|
|
#4201 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie marcowe 2018 cz. 4
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#4202 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Noc jak codzień tragedia. Całą się kreciłam bo było mi niewygodnie Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4203 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
maz potem kupi pomelo to sie dowitaminizuje ![]() ---------- Dopisano o 08:26 ---------- Poprzedni post napisano o 08:24 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#4204 |
|
Zakorzenienie
|
jestem zadowolona z poduchy, ale zauważyłam, że już się zmechaciła trochę
|
|
|
|
#4205 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Muszę kiedyś wreszcie zdecydować jaki zrobić rozmiar kocyka minky i zanieść materiał do krawcowych. Chciałam żeby Tata to uszył ale marudził, że minky jest dla niego za gruby i nie będzie umiał |
|
|
|
|
#4206 |
|
Zakorzenienie
|
Jestem padnięta po tych warsztatach
normalnie siedzę i mi się oczy zamykają ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4207 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzien dobry
![]() Czeka mnie dzis wycieczka do urzędu po nowy dowód od samochodu. Szybko sie z nim uporali. Szkoda, ze prawo jazdy nowe tak szybko nie przyszło i bede musiała tam jeszcze raz jechać. Mecassie, nie przejmuj sie. Ja mam ochotę na zupkę chińska, ale tego od studiów nie jadłam. Selina, brawo dla Twojego partnera za odwagę niewielu takichDzis odkryłam, ze w płaszczu prawie nie widzę swoich stop. Tylko jakies końce butów dostrzegam. Gdzie tam do marca ![]() Asiula, ja tak samo powtarzam sobie, ze każdy dzien sie liczy dla dziecka, bo dla nam to kilka godzin a on staje sie silniejszy. I tez mam raz na jakis czas taki skurcz jak Ty opisujesz. Ale trwa moze z 30 sekund. Ostatni zgiął mnie w pół. Spanikowałam trochę, bo byłam wtedy sama w domu. Ale to moze dopiero 2-3 takie miałam. Przed ciąża niekiedy tez tak mnie ściskało i samo przechodziło. Brilliant trzymaj sie zdrowo ![]() Miałam takie dziwne sny w nocy, ze az strach. Najpierw mi sie śniło, że musze do toalety, kręciłam sie na łożku strasznie. Pozniej miałam sen o jakiejś promocji w biedrze gdzie kołdry były za 20 zł i spotkałam tam kolegę z podstawówki az sie obudziłam tym snem i stwierdziłam, ze jednak rzeczywiście musze to toalety Życzę Wam miłego piątku i samych dobrych wiesci z wizyt i innych badań ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#4208 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wczoraj czytał te gazetki co dostaliśmy i prosił, żebym sobie poczytała o laktatorach, czy będę coś takiego chciała i w ogóle :szok: Poza tym przekonał się do isofixu czy jak to się pisze. Tylko musimy się zorientować w temacie. Czy jeden isofix będzie pasował do kilku aut, czy tak jak fotelik musi być dobrany do konkretnego modelu. Będziemy w przyszłym roku zmieniać auto stąd problem ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4209 | ||||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Świetnie, że wszystko ładniutko ![]() Cytat:
Cytat:
Myślę, że ta kawka mi zepsuła wyniki ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Magnez bierzesz? Cytat:
Naprawdę lepiej funkcjonuję, jak się nie badam, bo na samopoczucie absolutnie nie mogę narzekać. Dziś jestem uwięziona w domu. Czekam na kuriera. Miał być wczoraj wg info z maila. Oczywiście nie dzwonił, a w systemie śledzenia paczki pojawiła się informacja, że doręczył o 12:00. Uwielbiam takich kombinatorów ![]() Z żelazem czytałam, że to jest bardzo trudny pierwiastek, bo organizm usuwa go z organizmu jako jeden z metali ciężkich, dlatego reaguje na mleczne rzeczy i błonnikowe itd. Kiszę te buraki, zobaczymy, czy to coś zmieni. |
||||||||||
|
|
|
#4210 |
|
Zadomowienie
|
Cześć dziewczyny.
![]() Mogę mieć pytanie związane z praca? Może doradzicie, bo nie wiem jak to zrobić żeby to zgrabnie wygladalo... W grudniu kończy mi się umowa, dzis muszę zawieźć zwolnienie a następne będzie już po czasie ukonczenia umowy. Powinnam pójść do kadr i sama zapytać co dalej ze mną zrobią czy poczekać aż oni sami o tym wspomna? Trochę mi tak niezręcznie się dopominac, tym bardziej że czuję że przedłużenia nie będzie... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4211 |
|
Zadomowienie
|
Chyba Ilsa pisała, że muszą ci przedłużyć i że macierzyński tez masz
![]() Takie coś znalazłam: Zwykle kiedy kobieta zatrudniona na czas określony zachodzi w ciążę, to umowa jest automatycznie przedłużana do dnia porodu. Do tego momentu pracownica podlega takiej samej ochronie i przywilejom, jak matki na etacie na czas nieokreślony. Po porodzie nabywają prawo do urlopu macierzyńskiego i rodzicielskiego. Ale uwaga! W dniu porodu ich umowa wygasła, więc nie mają dokąd wrócić. Więc chyba jedynie możesz się upewnić, czy wiedzą. Edytowane przez parapet Czas edycji: 2017-11-10 o 09:47 |
|
|
|
#4212 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A ja bym poszła do kadr i zapytała jakie mają plany wobec mnie Dzień dobry Wczoraj mnie tak wymioty wymęczyły na noc, ze myslalam że umrę. Głowa mnie z tylu zaczęła boleć, od ciśnienia chyba. Dramat. A jeszcze wieczorem była jakaś awaria i kaloryfery przestały grzac ![]() Dobrze, ze juz naprawili bo bym zamarzła przez cały dzień Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4213 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4214 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#4215 |
|
Zakorzenienie
|
Ja nie pamiętam jak ja robiłam jak miałam umowę do dnia porodu, ale koleżanka w tej samej sytuacji musiała mieć papierek od szefa, że on udziela urlopu macierzyńskiego i rodzicielskiego. To chyba byłoby tak logicznie , bo umowa jest do dnia porodu, czyli Np rodzimy 1.03. I tego dnia mamy ostatni dzień umowy ale wciąż nadal na umówię i pracodawca udziela nam urlopu za który i tak płaci ZUS.
Ja kurczę niestety nie pamietam jak ja to robiłam jak miałam umowę do dnia porodu, pamiętam tylko, ze na pewno po porodzie byłam w ZUSIE. No i jak dziewczyny piszą, pracodawca musi Ci przedłużyć umowę do dnia porodu, jesteś teraz chroniona. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 09:55 ---------- Poprzedni post napisano o 09:53 ---------- A tak w ogole to Was witam. Z bólem gardła i katarem na szczęście nie mocnym wiec mam nadzieje ze to się bardziej nie rozwinie. Starsza znowu chora, ma takie napady kaszlu zwłaszcza w nocy ze nie dość ze się meczy to jeszcze my nie śpimy. Dzisiaj jedziemy do teściowej na weekend, liczę na dobre żarło ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4216 |
|
Zadomowienie
|
Ok, dzięki za info.
to że mnie do dnia porodu muszą trzymać i później macierzyński mam zaklepany to wiem, chodziło mi raczej o sam fakt czy muszę coś podpisać nowego do tego czasu porodu. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4217 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zdrówka Hej Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 10:05 ---------- Poprzedni post napisano o 10:04 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#4218 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#4219 |
|
Wtajemniczenie
|
Selina, baza do isofixu jest uniwersalna do samochodu. Tylko konkretna baza pod fotelik/fotelik pod bazę musi byc
![]() Widzisz jak mu sie szybko pozytywnie odmieniło? Bardzo to budujące jest ![]() Parapet, ze mną kurierzy mają pod górkę, bo jak dostanę SMS/maila z informacja ze przesyłka bedzie miedzy jakimiś godzinami to jak go nie ma 30 minut po tym czasie to ja wydzwaniam za nimi ![]() Jolinko, w ciąży automatycznie przedłuża sie umowa do dni porodu. Idź do kadr, przypomnij sie i najwyżej powołaj na ten przepis. Nie powinni robic problemów, bo w ciąży jestem długo przed końcem umowy. Dokładnie tak jest jak pisała Parapet Nadalka, dostałaś jakaś odpowiedz w sprawie lokatora w wacie? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#4220 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4221 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
W naszym przypadku nie było żadnego nr kontaktowego ani próby kontaktu ze strony kuriera
|
|
|
|
|
#4222 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4223 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Czyli spokojnie możemy się rozglądać, bo bałam się, że po zmianie auta będziemy musieli kupować nową bazę i fotelik. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4224 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Działajcie, bo to niepoważne jest takie "doręczanie". Reklamacje złożyć i czekać co z tym zrobią. Moze sie paczka odnajdzie Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#4225 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny
![]() Myślałam, że to tylko ja dzisiaj wyjątkowo źle spałam... Ogólnie w ogóle nie mam problemu ze snem ale dzisiejsza noc była okropna... Jakieś przesilenie nas wszystkie dopadło? ![]() Przemyślalam też sprawę mojej wyprawki i póki co wrzucam wszystko do koszyka, a potem w połowie stycznia kliknę zamówienie. Kosmetyki się starzeją, więc chciałabym mieć jak najbardziej świeże. Niby to kwestia kilku miesięcy, ale zawsze. Na ten moment kupuję tylko rzeczy niekosmetyczne: plan na ten moment to pieluchy tetrowe, koszule, laktator i staniki do karmienia (chociaż moje cycki wariują i zastanawiam sie czy w marcu będą ok rozmiarowo ). Doświadczone mamusie, mam w związku z tym pytanie. Jakiej wielkości pieluchy tetrowe kupić najlepiej? I jeszcze mam dość kontrowersyjne pytanie w internetach: czy Wy uzywalyscie gąbki do wanienki (takiej na której leży dziecko)? Podobno jest to wylęgarnia bakterii ??? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4226 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#4227 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kurcze, dobry pomysł z tym lezakiem Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#4228 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
f-okt-lezaczek-do-kapieli-kubus-puchatek.jpgWysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4229 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
https://www.mimulo.pl/lezaczek-kapie...gaAu6JEALw_wcB Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4230 |
|
Wtajemniczenie
|
Nim nadrobię wieczorne i poranne posty muszę powiedzieć, że spotkały mnie dziś dwie wiekopomne chwile, nie wiem która bardziej
:1. Odebrałam dziś dyplom, jestem oficjalnie mgr! 2. Pierwszy raz zostałam przepuszczona w kolejce i to w Bierdonie!!! Pojechałam ok. 9.00, byłam pewna że o tej godzinie będzie pusto ale przecież jutro dzień wolny więc ludzie się zbroją jak na koniec świata ![]() Stanęłam do kasy, przede mną dwóch facetów. Jednak pani kasjerka mimo to że byłam w kurtce (rozpiętej) w odróżnieniu od panów zauważyła mój brzuszek. I powiedziała (bardzo stanowczo ), że zaprasza mnie na początek. Jako, że miałam trzy produkty i przede mną objazdówka w celu załatwiania róznych spraw to chętnie skorzystałam. I nie było problemu, że cała taśma już załadowana zakupami panów ani to, że przejście było zastawione ich wózkami - pani puściła mnie przejściem, które należało do zamkniętej kasy obok. Brawo pani kasjerka Ania z Biedronki przy Weteranów w Radzyminie! Zabieram się do czytania
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:05.

dopiero cora sie wykurowala a tu teraz mnie lapie 

13.03.2008
normalnie siedzę i mi się oczy zamykają 
az sie obudziłam tym snem i stwierdziłam, ze jednak rzeczywiście musze to toalety