|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3361 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Mamusie marcowe 2018 cz. 4
Cześć. Ja po wczorajszej wizycie a przed poniedziałkowymi połówkowymi. U nas względnie ok. Mam bolesne skurcze i żeby dmuchać na zimne dostałam luteine i duphaston. Dziecię na szczęście mocno ruchliwe, więc jestem spokojniejsza.
|
|
|
|
#3362 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
https://wizaz.pl/forum/group.php?groupid=2311 spróbuj zaznaczyc i wkleic do przegladarki w telefonie - jak klikam to nie działa Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez Ilsa Lund Czas edycji: 2017-11-04 o 18:05 |
|
|
|
|
#3363 |
|
Wtajemniczenie
|
Ilsa - ja jestem za Twoją wersja
![]() Lunak - nie martw się, każda z nas ma spokojniejsze dni. Na pewno wszystko jest dobrze! Moja od wczoraj też jest bardziej leniwa. Może to Krakowskie ciśnienie? ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3364 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Masz w opisie wszystko. Można wybrać różne kolory no i są też różne wzory.Cytat:
|
||
|
|
|
#3365 |
|
Wtajemniczenie
|
Mamusie marcowe 2018 cz. 4
Dziękuje za te wszystkie wiadomości
jesteście kochane i niezastąpione Poszliśmy na spacer, pogoda dopisała to przewietrzylam głowę. Wróciliśmy do domu i delikatnie puknął. Tak jak na samym poczatku ![]() Pewnie macie rację, że zmienia miejsce i dlatego nie czuje wyraźnie. Najadłam sie jabłek teraz i czekam. Moze sie uaktywni ![]() Juanów z tym ciśnieniem moze cos byc, bo jak rano mierze to jest prawie 120/80, a po południu ledwo 90/60 wyciąga. Jeszcze 3 dni i wizyta, wiec jakoś przetrwam. Muszka, bardzo mi sie podobają te kropki co przykleiłaś na ścianę chyba sie zainspiruje Twoim pomysłem Jeszcze mam takie pytanie: masz w pokojach gipsowane ściany? Zastanawiam sie jaki byłby efekt na takich niezbyt gładkich. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Edytowane przez Lunak Czas edycji: 2017-11-04 o 19:08 |
|
|
|
#3366 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Charakterna po mamusi i nie w smak jej fikanie akurat jak ja chcę Mogę stawać na rzęsach A jak najmniej czekam to zaczyna szaleństwa Dzisiaj sobie upatrzyła w ciągu dnia mój pęcherz i ogólnie dół brzucha, a to najmniej lubiane ruchy ![]() Co do Listów do M. to też nie przepadam. Ja to taka klasyka na święta - Kevin i Grinch |
||
|
|
|
#3367 |
|
Wtajemniczenie
|
Muszka mój mąż bardzo Ci dziękuje bo dzięki Tobie uniknie kładzenia tapety
Chciałam na jednej ścianie położyć tapetę białą w szare gwiazdki. Ściany mamy białe więc naklejki mi wystarczą
|
|
#3368 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie
![]() Jakiś czas mnie nie było, ale załatwiałam sprawy. Dziś cały dzień malowanie. W końcu ten akt notarialny przeszedł i kredyt został już wypłacony Jesteśmy już zameldowani w nowym mieszkaniu, większość miejsc z tego tytułu załatwiona (praca, us, ZUS, PZU, bank itp). Nawet złożyłam już wniosek o nowe prawo jazdy szczegół ze omal nie zemdlałam u fotografa ale jest git . Co nie zmienia faktu ze się umęczyłam ;D Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3369 |
|
Wtajemniczenie
|
Nadalka - ekstra! To kiedy przeprowadzka?
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3370 |
|
Wtajemniczenie
|
Hejka
staram sie Was podczytywac ale nie mam sil na odpisanie. Z coreczka jest duzo lepiej, osluchowo jest juz czysta. Ja dzisiaj w domu spie i nowy kortez mi przygrywa. Wczoeaj najadlam sie strachu bo saturacja leciala strasznie i lekarka nie wiedziala czemu. W koncu sie okazalo ze maszyna nie podawala tlenu a odjeli jej sterydy i nie udzwignela ale potem juz byla spokojna noc i czekamy co bedzie dalej a ja po tej nocy czulam napiety brzuch i dzisiaj maz mnie wygonil do domu. Zle mi ze z nia nie jestem ale tlumacze sobie ze musze odpoczac chwile znowu zeby mi sie nic nie stalo bo bylby juz problem. A przeciez zostawiam ja w dobrych rekach. Powiedzcie ze nie jestem wyrodna matka
|
|
|
|
#3371 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przeprowadziliśmy się już 2 tygodnie temu, kiedy pierwotnie miał być wydany akt ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3372 |
|
Zakorzenienie
|
Ja dzisiaj miałam robione "usg" piszesz dwulatkę, orzekła, że "dzidzia rośnie"
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3373 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
idealny czas na wicie gniazdka ![]() Cytat:
Pewnie, że nie jesteś wyrodna, musisz mieć siły, żeby ją wspierać
|
||
|
|
|
#3374 |
|
Wtajemniczenie
|
Nadalka, brawo ze w koncu udało sie wyprostować akt
teraz na spokojnie możecie mieszkać ![]() Brillant, Ty w ogóle nie jesteś wyrodną matką. Potrzebujesz odpocząć. Każda potrzebowałaby, w szczególności będąc w ciąży. Cieszę sie bardzo, że z córką juz lepiej dalej trzymam kciuki zeby szybko wróciła do zdrówka ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#3375 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
". W zeszłym roku naszą pierwszą małżeńską choinkę też ubraliśmy wcześniej (byla srebrno-fioletowa, jak nasze wesele Nadalka jestem pod wrażeniem i zazdroszczę po stokroć My dzisiaj też zrobiliśmy kolejny, dość spory krok w budowie domu ale do zameldowania się to jeeeeeeszczeeeee...
|
|
|
#3376 |
|
Zakorzenienie
|
od kilku lat nie mamy choinki ani żadnych dekoracji świątecznych
![]() wystarczy mi ten szał naokoło pewnie przy dzieciu trzeba będzie choć częściowo przywrócić tradycję... |
|
|
|
#3377 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Byliśmy dziś na spacerze, nie mogłam się wczłapac po tych górach i robiliśmy chyba z pięć przystanków na odcinku półtora kilometra bo brakowało mi oddechu i szliśmy w tempie żółwia. Ale do celu doszliśmy a potem poszliśmy na basen i cały bol kregoslupa odszedł ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#3378 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Caly czas trzymam kciuki za twoja coreczke i czekam na wiesci, ciesze sie, ze jest lepiej i mam nadzieje, ze niedlugo wyjdzie do domku. Buziaki kochane, trzymajcie sie
|
|
|
|
|
#3379 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ( ) (Brilliant na jaka wyrodna, nie masz żadnych podstaw żeby mieć wyrzuty sumienia! Raz, że taak, jak mówily dziewczyny, sama musisz dbać o to, żeby mieć siłę a dwa to przecież gdyby Cię potrzebowała, płakała czy coś, to byś przy niej była! Tak w ogóle to masz dzielną córę!
|
|
|
#3380 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ubieramy zawsze w wigilie i ja uwielbiam ten rytual, wczesniej to nie to samo. U nas w domu zawsze ja ubieralam z tata, mama przygotowywala wigilie. Fajnie wspominam ubieranie choinki prosto z porodowki, zamiast odpoczywac zrobilam wszystkie dania na wieczerze i ubralam choinke
|
||
|
|
|
#3381 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Tak to jest zawsze było,że za złotem goni cały świat. A ja wiem Twoja miłość -To jest skarb jedyny jaki znam 7.7.2012 godz 17 7.3.2015 moje druga miłość Anioły nie mają przecież chandry, gorszego dnia, zmarszczek i okresu
|
|
|
|
|
#3382 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
grudzień to zdecydowanie jej czas teraz z takim brzucholem, za rok z bobasem na ręku ![]() Tż właśnie skończył pokoik dla małej jutro przywierci karnisz i mogę dekorować
|
|
#3383 |
|
Raczkowanie
|
właśnie natknęłam się na to w internetach
z komentarzem "Pani z reklamy testu ciążowego najwyraźniej dalej miała wątpliwości" może trzeba powtórzyć test ?
|
|
|
|
#3384 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Lelowa normalnie szacun! Tylko życzyć sobie takiej formy po porodzie!
|
|
|
#3385 |
|
Zakorzenienie
|
Torrence nie narzekam
Czulam sie swietnie, oby teraz tez tak bylo. Choc zalecenia byly takie zeby jednak po wyjsciu ze szpitala odpoczywac i nie dzwigac bo wiadomo porod to obciazenie dla organizmu. Ale wigilia raz do roku, pozniej juz staralam sie oszczedzac. |
|
|
|
#3386 |
|
Zakorzenienie
|
Dzisiaj jedziemy na festiwal tatuażu, kupimy małej bodziaki (mam nadzieję, że będą)
teraz możemy poszaleć Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3387 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry w niedzielę
O 12:00 zbieramy się do rodziców na rocznice ślubu, będzie bigosik, sałatka warzywna i ciastooo Miłego Dnia Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3388 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry,
Wczoraj mieliśmy zabiegany dzień, rano podjechaliśmy na cmentarze, a potem byli u nas znajomi. Ich syn chodzi z moim do przedszkola, są w jednej grupie. I powiem Wam, ze jak naprawdę bardzo ich lubię i w ogóle i fajnie się z nimi spotkać to ich syn jest tak rozwydrzonym dzieckiem, że szok. Nauczony dostawać wszystko już teraz, natychmiast, wrzeszczy, rzuca zabawkami, kilka razy uderzył ze złością swoją mamę i to naprawdę mocno, pyskuje, a do tego jest totalnie złośliwy. Mój młody co chwile płakał przez niego, bo albo go popchnął, albo wyrwał zabawkę :/ Nie podoba mi się takie wychowanie, a raczej jego brak :/ Dziś u nas zapowiada się ładna pogoda, pewnie do parku na spacerek wyskoczymy. Miłego dnia
|
|
|
|
#3389 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dzisiaj ja się denerwuję, że mała średnio się rusza, na szczęście mam ten detektor i serduszko ładnie bije 140 ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#3390 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzien dobry
rozpieszcza nas pogoda - dzis znowu slonce. A ja mam tyle roboty domowej, ze chyba odpuszczę i jutro ogarnę, a dzis na spacer tylko musze męża z łóżka wygonić, bo po tylu dniach wolnych mowi, ze mu sie nie chce do roboty i jeszcze by w domu posiedział. U moich rodziców choinkę zawsze sie ubieralo wspólnie w Wigilie, ale nie mamy tam tradycji dawania prezentów pod choinkę. W mieszkaniu jeszcze nigdy nie miałam choinki. Moze sie to zmieni za rok, dwa jak Dzieć bedzie ogarniał temat. Miłego dnia Wam życzę ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:28.

⚘⚘
13.03.2008

Masz w opisie wszystko. Można wybrać różne kolory no i są też różne wzory.
jesteście kochane i niezastąpione

Mogę stawać na rzęsach
A jak najmniej czekam to zaczyna szaleństwa 

ale potem juz byla spokojna noc i czekamy co bedzie dalej
a ja po tej nocy czulam napiety brzuch i dzisiaj maz mnie wygonil do domu. Zle mi ze z nia nie jestem ale tlumacze sobie ze musze odpoczac chwile znowu zeby mi sie nic nie stalo bo bylby juz problem. A przeciez zostawiam ja w dobrych rekach. Powiedzcie ze nie jestem wyrodna matka 

idealny czas na wicie gniazdka

Ubieramy zawsze w wigilie i ja uwielbiam ten rytual, wczesniej to nie to samo. U nas w domu zawsze ja ubieralam z tata, mama przygotowywala wigilie.