|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3391 |
|
... choć nie Westwood
|
Dot.: Wszystko, co chcecie wiedzieć, a nie macie kogo zapytać cz. 41
Proszę dwa przepisy. 3 bit (w załączniku) i Kinder Country
Ciasto Kinder Country Składniki: 350 ml śmietanki słodkiej 30% 250 g serka mascarpone 250 g herbatników (w tortownicy o śr 21 cm wyszło 100g herbatników) 2 białe czekolady 2 mleczne czekolady 3 szklanki płatków Nestle Kangus (lub tańszy odpwiednik z Biedronki) + garść na wierzch Sposób Przygotowania: Białe czekolady roztopić w kąpieli wodnej,ostudzić. 200 ml śmietany ubić na sztywno ,dodać serek mascarpone,zmiksować na wolnych obrotach dolewając pomału ostudzoną białą czekoladę.Wsypać Kangusy (3 szklanki) i wymieszać łyżką. W kąpieli wodnej roztopić czekolady mleczne,ostudzić.Resztę śmietany (150ml) ubić na sztywno,dodać do ostudzonej mlecznej czekolady i wymieszać ,aż składniki się połączą. Formę do pieczenia lub tortownicę wyłożyć papierem do pieczenia ,ułożyć herbatniki jeden koło drugiego,wlać jasną masę,wyrównać,ponownie wyłożyć herbatnikami i wylać masę ciemną.Wierzch posypać garścią Kangusów , wstawić do lodówki na ok 2 godziny. Rady: Kangusów należy dodać tyle aby masa była dość tęga ,u mnie wyszło 3 szklanki. Śmietanę należy ubić na sztywno,dodać serek mascarpone i nadal ubijać ,aż masa stężeje,dopiero potem pomalutku wlewać ostudzoną rozpuszczoną białą czekoladę ciągle miksując.Dodać kangusy i wymieszać łyżką. Jeżeli po 2 godzinach ciasto ci się rozpływa ,pozostaw je w lodówce na noc ! Kangusy na pewno napęcznieją i ciasto zrobi się tęgie. Do ubicia śmietanki można dodać śmietan fix.
|
|
#3392 |
|
Zakorzeniona
|
Vivienne, ślicznie dziękuję za przepisy!
|
|
|
|
#3393 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3394 |
|
Zakorzenienie
|
Polecicie proszę książki które:
- pomagają się szybciej uczyć - coś o tym jak pracuje mózg ale nie naukowa praca tylko coś w stylu MÓZG INCOGNITO. Teraz zaczęłam czytać GŁOWA DO LICZB i z niby pomoże mi być lepsza w matematycznych, ścisłych zadaniach ![]() Przebranżowiam się na IT i jak jestem coraz dalej tym mój mózg szalenie płonie ;D
|
#3395 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
podobno dobra książka, ale osobiście jeszcze nie skusiłam się na zakup |
|
|
|
|
#3396 |
|
Strzelaj lub emigruj!
|
Dziewczyny widziałam dzisiaj reklamę na TVP gdzie grał aktor Andrzej mlynarczyk- była to reklama z krolikami.. Czego to reklama? Szukałam po necie i nie mogę znaleźć...
|
#3397 |
|
Zakorzenienie
|
Chce zrobić sernik na zimno. Z serków homo. Czy muszę ubić śmietanę i dodać do serka? Czy mogę ja wlać. A żelatyna zetnie mi masę ? Pytam, bo nie mam miksera
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3398 | |
|
❤ bee happy ❤
|
Cytat:
|
|
|
#3399 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#3400 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3401 |
|
Konto usunięte
|
Dziękuję za odpowiedzi i blogi w sprawie programowania. Gadałam o tym z TŻem (on się tym zajmuje zawodowo, ale na wyższym levelu niż ja bym mogła osiągnąć nawet za 100 lat:P) i może coś podziałam
A mam pytanie z innej beczki: jakie świeczki Yankee polecacie, a jakich nie polecacie? Jakieś fajne, jesienne, mogą być zimowe zapachy. Tylko koniecznie świeże, nie mogą być duszące ani ostre, bo jestem migrenikiem i nie wyczymam. |
|
|
|
#3402 |
|
BAN stały
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;78560756]
A mam pytanie z innej beczki: jakie świeczki Yankee polecacie, a jakich nie polecacie? Jakieś fajne, jesienne, mogą być zimowe zapachy. Tylko koniecznie świeże, nie mogą być duszące ani ostre, bo jestem migrenikiem i nie wyczymam.[/QUOTE] z jesienno-zimowymi zapachami może być problem, bo one raczej ciężkie są. ja od siebie polecam jabłko-cynamon. |
|
|
|
#3403 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Mogą być właśnie takie owocowe. Sprawdzałam dzisiaj dyniowy (chyba też cynamon) i bardzo mi się podobał. Z typowo świątecznych żaden, ciasteczkowe koszmarne (dla mnie). A jeszcze jedno - polecacie serial Westworld? Wczoraj skończyliśmy Stranger Things i jak zwykle po skończeniu serialu odczuwam pustkę w serce, TŻ mi zaproponował ten, a ja nigdy o nim nie słyszałam. Ale sama obsada przyciąga. |
|
|
|
|
#3404 |
|
Konto usunięte
|
Z programowania bardzo polecam Harvardzki CS50 (jest też w dwóch wersjach na edx) - https://cs50.harvard.edu/weeks
Dla początkujących programistów jest wątek na Komputerowym. Może reaktywujemy?
|
|
|
|
#3405 |
|
Zakorzeniona
|
Wetnę się - polecasz Stranger Things? Opis mnie nie zachwyca, ale jest na ten serial zbiorowy szał, więc może jest dobry.
|
|
|
|
#3406 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#3407 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#3408 |
|
Zakorzeniona
|
Dzięki dziewczyny, namówiłyście mnie
|
|
|
|
#3409 |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;78561016]Mogą być właśnie takie owocowe. Sprawdzałam dzisiaj dyniowy (chyba też cynamon) i bardzo mi się podobał. Z typowo świątecznych żaden, ciasteczkowe koszmarne (dla mnie).
A jeszcze jedno - polecacie serial Westworld? Wczoraj skończyliśmy Stranger Things i jak zwykle po skończeniu serialu odczuwam pustkę w serce, TŻ mi zaproponował ten, a ja nigdy o nim nie słyszałam. Ale sama obsada przyciąga.[/QUOTE]Westworld zapowiadał się okay. Dość ciekawa koncepcja, ale szczerze to nie dokończyłam go. Nie dlatego, że był beznadziejny, ale oglądałam go w złym czasie. Możliwe, że wrócę do niego. Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#3410 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki dziewczyny.
Byłam zobaczyć jak wygląda na żywo, ten płaski właśnie był otwarty i miał pudło rozwalone więc zobaczyłam, no Tylka nie urywa ale skoro lepszy to ten drugi musi być gorszy. Tamten był zamknięty więc rzecz jasna nie otwierałam tego. Cytat:
Wysłane z mojego SM-J500FN przy użyciu Tapatalka
|
|
#3411 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Miałam benzynę kilka lat, teraz mam diesla i dopiero teraz widzę różnicę, na korzyść diesla. |
|
|
|
|
#3412 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;78561016]Mogą być właśnie takie owocowe. Sprawdzałam dzisiaj dyniowy (chyba też cynamon) i bardzo mi się podobał. Z typowo świątecznych żaden, ciasteczkowe koszmarne (dla mnie).
A jeszcze jedno - polecacie serial Westworld? Wczoraj skończyliśmy Stranger Things i jak zwykle po skończeniu serialu odczuwam pustkę w serce, TŻ mi zaproponował ten, a ja nigdy o nim nie słyszałam. Ale sama obsada przyciąga.[/QUOTE]Westworld to jeden z lepszych seriali jakie widziałam, a obejrzałam ich bardzo dużo. Polecam skupić się w trakcie oglądania, bo fabuła jest bardziej skomplikowana niż się wydaje. Ktoś na Wizażu pisał nawet, że poleca obejrzeć drugi raz, bo dużo rzeczy za pierwszym razem umyka. Z innej tematyki to nie wiem czy widziałaś Mindhunter, też cudo. Cytat:
|
|
|
|
#3413 |
|
Przyczajenie
|
Gdzie płatnie/za darmo obejrzę drugi sezon Belfra?
|
|
|
|
#3414 |
|
Zakorzenienie
|
Alltube
|
|
|
#3415 | |
|
... choć nie Westwood
|
Cytat:
|
|
|
#3416 |
|
Konto usunięte
|
Da się jakoś z Mozilli usunąć ten pasek? Wkurza mnie. Nie pomaga próba zainstalowania starej wersji przeglądarki, a za innymi nie przepadam.
|
|
|
|
#3417 |
|
BAN stały
|
[1=14fcb71dd2ad29d848b6ea7 7d463aca2a179b601;7856330 6]Da się jakoś z Mozilli usunąć ten pasek? Wkurza mnie. Nie pomaga próba zainstalowania starej wersji przeglądarki, a za innymi nie przepadam.[/QUOTE]
to nie jest przypadkiem jakaś wtyczka? tak wygląda. przejrzyj zainstalowane wtyczki i ewentualne usuń lub wyłącz |
|
|
|
#3418 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 19:55 ---------- Poprzedni post napisano o 19:53 ---------- Herbatniki przekładane kremem karpatkowym Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3419 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#3420 |
|
Zakorzenienie
|
[1=14fcb71dd2ad29d848b6ea7 7d463aca2a179b601;7856361 1]Raczej nie. To się pojawia jak rozwinę pasek adresu-pod adresami.[/QUOTE] No ale to może być i tak wtyczka. Nie instalowałaś czegoś ostatnio?
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:10.