Mamusie marcowe 2018 cz. 4 - Strona 139 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-11-09, 15:34   #4141
Lunak
Wtajemniczenie

Dot.: Mamusie marcowe 2018 cz. 4

Cytat:
Napisane przez pomaranczowyogrod Pokaż wiadomość
Hej podczytuje was cały czas ale nie mogę się wbić teraz zaczynamy remont kuchni i jest wszedzie bałagan :/ u mnie dzis 20+1, brzuszek ciazowy prawie wogole nie widoczny, w porównaniu do was to jestem płaska i już się oczywiście martwię i sobie coś wmawiam, chociaż ruchy czuje... Ilsa możesz mi wpisać polowkowe na 14.11? Z góry dziękuję

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Spokojnie jeszcze Ci brzuch wyrzuci, albo będziesz z tych przyszłych mam z malutkim, zgrabniutkim brzuszkiem

Cytat:
Napisane przez parapet Pokaż wiadomość
Jolinko, w poniedziałek mam wizytę, to zapytam.
U mnie niestety wychodzi na to, że jedynie na noc, przed samym spaniem mogłabym brać około 2,5-3 godz po kolacji, ale z kolei chleb jem tylko pełnoziarnisty. Nie wiem czy taki odstęp wystarczy, żeby się nie kłóciło.
U mnie wychodzi, że za szybko kawa od wzięcia żelaza na czczo i jaglanka na mleku sojowym mogły powodować, że się nie wchłania. (zwykłe mleko też złe )
Na drugie śniadanie często jem pieczywo ziarniste i jaja, więc nie mogę wziąć między I a II śniadaniem.
Trochę mi wychodzi, że ten preparat to dla mnie kula u nogi, a chyba nie pomógł. Przypuszczam, że to, co się wchłaniało, to zasługa zmiany diety.
Przepraszam, jeśli chaotycznie piszę, ale jestem świeżo po wynikach. Próbuję je jakoś przyjąć do wiadomości i jednocześnie rozgryźć.

Szukając pozytywów: mocz mam piękny
Wychodzi na to, że jak się bierze żelazo to najlepiej byłoby odrzucić całe inne jedzenie, bo źle wpływa na przyswajanie
przynajmniej o mocz się martwić nie musisz

Cytat:
Napisane przez asiula1306 Pokaż wiadomość
Wczoraj jak byłam u kosmetyczki to zjadłam obiad przed wyjściem z domu po czym położyłam się na fotelu i zaczęło mi burczec w brzuchu. A wiadomo jak u kosmetyczki- cisza i spokoj i wszelkie odglosy sa dwa razy bardziej slyszalne. Obie się smialysmy ze dziecko głodne no cóż, powiedziałam babce ze niestety jestem non stop głodna i nie jestem w stanie nic z tym zrobić, przecież nie będę żrec 24h/dobę Się ciesz ze masz mały brzuch bo mój mi już przeszkadza w zakładaniu skarpetek

Ja o 12 zjadłam obiad, a przed 14 już uciekałam z pracy do domu, bo mi w brzuchu zaczynało burczeć.
Ja przez brzuch mam problem z utrzymaniem równowagi stojąc na jednej nodze
Lunak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-09, 15:39   #4142
julietta83
Zakorzenienie

w pokoju małego będzie wykładzina, zmienialiśmy dwa lata temu i szkoda znów kombinować
zresztą ja nie używam czegoś takiego jak kapcie a będę tam spędzać sporo czasu, wiec będzie mi ciepło i przyjemnie
a jak dzieć zacznie raczkować, to się zainwestuje w jakąś matę, dużo wolnej przestrzeni tam nie będzie

czytam trochę o pieluszkach wielorazowych i zastanawiam się nad systemem łączonym, teraz to nie tylko tetra...
"pampersy" to wygoda, ale ze zdrowiem nie ma zbyt wiele wspólnego
co myślicie na ten temat?
julietta83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-09, 15:47   #4143
Lunak
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez julietta83 Pokaż wiadomość
w pokoju małego będzie wykładzina, zmienialiśmy dwa lata temu i szkoda znów kombinować
zresztą ja nie używam czegoś takiego jak kapcie a będę tam spędzać sporo czasu, wiec będzie mi ciepło i przyjemnie
a jak dzieć zacznie raczkować, to się zainwestuje w jakąś matę, dużo wolnej przestrzeni tam nie będzie

czytam trochę o pieluszkach wielorazowych i zastanawiam się nad systemem łączonym, teraz to nie tylko tetra...
O takich myślisz: https://www.babyland.pl/pl/product/5...lniane-premium ?
Jako niania miałam dziecko, gdzie mama chciała takich używać. Wytrzymała na nich miesiąc, bo z praniem nie wyrabiała. Dziennie tak min. 20 szło. Później wróciła do zwykłych pampersów. W żłobku też mamy dzieci z takimi, ale rodzice tak po max tygodniu rezygnują (nie byłyśmy w stanie wyrobić z przebieraniem całego dziecka za każdym razem jak coś zrobiło do pieluszki). W domu z dzieckiem inaczej, bo masz jedno i widzisz od razu czy coś się pojawiło w pieluszce
Stary 2017-11-09, 15:47   #4144
lelowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Wilanka Pokaż wiadomość
Trzymam kciuki, żeby z każdą nocą było coraz lepiej A w jakim wieku dokładnie jest twoja córcia? To odsmoczkowanie i nade mną wisi niczym ciemna chmura przez pierwsze 3 tygodnie po urodzeniu nie chciała wcale, ale potem zaczęła robić sobie smoczek z moich piersi. A jak ich nie było to zaczęła ssać kciuki. Więc uznałam, że wolę dać smoczka, bo go kiedyś zabiorę, a kciuka przecież nie obetne. I przerażala mnie wizja np. 7-latki z palcem w buzi. Smoczek właściwie też ma tylko do spania, ale przy ząbkowaniu chciała go całą noc. A że teraz te zęby co chwilę jakieś wychodzą, to boje się, że mi się przyzwyczaila za bardzo. Ostatnie dwie noce co chwilę wstawalam dawać jej smoczka, bo jej wypadał najczęściej poza łóżeczko no i za nim tak jakby jęczala i delikatnie płakała. Ehhh...zupełnie nie wiem kiedy się za to zabrać. Drugiej córci też już wolałabym wcale nie dawać.

...

Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty i gratuluję tych, które już się odbyły

U nas bylo tak samo, mala robila sobie smoczka z cycka i dlatego tak wciskalam tego smoka, nie mialam chwili wytchnienia...
Moja ma teraz 22 mce, a twoja? Bo kojarze, ze mlodsza.
Nie wiem jak z maluchem bedzie ale jak bedzie odrzucal tak jak mloda smoczka to po prostu nie dam. Zobaczymy, kazde dziecko inne. Ja wole teraz sie za to zabrac bo pozniej bedzie ciezej jak zobaczy, ze dzidzia ma, a jej kaza wyrzucic. Jestesmy przed wychodzeniem zabkow 5 wiec wole tez nie trafic w ten najgorszy moment wyrzynania.
lelowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-09, 15:48   #4145
Jolinko
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez parapet Pokaż wiadomość
Jolinko, w poniedziałek mam wizytę, to zapytam.
U mnie niestety wychodzi na to, że jedynie na noc, przed samym spaniem mogłabym brać około 2,5-3 godz po kolacji, ale z kolei chleb jem tylko pełnoziarnisty. Nie wiem czy taki odstęp wystarczy, żeby się nie kłóciło.
U mnie wychodzi, że za szybko kawa od wzięcia żelaza na czczo i jaglanka na mleku sojowym mogły powodować, że się nie wchłania. (zwykłe mleko też złe )
Na drugie śniadanie często jem pieczywo ziarniste i jaja, więc nie mogę wziąć między I a II śniadaniem.
Trochę mi wychodzi, że ten preparat to dla mnie kula u nogi, a chyba nie pomógł. Przypuszczam, że to, co się wchłaniało, to zasługa zmiany diety.
Przepraszam, jeśli chaotycznie piszę, ale jestem świeżo po wynikach. Próbuję je jakoś przyjąć do wiadomości i jednocześnie rozgryźć.

Szukając pozytywów: mocz mam piękny
Mój mocz też idealny. cytologia też ok, hiva nie mam morfo mogłaby być lepsza tylko. Erytrocytow mam braki. A jaka masz hemoglobine? Moja w sumie 12,2 więc nie tak źle a on mi mówi że mi i tak teraz poleci w dół.
Też tylko pełne ziarno staram się jadac i nie że muszę że względu na alergię czy nietolerancje ale po prostu zauważyłam że biała mąka mnie jakby zatyka i blokuje troche.

Jolinko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-09, 15:49   #4146
muszkaaa8
Zakorzenienie

Hej dziewczyny

Ja już po wizycie - lekarz zrobił mi połówkowe Jakoś byłam przekonana, że zrobi mi je na kolejnej wizycie i miło się zaskoczyłam Na dzień dzisiejszy wszystko jest w porządku, ładne pomiary, łożysko na tylnej ścianie, szyjka jak stąd do las vegas, waga 320 g, 15 cm szczęścia Jedyne co to stwierdził, że przyjrzy się jeszcze na serduszko na kolejnej wizycie, bo teraz jeszcze nie do końca widział tak jak chciał i na następnej wizycie powtórzy.
Powiedział, że dziecko będzie duże wśród swoich rówieśników i będzie miał długie nogi Przestraszyłam się bo mój mąż miał jakoś ponad 4kg jak się urodził ale gin powiedział, że to nie chodzi o wagę tylko bardziej o wzrost
Z wszystkich pomiarów wychodzi 19t4d i pytałam się czy ta data porodu z om zostaje, bo według niej mam 18t5d i gin powiedział, że ta data zostaje niezmienna ale że tylko 5% pacjentek rodzi w tym terminie. Połowa rodzi 3tyg wcześniej a druga połowa 3tyg później
No ale jestem szczęśliwa, że wszystko jest ok
Od ostatniej wizyty przytyłam 1kg i powiedział, że wszystko ładnie i prawidłowo. Od początku według jego wagi przytyłam 5-6kg i stwierdził, że jest jak najbardziej ok, bo ja już zaczęłam się tłumaczyć, że się nie obżeram

Wybaczcie za mało składną wypowiedź no ale targają mną jeszcze emocje

Idę nadrabiać

20.05.2017
muszkaaa8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-09, 15:52   #4147
lelowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lunak Pokaż wiadomość
Spokojnie jeszcze Ci brzuch wyrzuci, albo będziesz z tych przyszłych mam z malutkim, zgrabniutkim brzuszkiem

Wychodzi na to, że jak się bierze żelazo to najlepiej byłoby odrzucić całe inne jedzenie, bo źle wpływa na przyswajanie
przynajmniej o mocz się martwić nie musisz
:
E tam. Nie popadajmy w paranoje. Absolutnie nie zwracalam w 1 ciazy uwagi co jem biorac zelazo i jaki odstep bo zwyczajnie o tym nie wiedzialam, a juz na nastepnej wizycie za miesiac hemoglobina podskoczyla na tyle, ze miescilam sie w normie i odstawilam zelazo. Nie martw sie na zapas.

---------- Dopisano o 14:52 ---------- Poprzedni post napisano o 14:50 ----------

Cytat:
Napisane przez julietta83 Pokaż wiadomość

Polecam grupe na fejsie o wielorazowym pieluchowaniu Tetra odchodzi dawno w zapomnienie. Tylko trzeba sie liczyc z wiekszym wydatkiem na poczatek bo i otulacze i formowanki i papierki etc Cenowo wychodzi jak pampki albo i drozej ale wiadomo zdrowiej dla skory. Polowa moich grudniowek jak nie wiecej stosowala pieluchy wielo i bardzo sobie dziewczyny chwalily.

Edytowane przez lelowa
Czas edycji: 2017-11-09 o 15:53
Stary 2017-11-09, 16:03   #4148
Ilsa Lund
Zakorzenienie

Cytat:
Powiem Wam, ze jeździło mi sie dzis samochodem okropnie ciagle cos nie tak. Ciagle zapominałam wrzucić 1 przy ruszaniu i przetarłam kołem o krawężnik na osiedlu, bo sie jakis debil pod prąd pchał . Mam nadzieje, ze śladu nie ma, bo nawet nie sprawdziłam, a mój maz taki przewrażliwiony z tym samochodem
Pewnie nic się nie stało, najwyżej będzie ryska na plastikowym kołpaku
Cytat:
Napisane przez pomaranczowyogrod Pokaż wiadomość
Ilsa możesz mi wpisać polowkowe na 14.11? Z góry dziękuję

Cytat:
Napisane przez muszkaaa8 Pokaż wiadomość
Z wszystkich pomiarów wychodzi 19t4d i pytałam się czy ta data porodu z om zostaje, bo według niej mam 18t5d i gin powiedział, że ta data zostaje niezmienna ale że tylko 5% pacjentek rodzi w tym terminie. Połowa rodzi 3tyg wcześniej a druga połowa 3tyg później
Weź nie strasz, myślałam że tydzień po terminie zawsze wywołują

Co do tych wielorazowych pieluch to się nie znam ale nie będę ich stosowała Chociaż ponoć dziecko szybciej się na nich uczy kontrolowania pęcherza bo nie odprowadzają tak miło moczu

Ilsa Lund jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-09, 16:12   #4149
Wilanka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez lelowa Pokaż wiadomość
U nas bylo tak samo, mala robila sobie smoczka z cycka i dlatego tak wciskalam tego smoka, nie mialam chwili wytchnienia...
Moja ma teraz 22 mce, a twoja? Bo kojarze, ze mlodsza.
Nie wiem jak z maluchem bedzie ale jak bedzie odrzucal tak jak mloda smoczka to po prostu nie dam. Zobaczymy, kazde dziecko inne. Ja wole teraz sie za to zabrac bo pozniej bedzie ciezej jak zobaczy, ze dzidzia ma, a jej kaza wyrzucic. Jestesmy przed wychodzeniem zabkow 5 wiec wole tez nie trafic w ten najgorszy moment wyrzynania.
Moja za 2 tygodnie skończy 15 miesięcy. Też bym wolała się z tym uporać zanim druga się urodzi. Zobaczymy, narazie i tak nic nie zrobię, bo zęby ją męczą.
Dawaj znać jak Wam idzie
Wilanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-09, 16:21   #4150
julietta83
Zakorzenienie

Cytat:
O takich myślisz: https://www.babyland.pl/pl/product/5...lniane-premium ?
Jako niania miałam dziecko, gdzie mama chciała takich używać. Wytrzymała na nich miesiąc, bo z praniem nie wyrabiała. Dziennie tak min. 20 szło. Później wróciła do zwykłych pampersów. W żłobku też mamy dzieci z takimi, ale rodzice tak po max tygodniu rezygnują (nie byłyśmy w stanie wyrobić z przebieraniem całego dziecka za każdym razem jak coś zrobiło do pieluszki). W domu z dzieckiem inaczej, bo masz jedno i widzisz od razu czy coś się pojawiło w pieluszce
no coś w tym stylu, też mi się to trochę hardkorowe wydaje na razie
wiadomo, na wyjścia i na noc nie obejdzie się bez jednorazowych, no i na samym początku i tak będzie dużo do ogarnięcia, ale jednak część osób sobie chwali takie rozwiązanie
przy pierwszym dziecku ma się wyobrażenie, że na wszystko znajdzie się czas i ochota, że jego dobro jest najważniejsze, ale potem życie weryfikuje często te plany...
julietta83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-09, 16:22   #4151
Jolinko
Zadomowienie

muszka super wizytę miałaś, z cudowną niespodzianką

Kupiłam dziś takie bambi dla siostrzeńca Myslicie że na roczek się nada? i jeszcze 2 dmuchane sterowane rybki doris (jedna maż wziął dla naszego synka, wiem że jeszcze kupa czasu do jego zabaw ta rybą ale nie miałam serca odmawiać, tak się cieszył jak głupi jak mówił jak to będą tą rybą jeździć
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 20171109_145250.jpg (93,0 KB, 46 załadowań)
Stary 2017-11-09, 16:31   #4152
Lunak
Wtajemniczenie

Cytat:
Hej dziewczyny

Ja już po wizycie - lekarz zrobił mi połówkowe Jakoś byłam przekonana, że zrobi mi je na kolejnej wizycie i miło się zaskoczyłam Na dzień dzisiejszy wszystko jest w porządku, ładne pomiary, łożysko na tylnej ścianie, szyjka jak stąd do las vegas, waga 320 g, 15 cm szczęścia Jedyne co to stwierdził, że przyjrzy się jeszcze na serduszko na kolejnej wizycie, bo teraz jeszcze nie do końca widział tak jak chciał i na następnej wizycie powtórzy.
Powiedział, że dziecko będzie duże wśród swoich rówieśników i będzie miał długie nogi Przestraszyłam się bo mój mąż miał jakoś ponad 4kg jak się urodził ale gin powiedział, że to nie chodzi o wagę tylko bardziej o wzrost
Od ostatniej wizyty przytyłam 1kg i powiedział, że wszystko ładnie i prawidłowo. Od początku według jego wagi przytyłam 5-6kg i stwierdził, że jest jak najbardziej ok, bo ja już zaczęłam się tłumaczyć, że się nie obżeram

Idę nadrabiać
gratuluję udanej i zaskakującej (pozytywnie) wizyty Nic się nie przejmuj, że następnym razem też chce serduszko zobaczyć. Może teraz Dzieć się tak ustawił, że nie szło dokładnie posprawdzać. Moja na każdej wizycie chce zerknąć na serduszko chociaż na minutkę.
Stary 2017-11-09, 16:49   #4153
karolka_boroweczka
Raczkowanie

Ja już po wizycie mały ma juz 700g, wszystko w porządku, cukrzycy nie mam, żelaza już brać nie muszę, wystarczy to w suplementach
Następna wizyta 30.11
karolka_boroweczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-09, 16:50   #4154
czaro_dziejkaa
Zadomowienie

Muszka, gratuluje wizyty
Super, że wszystko ok.

Jolinko, bardzo fajny. Jak najbardziej na roczek

Co do pieluch używałam psmpersow, potem dada i te nam się sprawdziły.
Nie chciało mi się bawić w wielorazowe
Teraz tym bardziej mi się nie będzie chciało
Wiadomo, że dla skóry zdrowiej, ale mój młody często leżał z gołą pupa w domu i nie mieliśmy problemów z odparzeniami czy uczuleniem.

czaro_dziejkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-09, 16:52   #4155
Lunak
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez karolka_boroweczka Pokaż wiadomość
Ja już po wizycie mały ma juz 700g, wszystko w porządku, cukrzycy nie mam, żelaza już brać nie muszę, wystarczy to w suplementach
Następna wizyta 30.11
Gratuluję udanej wizyty
Teraz to już trzeba się przyzwyczaić, że dzieciaczki przekraczają pół kilo (dla mnie to dalej jakaś abstrakcja)
Stary 2017-11-09, 16:53   #4156
lelowa
Zakorzenienie

Cytat:
Następna wizyta 30.11
Super!
Cytat:
Napisane przez czaro_dziejkaa Pokaż wiadomość
Muszka, gratuluje wizyty
Super, że wszystko ok.

Jolinko, bardzo fajny. Jak najbardziej na roczek

Co do pieluch używałam psmpersow, potem dada i te nam się sprawdziły.
Nie chciało mi się bawić w wielorazowe
Teraz tym bardziej mi się nie będzie chciało
Wiadomo, że dla skóry zdrowiej, ale mój młody często leżał z gołą pupa w domu i nie mieliśmy problemów z odparzeniami czy uczuleniem.

Mi tez sie nie chcialo i u nas pampy.
Stary 2017-11-09, 17:02   #4157
Kornelciaczek
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez _Dolly Pokaż wiadomość
Witam się i ja!
Czarodziejka śliczny brzusio korzystaj z wolnego
Ja po tej wczorajszej wizycie to tak źle spałam... Na dodatek było mi strasznie duszno jak się położyłam (jak wstawałam było ok). Ogólnie mam jakieś takie samopoczucie do Może mnie coś pobiera...
Musiałabym zadzwonić do tej rejestracji, ale powiem wam, że nie mam siły... W sumie sama nie wiem jak to ogarnąć... Bo jak mnie nie wciśnie nigdzie, to co? Może mi internista wystawić dla ciągłości?
Oczywiście, że może, ale nie musi.

---------- Dopisano o 17:02 ---------- Poprzedni post napisano o 17:01 ----------

Czarodziejka ślicznie wyglądasz. Ciąża Ci służy
Kornelciaczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-09, 17:12   #4158
Ojoanna29
Zakorzenienie

Gratuluję udanych wizyt! Jakie duże już te dzieciaczki, jeszcze muszę czekać do swojej powtórki polowkowego usg prawie 2 tygodnie jakoś powoli mi leci ten czas..

Mam nadzieję, że to głupio nie zabrzmi, ale jakoś im większe te maluchy tym bardziej mnie to pociesza - w razie gdyby, odpukać, coś się zadzialo to taka waga już pozwala lekarzom coś zrobić..

41/2018
Ojoanna29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-09, 17:17   #4159
Kornelciaczek
Wtajemniczenie

Na żelazo db wpływa sałata masłowa.
Stary 2017-11-09, 17:19   #4160
Mecassie
Zakorzenienie

Asiula ooo tak ubieranie skarpetek i butów już męczy... a co to będzie za 3 miesiące ?

Muszka duży chłopak tzn właśnie długi dlatego tez waga wieksza wyszla. Moja też z tych długonogich

---------- Dopisano o 17:19 ---------- Poprzedni post napisano o 17:18 ----------

Cytat:
Następna wizyta 30.11
No i świetnie! wszystko idealnie

Mecassie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-09, 17:20   #4161
Kornelciaczek
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Jolinko Pokaż wiadomość
Ja już po wizycie. Szału nie ma bo usg nie było więc nic nie podejrzalam smyka. ale liczyłam się z tym więc nie mam smuta. Tętno tylko posluchalam sobie zwiększył mi żelazo do 2 tabletek dziennie, oj będzie lipa teraz w wc coś czuję. i glukoza na następny raz. I o tyle.

Ja na NFZ mam co wizyta USG (nie wiem czemu), fakt zdjęć dostałam może do tej pory ze 4, a wizyt było z 7.
Stary 2017-11-09, 17:26   #4162
Jolinko
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Kornelciaczek Pokaż wiadomość
Na żelazo db wpływa sałata masłowa.
o tej porze roku strach jeść takie sałaty zieleń jak plasic
Stary 2017-11-09, 17:29   #4163
Kornelciaczek
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Jolinko Pokaż wiadomość
o tej porze roku strach jeść takie sałaty zieleń jak plasic
Ja kupuję w Biedronce i nie narzekam. Kolorowiej na kanapce.

Zmykam na aerobik
Stary 2017-11-09, 17:33   #4164
pretty_girl19892
Zakorzenienie

GG do pretty_girl19892

Parapet a przypomnisz jaka masz hemoglobine?
U mnie znowu trochę niżej niż ostatnio, ale dalej wciąż powyżej 11. Za to mocz też ładny mi wyszedł

PM 2017
pretty_girl19892 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-09, 17:35   #4165
Jolinko
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Kornelciaczek Pokaż wiadomość
Ja na NFZ mam co wizyta USG (nie wiem czemu), fakt zdjęć dostałam może do tej pory ze 4, a wizyt było z 7.
nie wiem, mój gin ma po prostu takie podejście, że skoro na całą ciąże zaleca się kilka takich usg to może nie jest to takie w 100% obojętne dla dziecka i lepiej nie przesadzać z co 3-tygodniowym zaglądaniem do niego coś takiego mi kiedyś zasugerował. Ja to przyjęłam i już mu nie cisnę. Oczywiście że chcę podglądnąć bobasa jak najczęściej no ale... Jak widać szkoły są różne, jeden uważa że szkodzi a drugi nic złego w tym nie widzi. hmmm Miałam to szczęście trafić na szkołę nr 1
Stary 2017-11-09, 17:37   #4166
Brilliant Girl
Wtajemniczenie

Gratuluje udanych wizyt

Boroweczka - jakie duze dzieciatko

Zelazo zawsze warto lykac z wit. C ktora zwieksza jego wchlanianie
Brilliant Girl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-09, 17:47   #4167
kasia6713
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mecassie Pokaż wiadomość
Sprawdziłam 9,90czyli bardziej opłaca mi się stacjonarnie bo w apcete póki co wydaje tylko na witaminy ciążowe

jak tak to pewnie
ja kupuję Do tego zawsze męża witaminy i Mustelę (która jest też o dyszkę tańsza niż wszędzie indziej)
kasia6713 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-09, 17:49   #4168
pretty_girl19892
Zakorzenienie

GG do pretty_girl19892

Cytat:
Hej dziewczyny

Idę nadrabiać
Muszka super że wszystko w porządku

PM 2017
Stary 2017-11-09, 17:50   #4169
Ilsa Lund
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ojoanna29 Pokaż wiadomość
Mam nadzieję, że to głupio nie zabrzmi, ale jakoś im większe te maluchy tym bardziej mnie to pociesza - w razie gdyby, odpukać, coś się zadzialo to taka waga już pozwala lekarzom coś zrobić..
Dla mnie to nie brzmi głupio, sama powiedziałam identyczną rzecz kobiecie na połówkowych ale mnie uspokoiła że tu nie ma co ratować bo synek się grzecznie trzyma w środku i rozwija

Za to ta dziewczyna o której wam pisałam z bliźniakami co ją facet zdradzał i zostawił to dzisiaj urodziła w 24 tygodniu ze stresu :/ chłopcy mają ok 620g i przenieśli ich do innego szpitala

Ilsa Lund jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-09, 17:53   #4170
pretty_girl19892
Zakorzenienie

GG do pretty_girl19892

Cytat:
Następna wizyta 30.11
Super

PM 2017
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości