|
|
#4441 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie marcowe 2018 cz. 4
Cytat:
Cytat:
Tak to już jest, że jedne czują wcześniej, inne później. Ale na to jest jeszcze czas ![]() Sesja ciążowa- studyjnym mówię nie, a w plenerze w zimie może być ciężko. Chociaz kusi mnie. To dlatego, że to już moja 3 ciąża i chciałbym mieć pamiątkę sama dla siebie. Chyba, ze jeszcze cała ta ciąża da mi popalić i będę chciała o niej jak najszybciej zapomnieć, wtedy absolutnie żadnych zdjęć. Sesja noworodkowa o ile warunki pozwolą- będzie. Weekend spędzamy w domu. Męża coś złapało i od wczoraj marudzi jak to się źle czuje... Typowy facet. Poza tym ogarnęłam dom, zrobiłam ciasto- Bananofie (3Bit z bananami) i dzień zleciał.
|
|
#4442 | |
|
Rozeznanie
|
Aaaa, moje piersi... moze jakies zimne/cieple oklady na to?
Jak mieszkalam w Polsce to pamietam, ze mialam wybrana polozna, bez tego nie dalo sie zapisac do ginekologa w mojej przychodni. Mimo, ze o dzieciach wtedy jeszcze nie myslalam ![]() W czwartek mam pierwsza od 11 tygodnia wizyte u poloznej tutaj, w miedzyczasie byly tylko 2 usg w szpitalu i badania tsh. Ciezko mi sie przez ten okres chocby czytalo o waszych regularnych wizytach, badaniach, ale teraz powinnam juz miec wizyte co 3-4 tygodnie ![]() Cytat:
Mam nadzieje, ze drugi maluch jednak zostanie w swoim lozeczku i nie pojdzie w slady siostry, ktora spala glownie w chuscie, na brzuchu mamy, w wozku i w lozku rodzicow...
|
|
|
|
|
#4443 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry!
Milej niedzieli! Pannkaka - niestety nie wiem co na ból piersi ale siostra po porodzie stosowala takie wkładki żelowe przechowywane w lodówce i podobno pomagały Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4444 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry, witam się w 6 msc
O 5 rano obudziło mnie burczenie w brzuchu, musiałam wstać zjeść banana Teraz czekam aż tż się poogarnia i trzeba iść na zakupy, nie wiem na co mam ochotę
|
|
#4445 |
|
Zakorzenienie
|
mały wariuje od 4-tej
i chyba będzie Adaś dziś operacja Castorama, kupujemy farby i takie tam może też podjedziemy zobaczyć wózki i po jakąś nową sukienkę dla mnie miłej niedzieli
|
|
|
|
#4446 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry, na szczęście kręgosłup mnie już po nocy nie boli. Powiem Wam, że wczoraj pierwszy raz zatęskniłam za okresem. Też mnie bolał kręgosłup co miesiąc, ale nie aż tak....
Na szczęście jedziemy dzisiaj po adapter, mam nadzieję, że mają w sklepie do kupna, albo są w stanie bardzo szybko sprowadzić, do czwartku wolałabym mieć jak mamy jechać około 300 km w trasę. Piszę z telefonu, staram się sprawdzać co napisałam, ale czasami telefon "wie lepiej"
|
|
|
|
#4447 |
|
Zakorzenienie
|
Witam się w niedzielę
![]() Mnie dziś mały obudził kopem w bok ![]() Też czekają nas dziś zakupy, a tak mi się nie chce. Najchętniej dzisiaj bym z łóżka nie wychodziła, jakaś niemoc mnie ogarnęła. Wczoraj trochę rozmawialiśmy o imieniu i mamy pierwsze typu, nie było źle - myślałam że będzie gorzej. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4448 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
![]() My juz od 6.30 na nogach Miałam nadzieję, że synek dłużej pośpi, ale wstał jak zawsze ![]() Obiecałam mu, że pojedziemy na lody po południu, wiec jak tylko otworzył oczy to pytał czy już jedziemy Miłego dnia Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4449 |
|
Wtajemniczenie
|
Marcia, mnie ZUS wypłaca dziwacznie. Dopiero dostałam pieniadze, za ostatni tydzien września i pierwszy października. Także jesli dasz radę to oszczędzaj ile sie da
ja mam nadzieje, ze jakoś sie ustabilizują przelewy od nich i jednorazowo bede dostawać pieniadzeŻyczę Wam miłej niedzieli ![]() My musimy jechać kupic walizki i inne drobiazgi Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#4450 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4451 |
|
Zakorzenienie
|
Była któraś już na Listach do M 3? Jeśli tak to jakie opinie?
Ja siedzę sobie z maseczką na twarzy i maską na włosach. Domowe SPA
|
|
|
|
#4452 |
|
Zakorzenienie
|
Zrobiła mi się jakaś czerwona kropka na palcu nastraszono mnie, że to kurzajka ;( nigdy nie miałam, więc nie wiem czy to to, czy może po prostu robi mi się "syfek". Ale na palcu?
Piszę z telefonu, staram się sprawdzać co napisałam, ale czasami telefon "wie lepiej"
Edytowane przez _Selina_ Czas edycji: 2017-11-12 o 10:46 |
|
|
|
#4453 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej
my dzisiaj na obiad domowa pizza, zostala z wczoraj, ciasto upieklismy na spole z mezem wiec dzisiaj laba A mam pytanie, czy ktoras z Was z Wroclawia albo z Poznania ogladala w sklepie wozki peg perego?? Bo u mnie nie ma, a blizniaczy w necie wpadl mi tez w oko, ale na zywo chcialabym zobaczyc... |
|
|
|
#4454 |
|
Zakorzenienie
|
Chodzi za mną domowa pizza, tak dawno nie robiłam, ale jedliśmy wczoraj w pizzerii więc chyba już starczy tego dobrego
Chociaż ja bym mogła pizzę codziennie jeść Mój ulubiony fast food.
|
|
|
|
#4455 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Fajnie, że u was chłopak skoro brat ma córy ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Może te słynne liście kapuchy? Gorące one są? Nie wiem, czy zastój już w ciąży może się pojawić :niewiem: Cytat:
My z kolei dziś mamy rodzinny obiad. Muszę ubrać coś z zapasem na brzucha
|
||||
|
|
|
#4456 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#4457 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Piszę z telefonu, staram się sprawdzać co napisałam, ale czasami telefon "wie lepiej"
|
|
|
|
|
#4458 |
|
Zakorzenienie
|
A u mnie humor do bani. Jakas brzydka ta niedziela, pochmurno i siapi deszcz. Mam ochote przespac dzien, a moze nawet pare miesiecy, niech juz bedzie ten marzec :/
|
|
|
|
#4459 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Piszę z telefonu, staram się sprawdzać co napisałam, ale czasami telefon "wie lepiej"
|
|
|
|
|
#4460 | |
|
Wtajemniczenie
|
Hej w niedzielę
My mieliśmy wczoraj gości, nie siedzieli długo ale i tak ok. 23 już padałam Na szczęście jak poszli znalazłam jeszcze siłę, żeby wszystko ogarnąć do lodówki, pozmywać i powycierać. Fajnie było dziś wstać i wejść do czystej kuchni a z lodówki wyjąć gotowe śniadanko ![]() Cytat:
U nas niestety na takich "waleciarzy" nie było można liczyć w kwestii sprzątania, na dodatek wypadało zaserwować śniadanie (moja gościnność, sic! ) i liczył taki, że zostanie odwieziony do domu Na szczęście myślę, że dziecko skutecznie odstraszy tego pokroju gościPonadrabiałam Was, przygotowania do przyjęcia gości trwały od piątkowego popołudnia więc miałam co czytać ![]() Odnośnie sesji ciążowych - przed ciążą myślałam, że będę chciała to zrobić a teraz to i nie podoba mi się to i nie mam ochoty ![]() Joanna wózek bardzo ładny Alley zdradzisz te Wasze typy imion w klubie? Bom ciekawa
Edytowane przez Torrence Czas edycji: 2017-11-12 o 12:21 |
|
|
|
|
#4461 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#4462 |
|
Rozeznanie
|
parapet, nie wiem skąd masz takie informacje ale ćwiczenia mięśnia Kegla są zalecane przed, w trakcie i po ciąży.
Wstrzymywanie moczu jest dozwolone tylko do rozpoznania gdzie mięśnie się znajdują. Generalnie nie wolno tego robić bo można nie opróżnić pęcherza i nabawić się zapalenia. Staram się ćwiczyć codziennie i "zaciskac" kilka razy dziennie ale nie wiem czy to da jakieś efekty :/ Jutro mam połówkowe i powiem Wam że denerwuje się jak przed jakimś egzaminem! Ciągle myślę o tym czy dzidziuś jest zdrowy, ale też czy lekarz dobrze przeprowadzi badanie, czy opowie nam wszystko. Boję się że po 10 min powie że wszystko ok i do widzenia :/ Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4463 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4464 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale zdjec jest duzo w necie i poogladalam, a jakbys tylko zovaczyla czy maja duette to daj znac w ktorym sklepie
|
|
|
|
|
#4465 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Ale tez pewnie te klasyczne "kegle" sa lepsze niz nie cwiczenie w ogole |
|||
|
|
|
#4466 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
... u nas temat w opracowaniu... chyba przegapiłam link, wkleiłabyś raz jeszcze? |
|
|
|
|
#4467 |
|
Zakorzenienie
|
Wróciłam z zakupów
ludzie chyba zwariowali tyle bydła to ja dawno nie widziałam Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4468 |
|
Zakorzenienie
|
ciekawe gdzie ci zwolennicy zamkniętych sklepów w niedzielę
|
|
|
|
#4469 |
|
Zakorzenienie
|
Też o tym pomyślałam
![]() Jeden dzień były sklepy zamknięte a ludzie kupowali jak by koniec świata się zbliżał Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4470 |
|
Zakorzenienie
|
Właśnie my byliśmy przed 10, myślałam że o tej porze będzie luźno w niedzielę, a zabrakło koszyków
Jakoś dziwnie się czuję po drzemce, mdli mnie i jakaś taka jestem oklapnieta, mam takie dziwne uczucie w brzuchu, aż poszedł detektor w ruch, na szczęście u małej wszystko bije dobrze Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:23.

Tak to już jest, że jedne czują wcześniej, inne później. Ale na to jest jeszcze czas 

Mam nadzieje, ze drugi maluch jednak zostanie w swoim lozeczku i nie pojdzie w slady siostry, ktora spala glownie w chuscie, na brzuchu mamy, w wozku i w lozku rodzicow...
Teraz czekam aż tż się poogarnia i trzeba iść na zakupy, nie wiem na co mam ochotę 

) i liczył taki, że zostanie odwieziony do domu
ludzie chyba zwariowali tyle bydła to ja dawno nie widziałam