Mamusie marcowe 2018 cz. 4 - Strona 145 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-11-10, 20:42   #4321
_Selina_
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie marcowe 2018 cz. 4

Cytat:
Napisane przez pretty_girl19892 Pokaż wiadomość
Ten chcecie kupic? On ma takie złote rurki
http://babydesign.eu/produkty/lupo-comfort-limited/

I na jakiej bazie i foteliku stanęło?
Wstępnie
Isofix baza 2wayfix
Fotelik pebble plus
Zobaczymy co się okaże w sklepie.

Piszę z telefonu, staram się sprawdzać co napisałam, ale czasami telefon "wie lepiej"
_Selina_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-10, 20:55   #4322
Ojoanna29
Zakorzenienie

Cytat:

Tak, chcemy ten
Nie widziałam na żywo tego koloru, ale trudno
Tż mnie zaskoczył, powiedział, że poczyta o bazach i fotelikach i coś dobierze do samochodu, mam nadzieję, że ten Cybex będzie ok
41/2018
Ojoanna29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-10, 21:20   #4323
punamama
Rozeznanie

Odniose sie do 3 spraw tu poruszanych:

Krwi pepowinowej nie oddam do banku komorek macierzystych. Duzo sie naczytalam o tym przy synku i jedyny wniosek to taki że lepiej, aby cala ta krew splynela do ciala noworodka niz mu ja zabierac. Najlepiej tez poprosic polozna zeby odczekala kilka minut z odcieciem pepowiny do czasu az przestanie tętnić.

Paznokcie maluje i to lakierami hybrydowymi, nie czytalam o zadnych przeciwwskazaniach.

Ubrania ciazawe sa brzydkie, zgadzam sie

Sent from my iPhone using Tapatalk
Stary 2017-11-10, 21:26   #4324
alleyezonme
Zakorzenienie

Ja też robię hybrydy, nie cierpię mieć niepomalowanych paznokci

Jeśli życie to chwila, wykorzystam tą chwilę - tyle

alleyezonme jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-10, 22:04   #4325
lelowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _Selina_ Pokaż wiadomość
Dziewczyny zastanawiałyście się nad pobieraniem krwi pępowinowej?

Piszę z telefonu, staram się sprawdzać co napisałam, ale czasami telefon "wie lepiej"
Ja sie zastanawialam dlugo nad tym w 1 ciazy. Ostatecznie sie nie zdecydowalam. Teraz mam jeszcze troche czasu i ponownie temat do przemyslenia.

---------- Dopisano o 20:53 ---------- Poprzedni post napisano o 20:52 ----------

Cytat:
Napisane przez xxxJuanaxxx Pokaż wiadomość

Swoha droga już coraz czesciej klienci pytaja mnie jak się czuje i chłopiec czy dziewczynka. Cześć osób jak potem dzwoni tez pyta o samopoczucie. Mile to bardzo

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
O to na pewno Zawsze jakis mily akcent dnia

---------- Dopisano o 20:57 ---------- Poprzedni post napisano o 20:53 ----------

Cytat:
Napisane przez parapet Pokaż wiadomość

Oj, to na pewno te pomarańcze. Na lutówkach wyczytałam, że nie wolno do kolacji owoców Rozsądna ginekolog z tym powtórzeniem, bo na bank będziesz miała dobry wynik
Naprawde? Jejku, bardzo mnie dzis pocieszylas Dziewczyny, ktore maja doswiadczenia z cukrzyca ciazowa nie zostawily mi dzis wielu zludzen, ze wynik sie poprawi. Ale na spokojnie poczekam, powtorze i wtedy bede sie martwic. No najwyzej czeka mnie dieta. Najbardziej jednak dobil mnie fakt, ktory wyczytalam na jakiejs stronie, ze u 80% kobiet ktore maja cukrzyce ciazowa za 10-20 lat rozwinie sie cukrzyca typu 2. Nie wiem czy to wiarygodne ale brzmi nie fajnie.

---------- Dopisano o 21:00 ---------- Poprzedni post napisano o 20:57 ----------

Cytat:
Napisane przez Brilliant Girl Pokaż wiadomość
Hejka

Lelowa -jaka szkoda ze nie wysszla ta glukoza oby to byl tylko blad glupi i nast wyszla dobrze

Ja dzisiaj caly dzien stednio sie czuje, gardlo pobolewa i szwagierka przyszla po poludniu pobawic sie z mala zebym mogla sie legnac. Ale jakos zasnac nie moglam. Jutro swieto to meza mam w domu i moge sie polenic
We wtorek Maluda ma urodzinki, prezent jest wiec jeszcze troszke, balony napelnimy helem i przyczepimy jak bedzie jeszcze spac i bedziemy czekac na reakcje az sama nie moge sie doczekac
Kurcze zeby cie nie rozlozylo akurat na corci urodzinki. Kuruj sie. Co jej kupiliscie? Balony z helem to swietny pomysl, moja mala tez je uwielbia.

---------- Dopisano o 21:02 ---------- Poprzedni post napisano o 21:00 ----------

Cytat:

Ooo identyczny jak moj tylko ladniejsze kolorki i torba

---------- Dopisano o 21:04 ---------- Poprzedni post napisano o 21:02 ----------

Cytat:
Napisane przez Ojoanna29 Pokaż wiadomość
Tak, chcemy ten
Tż mnie zaskoczył, powiedział, że poczyta o bazach i fotelikach i coś dobierze do samochodu, mam nadzieję, że ten Cybex będzie ok
W mojej opinii bedziesz zadowolona, nam sie swietnie sprawdzil A wasz na pewno juz ma wiecej ulepszen wzgledem starszych modeli.
lelowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-10, 22:13   #4326
Kornelciaczek
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Jolinko Pokaż wiadomość
Ale miałam ucztę obiadowa... ooo teraz dogorywam na łożu ale muszę też ogarnąć chatę, mąż zadeklarował się wusprzatac łazienkę ale poszedł do garażu i wróci nie wiadomo Kiedy! Cwana bestia!! Pewnie liczy że posprzątam, o takiego mu

Mnie jeszcze nikt nigdzie nie przepuścić ani miejsca nie ustąpił, chyba mieszkam w jakimś "dziadowskim" miejscu

Dopytalam dziś w pracy o moja umowę, menagerka mi powiedziała że firma jest prorodzinna i raczej będę miała gdzie wrócić po urlopach. No zobaczymy, coś mi się wierzyć nie chce...

Nie malowalam paznokci odkąd się dowiedziałam że jestem w ciąży, chyba jestem też jakaś zaboboniasta heh

Jutro zabieram męża do kina i na kolację z racji jego imienin mam 2 sukienki w które się jeszcze wbijam i mam dylemat jak baba w ciąży (bo 2 to już przecież wybór że ho ho)

Torrence gratulacje mgr i takiej akcji w Biedrze

E 3 chleby to jeszcze nic, moja tesciowka mówiła że kobieta przed nią 8 brała. Heh, a druga 6. A ona 1, i się zastanawiała czy Ci ludzie sam chleb jedzą ??

A ja robie hybryde, nie potrafie zyc bez pomalowanych. Malowalam tez wlosy, zabiegi na twarz te bezpieczne u kosmetyczki tez miałam. Jedyne co unikam solarium i odwolalam termin na odswiezenie makijażu permamentnego.
Kornelciaczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-10, 22:13   #4327
asiula1306
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _Selina_ Pokaż wiadomość
Też nie lubię takich bluzek, ale... zapisaliśmy się na sesję ciążową i w sumie taka bluzka nie byłaby głupia. Gdzie widziałaś? w jakiejś sieciówce?

Na sesje ciążowa rozumiem bo po to sesja jest żeby pokazać brzuszek w sieciowce to było ale nie pamiętam której, jak sobie przypomnę to ci napisze. Ale takie bluzki znajdziesz bez problemu w necie i pewnie taniej tamte akurat nie były specjalnie piękne
Cytat:
Napisane przez xxxJuanaxxx Pokaż wiadomość
też mam takie wrażenie. Na razie jeszcze chodze w nieciazowych rzeczach tylko takich które z założenia są luzniejsze. Niestety wszystkie ładne ciążowe rzeczy są w cenach 100+ za bluzkę i 250+ za sukienke i trochę szkoda mi kasy na te 3-4 miesiące. Kupilam tylko kilka rzeczy, w czyms do pracy muszę chodzić

Swoha droga już coraz czesciej klienci pytaja mnie jak się czuje i chłopiec czy dziewczynka. Cześć osób jak potem dzwoni tez pyta o samopoczucie. Mile to bardzo

Ja z ciążowych rzeczy to mam tylko spodnie, jedna sukienkę i dwie bluzki a reszta ciuchów jest sprzed ciąży bo ja jestem z tych co wola oversize wiec większość rzeczy na mnie do dziś pasuje
Cytat:
Napisane przez julietta83 Pokaż wiadomość
sukienki kupuję cały czas xs w normalnych sieciówkach, teraz sporo krojów luźniejszych, prostych i odcinanych powyżej talii
z ciążowych mam tylko jedne jeansy, legginsy i rajstopy
w domu często chodzę w dresach biodrówkach

myślałyście o sesji brzuszkowej?
nie lubię zdjęć studyjnych, a pogoda nie będzie odpowiednia na plener
mąż jest fotografem-amatorem i pewnie sami porobimy zdjęcia w jakiejś ciekawej scenerii
Nie myslalam o niej, nie jestem zwolenniczką takich sesji. Tzn za dużo się ich naogladalam i wszystkie wyglądają tak samo. Albo długa, zwiewna suknia z leśnym plenerem albo dziewczyna w koszuli rozpiętej i facet bez koszuli w jakimś studio. Może jakby fotograf miał oryginalny pomysł to ok. Mój mąż tez jest fotografem i nawet to nie skłania nas do robienia specjalnej sesji prędzej myślę o rodzinnej sesji jak się mały urodzi- coś w stylu kiczowato- śmiesznych zdjęć pod choinka w sweterkach z reniferami

asiula1306 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-10, 22:23   #4328
kasia6713
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez punamama Pokaż wiadomość
Odniose sie do 3 spraw tu poruszanych:

Krwi pepowinowej nie oddam do banku komorek macierzystych. Duzo sie naczytalam o tym przy synku i jedyny wniosek to taki że lepiej, aby cala ta krew splynela do ciala noworodka niz mu ja zabierac. Najlepiej tez poprosic polozna zeby odczekala kilka minut z odcieciem pepowiny do czasu az przestanie tętnić.

Paznokcie maluje i to lakierami hybrydowymi, nie czytalam o zadnych przeciwwskazaniach.

Ubrania ciazawe sa brzydkie, zgadzam sie

ja wogóle nie wiem skąd te opinie, że w ciąży nie powinno się robić hybryd. Wiecie, to jest na zasadzie:
-W ciąży nie powinno się robić hybryd.
-A dlaczego?
-Bo nie.

Ja sama hybryd nie noszę, ale kiedyś pytałam koleżankę i mówiła, że całą ciążę nosiła i dziecko zdrowe jak ryba Tylko mówi, że wiadomo, że do porodu trzeba mieć czyste paznokcie.

Podobnie ze szpilkami. Mama mi ostatnio mówiła, że mam przestać chodzić w szpilkach. Jak spytałam dlaczego, to powiedziała, że nie powinno się i już. Bo tak.
Chociaż, jak wiadomo, można się czepiać że się przewrócić można...

---------- Dopisano o 22:23 ---------- Poprzedni post napisano o 22:20 ----------

Dziewczyny, chyba odkryłam nową miłość... MANDARYNKI!
zjadłam dzisiaj jedną i zorientowałam się, że mogłabym jeszcze z 5 zjeść

No i pomarudziłam mężowi i w przyszły piątek albo sobotę idziemy wybierać wózek
kasia6713 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-10, 22:30   #4329
asiula1306
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasia6713 Pokaż wiadomość
ja wogóle nie wiem skąd te opinie, że w ciąży nie powinno się robić hybryd. Wiecie, to jest na zasadzie:
-A dlaczego?
-Bo nie.

Ja sama hybryd nie noszę, ale kiedyś pytałam koleżankę i mówiła, że całą ciążę nosiła i dziecko zdrowe jak ryba Tylko mówi, że wiadomo, że do porodu trzeba mieć czyste paznokcie.

Podobnie ze szpilkami. Mama mi ostatnio mówiła, że mam przestać chodzić w szpilkach. Jak spytałam dlaczego, to powiedziała, że nie powinno się i już. Bo tak.
Ja się ostatnio zastanawialam bo chciałam zrobić i w większości artykulow/poradników pisali ze można robić sama zaczęłam robić i kosmetyczka mi nie mówiła ze nie wolno a akurat mam do niej zaufanie. Powiedziała ze jeśli chodzi o inne zabiegi (chciałam oczyszczanie zrobic) to mówi ze ok ale bez aparatury- kawitacji, darsonwala i sonoforezy itp

W szpilkach nie chodzę bo siadają same z siebie na kręgosłup a w ciąży to jeszczr gorzej. No I ze względu na zmianę środka ciężkości jest większe ryzyko wyglebania się

Edytowane przez asiula1306
Czas edycji: 2017-11-10 o 22:31
Stary 2017-11-10, 22:33   #4330
Kornelciaczek
Wtajemniczenie

Cytat:
-A dlaczego?
-Bo nie.

---------- Dopisano o 22:23 ---------- Poprzedni post napisano o 22:20 ----------

Dziewczyny, chyba odkryłam nową miłość... MANDARYNKI!
zjadłam dzisiaj jedną i zorientowałam się, że mogłabym jeszcze z 5 zjeść

No i pomarudziłam mężowi i w przyszły piątek albo sobotę idziemy wybierać wózek
Co do szpilek chodzi oto, że zmienia nam się środek ciężkości. Nogi puchną, inne krążenie krwi i bolący kręgosłup. Myślę, że to też indywidualna kwestia.

Mandarynki jem już od połowy października. Uwielbiam, kocham, co tylko...

Moj nowy nabytek na ciaze. Jest ciepła, świetny krój i później podkreśli brzuszek.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg _20171110_222716.jpg (66,9 KB, 53 załadowań)

Edytowane przez Kornelciaczek
Czas edycji: 2017-11-10 o 22:41
Kornelciaczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-10, 22:36   #4331
lelowa
Zakorzenienie

Cytat:
-A dlaczego?
-Bo nie.

:
To tak jak z farbowaniem wlosow
Stary 2017-11-10, 22:40   #4332
Mecassie
Zakorzenienie

Przyszła do mnie wieczorem koleżanka z pizzą była pycha ale nie zjadłam jakoś mega dużo jak niekiedy tylko ładnie z umiarem

Cytat:
Napisane przez Ojoanna29 Pokaż wiadomość
Tak, chcemy ten
Kurde a mi właśnie się podobają wózki "zgniła zieleń"
Ten Baby Design też mi się podobał ale mężowi nie przypadł do gustu

Ilsa to Ty kiedyś podawałas link do tych poduch ciążowych gdzie były takie fajne kolorowe wzory ? chyba we flamingi, arbuzy itp.

Edytowane przez Mecassie
Czas edycji: 2017-11-10 o 22:42
Mecassie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-10, 22:45   #4333
_Selina_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asiula1306 Pokaż wiadomość
Na sesje ciążowa rozumiem bo po to sesja jest żeby pokazać brzuszek w sieciowce to było ale nie pamiętam której, jak sobie przypomnę to ci napisze. Ale takie bluzki znajdziesz bez problemu w necie i pewnie taniej tamte akurat nie były specjalnie piękne Ja z ciążowych rzeczy to mam tylko spodnie, jedna sukienkę i dwie bluzki a reszta ciuchów jest sprzed ciąży bo ja jestem z tych co wola oversize wiec większość rzeczy na mnie do dziś pasuje Nie myslalam o niej, nie jestem zwolenniczką takich sesji. Tzn za dużo się ich naogladalam i wszystkie wyglądają tak samo. Albo długa, zwiewna suknia z leśnym plenerem albo dziewczyna w koszuli rozpiętej i facet bez koszuli w jakimś studio. Może jakby fotograf miał oryginalny pomysł to ok. Mój mąż tez jest fotografem i nawet to nie skłania nas do robienia specjalnej sesji prędzej myślę o rodzinnej sesji jak się mały urodzi- coś w stylu kiczowato- śmiesznych zdjęć pod choinka w sweterkach z reniferami

Nie lubię zamawiać ubrań przez Internet... no nic poszukam może po jakichś mniejszych sklepach

_Selina_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-10, 22:49   #4334
punamama
Rozeznanie

Ja sesji ciazowej na 80% nie zrobie. Noworodkowa na 100% zrobie, juz nawet wybralam z fotografa i umowilam sie z nim wstepnie. Sama robie zdjecia ale wiem, ze po porodze moge byc na tyle zmeczona, ze nie dam rady w 8-10 dobie zrobic malej i nam fajnej sesji

Stary 2017-11-10, 22:50   #4335
Ilsa Lund
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mecassie Pokaż wiadomość
Ilsa to Ty kiedyś podawałas link do tych poduch ciążowych gdzie były takie fajne kolorowe wzory ? chyba we flamingi, arbuzy itp.
http://allegro.pl/poduszka-do-spania...774690697.html to ta aukcja

Ilsa Lund jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-10, 22:50   #4336
lelowa
Zakorzenienie

W przychodni sobie dzisiaj przypomnieli, ze jestem juz po 20tc i polozna bedzie do mnie przychodzic od nastepnej srody co tydzien.
Stary 2017-11-10, 22:52   #4337
asiula1306
Zakorzenienie

Cytat:
Ja sesji ciazowej na 80% nie zrobie. Noworodkowa na 100% zrobie, juz nawet wybralam z fotografa i umowilam sie z nim wstepnie. Sama robie zdjecia ale wiem, ze po porodze moge byc na tyle zmeczona, ze nie dam rady w 8-10 dobie zrobic malej i nam fajnej sesji

Ja kiedyś widziałam gdzieś w necie kulisy takiej sesji noworodkowej i trochę jestem spaczona zostało mi to w pamięci i nie chce wyjść no I jeśli przyjdzie nam ochota na taką sesje to zostanie ona tylko i wyłącznie w rodzinnym albumie, nie ujrzy Facebooka i insta

Lelowa, daj znać jak u ciebie przebiegna te wizyty bo ja chcę skorzystać z tego ale nie mam wyobrażenia jak to ma wyglądać a położna na takiej wizycie może sprawdzić np tetno dziecka i inne kwestie zdrowotne? Czy przychodzi tylko na pogadanki?

Czas edycji: 2017-11-10 o 22:53
Stary 2017-11-10, 22:52   #4338
Mecassie
Zakorzenienie

Cytat:

Też bym chciała taką sesję dla noworodka trzeba się zapisać "wstępnie" i potwierdzić w dzień narodzin... ciekawe czy będę o tym pamietać
Ciążowej sesji nie robię tym bardziej że pogoda do a studyjna mi się nie podoba

Stary 2017-11-10, 22:54   #4339
czaro_dziejkaa
Zadomowienie

Ja normalnie przedłużam paznokcie i robię hybrydy, włosy też farbowałam ostatnio.
W pierwszej ciąży to samo. Nawet do porodu miałam kolor na paznokciach, bo mnie wzięło dwa tygodnie przed terminem
Szpilki z bólem serca odłożyłam do szafy :'( Zaczął mnie bardzo bolec kręgosłup.
Mam teraz buty na słupku, niższym niż moje codzienne szpile i jest ok

czaro_dziejkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-10, 22:54   #4340
Mecassie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ilsa Lund Pokaż wiadomość
Ooo są takie śliczne Dziekuje, ale chyba zdrożały ?

Stary 2017-11-10, 22:54   #4341
punamama
Rozeznanie

Cytat:
Ja kiedyś widziałam gdzieś w necie kulisy takiej sesji noworodkowej i trochę jestem spaczona zostało mi to w pamięci i nie chce wyjść no I jeśli przyjdzie nam ochota na taką sesje to zostanie ona tylko i wyłącznie w rodzinnym albumie, nie ujrzy Facebooka i insta

Ja nie mam takiego podejscia. Moje dziecko jest wszedzie, na insta na fb, w albumach i na tapetach u babci i dziadka . Jak powie “mama wsytd “ to przestane wzucac ale nieskromnie powiem, ze zdjecia sa ladne wiec nie powinien sie wstydzic

Stary 2017-11-10, 22:56   #4342
asiula1306
Zakorzenienie

Dzisiaj byłam poszukać butów na zimę ale kurcze wszystko jest na obcasie. Te które są płaskie to takie sznurowane, trochę jak traperki. Będę chodzić w balerinach na zmianę z adidasami...

Stary 2017-11-10, 22:57   #4343
czaro_dziejkaa
Zadomowienie

Sesje ciążowe nigdy mi się nie podobały Noworodkowe też jakoś mnie nie powalają. Wszystkie na jedno kopyto.
Synkowi zrobiliśmy sesje na roczek i była naprawdę fajna. Takie dziecko już można fajnie ustawić, złapać w ruchu z zaskoczenia i zdjęcia są fajne i bardziej naturalne.

czaro_dziejkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-10, 22:59   #4344
Mecassie
Zakorzenienie

Cytat:
Dzisiaj byłam poszukać butów na zimę ale kurcze wszystko jest na obcasie. Te które są płaskie to takie sznurowane, trochę jak traperki. Będę chodzić w balerinach na zmianę z adidasami...

Ostatnio przymierzalam takie IMG_20171109_194527.jpg ocieplane. Ale mąż powiedział że z takim futerkiem to nie a reszta w CCC z tych typu "kozaki" to na obcasie i jak już mi się jakieś spodobały to były z Lasockiego za miliony monet.

Stary 2017-11-10, 23:00   #4345
lelowa
Zakorzenienie

Cytat:

Lelowa, daj znać jak u ciebie przebiegna te wizyty bo ja chcę skorzystać z tego ale nie mam wyobrażenia jak to ma wyglądać a położna na takiej wizycie może sprawdzić np tetno dziecka i inne kwestie zdrowotne? Czy przychodzi tylko na pogadanki?
To juz ci moge napisac. W 1 ciazy tez chodzila do mnie. Wizyta jest co tydzien, mierzy cisnienie, slucha serduszka i bada tetno. Pozniej oglada wyniki z karty ciazy, no i rozmowa na dany interesujacy mnie temat. Chyba najdluzej godzine u mnie byla, ale najczesciej pol godziny. Ja mi nie pasowal termin to przyjezdzala za dwa tygodnie, zawsze uprzedzala i telefonicznie umawialysmy wizyty.
Jakby mialy byc same pogadanki to chyba bym odmowila.
Stary 2017-11-10, 23:04   #4346
Brilliant Girl
Wtajemniczenie

Lelowa - ostatecznie wybrala sobie baze psiego patrolu to dostanie we wtorek, a 25 bede jej wyprawiac to wtedy dostanie reszte, bo sie wszyscy zlozyli i bede robic taki 1 prezent z kilku od wszystkich no i przyjecie niespodzianke bedzie miala. Mysle ze jej sie spodoba

Ja paznokcie tez maluje, nie hybrydy i ciagle slysze ze nie powinnam. Niby ze wzgledu na formaldehyd ktory zawieraja, ale czy wszystkie go maja??

Sesji zadnej nie bede robic, corka nie miala z pewnych wzgledow i teraz nie zrobie zeby kiedys jej nie bylo przykro. Jak mlody podrosnie to zrobimy sobie rodzinna

---------- Dopisano o 23:04 ---------- Poprzedni post napisano o 23:02 ----------

Cytat:

Ja w zeszlym roku kupilam w ccc sztyblety czarne. Ywielbiam je, do wszystkiego mi pasuja sa z lasockiego ale byly jako prezent kupione
Brilliant Girl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-10, 23:09   #4347
asiula1306
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lelowa Pokaż wiadomość
To juz ci moge napisac. W 1 ciazy tez chodzila do mnie. Wizyta jest co tydzien, mierzy cisnienie, slucha serduszka i bada tetno. Pozniej oglada wyniki z karty ciazy, no i rozmowa na dany interesujacy mnie temat. Chyba najdluzej godzine u mnie byla, ale najczesciej pol godziny. Ja mi nie pasowal termin to przyjezdzala za dwa tygodnie, zawsze uprzedzala i telefonicznie umawialysmy wizyty.
Jakby mialy byc same pogadanki to chyba bym odmowila.
Ooo to takie coś to bym brała. Podejde do siebie do przychodni i poproszę żeby się do mnie położna odezwała.
Cytat:
Ostatnio przymierzalam takie Załącznik 7310371 ocieplane. Ale mąż powiedział że z takim futerkiem to nie a reszta w CCC z tych typu "kozaki" to na obcasie i jak już mi się jakieś spodobały to były z Lasockiego za miliony monet.

Właśnie byłam w ccc, lasockiego omijalam bo jeszcze mam świadomość że nogi mi będą puchly i stopa urośnie (koleżanka mi mówiła ze w ciąży kupowała dwa rozmiary większe buty) I nie chce wydawać mnóstwo pieniędzy na buty które za miesiąc będę musiała wymienić. No i jak były ładne buty to kozaki na słupku albo obcasie albo płaskie w typie sportowo- górskim. A szukam butów do płaszcza i sukienki, czegoś eleganckiego. Nie wyprodukowali takich jeszcze

Punamama, ostatnio moja chrzestna rozmawiała z moja mama o mojej ciąży i mówi tak "ooo a czemu ona nie wrzuca żadnych zdjęć na fb- tak to bym wiedziała". A ja jestem z tych co się nie chwala tak bardzo w necie. Wrzuciłam zdjęcia ze ślubu na fb ale np o zaręczynach nikt z internetu nie wiedzial. Wole tradycyjna formę przekazywania wieści- może i bym to zrobiła przez fb ale mam większość mojej rodziny dalszej i bliższej w znajomych i nie chciałam by o zaręczynach dowiedzieli się z fb chciałam najpierw poinformować osobiście a potem ewentualnie ogłosić reszcie. Ale ze osobiste informowanie zajęło zbyt wiele czasu to ogłaszanie zaręczyn na fb kilka miesięcy po nich było bez sensu niedawno na insta wrzucilam jedno zdjęcie na którym widać brzuszek ale mój profil jest tak ubogi i tak mało... popularny ze i tak dowiedziały się tylko te osoby które juz wiedziały

Czas edycji: 2017-11-10 o 23:15
Stary 2017-11-10, 23:11   #4348
Mecassie
Zakorzenienie

Asiula ja mam upatrzone takie :
Screenshot_20171110-094602.png
Tylko nie wiem czy one są ocieplane bo mój kalafior ciĄżowy zapomniał tego sprawdzić

Stary 2017-11-10, 23:18   #4349
asiula1306
Zakorzenienie

Cytat:
Asiula ja mam upatrzone takie :
Załącznik 7310381
Tylko nie wiem czy one są ocieplane bo mój kalafior ciĄżowy zapomniał tego sprawdzić

Myślę że nie są ocieplane- jakaś "szczupla" ta cholewka. I mają chyba cienka podeszwę? Te są fajne, podobają mi się chociaż ja szukam botkow

Stary 2017-11-10, 23:24   #4350
Ilsa Lund
Zakorzenienie

Cytat:
Ooo są takie śliczne Dziekuje, ale chyba zdrożały ?

Faktycznie, u mnie w historii jest kupiona za 98

Ilsa Lund jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości