Mamusie marcowe 2018 cz. 4 - Strona 109 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-11-03, 09:44   #3241
ScarlettO
Wtajemniczenie

Dot.: Mamusie marcowe 2018 cz. 4

dzień dobry

Cytat:
Napisane przez asiula1306 Pokaż wiadomość
Wróciłam od mamy i zdobyłam ciążowa kurtkę. Tzn to jest mamy kurtka ale jako że mama jest nieco większa ode mnie to akurat brzuch mi się zmieści a kurtka nawet teraz na mnie nie wisi

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
tez bede miała zimową kurtkę od mamy

Cytat:
Napisane przez Ilsa Lund Pokaż wiadomość

Nie wiem nawet czy was nadrobię bo Mąż ma te dwa dni wolne i spędzamy czas razem
to korzystajcie
Cytat:
Napisane przez kasia6713 Pokaż wiadomość
Ja już chcę do domu
Jeszcze młody mnie dzisiaj stresuje...
Wczoraj dziwnie pobolewal mnie brzuch+ śniły mi się w nocy głupoty. No ale nic, nie panikowalam bo w sumie to nic takiego. Rano zjadłam śniadanie i jak zawsze młody przypomina o sobie po śniadaniu tak dzisiaj cisza. No ale nic, przecież dzieckonie jest komputerem, może zmienić sobie rytm dnia. No ale do 10:00 nic. Ja już oczywiście miałam czarne myśli... Zjadłam słodki jogurt przekonana, że to go pobudzi. Nic. No ro zaczęłam w siebie wpychac jedzenie: kanapkę, banana, ciastka... ufff, obudził się

ja już się przyzwyczaiłam do tego, że Młody ma bardziej leniwe/aktywne dni także nie schizuję, jak czasem nie czuję ruchów

Cytat:
Napisane przez bloody_marry Pokaż wiadomość
Uf, już po wizycie! Z dzieciaczkiem wszystko ok, 19t6d, 287 g i uwaga, wstępnie mamy szykować się na dziewczynkę! Ale lekarz powiedział żeby jeszcze się z różowymi ciuszkami wstrzymać i trzeba potwierdzić na następnej wizycie 1.12.

super, że wszystko ok i gratuluję dziewczynki
Cytat:
Napisane przez _Selina_ Pokaż wiadomość
Gratuluję, dzisiejszych wizyt
Dziękujemy za ciepłe słowa, lekarz prowadzący sprowadził mnie na ziemię... :/ weszliśmy zadowoleni itd, mówimy, że wyniki wyszły dobre itd. Na co on, że wada serca to nie jest jakiś pikuś tylko też poważna sprawa, że musimy być przygotowani na różne scenariusze itd. No my to wiemy, ale jakby jedno zmartwienie mniej... poczułam się winna, że się cieszę z wyników ;( przecież wiem, że przed nami jeszcze dużo stresu i walki o zdrówko maleńkiej, po prostu przy ciągłych złych wiadomościach, w końcu usłyszeliśmy coś dobrego...
Z tego wszystkiego nawet nie wiem ile malutka waży...
Sprawdzał tylko serduszko, bije ładnie, chciałam jakieś zdjęcie, ale podobno źle się ułożyła. Jakoś się przytulila do jednej ściany i rączki podnosiła do góry przy uszkach tylko tyle widzieliśmy... Jakoś tak mi smutno po tej wizycie...

lekarze to tak bardzo zadaniowo podchodzą... wiadomo, że wiecie że wada jest, ale taka z którą da się walczyć i nie bagatelizujecie problemu.. jednak wykluczenie wady genetycznej to bardzo dobra wiadomość przecież eh. także cieszcie się

Cytat:
Napisane przez Koma1002 Pokaż wiadomość
Ja też odetchnelam z ulgą 607 g szczęścia rozwija się prawidłowo, przybiera ładnie. Dr nie wykluczył, że poród może się przyspieszyć, bo mały wg pomiarów jest ponad tydzień starszy. Oczywiście to chłopak, pierwsze przyłożenie, a tam nogi rozłożone ale jestem szczęśliwa dziękuję Wam za kciuki

super
Cytat:
Napisane przez Ojoanna29 Pokaż wiadomość
Jeszcze miałam zapytać o ruchy - bo ja czuję praktycznie w jednym miejscu, mała jest główką w dół, zawsze myślałam, że takie maluchy to się kręcą ile wlezie w brzuchu, a mam wrażenie, że moja jest ciągle w tym samym miejscu, tylko sobie macha rączkami i nóżkami boję się pytać doktora Google co mi pokaże za odpowiedzi
też czuję z reguły po lewej stronie i niżej, choć zauważyłam, że ostatnio tez zdarza mi się dziecia wyżej poczuć

Cytat:
Napisane przez marcia45 Pokaż wiadomość
A taka anegdotka. Spakowałam torbę do porodu jak zalecali, więc był soczek jabłkowy i przekąski. Poród wywoływany więc nie moglam jeść od 8 tylko wodę popijać i to niedużo. I jak położna wrezxcie mówi może pani sobie coś innego popić mówię do męża daj mi sok a on że wypił a wafelki zjadł że stresu więc weźcie podwójne porcje;D

ScarlettO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-03, 09:53   #3242
julietta83
Zakorzenienie

podobają mi się imiona, które mają fajne dziecięce wersje - Krzyś (mój mąż), Adaś, Kubuś itp., drażnią mnie zdrobnienia z -ek, jak Karolek, Pawełek
na razie stanęło na Stasiu, ale nie jestem do końca przekonana
mąż zaproponował Ksawerego, dla mnie brzmi zbyt oryginalnie - plus taki, że z nikim nam się nie kojarzy...

strasznie nie lubiłam swojego imienia w wieku nastu lat, choć mam zwyczajne (Kasia), więc nie da się wszystkich zadowolić
bardzo chciałam być Julią (mam tak na drugie i przez kilka lat próbowałam nakłonić wszystkich, żeby tak do mnie mówili, stąd też moje loginy do poczty i innych stron), teraz na fali popularności już mi się miej podoba to imię
julietta83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-03, 09:57   #3243
ScarlettO
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Torrence Pokaż wiadomość
A ja mam fazę na pomarańcze, kupiłam dziś 2 kg niby na sok ale nie wiem, czy wycisnę bo tak mi smakują Mała będzie zaskoczona kwaskowatym smakiem po ciasteczkowych dniach
ja na sok pomarańczowy mam fazę od 1 trymestru i tak cały czas

Cytat:
Napisane przez marcia45 Pokaż wiadomość
A mnie codziennie męczy zgaga w pierwszej ciąży cały 3 trymestr. Teraz zaczęła się już

A są już promo na pomarańcze. To taka moja zachcianka z każdej ciąży.

mnie nie codziennie, ale zgqagę mam 1-2 x w tygodniu...

Cytat:
Napisane przez julietta83 Pokaż wiadomość
macie już wybrane imiona?
z dziewczynką nie miałabym problemu, ale dla chłopca nie jestem przekonana na 100% do żadnego imienia
mamy swoje typy ale jeszcze nie wybraliśmy.

Cytat:
Napisane przez robinsonka2 Pokaż wiadomość
też tak mam ale ja mam chłopaka i w jakimś imieniu mam nadzieję zakochamy się do marca póki co ma imię tymczasowe, na które mój luby się nie godzi i nikomu się nie podoba :/
a jakie to imię?

Cytat:
A ja dziś jadę w góry

odpoczywaj
Cytat:
Napisane przez czaro_dziejkaa Pokaż wiadomość
Dzień dobry,

Ale się dzisiaj kiepsko czuje.
Kuzwa wczoraj na parkingu przywaliłam w słupek, trochę mnie szarpnęłoi brzuch mnie bolał wieczorem :/
Mała się rusza, wiec obstawiam że wszystko ok, ale się wystraszyłam
dobrze, że nic się nie stało też bym się wystraszyła
dobrze, że na l4 już idziesz, to odpoczniesz i nabierzesz sił
Cytat:
Dzień dobry , czy są dziś jakieś wizyty? Jeśli tak to oczywiście !!

Dostałam wczoraj skierowanie na to całe obciążenie glukozą :/ lekarz się spieszył i już nie chciałam mu marudzić ale czytałam że w stanach już od lat nie robi się tego badania bo stwierdzili że bez sensu. Że organizm w normalnych warunkach nie ma opcji na aż taką dawkę glukozy i że to jest duże obciążenie dla trzustki. No ale już chyba zrobię to, spróbuję.

W którym tygodniu robiliście badanie? Z tego wszystkiego to nie dopytalam :/

powinno się robić między 24tc a 28.

Cytat:
Napisane przez Pannkaka Pokaż wiadomość
Powaznie tylko tyle czasu i sami nadaja? U mnie sa trzy miesiace i calkiem popularne jest, ze ludzie na poczatku nie maja imienia i wybieraja dopiero po jakims czasie. Biorac pod uwage, ze duza czesc nie zna plci przed porodem to w sumie mnie nie dziwi
na rejestracje sa chyba 3 tygodnie, jak rodzicie nie wybiora imienia to sam urzad nadaje, ale nic straconego - rodzice moga zmienic w ciagu 6 miesiecy
Cytat:
podobają mi się imiona, które mają fajne dziecięce wersje - Krzyś (mój mąż), Adaś, Kubuś itp., drażnią mnie zdrobnienia z -ek, jak Karolek, Pawełek
na razie stanęło na Stasiu, ale nie jestem do końca przekonana
mąż zaproponował Ksawerego, dla mnie brzmi zbyt oryginalnie - plus taki, że z nikim nam się nie kojarzy...

strasznie nie lubiłam swojego imienia w wieku nastu lat, choć mam zwyczajne (Kasia), więc nie da się wszystkich zadowolić
bardzo chciałam być Julią (mam tak na drugie i przez kilka lat próbowałam nakłonić wszystkich, żeby tak do mnie mówili, stąd też moje loginy do poczty i innych stron), teraz na fali popularności już mi się miej podoba to imię
Julii jest barfdzo duzo, nie zmienia to faktu, ze bardzo mi sie podoba to imie

Adaś mi się podoba
Stary 2017-11-03, 10:01   #3244
Mecassie
Zakorzenienie

A nadajecie też dziecku drugie imię ?

Mecassie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-03, 10:03   #3245
Ilsa Lund
Zakorzenienie

Cytat:
Dostałam wczoraj skierowanie na to całe obciążenie glukozą :/ lekarz się spieszył i już nie chciałam mu marudzić ale czytałam że w stanach już od lat nie robi się tego badania bo stwierdzili że bez sensu. Że organizm w normalnych warunkach nie ma opcji na aż taką dawkę glukozy i że to jest duże obciążenie dla trzustki. No ale już chyba zrobię to, spróbuję.

W którym tygodniu robiliście badanie? Z tego wszystkiego to nie dopytalam :/
Robią też bo widziałam na jakimś vlogu Ale możliwe że mają tylko 50g i badanie po godzinie jak w Niemczech a tu jest 75 i 3 kłucia Kolejną wizytę u doktora mam w 25+0 i będę robić jakoś kilka dni przed

Ilsa Lund jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-03, 10:08   #3246
ScarlettO
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Mecassie Pokaż wiadomość

ja jestem przeciwna drugiemu imieniu, sama nie mam, TZ tez nie ma, łatwiej si ezyje niemniej TZ nalega na drugię imię, bo sam czuje sie pokrzywdzony, że ma jedno
Stary 2017-11-03, 10:12   #3247
julietta83
Zakorzenienie

Cytat:

nie nadajemy
ja mam długie pierwsze, krótkie drugie i podwójne nazwisko (swoje długie, po mężu krótsze) strasznie dużo pisania na drukach urzędowych
mąż ma jedno imię i jest z tego niezmiernie zadowolony
Stary 2017-11-03, 10:13   #3248
asiula1306
Zakorzenienie

Cytat:

My raczej nie- nawet o tym nie myśleliśmy. Mój mąż ma drugie imię a ja nie i żyję

Wiecie nad czym ostatnio się zaczęłam zastanawiać? Co zrobię z dzieckiem jak skończy się urlop macierzyński. Przecież nie oddam takiego maleństwa do żłobka czy opiekunce a nie wiem czy finansowo podołamy żebym nie musiała pracować. Myślałyście już o tym? Babcie u nas nie wchodzą w grę bo jedna i druga jest bardzo aktywna zawodowo i z pracy nie zrezygnują
asiula1306 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-03, 10:15   #3249
_Dolly
Rozeznanie

Cytat:

Ostatnio mnie teściowa zastrzeliła tym pytaniem Nawet o tym nie pomyślałam przez te miesiące. Coś czuję, że skończy się na jednym. Będzie miała długie pieerwsze imię (nazwisko też nie krótkie) to jej oszczędzę drugiego
_Dolly jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-03, 10:17   #3250
Torrence
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Pannkaka Pokaż wiadomość
Lush mnie zaczal kusic jak obok przechodze, wyrazny znak, ze jest lepiej. Maja juz swiateczne rzeczy oczywiscie, w body shopie to samo
Z body shop dostałam maila, że jest promocja zrób zakupy za 149 a zapłać 99 do końca listopada! A ja postanowiłam dziadować w listopadzie bo mamy dużo potężnych wydatków... A tak mam chęć nabrać żeli pod prysznic z tych świątecznych serii
Stary 2017-11-03, 10:18   #3251
Mecassie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ScarlettO Pokaż wiadomość
ja jestem przeciwna drugiemu imieniu, sama nie mam, TZ tez nie ma, łatwiej si ezyje niemniej TZ nalega na drugię imię, bo sam czuje sie pokrzywdzony, że ma jedno
Dubel.

Edytowane przez Mecassie
Czas edycji: 2017-11-03 o 10:22
Stary 2017-11-03, 10:18   #3252
Koma1002
Zadomowienie

Cytat:

Tak, próbuję negocjować z mężem u nas w rodzinie wszyscy mają drugie imię

Koma1002 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-03, 10:19   #3253
Koma1002
Zadomowienie

Cytat:

Tak, próbuję negocjować z mężem u nas w rodzinie wszyscy mają drugie imię

Stary 2017-11-03, 10:21   #3254
_Selina_
Zakorzenienie

Cytat:
My raczej nie- nawet o tym nie myśleliśmy. Mój mąż ma drugie imię a ja nie i żyję

Wiecie nad czym ostatnio się zaczęłam zastanawiać? Co zrobię z dzieckiem jak skończy się urlop macierzyński. Przecież nie oddam takiego maleństwa do żłobka czy opiekunce a nie wiem czy finansowo podołamy żebym nie musiała pracować. Myślałyście już o tym? Babcie u nas nie wchodzą w grę bo jedna i druga jest bardzo aktywna zawodowo i z pracy nie zrezygnują
Plan jest żłobka jest, ale jak wyjdzie to się okaże. Chociaż inny plan był taki, że pod koniec macierzyńskiego staramy się o drugie, teraz sama nie wiem...

_Selina_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-03, 10:21   #3255
Mecassie
Zakorzenienie

Cytat:

Też się zastanawiałam... jedna babcia aktywna zawodowo a druga już za stara i mówi że nie daje rady
Cytat:

Jeżeli mielibyśmy dać to tylko powiązane z nami albo rodziną (po babci, dziadku albo po nas rodzicach) taka tradycja a jak z tego nie skorzystamy to nie będziemy nic wymyślać bo to jest według mnie zupełnie niepotrzebne...

Stary 2017-11-03, 10:22   #3256
Koma1002
Zadomowienie

Cytat:

My nadajemy, w naszych rodzinach wszyscy mają. Nigdy mi to nie przeszkadzało

Stary 2017-11-03, 10:23   #3257
julietta83
Zakorzenienie

Cytat:

będę wyrodną matką i oddam dziecko do żłobka, nie mam innego wyjścia (babć nie będę angażować, bo nie mieszkają blisko, zresztą mam większe przekonanie do opieki wykwalifikowanych osób), a nie wyobrażam sobie kolejnych lat w domu
może wrócę na 4/5 etatu
Stary 2017-11-03, 10:32   #3258
czaro_dziejkaa
Zadomowienie

Cytat:
ja
dobrze, że nic się nie stało też bym się wystraszyła
dobrze, że na l4 już idziesz, to odpoczniesz i nabierzesz sił
powinno się robić między 24tc a 28.

Moja durna spółdzielnia postawiła na parkingu milion słupków i to takich niskich, że słabo je w lusterkach widać.
Taką wiązankę na nich puściłam wczoraj, że żul spod sklepu by się zawstydził.
Jak ich myszy dzisiaj nie zjedzą to będzie cud 😁😁
Cytat:

U nas na 99% żłobek.
Z pierwszym została moja mama i w kwestii pomocy możemy liczyć tylko na moich rodziców, ale nie wydaje mi się żeby chciała też z drugim siedzieć.
Nie ma już siły.
Niańki nie chce, jakoś nie widzi mi się wpuszczać obcej kobiety do domu i w ogóle :/
Na pewno wybiore żłobek z monitoringiem on line , wiec będę spokojniejsza
czaro_dziejkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-03, 10:35   #3259
Lunak
Wtajemniczenie

Dzien dobry

Lecę na wizytę do endo. Męża wysłałam na zakupy, niech sie w kuchni wykaże

Joanna, ja tez mam wrażenie, ze Mały cały czas w tym samym miejscu sie rusza. Niekiedy tylko delikatnie smyrnie po drugiej stronie. A tak to cały czas toczy bój z prawą strona mojego brzucha mysle, ze jeszcze mają czas sie uaktywnić w całym brzuchu

Bloody, ta waga co lekarze podają jest taka orientacyjna. Nic sie nie denerwuj, ze dziecko duże. To sie moze zmienić. Albo teraz robi masę, a pozniej odpuści

Asiula, ja tez tak mam z bólem. Wczoraj na pobraniu krwi do badań taka mnie dziwna myśl nasza, ze przeciez jego tez to moze zaboleć. Dziwne takie myślenie

Marcia, ja chyba bede musiała osobna torbę do szpitala zabrać z jedzeniem. Tyle mój ze stresu potrafi zjesc

Ja tez chce mandarynki ale u mnie w każdym sklepie takie brzydkie jeszcze mężowi na liście zapisałam zeby kupił jakies ładne owoce. Juz sie nie mogę doczekać z czym przyjdzie.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Lunak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-03, 10:37   #3260
Ojoanna29
Zakorzenienie

Drugiego imienia nie dajemy, z jednej strony chciałabym np po swojej rodzinie dać, ale wtedy pewnie drugie dziecko musiałoby dostać od strony tz, a na Grazyne czy Bozene na pewno się nie zgodzę my nie mamy i jakoś tam żyjemy

A do pracy nie wracam, bo nie mam gdzie, jak będzie dobrze finansowo to posiedzę z małą do 3 lat pewnie gdzieś w między czasie zrobi się drugiego dziecia

41/2018
Ojoanna29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-03, 10:39   #3261
ScarlettO
Wtajemniczenie

Cytat:
Plan jest żłobka jest, ale jak wyjdzie to się okaże. Chociaż inny plan był taki, że pod koniec macierzyńskiego staramy się o drugie, teraz sama nie wiem...

My tez planujemy drugie z krótka przerwa wlasnie. Ciekawe co z tego wyjdzie... ogólnie to planujemy 3 dzieciaczków, z tym ze pomiędzy drugim a 3 miałaby byc dłuższa przerwa (ok 3 lat)

Cytat:
Też się zastanawiałam... jedna babcia aktywna zawodowo a druga już za stara i mówi że nie daje rady

Jeżeli mielibyśmy dać to tylko powiązane z nami albo rodziną (po babci, dziadku albo po nas rodzicach) taka tradycja a jak z tego nie skorzystamy to nie będziemy nic wymyślać bo to jest według mnie zupełnie niepotrzebne...

U mnie akurat dwie babcie beda na emeryturze, ale tez nie chciałabym im ciagle dziecka zostawiać

Tez myśle ze drugie imię niepotrzebne

Cytat:
będę wyrodną matką i oddam dziecko do żłobka, nie mam innego wyjścia (babć nie będę angażować, bo nie mieszkają blisko, zresztą mam większe przekonanie do opieki wykwalifikowanych osób), a nie wyobrażam sobie kolejnych lat w domu

może wrócę na 4/5 etatu
O to ja znowu chciałabym jak najdłużej z dzieckiem posiedzieć jak sie uda i beda mozliwosci. Jeszcze myślałam o przekwalifikowaniu sie teraz jak jestem na l4 i macierzyńskim pózniej, ale zobaczymy.

Cytat:
Napisane przez czaro_dziejkaa Pokaż wiadomość
Moja durna spółdzielnia postawiła na parkingu milion słupków i to takich niskich, że słabo je w lusterkach widać.
Taką wiązankę na nich puściłam wczoraj, że żul spod sklepu by się zawstydził.
Jak ich myszy dzisiaj nie zjedzą to będzie cud
Za te niskie słupki to bym pozabijała wysokie to widać jak Np wystają Ci nad bagażnik, ale z niskimi jak sie zle ustawisz to nawet nie bedziesz wiedziała ze sa za Tobą tez tak kiedyś wjechalam i byłam wsciekla bo nie było widać tych słupków :/ na szczęście ani ja ani samochod nie doznaliśmy uszkodzeń
Stary 2017-11-03, 10:42   #3262
muszkaaa8
Zakorzenienie

Gratuluje wczorajszych wszystkich wizyt i trzymam kciuki za dzisiejsze, jeśli są

Cytat:

macie już wybrane imiona?
z dziewczynką nie miałabym problemu, ale dla chłopca nie jestem przekonana na 100% do żadnego imienia
My już mamy od dawna Będzie Henio Dla dziewczynki mieliśmy Anielka

Cytat:
Napisane przez Ilsa Lund Pokaż wiadomość

No mandarynki
Tak bardzo lubię a tak bardzo mnie po nich wysypuje

Cytat:
Tak
U mnie mają chyba wszyscy z wyjątkiem mojej mamy

Cytat:
ja jestem przeciwna drugiemu imieniu, sama nie mam, TZ tez nie ma, łatwiej si ezyje] niemniej TZ nalega na drugię imię, bo sam czuje sie pokrzywdzony, że ma jedno
Cytat:
nie nadajemy
ja mam długie pierwsze, krótkie drugie i podwójne nazwisko (swoje długie, po mężu krótsze) strasznie dużo pisania na drukach urzędowych
mąż ma jedno imię i jest z tego niezmiernie zadowolony
U nas nikt się nie podpisuje dwoma imionami

Cytat:
U nas na pewno będzie żłobek Ludzie oddają do żłobka i młodsze dzieci, zresztą po to te żłobki są, więc nie widzę w tym nic złego
Chociaż pomału zaczynamy robić tak, żebym nie musiała wracać tam gdzie pracuje

20.05.2017
muszkaaa8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-03, 10:45   #3263
marcia45
Zadomowienie

U nas żłobek. Pierwsza córka też musiała iść, realia jak dziadkowie daleko i pracują. Niania w wawie nie nasz poziom finansowy. Już żłobek za ponad tysiąca był dla nas obciążeniem.

O drugim imieniu myślę po dziadkach.

Tak to jest zawsze było,że za złotem goni cały świat. A ja wiem Twoja miłość -To jest skarb jedyny jaki znam

7.7.2012 godz 17
7.3.2015 moje druga miłość

Anioły nie mają przecież chandry, gorszego dnia, zmarszczek i okresu
marcia45 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-03, 10:48   #3264
xxxJuanaxxx
Wtajemniczenie

GG do xxxJuanaxxx

U nas drugie imię będzie ma pewno

Jaki chodzi o "co po macierzynskim" to myślę, że dziadkowie pomogą. Moja mama będzie mieć na głowie dwoje wnuczat to może trzecie tez przygarnie Jest jeszcze teść na emeryturze Zobaczymy Poza tym na ten moment chcemy mieć kolejne dziecko z różnicą wieku ok. 2 lata, więc po prostu w drugiej ciąży szybciej wrócę na macierzyński Zobaczymy czy po pierwszym nie zmienimy zdania

xxxJuanaxxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-03, 10:50   #3265
ScarlettO
Wtajemniczenie

A tak zmieniając temat, to wstawię jakie pazurki zrobiła mi koleżanka moje raz w miesiacu

ImageUploadedByWizaz Forum1509702601.870720.jpg
Stary 2017-11-03, 10:54   #3266
Jolinko
Zadomowienie

O ludzie... Ale miałam koszmarna noc, cały czas jakieś straszne rzeczy mi się śniły, jakieś łby zebry na ścianie, wydawało mi się że ktoś stoi w pokoju, potem że ktoś mnie trzymał i nie mogłam ani się ruszyć ani krzyczeć... No masakra jakaś, jestem tak zmęczona jakbym co najmniej maraton przebiegła jeszcze mąż mnie tu nastraszyl ze to były zaduszki i diabły szalaly i działały nocą (jestem wierzaca i nie ukrywam że spałam potem ż różańcem w reku, chociaż bałam się oczu zamknąć). To była chyba najgorsza noc w moim życiu jeżeli chodzi o schizy.
A wczoraj mnie taki ból w pachwinach złapał (po cwiczeniach) że chodziłam jak kaczka i nie mogłam całych stóp postawić na ziemi tylko na palcach kustykalam. Miała ktoras z was taki dyskomfort związany z pachwinami? Dziś w miarę przeszło ale nie do końca, taki nacisk w tych okolicach czuję nadal. Fatalny dzień mi się zapowiada. Dobrze że mąż ma dziś wolne od pracy, ale i tak już szaleje po podwórku przy jakiś drzewach itp.

Jolinko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-03, 10:54   #3267
Pannkaka
Rozeznanie

U mnie na pewno bedzie drugie imie

Cytat:
Moja corka poszla do przedszkola jak miala 21 miesiecy. Teraz pewnie trzeba bedzie zaczac ciut wczesniej, czyli 18-19 miesiecy, ale bede planowac tak, zeby w razie czego dalo sie to opoznic pare miesiecy. Czyli wlaczamy tryb oszczedzania
Pannkaka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-03, 10:55   #3268
_Selina_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez muszkaaa8 Pokaż wiadomość

Gratuluje wczorajszych wszystkich wizyt i trzymam kciuki za dzisiejsze, jeśli są

My już mamy od dawna Będzie Henio Dla dziewczynki mieliśmy Anielka

Tak bardzo lubię a tak bardzo mnie po nich wysypuje

Tak
U mnie mają chyba wszyscy z wyjątkiem mojej mamy

U nas nikt się nie podpisuje dwoma imionami

U nas na pewno będzie żłobek Ludzie oddają do żłobka i młodsze dzieci, zresztą po to te żłobki są, więc nie widzę w tym nic złego
Chociaż pomału zaczynamy robić tak, żebym nie musiała wracać tam gdzie pracuje
No, ale jak jest rubryka imie: drugie imię: to nie wpisujecie?

_Selina_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-03, 10:59   #3269
Mecassie
Zakorzenienie

Cytat:
A tak zmieniając temat, to wstawię jakie pazurki zrobiła mi koleżanka moje raz w miesiacu

Załącznik 7299136
Ale świetne !

Stary 2017-11-03, 11:18   #3270
Koma1002
Zadomowienie

Cytat:
No, ale jak jest rubryka imie: drugie imię: to nie wpisujecie?

Moje drugie imię jest trochę beznadziejne. Tzn.nie byłoby źle, ale kojarzy mi się z taką koleżanką z podstawówki. Miała zeza i nigdy nikt nie wiedział do kogo mówi...paskudne dzieciaki. Zawsze jak wpisuję to drugie imię to myślę o niej. To uczucie tylko niweluje myśl, że mojemu tacie się ono tak podobało zawsze

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości