|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3391 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie marcowe 2018 cz. 4
Cytat:
Trudne to w przyklejaniu? Dużo zabawy? Cytat:
Do nas też dzisiaj doszła piękna pogoda. Ok południa wybieramy się z psem do jakiegoś lasu. Jutro ma urodziny więc dzisiaj trzeba dać mu się porządnie wybiegać |
||
|
|
|
#3392 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3393 | ||
|
Rozeznanie
|
Dzien dobry
U mnie paskudnie i dzisiaj nigdzie sie nie ruszamy. Wczoraj wybralismy sie na kupowanie butow zimowych dla malej, czego nie znosze. Ubrania mozna kupowac w miare na oko, ale buty to trzeba jednak zmierzyc, przymierzyc, a mala jeszcze srednio wspolpracuje. Zwlaszcza przy zimowych, w ktorych w sklepie jest jej zwyczaje za cieplo i zawsze narzeka. Musialam ja przekupic lodami, jajkiem niespodzianka i hot dogiem, tyle niezdrowych rzeczy jednego dnia to chyba jeszcze nie jadla... no ale buty mamy i jestesmy gotowi na mrozy Co wiecej miala do wyboru fioletowe i czarne i sama wybrala czarne, moze brat bedzie kiedys wdzieczny ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3394 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W moim rodzinnym domu stawiało się choinkę w wigilię (w ogóle tylko raz albo dwa dla naszej frajdy mieliśmy żywą bo Mamę irytowało że sypie )Cytat:
Cytat:
W sumie dobrze że Cię mąż wygonił bo też potrzebujesz z malutkim odpocząć, nie dość że on pobiera siły życiowe to w szpitalu się denerwowałaś o dobro córyCytat:
Cytat:
Super strona ![]() U nas byli wczoraj znajomi, dziewczyna ma termin na początek lutego i jedno dziecko zostawili w domu bo przyjechała teściowa zrobić im wychodne Super się bawiłam, Mąż co prawda objadł się pizzą i nie mógł spać Kurczę, po skończeniu tamtego antybiotyku Macmiror dostałam Lactovaginal i ja chyba jestem na to uczulona. Co zaaplikuję to od razu jest ogień i swędzenie, pomaga dopiero sudocrem. Mój Mąż śmiał się że jeśli wczoraj w nocy robiłam się sudocremem i pudrem dla dzieci o 4 w nocy to wiedz że coś się dzieje. Pierdzielę, nie kończę opakowania, zostały mi 3 tabletki ---------- Dopisano o 09:50 ---------- Poprzedni post napisano o 09:47 ---------- Cytat:
|
||||||
|
|
|
#3395 |
|
Zakorzenienie
|
Mi się marzy delikatnie żółty pokoik dla dziecka, najlepiej z jedną ścianą wytapetowana w zwierzątka
chyba że właśnie jakieś naklejki znajdę, ale mamy jeszcze czas do mieszkania, bo nie dość że opóźnienia, to bank zażyczył sobie powtórkę wniosku kredytowego, będziemy się z tym bujać do końca roku, a gdzie jeszcze wykończenie tak się cieszyłam na przeprowadzkę, a coraz bardziej boję się tego pakowania i rozpakowywania, ciekawe czy dam radę ![]() Nienawidzę lactovaginalu po antybiotyku wszystko ładnie pięknie, aplikuje ten wynalazek szatana i z powrotem pieczenie, swędzenie, uplawy za każdym razem przy otwieraniu lodówki mam wyrzuty sumienia, że to to leży i nie używam, ale nie daję rady Odliczam jeszcze pół godzinki i na drugie śniadanie grzeszę rogalem marcinskim Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3396 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
![]() Wczoraj po urodzinach było mi mega niedobrze Chyba bigos mi zaszkodzil ![]() No i przywitalam się z muszla Mąż nad ranem wymiotowal, ale jego to chyba jelitowka dopadła.. pojechał do pracy i wrócił. Jestem bez życia pół nocy nie spałam.. balagan w domu, masakra Obiadu brak Spokojnej niedzieli życzę Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3397 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
takie bardziej mroczne ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3398 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Hej ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3399 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
ja dziś z rana poszłam do kościoła z mężem i wyszłam w połowie bo słabo mi się zaczęło robić. Za ciepła kurtka i duchota w kaplicy zrobiły swoje. Ale już jest ok. Mały jest leniwy dzisiaj i ma w nosie fikolki. Coś tam popuka ale nie szaleje, może mu głupio ze matka źle się poczuła ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3400 |
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry! My juz po ponad godzinnym spacerze, pieknie jest, najcieplej w porownaniu do ostatnich dni. Oczywiscie boli mnie w prawym boku ale to juz norma po dlugim chodzeniu, wazne, ze nalapalismy witaminy d i swiezego powietrza
|
|
|
|
#3401 |
|
Zakorzenienie
|
My też zaraz uderzamy na dłuższy spacerek
pogoda taka że aż szkoda siedzieć w domu. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3402 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Widziałam króliki ale u mnie będą jednak gwiazdki bo obrazki będą z królikami
|
|
|
#3403 | |
|
Zakorzenienie
|
Na wczorajszej imprezie wytrzymałam do północy - jednak siedzenie z pijanymi ludźmi na trzeźwo nie jest dla mnie ![]() Dzisiaj za to leże w łóżku cały dzień i nie mam zamiaru wyjść bo mnie coś bierze ![]() Cytat:
Mamy płytę gipsową i na to farba biała. Jak przykleiłam naklejki to ta powierzchnia jest taka jakby chropowata ale ja nawet na to nie zwróciłam uwagi
|
|
|
|
|
#3404 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() My dopiero na początku drogi... Też stawiam na gwiazdki! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3405 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W takim wypadku to biała tapeta trochę bez sensu Cytat:
Cytat:
Ja bym teraz nie mogła jechać na coś takiego bo po co się napalać skoro nie mogę przez najbliższy czas zrobić tatuażu Pochwal się później bodziakiem Cytat:
Zajęło mi to może 10 min ![]() Gwiazdki najlepsze Króliki też są boskie Widziałam jeszcze takie sarenki i też mi się bardzo podobały ale mam za mały pokój na coś takiego. Jednak dobrze by było nie zakryć tej naklejki żadnym meblem
|
||||
|
|
|
#3406 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Super, ale staraj się odpoczywać Dbaj o siebie.Cytat:
![]() U nas wczoraj cały dzień z zimną wodą i bez ogrzewania Umycie się to była sztuka Dobrze, że nie było jakoś bardzo zimno w domu.Dziś taka piękna pogoda
|
||||
|
|
|
#3407 |
|
Wtajemniczenie
|
Na początku drogi ale mimo wszystko już na tej drodze
W tempie budowy domu to niestety kwestia kasy gra zasadniczą rolę. My póki co, przy wsparciu rodziców, jedziemy bez kredytu więc musimy się wstrzymywać co jakiś czas i czekać na kasę. Także nasza droga też jeszcze daleka. Ale mieszkanie z teściami mobilizuje No właśnie widzę I ja chcę zrobić tak, jak na zdjęciu, które wyświetla mi się jako drugie (na białej ścianie) przy czym dołożę jeszcze kilka różowych gwiazdek więc będzie przewaga szarych i gdzieniegdzie miętowe i różowe. No dokładnie Tym bardziej, że:1. Chcę tylko drobny akcent na jednaj małej ścianie bo kącik malucha będzie w naszej sypialni bo nie ma innej opcji 2. Duże zmiany nie mają sensu bo jak wspomniałam wyżej budujemy dom i niedługo ( ) zamierzamy się wyprowadzić. Chociaż... mój mąż wczoraj stwierdził, że chyba jednak namalujemy te gwiazdki i to farbą olejną - na złość swojemu starszemu bratu, który z pewnością przejmie po nas tą część domu, którą my sobie urządziliśmy. A on wszystko od zawsze dostaje gotowe, nie ponosząc żadnych kosztów i jeszcze nie dba o nic (płakać mi się chce jak myślę, że naszą piękną szafę i te kilka kuchennych szafeczek projektowych pod wymiar trafi szlag. I znając go nawet jak byśmy na tej ścianie namalowali księżniczki z disneya to on by tak z nimi mieszkał bo nie chciałoby mu się tego zamalować
Edytowane przez Torrence Czas edycji: 2017-11-05 o 13:29 |
|
|
|
#3408 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej
dzieki za mile slowa My juz w domu
|
|
|
|
#3409 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 15:55 ---------- Poprzedni post napisano o 15:54 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:59 ---------- Poprzedni post napisano o 15:55 ---------- Cytat:
Jedna powiedziała bardzo fajną rzecz - że wcześniej obchodziła święta dla siebie, otaczała się rzeczami, które się jej podobają i sprawiała sobie tym przyjemność, a teraz, od kiedy pojawiło się dziecko (albo dzieci), skupia się tylko i wyłącznie na tym, aby dziecko miało z tego radochę, aby cieszyło się ze świąt i robi wszystko pod kątek właśnie jego. Fajne to, że dziecko tak bardzo zmienia punkt widzenia rodzica i wiele rzeczy przestaje mieć znaczenie, ale też wiele nabiera nowego znaczenia ![]() ---------- Dopisano o 16:08 ---------- Poprzedni post napisano o 15:59 ---------- Cytat:
|
||||
|
|
|
#3410 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak pójdę na L4 to się tym zajmę Cytat:
Ile już czasu stawiacie ten dom? My zaczynamy w następnym roku na wiosnę mam nadzieję. Liczę że tak +/- 2lata to minimum. Na szczęście mieszkamy sami, odmalowalismy teraz mieszkanie i bardzo dużego ciśnienia nie mamy aczkolwiek myślę że jak już zaczniemy to się będzie chciało Ale miałam ochotę na buraki!! wracaliśmy ze spaceru a ja tylko myślałam o burakach dorwałam się do słoiczka w domu i zjadłam cały na raz Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#3411 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry!
U nas dziś piękna pogoda! Właśnie wróciliśmy z drugiego spaceru. Ale za to powietrze Krakowskie mega nas męczy... Kupujemy dzisiaj oczyszczacz powietrza... Idę nadrabiać ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3412 |
|
Zakorzenienie
|
Niestety wybór był bardzo mały, nie do końca takie mieliśmy upatrzone na innym konwencie. mimo to wybraliśmy kilka
![]() Niestety nie mogę załączyć zdjęć... :\ Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3413 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3414 |
|
Zakorzenienie
|
U was dziś takie ładnie pogody a u nas szaro i buro
Leżę cały dzień i jestem cały czas głodna Mój mąż w końcu skończył 'karuzele' dla dzidka - jestem z niego dumna ❤️IMG_1509899245.102199.jpg Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3415 |
|
Zadomowienie
|
Była moja przyjaciółka z córkami. Jedna z nich jest w wieku mojego syna.
Miałam później taki sajgon w domu, że jak już wyszły, to nie wiedziałam co sprzatac najpierw 😱😱 Edytowane przez czaro_dziejkaa Czas edycji: 2017-11-05 o 17:29 |
|
|
|
#3416 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 18:19 ---------- Poprzedni post napisano o 18:10 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#3417 |
|
Zakorzenienie
|
Briliant ciesze sie, ze corcia juz w domu
|
|
|
|
#3418 |
|
Wtajemniczenie
|
muszka - cudowna ta karuzela! Ma chlopak talent!
Czy Was w ciąży tez rozczulaja takie pier.dulki? My dziś np oglądalismy malych gigantów. I mój mąż powiedział że od pół roku ( czyli odkad wiemy o naszej coreczce) zupełnie inaczej patrzy na te programy. Strasznie mnie to rozczulilo Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3419 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
a mnie rozczula jak on się rozczula |
|
|
|
|
#3420 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Aha i jak kopiowałam do przeglądarki to tam trzeba się było u góry zalogować
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:38.

Masz w opisie wszystko. Można wybrać różne kolory no i są też różne wzory.

My dzisiaj też zrobiliśmy kolejny, dość spory krok w budowie domu ale do zameldowania się to jeeeeeeszczeeeee...
U mnie paskudnie i dzisiaj nigdzie sie nie ruszamy. Wczoraj wybralismy sie na kupowanie butow zimowych dla malej, czego nie znosze. Ubrania mozna kupowac w miare na oko, ale buty to trzeba jednak zmierzyc, przymierzyc, a mala jeszcze srednio wspolpracuje. Zwlaszcza przy zimowych, w ktorych w sklepie jest jej zwyczaje za cieplo i zawsze narzeka. Musialam ja przekupic lodami, jajkiem niespodzianka i hot dogiem, tyle niezdrowych rzeczy jednego dnia to chyba jeszcze nie jadla... no ale buty mamy i jestesmy gotowi na mrozy
Co wiecej miala do wyboru fioletowe i czarne i sama wybrala czarne, moze brat bedzie kiedys wdzieczny 
ale potem juz byla spokojna noc i czekamy co bedzie dalej
13.03.2008
tak się cieszyłam na przeprowadzkę, a coraz bardziej boję się tego pakowania i rozpakowywania, ciekawe czy dam radę 
po antybiotyku wszystko ładnie pięknie, aplikuje ten wynalazek szatana i z powrotem pieczenie, swędzenie, uplawy 

chyba sie zainspiruje Twoim pomysłem
wracaliśmy ze spaceru a ja tylko myślałam o burakach
dorwałam się do słoiczka w domu i zjadłam cały na raz
❤️
Aha i jak kopiowałam do przeglądarki to tam trzeba się było u góry zalogować