Mamusie marcowe 2018 cz. 4 - Strona 113 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-11-04, 17:34   #3361
katstan
Raczkowanie

Dot.: Mamusie marcowe 2018 cz. 4

Cześć. Ja po wczorajszej wizycie a przed poniedziałkowymi połówkowymi. U nas względnie ok. Mam bolesne skurcze i żeby dmuchać na zimne dostałam luteine i duphaston. Dziecię na szczęście mocno ruchliwe, więc jestem spokojniejsza.
katstan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-04, 18:03   #3362
Ilsa Lund
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Koma1002 Pokaż wiadomość
Chciałam wam wysłać, ale wyświetla mi się, że administrator forum wyłączył możliwość zamieszczania załączników. Nie mogę też nadal wejść do klubu, Ilsa mogłabyś zerknąć w ustawienia? ⚘⚘
Z tej nowej aplikacji też mi wyskakuje że nie mogę dodać załącznika i nie otwiera się też klub, zaraz sprawdzę czy mam adres html i byś była w stanie wejść kopiując link bo klikać się nie da grrrr
https://wizaz.pl/forum/group.php?groupid=2311 spróbuj zaznaczyc i wkleic do przegladarki w telefonie - jak klikam to nie działa
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

Edytowane przez Ilsa Lund
Czas edycji: 2017-11-04 o 18:05
Ilsa Lund jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-04, 18:08   #3363
xxxJuanaxxx
Wtajemniczenie

GG do xxxJuanaxxx

Ilsa - ja jestem za Twoją wersja

Lunak - nie martw się, każda z nas ma spokojniejsze dni. Na pewno wszystko jest dobrze! Moja od wczoraj też jest bardziej leniwa. Może to Krakowskie ciśnienie?

xxxJuanaxxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-04, 18:20   #3364
muszkaaa8
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _Dolly Pokaż wiadomość

muszkaaa8 kropki kupowałaś stacjonarnie czy przez neta? Jaką mają średnicę? Ja się też czaiłam na jakieś kształty (kropki, trójkąty itp) i się zastanawiam jaką wielkość brać
Zamawiałam z tej strony, dokładnie te : https://www.pastelowelove.pl/naklejk...opki-male.html Masz w opisie wszystko. Można wybrać różne kolory no i są też różne wzory.

Cytat:
Moja siostra też mi ostatnio podesłała inspirację z kropkami...a ja durna myślałam, że to się maluje...
Z malowaniem to by trochę zeszło a tutaj się tylko odkleja i gotowe

20.05.2017
muszkaaa8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-04, 19:07   #3365
Lunak
Wtajemniczenie

Mamusie marcowe 2018 cz. 4

Dziękuje za te wszystkie wiadomości jesteście kochane i niezastąpione
Poszliśmy na spacer, pogoda dopisała to przewietrzylam głowę. Wróciliśmy do domu i delikatnie puknął. Tak jak na samym poczatku
Pewnie macie rację, że zmienia miejsce i dlatego nie czuje wyraźnie.
Najadłam sie jabłek teraz i czekam. Moze sie uaktywni
Juanów z tym ciśnieniem moze cos byc, bo jak rano mierze to jest prawie 120/80, a po południu ledwo 90/60 wyciąga.
Jeszcze 3 dni i wizyta, wiec jakoś przetrwam.

Muszka, bardzo mi sie podobają te kropki co przykleiłaś na ścianę chyba sie zainspiruje Twoim pomysłem
Jeszcze mam takie pytanie: masz w pokojach gipsowane ściany? Zastanawiam sie jaki byłby efekt na takich niezbyt gładkich.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Edytowane przez Lunak
Czas edycji: 2017-11-04 o 19:08
Lunak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-04, 19:28   #3366
_Dolly
Rozeznanie

Cytat:
Moja siostra też mi ostatnio podesłała inspirację z kropkami...a ja durna myślałam, że to się maluje...
Można i malować, ale z moim lenistwem
Cytat:
Napisane przez Torrence Pokaż wiadomość
Lunak świetnie Cię rozumiem, wczoraj wieczorem też schizowałam bo to był pierwszy nad wyraz spokojny wieczór Małej od dłuższego czasu. Wieczorem zawsze te ruchy były najmocniejsze a wczoraj cisza, ja na plecy, jeden bok, drugi bok nic... Byłam mega zmęczona ale nie mogłam zasnąć zanim Jej wyraźnie nie poczuję. W końcu jakoś lekko ze trzy razy uderzyła. Ale też już miałam myśl o IP...
Rano wszystko było ok, przebudziłam się ok. 5.30 i już nie dała przysnąć

Piszecie o listach do M. a ja tego filmu nie lubię. Bardzo.
Nie wiem jak z waszymi bejbikami, ale z moją to nie jest taki hop koncert życzeń Charakterna po mamusi i nie w smak jej fikanie akurat jak ja chcę Mogę stawać na rzęsach A jak najmniej czekam to zaczyna szaleństwa Także przestałam poczyniać cokolwiek, żeby się uaktywniła. Będzie miała ochotę to da o sobie znać Dzisiaj sobie upatrzyła w ciągu dnia mój pęcherz i ogólnie dół brzucha, a to najmniej lubiane ruchy

Co do Listów do M. to też nie przepadam. Ja to taka klasyka na święta - Kevin i Grinch Już zapowiedziałam tż, że za miesiąc stawiamy choinkę Na święta nas nie ma w naszym mieszkaniu, więc muszę się nacieszyć przed Uwielbiam ten klimat!
_Dolly jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-04, 19:35   #3367
Torrence
Wtajemniczenie

Muszka mój mąż bardzo Ci dziękuje bo dzięki Tobie uniknie kładzenia tapety

Chciałam na jednej ścianie położyć tapetę białą w szare gwiazdki. Ściany mamy białe więc naklejki mi wystarczą
Stary 2017-11-04, 20:06   #3368
nadalka
Zakorzenienie

Witajcie
Jakiś czas mnie nie było, ale załatwiałam sprawy. Dziś cały dzień malowanie.
W końcu ten akt notarialny przeszedł i kredyt został już wypłacony
Jesteśmy już zameldowani w nowym mieszkaniu, większość miejsc z tego tytułu załatwiona (praca, us, ZUS, PZU, bank itp). Nawet złożyłam już wniosek o nowe prawo jazdy szczegół ze omal nie zemdlałam u fotografa ale jest git . Co nie zmienia faktu ze się umęczyłam ;D

Stary 2017-11-04, 20:08   #3369
xxxJuanaxxx
Wtajemniczenie

GG do xxxJuanaxxx

Nadalka - ekstra! To kiedy przeprowadzka?

xxxJuanaxxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-04, 20:34   #3370
Brilliant Girl
Wtajemniczenie

Hejka staram sie Was podczytywac ale nie mam sil na odpisanie. Z coreczka jest duzo lepiej, osluchowo jest juz czysta. Ja dzisiaj w domu spie i nowy kortez mi przygrywa. Wczoeaj najadlam sie strachu bo saturacja leciala strasznie i lekarka nie wiedziala czemu. W koncu sie okazalo ze maszyna nie podawala tlenu a odjeli jej sterydy i nie udzwignela ale potem juz byla spokojna noc i czekamy co bedzie dalej a ja po tej nocy czulam napiety brzuch i dzisiaj maz mnie wygonil do domu. Zle mi ze z nia nie jestem ale tlumacze sobie ze musze odpoczac chwile znowu zeby mi sie nic nie stalo bo bylby juz problem. A przeciez zostawiam ja w dobrych rekach. Powiedzcie ze nie jestem wyrodna matka
Brilliant Girl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-04, 20:39   #3371
nadalka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xxxJuanaxxx Pokaż wiadomość

Przeprowadziliśmy się już 2 tygodnie temu, kiedy pierwotnie miał być wydany akt

Stary 2017-11-04, 20:53   #3372
_Selina_
Zakorzenienie

Ja dzisiaj miałam robione "usg" piszesz dwulatkę, orzekła, że "dzidzia rośnie"

_Selina_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-04, 20:57   #3373
_Dolly
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez nadalka Pokaż wiadomość
Witajcie
Jakiś czas mnie nie było, ale załatwiałam sprawy. Dziś cały dzień malowanie.
W końcu ten akt notarialny przeszedł i kredyt został już wypłacony
Jesteśmy już zameldowani w nowym mieszkaniu, większość miejsc z tego tytułu załatwiona (praca, us, ZUS, PZU, bank itp). Nawet złożyłam już wniosek o nowe prawo jazdy szczegół ze omal nie zemdlałam u fotografa ale jest git . Co nie zmienia faktu ze się umęczyłam ;D
idealny czas na wicie gniazdka
Cytat:
Napisane przez Brilliant Girl Pokaż wiadomość
Hejka staram sie Was podczytywac ale nie mam sil na odpisanie. Z coreczka jest duzo lepiej, osluchowo jest juz czysta. Ja dzisiaj w domu spie i nowy kortez mi przygrywa. Wczoeaj najadlam sie strachu bo saturacja leciala strasznie i lekarka nie wiedziala czemu. W koncu sie okazalo ze maszyna nie podawala tlenu a odjeli jej sterydy i nie udzwignela ale potem juz byla spokojna noc i czekamy co bedzie dalej a ja po tej nocy czulam napiety brzuch i dzisiaj maz mnie wygonil do domu. Zle mi ze z nia nie jestem ale tlumacze sobie ze musze odpoczac chwile znowu zeby mi sie nic nie stalo bo bylby juz problem. A przeciez zostawiam ja w dobrych rekach. Powiedzcie ze nie jestem wyrodna matka
Dużo zdrówka dla córeczki Pewnie, że nie jesteś wyrodna, musisz mieć siły, żeby ją wspierać
_Dolly jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-04, 21:05   #3374
Lunak
Wtajemniczenie

Nadalka, brawo ze w koncu udało sie wyprostować akt teraz na spokojnie możecie mieszkać

Brillant, Ty w ogóle nie jesteś wyrodną matką. Potrzebujesz odpocząć. Każda potrzebowałaby, w szczególności będąc w ciąży. Cieszę sie bardzo, że z córką juz lepiej dalej trzymam kciuki zeby szybko wróciła do zdrówka

Stary 2017-11-04, 21:08   #3375
Torrence
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez _Dolly Pokaż wiadomość
Już zapowiedziałam tż, że za miesiąc stawiamy choinkę Na święta nas nie ma w naszym mieszkaniu, więc muszę się nacieszyć przed Uwielbiam ten klimat!
Z tym ubieraniem choinki wcześniej to nie jest zły pomysł, po pierwsze, tak jak piszesz, jest już klimat i nastrój a po drugie nie robi się tego w pośpiechu u na ostatnią chwilę. U mnie w domu rodzinnym zwykle było tak, że ubieranie choinki było tak jakby ukoronowaniem tych świątecznych porządków i przygotowań i zostawało na końcu. No tak logicznie w sumie, ale w konsekwencji czasami było tak, że byłyśmy zmęczone już tym wszystkim i pojawiała się myśl "o masz, jeszcze choinka ". W zeszłym roku naszą pierwszą małżeńską choinkę też ubraliśmy wcześniej (byla srebrno-fioletowa, jak nasze wesele ) i było super. W ostatnich porządkach nie przeszkadzała.

Nadalka jestem pod wrażeniem i zazdroszczę po stokroć My dzisiaj też zrobiliśmy kolejny, dość spory krok w budowie domu ale do zameldowania się to jeeeeeeszczeeeee...
Stary 2017-11-04, 21:11   #3376
julietta83
Zakorzenienie

od kilku lat nie mamy choinki ani żadnych dekoracji świątecznych
wystarczy mi ten szał naokoło

pewnie przy dzieciu trzeba będzie choć częściowo przywrócić tradycję...
julietta83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-04, 21:13   #3377
asiula1306
Zakorzenienie

Cytat:
Nie jesteś wyrodna matka tylko bardzo dobrą mama- musisz być wypoczęta dla córci i dla dzidzi. Dobrze ze z mala juz lepiej, dużo zdrówka dla was
Cytat:
Napisane przez _Selina_ Pokaż wiadomość

Słodkie

Byliśmy dziś na spacerze, nie mogłam się wczłapac po tych górach i robiliśmy chyba z pięć przystanków na odcinku półtora kilometra bo brakowało mi oddechu i szliśmy w tempie żółwia. Ale do celu doszliśmy a potem poszliśmy na basen i cały bol kregoslupa odszedł

asiula1306 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-04, 21:18   #3378
lelowa
Zakorzenienie

Cytat:
Kochana oczywiscie, ze nie jestes. Jestes najlepsza mama na swiecie dla swojego skarba. Teraz tata przejal twoja role, a ty musisz sie wyspac, odpoczac. Nawet takich mysli nie dopuszczaj do siebie.
Caly czas trzymam kciuki za twoja coreczke i czekam na wiesci, ciesze sie, ze jest lepiej i mam nadzieje, ze niedlugo wyjdzie do domku. Buziaki kochane, trzymajcie sie
lelowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-04, 21:21   #3379
Torrence
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez asiula1306 Pokaż wiadomość
Byliśmy dziś na spacerze, nie mogłam się wczłapac po tych górach i robiliśmy chyba z pięć przystanków na odcinku półtora kilometra bo brakowało mi oddechu i szliśmy w tempie żółwia. Ale do celu doszliśmy a potem poszliśmy na basen i cały bol kregoslupa odszedł

() ()

Brilliant na jaka wyrodna, nie masz żadnych podstaw żeby mieć wyrzuty sumienia! Raz, że taak, jak mówily dziewczyny, sama musisz dbać o to, żeby mieć siłę a dwa to przecież gdyby Cię potrzebowała, płakała czy coś, to byś przy niej była! Tak w ogóle to masz dzielną córę!
Stary 2017-11-04, 21:23   #3380
lelowa
Zakorzenienie

Cytat:

O jak slodko
Cytat:
Napisane przez Torrence Pokaż wiadomość
Z tym ubieraniem choinki wcześniej to nie jest zły pomysł, po pierwsze, tak jak piszesz, jest już klimat i nastrój a po drugie nie robi się tego w pośpiechu u na ostatnią chwilę. U mnie w domu rodzinnym zwykle było tak, że ubieranie choinki było tak jakby ukoronowaniem tych świątecznych porządków i przygotowań i zostawało na końcu. No tak logicznie w sumie, ale w konsekwencji czasami było tak, że byłyśmy zmęczone już tym wszystkim i pojawiała się myśl "o masz, jeszcze choinka ". W zeszłym roku naszą pierwszą małżeńską choinkę też ubraliśmy wcześniej (byla srebrno-fioletowa, jak nasze wesele ) i było super. W ostatnich porządkach nie przeszkadzała.

Nadalka jestem pod wrażeniem i zazdroszczę po stokroć My dzisiaj też zrobiliśmy kolejny, dość spory krok w budowie domu ale do zameldowania się to jeeeeeeszczeeeee...
U nas choinka musi byc, nie ma swiat bez tego akcentu Ubieramy zawsze w wigilie i ja uwielbiam ten rytual, wczesniej to nie to samo. U nas w domu zawsze ja ubieralam z tata, mama przygotowywala wigilie.
Fajnie wspominam ubieranie choinki prosto z porodowki, zamiast odpoczywac zrobilam wszystkie dania na wieczerze i ubralam choinke
Stary 2017-11-04, 21:50   #3381
marcia45
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez xxxJuanaxxx Pokaż wiadomość

Brillant ja myślałam że wcale cię nie wpuszcza w ciąży na oddział. Dobrze że mała została z mężem. Moja ciekawe czy by została, bardzo mamowa się zrobiła. Choć po tygodniu u babci bardzo stęskniona była za tata i powiedziała że mogę iść w poniedziałek do kina a ona zostanie z tatą.

Tak to jest zawsze było,że za złotem goni cały świat. A ja wiem Twoja miłość -To jest skarb jedyny jaki znam

7.7.2012 godz 17
7.3.2015 moje druga miłość

Anioły nie mają przecież chandry, gorszego dnia, zmarszczek i okresu
marcia45 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-04, 21:52   #3382
_Dolly
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez lelowa Pokaż wiadomość
U nas choinka musi byc, nie ma swiat bez tego akcentu Ubieramy zawsze w wigilie i ja uwielbiam ten rytual, wczesniej to nie to samo. U nas w domu zawsze ja ubieralam z tata, mama przygotowywala wigilie.
Fajnie wspominam ubieranie choinki prosto z porodowki, zamiast odpoczywac zrobilam wszystkie dania na wieczerze i ubralam choinke
U mnie w domu rodzinnym też raczej w okolicach wigilii lub w samą wigilię. Ale nas nie będzie u nas na święta, będziemy u rodziców. A po świętach choinka mnie denerwuje grudzień to zdecydowanie jej czas teraz z takim brzucholem, za rok z bobasem na ręku
Tż właśnie skończył pokoik dla małej jutro przywierci karnisz i mogę dekorować
Stary 2017-11-04, 22:21   #3383
robinsonka2
Raczkowanie

właśnie natknęłam się na to w internetach
z komentarzem "Pani z reklamy testu ciążowego najwyraźniej dalej miała wątpliwości"

może trzeba powtórzyć test ?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg test.jpg (85,3 KB, 63 załadowań)
robinsonka2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-04, 22:26   #3384
Torrence
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez robinsonka2 Pokaż wiadomość
właśnie natknęłam się na to w internetach
z komentarzem "Pani z reklamy testu ciążowego najwyraźniej dalej miała wątpliwości"

Lelowa normalnie szacun! Tylko życzyć sobie takiej formy po porodzie!
Stary 2017-11-04, 22:47   #3385
lelowa
Zakorzenienie

Torrence nie narzekam Czulam sie swietnie, oby teraz tez tak bylo.
Choc zalecenia byly takie zeby jednak po wyjsciu ze szpitala odpoczywac i nie dzwigac bo wiadomo porod to obciazenie dla organizmu. Ale wigilia raz do roku, pozniej juz staralam sie oszczedzac.
Stary 2017-11-05, 08:51   #3386
_Selina_
Zakorzenienie

Dzisiaj jedziemy na festiwal tatuażu, kupimy małej bodziaki (mam nadzieję, że będą) wcześniej nie było okazji kupić takich rzeczy, a bardzo nam się podobają. Dla obcych dzieci nie chcieliśmy, bo to jednak specyficzne ubranka i woleliśmy nie ryzykować teraz możemy poszaleć

_Selina_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-05, 08:52   #3387
Mecassie
Zakorzenienie

Dzień dobry w niedzielę
O 12:00 zbieramy się do rodziców na rocznice ślubu, będzie bigosik, sałatka warzywna i ciastooo

Miłego Dnia

Mecassie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-05, 08:53   #3388
czaro_dziejkaa
Zadomowienie

Dzień dobry,

Wczoraj mieliśmy zabiegany dzień, rano podjechaliśmy na cmentarze, a potem byli u nas znajomi. Ich syn chodzi z moim do przedszkola, są w jednej grupie. I powiem Wam, ze jak naprawdę bardzo ich lubię i w ogóle i fajnie się z nimi spotkać to ich syn jest tak rozwydrzonym dzieckiem, że szok. Nauczony dostawać wszystko już teraz, natychmiast, wrzeszczy, rzuca zabawkami, kilka razy uderzył ze złością swoją mamę i to naprawdę mocno, pyskuje, a do tego jest totalnie złośliwy.
Mój młody co chwile płakał przez niego, bo albo go popchnął, albo wyrwał zabawkę :/
Nie podoba mi się takie wychowanie, a raczej jego brak :/

Dziś u nas zapowiada się ładna pogoda, pewnie do parku na spacerek wyskoczymy.

Miłego dnia
czaro_dziejkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-05, 08:55   #3389
Ojoanna29
Zakorzenienie

Cytat:
Dzisiaj jedziemy na festiwal tatuażu, kupimy małej bodziaki (mam nadzieję, że będą) wcześniej nie było okazji kupić takich rzeczy, a bardzo nam się podobają. Dla obcych dzieci nie chcieliśmy, bo to jednak specyficzne ubranka i woleliśmy nie ryzykować teraz możemy poszaleć

Pokaż potem bodziaki

Dzisiaj ja się denerwuję, że mała średnio się rusza, na szczęście mam ten detektor i serduszko ładnie bije 140

41/2018
Ojoanna29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-05, 09:13   #3390
Lunak
Wtajemniczenie

Dzien dobry rozpieszcza nas pogoda - dzis znowu slonce. A ja mam tyle roboty domowej, ze chyba odpuszczę i jutro ogarnę, a dzis na spacer tylko musze męża z łóżka wygonić, bo po tylu dniach wolnych mowi, ze mu sie nie chce do roboty i jeszcze by w domu posiedział.

U moich rodziców choinkę zawsze sie ubieralo wspólnie w Wigilie, ale nie mamy tam tradycji dawania prezentów pod choinkę. W mieszkaniu jeszcze nigdy nie miałam choinki. Moze sie to zmieni za rok, dwa jak Dzieć bedzie ogarniał temat.
Miłego dnia Wam życzę

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości