|
|
#4141 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie marcowe 2018 cz. 4
Cytat:
![]() Cytat:
![]() przynajmniej o mocz się martwić nie musisz ![]() Cytat:
Ja przez brzuch mam problem z utrzymaniem równowagi stojąc na jednej nodze
|
|||
|
|
|
#4142 |
|
Zakorzenienie
|
w pokoju małego będzie wykładzina, zmienialiśmy dwa lata temu i szkoda znów kombinować
zresztą ja nie używam czegoś takiego jak kapcie a będę tam spędzać sporo czasu, wiec będzie mi ciepło i przyjemniea jak dzieć zacznie raczkować, to się zainwestuje w jakąś matę, dużo wolnej przestrzeni tam nie będzie czytam trochę o pieluszkach wielorazowych i zastanawiam się nad systemem łączonym, teraz to nie tylko tetra... "pampersy" to wygoda, ale ze zdrowiem nie ma zbyt wiele wspólnego ![]() co myślicie na ten temat? |
|
|
|
#4143 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jako niania miałam dziecko, gdzie mama chciała takich używać. Wytrzymała na nich miesiąc, bo z praniem nie wyrabiała. Dziennie tak min. 20 szło. Później wróciła do zwykłych pampersów. W żłobku też mamy dzieci z takimi, ale rodzice tak po max tygodniu rezygnują (nie byłyśmy w stanie wyrobić z przebieraniem całego dziecka za każdym razem jak coś zrobiło do pieluszki). W domu z dzieckiem inaczej, bo masz jedno i widzisz od razu czy coś się pojawiło w pieluszce
|
|
|
|
|
#4144 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moja ma teraz 22 mce, a twoja? Bo kojarze, ze mlodsza. Nie wiem jak z maluchem bedzie ale jak bedzie odrzucal tak jak mloda smoczka to po prostu nie dam. Zobaczymy, kazde dziecko inne. Ja wole teraz sie za to zabrac bo pozniej bedzie ciezej jak zobaczy, ze dzidzia ma, a jej kaza wyrzucic. Jestesmy przed wychodzeniem zabkow 5 wiec wole tez nie trafic w ten najgorszy moment wyrzynania. |
|
|
|
|
#4145 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
cytologia też ok, hiva nie mam morfo mogłaby być lepsza tylko. Erytrocytow mam braki. A jaka masz hemoglobine? Moja w sumie 12,2 więc nie tak źle a on mi mówi że mi i tak teraz poleci w dół. ![]() Też tylko pełne ziarno staram się jadac i nie że muszę że względu na alergię czy nietolerancje ale po prostu zauważyłam że biała mąka mnie jakby zatyka i blokuje troche. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4146 |
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny
Ja już po wizycie - lekarz zrobił mi połówkowe Na dzień dzisiejszy wszystko jest w porządku, ładne pomiary, łożysko na tylnej ścianie, szyjka jak stąd do las vegas, waga 320 g, 15 cm szczęścia Powiedział, że dziecko będzie duże wśród swoich rówieśników i będzie miał długie nogi Przestraszyłam się bo mój mąż miał jakoś ponad 4kg jak się urodził ale gin powiedział, że to nie chodzi o wagę tylko bardziej o wzrost Z wszystkich pomiarów wychodzi 19t4d i pytałam się czy ta data porodu z om zostaje, bo według niej mam 18t5d i gin powiedział, że ta data zostaje niezmienna ale że tylko 5% pacjentek rodzi w tym terminie. Połowa rodzi 3tyg wcześniej a druga połowa 3tyg później No ale jestem szczęśliwa, że wszystko jest ok Od ostatniej wizyty przytyłam 1kg i powiedział, że wszystko ładnie i prawidłowo. Od początku według jego wagi przytyłam 5-6kg i stwierdził, że jest jak najbardziej ok, bo ja już zaczęłam się tłumaczyć, że się nie obżeram ![]() Wybaczcie za mało składną wypowiedź no ale targają mną jeszcze emocje Idę nadrabiać
|
|
|
|
#4147 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 14:52 ---------- Poprzedni post napisano o 14:50 ---------- Cytat:
Tetra odchodzi dawno w zapomnienie. Tylko trzeba sie liczyc z wiekszym wydatkiem na poczatek bo i otulacze i formowanki i papierki etc Cenowo wychodzi jak pampki albo i drozej ale wiadomo zdrowiej dla skory. Polowa moich grudniowek jak nie wiecej stosowala pieluchy wielo i bardzo sobie dziewczyny chwalily.
Edytowane przez lelowa Czas edycji: 2017-11-09 o 15:53 |
||
|
|
|
#4148 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Co do tych wielorazowych pieluch to się nie znam ale nie będę ich stosowała Chociaż ponoć dziecko szybciej się na nich uczy kontrolowania pęcherza bo nie odprowadzają tak miło moczu
|
||
|
|
|
#4149 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Dawaj znać jak Wam idzie
|
|
|
|
|
#4150 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wiadomo, na wyjścia i na noc nie obejdzie się bez jednorazowych, no i na samym początku i tak będzie dużo do ogarnięcia, ale jednak część osób sobie chwali takie rozwiązanie przy pierwszym dziecku ma się wyobrażenie, że na wszystko znajdzie się czas i ochota, że jego dobro jest najważniejsze, ale potem życie weryfikuje często te plany... |
|
|
|
|
#4151 |
|
Zadomowienie
|
muszka super wizytę miałaś, z cudowną niespodzianką
![]() Kupiłam dziś takie bambi dla siostrzeńca Myslicie że na roczek się nada? i jeszcze 2 dmuchane sterowane rybki doris (jedna maż wziął dla naszego synka, wiem że jeszcze kupa czasu do jego zabaw ta rybą ale nie miałam serca odmawiać, tak się cieszył jak głupi jak mówił jak to będą tą rybą jeździć |
|
|
|
#4152 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
gratuluję udanej i zaskakującej (pozytywnie) wizyty Nic się nie przejmuj, że następnym razem też chce serduszko zobaczyć. Może teraz Dzieć się tak ustawił, że nie szło dokładnie posprawdzać. Moja na każdej wizycie chce zerknąć na serduszko chociaż na minutkę.
|
|
|
|
|
#4153 |
|
Raczkowanie
|
Ja już po wizycie
mały ma juz 700g, wszystko w porządku, cukrzycy nie mam, żelaza już brać nie muszę, wystarczy to w suplementach![]() Następna wizyta 30.11 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4154 |
|
Zadomowienie
|
Muszka, gratuluje wizyty
Super, że wszystko ok. Jolinko, bardzo fajny. Jak najbardziej na roczek ![]() Co do pieluch używałam psmpersow, potem dada i te nam się sprawdziły. Nie chciało mi się bawić w wielorazowe Teraz tym bardziej mi się nie będzie chciało Wiadomo, że dla skóry zdrowiej, ale mój młody często leżał z gołą pupa w domu i nie mieliśmy problemów z odparzeniami czy uczuleniem. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4155 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Teraz to już trzeba się przyzwyczaić, że dzieciaczki przekraczają pół kilo (dla mnie to dalej jakaś abstrakcja) |
|
|
|
|
#4156 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#4157 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 17:02 ---------- Poprzedni post napisano o 17:01 ---------- Czarodziejka ślicznie wyglądasz. Ciąża Ci służy
|
|
|
|
|
#4158 |
|
Zakorzenienie
|
Gratuluję udanych wizyt! Jakie duże już te dzieciaczki, jeszcze muszę czekać do swojej powtórki polowkowego usg prawie 2 tygodnie
jakoś powoli mi leci ten czas..Mam nadzieję, że to głupio nie zabrzmi, ale jakoś im większe te maluchy tym bardziej mnie to pociesza - w razie gdyby, odpukać, coś się zadzialo to taka waga już pozwala lekarzom coś zrobić.. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4159 |
|
Wtajemniczenie
|
Na żelazo db wpływa sałata masłowa.
|
|
|
|
#4160 | |
|
Zakorzenienie
|
Asiula ooo tak ubieranie skarpetek i butów już męczy... a co to będzie za 3 miesiące ?
![]() Muszka duży chłopak Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 17:19 ---------- Poprzedni post napisano o 17:18 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4161 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4162 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#4163 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#4164 |
|
Zakorzenienie
|
Parapet a przypomnisz jaka masz hemoglobine?
U mnie znowu trochę niżej niż ostatnio, ale dalej wciąż powyżej 11. Za to mocz też ładny mi wyszedł ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4165 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
coś takiego mi kiedyś zasugerował. Ja to przyjęłam i już mu nie cisnę. Oczywiście że chcę podglądnąć bobasa jak najczęściej no ale... Jak widać szkoły są różne, jeden uważa że szkodzi a drugi nic złego w tym nie widzi. hmmm Miałam to szczęście trafić na szkołę nr 1 |
|
|
|
|
#4166 |
|
Wtajemniczenie
|
Gratuluje udanych wizyt
![]() Boroweczka - jakie duze dzieciatko Zelazo zawsze warto lykac z wit. C ktora zwieksza jego wchlanianie
|
|
|
|
#4167 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja kupuję Do tego zawsze męża witaminy i Mustelę (która jest też o dyszkę tańsza niż wszędzie indziej)
|
|
|
|
|
#4168 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4169 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Za to ta dziewczyna o której wam pisałam z bliźniakami co ją facet zdradzał i zostawił to dzisiaj urodziła w 24 tygodniu ze stresu :/ chłopcy mają ok 620g i przenieśli ich do innego szpitala |
|
|
|
|
#4170 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:16.

teraz zaczynamy remont kuchni i jest wszedzie bałagan :/ u mnie dzis 20+1, brzuszek ciazowy prawie wogole nie widoczny, w porównaniu do was to jestem płaska i już się oczywiście martwię i sobie coś wmawiam, chociaż ruchy czuje... 

no cóż, powiedziałam babce ze niestety jestem non stop głodna i nie jestem w stanie nic z tym zrobić, przecież nie będę żrec 24h/dobę
Się ciesz ze masz mały brzuch bo mój mi już przeszkadza w zakładaniu skarpetek

a będę tam spędzać sporo czasu, wiec będzie mi ciepło i przyjemnie
A w jakim wieku dokładnie jest twoja córcia? To odsmoczkowanie i nade mną wisi niczym ciemna chmura
przez pierwsze 3 tygodnie po urodzeniu nie chciała wcale, ale potem zaczęła robić sobie smoczek z moich piersi. A jak ich nie było to zaczęła ssać kciuki. Więc uznałam, że wolę dać smoczka, bo go kiedyś zabiorę, a kciuka przecież nie obetne. I przerażala mnie wizja np. 7-latki z palcem w buzi. Smoczek właściwie też ma tylko do spania, ale przy ząbkowaniu chciała go całą noc. A że teraz te zęby co chwilę jakieś wychodzą, to boje się, że mi się przyzwyczaila za bardzo. Ostatnie dwie noce co chwilę wstawalam dawać jej smoczka, bo jej wypadał najczęściej poza łóżeczko no i za nim tak jakby jęczala i delikatnie płakała. Ehhh...zupełnie nie wiem kiedy się za to zabrać. Drugiej córci też już wolałabym wcale nie dawać.
cytologia też ok, hiva nie mam 

. Mam nadzieje, ze śladu nie ma, bo nawet nie sprawdziłam, a mój maz taki przewrażliwiony z tym samochodem
13.03.2008

gratuluję udanej i zaskakującej (pozytywnie) wizyty

i glukoza na następny raz. I o tyle. 
coś takiego mi kiedyś zasugerował. Ja to przyjęłam i już mu nie cisnę. Oczywiście że chcę podglądnąć bobasa jak najczęściej no ale... Jak widać szkoły są różne, jeden uważa że szkodzi a drugi nic złego w tym nie widzi. hmmm Miałam to szczęście trafić na szkołę nr 1