|
|
#541 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Czekam na pomysły.
|
|
|
|
|
#542 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Misja w Zambii - część III
A to Ty jesteś TAAAAA Kasia. Bardzo serdecznie witamy na forum. Dziękujemy Ci też za wszystko co do tej pory zrobiłaś- wspaniała robota. Mam nadzieję, że będziesz tu częstym gościem.
W sprawie zdjęć nie pomogę, ale na pewno zaraz ktoś mądrzejszy się odezwie. Witaj w rodzinie Hej Dzięki za rady Po prostu tak się w to zaangażowałam, że już nie ma odwrotu![]() ![]() I tak naprawdę nic szczególnego nie zrobiłam. To was podziwiam!Pozdrowienia dla wszystkich |
|
|
|
#543 |
|
Zadomowienie
|
heyka
dlaczego ja nie mogę wejść na stronie adopcji na sklepik? wyskakuje mi prośba o wprowadzenie hasła i administratora ![]() MAMA dzieki za wieści o liściku od Teddyego. mam nadzieję że pocztowcy rozumieją nasze zniecierpliwienie:rolleye s:
|
|
#544 |
|
Raczkowanie
|
Pisaliśmy już o tym kilkakrotnie
Był spory problem na naszym serwerze (wirus), dodatkowo złączyło się to z wyjazdem D., który w obecnej chwili nie ma dostępu do internetu. Musimy na razie poradzić sobie bez sklepiku i uzbroić się w cierpliwość, co nie oznacza, że nie możemy robić zakupów -> trzeba wpisać w tytule przelewu: termin zakupy, imię i nazwisko oraz numer kartoteki, a siostra zaopatrzy rodzinę w to co w obecnej chwili najbardziej potrzebuje. Jeżeli ktoś chce koniecznie mieć samodzielny wybór produktów, to będzie musiał zaczekać. Ja jedynie pamiętam, że mąka (10kg) kosztowała 30zł, kurka około 14zł, herbatniki kosztowały jakoś 50gr za opakowanie, wazelina chyba około 6zł. Te osoby co robią zakupy, również będą musiały również trochę poczekać, aż zakupy zostaną zrobione, siostra ma wgląd w nasze wpłaty (jak ja obserwuje ) 2 miesiące od naszej wpłaty. Chociaż ja robiłam zakupy na początku marca i na razie nic nie wiem, ale spokojnie na pewno dojdzie i radość będzie większa
|
|
|
|
#545 |
|
Raczkowanie
|
W sprawie ogniska w Jastrzębiu:
Termin: 28 czerwca (sobota) 2008 - ognisko rozpalam około godz. 15 Miejsce: ogródek Sióstr Służebniczek - Jastrzębie Zdrój ul. 1 maja 86 - numer około - kto będzie jechał autem - domek jednorodzinny, ulicą 1 maja do momentu gdy po prawej stronie w ogrodzie będzie figura Maryi - łatwo trafić i poznać. Lokalizacja może się zmienić na ogród przy klasztorze Sióstr Boromeuszek - też na ul. 1 maja, przy kościele - jeszcze bliżej i łatwiej trafić. Ale to będę wiedzieć w przyszłym tygodniu po uzgodnieniu programu rekolekcji "Dzieci Maryi' Jakby ktoś chciał przyjechać z dalsza to może być wcześniej - można zwiedzić park zdrojowy, w nim skorzystać z kąpieliska - niezdrojowego, obiad też się zorganizuje. Ilość miejsc nieograniczona. Kto będzie to będzie. Ja rozpalam i czekam. Poniżej skan ogłoszenia - napewno ktoś z Was będzie (bo na razie nikt nie meldował, że był). |
|
|
|
#546 |
|
Rozeznanie
|
Ognisko - fajna sprawa...tylko że dla mnie to troszkę daleko...a na razie większość pieniążków to idzie na przygotowania do wyjazdu
![]() A ja ponawiam pytanie o spotkanie z Gosią - kto chętny i kiedy? Przypominam, że Gosia może się z nami spotkać w Warszawie 28 czerwca (termin koliduje z ogniskiem...ale może ten kto się nie wybiera na ognisko, wybierze się na spotkanie), albo w innym terminie w Radomiu. I coś jeszcze Wam opowiem Ostatnio poproszono mnie w pracy, żebym napisała tekst do naszej firmowej gazetki o adopcji serca. Napisałam o "naszej" misji. Wczoraj dostałam maila od Pani z agencji która tę naszą gazetkę składa w całość. Odesłała mi tekst po redakcji z prośba abym zerknęła na zmiany...a na koniec zapytała, jak można włączyć się w pomoc, bo ten mój tekst ją wzruszył Rany, nawet nie wiecie jak się ucieszyłam Odpisałam tej Pani i...zapytałam, czy ich agencja (ag. wydawnicza) nie miałaby jakichś możliwości pomóc nam w rozpropagowaniu idei adopcji serca, oraz w rozpowszechnieniu informacji o naszej misji ![]() Teraz czekam na odpowiedź ![]() Edytowane przez gosiakk7 Czas edycji: 2008-06-13 o 11:14 |
|
|
|
#547 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tylko się nie chwali![]() Cytat:
![]() Nie wiem czy widzieliście, ale tutaj Polecane blogi, blog naszej Kate Mwale polecany na pierwszym miejscu Tak sobie myślę, ludzie tyle płacą ze reklamy w mediach itp. a nam tak ładnie reklamowanie się udaję, praktycznie za darmo
Edytowane przez Seona Czas edycji: 2008-06-13 o 11:41 Powód: dopisek |
||
|
|
|
#548 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Bo administrator afryka.org obiecal ze bedzie goi podwieszal iz awsze będzie na pierwszym miejscu
(...) wzniósł ręce do nieba, i zwracając się do Boga, wrzasnął: „Dlaczego właśnie ja?!” Przez chwilę przyglądał się milczącym gwiazdom, a ponieważ żadna odpowiedź nie nadchodziła, wzruszył ramionami i wymamrotał: „Jasne, że wiem! Bo niby dlaczego właśnie nie ja?!” |
|
|
|
|
#549 | |
|
Raczkowanie
|
Znaczy ty spoza tych okolic między Władywostokiem a Los Angeles
Cytat:
Dziękujemy administatorowi afryka.org. |
|
|
|
|
#550 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam kate i również dziękuję Ci z całego serca za pomoc
Agu-siek współczuję takiego nieciekawego przebiegu spraw Ale Ty i tak silna kobieta jesteś gdyby mnie tak gdzieś do bramy wciągnęli to pierwsze co bym zrobiła to zaczęła płakać ![]() Ja właśnie wpłaciłam pieniążki na moskitierę dla Mabvuto i grosik dla kolegi gosiakk'a. Myślicie, że poczta już działa? Dla Ciebie J. Ty pewnie jesteś w temacie ![]() Słuchajcie pomyślcie ciepło o bliźniakach mojej koleżanki, które się dziś urodziły 13 piątek oby im przyniósł szczęście... Maluchy to wcześniaki, jeden 1,5kg drugi 1,7kg
|
#551 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Dziś Antoniego - imieniny naszego proboszcza - też pomaga Zambii a nawet tam był. |
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#552 | ||
|
Raczkowanie
|
kate - witamy i dziękujemy za wszystko
![]() Cytat:
![]() a z panią od gazetki - super. ludzie są jednak kochani Cytat:
agusiek i wszyscy tutaj wspaniali moi
|
|
#553 |
|
Przyczajenie
|
[quote=KateMwale;7867450]Pisaliśmy już o tym kilkakrotnie
Był spory problem na naszym serwerze (wirus), dodatkowo złączyło się to z wyjazdem D., który w obecnej chwili nie ma dostępu do internetu. Musimy na razie poradzić sobie bez sklepiku i uzbroić się w cierpliwość, co nie oznacza, że nie możemy robić zakupów -> trzeba wpisać w tytule przelewu: termin zakupy, imię i nazwisko oraz numer kartoteki, a siostra zaopatrzy rodzinę w to co w obecnej chwili najbardziej potrzebuje. Jeżeli ktoś chce koniecznie mieć samodzielny wybór produktów, to będzie musiał zaczekać. Ja jedynie pamiętam, że mąka (10kg) kosztowała 30zł, kurka około 14zł, herbatniki kosztowały jakoś 50gr za opakowanie, wazelina chyba około 6zł. Te osoby co robią zakupy, również będą musiały również trochę poczekać, aż zakupy zostaną zrobione, siostra ma wgląd w nasze wpłaty (jak ja obserwuje ) 2 miesiące od naszej wpłaty. Chociaż ja robiłam zakupy na początku marca i na razie nic nie wiem, ale spokojnie na pewno dojdzie i radość będzie większa ![]() Czyli jeśli moja Zuzia ma urodziny 30 lipca to jest to ostatni dzwonek żebym wyslal pieniażki na prezent dla niej??
|
#554 |
|
Przyczajenie
|
się mi cytat źle zrobił...
|
#555 |
|
Raczkowanie
|
Trudno mi powiedzieć. Może dziewczyny będą bardziej pomocne. Ja robiłam zakupy 6, 8 marca i 10 kwietnia, ale ostatnie rozliczenie jakie było na forum tyczyło się od 25 stycznia - 24lutego, czyli teraz powinno być od 25 lutego do 24 marca, ale na razie nigdzie nie było umieszczone. Być może wpłaty są wcześniej księgowane, ale niestety ja o tym nie mam pojęcie. Może "starsi stażem" rodzice będą wiedzieć więcej na ten temat.
Wkleję zakupy, może to też przypomni co było w sklepiku. moskitiera; kocyk; mleko w proszku; olej; ciastka herbatniki; cukier; mąka; majtki cerata; majtki bawełna; mydło do prania; sól; mydełko; pasta do zębów; wazelina; buciki dziecięce; szczoteczka do zębów; pasta do zębów; zeszyty; ołówki; długopis; zeszyty; sukienka krótka, sukienka długa, spodnie, buty Edytowane przez KateMwale Czas edycji: 2008-06-13 o 14:30 |
|
|
|
#556 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Mówie polećmy bo moja Maloni ma urodziny 11 lipca Skoro nasza kochana siostra czyta nasze forum to może możemy poprosić o zaoczne zorganizowanie jakiegoś prezentu na urodzinki,w moim przypadku poprosiłabym o coś co Maloni najbardziej potrzebuje,chce . A my (albo bedę mówic za siebie) JA uroczyście obiecuję wpłacić należną kwotę na konto czerwiec-lipiec. To tak po cichu,prawda siostrzyczko,ze siostra mi pomoże .
Edytowane przez Dla ciebie J. Czas edycji: 2008-06-13 o 14:26 |
|
|
|
|
#557 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Oczywiście ja jestem chętny ![]() Spotkanie w Warszawie jest o tyle dobre (dla mnie i tych co tu mieszkają), że nie trzeba daleko jeździć. Ale termin 28.06 już tak dobry nie jest (obawiam się, że tego dnia nie będę mógł się na tym spotkaniu zjawić). Tym bardziej nie jest dobry, że ahamar organizuje konkurencyjne spotkanie i trudno liczyć na przyjazd osób z tamtych rejonów. A może w innym terminie i do Radomia, a nie Warszawy, ktoś by się zdecydował przyjechać? Piszcie, co o tym myślicie. Im byłoby nas więcej, tym lepiej. gosiakk7 - A kiedy Ty wylatujesz do Zambii? I oczywiście serdecznie witam kate354 - dobra robota w "Super Nowościach" |
|
|
|
|
#558 |
|
Raczkowanie
|
Mam prośbę - nie chcę już dłużej czekać na formularz z inf na temat mojego Jeremiaha. Powoli kompletuję rzeczy dla niego ale chciałabym mu dokupić jeszcze koszulki - no i pojawia sie problem rozmiaru. Jak myślicie jaki rozmiar będzie pasował na 16latka? Załączam zdjecie.
|
|
|
|
#559 |
|
Raczkowanie
|
Na formularzu i tak nie ma rozmiarówki typu wzrost, waga, numer buta itp. więc spokojnie możesz kompletować
Mój brat ma 17 lat nosi L - M, ale to wszystko zależy od budowy ciała.
|
|
|
|
#560 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
22 sierpnia byłam dziś na szczepieniach. Niektórzy mówili mi żeby ich nie robić, inni - żeby robić...ja wychodzę z założenia, że jeśli coś ma mi się przytrafić, to się przytrafi więc poszłam dziś do Szpitala Zakaźnego w Warszawie i mnie pokłuli Cóż - podobno przezorny zawsze ubezpieczony
|
|
|
|
|
#561 |
|
Raczkowanie
|
do warszawiaków:
właśnie odkryłam, że w buwie na poziomie -1 otwarto antykwariat z książkami po angielsku. sporo tam książeczek dla dzieci, w przyzwoitym stanie. ceny bardzo przystępne - kupiłam dla mojego michaela ładnie ilustrowane "nowe szaty cesarza" za 5zł!
|
#562 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ale tu się dzieje. Jeszcze raz dzięki za powitania! gosiakk7, wyjeżdżasz do Zambii, tak? A czy ktoś z was już tam był? Jestem szalenie ciekawa. Załączam fotkę mojego Obistera |
|
|
|
|
#563 |
|
Raczkowanie
|
Kate354 ale z niego przystojniak
|
|
|
|
#564 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ani się obejrzysz a już będzie IV część![]() Mukashana, Mzyngu i Norton byli w Zambii No i Gosia, z którą planowane jest spotkanie, była już u Siostry i wraca ponownie.I jak ładnie zdjęcie załączyło Ci się P.S. I pewni New_Rock leci do Siostry, bo Go coś nie widać na forum ![]() Cytat:
Edytowane przez Seona Czas edycji: 2008-06-13 o 19:11 Powód: dopisek |
||
|
|
|
#565 |
|
Raczkowanie
|
Witam wszystkich serdecznie,
Seona - nie wiem czy jest się czym jeszcze chwalic - zgadza się - Ambasada Zakonu Maltańskiego nawiązała ze mną, maluczkim kontakt - dziś ok 9:30. Jego Ekscelencja Ambasador zadzwonił do mnie (dodam tylko, że wtedy jeszcze list był w drodze do placówki Ambasady - i to już 10ty dzień - niby ekspress polecony) - po krótkich słowach wyjaśnienia z mojej strony, jaki jest cel moich usilnych prób nawiązania kontaktu, usłyszałem, że to szczytny cel wyprawy, aczkolwiek Zakon Maltański nie ma żadnych stosunków dyplomatycznych z Zambią i niewiele znaczącej pomocy można mi udzielic. Ciemne chmury, które dziś zasnuły niebo odzwierciedlały mój nastrój - do pracy ruszyłem z miną raczej ponurą. Jednakże w okolicach godziny 14:20 telefon ponownie zadzwonił - usłyszałem głos Pana Ambasadora i wiadomośc, że list dotarł i zapoznano się z jego treścią - poczułem lekkie zakłopotanie. W ciągu następnych parunastu minut zostały mi podane namiary na osoby mogące mi pomóc w ramach działalności Polskiego Związku Kawalerów Maltańskich, pouczono o nawiązanie kontaktu i przedstawienie sprawy w treści zbliżónej do zawartej w liście do Ambasady. Cóż - pozostaje mi kontynuowac działania... Pozdrawiam
|
|
#566 |
|
Raczkowanie
|
Dzięki KateMwale
Oczywiście, że przystojniak Jest najwspanialszy na świecie. I powiem wam, że troszkę się bałam, że mimo tej adopcji serca nie uda mi się z nim nawiązać relacji - a okazuje się, że nie ma ani jednego dnia, że nie myślę o nim, jego rodzinie i całej misji![]() ![]() NiesamowiteZdjęcie się załączyło, ale dalej nie wiem, jak go wkleić w profil ![]() A co do tych, co byli w Zambii i się tam wybierają to strasznie wam gratuluje. To moje marzenie, od kiedy jestem mamą |
|
|
|
#567 |
|
Raczkowanie
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#568 |
|
Raczkowanie
|
KateMwale - ja też skorzystałam z instrukcji - dzięki
|
|
|
|
#569 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#570 |
|
Rozeznanie
|
Witaj Norton Ponieważ z z festynu misyjnego u mnie na razie nic nie wyszło to podaje Ci co chciałem zrobić:
1)Zaprosić misjonarzy z kilku zgromadzeń by przedstawili swoją pracę.(Najlepiej z różnych kontynentów) 2)Przywitać gości i przedstawić cel tego festynu (zapoznanie obecnych, że każdy Chrześcijanin jest na mocy Chrztu zobligowany do pomocy misjom) 3) Na placu festynu wywiesić kilkanaście zdań z dokumentów misyjnych 4)Ogłosić konkurs rysunkowy dla dzieci jak sobie wyobrażają misjonarza 5) W innym miejscu ogłosić np:zawody w przeciąganiu liny, mecz siatkówki czy tp. między np: służbą liturgiczną z parafii a Mariankami, czy między młodzieżą a duchownymi. 6)Wcześniej poprośić znajomych z różnych grup parafialnych o upieczenie ciast i na festynie pod namiotem sprzedawać np:po 2 zł za kawałek. 7) Zamówic w P.D.M pamiątki misyjne i zrobić z nich licytację, potem wysłać do PDM tyle ile zażądają za nie a resztę przeznaczyć na inne cele misyjne. 8) Zrobic konkurs dla dorosłych z tematu misje. Pytania np: co to sa misje?, Co to jest PDRW,PDMD,PUM?, Na czym polega żywy różaniec?,kto go założył? Kto w Kościele jest pierwszym misjonarzem? itp. Poprosić okoliczne firmy o udział w sponsoringu nagród np:komórka, mp3, rower czy tp. 9) Nieszpory misyjne w których zaproszeni misjonarze wezmą udział w modlitwie wiernych 10) Zaprezentować filmy misyjne 11) wszystkim rozdać obrazki z modlitwą za misje i karteczki z propozycjami współpracy:a)modlitwa, ofiarowanie cierpienia za misje, stała ofiara materialna, udział w żywym różańcu, zbiórka surowców wtórnych na cele misyjne 12) Zorganizowac inscenizację misyjną o sytuacji dzieci w świecie. 13) Dobrze by było by był zespół muzyczny no i nagłosnienie. Potrzebne by też było parę namiotów ogrodowych, gril, kawa, kontakt z mediami by to ogłosić, ogłoszenie w oklicznych parafiach i szkołach. No to by było na razie tyle. P O W O D Z E N I A.
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:27.

Czekam na pomysły.

Dzięki za rady

Był spory problem na naszym serwerze (wirus), dodatkowo złączyło się to z wyjazdem D., który w obecnej chwili nie ma dostępu do internetu. Musimy na razie poradzić sobie bez sklepiku i uzbroić się w cierpliwość, co nie oznacza, że nie możemy robić zakupów -> trzeba wpisać w tytule przelewu: termin zakupy, imię i nazwisko oraz numer kartoteki, a siostra zaopatrzy rodzinę w to co w obecnej chwili najbardziej potrzebuje. Jeżeli ktoś chce koniecznie mieć samodzielny wybór produktów, to będzie musiał zaczekać. Ja jedynie pamiętam, że mąka (10kg) kosztowała 30zł, kurka około 14zł, herbatniki kosztowały jakoś 50gr za opakowanie, wazelina chyba około 6zł. Te osoby co robią zakupy, również będą musiały również trochę poczekać, aż zakupy zostaną zrobione, siostra ma wgląd w nasze wpłaty (jak ja obserwuje ) 2 miesiące od naszej wpłaty. Chociaż ja robiłam zakupy na początku marca i na razie nic nie wiem, ale spokojnie na pewno dojdzie i radość będzie większa

Tak sobie myślę, ludzie tyle płacą ze reklamy w mediach itp. a nam tak ładnie reklamowanie się udaję, praktycznie za darmo

Ale Ty i tak silna kobieta jesteś