Mamusie marcowe 2018 cz. 4 - Strona 115 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-11-05, 19:26   #3421
Koma1002
Zadomowienie

Dot.: Mamusie marcowe 2018 cz. 4

Cytat:
Napisane przez Ilsa Lund Pokaż wiadomość
Kurczę i kopiujesz link do przeglądarki w telefonie np. Chrome i nadal tak ? Bo mnie wyrzuca jak klikam - dopiero jak zaznaczam kopiuj i wklejam do chrome to mieli. Ta nowa aplikacja w telefonie jest do kitu Aha i jak kopiowałam do przeglądarki to tam trzeba się było u góry zalogować
Faktycznie jak klikam to wywala. Z linku w przeglądarce idzie. Ciekawe czy to naprawia... dziękuję

Juana, mnie rozczulają byłam dziś w kościele. Ksiądz modlił się o mamy oczekujące swoich maleństw razem z babcią plakalysmy

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Koma1002 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-05, 19:49   #3422
Mecassie
Zakorzenienie

Hejo,wróciliśmy z tej rocznicy, najadłam się jak głupia i teraz cierpię poza tym zobaczyłam się w lustrze na siedząco bokiem i doznałam szoku jak grubo i źle wyglądam teraz mam doła

Mecassie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-05, 20:01   #3423
julietta83
Zakorzenienie

strasznie leniwy dzień dzisiaj, poza obiadem to chyba nic innego nie zrobiłam

bardzo rzadko oglądam tv, ale programy typu mali giganci w ogóle mnie nie rozczulają, wręcz przeciwnie

jutro powinny przyjść książki z bajkami, mąż się dopominał, bo chce czytać brzuszkowi
julietta83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-05, 20:07   #3424
Kiwi18
Zadomowienie

GG do Kiwi18

Caly dzień zdycham

Kiwi18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-05, 20:12   #3425
asiula1306
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xxxJuanaxxx Pokaż wiadomość
muszka - cudowna ta karuzela! Ma chlopak talent!

Czy Was w ciąży tez rozczulaja takie pier.dulki? My dziś np oglądalismy malych gigantów. I mój mąż powiedział że od pół roku ( czyli odkad wiemy o naszej coreczce) zupełnie inaczej patrzy na te programy. Strasznie mnie to rozczulilo

Mojemu świecą się oczy jak widzi małe dzieci. Wczesniej tak nie reagowal. Jak teraz byliśmy na wyjeździe to na posiłkach w restauracji było mnóstwo dzieci i oboje byliśmy w nie wszystkie wpatrzeni. A już widok rodzeństwa trzymającego się za ręce nas totalnie rozbraja (mnie jeszcze małe dziewczynki z kitkami na czubku glowy)
Cytat:
Napisane przez Mecassie Pokaż wiadomość
Hejo,wróciliśmy z tej rocznicy, najadłam się jak głupia i teraz cierpię poza tym zobaczyłam się w lustrze na siedząco bokiem i doznałam szoku jak grubo i źle wyglądam teraz mam doła

Glupolu, w ciąży masz prawo wyglądać grubo i to najpiękniejsza grubość jaka może być ja tam się nie przejmuje szczególnie jak juz widac brzuszek wcześniej jeszcze zanim brzuch zmienił kształt to wyglądałam jak w ciąży spożywczej i mówiąc szczerze, z utesknieniem czekałam aż brzuch urośnie

Byliśmy teraz jeszcze na krótkim spacerze trochę się dotlenic. Przyszedł do mnie katalog wakacyjny na przyszły rok i trochę mi się smutno zrobiło ze nigdzie nie pojedziemy dalej ale przynajmniej poogladalam sobie ofertę i nacieszylam oczy

I mam ochotę na galaretkę owocowa. Dobrze ze w domu nie ma bo bym robiła i czekala aż stezeje a tak to jutro rano zrobię kurs do sklepu i kupie i jak wrócę z paznokci to zjem

Mały znów się uaktywnil, dzisiaj dwa razy mnie skopal solidnie, raz jak jechaliśmy autem to aż wydałam z siebie okrzyk zaskoczenia i drugi raz w domu to tak się obracal ze mnie trochę zabolało

asiula1306 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-05, 20:13   #3426
Ilsa Lund
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Koma1002 Pokaż wiadomość
Faktycznie jak klikam to wywala. Z linku w przeglądarce idzie. Ciekawe czy to naprawia... dziękuję
No oby szybko naprawili Jakby co na pierwszej stronie dodałam link jako tekst do kopiowania na telefonie

Ilsa Lund jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-05, 20:14   #3427
Lunak
Wtajemniczenie

Brillant, wspaniałe, że jesteście w domu. Nawet przez tak nieprzyjemną rzecz, ale to zawsze dom. Teraz musi byc juz tylko lepiej

Juana, polecam oczyszczacz. Ten co my mamy stoi w salonie i ostatnio mi się włączył na mocniejsze wentylowanie jak gotowałam zupę brokułową , bo ma tez sensor zapachu i na wszystko co nie jest normą reaguje. A mąż zmierzył ile to prądu pobiera i stwierdził, ze możemy nawet nie wyłączyć jak jesteśmy w domu, bo tak malutko bierze.

Mecassie, ja ostatnio zobaczyłam zdjecie, które robiła znajoma a ja akurat siedziałam bokiem. Załamka totalna ale pomyśl sobie, że to nie od samego jedzenia tylko od Dziecia i całego jego "domku"

Kiwi, dopadła Cie gryp żołądkowa? Dziewczyny z pracy pisały, ze pierwszy rzut mają, a ja w przyszłym tygodniu muszę tam jechać ze zwolnieniem.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Lunak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-05, 20:22   #3428
_Selina_
Zakorzenienie

Cytat:

Ja na konwencie się naoglądałam mega szczupłych, zgrabnych i zadbanych lasek i mam mega doła ;(

_Selina_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-05, 20:22   #3429
Ojoanna29
Zakorzenienie

Cytat:

Kobieta w ciąży musi wyglądać grubo musimy z dumą wypinac te nasze kulki
Ja za to przeraziłam się ostatnio jak się przejrzałam gdzieś w lustrze w drodze - chodzę jak kaczka nie dość, że poruszam się w zwolnionym tempie, to jeszcze się bujam jak wańka wstańka. Chyba przez te moje bolące biodra..
Cytat:
Napisane przez julietta83 Pokaż wiadomość
strasznie leniwy dzień dzisiaj, poza obiadem to chyba nic innego nie zrobiłam

bardzo rzadko oglądam tv, ale programy typu mali giganci w ogóle mnie nie rozczulają, wręcz przeciwnie

jutro powinny przyjść książki z bajkami, mąż się dopominał, bo chce czytać brzuszkowi
Jakie książeczki zamówiłaś?
Na jutro zaplanowałam czytanie Alicji w Krainie Czarów, tz cały dzień poza domem :-P

41/2018
Ojoanna29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-05, 20:38   #3430
czaro_dziejkaa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Kiwi18 Pokaż wiadomość
Caly dzień zdycham

Ojej, co się dzieje?

Cytat:
Napisane przez Lunak Pokaż wiadomość
Juana, polecam oczyszczacz. Ten co my mamy stoi w salonie i ostatnio mi się włączył na mocniejsze wentylowanie jak gotowałam zupę brokułową , bo ma tez sensor zapachu i na wszystko co nie jest normą reaguje. A mąż zmierzył ile to prądu pobiera i stwierdził, ze możemy nawet nie wyłączyć jak jesteśmy w domu, bo tak malutko bierze.

To prawda. Pobiera bardzo mało prądu. Nasz chodzi 24h na dobę

Brillant, super że już w domku
Odpoczywajcie.

Ale mi niedobrze
czaro_dziejkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-05, 21:42   #3431
Kornelciaczek
Wtajemniczenie

Cytat:
Dziewczyny jakies dziwne myślenie mi sie włączyło od przedwczoraj wieczorem, ze cos z Dzieciem sie dzieje. Ostatnio taki mało aktywny jest. W ciagu dnia zapominam, ale wczoraj wieczorem sie popłakałam w łazience az. Nie mam pojęcia skąd takie przeczucie. Przeciez do tej pory sie ruszał duzo i na połówkowych lekarz zapewniał, ze prawidłowe wszystko. A nic mnie nie boli ani nic innego. No nie wiem... Moze mi sie po prostu ciążowe cos załączyło w głowie nie wiem jak do wtorku do wizyty doczekam.

Ja też mam tak samo i to prawie codziennie. 22 tydzień i nie czuję żadnych ruchów, a jednak są te bulgotania, coś jak bicie serduszka i wtedy gdy jest cisza lub idę spać.

---------- Dopisano o 21:16 ---------- Poprzedni post napisano o 21:15 ----------

Cytat:
Napisane przez alleyezonme Pokaż wiadomość
Mi też czasami zdarzają się takie myśli, zwłaszcza że ja nie czuje jeszcze regularnych ruchów.
Lunak ale na pewno wszystko jest w porządku! Trzeba starać się myśleć pozytywnie też mam we wtorek wizytę i na pewno się uspokoimy po niej

Doszła wiadomość prywatna, bo nie pamiętam czy wysłałam, a i gdzie chodzisz do lekarza??

---------- Dopisano o 21:40 ---------- Poprzedni post napisano o 21:16 ----------

Cytat:

Mój mąż i moi rodzice w końcu dostrzegli brzuszek, bo ubrałam dopasowaną sukienkę i mąż nazywa mnie grubaskiem już i powtarza nie jedz słodyczy, bo będziesz jak (tu podaje imię takiej otyłej koleżanki).

---------- Dopisano o 21:42 ---------- Poprzedni post napisano o 21:40 ----------

Cytat:
Napisane przez asiula1306 Pokaż wiadomość
Mojemu świecą się oczy jak widzi małe dzieci. Wczesniej tak nie reagowal. Jak teraz byliśmy na wyjeździe to na posiłkach w restauracji było mnóstwo dzieci i oboje byliśmy w nie wszystkie wpatrzeni. A już widok rodzeństwa trzymającego się za ręce nas totalnie rozbraja (mnie jeszcze małe dziewczynki z kitkami na czubku glowy) Glupolu, w ciąży masz prawo wyglądać grubo i to najpiękniejsza grubość jaka może być ja tam się nie przejmuje szczególnie jak juz widac brzuszek wcześniej jeszcze zanim brzuch zmienił kształt to wyglądałam jak w ciąży spożywczej i mówiąc szczerze, z utesknieniem czekałam aż brzuch urośnie

Mały znów się uaktywnil, dzisiaj dwa razy mnie skopal solidnie, raz jak jechaliśmy autem to aż wydałam z siebie okrzyk zaskoczenia i drugi raz w domu to tak się obracal ze mnie trochę zabolało

Mój zapatrzony w te wszystkie małe bobasy, że hohoho... Mnie patrze, ze cm ida w tylek i biodra oraz bol brzuszka.
Kornelciaczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-05, 21:53   #3432
marcia45
Zadomowienie

Brillant dobrze że już w domu. Szybkiego powrotu do zdrowia dla malutkiej

Isla w tych naklejkach są dino fajniejsze niż tapeta i tańsze.

Muszka ile miałaś arkuszy kropek na swoją ścianę? Karuzela śliczna, też bym coś zrobiła ale ja beztalencie. Teraz insta przeglądam i pokoiki dziecięce, wywieźliśmy nasze łóżko małżeńskie i robimy pokoik dzieciakom.

Ja bardziej się boję grubości po porodzie. Mam dwa wesela w czerwcu i to jedno siostry. Bardzo dużo przytyłam w pierwszej ciąży nie opychając się, a teraz historia się powtarza. Chudłam szybko ale w czerwcu byłam jeszcze lekko opuchnięta

Tak to jest zawsze było,że za złotem goni cały świat. A ja wiem Twoja miłość -To jest skarb jedyny jaki znam

7.7.2012 godz 17
7.3.2015 moje druga miłość

Anioły nie mają przecież chandry, gorszego dnia, zmarszczek i okresu
marcia45 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-05, 22:37   #3433
muszkaaa8
Zakorzenienie

Cytat:

Niestety ale ciało sie zmienia i trzeba jakoś do tego przywyknąć, chociaż sama mam z tym ogromny problem
Trzeba sobie tłumaczyć, ze to te nasze skarby tak nas zmieniają ale jak sie pojawia na świecie, to szybko waga spadnie

Cytat:
Napisane przez marcia45 Pokaż wiadomość

Muszka ile miałaś arkuszy kropek na swoją ścianę? Karuzela śliczna, też bym coś zrobiła ale ja beztalencie. Teraz insta przeglądam i pokoiki dziecięce, wywieźliśmy nasze łóżko małżeńskie i robimy pokoik dzieciakom.

Ja bardziej się boję grubości po porodzie. Mam dwa wesela w czerwcu i to jedno siostry. Bardzo dużo przytyłam w pierwszej ciąży nie opychając się, a teraz historia się powtarza. Chudłam szybko ale w czerwcu byłam jeszcze lekko opuchnięta

Jeden arkusz. Obkleiłam to co widać na zdjęciu, kawałek nad oknem i kawałek wzdłuż okna i jeszcze ich sporo zostało

Ile przytyłaś w pierwszej ciąży ?

20.05.2017
muszkaaa8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-05, 23:28   #3434
xxxJuanaxxx
Wtajemniczenie

GG do xxxJuanaxxx

A ja jestem dumna z mojego brzuszka i ciesze się że rosnie! Wszyscy mi mówią że już mi brzuszek urósł a ja to traktuje jak komplement I mówię im że to malutka tak szybko rośnie Poki jeszcze zmianę wagi widać tylko na brzuchu jest dobrze

Moja mała ma dziś aktywny dzień . Wlaczylam dziś patrzy raz muzykę stymulujaca dla kobiet w ciąży. Chyba jej sie spodobalo

Co do oczyszczacza - mąż właśnie zamówił wersje z nawilzaczem powietrza. Mam nadzieje że dotrze do wtorku

Uciekam spać bo jutro pobudka do pracy Dobrej nocy

xxxJuanaxxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-06, 06:46   #3435
Lunak
Wtajemniczenie

Dzień dobry

Jutro wizyta i doczekać sie nie mogę. Po mojej sobotniej panice i wczorajszym wyżaleniu się mężowi, Dzieć troszkę sie poruszał. I to jest chyba tak jak piszecie, że się przemieścił, bo w całkiem innym miejscu stukał. Panikara ze mnie pierwsza klasa

Dziś pierwszy dzień od wtorkowego popołudnia bede siedziała sama w domu. Jakoś tak dziwnie w pierwszym momencie.

Trzymam kciuki za wszystkie wizyty, jeśli na dziś są jakieś przewidziane

Miłego i słonecznego dnia

Stary 2017-11-06, 07:31   #3436
xxxJuanaxxx
Wtajemniczenie

GG do xxxJuanaxxx

Lunak - dzisiejszy dzień szybko minie i jutro cudowne spotkanie!

Ja od środy miałam urlop i dziś wracam do pracy. Taaaaaaak się nie wyspalam. Spalam tylko 5 godzin. Oby do 16 i wracam do łóżka

Miłego dnia Mamusie i Juz-Nie-Takie-Maleństwa <3

xxxJuanaxxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-06, 07:39   #3437
alleyezonme
Zakorzenienie

Dziewczyny, ja też ostatnio jakiegoś doła złapałam że jestem już taka gruba Są dni kiedy mam to w nosie, ale czasami (zwłaszcza jak się naoglądam szczupłych koleżanek) to dół mnie łapie. Bez sensu

Wy też tak macie, że nie chce się Wam wychodzić do ludzi w weekend? Ja najchętniej siedziałabym w domu bo takie wyjścia kończą się tym że muszę rozwozić po domach pijane towarzystwo. Sama najchętniej bym pobalowała a tak to ... eh

No to ponarzekałam w poniedziałek rano

Czas wziąć się w garść i do roboty.
Dzisiaj też u nas zapowiada się piękna pogoda
A jutro mam połówkowe

Jeśli życie to chwila, wykorzystam tą chwilę - tyle

alleyezonme jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-06, 07:42   #3438
Kiwi18
Zadomowienie

GG do Kiwi18

Dziś już o niebo lepiej, z tym wyjątkiem że już 3razy krew mi z nosa leciała pewnie przez to ze wczoraj prawie nic nie zjadlam

Kiwi18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-06, 07:42   #3439
alleyezonme
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kornelciaczek Pokaż wiadomość
Doszła wiadomość prywatna, bo nie pamiętam czy wysłałam, a i gdzie chodzisz do lekarza??
Doszła doszła, już Ci odpisałam
Ja chodzę do Artemidy na Włókienniczej - a Ty?

Stary 2017-11-06, 07:44   #3440
asiula1306
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny, ja też ostatnio jakiegoś doła złapałam że jestem już taka gruba Są dni kiedy mam to w nosie, ale czasami (zwłaszcza jak się naoglądam szczupłych koleżanek) to dół mnie łapie. Bez sensu

Wy też tak macie, że nie chce się Wam wychodzić do ludzi w weekend? Ja najchętniej siedziałabym w domu bo takie wyjścia kończą się tym że muszę rozwozić po domach pijane towarzystwo. Sama najchętniej bym pobalowała a tak to ... eh

A jutro mam połówkowe
Mam to samo- najchętniej zaszylabym się w domu. Lubię wyjść na miasto z mężem na kolacje czy spacer ale imprezy nie są teraz dla mnie bo raz ze biorę zastrzyki wieczorem i to mi trochę utrudnia dłuższe eskapady a dwa ze tak jak mówisz, najczęściej rozwoze do domu znajomych. Nie chce myśleć co będzie na sylwestra. Chyba nie muszę mówić że najchętniej spedzilabym go w domu i poszła spać o 12?

Stary 2017-11-06, 07:49   #3441
alleyezonme
Zakorzenienie

Cytat:
Mam to samo- najchętniej zaszylabym się w domu. Lubię wyjść na miasto z mężem na kolacje czy spacer ale imprezy nie są teraz dla mnie bo raz ze biorę zastrzyki wieczorem i to mi trochę utrudnia dłuższe eskapady a dwa ze tak jak mówisz, najczęściej rozwoze do domu znajomych. Nie chce myśleć co będzie na sylwestra. Chyba nie muszę mówić że najchętniej spedzilabym go w domu i poszła spać o 12?

Ufff, dobrze że nie jestem sama. Już się zaczęłam zastanawiać czy coś ze mną nie tak. Wcześniej to tylko dajcie mi weekend i jestem pierwsza do wyjścia a teraz ... najchętniej bym poszła spać o 22 w piątek i nie ruszajcie mnie do rana
Byłam też niedawno na dwóch weselach - co za masakra Wszyscy do okoła się śmieją, śpiewają, krzyczą a ja nie wiem o co chodzi

Stary 2017-11-06, 07:56   #3442
Lunak
Wtajemniczenie

Cytat:

A jutro mam połówkowe
Ja ogólnie najchętniej siedziałabym w domu. Tryb odludka mi się włączył. A jak wyjście na miasto to tylko z mężem. Może to też dlatego, że wszystkie znajome pracują, żadna nie jest w ciąży i w ogóle na innym etapie życia (przyjaciółka dopiero planuje ślub i widać po niej, że rozczarowana, że wtedy Dzieć będzie miał 4 m-ce i na pewno nie będziemy balować do rana) i dziwnie się siedzi w takim towarzystwie gdzie każdy ma inny ważny temat
Stary 2017-11-06, 08:17   #3443
Kornelciaczek
Wtajemniczenie

Cytat:
Doszła doszła, już Ci odpisałam
Ja chodzę do Artemidy na Włókienniczej - a Ty?
Noe tylko Ty rośniesz. Jest nas prznajmniej dwie na mieście. Poza tym, pamiętaj są grubsze do 100 kg raczej nie dobijemy a ja chodzę na NFZ na Stołeczną i oddać grudnia pewnie USK.

---------- Dopisano o 08:17 ---------- Poprzedni post napisano o 08:14 ----------

Ja na swoim ślubie byłam w 17 tc i się super bawiłam. W ogóle nie czułam, że jestem w ciąży, dwa tygodnie później byłam ze znajomymi w klubie. Śmiesznie popatrzyć na pijane twarze.
Kornelciaczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-06, 08:29   #3444
parapet
Zadomowienie

Cytat:
Kiwi, dopadła Cie gryp żołądkowa? Dziewczyny z pracy pisały, ze pierwszy rzut mają, a ja w przyszłym tygodniu muszę tam jechać ze zwolnieniem.
Może wyślij pocztą? Koszt trochę większy niż dojazd, ale bezpieczniej

Cytat:
Napisane przez Kiwi18 Pokaż wiadomość
Dziś już o niebo lepiej, z tym wyjątkiem że już 3razy krew mi z nosa leciała pewnie przez to ze wczoraj prawie nic nie zjadlam
Pewnie z osłabienia.

Cytat:
U nas póki co taki jest plan na Sylwestra
W weekend mieliśmy gości i trochę się zasiedzieli, było miło, ale normalnie czekałam kiedy pójdą, bo mi się spać chciało
parapet jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-06, 08:31   #3445
asiula1306
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez parapet Pokaż wiadomość
Może wyślij pocztą? Koszt trochę większy niż dojazd, ale bezpieczniej

Pewnie z osłabienia.

U nas póki co taki jest plan na Sylwestra
W weekend mieliśmy gości i trochę się zasiedzieli, było miło, ale normalnie czekałam kiedy pójdą, bo mi się spać chciało
U nas już znajomi coś kombinują I pewnie niedługo coś wymyślą. No jak trzeba to pójdę, nie chce też żeby mąż siedział w domu ze mną przez moje niechciejstwo

Stary 2017-11-06, 08:37   #3446
robinsonka2
Raczkowanie

dzień dobry

Cytat:
do ludzi tak, zwłaszcza od kiedy mam ograniczony kontakt przez niechodzenie do robo i mieszkanie na "końcu świata"... ale na imprezy nie specjalnie... ale ja już w takim wieku, że już się wyszalałam i bardzie kameralnie lubię spędzać czas

Cytat:
Napisane przez muszkaaa8 Pokaż wiadomość
Niestety ale ciało sie zmienia i trzeba jakoś do tego przywyknąć, chociaż sama mam z tym ogromny problem
Trzeba sobie tłumaczyć, ze to te nasze skarby tak nas zmieniają ale jak sie pojawia na świecie, to szybko waga spadnie
dla mnie to ciągle coś dziwnego...a ostatnio szykując się do wyjścia ot tak rzuciłam " czy nie wyglądam w tym grubo"? mam tak w ogóle nie pytać przez jakiś czas... bo jak mam teraz niby wyglądać?

Cytat:
Byłam też niedawno na dwóch weselach - co za masakra Wszyscy do okoła się śmieją, śpiewają, krzyczą a ja nie wiem o co chodzi
bo niby można się bawić bez alkoholu ale po co ryzykować ? a teraz trzeba... jest dziwnie... zwłaszcza jak towarzystwo za kołnierz nie wylewa... a ja w dodatku mam jakąś taką niechęć do pijanych ludzi... niektóre psy tak mają i teraz chyba ja też
ale ostatnio się nieźle bawiłam w piwkującym towarzystwie...ale tam daleko było do weselnych klimatów :/
robinsonka2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-06, 08:42   #3447
Ojoanna29
Zakorzenienie

Dzień dobry
Obudziłam się w nocy na siku i miałam wrażenie, że cały brzuch przemiescil mi się na lewą stronę taki gul mi się zrobił aż się przestraszyłam

U mnie imprezy wyglądają tak, że umawiam się na jakąś obiadokolacje i o 19 się zwijam, nie wyobrażam sobie wyjść teraz z brzuszkiem do klubu albo w ogóle tłumu, bałabym się że ktoś mnie niechcący uderzy czy coś. Na sylwestra mamy plan siedzieć w domu z kotem, ciekawe czy dotrwam do północy. A jak tz zacznie wymyślać jakieś wyjścia to go wygonie i pojadę do rodziców, chociaż nie wiem co wtedy z kotem, boi się biedaczek strzelania. Po urodzeniu dziecka wszystko się zmieni, więc lepiej niech tz się przyzwyczaja, że nie ma już szaleństw i takiego picia

41/2018
Ojoanna29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-06, 08:44   #3448
asiula1306
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez robinsonka2 Pokaż wiadomość
dzień dobry

do ludzi tak, zwłaszcza od kiedy mam ograniczony kontakt przez niechodzenie do robo i mieszkanie na "końcu świata"... ale na imprezy nie specjalnie... ale ja już w takim wieku, że już się wyszalałam i bardzie kameralnie lubię spędzać czas

dla mnie to ciągle coś dziwnego...a ostatnio szykując się do wyjścia ot tak rzuciłam " czy nie wyglądam w tym grubo"? mam tak w ogóle nie pytać przez jakiś czas... bo jak mam teraz niby wyglądać?

bo niby można się bawić bez alkoholu ale po co ryzykować ? a teraz trzeba... jest dziwnie... zwłaszcza jak towarzystwo za kołnierz nie wylewa... a ja w dodatku mam jakąś taką niechęć do pijanych ludzi... niektóre psy tak mają i teraz chyba ja też
ale ostatnio się nieźle bawiłam w piwkującym towarzystwie...ale tam daleko było do weselnych klimatów :/
Ja tez tak mam. O znajomych pijanych się martwię a obcych pijanych się boję- jak byłam na studiach i wracałam nocnym autobusem do domu to to było pół godziny stresu. Potem się przerzucilam na taksówki bo zbyt wiele nerwów kosztowała mnie podróż. Przed ciążą piłam na imprezach chociaż baaaardzo rzadko upijalam się jakoś mocniej ale byłam "na bieżąco" ze stanem znajomych a teraz w ciąży to raz ze trzeźwa a dwa ze i tak bez alkoholu musze na siebie dwa razy bardziej uważać. W ogóle mam wrażenie ze zrobiłam się bardziej wyciszona, jakbym weszła na jakiś inny poziom świadomości. Nie to ze uważam się za jakąś super dojrzała ale widzę ten kontrast jak znajomi gadają o imprezach, ładują wódkę a ja myślę o swoim dziecku. Nigdy nie pomyślałam że oni są gorsi czy coś w tym stylu ale widzę ze priorytety się zmieniły i wspólne tematy się powoli kończą

Edytowane przez asiula1306
Czas edycji: 2017-11-06 o 08:46
Stary 2017-11-06, 08:56   #3449
Koma1002
Zadomowienie

Cytat:
Ufff, dobrze że nie jestem sama. Już się zaczęłam zastanawiać czy coś ze mną nie tak. Wcześniej to tylko dajcie mi weekend i jestem pierwsza do wyjścia a teraz ... najchętniej bym poszła spać o 22 w piątek i nie ruszajcie mnie do rana
Oo na wesele na pewno bym się nie wybrała. Tylko bym sobie humor zepsuła i pewnie mężowi też. Co do wyjść...nasi znajomi mają 6-mies.synka. piją tylko panowie, koleżanka karmi, ja z brzuchem i tak jest fajnie, bo tematów nam się teraz namnozylo

Koma1002 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-06, 09:04   #3450
punamama
Rozeznanie

Witam sie w poniedzialek juz w pracy
Weekend dosyc intensywny wiec sie nie odzywalam. W sobote mialam polowkowe. Dzidzia moja ma wszystko na miejscu i nic zlego badanie nie wykazalo a do tego 3 raz potwierdzono mi coreczke wiec sie mega ciesze. Synka juz mam wiec bedzie parka
Trzymam kciuki za wizyty dzisiejsze jesli jakies sa i wracam do Waszych postow z weekendu. Milego dnia!

Sent from my iPhone using Tapatalk

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości