post napisano o 19:32 ----------

Cytat:
Napisane przez bloody_marry Pokaż wiadomość
Dzień dobry , czy są dziś jakieś wizyty? Jeśli tak to oczywiście !!

Dostałam wczoraj skierowanie na to całe obciążenie glukozą :/ lekarz się spieszył i już nie chciałam mu marudzić ale czytałam że w stanach już od lat nie robi się tego badania bo stwierdzili że bez sensu. Że organizm w normalnych warunkach nie ma opcji na aż taką dawkę glukozy i że to jest duże obciążenie dla trzustki. No ale już chyba zrobię to, spróbuję.

W którym tygodniu robiliście badanie? Z tego wszystkiego to nie dopytalam :/

Dostałam skierowanie w 20 tygodniu, jeszcze nie zrobiłam, nie dam rady, będę bleee... Pewnie pójdę po 20 listopada, nie spieszy mi się jakoś.

---------- Dopisano o 19:41 ---------- Poprzedni post napisano o 19:33 ----------

Cytat:
Napisane przez Mecassie Pokaż wiadomość
A nadajecie też dziecku drugie imię ?

Nie, a po co dodatkowy problem

---------- Dopisano o 19:45 ---------- Poprzedni post napisano o 19:41 ----------

Cytat:
Napisane przez asiula1306 Pokaż wiadomość
Wiecie nad czym ostatnio się zaczęłam zastanawiać? Co zrobię z dzieckiem jak skończy się urlop macierzyński. Przecież nie oddam takiego maleństwa do żłobka czy opiekunce a nie wiem czy finansowo podołamy żebym nie musiała pracować. Myślałyście już o tym? Babcie u nas nie wchodzą w grę bo jedna i druga jest bardzo aktywna zawodowo i z pracy nie zrezygnują
U nas żłobek tylko wchodzi w grę. Męża rodzice zajęci karierą, moi za daleko. O ile dzidzia się dostanie do państwowego było by super! Jak będę wracała do pracy maluch będzie miał 13-14 miesięcy, popracuje około 2 miesięcy (wtedy jakoś ogarnę opiekę), później będę mieć urlop i mąż, więc szkrab pójdzie na 100% do żłobka we wrześniu mając 17 miesięcy. Niania nie wchodzi w grę. Kwestie finansowe.
Kornelciaczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-03, 19:56   #3310
Torrence
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Ojoanna29 Pokaż wiadomość
Słabo mi się robi jak myślę o takiej wyprawce kosmetyczno-higienicznej
Mi też... Nie w głowie mi to teraz zupełnie...

Pajacyki kupiłaś śliczne! Kolory cudne, wiosenne i żywe. Podlinkujesz aukcję?

....

Zrobiłam pizzę, taką bez większej inwencji, "przegląd lodówki" . Wyszła tak zadziwiająco pyszna, do tego zrobiłam sosik czosnkowy Najeść nie mogę! Zjadłam więcej od męża!

---------- Dopisano o 19:56 ---------- Poprzedni post napisano o 19:50 ----------

Cytat:
Napisane przez kasia6713 Pokaż wiadomość
Po pierwsze, moja teściowa jest osobą, która pozwala dziecku na WSZYSTKO. U niej nie ma słowa "nie". Po drugie, co mnie osobiście doprowadza do szału, wciska w każde dziecko które przyjdzie czekoladę i żelki (i oczywiście inne jedzenie, ale to tylko "swoim"). Ja nie należę do osób, które nie będą dawać dziecku wogóle słodyczy, ale moja teściowa przesadza i to ostro. I ona zawsze będzie robić po swojemu i uważać, że ona wie lepiej jak wychować dziecko.
U nas taka sama sytuacja, łącznie z bezceremonialnym podważaniem przez teściową autorytetu rodziców. Już nawet mój mąż zareagował, że tak nie powinna robić (ale byłam z niego dumna!)
Stary 2017-11-03, 19:57   #3311
Ojoanna29
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Torrence Pokaż wiadomość
Mi też... Nie w głowie mi to teraz zupełnie...

Pajacyki kupiłaś śliczne! Kolory cudne, wiosenne i żywe. Podlinkujesz aukcję?

....

Zrobiłam pizzę, taką bez większej inwencji, "przegląd lodówki" . Wyszła tak zadziwiająco pyszna, do tego zrobiłam sosik czosnkowy Najeść nie mogę! Zjadłam więcej od męża!
Kupiłam to na grupie na fb, dziewczyna pracuje w Uk i wrzuca co tam mają ciekawego w sklepie, a potem wysyła do Polski taniej wychodzi niż z pepco, za zestaw 3 pajacow 49, przesylka 11, wzięłam 2 komplety dla małej i jeden dla siostrzeńca

Byłam ze znajomymi na mieście, myślałam że usnę w kawiarni i uciekłam

41/2018
Ojoanna29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-03, 20:10   #3312
Kornelciaczek
Wtajemniczenie

Ktoras z Was pisala, ze cwiczy, ja chodze na zajecia aero dla kobiet w ciazy i dla mnie calkiem ok, aczkolwiek ja maniaczka silownii i aerobiku, wiec musialam znalezc jakos zastepcza alterantywe.

---------- Dopisano o 20:03 ---------- Poprzedni post napisano o 19:59 ----------

Z takich milych rzeczy moj maz... Caluje brzuszek, dotyka go i rozmawia z bobasem, w nocy musi tez reke trzymac na brzuszku.

---------- Dopisano o 20:10 ---------- Poprzedni post napisano o 20:03 ----------

Listy do M rozumiem 4 grudnia, ale nie listopada. W galeriach już też świąteczny klimat.
Kornelciaczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-03, 20:11   #3313
Torrence
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Ojoanna29 Pokaż wiadomość
Kupiłam to na grupie na fb, dziewczyna pracuje w Uk i wrzuca co tam mają ciekawego w sklepie, a potem wysyła do Polski taniej wychodzi niż z pepco, za zestaw 3 pajacow 49, przesylka 11, wzięłam 2 komplety dla małej i jeden dla siostrzeńca
O liiippaaaaa Szybko nadrabiałam i byłam przekonana, że na allegro dorwałaś
Stary 2017-11-03, 20:59   #3314
Ilsa Lund
Zakorzenienie

Dzisiaj była ta dekoratorka, podpisaliśmy umowę, pokazała nam układy funkcjonalne, rozmawialiśmy o stylu mebli i pokazała nam wzorniki tapet
Jej do pokoju synka podoba się taka tapeta za 400 zł za rolkę w rzeczywistości te półkola są zielone :/
Mojemu Mężowi taka
A mi taka bo wydaje się być taka neutralna i że dziecko mogłoby z nią trochę dorastać
Chodzi o jedną ścianę akcentową

Ilsa Lund jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-03, 21:21   #3315
Koma1002
Zadomowienie

Cytat:
Dzisiaj była ta dekoratorka, podpisaliśmy umowę, pokazała nam układy funkcjonalne, rozmawialiśmy o stylu mebli i pokazała nam wzorniki tapet
Jej do pokoju synka podoba się taka tapeta za 400 zł za rolkę w rzeczywistości te półkola są zielone :/
Mojemu Mężowi taka
A mi taka bo wydaje się być taka neutralna i że dziecko mogłoby z nią trochę dorastać
Chyba powinien wygrać rozsądek te listki są najbardziej neutralne wg mnie, ja bym na nie postawiła najlepszy wybór

Koma1002 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-03, 21:54   #3316
Ojoanna29
Zakorzenienie

Cytat:
Mojemu Mężowi taka
Jakie super te dinozaury kilka lat mogłyby być

41/2018
Ojoanna29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-03, 22:12   #3317
muszkaaa8
Zakorzenienie

Cytat:
Mojemu Mężowi taka

Mi sie najbardziej podoba to, co dekoratorka wybrała No ale nie za taką cenę

Ja postawiłam na kropy (tez jedna ściana). Moim zdaniem fajne rozwiązanie bo nie kosztuje duzo, można ułożyć dowolny wzór, kolor, łatwe do przyklejenia, no i też w miarę neutralne

IMG_1509743506.082821.jpg

20.05.2017
muszkaaa8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-03, 22:43   #3318
lelowa
Zakorzenienie

Mi tez sie podoba wybor dekoratorki najbardziej.

Muszka swietna ta twoja sciana!
lelowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-03, 22:46   #3319
czaro_dziejkaa
Zadomowienie

Cytat:
Mojemu Mężowi taka
Najbardziej mi się podoba ta pierwsza tapeta
czaro_dziejkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-03, 22:48   #3320
Ilsa Lund
Zakorzenienie

To jesteście pomocne Trzy posty po sobie i każda wybrała inną opcję Powiem dekoratorce żeby zrobiła wizualizację z każdą z tapet Mąż ogólnie przychyla się do jej pomysłu a mi się jakoś kolor nie widzi

W ogóle takie mebelki znalazła http://www.bellamy.pl/oferta/pinette i łóżeczko można potem rozłożyć aż do materacyka 70x160 a szafy nie mają gałek bo niby się otwiera tak jak bluma przez popchnięcie do wewnątrz

Edytowane przez Ilsa Lund
Czas edycji: 2017-11-03 o 22:51
Ilsa Lund jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-04, 01:42   #3321
Pannkaka
Rozeznanie

Mebelki super! A jeśli chodzi o tapetę, to najbardziej podoba mi się wzór pierwszej, ale kolorystyka trzeciej. Sama lubię neutralne ściany i meble w pokoju dziecięcym, bo potem i tak jest tam zatrzęsienie kolorów zresztą w salonie mamy to samo, bo połowa zabawek jest na razie na dole

Pannkaka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-04, 07:13   #3322
Lunak
Wtajemniczenie

Dzien dobry slonce mnie z rana przywitało

Cytat:
Mojemu Mężowi taka

Stawiam ma Twój wybór albo dekoratorski jak znajdzie tańsza wersje dinozaury zbyt dziecięcy mi sie wydają i jak młody podrośnie to szybko będziecie zmieniać.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Lunak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-04, 08:25   #3323
FallenAnn
Rozeznanie

Wrrr cały czas mam błąd w aplikacji... Ledwo co uzupełniam zaległości co u Was, odpisywać w ogóle nie mogłam i ciągle mnie wywala z logowania że niby błędne hasło które dobrze piszę na sto procent.... Po co tu kombinowali się pytam??!!

Stary 2017-11-04, 08:28   #3324
julietta83
Zakorzenienie

nie widzę zdjęć, więc nie mogę się wypowiedzieć na temat tapet
ale ja jestem zwolenniczką gładkich ścian, szczególnie w pokoju dziecinnym i tak robi się miszmasz
julietta83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-04, 08:34   #3325
marcia45
Zadomowienie

Dla mnie wybór dekoratorki. My chyba zrobimy naklejki we chmurki na jednej scianie

Tak to jest zawsze było,że za złotem goni cały świat. A ja wiem Twoja miłość -To jest skarb jedyny jaki znam

7.7.2012 godz 17
7.3.2015 moje druga miłość

Anioły nie mają przecież chandry, gorszego dnia, zmarszczek i okresu
marcia45 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-04, 08:43   #3326
Kiwi18
Zadomowienie

GG do Kiwi18

Dzień dobry
Wczoraj zaczęłam 20tc. (19+0)
Dziewczyny mam pyt. Jak przejdę się chwilę troszkę szybszym krokiem to mnie kluje raz z jednej strony brzucha, raz z drugiej, czy to jest mocno niebezpieczne? Nie chce czytaj wujka google, wizyte mam dopiero 17.
Dziś na obiad paluszki rybne, ziemniaki surówka

Kiwi18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-04, 08:45   #3327
asiula1306
Zakorzenienie

Dzień dobry! IMG_20171104_064541_365.jpg

asiula1306 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-04, 09:02   #3328
Lunak
Wtajemniczenie

Kiwi ja tez tak mam że mnie kłuje. Ale tylko z jednej strony brzucha. Bede o to pytać we wtorek na wizycie. Stawiam, ze sie rozciągają brzuchy i to dlatego.

Asiula, ale Ci dobrze! Odpoczywajcie

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Lunak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-04, 09:17   #3329
alleyezonme
Zakorzenienie

Witam się w sobotę

Też się zastanawiam nad jakimiś naklejkami na jednej ścianie w pokoju małego. Na razie mamy wszystkie ściany na szaro i będą białe mebelki.

A ja w pracy dziś na ok 3 h muszę nadrobić parę rzeczy także uciekam pracować to szybciej wrócę do domu.

Miłego dnia mamuśki

Jeśli życie to chwila, wykorzystam tą chwilę - tyle

alleyezonme jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-04, 09:22   #3330
_Selina_
Zakorzenienie

Dzień dobry
Ale piękna pogoda, wczoraj znów oglądaliśmy dalsze odcinki serialu, więc dzisiaj dopiero się obudziłam trochę poleżę, coś zjemy i będziemy się szykować na imprezę
A w ogóle to jest duża szansa, że za jakieś dwa tygodnie czeka nas wyprawa do Poznania, do przyjaciela partnera

_Selina_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości