|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1261 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Planujemy zajść w ciążę w 2008 roku część II
Cytat:
może i trzymamy kciuki, żeby był... może po prostu zrób test jutro rano a potem będziemy Ci gratulować
|
|
#1262 |
|
Zakorzenienie
|
Strasznie boje się robienia testu
Raz zrobiłam, był negatywny i strasznie mi było przykro. Boje się zawieść drugi raz. Głupia jestem?
|
|
#1263 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1264 |
|
Zakorzenienie
|
no niestety szwagier pożyczył aparat
, bo wyjechał na kilka dni do Chorwacji. Także musicie uwierzyć mi na słowo, że ślicznie wyglądam![]() ![]() ![]() Swoją drogą, to poprawiłyście mi nastrój no i zrobiłam sobie kawę latte
|
#1265 |
|
Zakorzenienie
|
Gabi wklejam linka tak ogólnie o HSG
http://www.zdrowie.med.pl/uk_rozrodc...ania/hist.html boję się tego badania ale może nie będzie konieczne. A ja mam dziś dzień lenia nie chce mi się nic robić, czyt. pracować ![]() passionfruit proponuję jednak zrobic test jutro rano, wiadomo zawsze jest ryzyko rozczarowania ale inaczej się nie dowiesz a my trzymamy |
|
|
|
#1266 |
|
Raczkowanie
|
http://wiadomosci.o2.pl/?s=258&t=506821?
Wyobrażacie sobie coś takiego??
|
|
|
|
#1267 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1268 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
Nawet jak będę miała fasolkę to sie tak szybko mnie nie pozbędziecie z tego wątku dziewczyny fajne jesteście![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#1269 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczynki
aż mi łezki poleciały. Jak sobie tak na full puściłam to ciarki mnie przeszły. Nie wierzę aby się udało ale.... No i masz nie wkleiło się ale może jest na necie gdzieś Zuzanna Szreder "białoczerwoni- w jedności Polska" |
|
|
|
#1270 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#1271 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gabi zrobiłas test i wyszedł pozytywny???????????????? ????????????? Zuzanno z okazji urodzinek wszystkiego naj naj naj Ci zycze, dużo zdrowia, śzczęścia, pieniążkó, czułości ze strony Męża, ąby Wam się razem cudownie układało, zdania sesji na 5tkino i oczywiści fasoleczki i to w jak najszynszym terminie ![]() ![]()
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#1272 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#1273 |
|
Zakorzenienie
|
Ależ ja mam dzień dziś!
Rano humor najlepszy, teraz też nie najgorszy. Włączyłam jednak piosenkę i poleciały łezki, przeczytałam o dzidzi urodzonej w toalecie płakam, przeczytałam o badaniu Hsg i już w ogóle się rozkleiłam. Znak- zbliża się @ ;( |
|
|
|
#1274 |
|
Zakorzenienie
|
Gabi
Może niepotrzebnie wkleiłam to o HSG ale nie taki był mój zamiar. Chciałam się podzielić z wami swoimi obawami boję się tego badania jak nie wiem co
|
|
|
|
#1275 |
|
Zakorzenienie
|
JESTEM JAK NAJBARDZIEJ ZAGORZAŁYM KIBICEM...
FASOLEK bo mecze to już mnie średnio interesują ps. Olivka ja mam chyba taki płaczliwy dzień, a jak zaczęłam czytać o drożności jajowodów i płodności to już w ogóle ;( Ale mam kumpele co miała zabieg przeprowadzony, aby udrożnić jajowody, bo nie mogła zajść w ciąże i wiecie co się okazało? TAK. Była już w ciąży gdy jej ten zabieg robili. Tydzień po zabiegu gin. stwierdził miesięczną ciąże!!!
|
|
|
|
#1276 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
olivka, nic się nie bój, jesteśmy z Tobą i zawsze mozesz nam się wypłakac w rekaw i podzielić z ani swoimi obawami, a poa tym akurat Tobie to badanie nie bedzie potrzebne... jestem pewna. gabi, popłacz sobie na zdrówko , tylko się nie rozklejej i nie załamuj; nowy miesiąć nowe szanse, a że my w zasadzie w jednym terminie @ to i owulka prawie w jednym i razem fasolkujemy i nie ma to tamto!!!passionfruit, nie bój się rozczarowania, wirzę że tym razem to będzie radość, poza tym dopóki @ nie ma jest nadzieja, a jak zrobisz test to będziesz spokojniejsza
|
|
#1277 |
|
Zakorzenienie
|
Ale namąchałam.
OFICJALNIE JEDNAK MÓWIĘ, ZE NIC MI NA TEMAT EWENTUALNEJ MOJEJ CIĄŻY NIE WIADOMO i nawet szanse w tym miesiącu maaarne. A dzień mam po prostu płaczliwo-wrażliwy. I na 14.00 do pracy a potem.................... .........5 dni wolnego
|
|
|
|
#1278 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dpowiedź
|
|
|
|
|
#1279 |
|
Zakorzenienie
|
Dafreen
tzn., że Ty już oficjalnie starasz się? czyli jakoś na dniach @??? U mnie prawdopodobnie 16-17 czerwca i potem minimum 14 dni i zaczyna się owulka
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#1280 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#1281 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tempak czasem ze mnie a niby taka inteligentnaCytat:
a do tego zawsze będziemy wiedzieć co ewentualnie poradzić Tobie co powiedzieć a nie takie tambuko zielone
|
||
|
|
|
#1282 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
o jak Ci ślicznie wyszło
|
||
|
|
|
#1283 |
|
Zakorzenienie
|
Zuzka Wszystkiego Najlepszego spelnienia wszystkich marzen
ja bylam na oczyszczaniu kurcze czemu nikt mi nie powiedzial ze to tak boli. Mialam oczyszczanie ultradzwiekiem a pozniej recznie-masakra!!!!!!! u mnie sie zbliza @.Wiecie myslalam ost o fasolce moze ona sie pojawi po wakacjach bo chce aby mamusia na urlopie sie zjarala na machon ![]() Jutro ide do fryzjera a po niedzieli robie sobie tydzien z lakarzami-musze wkoncu wyleczyc zeby i isc do gina Mam nadziej ze przez dentyste nie zbankrutuje![]() Ja tez jak zajde mam nadzieje ze do 2020 to nastapi to tez zostane z Wami. |
|
|
|
#1284 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
blondynka to pochwal się nową buźka, kiedy wkleisz zdjęcia na nk, żebyśmy mogły Cię zobaczyc? |
|
|
|
|
#1285 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no oczyszczanie boli mechaniczne czy ręczne tak samo boli ![]() ale ja widzę że nam Ala napadła na jakiś bank albo może 6 w totka bo tak wszystko naraz??? nio- tylko pozazdrościć
|
|
|
|
|
#1286 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gabi blondynka to Madzia nie Ala hihi
|
|
|
|
|
#1287 |
|
Zakorzenienie
|
No jej, wybacz małe pomyłki. Dla mnie Poznań kojarzy się automatyczni z imieniem Ala? hmmm nie wiem czemu
|
|
|
|
#1288 |
|
Zakorzenienie
|
Poznań imie Ale dobre hihihi
![]() wkleje zdjecia nie martwcie sie.Wkleje po urlopie.Napad na bank nic mi o tym nie wiadomo ![]() oczyszczanie 55zl wiec napad nie potrzebny |
|
|
|
#1289 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pewnie dlatego, że Aliszcze jest też z Poznania, a to Ona ma na imię Ala ![]() A ja sie opiepszam na czym świat stoi, aż się dziwnie z tym czuje. Odpoczywam i odpoczywam tylko. A zreszta należało mi sie w końcu. Przedtem ciągle tylko akademik, nauka, zero życia tylko stres i nerwy, współlokatorka i smrodek, a przede wszytskim egzaminy. Muszę się Wam pochwalić, że wczoraj od Tż dostałam śliczną branzloetke, mimo tego, że osttanio miałam urodziny i też prezencik mi dał. Byłam w szoku, a On mi jeszcze powiedział, że jestem dla niego taka dobra i tak o niego dbam, że zasłyguje na więcej |
|
|
|
|
#1290 |
|
Zakorzenienie
|
ZNALAZŁAM NA NECIE:
W końcu 2000 roku opublikowano wyniki badań, które w dużej mierze podważają przedstawione powyżej wyliczenia. Według tych badań owulacja może wystąpić nawet w siódmym lub dwudziestym piątym dniu cyklu. Uważa się, że okres płodny (i możliwość zapłodnienia) u każdej zdrowej i młodej kobiety trwa tylko 5 dni (podczas każdego cyklu). Z czego trzy dni przed i najwyżej dwa dni po owulacji. Wynika to z założenia, że plemniki pozostające w środowisku śluzu szyjkowego utrzymują zdolność do zapłodnienia przez około 72 godziny (czyli 3 dni) a komórka jajowa zdolna jest do zapłodnienia tylko przez 24 godziny. Jajeczko może zostać zapłodnione w ciągu 24 godzin od owulacji, a średni czas przeżycia plemników w drogach płciowych kobiety wynosi 48-72 godzin. A więc, jeśli chcesz zajść w ciążę to powinnaś współżyć codziennie, rozpoczynając dwa dni przed przewidywaną owulacją (na wypadek, gdyby do owulacji doszło wcześniej) i kontynuując przez cztery następne dni (w razie gdyby owulacja się opóźniła). Odbywanie stosunków płciowych częściej niż raz dziennie, może mieć odwrotne skutki. Zbyt częste wytryski u partnera mogą na tyle zmniejszyć liczbę zawartych w niej plemników, że nie będzie możliwe zapłodnienie. Czas, w którym dochodzi do owulacji jest znacznie trudniejszy do określenia w przypadku nieregularnych miesiączek. W takich przypadkach stosunki powinno się odbywać dwa, trzy razy w tygodniu. Również i te teorie ostatnio zostały dość mocno podważone. Hmmmmmm |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:06.

Raz zrobiłam, był negatywny i strasznie mi było przykro. Boje się zawieść drugi raz. Głupia jestem?
no i zrobiłam sobie kawę latte

dpowiedź
a po niedzieli robie sobie tydzien z lakarzami-musze wkoncu wyleczyc zeby i isc do gina