Mamusie marcowe 2018 cz. 4 - Strona 141 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-11-10, 08:19   #4201
Ojoanna29
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie marcowe 2018 cz. 4

Cytat:
Napisane przez Brilliant Girl Pokaż wiadomość
Hej

Selina - fajnie że warsztaty udane

Mnie coś bierze dopiero cora sie wykurowala a tu teraz mnie lapie niby nie duzo bo tylko gardlo i katar. Ale zastanawiam sie jak maluda, czy nie zlapie. Choc czytalam ze zaraza sie jak jeszcze nie ma oznak przeziebienia... Do lekarza nie ide bo on od razu da mi antybiotyk, wiec juz jestem po inhalacji i szukam wszystko co z wit.c. na ostatnich zajeciach polozna mowila ze dobrze dziala na bol gardla psikniecie octaniseptem ale jakos mnie to przeraza
Na gardło polecała mi siostra płukanie płynem listerine itp, bo działa antybakteryjnie i ściągająco. Mi niestety średnio pomogło, ale miałam podrobe z rosmana, na opakowaniu nie było ani słowa o zabijaniu bakterii

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
41/2018
Ojoanna29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-10, 08:24   #4202
Mecassie
Zakorzenienie

Dzień dobry
Noc jak codzień tragedia. Całą się kreciłam bo było mi niewygodnie temat poduchy już odpadł bo ciągle szkoda mi na nią kasy

Mecassie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-10, 08:26   #4203
Brilliant Girl
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Ojoanna29 Pokaż wiadomość
Na gardło polecała mi siostra płukanie płynem listerine itp, bo działa antybakteryjnie i ściągająco. Mi niestety średnio pomogło, ale miałam podrobe z rosmana, na opakowaniu nie było ani słowa o zabijaniu bakterii

Ja mam oral b wybielajacy wiec raczej nie bakteriobojczy sok z aronii tez myslalam ze jeszcze mam a mi sie skonczyl maz potem kupi pomelo to sie dowitaminizuje

---------- Dopisano o 08:26 ---------- Poprzedni post napisano o 08:24 ----------

Cytat:
Napisane przez Mecassie Pokaż wiadomość
Dzień dobry
Noc jak codzień tragedia. Całą się kreciłam bo było mi niewygodnie temat poduchy już odpadł bo ciągle szkoda mi na nią kasy

Ja ostatecznie tez nie mam tej poduchy ale jak spie to podwijam sobie kawalek koldry pod brzuch zeby tak nie zwisal i poki co spie dobrze
Brilliant Girl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-10, 08:31   #4204
julietta83
Zakorzenienie

jestem zadowolona z poduchy, ale zauważyłam, że już się zmechaciła trochę
julietta83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-10, 08:35   #4205
Ilsa Lund
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez julietta83 Pokaż wiadomość
jestem zadowolona z poduchy, ale zauważyłam, że już się zmechaciła trochę
Może da się zdjąć poszycie i jakoś by się od nowa ułożył ten materiał ?

Muszę kiedyś wreszcie zdecydować jaki zrobić rozmiar kocyka minky i zanieść materiał do krawcowych. Chciałam żeby Tata to uszył ale marudził, że minky jest dla niego za gruby i nie będzie umiał

Ilsa Lund jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-10, 08:40   #4206
_Selina_
Zakorzenienie

Jestem padnięta po tych warsztatach normalnie siedzę i mi się oczy zamykają

_Selina_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-10, 09:02   #4207
Lunak
Wtajemniczenie

Dzien dobry
Czeka mnie dzis wycieczka do urzędu po nowy dowód od samochodu. Szybko sie z nim uporali. Szkoda, ze prawo jazdy nowe tak szybko nie przyszło i bede musiała tam jeszcze raz jechać.

Mecassie, nie przejmuj sie. Ja mam ochotę na zupkę chińska, ale tego od studiów nie jadłam.

Selina, brawo dla Twojego partnera za odwagę niewielu takich

Dzis odkryłam, ze w płaszczu prawie nie widzę swoich stop. Tylko jakies końce butów dostrzegam. Gdzie tam do marca

Asiula, ja tak samo powtarzam sobie, ze każdy dzien sie liczy dla dziecka, bo dla nam to kilka godzin a on staje sie silniejszy.
I tez mam raz na jakis czas taki skurcz jak Ty opisujesz. Ale trwa moze z 30 sekund. Ostatni zgiął mnie w pół. Spanikowałam trochę, bo byłam wtedy sama w domu. Ale to moze dopiero 2-3 takie miałam. Przed ciąża niekiedy tez tak mnie ściskało i samo przechodziło.

Brilliant trzymaj sie zdrowo

Miałam takie dziwne sny w nocy, ze az strach. Najpierw mi sie śniło, że musze do toalety, kręciłam sie na łożku strasznie. Pozniej miałam sen o jakiejś promocji w biedrze gdzie kołdry były za 20 zł i spotkałam tam kolegę z podstawówki ludzie tak sie rzucili na te kołdry, ze tłum mnie niósł a ja tylko krzyczałam zeby uważali na brzuch, bo w ciąży jestem. A poszłam do tej biedry po pierogi, których nie było, bo były tylko te kołdry i inne duperelki az sie obudziłam tym snem i stwierdziłam, ze jednak rzeczywiście musze to toalety

Życzę Wam miłego piątku i samych dobrych wiesci z wizyt i innych badań

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Lunak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-10, 09:08   #4208
_Selina_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lunak Pokaż wiadomość
Dzien dobry
Czeka mnie dzis wycieczka do urzędu po nowy dowód od samochodu. Szybko sie z nim uporali. Szkoda, ze prawo jazdy nowe tak szybko nie przyszło i bede musiała tam jeszcze raz jechać.

Mecassie, nie przejmuj sie. Ja mam ochotę na zupkę chińska, ale tego od studiów nie jadłam.

Selina, brawo dla Twojego partnera za odwagę niewielu takich

Dzis odkryłam, ze w płaszczu prawie nie widzę swoich stop. Tylko jakies końce butów dostrzegam. Gdzie tam do marca

Asiula, ja tak samo powtarzam sobie, ze każdy dzien sie liczy dla dziecka, bo dla nam to kilka godzin a on staje sie silniejszy.
I tez mam raz na jakis czas taki skurcz jak Ty opisujesz. Ale trwa moze z 30 sekund. Ostatni zgiął mnie w pół. Spanikowałam trochę, bo byłam wtedy sama w domu. Ale to moze dopiero 2-3 takie miałam. Przed ciąża niekiedy tez tak mnie ściskało i samo przechodziło.

Brilliant trzymaj sie zdrowo

Miałam takie dziwne sny w nocy, ze az strach. Najpierw mi sie śniło, że musze do toalety, kręciłam sie na łożku strasznie. Pozniej miałam sen o jakiejś promocji w biedrze gdzie kołdry były za 20 zł i spotkałam tam kolegę z podstawówki ludzie tak sie rzucili na te kołdry, ze tłum mnie niósł a ja tylko krzyczałam zeby uważali na brzuch, bo w ciąży jestem. A poszłam do tej biedry po pierogi, których nie było, bo były tylko te kołdry i inne duperelki az sie obudziłam tym snem i stwierdziłam, ze jednak rzeczywiście musze to toalety

Życzę Wam miłego piątku i samych dobrych wiesci z wizyt i innych badań

Jestem z niego bardzo dumna
Wczoraj czytał te gazetki co dostaliśmy i prosił, żebym sobie poczytała o laktatorach, czy będę coś takiego chciała i w ogóle :szok:
Poza tym przekonał się do isofixu czy jak to się pisze. Tylko musimy się zorientować w temacie. Czy jeden isofix będzie pasował do kilku aut, czy tak jak fotelik musi być dobrany do konkretnego modelu. Będziemy w przyszłym roku zmieniać auto stąd problem

Stary 2017-11-10, 09:17   #4209
parapet
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez muszkaaa8 Pokaż wiadomość
Ja już po wizycie - lekarz zrobił mi połówkowe Jakoś byłam przekonana, że zrobi mi je na kolejnej wizycie i miło się zaskoczyłam Na dzień dzisiejszy wszystko jest w porządku, ładne pomiary, łożysko na tylnej ścianie, szyjka jak stąd do las vegas, waga 320 g, 15 cm szczęścia Jedyne co to stwierdził, że przyjrzy się jeszcze na serduszko na kolejnej wizycie, bo teraz jeszcze nie do końca widział tak jak chciał i na następnej wizycie powtórzy.
Powiedział, że dziecko będzie duże wśród swoich rówieśników i będzie miał długie nogi Przestraszyłam się bo mój mąż miał jakoś ponad 4kg jak się urodził ale gin powiedział, że to nie chodzi o wagę tylko bardziej o wzrost
Z wszystkich pomiarów wychodzi 19t4d i pytałam się czy ta data porodu z om zostaje, bo według niej mam 18t5d i gin powiedział, że ta data zostaje niezmienna ale że tylko 5% pacjentek rodzi w tym terminie. Połowa rodzi 3tyg wcześniej a druga połowa 3tyg później
No ale jestem szczęśliwa, że wszystko jest ok
Od ostatniej wizyty przytyłam 1kg i powiedział, że wszystko ładnie i prawidłowo. Od początku według jego wagi przytyłam 5-6kg i stwierdził, że jest jak najbardziej ok, bo ja już zaczęłam się tłumaczyć, że się nie obżeram

Wybaczcie za mało składną wypowiedź no ale targają mną jeszcze emocje
Ale super

Cytat:
Napisane przez karolka_boroweczka Pokaż wiadomość
Ja już po wizycie mały ma juz 700g, wszystko w porządku, cukrzycy nie mam, żelaza już brać nie muszę, wystarczy to w suplementach
Następna wizyta 30.11
Nie taki mały
Świetnie, że wszystko ładniutko

Cytat:
Napisane przez pretty_girl19892 Pokaż wiadomość
Parapet a przypomnisz jaka masz hemoglobine?
U mnie znowu trochę niżej niż ostatnio, ale dalej wciąż powyżej 11. Za to mocz też ładny mi wyszedł
10,9 hemoglobina, erytrocyty też obniżone. No generalnie anemia

Cytat:
Zelazo zawsze warto lykac z wit. C ktora zwieksza jego wchlanianie
To akurat robię Myślę, że ta kawka mi zepsuła wyniki

Cytat:
Napisane przez Ilsa Lund Pokaż wiadomość
Za to ta dziewczyna o której wam pisałam z bliźniakami co ją facet zdradzał i zostawił to dzisiaj urodziła w 24 tygodniu ze stresu :/ chłopcy mają ok 620g i przenieśli ich do innego szpitala
Kurde, mało ma przeżyć, nie mógł się los do niech uśmiechnąć! Co za złośliwość

Cytat:
Napisane przez Mecassie Pokaż wiadomość
Kurde wy takie zdrowe rzeczy jecie bez chemii itp a ja tu właśnie się zajadam zupką chińską
Tak trzymaj, zdrowe żarcie nic nie daje

Cytat:
Napisane przez _Selina_ Pokaż wiadomość
Jesteśmy po warsztatach. Jesteśmy zadowoleni. było fajnie i miło, kilka rzeczy się dowiedzieliśmy. Przeraża mnie pierwsza pomoc.
Muszę bardzo pochwalić partnera bo był jedynym odważnym panem, który się zgłosił na ochotnika do przebrania za kobietę w ciąży.
Mimo, że jak siedzę to często sam pomaga mi wstać, podaje rękę itd, to po dzisiejszym przebieraniu jeszcze bardziej stwierdził, że taki brzuch mu przeszkadzał. Za to, że był przebrany, pozwolił na sobie pokazać pierwszą pomoc dla ciężarnych dostałam kosmetyki o wartości około 100 zł
Jestem z niego dumna
Mnie też przeraża, ale uważam, że warsztaty były dobrze opracowane pod kątem pierwszej pomocy.

Cytat:
Wiesz co, wczoraj wyleciał jej taki żółty kawałek śluzu i miała mocne bóle jak na okres i dziewczyny na grupie jej powiedziały, że to może być czop i żeby jechała na IP. Tam jej dali coś rozkurczowego ale rano miała już rozwarcie i dawali pompą jakieś sterydy na płuca bo sączyły się wody więc już mówili że dzisiaj urodzi tylko że chcą przetrzymać chociaż kilkanaście godzin żeby zadziałały te sterydy. No i wzięli ją później na cc.
A tamta kobieta oczywiście szanownego pana kopnęła w dupę bo sama ma męża i dzieci. Ech, tyle zniszczeń
Masakra, co za palant i ta baba też durna. Przecież to można było z łatwością przewidzieć i sobie odpuścić.

Cytat:
Napisane przez asiula1306 Pokaż wiadomość
Znowu potrzebuje porady- czy wy odczuwacie juz te skurcze Braxtona Hicksa? Bo dziś drugi dzień z rzędu czuje jakby skurcz, dretwienie w brzuchu ale nie idzie tak jak opisują z góry na dół tylko raczej od środka podbrzusza do boków. Trwa kilkanaście sekund i jest bezbolesny. Nie wiem czy to skurcz czy dretwienie. Po dzisiejszym dziecko strasznie zaczęło kopać przez kilka minut
One są chyba jednak bolesne. Tak nasza położna twierdziła. Może to jest to stawianie się brzucha?
Magnez bierzesz?

Cytat:
Dzień dobry ale miałam sen... Śniło mi się ze mały się już urodził, pomimo 22 tygodnia. ze poród był łatwy i bezbolesny i go przespalam a dziecko miało 49cm i chyba 2500g. I był taka kluska mała a dzień po porodzie juz szliśmy do domu
Ja miałam dziś taką kiepską noc. Wczoraj mnie ta morfologia tak rozwaliła, że dziś mi się śnił i przedwczesny poród i poronienie
Naprawdę lepiej funkcjonuję, jak się nie badam, bo na samopoczucie absolutnie nie mogę narzekać.

Dziś jestem uwięziona w domu. Czekam na kuriera. Miał być wczoraj wg info z maila. Oczywiście nie dzwonił, a w systemie śledzenia paczki pojawiła się informacja, że doręczył o 12:00. Uwielbiam takich kombinatorów

Z żelazem czytałam, że to jest bardzo trudny pierwiastek, bo organizm usuwa go z organizmu jako jeden z metali ciężkich, dlatego reaguje na mleczne rzeczy i błonnikowe itd.
Kiszę te buraki, zobaczymy, czy to coś zmieni.
parapet jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-10, 09:27   #4210
Jolinko
Zadomowienie

Cześć dziewczyny.
Mogę mieć pytanie związane z praca? Może doradzicie, bo nie wiem jak to zrobić żeby to zgrabnie wygladalo...
W grudniu kończy mi się umowa, dzis muszę zawieźć zwolnienie a następne będzie już po czasie ukonczenia umowy. Powinnam pójść do kadr i sama zapytać co dalej ze mną zrobią czy poczekać aż oni sami o tym wspomna? Trochę mi tak niezręcznie się dopominac, tym bardziej że czuję że przedłużenia nie będzie...

Jolinko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-10, 09:45   #4211
parapet
Zadomowienie

Chyba Ilsa pisała, że muszą ci przedłużyć i że macierzyński tez masz

Takie coś znalazłam:
Zwykle kiedy kobieta zatrudniona na czas określony zachodzi w ciążę, to umowa jest automatycznie przedłużana do dnia porodu. Do tego momentu pracownica podlega takiej samej ochronie i przywilejom, jak matki na etacie na czas nieokreślony. Po porodzie nabywają prawo do urlopu macierzyńskiego i rodzicielskiego. Ale uwaga! W dniu porodu ich umowa wygasła, więc nie mają dokąd wrócić.

Więc chyba jedynie możesz się upewnić, czy wiedzą.

Edytowane przez parapet
Czas edycji: 2017-11-10 o 09:47
Stary 2017-11-10, 09:46   #4212
czaro_dziejkaa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Jolinko Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny.
Mogę mieć pytanie związane z praca? Może doradzicie, bo nie wiem jak to zrobić żeby to zgrabnie wygladalo...
W grudniu kończy mi się umowa, dzis muszę zawieźć zwolnienie a następne będzie już po czasie ukonczenia umowy. Powinnam pójść do kadr i sama zapytać co dalej ze mną zrobią czy poczekać aż oni sami o tym wspomna? Trochę mi tak niezręcznie się dopominac, tym bardziej że czuję że przedłużenia nie będzie...

Muszą Ci przedłużyć co najmniej do dnia porodu, a potem dostaniesz zasiłek macierzyński z Zusu. No i wszystkie dokumenty po porodzie już też do ZUS zanosisz, a nie do pracodawcy.

A ja bym poszła do kadr i zapytała jakie mają plany wobec mnie

Dzień dobry
Wczoraj mnie tak wymioty wymęczyły na noc, ze myslalam że umrę. Głowa mnie z tylu zaczęła boleć, od ciśnienia chyba. Dramat.
A jeszcze wieczorem była jakaś awaria i kaloryfery przestały grzac Dobrze, ze juz naprawili bo bym zamarzła przez cały dzień

czaro_dziejkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-10, 09:51   #4213
Koma1002
Zadomowienie

Cytat:
Hej

Selina - fajnie że warsztaty udane

Mnie coś bierze dopiero cora sie wykurowala a tu teraz mnie lapie niby nie duzo bo tylko gardlo i katar. Ale zastanawiam sie jak maluda, czy nie zlapie. Choc czytalam ze zaraza sie jak jeszcze nie ma oznak przeziebienia... Do lekarza nie ide bo on od razu da mi antybiotyk, wiec juz jestem po inhalacji i szukam wszystko co z wit.c. na ostatnich zajeciach polozna mowila ze dobrze dziala na bol gardla psikniecie octaniseptem ale jakos mnie to przeraza
Ja zawsze psikam i działa!! Mogę polecić szczerze

Koma1002 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-10, 09:52   #4214
czaro_dziejkaa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Koma1002 Pokaż wiadomość
Ja zawsze psikam i działa!! Mogę polecić szczerze

Oooo widzisz. Dobrze wiedzieć

Stary 2017-11-10, 09:55   #4215
nadalka
Zakorzenienie

Ja nie pamiętam jak ja robiłam jak miałam umowę do dnia porodu, ale koleżanka w tej samej sytuacji musiała mieć papierek od szefa, że on udziela urlopu macierzyńskiego i rodzicielskiego. To chyba byłoby tak logicznie , bo umowa jest do dnia porodu, czyli Np rodzimy 1.03. I tego dnia mamy ostatni dzień umowy ale wciąż nadal na umówię i pracodawca udziela nam urlopu za który i tak płaci ZUS.
Ja kurczę niestety nie pamietam jak ja to robiłam jak miałam umowę do dnia porodu, pamiętam tylko, ze na pewno po porodzie byłam w ZUSIE.

No i jak dziewczyny piszą, pracodawca musi Ci przedłużyć umowę do dnia porodu, jesteś teraz chroniona.

---------- Dopisano o 09:55 ---------- Poprzedni post napisano o 09:53 ----------

A tak w ogole to Was witam.
Z bólem gardła i katarem na szczęście nie mocnym wiec mam nadzieje ze to się bardziej nie rozwinie.
Starsza znowu chora, ma takie napady kaszlu zwłaszcza w nocy ze nie dość ze się meczy to jeszcze my nie śpimy.
Dzisiaj jedziemy do teściowej na weekend, liczę na dobre żarło

Stary 2017-11-10, 10:02   #4216
Jolinko
Zadomowienie

Ok, dzięki za info. to że mnie do dnia porodu muszą trzymać i później macierzyński mam zaklepany to wiem, chodziło mi raczej o sam fakt czy muszę coś podpisać nowego do tego czasu porodu.

Stary 2017-11-10, 10:05   #4217
pretty_girl19892
Zakorzenienie

GG do pretty_girl19892

Cytat:
Ja mam oral b wybielajacy wiec raczej nie bakteriobojczy sok z aronii tez myslalam ze jeszcze mam a mi sie skonczyl maz potem kupi pomelo to sie dowitaminizuje

---------- Dopisano o 08:26 ---------- Poprzedni post napisano o 08:24 ----------

Ja ostatecznie tez nie mam tej poduchy ale jak spie to podwijam sobie kawalek koldry pod brzuch zeby tak nie zwisal i poki co spie dobrze
Ja wczoraj po pomelo miałam okropna zgage
Zdrówka

Hej kciuki za dzisiejsze wizyty

---------- Dopisano o 10:05 ---------- Poprzedni post napisano o 10:04 ----------

Cytat:
Może da się zdjąć poszycie i jakoś by się od nowa ułożył ten materiał ?

Muszę kiedyś wreszcie zdecydować jaki zrobić rozmiar kocyka minky i zanieść materiał do krawcowych. Chciałam żeby Tata to uszył ale marudził, że minky jest dla niego za gruby i nie będzie umiał
No właśnie jakie rozmiary kocykow są najpraktyczniejsze? Takie żeby były i do przykrycia malucha w łóżeczku, w wózku, itp?

PM 2017
pretty_girl19892 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-10, 10:05   #4218
Jolinko
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez nadalka Pokaż wiadomość
Ja nie pamiętam jak ja robiłam jak miałam umowę do dnia porodu, ale koleżanka w tej samej sytuacji musiała mieć papierek od szefa, że on udziela urlopu macierzyńskiego i rodzicielskiego. To chyba byłoby tak logicznie , bo umowa jest do dnia porodu, czyli Np rodzimy 1.03. I tego dnia mamy ostatni dzień umowy ale wciąż nadal na umówię i pracodawca udziela nam urlopu za który i tak płaci ZUS.
Ja kurczę niestety nie pamietam jak ja to robiłam jak miałam umowę do dnia porodu, pamiętam tylko, ze na pewno po porodzie byłam w ZUSIE.

No i jak dziewczyny piszą, pracodawca musi Ci przedłużyć umowę do dnia porodu, jesteś teraz chroniona.

---------- Dopisano o 09:55 ---------- Poprzedni post napisano o 09:53 ----------

A tak w ogole to Was witam.
Z bólem gardła i katarem na szczęście nie mocnym wiec mam nadzieje ze to się bardziej nie rozwinie.
Starsza znowu chora, ma takie napady kaszlu zwłaszcza w nocy ze nie dość ze się meczy to jeszcze my nie śpimy.
Dzisiaj jedziemy do teściowej na weekend, liczę na dobre żarło

Polecam 2 ząbki czosnku na noc, herbatę ż miodem, cytryną, imbirem i sokiem z czarnego bzu. Mnie brało a po tych miksturach mi przeszło

Stary 2017-11-10, 10:07   #4219
Lunak
Wtajemniczenie

Selina, baza do isofixu jest uniwersalna do samochodu. Tylko konkretna baza pod fotelik/fotelik pod bazę musi byc
Widzisz jak mu sie szybko pozytywnie odmieniło? Bardzo to budujące jest

Parapet, ze mną kurierzy mają pod górkę, bo jak dostanę SMS/maila z informacja ze przesyłka bedzie miedzy jakimiś godzinami to jak go nie ma 30 minut po tym czasie to ja wydzwaniam za nimi

Jolinko, w ciąży automatycznie przedłuża sie umowa do dni porodu. Idź do kadr, przypomnij sie i najwyżej powołaj na ten przepis. Nie powinni robic problemów, bo w ciąży jestem długo przed końcem umowy.
Dokładnie tak jest jak pisała Parapet

Nadalka, dostałaś jakaś odpowiedz w sprawie lokatora w wacie?

Stary 2017-11-10, 10:12   #4220
kasia6713
Zakorzenienie

Cytat:
Jesteśmy po warsztatach. Jesteśmy zadowoleni. było fajnie i miło, kilka rzeczy się dowiedzieliśmy. Przeraża mnie pierwsza pomoc.
Muszę bardzo pochwalić partnera bo był jedynym odważnym panem, który się zgłosił na ochotnika do przebrania za kobietę w ciąży.
Mimo, że jak siedzę to często sam pomaga mi wstać, podaje rękę itd, to po dzisiejszym przebieraniu jeszcze bardziej stwierdził, że taki brzuch mu przeszkadzał. Za to, że był przebrany, pozwolił na sobie pokazać pierwszą pomoc dla ciężarnych dostałam kosmetyki o wartości około 100 zł
Jestem z niego dumna

Super!

Stary 2017-11-10, 10:26   #4221
parapet
Zadomowienie

Cytat:
Parapet, ze mną kurierzy mają pod górkę, bo jak dostanę SMS/maila z informacja ze przesyłka bedzie miedzy jakimiś godzinami to jak go nie ma 30 minut po tym czasie to ja wydzwaniam za nimi
Wkurzyliśmy się i zgłaszamy zaginięcie/kradzież paczki.
W naszym przypadku nie było żadnego nr kontaktowego ani próby kontaktu ze strony kuriera
Stary 2017-11-10, 10:27   #4222
kasia6713
Zakorzenienie

Cytat:
Mam nadzieje ze wszystko będzie dobrze I dzieciaczki to wytrzymają... U nas na forum, chyba na listopadowkach była dziewczyna która urodziła bodajże w lipcu i dzieciątko przeżyło wiec trzeba być dobrej myśli. Powiem wam ze ja codziennie tak sobie myślę że zawsze to jeden dzień do przodu, z każdym dniem dziecko jest coraz silniejsze i ma większe szanse w razie W na przeżycie.

Mąż mi wczoraj mówił ze przeczuwa ze urodze trochę wcześniej niż w terminie. Byle nie za wcześnie (ale pewnie mówi tak bo już się nie może doczekac).

I pojechałam przed chwila po męża i widzę że moja sprawność w jeździe samochodem się zmniejszyła- trzy razy mi zgasł na wstecznym :/

Ja cos czuję, że moje wylezie w połowie lutego

Stary 2017-11-10, 10:49   #4223
_Selina_
Zakorzenienie

Cytat:
Selina, baza do isofixu jest uniwersalna do samochodu. Tylko konkretna baza pod fotelik/fotelik pod bazę musi byc
Widzisz jak mu sie szybko pozytywnie odmieniło? Bardzo to budujące jest

Jolinko, w ciąży automatycznie przedłuża sie umowa do dni porodu. Idź do kadr, przypomnij sie i najwyżej powołaj na ten przepis. Nie powinni robic problemów, bo w ciąży jestem długo przed końcem umowy.
Dokładnie tak jest jak pisała Parapet

Nadalka, dostałaś jakaś odpowiedz w sprawie lokatora w wacie?

Widać miał jednorazową kumulację stresu
Czyli spokojnie możemy się rozglądać, bo bałam się, że po zmianie auta będziemy musieli kupować nową bazę i fotelik.

Stary 2017-11-10, 11:00   #4224
Lunak
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez parapet Pokaż wiadomość
Wkurzyliśmy się i zgłaszamy zaginięcie/kradzież paczki.

W naszym przypadku nie było żadnego nr kontaktowego ani próby kontaktu ze strony kuriera

Działajcie, bo to niepoważne jest takie "doręczanie". Reklamacje złożyć i czekać co z tym zrobią. Moze sie paczka odnajdzie

Stary 2017-11-10, 11:25   #4225
kasia6713
Zakorzenienie

Cześć dziewczyny
Myślałam, że to tylko ja dzisiaj wyjątkowo źle spałam... Ogólnie w ogóle nie mam problemu ze snem ale dzisiejsza noc była okropna... Jakieś przesilenie nas wszystkie dopadło?

Przemyślalam też sprawę mojej wyprawki i póki co wrzucam wszystko do koszyka, a potem w połowie stycznia kliknę zamówienie. Kosmetyki się starzeją, więc chciałabym mieć jak najbardziej świeże. Niby to kwestia kilku miesięcy, ale zawsze.
Na ten moment kupuję tylko rzeczy niekosmetyczne: plan na ten moment to pieluchy tetrowe, koszule, laktator i staniki do karmienia (chociaż moje cycki wariują i zastanawiam sie czy w marcu będą ok rozmiarowo ).
Doświadczone mamusie, mam w związku z tym pytanie.
Jakiej wielkości pieluchy tetrowe kupić najlepiej?
I jeszcze mam dość kontrowersyjne pytanie w internetach: czy Wy uzywalyscie gąbki do wanienki (takiej na której leży dziecko)? Podobno jest to wylęgarnia bakterii ???

Stary 2017-11-10, 11:32   #4226
_Selina_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasia6713 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny
Myślałam, że to tylko ja dzisiaj wyjątkowo źle spałam... Ogólnie w ogóle nie mam problemu ze snem ale dzisiejsza noc była okropna... Jakieś przesilenie nas wszystkie dopadło?

Przemyślalam też sprawę mojej wyprawki i póki co wrzucam wszystko do koszyka, a potem w połowie stycznia kliknę zamówienie. Kosmetyki się starzeją, więc chciałabym mieć jak najbardziej świeże. Niby to kwestia kilku miesięcy, ale zawsze.
Na ten moment kupuję tylko rzeczy niekosmetyczne: plan na ten moment to pieluchy tetrowe, koszule, laktator i staniki do karmienia (chociaż moje cycki wariują i zastanawiam sie czy w marcu będą ok rozmiarowo ).
I jeszcze mam dość kontrowersyjne pytanie w internetach: czy Wy uzywalyscie gąbki do wanienki (takiej na której leży dziecko)? Podobno jest to wylęgarnia bakterii ???

Chodzi o to, żeby wygodniej kąpać dziecko? My kupiliśmy taki jakby leżaczek plastikowy. Jak zostanę sama to nie będę się bała, że malutka mi się jakoś ześlizgnie

Stary 2017-11-10, 11:44   #4227
kasia6713
Zakorzenienie

Cytat:
Chodzi o to, żeby wygodniej kąpać dziecko? My kupiliśmy taki jakby leżaczek plastikowy. Jak zostanę sama to nie będę się bała, że malutka mi się jakoś ześlizgnie

Tak, dokładnie. Taka duża gąbka, na której leży dziecko.
Kurcze, dobry pomysł z tym lezakiem

Stary 2017-11-10, 12:04   #4228
_Selina_
Zakorzenienie

Cytat:
Tak, dokładnie. Taka duża gąbka, na której leży dziecko.
Kurcze, dobry pomysł z tym lezakiem

My mamy taki f-okt-lezaczek-do-kapieli-kubus-puchatek.jpg

Stary 2017-11-10, 12:04   #4229
czaro_dziejkaa
Zadomowienie

Cytat:
Cześć dziewczyny

My mieliśmy taki i super się sprawdził. Ten materiał się bez problemu ściąga i pierze. I dziecko na tym stabilnie leży, bo to jest miękkie. Taki hamaczek się robi
https://www.mimulo.pl/lezaczek-kapie...gaAu6JEALw_wcB

Stary 2017-11-10, 12:27   #4230
Torrence
Wtajemniczenie

Nim nadrobię wieczorne i poranne posty muszę powiedzieć, że spotkały mnie dziś dwie wiekopomne chwile, nie wiem która bardziej :
1. Odebrałam dziś dyplom, jestem oficjalnie mgr!

2. Pierwszy raz zostałam przepuszczona w kolejce i to w Bierdonie!!!
Pojechałam ok. 9.00, byłam pewna że o tej godzinie będzie pusto ale przecież jutro dzień wolny więc ludzie się zbroją jak na koniec świata
Stanęłam do kasy, przede mną dwóch facetów. Jednak pani kasjerka mimo to że byłam w kurtce (rozpiętej) w odróżnieniu od panów zauważyła mój brzuszek. I powiedziała (bardzo stanowczo), że zaprasza mnie na początek. Jako, że miałam trzy produkty i przede mną objazdówka w celu załatwiania róznych spraw to chętnie skorzystałam. I nie było problemu, że cała taśma już załadowana zakupami panów ani to, że przejście było zastawione ich wózkami - pani puściła mnie przejściem, które należało do zamkniętej kasy obok. Brawo pani kasjerka Ania z Biedronki przy Weteranów w Radzyminie!

Zabieram się do czytania

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości