Bezdzietne około-trzydziestolatki - zapraszam do plotek! :) część II - Strona 164 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-11-02, 12:51   #4891
asik1503
Zakorzenienie

Dot.: Bezdzietne około-trzydziestolatki - zapraszam do plotek! :) część II

Ja się boję ciąży, porodu... na myśl o tym, xe mam siedzieć w domu rodzi się we mnie bunt także raczej jak przyszły tatuś będzie marzył o potomku to bedzie z nim siedział sam
22.08.18
IG
asik1503 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-02, 12:55   #4892
visionAM
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mahdab Pokaż wiadomość
Niestety już możemy powiedzieć: szczególnie w naszym wieku
My tego nie czujemy i wyglądamy młodo, ale ciało się starzeje jednak.
Moja dobra koleżanka teraz jest i bardzo ciężko przechodziła, schudła 3 kilo do 4 miesiąca, bo cały czas wymiotowała.
Moja przyjaciółka (32 lata) urodziła w lipcu i o ile ciąża w miarę ok to poród tragedia, do dzisiaj dziecko musi być rehabilitowane... Takich rzeczy się właśnie boję. Ale pewnie w 2019 zaczniemy starania, akurat będę miała 31 lat, więc może dorosnę już do tej decyzji
visionAM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-02, 12:59   #4893
talkative2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez visionAM Pokaż wiadomość
Moja przyjaciółka (32 lata) urodziła w lipcu i o ile ciąża w miarę ok to poród tragedia, do dzisiaj dziecko musi być rehabilitowane... Takich rzeczy się właśnie boję. Ale pewnie w 2019 zaczniemy starania, akurat będę miała 31 lat, więc może dorosnę już do tej decyzji
Loteria Moja koleżanka rodziła w wieku 34 i ciążę i poród przeszła podręcznikowo.

talkative2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-02, 13:20   #4894
visionAM
Zakorzenienie

Dokładnie, rosyjska ruletka :/

Moja przyjaciółka rodziła 22 godziny i po prostu było to za długo dla dziecka, na szczęście nie ma żadnych nieodwracalnych zmian, ale wiecie - stres jest. Rehabilitacja też nie jest prosta ani tania.
visionAM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-02, 13:26   #4895
Mahdab
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez talkative2 Pokaż wiadomość
No widzę. że wszystkie mamy podobnie. Ja jeszcze Wam powiem, jakkolwiek strasznie to brzmi, że boję się, że np moje dziecko mogłoby się urodzić chore. Miałam kiedyś, jako wolontariusz do czynienia z rodzinami z dziećmi, które były np całkiwem sparaliżowane itd... Wiem, że to pewnie okropnie brzmi, jak to mówię, ale dziecko samo w sobie zmienia człowiekowi całe życie, a w takim wypadku ... Cóż, życie staje się zupełnie opieką nad dzieckiem...

Byłam w Emiratach Bardzo polecam JAkbyś miała jakieś pytania to pisz - chętnie pomogę Byłam w Dubaju, Abu Dhabi i Sharjah.
Mogę zapytać skąd avatar? Masz jakieś korzenie arabskie?
Oj, mam nadzieję, że mi ani żadnej z nas to się nie przytrafi.
Miałabym wieki dylemat, gdybym się dowiedziała, że noszę nieuleczalnie chore dziecko, nawet nie chcę o tym myśleć.

Ok, będę miała pytania jeśli do tego dojdzie.
Skąd leciałaś?

Ja mam ten sam avek od ponad 10 lat
Bardzo mi się spodobało to imię, a że jest arabską odmianą to musi obrazek pasować
Korzenie mam jeszcze dalej, jeśli się nie mylę (słaba jestem z kierunków świata) na południowy zachód
U arabów też będę pasować.

Cytat:
Napisane przez smerfetk_a Pokaż wiadomość
Ja się boję że w ciąży dużo przytyję, porodu, siedzenia w domu i że nie będzie co z dzieckiem zrobić bo nie będzie nam miał kto pomóc a ja będę chciała do pracy wrócić
Poza tym nie lubię dzieci i boję się że moje też mnie będzie wkurzać
A TŻ zaczyna zagadywać, tego się nie spodziewałam

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Ja też nie będę miała pomocy.
Możecie mnie obśmiać, ale martwię się jak będę wychodziła naraz z wózkiem i z psem na długi spacer, bo przecież samego dziecka nie zostawie
Za dziećmi nie przepadam, ale wiem, że moje będzie cudowne

Cytat:
Napisane przez asik1503 Pokaż wiadomość
Ja się boję ciąży, porodu... na myśl o tym, xe mam siedzieć w domu rodzi się we mnie bunt także raczej jak przyszły tatuś będzie marzył o potomku to bedzie z nim siedział sam
Ostatnio kolega mi mówił, że jego żona wróciła do pracy po 4 miesiącach Ja spokojnie wytrzymam nawet z rok, później jest żłobek.

Cytat:
Ja sobie planuję, że zrobię jeszcze huczną 30, a później wdrażam w życie plany rodzinne.

Cytat:
Loteria Moja koleżanka rodziła w wieku 34 i ciążę i poród przeszła podręcznikowo.
To jest dla mnie nadzieja!

Mahdab jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-02, 13:40   #4896
talkative2
Zakorzenienie

Cytat:
Oj, mam nadzieję, że mi ani żadnej z nas to się nie przytrafi.
Miałabym wieki dylemat, gdybym się dowiedziała, że noszę nieuleczalnie chore dziecko, nawet nie chcę o tym myśleć.

Ok, będę miała pytania jeśli do tego dojdzie.
Skąd leciałaś?

Ja mam ten sam avek od ponad 10 lat
Bardzo mi się spodobało to imię, a że jest arabską odmianą to musi obrazek pasować
Korzenie mam jeszcze dalej, jeśli się nie mylę (słaba jestem z kierunków świata) na południowy zachód
U arabów też będę pasować.
Co do pierwszego - dokładnie! Każdy jest wielkm obrońcom moralności, dopóki nic takiego mu się w życiu nie przytrafi. Sama mialabym podobny dylemat i mówię o tym otwarcie, co nie jest czasami mile widziane ...

Co do lotu - lecieliśmy German Wings (biedniejsza siostra Lufthansy) z przesiadką w Kolonii. Ja leciałam już z UK, ale wiem, że Polska ma już jakieś loty. Nie wiem skąd jesteś, ale Katowice, Wa-wa, Kraków powinny mieć. Zawsze staramy się wybrać w marę najtańsze połączenia. Nasz rekord to loty powrotne dla dwóch osób do Rumunii za ... 180 zł Nie zawsze się da oczywiście. Zdarzało się też płacić całkiem dużo ... Teraz na ten wyjazd na wiosnę już się szykuję bo czekają mnie w sumie 5 osobnych lotów i na bank nie uda się wszystkich znaleźć w dobrej cenie, więc kupuję stopniowo, żeby koszty rozłożyć w czasie

Południowy zachód?! Intrygujące

Edytowane przez talkative2
Czas edycji: 2017-11-02 o 13:42
Stary 2017-11-02, 13:52   #4897
52226a6b84e10414ec85695991496d596c4cbe57_65555ba93c74a
Konto usunięte

Bezdzietne około-trzydziestolatki - zapraszam do plotek! 😊 część II

Cytat:
Hej Dziewczyny, przyjmiecie zbłąkaną duszę? Byłam tu na samym początku wątku, ale później jakoś w ogóle nie udzielałam się na Wizażu, w związku z tym, ze dużo działo się w moim życiu Mam nadzieję, ze uda mi się to teraz naprawić... W ramach kolejnego przedstawienia się:

30 za niecałę pół roku. Dziecko może, ale już sama nie wiem jak to będzie... Nie jestem przeciwniczką, ale nie możemy się zdecydować, bo 1) ja boję się ciąży 2) jest nam wygodnie (wiem to straszne) 3) boję się siedzenia w domu, utraty pracy itd 4) kochamy podróżować i na to pochłania większość naszego wolnego czasu i funduszy. Od kilku lat żyjemy w UK i obecnie jesteśmy na etapie zakupu domu (tzn dom już kupiony prawnie, ale wciąż się buduje - będziemy się wprowadzać w styczniu).

---------- Dopisano o 12:55 ---------- Poprzedni post napisano o 12:53 ----------

vision - my planujemy Azję na kwiecień po przeprowadzce. Zaczęłąm już rezerwować bilety. Plan jest taki: Singapur - Bangkok - Kambodża - Phuket

---------- Dopisano o 12:56 ---------- Poprzedni post napisano o 12:55 ----------

Aha Przepraszam - mówiąc MY mam na myśli mne i mojego małżona Razem prawie 12 lat - od liceum
Hej

A gdzie w UK mieszkacie?

Ja tez z UK i w czerwcu kupiliśmy dom wiec podobny etap. Z tym ze u nas to raczej juz przechodzi na „nie” z „moze” wygodnie nam jak jest, robimy co chcemy, jedziemy gdzie chcemy, kasę wydajemy jak chcemy.
Instynktu nie ma u nas poki co wcale, dzieci nas na dłuższa metę wkurzają, ciocia lubie byc nawet ale tyle mi wystarczy, wiec tak naprawdę ten brak instynktu to jest jedyna przeszkoda bo jakby instynkt był to uważam ze te powody nie byłyby problemem

Cytat:
Ja to bym chciała na kilka miesięcy wyjechać i oderwać się od wszystkiego. Moim marzeniem jest zwiedzenie Azji oraz USA - obydwa kierunki akurat na kilkumiesięczne podróże Ale na stałe nie mogłabym raczej żyć w drodze.

O dokładnie kilka miesięcy moze ale non stop nie. To nie dla mnie stabilizacja jest ważna dla mnie pod wieloma względami.
Cytat:
Napisane przez smerfetk_a Pokaż wiadomość
Ja się boję że w ciąży dużo przytyję, porodu, siedzenia w domu i że nie będzie co z dzieckiem zrobić bo nie będzie nam miał kto pomóc a ja będę chciała do pracy wrócić
Poza tym nie lubię dzieci i boję się że moje też mnie będzie wkurzać
A TŻ zaczyna zagadywać, tego się nie spodziewałam

Mnie tez wkurzają

Edytowane przez 52226a6b84e10414ec85695991496d596c4cbe57_65555ba93c74a
Czas edycji: 2017-11-02 o 13:55
52226a6b84e10414ec85695991496d596c4cbe57_65555ba93c74a jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2017-11-02, 13:55   #4898
Uursa
Raczkowanie

Kathinna czy Twoje słodkie dzieła sztuki są na koniec zjadane? z jednej strony to żal serce ściska, zjeść takie cudeńko w które zostało włożone dużo pracy i miłości.
z drugiej strony widzę w tym akcie piękno procesu straty i śmierci, gdyż kojarzy mi się to z mandalami, które mnisi usypują z kolorowego piasku tygodniami po to by na koniec swoje dzieło rozpruszyć na wietrze.

ArabicPrincess jak klikniesz hasło instagram w podpisie pod postem to powinno cię odesłać na moje konto - usagiursa

Cytat:
Napisane przez Mahdab
Takie trochę wieczne wakacje.
Musiałabym mieć bogatego męża w takiej sytuacji
tak, zgadzam się, to są takie troche wieczne wakacje i radośnie nimi żyję. oczywiście że fajnie by było mieć bogatego męża, ale w moim przypadku okazało się że mogę podróżować po minimalnych kosztach. obecnie na takie życie wydajemy mniej niż na stacjonarne w Polsce.

talkative2 witaj! dziękuję, że poruszyłaś temat lęku i wątpliwości dotyczących macierzyństwa. w sumie nie bardzo mam z kim o tym pogadać, więc pozwolę sobie podzielić się tym z wami. nie boję się ciąży, porodu, siedzenia w miejscu. mniej się boję bólu fizycznego niż emocjonalnego. przeraża mnie wizja, że dziecku coś może dolegać, lub ktoś je może skrzywdzić, nie wiem jak matka może wytrzymać cierpienie własnego dziecka, to wydaje mi się niewyobrażalne i nie do wytrzymania. Obecnie wraz z TŻ nie zabezpieczamy się od 2 lat, zostawiając ewentualnemu potomstu otwartą drogę. bez parcia, jak się pojawi to bedzie spoko, a jak nam nie będzie dane, też spoko. tak czuję, że fizycznie jestem gotowa, ale mentalnie chyba nie do końca. na szczęście ciało jest mądrzejsze od umysłu i mogę mu zaufać w tej decyzji.
Stary 2017-11-02, 14:01   #4899
Konto usunięte

U nas nie ma mowy na niezabezpieczanie bo aktualnie jesteśmy na nie wiec moze powinnam szukac wątku bardziej w druga stronę ale na 100% jeszcze nie umiem określić ze na pewno nigdy przenigdy nie zmienie zdania
52226a6b84e10414ec85695991496d596c4cbe57_65555ba93c74a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-02, 14:47   #4900
talkative2
Zakorzenienie

Dot.: Bezdzietne około-trzydziestolatki - zapraszam do plotek! 😊 część II

[1=52226a6b84e10414ec85695 991496d596c4cbe57_65555ba 93c74a;78478016]Hej

A gdzie w UK mieszkacie?

Ja tez z UK i w czerwcu kupiliśmy dom wiec podobny etap. Z tym ze u nas to raczej juz przechodzi na „nie” z „moze” wygodnie nam jak jest, robimy co chcemy, jedziemy gdzie chcemy, kasę wydajemy jak chcemy.
Instynktu nie ma u nas poki co wcale, dzieci nas na dłuższa metę wkurzają, ciocia lubie byc nawet ale tyle mi wystarczy, wiec tak naprawdę ten brak instynktu to jest jedyna przeszkoda bo jakby instynkt był to uważam ze te powody nie byłyby problemem
[/QUOTE]

Kochana ogólnie, powiem tak - Cambridgshire ale teraz przesuwamy się bardziej na zachód w stronę Northamptonshire. A Ty? Super, że na tym samym etapie jesteśmy! W końcu ktoś! Jak długo jesteście w UK?

Cytat:
Napisane przez Uursa Pokaż wiadomość
ArabicPrincess jak klikniesz hasło instagram w podpisie pod postem to powinno cię odesłać na moje konto - usagiursa

tak, zgadzam się, to są takie troche wieczne wakacje i radośnie nimi żyję. oczywiście że fajnie by było mieć bogatego męża, ale w moim przypadku okazało się że mogę podróżować po minimalnych kosztach. obecnie na takie życie wydajemy mniej niż na stacjonarne w Polsce.

talkative2 witaj! dziękuję, że poruszyłaś temat lęku i wątpliwości dotyczących macierzyństwa. w sumie nie bardzo mam z kim o tym pogadać, więc pozwolę sobie podzielić się tym z wami. nie boję się ciąży, porodu, siedzenia w miejscu. mniej się boję bólu fizycznego niż emocjonalnego. przeraża mnie wizja, że dziecku coś może dolegać, lub ktoś je może skrzywdzić, nie wiem jak matka może wytrzymać cierpienie własnego dziecka, to wydaje mi się niewyobrażalne i nie do wytrzymania. Obecnie wraz z TŻ nie zabezpieczamy się od 2 lat, zostawiając ewentualnemu potomstu otwartą drogę. bez parcia, jak się pojawi to bedzie spoko, a jak nam nie będzie dane, też spoko. tak czuję, że fizycznie jestem gotowa, ale mentalnie chyba nie do końca. na szczęście ciało jest mądrzejsze od umysłu i mogę mu zaufać w tej decyzji.
Pozwoliłam sobie rónież dodać Cię na Insta do obserwowanych Ja dopiero raczkuje z Instagramem, a to dlatego, że zaczęłam myśleć o blogu. Stąd też zaczęłąm robić porządek ze zdjęciami itd i założyłam osobnym profil na Instagramie i strone na Facebooku

Stary 2017-11-02, 19:32   #4901
Konto usunięte

Cytat:
Kochana ogólnie, powiem tak - Cambridgshire ale teraz przesuwamy się bardziej na zachód w stronę Northamptonshire. A Ty? Super, że na tym samym etapie jesteśmy! W końcu ktoś! Jak długo jesteście w UK?

Pozwoliłam sobie rónież dodać Cię na Insta do obserwowanych Ja dopiero raczkuje z Instagramem, a to dlatego, że zaczęłam myśleć o blogu. Stąd też zaczęłąm robić porządek ze zdjęciami itd i założyłam osobnym profil na Instagramie i strone na Facebooku

Ja poludnie, pod stolica, West Sussex.

Ja juz 7.5 roku. A Tz to od zawsze

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2017-11-03, 07:01   #4902
Mahdab
Zakorzenienie

Cytat:
Co do pierwszego - dokładnie! Każdy jest wielkm obrońcom moralności, dopóki nic takiego mu się w życiu nie przytrafi. Sama mialabym podobny dylemat i mówię o tym otwarcie, co nie jest czasami mile widziane ...

Co do lotu - lecieliśmy German Wings (biedniejsza siostra Lufthansy) z przesiadką w Kolonii. Ja leciałam już z UK, ale wiem, że Polska ma już jakieś loty. Nie wiem skąd jesteś, ale Katowice, Wa-wa, Kraków powinny mieć. Zawsze staramy się wybrać w marę najtańsze połączenia. Nasz rekord to loty powrotne dla dwóch osób do Rumunii za ... 180 zł Nie zawsze się da oczywiście. Zdarzało się też płacić całkiem dużo ... Teraz na ten wyjazd na wiosnę już się szykuję bo czekają mnie w sumie 5 osobnych lotów i na bank nie uda się wszystkich znaleźć w dobrej cenie, więc kupuję stopniowo, żeby koszty rozłożyć w czasie

Południowy zachód?! Intrygujące
Ja znam chłopca z ZD, jest bardzo szczęśliwy, ale to nie jest najcięższa choroba która może się przytrafić.

To pewnie jesteś otrzaskana w wyszukiwaniu lotów, hoteli itp. Będę się musiała nauczyć kiedyś to ogarniać.

Cytat:
Kathinna czy Twoje słodkie dzieła sztuki są na koniec zjadane? z jednej strony to żal serce ściska, zjeść takie cudeńko w które zostało włożone dużo pracy i miłości.
z drugiej strony widzę w tym akcie piękno procesu straty i śmierci, gdyż kojarzy mi się to z mandalami, które mnisi usypują z kolorowego piasku tygodniami po to by na koniec swoje dzieło rozpruszyć na wietrze.

Jestem w szoku, że was to wychodzi taniej niż mieszkanie w PL.
Twój mąż pracuje w branży tej samej co ty?

Ja się boję tylko porodu, jakoś mam przeczucie, że później wszystko będzie ok

Stary 2017-11-03, 08:49   #4903
ArabicPrincess
Zakorzenienie

Ja tez się boję porodu :/ i nie chce mieć rozstępòw na brzuchu :/ no i generalnie to jednak wszystko zmienia w życiu

Life is a story written by Allah's hand

Instagram - PatrycjaLeila zapraszam

ArabicPrincess jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-03, 08:58   #4904
Kathinna
Zakorzenienie

GG do Kathinna

Cytat:
Dziękuję
pewnie różnie bywa ktoś zje ktoś nie, ale ja sama takich polukrowanych nie jem, bo mi szkoda
Piękne skojarzenie
Stary 2017-11-03, 10:12   #4905
Konto usunięte

Bezdzietne około-trzydziestolatki - zapraszam do plotek! 😊 część II

Ja tez dostałam pierniczki na święta od rodzinki w tym roku od pani co tez tak robi na wesele dla gości tez od niej braliśmy. Były pięknie zapakowane ale juz otworzyłam .Załącznik 7299161
Stary 2017-11-03, 10:42   #4906
Ksiegowa85
Zakorzenienie

[1=52226a6b84e10414ec85695 991496d596c4cbe57_65555ba 93c74a;78499826]Ja tez dostałam pierniczki na święta od rodzinki w tym roku od pani co tez tak robi na wesele dla gości tez od niej braliśmy. Były pięknie zapakowane ale juz otworzyłam .Załącznik 7299161[/QUOTE]

Wysłane z mojego SM-G903F przy użyciu Tapatalka
Ksiegowa85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-03, 10:42   #4907
Ksiegowa85
Zakorzenienie

[1=52226a6b84e10414ec85695 991496d596c4cbe57_65555ba 93c74a;78499826]Ja tez dostałam pierniczki na święta od rodzinki w tym roku od pani co tez tak robi na wesele dla gości tez od niej braliśmy. Były pięknie zapakowane ale juz otworzyłam .Załącznik 7299161[/QUOTE]

Stary 2017-11-03, 11:20   #4908
AnnLady
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ArabicPrincess Pokaż wiadomość
Ja tez się boję porodu :/ i nie chce mieć rozstępòw na brzuchu :/ no i generalnie to jednak wszystko zmienia w życiu

Mnie rozstępy nie przerażają, ale poród tak.

---------- Dopisano o 13:20 ---------- Poprzedni post napisano o 13:19 ----------

Cytat:
Napisane przez ArabicPrincess Pokaż wiadomość

Mnie rozstępy nie przerażają, ale poród tak. Trzeba używać olejków i balsamów i myślę że bedzie ok.
AnnLady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-03, 11:33   #4909
Kathinna
Zakorzenienie

GG do Kathinna

Też już powoli w świętach siedzę na razietakie proste zamówione i kolorowanki piernikowe IMG_20171102_085946.jpgIMG_20171103_122848_20171103123146518.jpg

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2017-11-03, 11:34   #4910
Mahdab
Zakorzenienie

Ja kiedyś dostałam rozstępów po przytyciu i wszystkie ładnie zeszły od zupełnie zwykłego peelingu za 4 zł i jakimś balsamie

Stary 2017-11-03, 12:22   #4911
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Kathinna Pokaż wiadomość
Też już powoli w świętach siedzę na razietakie proste zamówione i kolorowanki piernikowe Załącznik 7299271Załącznik 7299276

Cudne te Mikołaje ❤️

Sent from my iPad using Tapatalk
Stary 2017-11-03, 13:07   #4912
ArabicPrincess
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez AnnLady Pokaż wiadomość
Mnie rozstępy nie przerażają, ale poród tak.

---------- Dopisano o 13:20 ---------- Poprzedni post napisano o 13:19 ----------

Mnie rozstępy nie przerażają, ale poród tak. Trzeba używać olejków i balsamów i myślę że bedzie ok.
W sumie dzisiaj są już metody żeby się ich potem pozbyć, ale jednak bym wolała ich nie mieć :/

Stary 2017-11-03, 13:24   #4913
asik1503
Zakorzenienie

Ja niestety mam rozstępy pewne jak w banku mam genetycznie mało rozciagliwą i suchą skóre... do tego na brzuchu mam sporo pieprzyków -.- to już w ogóle boję się jak to może wyglądać
22.08.18
IG
asik1503 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2017-11-03, 14:17   #4914
Kathinna
Zakorzenienie

GG do Kathinna

[1=52226a6b84e10414ec85695 991496d596c4cbe57_65555ba 93c74a;78504161]Cudne te Mikołaje

Sent from my iPad using Tapatalk[/QUOTE]Dziękuję
Stary 2017-11-03, 14:28   #4915
Uursa
Raczkowanie

Cytat:

Jestem w szoku, że was to wychodzi taniej niż mieszkanie w PL.
Twój mąż pracuje w branży tej samej co ty?
TŻ prowadzi szkołę nauki mówienia po angielsku online, metodą którą sam opracował. To sie nazywa Angielski z pewnością®. Ja się zajmuję dla niego marketingiem na social media. dopiero się rozkręcamy życie, wynajem i jedzenie w płd-wsch Azji jest tańsze niż w Europie, robimy więc teraz rekonesans i bardzo możliwe, że zahaczymy się tu gdzieś na dłużej.

dziewczyny, te pierniczki są przecudne
Stary 2017-11-03, 15:13   #4916
talkative2
Zakorzenienie

Cytat:
TŻ prowadzi szkołę nauki mówienia po angielsku online, metodą którą sam opracował. To sie nazywa Angielski z pewnością®. Ja się zajmuję dla niego marketingiem na social media. dopiero się rozkręcamy życie, wynajem i jedzenie w płd-wsch Azji jest tańsze niż w Europie, robimy więc teraz rekonesans i bardzo możliwe, że zahaczymy się tu gdzieś na dłużej.

dziewczyny, te pierniczki są przecudne
Dla mnie to brzmi mega Widzisz, ja jestem bezpaństwowcem ogólnie ... Nie mam przywiązania do Polski, nie mam też do UK, chociaż teraz kupujemy tu dom. GDybym była np pewna , że nie chcę dzieci, to mogłabym żyć jak Ty spokojnie
Zazdorszczę
Po jakieś porady azjatyckie rozumiem mozna do Ciebie uderzać?

Stary 2017-11-05, 10:28   #4917
ArabicPrincess
Zakorzenienie

Co tu taka cisza?

Stary 2017-11-05, 11:37   #4918
Konto usunięte

Hej

My wczoraj poszliśmy z rodzinka na kręgle i do tajskiej knajpki a dzis odpoczynek z Tz w domu
Przejdziemy sie moze na spacer bo pogoda ładna
Stary 2017-11-05, 11:57   #4919
Ksiegowa85
Zakorzenienie

Ja mam dziś doła

Stary 2017-11-05, 12:06   #4920
smerfetk_a
Żona Gargamel

Cytat:
Napisane przez Ksiegowa85 Pokaż wiadomość
Ja mam dziś doła

Ja mam cały czas, mam serdecznie dość siedzenia w domu

smerfetk_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości