Mamusie marcowe 2018 cz. 4 - Strona 142 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-11-10, 12:37   #4231
_Selina_
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie marcowe 2018 cz. 4

Cytat:
Napisane przez Torrence Pokaż wiadomość
Nim nadrobię wieczorne i poranne posty muszę powiedzieć, że spotkały mnie dziś dwie wiekopomne chwile, nie wiem która bardziej :
1. Odebrałam dziś dyplom, jestem oficjalnie mgr!

2. Pierwszy raz zostałam przepuszczona w kolejce i to w Bierdonie!!!
Pojechałam ok. 9.00, byłam pewna że o tej godzinie będzie pusto ale przecież jutro dzień wolny więc ludzie się zbroją jak na koniec świata
Stanęłam do kasy, przede mną dwóch facetów. Jednak pani kasjerka mimo to że byłam w kurtce (rozpiętej) w odróżnieniu od panów zauważyła mój brzuszek. I powiedziała (bardzo stanowczo), że zaprasza mnie na początek. Jako, że miałam trzy produkty i przede mną objazdówka w celu załatwiania róznych spraw to chętnie skorzystałam. I nie było problemu, że cała taśma już załadowana zakupami panów ani to, że przejście było zastawione ich wózkami - pani puściła mnie przejściem, które należało do zamkniętej kasy obok. Brawo pani kasjerka Ania z Biedronki przy Weteranów w Radzyminie!

Zabieram się do czytania
Super podwójne gratulacje

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

---------- Dopisano o 11:37 ---------- Poprzedni post napisano o 11:32 ----------

Posprzątałam trochę w kuchni i bolą mnie plecy :/

_Selina_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-10, 12:44   #4232
Torrence
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Ilsa Lund Pokaż wiadomość
Za to ta dziewczyna o której wam pisałam z bliźniakami co ją facet zdradzał i zostawił to dzisiaj urodziła w 24 tygodniu ze stresu :/ chłopcy mają ok 620g i przenieśli ich do innego szpitala
Tematu tego faga...a nie będę już poruszać bo szkoda słów. Ale zadziwiające jest ile nieszczęść naraz dotknęło tą biedną dziewczynę... Słowa współczucia to za mało. Ale teraz czeka ją największa batalia...
Powiem Wam, że mnie na ten moment najbardziej trapi właśnie to, że jednego dnia jest wszystko dobrze a następnego może się rozegrać dramat. Asiula dla mnie to, co napisałaś, że te nasze dzieci z dnia na dzień są coraz większe i "jakby co" również z dnia na dzień ich szanse rosną nie są głupotą, bo ja o tym często myślę. Mam w bliskiej rodzinie wcześniaka, przechodziłam przez to nie jako matka i nie wiem czy bym udźwignęła ten stres gdyby mnie to spotkało. Ale musi być dobrze, musi być terminowo!

Selina "szapoba" dla Twojego partnera za akcję na warsztatach! Zaimponował mi!

Odnośnie spania: ja śpię jak zabita, budzę się koło 6.00 wyspana (i mam swój kochany malutki budzik, który zaczyna dzień między 5.00 a 6.00 ). Czasem wieczorem zajmuje mi chwilę zanim się ułożę ale potem to już śpię jak kamień.
Stary 2017-11-10, 12:47   #4233
_Selina_
Zakorzenienie

Cytat:
Tematu tego faga...a nie będę już poruszać bo szkoda słów. Ale zadziwiające jest ile nieszczęść naraz dotknęło tą biedną dziewczynę... Słowa współczucia to za mało. Ale teraz czeka ją największa batalia...
Powiem Wam, że mnie na ten moment najbardziej trapi właśnie to, że jednego dnia jest wszystko dobrze a następnego może się rozegrać dramat. Asiula dla mnie to, co napisałaś, że te nasze dzieci z dnia na dzień są coraz większe i "jakby co" również z dnia na dzień ich szanse rosną nie są głupotą, bo ja o tym często myślę. Mam w bliskiej rodzinie wcześniaka, przechodziłam przez to nie jako matka i nie wiem czy bym udźwignęła ten stres gdyby mnie to spotkało. Ale musi być dobrze, musi być terminowo!

Selina "szapoba" dla Twojego partnera za akcję na warsztatach! Zaimponował mi!

Odnośnie spania: ja śpię jak zabita, budzę się koło 6.00 wyspana (i mam swój kochany malutki budzik, który zaczyna dzień między 5.00 a 6.00 ). Czasem wieczorem zajmuje mi chwilę zanim się ułożę ale potem to już śpię jak kamień.
Jestem z niego naprawdę dumna

Stary 2017-11-10, 12:51   #4234
kasia6713
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czaro_dziejkaa Pokaż wiadomość
My mieliśmy taki i super się sprawdził. Ten materiał się bez problemu ściąga i pierze. I dziecko na tym stabilnie leży, bo to jest miękkie. Taki hamaczek się robi
https://www.mimulo.pl/lezaczek-kapie...gaAu6JEALw_wcB

Też super! I śmieszne pieniądze kosztuje! Dzięki
Trochę wystraszylam się tych historii z bateriami w gąbce...

Stary 2017-11-10, 12:52   #4235
czaro_dziejkaa
Zadomowienie

Cytat:
Nim nadrobię wieczorne i poranne posty muszę powiedzieć, że spotkały mnie dziś dwie wiekopomne chwile, nie wiem która bardziej :

Pojechałam ok. 9.00, byłam pewna że o tej godzinie będzie pusto ale przecież jutro dzień wolny więc ludzie się zbroją jak na koniec świata
Stanęłam do kasy, przede mną dwóch facetów. Jednak pani kasjerka mimo to że byłam w kurtce (rozpiętej) w odróżnieniu od panów zauważyła mój brzuszek. I powiedziała (bardzo stanowczo), że zaprasza mnie na początek. Jako, że miałam trzy produkty i przede mną objazdówka w celu załatwiania róznych spraw to chętnie skorzystałam. I nie było problemu, że cała taśma już załadowana zakupami panów ani to, że przejście było zastawione ich wózkami - pani puściła mnie przejściem, które należało do zamkniętej kasy obok. Brawo pani kasjerka Ania z Biedronki przy Weteranów w Radzyminie!

Zabieram się do czytania
Gratulacje pani mgr!!!

czaro_dziejkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-10, 12:56   #4236
kasia6713
Zakorzenienie

Cytat:

Zabieram się do czytania
Super!
I gratuluję mgr!

Stary 2017-11-10, 12:57   #4237
_Selina_
Zakorzenienie

Dziewczyny mały off top wróciła stara wersja aplikacji wizaż

Piszę z telefonu, staram się sprawdzać co napisałam, ale czasami telefon "wie lepiej"
Stary 2017-11-10, 13:03   #4238
Lunak
Wtajemniczenie

Mamusie marcowe 2018 cz. 4

Torrence, gratuluje strasznie szybko dyplom wyrobili (brawa dla nich). Ja zawsze z pół roku czekałam na papiery z uczelni zawsze.

I jeszcze większe brawa dla pani kasjerki mnie ostatnio kasjer tylko zapytał który to miesiąc jak juz po odstaniu w kolejce płaciłam za zakupy i nie umiałam sie szybko zebrac

Spędziłam 2 godziny w kuchni. Mam z 3 tuziny ciasteczek kruchych z czekolada i w piekarniku jeszcze sernik (pierwszy w życiu! mam nadzieje, ze wyjdzie). Zjadłam obiad i jeszcze czeka mnie sprzątanie mieszkania, a nie mam sił juz. Zaprosiłam koleżanki z pracy na taką posiadówke i chyba sie ze swoimi możliwościami przeliczyłam

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Edytowane przez Lunak
Czas edycji: 2017-11-10 o 13:10
Lunak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-10, 13:16   #4239
Mecassie
Zakorzenienie

Torrence No to Gratuluję pani mgr!

A i wczoraj też doświadczyłam tego cudu w Biedrze!
Za to dzisiaj byłam w sparze osiedlowym o 10:00 i już nie było pieczywa w ogole (zawsze jest tam multum) a kolejka do mięsa i wędlin na 20osób same stare ropuchy żadna się nie kwapiła żeby mnie przepuścić także po 5minutach stania i nie ruszenia się nawet o krok zrezygnowałam...

Czaro-dziejka Fajne to coś do wanienki
Mecassie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-10, 13:20   #4240
Lunak
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Mecassie Pokaż wiadomość
Torrence No to Gratuluję pani mgr!

A i wczoraj też doświadczyłam tego cudu w Biedrze!
Za to dzisiaj byłam w sparze osiedlowym o 10:00 i już nie było pieczywa w ogole (zawsze jest tam multum) a kolejka do mięsa i wędlin na 20osób same stare ropuchy żadna się nie kwapiła żeby mnie przepuścić także po 5minutach stania i nie ruszenia się nawet o krok zrezygnowałam...

Przeciez jutro jest zamknięte te trzeba zakupy zrobic takie na miesiąc nie rozumiem tego podejścia u ludzi. A stare baby to juz w ogóle przechodzą same siebie. Choć ja dzis nie mogę narzekać. Na bardzo miłą starszą panią w autobusie, która próbowała ustawić do pionu jakiegoś chłopa zeby mi miejsce zrobił. Chłop sprawe olał, bo miał słuchawki w uszach, ale mi sie miło zrobiło, bo po raz pierwszy ktoś sam z siebie zauważył, ze ja w ciąży (i to na dodatek w płaszczu)

Stary 2017-11-10, 13:23   #4241
parapet
Zadomowienie

Torrence, gratulacje!
I dla pani w Biedronce

Selina, czy to co miał na sobie ważyło tyle co ciąża? Bo u nas ten przebrany pan siadał i chodził jak ciężarna

Paczka rzekomo omyłkowo została oznaczona jako dostarczona, pozostaje w doręczeniu Mąż się dodzwonił
parapet jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-10, 13:24   #4242
Ilsa Lund
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Jolinko Pokaż wiadomość
Ok, dzięki za info. to że mnie do dnia porodu muszą trzymać i później macierzyński mam zaklepany to wiem, chodziło mi raczej o sam fakt czy muszę coś podpisać nowego do tego czasu porodu.
Ja akurat nic nie podpisywałam, dostałam poleconym informację z podpisem z HR że przedłużają mi do dnia porodu Ale może Ty będziesz musiała podpisać jakiś aneks
Cytat:

super, ledwie południe minęło a tu taki miły dzień

Ja byłam na Thorze w kinie, nie wszystko rozumiałam bo to jest jakaś kontynuacja ale było nawet zabawnie Tylko znowu mnie dopadła senność i ciągle się musiałam sama wybudzać

Lecę z psem i odebrać paczkomaty Jeden to jego worki do nieczystości a drugi to nie pamiętam więc będę mieć niespodziankę

Ilsa Lund jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-10, 13:25   #4243
Mecassie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lunak Pokaż wiadomość
Przeciez jutro jest zamknięte te trzeba zakupy zrobic takie na miesiąc nie rozumiem tego podejścia u ludzi. A stare baby to juz w ogóle przechodzą same siebie. Choć ja dzis nie mogę narzekać. Na bardzo miłą starszą panią w autobusie, która próbowała ustawić do pionu jakiegoś chłopa zeby mi miejsce zrobił. Chłop sprawe olał, bo miał słuchawki w uszach, ale mi sie miło zrobiło, bo po raz pierwszy ktoś sam z siebie zauważył, ze ja w ciąży (i to na dodatek w płaszczu)

Ooo to trafiłaś na jakiś moherowy wyjątek ej one kupowały po 3 bochenki chleba

Stary 2017-11-10, 13:27   #4244
parapet
Zadomowienie

I dobrze, w niedzielę będzie pusto w sklepach

A wtedy ja będę robić zaopatrzenie o ile coś zostanie
parapet jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-10, 13:30   #4245
Mecassie
Zakorzenienie

Idę na drzemkę :siewa:

Stary 2017-11-10, 13:34   #4246
_Selina_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez parapet Pokaż wiadomość
Torrence, gratulacje!
I dla pani w Biedronce

Selina, czy to co miał na sobie ważyło tyle co ciąża? Bo u nas ten przebrany pan siadał i chodził jak ciężarna

Paczka rzekomo omyłkowo została oznaczona jako dostarczona, pozostaje w doręczeniu Mąż się dodzwonił
Nie, ale sam przyznał, że zdaje sobie sprawę, że on miał o wiele lżej. Pokazywali na nim pierwszą pomoc. Jak musiał wstać z pozycji leżącej na podłodze to później sam się śmiał, że lekko nie było bo brzuch mu przeszkadzał musiał się najpierw przekręcić na bok i na kolana, widziałam siebie

Piszę z telefonu, staram się sprawdzać co napisałam, ale czasami telefon "wie lepiej"
Stary 2017-11-10, 13:35   #4247
lelowa
Zakorzenienie

Hej. Ja juz po wizycie. Nic tylko sie zalamac. Glukoza wyszla zle, do powtorki
lelowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-10, 13:35   #4248
_Selina_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lelowa Pokaż wiadomość

Stary 2017-11-10, 13:36   #4249
Kornelciaczek
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Mecassie Pokaż wiadomość
Ooo to trafiłaś na jakiś moherowy wyjątek ej one kupowały po 3 bochenki chleba

A może ma wnuki lub rodzina się zjeżdża?? Poza tym starsi ludzie mrożą pieczywo, by nie chodzić za często, a zarazem mniej pieniędzy wydawać.

Może i te starsze Panie są wkur!@#$%^&, ale bez przesady ciekawe jakie my będziemy. Poza tym, ja jestem w ciąży i nie liczę na ulgi typu wpuszczę Cię w kolejce itp. Czy same wcześniej puszczałyście?? Ja np. sporadycznie. Poza tym, w moim przypadku i rozpięta kurtka nie pomoże, bo nikt nie zauważy. Jakoś moi przełożeni też mają gdzieś, że jestem w ciąży i po mimo trzech rozmów nie dotarło do nich, więc co... Gdy będę oficjalnie potrzebna to idę na zwolnienie. Życie.
Kornelciaczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-10, 13:39   #4250
Lunak
Wtajemniczenie

Lelowa mus to mus i dla siebie i dziecka bedziesz musiała jeszcze raz przez to przejsc. Szybko musisz zrobic powtórkę?

Stary 2017-11-10, 13:43   #4251
lelowa
Zakorzenienie

Ja sie juz nie boje picia, fakt przedtem mnie to napawalo lekiem ale teraz bardziej sie boje, ze znowu bedzie zly wynik i cukrzyca...
Ginka cos wspomniala, ze moze zjadlam za duzo poprzedniego dnia i moze to tylko to, oby.
Stary 2017-11-10, 13:46   #4252
czaro_dziejkaa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez lelowa Pokaż wiadomość
Ojej Ale za wysoki cukier Ci wyszedł, czy ogólnie badanie źle zrobione?

czaro_dziejkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-10, 13:47   #4253
Mecassie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kornelciaczek Pokaż wiadomość
A może ma wnuki lub rodzina się zjeżdża?? Poza tym starsi ludzie mrożą pieczywo, by nie chodzić za często, a zarazem mniej pieniędzy wydawać.

Może i te starsze Panie są wkur!@#$%^&, ale bez przesady ciekawe jakie my będziemy. Poza tym, ja jestem w ciąży i nie liczę na ulgi typu wpuszczę Cię w kolejce itp. Czy same wcześniej puszczałyście?? Ja np. sporadycznie. Poza tym, w moim przypadku i rozpięta kurtka nie pomoże, bo nikt nie zauważy. Jakoś moi przełożeni też mają gdzieś, że jestem w ciąży i po mimo trzech rozmów nie dotarło do nich, więc co... Gdy będę oficjalnie potrzebna to idę na zwolnienie. Życie.
Nie lubię 90% starszych ludzi i tyle. Są dla mnie nieuprzejmi na każdym kroku, już nawet pal licho z ciąża.
Ja liczę na przepuszczanie bo w sumie dlaczego nie ? Jestem z osób która dość często przepuszczała kobiety w ciąży, z małym dzieckiem czy tą starszą osobę która widziałam że jest schorowana także miło by było jakby ktoś to w końcu odwzajemnił.
A moi przełożeni sami powiedzieli ze będzie im beze mnie bardzo ciężko ale chcą żebym wykorzystała czas ciąży na odpoczynek i regenerację sił bo będą mi potrzebne.

Stary 2017-11-10, 14:15   #4254
lelowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czaro_dziejkaa Pokaż wiadomość
Ojej Ale za wysoki cukier Ci wyszedł, czy ogólnie badanie źle zrobione?

Za wysoki, po godzinie 180, po 2 - 158.
Stary 2017-11-10, 14:19   #4255
Ilsa Lund
Zakorzenienie

Cytat:
mnie ostatnio kasjer tylko zapytał który to miesiąc jak juz po odstaniu w kolejce płaciłam za zakupy i nie umiałam sie szybko zebrac
To sobie walnął uprzejmą gadkę-szmatkę a zawołać Cię przedtem do kasy to po co
Cytat:
Napisane przez Kornelciaczek Pokaż wiadomość
Chyba te kobiety na ostatnich nogach, w takim stadium jak sama jestem to się wstydziłam że kobieta może nie być w ciąży i wyjdę na wstrętną chamkę, która wytyka ludziom tuszę Chyba muszę zacząć się wpraszać

Ilsa Lund jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-10, 14:31   #4256
Lunak
Wtajemniczenie

Kornelciaczek, tu nie chodzi o nasze jakies czepialstwo, widzimisie itd. Każdy wiek rządzi sie swoimi prawami. Niekiedy naprawdę ciezko jest stać w kolejce razem ze wszystkimi. Idąc na badania nie domagam sie zebym weszła bez kolejki. Czekam ze wszystkim. I nie mam na tyle odwagi zeby zwracać komuś uwagę, ze powinien mnie przepuścić, bo w ciąży (z Komą juz o tym pisałyśmy kiedyś). To powinien byc wyrobiony nawyk u innych ludzi, ze widzi ciężarna, to ją przepuszcza. A nie, ze idę pomału w biedrze (wąskie alejki) to nie mozna mnie wyprzedzić) i słyszę za sobą głos co sie tak wlekę, nawet jak przeproszę, ze szybciej nie mogę, bo w ciąży jestem (od jakiegoś czasu mam tak wolne tempo chodzenia, ze mnie to na poczatku denerwowało i do tego ciągła zadyszka) to nawet poblazliwego uśmiechu nie ma. Smutno w takich chwilach.

Odkurzcie za mnie ciastkami sie odwdzięczę

Stary 2017-11-10, 14:32   #4257
_Selina_
Zakorzenienie

Cytat:
Kornelciaczek, tu nie chodzi o nasze jakies czepialstwo, widzimisie itd. Każdy wiek rządzi sie swoimi prawami. Niekiedy naprawdę ciezko jest stać w kolejce razem ze wszystkimi. Idąc na badania nie domagam sie zebym weszła bez kolejki. Czekam ze wszystkim. I nie mam na tyle odwagi zeby zwracać komuś uwagę, ze powinien mnie przepuścić, bo w ciąży (z Komą juz o tym pisałyśmy kiedyś). To powinien byc wyrobiony nawyk u innych ludzi, ze widzi ciężarna, to ją przepuszcza. A nie, ze idę pomału w biedrze (wąskie alejki) to nie mozna mnie wyprzedzić) i słyszę za sobą głos co sie tak wlekę, nawet jak przeproszę, ze szybciej nie mogę, bo w ciąży jestem (od jakiegoś czasu mam tak wolne tempo chodzenia, ze mnie to na poczatku denerwowało i do tego ciągła zadyszka) to nawet poblazliwego uśmiechu nie ma. Smutno w takich chwilach.

Odkurzcie za mnie ciastkami sie odwdzięczę

Zgłaszam się, ale za ogórki

Stary 2017-11-10, 14:39   #4258
Lunak
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez _Selina_ Pokaż wiadomość
Zgłaszam się, ale za ogórki

Mogą byc ogórki. Konserwowe albo kiszone. Pozwolę wybrac :p (ale jak kiszone, to bedziesz musiała mycie podłogi w pakiet włączyć)

Stary 2017-11-10, 14:42   #4259
Torrence
Wtajemniczenie

Dziękuję za wszystkie miłe słowa
Cytat:
mnie ostatnio kasjer tylko zapytał który to miesiąc jak juz po odstaniu w kolejce płaciłam za zakupy i nie umiałam sie szybko zebrac
Chyba zostawię bez komentarza

Cytat:
Napisane przez parapet Pokaż wiadomość
I dobrze, w niedzielę będzie pusto w sklepach

A wtedy ja będę robić zaopatrzenie o ile coś zostanie
E bez przesady, tak pusto nie będzie Jeśli chodzi o pieczywo to w większości supermarketów podpiekają mrożone na miejscu i jest codziennie świeży, nawet w niedzielę

Lelowa mogę przybić piątkę... Ja dziś robiłam mocz i wyniki też zepsuły mi dobrą passę dzisiejszego dnia Białko 25 (miałam już taki wynik i wiem, że nie jest tragedią, moja koleżanka przy stanie przedrzucawkowym miała w tysiącach) ale nowość to glukoza - 50. Wiem, że nie powinno jej być ale nawet nie wiem, czy to dużo czy mało No i pojedyncze kryształy szczawianu wapnia - klasyka Muszę się wypłukać. Dobre tylko to, że bakterie nie wróciły.
Stary 2017-11-10, 14:51   #4260
julietta83
Zakorzenienie

u mnie w końcu z moczem lepiej, tylko nieliczne bakterie, ale brak białka i innych świństw
może w końcu nauczyłam się pobierać próbkę

z nudów pokupiłabym trochę rzeczy, ale nie mam gdzie trzymać
klienci na tapczan zrezygnowali, na szczęście jutro będą oglądać kolejni - w końcu się wkurzę i wystawię przed blok
julietta83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości