|
|
#4321 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie marcowe 2018 cz. 4
Cytat:
Isofix baza 2wayfix Fotelik pebble plus Zobaczymy co się okaże w sklepie. ![]() Piszę z telefonu, staram się sprawdzać co napisałam, ale czasami telefon "wie lepiej"
|
|
|
|
|
#4322 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie widziałam na żywo tego koloru, ale trudno Tż mnie zaskoczył, powiedział, że poczyta o bazach i fotelikach i coś dobierze do samochodu, mam nadzieję, że ten Cybex będzie ok
|
|
|
#4323 |
|
Rozeznanie
|
Odniose sie do 3 spraw tu poruszanych:
Krwi pepowinowej nie oddam do banku komorek macierzystych. Duzo sie naczytalam o tym przy synku i jedyny wniosek to taki że lepiej, aby cala ta krew splynela do ciala noworodka niz mu ja zabierac. Najlepiej tez poprosic polozna zeby odczekala kilka minut z odcieciem pepowiny do czasu az przestanie tętnić. Paznokcie maluje i to lakierami hybrydowymi, nie czytalam o zadnych przeciwwskazaniach. Ubrania ciazawe sa brzydkie, zgadzam sie ![]() Sent from my iPhone using Tapatalk
|
#4325 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 20:53 ---------- Poprzedni post napisano o 20:52 ---------- Cytat:
Zawsze jakis mily akcent dnia ![]() ---------- Dopisano o 20:57 ---------- Poprzedni post napisano o 20:53 ---------- Cytat:
Dziewczyny, ktore maja doswiadczenia z cukrzyca ciazowa nie zostawily mi dzis wielu zludzen, ze wynik sie poprawi. Ale na spokojnie poczekam, powtorze i wtedy bede sie martwic. No najwyzej czeka mnie dieta. Najbardziej jednak dobil mnie fakt, ktory wyczytalam na jakiejs stronie, ze u 80% kobiet ktore maja cukrzyce ciazowa za 10-20 lat rozwinie sie cukrzyca typu 2. Nie wiem czy to wiarygodne ale brzmi nie fajnie.---------- Dopisano o 21:00 ---------- Poprzedni post napisano o 20:57 ---------- Cytat:
Balony z helem to swietny pomysl, moja mala tez je uwielbia.---------- Dopisano o 21:02 ---------- Poprzedni post napisano o 21:00 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:04 ---------- Poprzedni post napisano o 21:02 ---------- Cytat:
A wasz na pewno juz ma wiecej ulepszen wzgledem starszych modeli.
|
||||||
|
|
|
#4326 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4327 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w sieciowce to było ale nie pamiętam której, jak sobie przypomnę to ci napisze. Ale takie bluzki znajdziesz bez problemu w necie i pewnie taniej tamte akurat nie były specjalnie piękne Cytat:
![]() Cytat:
prędzej myślę o rodzinnej sesji jak się mały urodzi- coś w stylu kiczowato- śmiesznych zdjęć pod choinka w sweterkach z reniferami Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||
|
|
|
#4328 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
-W ciąży nie powinno się robić hybryd. -A dlaczego? -Bo nie. Ja sama hybryd nie noszę, ale kiedyś pytałam koleżankę i mówiła, że całą ciążę nosiła i dziecko zdrowe jak ryba Tylko mówi, że wiadomo, że do porodu trzeba mieć czyste paznokcie.Podobnie ze szpilkami. Mama mi ostatnio mówiła, że mam przestać chodzić w szpilkach. Jak spytałam dlaczego, to powiedziała, że nie powinno się i już. Bo tak. Chociaż, jak wiadomo, można się czepiać że się przewrócić można... ![]() ---------- Dopisano o 22:23 ---------- Poprzedni post napisano o 22:20 ---------- Dziewczyny, chyba odkryłam nową miłość... MANDARYNKI! zjadłam dzisiaj jedną i zorientowałam się, że mogłabym jeszcze z 5 zjeść ![]() No i pomarudziłam mężowi i w przyszły piątek albo sobotę idziemy wybierać wózek |
|
|
|
|
#4329 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
sama zaczęłam robić i kosmetyczka mi nie mówiła ze nie wolno a akurat mam do niej zaufanie. Powiedziała ze jeśli chodzi o inne zabiegi (chciałam oczyszczanie zrobic) to mówi ze ok ale bez aparatury- kawitacji, darsonwala i sonoforezy itp W szpilkach nie chodzę bo siadają same z siebie na kręgosłup a w ciąży to jeszczr gorzej. No I ze względu na zmianę środka ciężkości jest większe ryzyko wyglebania się ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez asiula1306 Czas edycji: 2017-11-10 o 22:31 |
|
|
|
|
#4330 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mandarynki jem już od połowy października. Uwielbiam, kocham, co tylko... Moj nowy nabytek na ciaze. Jest ciepła, świetny krój i później podkreśli brzuszek. Edytowane przez Kornelciaczek Czas edycji: 2017-11-10 o 22:41 |
|
|
|
|
#4331 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4332 | |
|
Zakorzenienie
|
Przyszła do mnie wieczorem koleżanka z pizzą
była pycha ale nie zjadłam jakoś mega dużo jak niekiedy tylko ładnie z umiarem Cytat:
Ten Baby Design też mi się podobał ale mężowi nie przypadł do gustu Ilsa to Ty kiedyś podawałas link do tych poduch ciążowych gdzie były takie fajne kolorowe wzory ? chyba we flamingi, arbuzy itp.Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez Mecassie Czas edycji: 2017-11-10 o 22:42 |
|
|
|
|
#4333 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Piszę z telefonu, staram się sprawdzać co napisałam, ale czasami telefon "wie lepiej"
|
|
|
|
|
#4334 |
|
Rozeznanie
|
Ja sesji ciazowej na 80% nie zrobie. Noworodkowa na 100% zrobie, juz nawet wybralam z fotografa i umowilam sie z nim wstepnie. Sama robie zdjecia ale wiem, ze po porodze moge byc na tyle zmeczona, ze nie dam rady w 8-10 dobie zrobic malej i nam fajnej sesji
Sent from my iPhone using Tapatalk
|
#4335 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4336 |
|
Zakorzenienie
|
W przychodni sobie dzisiaj przypomnieli, ze jestem juz po 20tc i polozna bedzie do mnie przychodzic od nastepnej srody co tydzien.
|
|
|
|
#4337 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zostało mi to w pamięci i nie chce wyjść no I jeśli przyjdzie nam ochota na taką sesje to zostanie ona tylko i wyłącznie w rodzinnym albumie, nie ujrzy Facebooka i insta ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Lelowa, daj znać jak u ciebie przebiegna te wizyty bo ja chcę skorzystać z tego ale nie mam wyobrażenia jak to ma wyglądać a położna na takiej wizycie może sprawdzić np tetno dziecka i inne kwestie zdrowotne? Czy przychodzi tylko na pogadanki?
Edytowane przez asiula1306 Czas edycji: 2017-11-10 o 22:53 |
|
|
|
|
#4338 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
trzeba się zapisać "wstępnie" i potwierdzić w dzień narodzin... ciekawe czy będę o tym pamietać Ciążowej sesji nie robię tym bardziej że pogoda do Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4339 |
|
Zadomowienie
|
Ja normalnie przedłużam paznokcie i robię hybrydy, włosy też farbowałam ostatnio.
W pierwszej ciąży to samo. Nawet do porodu miałam kolor na paznokciach, bo mnie wzięło dwa tygodnie przed terminem Szpilki z bólem serca odłożyłam do szafy :'( Zaczął mnie bardzo bolec kręgosłup. Mam teraz buty na słupku, niższym niż moje codzienne szpile i jest ok Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4340 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4341 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja nie mam takiego podejscia. Moje dziecko jest wszedzie, na insta na fb, w albumach i na tapetach u babci i dziadka . Jak powie “mama wsytd “ to przestane wzucac ale nieskromnie powiem, ze zdjecia sa ladne wiec nie powinien sie wstydzic ![]() Sent from my iPhone using Tapatalk
|
|
#4342 |
|
Zakorzenienie
|
Dzisiaj byłam poszukać butów na zimę ale kurcze wszystko jest na obcasie. Te które są płaskie to takie sznurowane, trochę jak traperki. Będę chodzić w balerinach na zmianę z adidasami...
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4343 |
|
Zadomowienie
|
Sesje ciążowe nigdy mi się nie podobały
Noworodkowe też jakoś mnie nie powalają. Wszystkie na jedno kopyto. Synkowi zrobiliśmy sesje na roczek i była naprawdę fajna. Takie dziecko już można fajnie ustawić, złapać w ruchu z zaskoczenia i zdjęcia są fajne i bardziej naturalne. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4344 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a reszta w CCC z tych typu "kozaki" to na obcasie i jak już mi się jakieś spodobały to były z Lasockiego za miliony monet. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4345 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jakby mialy byc same pogadanki to chyba bym odmowila. |
|
|
|
|
#4346 | |
|
Wtajemniczenie
|
Lelowa - ostatecznie wybrala sobie baze psiego patrolu
to dostanie we wtorek, a 25 bede jej wyprawiac to wtedy dostanie reszte, bo sie wszyscy zlozyli i bede robic taki 1 prezent z kilku od wszystkich no i przyjecie niespodzianke bedzie miala. Mysle ze jej sie spodoba ![]() Ja paznokcie tez maluje, nie hybrydy i ciagle slysze ze nie powinnam. Niby ze wzgledu na formaldehyd ktory zawieraja, ale czy wszystkie go maja?? Sesji zadnej nie bede robic, corka nie miala z pewnych wzgledow i teraz nie zrobie zeby kiedys jej nie bylo przykro. Jak mlody podrosnie to zrobimy sobie rodzinna ![]() ---------- Dopisano o 23:04 ---------- Poprzedni post napisano o 23:02 ---------- Cytat:
sa z lasockiego ale byly jako prezent kupione
|
|
|
|
|
#4347 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Punamama, ostatnio moja chrzestna rozmawiała z moja mama o mojej ciąży i mówi tak "ooo a czemu ona nie wrzuca żadnych zdjęć na fb- tak to bym wiedziała". A ja jestem z tych co się nie chwala tak bardzo w necie. Wrzuciłam zdjęcia ze ślubu na fb ale np o zaręczynach nikt z internetu nie wiedzial. Wole tradycyjna formę przekazywania wieści- może i bym to zrobiła przez fb ale mam większość mojej rodziny dalszej i bliższej w znajomych i nie chciałam by o zaręczynach dowiedzieli się z fb chciałam najpierw poinformować osobiście a potem ewentualnie ogłosić reszcie. Ale ze osobiste informowanie zajęło zbyt wiele czasu to ogłaszanie zaręczyn na fb kilka miesięcy po nich było bez sensu niedawno na insta wrzucilam jedno zdjęcie na którym widać brzuszek ale mój profil jest tak ubogi i tak mało... popularny ze i tak dowiedziały się tylko te osoby które juz wiedziały
Edytowane przez asiula1306 Czas edycji: 2017-11-10 o 23:15 |
||
|
|
|
#4348 |
|
Zakorzenienie
|
Asiula ja mam upatrzone takie :
Screenshot_20171110-094602.png Tylko nie wiem czy one są ocieplane bo mój kalafior ciĄżowy zapomniał tego sprawdzić ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4349 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4350 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:55.

Dziewczyny, ktore maja doswiadczenia z cukrzyca ciazowa nie zostawily mi dzis wielu zludzen, ze wynik sie poprawi. Ale na spokojnie poczekam, powtorze i wtedy bede sie martwic. No najwyzej czeka mnie dieta. Najbardziej jednak dobil mnie fakt, ktory wyczytalam na jakiejs stronie, ze u 80% kobiet ktore maja cukrzyce ciazowa za 10-20 lat rozwinie sie cukrzyca typu 2. Nie wiem czy to wiarygodne ale brzmi nie fajnie.
Balony z helem to swietny pomysl, moja mala tez je uwielbia.

mam 2 sukienki w które się jeszcze wbijam i mam dylemat jak baba w ciąży (bo 2 to już przecież wybór że ho ho)

była pycha ale nie zjadłam jakoś mega dużo jak niekiedy tylko ładnie z umiarem
13.03.2008