Mamusie marcowe 2018 cz. 4 - Strona 143 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-11-10, 15:01   #4261
Torrence
Wtajemniczenie

Dot.: Mamusie marcowe 2018 cz. 4

Cytat:
Napisane przez Lunak Pokaż wiadomość
Torrence, gratuluje strasznie szybko dyplom wyrobili (brawa dla nich). Ja zawsze z pół roku czekałam na papiery z uczelni zawsze.
Pół roku?!?! Masakra! Na mojej uczelni piszą, że miesiąc po obronie będzie dyplom. U mnie trwało to chwilkę dłużej ale to absolutnie nie ich wina bo akurat ja miałam opóźnienie z fromalnościami

A odnośnie znieczulicy to mnie bardziej smuci to zjawisko u osób w sile wieku, wśród naszego pokolenia czy naszych rodziców. Mina pana (właśnie tak mniej-więcej w wieku mojego taty), którego "wygryzłam" z kolejki bezcenna, pewnie gdyby nie to, że pani kasjerka zdawała się być zdecydowaną osobą to by zaprotestował. miałam chęć mu język pokazać
Zapomniałam jeszcze dodać, że podeszłam do kasy z tym koszykiem sklepowym a zwykle zostawia się je przed taśmą no i nie wiedziałam, co mam z nim zrobić to pan ochroniarz wziął go ode mnie i odniósł No iście królewskie przyjęcie miałam w tej biedrze dzisiaj
Stary 2017-11-10, 15:06   #4262
lelowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Torrence Pokaż wiadomość
Dziękuję za wszystkie miłe słowa

Chyba zostawię bez komentarza

E bez przesady, tak pusto nie będzie Jeśli chodzi o pieczywo to w większości supermarketów podpiekają mrożone na miejscu i jest codziennie świeży, nawet w niedzielę

Lelowa mogę przybić piątkę... Ja dziś robiłam mocz i wyniki też zepsuły mi dobrą passę dzisiejszego dnia Białko 25 (miałam już taki wynik i wiem, że nie jest tragedią, moja koleżanka przy stanie przedrzucawkowym miała w tysiącach) ale nowość to glukoza - 50. Wiem, że nie powinno jej być ale nawet nie wiem, czy to dużo czy mało No i pojedyncze kryształy szczawianu wapnia - klasyka Muszę się wypłukać. Dobre tylko to, że bakterie nie wróciły.
Przybijamm ech. Mi te wyniki tez strasznie zepsuly dzien. Nie chce miec tej cholernej cukrzycy, teraz bede sie martwic. Jeszcze cos mi w moczu powychodzilo nie tak.
lelowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-10, 15:07   #4263
_Selina_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lunak Pokaż wiadomość
Mogą byc ogórki. Konserwowe albo kiszone. Pozwolę wybrac (ale jak kiszone, to bedziesz musiała mycie podłogi w pakiet włączyć)

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Haha no kiszone, ale później będziesz mnie musiała przez okno wyrzucić bo mi kręgosłup wysiądzie

Piszę z telefonu, staram się sprawdzać co napisałam, ale czasami telefon "wie lepiej"
_Selina_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-10, 15:09   #4264
Torrence
Wtajemniczenie

Lelowa a za ile czasu będziesz musiała powtórzyć tą glukozę? Czy na chwilę obecną dał Ci jakieś zalecenia?
Stary 2017-11-10, 15:12   #4265
gosza_m
Zakorzenienie

GG do gosza_m

Nawet nie mówcie o zakupach dziś, mnie to niestety czeka. W lodówce mam tylko jajka i żółty ser. Kompletnie zapomniałam, że jutro święto i chciałam męża wysłać.
No nic trzeba się pozbierać i ruszyć na łowy.
Jeszcze do moich chłopaków na cmentarz chcę podskoczyć.

Glukoza mnie czeka w przyszłym tygodniu. Aż się boję. I będę musiała już jechać przed godz. 7 rano, bo potem w labie robi się taka kolejka, sami emeryci i można zapomnieć, by ciężarną przepuścili.
A z przepuszczaniem samemu, to ja właśnie w labie robiłam batalię o to, czy przyszła kobieta z małym dzieckiem, czy ciężarna na głos mówiłam, by przepuścić panie. Bo krzeseł to tam jest mnóstwo, ale jeszcze więcej pacjentów i pani w ciąży może stać...

Pick me. Choose me. Love me

Kubuś 23.12.15- 19tc
Mateusz 15.03.17- 21tc
Joasia 25.03.18
gosza_m jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-10, 15:14   #4266
muszkaaa8
Zakorzenienie

Hejo

Gratuluje wszystkich udanych wizyt Ale te dzieciaki rosną
Mówiłyście, że koło 20 tygodnia brzuch skacze do przodu i chyba u mnie się to sprawdziło. Od wczoraj jakiś taki większy

Przyszły mi dzisiaj ciuchy z Aliexpress dla dzidka i powiem wam, że jestem mega zadowolona Jakość i materiał super Ciekawa jestem jeszcze jak będzie po praniu

Cytat:
Napisane przez Kornelciaczek Pokaż wiadomość

Może i te starsze Panie są wkur!@#$%^&, ale bez przesady ciekawe jakie my będziemy. Poza tym, ja jestem w ciąży i nie liczę na ulgi typu wpuszczę Cię w kolejce itp. Czy same wcześniej puszczałyście?? Ja np. sporadycznie. Poza tym, w moim przypadku i rozpięta kurtka nie pomoże, bo nikt nie zauważy. Jakoś moi przełożeni też mają gdzieś, że jestem w ciąży i po mimo trzech rozmów nie dotarło do nich, więc co... Gdy będę oficjalnie potrzebna to idę na zwolnienie. Życie.

Oczywiście fajnie jest jak ktoś zauważy, pomyśli o Tobie i Cie przepuści no ale nie wymagam tego od ludzi. Sama jakoś nie specjalnie zwracałam uwagę na kobiety w ciąży w kolejkach. Jak widziałam, że ktoś się źle czuje, czy zmęczoną kobietę z wielkim brzuchem to tak ale nie było to regułą.

A starsi ludzie, cóż Tak jak i z młodymi - jedni są w porządku a inni nie

20.05.2017
muszkaaa8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-10, 15:24   #4267
lelowa
Zakorzenienie

Cytat:
Lelowa a za ile czasu będziesz musiała powtórzyć tą glukozę? Czy na chwilę obecną dał Ci jakieś zalecenia?
Poczytac sobie o diecie i zaczac stosowac. Badanie mam powtirzyc pod koniec listopada.
Stary 2017-11-10, 15:41   #4268
Lunak
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez _Selina_ Pokaż wiadomość
Haha no kiszone, ale później będziesz mnie musiała przez okno wyrzucić bo mi kręgosłup wysiądzie

Piszę z telefonu, staram się sprawdzać co napisałam, ale czasami telefon "wie lepiej"

Oj nie byłoby tak zle przenocowalabym jakoś.

Cytat:
Pół roku?!?! Masakra! Na mojej uczelni piszą, że miesiąc po obronie będzie dyplom. U mnie trwało to chwilkę dłużej ale to absolutnie nie ich wina bo akurat ja miałam opóźnienie z fromalnościami

Niestety tak długo. Rekrutując sie na magisterkę musiałam donieść zaświadczenie z poprzedniej uczelni, ze jeszcze mi dyplomu nie wydali. Pozniej po mgr tez chyba do listopada od czerwca czekałam na dyplom i po podyplomówce dopiero w październiku były do odbioru, a dokumenty wszelkie złożyłam 5maja takie uroki moich uczelni

Lunak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-10, 15:47   #4269
karolka_boroweczka
Raczkowanie

Za mnie też nie miał kto odkurzyć i teraz leżę z zadyszką i bolącymi plecami
A tu jeszcze prasowanie czeka :-(

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
karolka_boroweczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-10, 15:48   #4270
Lunak
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez karolka_boroweczka Pokaż wiadomość
Za mnie też nie miał kto odkurzyć i teraz leżę z zadyszką i bolącymi plecami

Piątka ja w nagrodę maluje paznokcie

Lunak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-10, 16:10   #4271
alleyezonme
Zakorzenienie

Heja
Jak dobrze mieć w piątek wolne poszłam na basen, ale chyba nie tylko ja miałam wolne bo ludzi masa. Po drodze apteka i Rossmann. Byłam też w pepco ale nic nie wypatrzylam dla małego jakoś nic nie wpadło mi w oko oprócz kombinezonu który już mam później narobiłam trochę serial i zjadłam pizze na która miałam ochotę od jakiegoś czasu. No, żyć nie umierać wygrałam też na aukcji sukienkę - kupiłam większą że niby ciążowa będzie he he

Idę Was nadrabiać

---------- Dopisano o 16:10 ---------- Poprzedni post napisano o 16:02 ----------

Muszę kupić rajstopy ciążowe bi zwykle mnie już uciekają - polecacie jakieś konkretnie?

Jeśli życie to chwila, wykorzystam tą chwilę - tyle

alleyezonme jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-10, 16:14   #4272
_Dolly
Rozeznanie

Cytat:
Dziewczyny mały off top wróciła stara wersja aplikacji wizaż

Ja na tel nawet po aktualizacji mam dalej tą beznadziejną
Cytat:
Napisane przez alleyezonme Pokaż wiadomość
Muszę kupić rajstopy ciążowe bi zwykle mnie już uciekają - polecacie jakieś konkretnie?
Ja kupiłam w Rossmannie Całkiem niezłe, tylko mają szewki po bokach brzucha które widać pod gładką jednobarwną sukienką
_Dolly jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-10, 16:27   #4273
muszkaaa8
Zakorzenienie

Cytat:

Ja mam z Gatty i są całkiem ok

20.05.2017
Stary 2017-11-10, 16:39   #4274
Kiwi18
Zadomowienie

GG do Kiwi18

Dzień dobry
Witam sie w półmetku ciąży 20+0
Gratuluję udanych wizyt
Ja mam rajstopy z rossmana.
Dzis na obiad miałam ryż z jabłkiem dobre było

Kiwi18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-10, 16:50   #4275
parapet
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez lelowa Pokaż wiadomość
Hej. Ja juz po wizycie. Nic tylko sie zalamac. Glukoza wyszla zle, do powtorki
Cytat:
Lelowa mogę przybić piątkę... Ja dziś robiłam mocz i wyniki też zepsuły mi dobrą passę dzisiejszego dnia Białko 25 (miałam już taki wynik i wiem, że nie jest tragedią, moja koleżanka przy stanie przedrzucawkowym miała w tysiącach) ale nowość to glukoza - 50. Wiem, że nie powinno jej być ale nawet nie wiem, czy to dużo czy mało No i pojedyncze kryształy szczawianu wapnia - klasyka Muszę się wypłukać. Dobre tylko to, że bakterie nie wróciły.
Co tu ukrywać. Sypiemy się dziewczyny Liczyłam się z tym, że wyniki będą się psuć, ale miałam nadzieję, że później.
Lelowa, mnie ta wczorajsza morfologia też totalnie rozbiła Boję się tego obciążenia glukozą i już kombinuję co dzień wcześniej zjeść na kolację Nie wiedziałam, że się to powtarza, bo to jest jednak dość trudne dla organizmu badanie.
A pamiętasz co jadłaś?

Cytat:
Napisane przez muszkaaa8 Pokaż wiadomość
Ja mam z Gatty i są całkiem ok
Też polecam te z gatty

---------- Dopisano o 16:50 ---------- Poprzedni post napisano o 16:48 ----------

A paczka dojechała Już podpisana była, odbiór bez pokwitowania.
"Nie wyrobiliśmy się z kolegami wczoraj"

Raz już miałam taki numer z kurierem, że się za mnie podpisał i paczka figurowała w systemie jako dostarczona, ale umówił się na następny dzień i był o ustalonej godzinie.
parapet jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-10, 16:54   #4276
lelowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez parapet Pokaż wiadomość
Co tu ukrywać. Sypiemy się dziewczyny Liczyłam się z tym, że wyniki będą się psuć, ale miałam nadzieję, że później.
Lelowa, mnie ta wczorajsza morfologia też totalnie rozbiła Boję się tego obciążenia glukozą i już kombinuję co dzień wcześniej zjeść na kolację Nie wiedziałam, że się to powtarza, bo to jest jednak dość trudne dla organizmu badanie.
A pamiętasz co jadłaś?

Też polecam te z gatty

---------- Dopisano o 16:50 ---------- Poprzedni post napisano o 16:48 ----------

A paczka dojechała Już podpisana była, odbiór bez pokwitowania.
"Nie wyrobiliśmy się z kolegami wczoraj"

Raz już miałam taki numer z kurierem, że się za mnie podpisał i paczka figurowała w systemie jako dostarczona, ale umówił się na następny dzień i był o ustalonej godzinie.
Po 21 jedlismy pomarancze, to na pewno. Nie pamietam co na kolacje. Ginka mowila, ze przed badaniem nie jesc nic po 18 poprzedniego dnia.
Obciazenie jest na pewno. Ale z jednej strony ciesze sie, ze moge powtorzyc bo jak czytam to po takim wyniku od razu kieruja do poradni :/ Ten pierwszy wynik przekroczony mam o 1, drugi o 3 no ale jednak.
Stary 2017-11-10, 16:55   #4277
_Selina_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _Dolly Pokaż wiadomość
Ja na tel nawet po aktualizacji mam dalej tą beznadziejną
Ja kupiłam w Rossmannie Całkiem niezłe, tylko mają szewki po bokach brzucha które widać pod gładką jednobarwną sukienką
Musisz odinstalować i zainstalować ponownie

Stary 2017-11-10, 17:00   #4278
asiula1306
Zakorzenienie

Cytat:
Heja
Jak dobrze mieć w piątek wolne poszłam na basen, ale chyba nie tylko ja miałam wolne bo ludzi masa. Po drodze apteka i Rossmann. Byłam też w pepco ale nic nie wypatrzylam dla małego jakoś nic nie wpadło mi w oko oprócz kombinezonu który już mam później narobiłam trochę serial i zjadłam pizze na która miałam ochotę od jakiegoś czasu. No, żyć nie umierać wygrałam też na aukcji sukienkę - kupiłam większą że niby ciążowa będzie he he

Idę Was nadrabiać

---------- Dopisano o 16:10 ---------- Poprzedni post napisano o 16:02 ----------

Ja mam i z Gatty i z rossmana i lubie tylko te pierwsze. Te z Rossmana mi zjeżdżają, są niskie jak na ciążowe i uciskaja brzuch. I dzięki za przypomnienie bo musze dziś kupić

asiula1306 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-10, 17:06   #4279
Jolinko
Zadomowienie

Ale miałam ucztę obiadowa... ooo teraz dogorywam na łożu ale muszę też ogarnąć chatę, mąż zadeklarował się wusprzatac łazienkę ale poszedł do garażu i wróci nie wiadomo Kiedy! Cwana bestia!! Pewnie liczy że posprzątam, o takiego mu

Mnie jeszcze nikt nigdzie nie przepuścić ani miejsca nie ustąpił, chyba mieszkam w jakimś "dziadowskim" miejscu

Dopytalam dziś w pracy o moja umowę, menagerka mi powiedziała że firma jest prorodzinna i raczej będę miała gdzie wrócić po urlopach. No zobaczymy, coś mi się wierzyć nie chce...

Nie malowalam paznokci odkąd się dowiedziałam że jestem w ciąży, chyba jestem też jakaś zaboboniasta heh

Jutro zabieram męża do kina i na kolację z racji jego imienin mam 2 sukienki w które się jeszcze wbijam i mam dylemat jak baba w ciąży (bo 2 to już przecież wybór że ho ho)

Torrence gratulacje mgr i takiej akcji w Biedrze

E 3 chleby to jeszcze nic, moja tesciowka mówiła że kobieta przed nią 8 brała. Heh, a druga 6. A ona 1, i się zastanawiała czy Ci ludzie sam chleb jedzą ??

Jolinko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-10, 17:14   #4280
pretty_girl19892
Zakorzenienie

GG do pretty_girl19892

Cytat:
Napisane przez lelowa Pokaż wiadomość
Hej. Ja juz po wizycie. Nic tylko sie zalamac. Glukoza wyszla zle, do powtorki

Myślałam że jak wyniki wyjdą źle to pd razu diagnozuja cukrzycę ciążowa, a nie każą powtarzać jeszcze?

PM 2017
pretty_girl19892 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-10, 17:16   #4281
_Selina_
Zakorzenienie

Dziewczyny zastanawiałyście się nad pobieraniem krwi pępowinowej?

Stary 2017-11-10, 17:20   #4282
pretty_girl19892
Zakorzenienie

GG do pretty_girl19892

Cytat:
Hejo

Gratuluje wszystkich udanych wizyt Ale te dzieciaki rosną
Mówiłyście, że koło 20 tygodnia brzuch skacze do przodu i chyba u mnie się to sprawdziło. Od wczoraj jakiś taki większy

Przyszły mi dzisiaj ciuchy z Aliexpress dla dzidka i powiem wam, że jestem mega zadowolona Jakość i materiał super Ciekawa jestem jeszcze jak będzie po praniu
Pokaż co zamówiłas

PM 2017
Stary 2017-11-10, 17:21   #4283
Jolinko
Zadomowienie

Selina dzięki za info o aplikacji, zmieniłam i od razu lepiej wszystko hula 😉

Lunak to Ty dziś kulinarne szaleństwo odstawilas 😊 ciasteczka, serniczki no no

Jolinko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-10, 17:24   #4284
Ojoanna29
Zakorzenienie

Hej ho!
Jestem wykończona! Byliśmy oglądać wózki w m1, nie da się stamtąd wrócić, korki ogromniaste
Ale wózek chyba wybraliśmy co prawda nie było wszystkiego co chciałam zobaczyć, ale i tak sporo pojezdzilismy. Chyba weźmiemy Baby design lupo comfort w jakiejś wersji limited ze złotymi rurkami i jednak szary! dobrze się prowadzi, trochę ciężki, ale można wypiac łatwo gondole, spacerowka też ok, cena na naszą kieszeń bebetto jakiś taki sztywny mi się wydał, niektóre strasznie wielkie.. Ten rozstaw kol jakiś taki, miałam wrażenie że zajmie nam całe mieszkanie podoba nam się jeszcze adamex aspena, ale tu trudniej zdjąć gondole i kolory brzydsze

Czuję, że mi też posypala się morfologia, bo coś mnie wysypalo na twarzy :/ w poniedziałek się dowiem..

41/2018
Ojoanna29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-10, 17:30   #4285
punamama
Rozeznanie

Hej hej. Ja już po pracy. Wracam do domu. Jeszcze nie czytalam dzisiejszych postow tylko cos z rana poczytalam że muszka po polowkowym gratulacje!

Ja sie tez dzisiaj nie czuje najlepiej. Brzuch mnie ciagnal wieczorem wczoraj tak ze nic nie moglam robic i w nocy chyba z 5 razy na siku wstawalam (jak nigdy bo do tej pory przesypialam cale noce). Dzisiaj w pracy tez nie najlepiej.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Stary 2017-11-10, 17:32   #4286
muszkaaa8
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny zastanawiałyście się nad pobieraniem krwi pępowinowej?
Mi mama o tym wspominała i muszę się dowiedzieć jak to z tym w ogóle jest. Musze gina o to zapytać dobrze, że mi przypomniałaś

Cytat:
Napisane przez pretty_girl19892 Pokaż wiadomość
Pokaż co zamówiłas

Jestem bardzo zadowolona Już patrze za kolejnymi rzeczami
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_1510325571.252284.jpg (126,0 KB, 45 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_1510325581.821074.jpg (109,8 KB, 41 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_1510325591.786074.jpg (91,6 KB, 46 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_1510325603.390081.jpg (95,6 KB, 43 załadowań)

20.05.2017
Stary 2017-11-10, 17:38   #4287
karolka_boroweczka
Raczkowanie

Cytat:
Mi mama o tym wspominała i muszę się dowiedzieć jak to z tym w ogóle jest. Musze gina o to zapytać dobrze, że mi przypomniałaś

Jestem bardzo zadowolona Już patrze za kolejnymi rzeczami
Ale ekstra! Jak z rozmiarami?

Stary 2017-11-10, 17:38   #4288
pretty_girl19892
Zakorzenienie

GG do pretty_girl19892

Muszka super ubranka
Też czekam na pake z alie

PM 2017
Stary 2017-11-10, 17:45   #4289
karolka_boroweczka
Raczkowanie

Dziękuję, za radę odnośnie aplikacji! 😀

Stary 2017-11-10, 17:48   #4290
alleyezonme
Zakorzenienie

Muszka podaj linki śliczne te rzeczy. Zwłaszcza pierwszy komplecik mi wpadł w oko

Jeśli życie to chwila, wykorzystam tą chwilę - tyle

alleyezonme jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości