Mamusie marcowe 2018 cz. 4 - Strona 149 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-11-11, 22:54   #4441
gosza_m
Zakorzenienie

GG do gosza_m
Dot.: Mamusie marcowe 2018 cz. 4

Cytat:
Napisane przez lelowa Pokaż wiadomość
W przychodni sobie dzisiaj przypomnieli, ze jestem juz po 20tc i polozna bedzie do mnie przychodzic od nastepnej srody co tydzien.
O! Nie wiedziałam, że u nas takie coś funkcjonuje przed porodem.

Cytat:
Napisane przez _Selina_ Pokaż wiadomość

Zazdroszczę Wam tych kopniaków... zaczynam się martwić czy u nas wszystko ok.
Na szczęście w czwartek mamy wizytę u ginekologa prowadzącego, później po wizycie warsztaty, a później jedziemy do Poznania, do znajomego to jakoś wytrzymam do 20 listopada (wizyta u kardiologa) i 23 (połówkowe) mam nadzieję, że wtedy się napatrzymy na małą
Spokojnie, jeszcze zdążysz się tymi kopniakami zmęczyć Tak to już jest, że jedne czują wcześniej, inne później. Ale na to jest jeszcze czas

Sesja ciążowa- studyjnym mówię nie, a w plenerze w zimie może być ciężko. Chociaz kusi mnie. To dlatego, że to już moja 3 ciąża i chciałbym mieć pamiątkę sama dla siebie. Chyba, ze jeszcze cała ta ciąża da mi popalić i będę chciała o niej jak najszybciej zapomnieć, wtedy absolutnie żadnych zdjęć.
Sesja noworodkowa o ile warunki pozwolą- będzie.

Weekend spędzamy w domu. Męża coś złapało i od wczoraj marudzi jak to się źle czuje... Typowy facet. Poza tym ogarnęłam dom, zrobiłam ciasto- Bananofie (3Bit z bananami) i dzień zleciał.

Pick me. Choose me. Love me

Kubuś 23.12.15- 19tc
Mateusz 15.03.17- 21tc
Joasia 25.03.18
gosza_m jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-11, 23:48   #4442
Pannkaka
Rozeznanie

Aaaa, moje piersi... moze jakies zimne/cieple oklady na to?

Jak mieszkalam w Polsce to pamietam, ze mialam wybrana polozna, bez tego nie dalo sie zapisac do ginekologa w mojej przychodni. Mimo, ze o dzieciach wtedy jeszcze nie myslalam

W czwartek mam pierwsza od 11 tygodnia wizyte u poloznej tutaj, w miedzyczasie byly tylko 2 usg w szpitalu i badania tsh. Ciezko mi sie przez ten okres chocby czytalo o waszych regularnych wizytach, badaniach, ale teraz powinnam juz miec wizyte co 3-4 tygodnie

Cytat:
Napisane przez julietta83 Pokaż wiadomość
szukałam ochraniacza na łóżeczko i wpadły mi w oko artykuły, że nie poleca się ich stosowania, bo dziecko może się wtulić/rozwiązać i udusić
chyba wolę ewentualne siniaki i z ochraniacza zrezygnuję, zresztą bez niego będzie lepszy "przewiew"
U mnie ani ochraniacza, ani poscieli nie bylo, wlasnie z tego powodu. Tylko dobrze naciagniete przescieradlo na materacyku i dziecko w spiworku (pozniej po prostu cieplo ubrane). Nigdy nie zdazylo sie, zeby cos sobie zrobila tymi szczebelkami, moze pare razy w pozniejszym okresie sie uderzyla, ale nigdy mocno. Ale tez nie spala znowu tak duzo w lozeczku Mam nadzieje, ze drugi maluch jednak zostanie w swoim lozeczku i nie pojdzie w slady siostry, ktora spala glownie w chuscie, na brzuchu mamy, w wozku i w lozku rodzicow...
Pannkaka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-12, 07:41   #4443
xxxJuanaxxx
Wtajemniczenie

GG do xxxJuanaxxx

Dzień dobry!

Milej niedzieli!

Pannkaka - niestety nie wiem co na ból piersi ale siostra po porodzie stosowala takie wkładki żelowe przechowywane w lodówce i podobno pomagały

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
xxxJuanaxxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-12, 08:08   #4444
Ojoanna29
Zakorzenienie

Dzień dobry, witam się w 6 msc

O 5 rano obudziło mnie burczenie w brzuchu, musiałam wstać zjeść banana Teraz czekam aż tż się poogarnia i trzeba iść na zakupy, nie wiem na co mam ochotę
41/2018
Ojoanna29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-12, 08:16   #4445
julietta83
Zakorzenienie

mały wariuje od 4-tej
i chyba będzie Adaś

dziś operacja Castorama, kupujemy farby i takie tam
może też podjedziemy zobaczyć wózki i po jakąś nową sukienkę dla mnie

miłej niedzieli
julietta83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-12, 08:17   #4446
_Selina_
Zakorzenienie

Dzień dobry, na szczęście kręgosłup mnie już po nocy nie boli. Powiem Wam, że wczoraj pierwszy raz zatęskniłam za okresem. Też mnie bolał kręgosłup co miesiąc, ale nie aż tak....
Na szczęście jedziemy dzisiaj po adapter, mam nadzieję, że mają w sklepie do kupna, albo są w stanie bardzo szybko sprowadzić, do czwartku wolałabym mieć jak mamy jechać około 300 km w trasę.

Piszę z telefonu, staram się sprawdzać co napisałam, ale czasami telefon "wie lepiej"
_Selina_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-12, 08:24   #4447
alleyezonme
Zakorzenienie

Witam się w niedzielę
Mnie dziś mały obudził kopem w bok
Też czekają nas dziś zakupy, a tak mi się nie chce. Najchętniej dzisiaj bym z łóżka nie wychodziła, jakaś niemoc mnie ogarnęła.
Wczoraj trochę rozmawialiśmy o imieniu i mamy pierwsze typu, nie było źle - myślałam że będzie gorzej.

Jeśli życie to chwila, wykorzystam tą chwilę - tyle

alleyezonme jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-12, 09:18   #4448
czaro_dziejkaa
Zadomowienie

Dzień dobry
My juz od 6.30 na nogach Miałam nadzieję, że synek dłużej pośpi, ale wstał jak zawsze
Obiecałam mu, że pojedziemy na lody po południu, wiec jak tylko otworzył oczy to pytał czy już jedziemy

Miłego dnia

czaro_dziejkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-12, 09:27   #4449
Lunak
Wtajemniczenie

Marcia, mnie ZUS wypłaca dziwacznie. Dopiero dostałam pieniadze, za ostatni tydzien września i pierwszy października. Także jesli dasz radę to oszczędzaj ile sie da ja mam nadzieje, ze jakoś sie ustabilizują przelewy od nich i jednorazowo bede dostawać pieniadze

Życzę Wam miłej niedzieli

My musimy jechać kupic walizki i inne drobiazgi

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Lunak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-12, 09:28   #4450
Koma1002
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez czaro_dziejkaa Pokaż wiadomość
Współczuje i łącze się w bólu.
Właśnie zwymiotowałam późne śniadanie
Wczesniej też wymiotowałam i musiałam się położyć na godzinę bo tak mnie osłabiło.
Dobrze że u nas mąż króluje w kuchni, wiec zrobił już wszystkie zakąski na później. Jakbym miała teraz coś do jedzenia robić, to chyba bym sobie w głowę palnęła

U mnie też cera ok. Kosmetyki używam te same co wcześniej.

Męczą bardzo te wymioty. Zauważyłam, że jest coraz trudniej, bo brzuch się napina, ciągnie tez wtedy u dołu...wczoraj po obiadokolacji u teściów tak się źle czułam, że poszłam spać. Tylko tyle, że wszyscy czekają na tego mojego malucha, widzę jak się cieszą ☺

Koma1002 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-12, 10:43   #4451
alleyezonme
Zakorzenienie

Była któraś już na Listach do M 3? Jeśli tak to jakie opinie?

Ja siedzę sobie z maseczką na twarzy i maską na włosach. Domowe SPA

Stary 2017-11-12, 10:45   #4452
_Selina_
Zakorzenienie

Zrobiła mi się jakaś czerwona kropka na palcu nastraszono mnie, że to kurzajka ;( nigdy nie miałam, więc nie wiem czy to to, czy może po prostu robi mi się "syfek". Ale na palcu?

Piszę z telefonu, staram się sprawdzać co napisałam, ale czasami telefon "wie lepiej"

Edytowane przez _Selina_
Czas edycji: 2017-11-12 o 10:46
Stary 2017-11-12, 10:49   #4453
Brilliant Girl
Wtajemniczenie

Hej my dzisiaj na obiad domowa pizza, zostala z wczoraj, ciasto upieklismy na spole z mezem wiec dzisiaj laba

A mam pytanie, czy ktoras z Was z Wroclawia albo z Poznania ogladala w sklepie wozki peg perego?? Bo u mnie nie ma, a blizniaczy w necie wpadl mi tez w oko, ale na zywo chcialabym zobaczyc...
Brilliant Girl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-12, 10:52   #4454
alleyezonme
Zakorzenienie

Chodzi za mną domowa pizza, tak dawno nie robiłam, ale jedliśmy wczoraj w pizzerii więc chyba już starczy tego dobrego Chociaż ja bym mogła pizzę codziennie jeść Mój ulubiony fast food.

Stary 2017-11-12, 11:11   #4455
parapet
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Ilsa Lund Pokaż wiadomość
Ale jestem wymęczona... dzieciaki zachwycały się psem i krzyczały a on się ekscytował i trzeba było pilnować bo skakał na kolana i kilka razy przewrócił młodszą. Jak brat wyjechał to odetchnęłam, nagle się tak cicho i spokojnie zrobiło Jeszcze starsza córa wybrzydziła na cały obiad i dostała i tak rogala marcińskiego
Niech się przyzwyczaja, bo jeśli dobrze pamiętam to za rok będzie to samo na obiad
Fajnie, że u was chłopak skoro brat ma córy

Cytat:
Napisane przez julietta83 Pokaż wiadomość
szukałam ochraniacza na łóżeczko i wpadły mi w oko artykuły, że nie poleca się ich stosowania, bo dziecko może się wtulić/rozwiązać i udusić
chyba wolę ewentualne siniaki i z ochraniacza zrezygnuję, zresztą bez niego będzie lepszy "przewiew"
Ja nie kupuję, dokupię jeśli już się będzie podnosić i kokosić po łóżku

Cytat:
Napisane przez bloody_marry Pokaż wiadomość
Dziewczyny, pytanie trochę odbiegajace od tematów - czy ćwiczycie mięśnie Kegla? Ja staram się to robić ale nawet nie wiem czy robię to dobrze :/
W ciąży to tylko to puszczanie i hamowanie siku, dopiero po można coś więcej

Cytat:
Napisane przez Pannkaka Pokaż wiadomość
Aaaa, moje piersi... moze jakies zimne/cieple oklady na to?
Może te słynne liście kapuchy? Gorące one są?
Nie wiem, czy zastój już w ciąży może się pojawić :niewiem:

Cytat:
Zrobiła mi się jakaś czerwona kropka na palcu nastraszono mnie, że to kurzajka ;( nigdy nie miałam, więc nie wiem czy to to, czy może po prostu robi mi się "syfek". Ale na palcu?
Kurzaja to raczej biaława i wystająca. Może ciałko pękło? Boli cię w tym miejscu?

My z kolei dziś mamy rodzinny obiad. Muszę ubrać coś z zapasem na brzucha
parapet jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-12, 11:18   #4456
asiula1306
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Brilliant Girl Pokaż wiadomość
Hej my dzisiaj na obiad domowa pizza, zostala z wczoraj, ciasto upieklismy na spole z mezem wiec dzisiaj laba

A mam pytanie, czy ktoras z Was z Wroclawia albo z Poznania ogladala w sklepie wozki peg perego?? Bo u mnie nie ma, a blizniaczy w necie wpadl mi tez w oko, ale na zywo chcialabym zobaczyc...
Ja nie ogladalam ale widzialam ze byly chyba w tym sklepie co my kupilismy wozek

asiula1306 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-12, 11:20   #4457
_Selina_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Brilliant Girl Pokaż wiadomość

Ja będę w Poznaniu pod koniec przyszłego tygodnia, mogę Ci nagrać jakiś filmik czy coś, albo zrobić zdjęcia.

Stary 2017-11-12, 11:20   #4458
lelowa
Zakorzenienie

A u mnie humor do bani. Jakas brzydka ta niedziela, pochmurno i siapi deszcz. Mam ochote przespac dzien, a moze nawet pare miesiecy, niech juz bedzie ten marzec :/
lelowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-12, 11:22   #4459
_Selina_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez parapet Pokaż wiadomość
Niech się przyzwyczaja, bo jeśli dobrze pamiętam to za rok będzie to samo na obiad
Fajnie, że u was chłopak skoro brat ma córy

Ja nie kupuję, dokupię jeśli już się będzie podnosić i kokosić po łóżku

Kurzaja to raczej biaława i wystająca. Może ciałko pękło? Boli cię w tym miejscu?

My z kolei dziś mamy rodzinny obiad. Muszę ubrać coś z zapasem na brzucha
Boli, myślałam, że drzazga, ale oglądamy na prawo i lewo i nic raczej nie ma w środku. Mnie to wygląda jak robiący się syfek (tylko dziwi mnie miejsce), a partner (też nie miał, więc rzucił luźne hasło), a może to kurzajka? No i się skitrałam... :/ poczekam jeszcze ze dwa dni i zobaczę jak to się rozwinie.

Stary 2017-11-12, 12:17   #4460
Torrence
Wtajemniczenie

Hej w niedzielę

My mieliśmy wczoraj gości, nie siedzieli długo ale i tak ok. 23 już padałam Na szczęście jak poszli znalazłam jeszcze siłę, żeby wszystko ogarnąć do lodówki, pozmywać i powycierać. Fajnie było dziś wstać i wejść do czystej kuchni a z lodówki wyjąć gotowe śniadanko

Cytat:
Napisane przez asiula1306 Pokaż wiadomość
miałam kolegę który przychodził na imprezę, naje.bał się, szedł spać, rano wstawał i gnił u mnie do popołudnia....
Skąd ja to znam U nas niestety na takich "waleciarzy" nie było można liczyć w kwestii sprzątania, na dodatek wypadało zaserwować śniadanie (moja gościnność, sic! ) i liczył taki, że zostanie odwieziony do domu Na szczęście myślę, że dziecko skutecznie odstraszy tego pokroju gości

Ponadrabiałam Was, przygotowania do przyjęcia gości trwały od piątkowego popołudnia więc miałam co czytać

Odnośnie sesji ciążowych - przed ciążą myślałam, że będę chciała to zrobić a teraz to i nie podoba mi się to i nie mam ochoty

Joanna wózek bardzo ładny pisałaś, że byliście w M1 - w Markach? (domyślam się bo widzę, że jesteście z Wawy) Jeśli tak, to gdzie oglądaliście wózki? Bo w samym M1 to nie kojarzę, żeby coś było jedyne co mi przychodzi do głowy to Świat Dziecka i Smyk w parku handlowym targówek, koło Ikei. Wybieramy się tam wkrótce i chcę wiedzieć czy gdzieś jeszcze tam można obejrzeć

Alley zdradzisz te Wasze typy imion w klubie? Bom ciekawa

Edytowane przez Torrence
Czas edycji: 2017-11-12 o 12:21
Torrence jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-12, 12:17   #4461
Koma1002
Zadomowienie

Cytat:
Boli, myślałam, że drzazga, ale oglądamy na prawo i lewo i nic raczej nie ma w środku. Mnie to wygląda jak robiący się syfek (tylko dziwi mnie miejsce), a partner (też nie miał, więc rzucił luźne hasło), a może to kurzajka? No i się skitrałam... :/ poczekam jeszcze ze dwa dni i zobaczę jak to się rozwinie.

Gdyby to syfek to pewnie byłby jakiś ból. A kurzajka...no nie wiem. To chyba taka skóra więc byłoby twarde, ale się nie upieram, bo nie jestem pewna 😊

Koma1002 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-12, 12:19   #4462
bloody_marry
Rozeznanie

parapet, nie wiem skąd masz takie informacje ale ćwiczenia mięśnia Kegla są zalecane przed, w trakcie i po ciąży.

Wstrzymywanie moczu jest dozwolone tylko do rozpoznania gdzie mięśnie się znajdują. Generalnie nie wolno tego robić bo można nie opróżnić pęcherza i nabawić się zapalenia.

Staram się ćwiczyć codziennie i "zaciskac" kilka razy dziennie ale nie wiem czy to da jakieś efekty :/

Jutro mam połówkowe i powiem Wam że denerwuje się jak przed jakimś egzaminem! Ciągle myślę o tym czy dzidziuś jest zdrowy, ale też czy lekarz dobrze przeprowadzi badanie, czy opowie nam wszystko. Boję się że po 10 min powie że wszystko ok i do widzenia :/

bloody_marry jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-12, 13:20   #4463
lelowa
Zakorzenienie

Cytat:
parapet, nie wiem skąd masz takie informacje ale ćwiczenia mięśnia Kegla są zalecane przed, w trakcie i po ciąży.
]
Potwierdzam.
lelowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-12, 13:31   #4464
Brilliant Girl
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja będę w Poznaniu pod koniec przyszłego tygodnia, mogę Ci nagrać jakiś filmik czy coś, albo zrobić zdjęcia.

Dzieki ale zdjec jest duzo w necie i poogladalam, a jakbys tylko zovaczyla czy maja duette to daj znac w ktorym sklepie
Brilliant Girl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-12, 14:07   #4465
Pannkaka
Rozeznanie

Cytat:
Chyba nie sa specjalnie cieplejsze niz zwykle, ale kupie kapuste, jesli bedzie sie utrzymywac. Moznaby pomyslec, ze skoro karmilam juz ponad 2 lata to powinnam miec ten temat ogarniety, ale widac nie

Cytat:
Cytat:

Wstrzymywanie moczu jest dozwolone tylko do rozpoznania gdzie mięśnie się znajdują. Generalnie nie wolno tego robić bo można nie opróżnić pęcherza i nabawić się zapalenia.

Staram się ćwiczyć codziennie i "zaciskac" kilka razy dziennie ale nie wiem czy to da jakieś efekty :/
Potwierdzam, ze w ciazy mozna cwiczyc miesnie dna macicy, ale czy samo zaciskanie to dobry pomysl to tu juz zdania sa podzielone. Podobno lepiej (ale i trudniej) wykonywac cwiczenia, ktore aktywuja te miesnie w bardziej funkcjonalny sposob. Zaciskanie to jednak dosc sztuczne cwiczenie dla naszego organizmu i moze prowadzic do wrecz nadmiernego napiecia, ktore nie musi sie przekladac na prawidlowe dzialanie w innych sytuacjach. Wszystkie cwiczenia w tej aplikacji do ktorej niedawno wrzucalam linki sa dozwolone w ciazy i ciagle zabieram sie, zeby zaczac je robic, ale cos mi nie idzie...

Ale tez pewnie te klasyczne "kegle" sa lepsze niz nie cwiczenie w ogole
Pannkaka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-12, 14:41   #4466
robinsonka2
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez alleyezonme Pokaż wiadomość
Witam się w niedzielę

Wczoraj trochę rozmawialiśmy o imieniu i mamy pierwsze typu, nie było źle - myślałam że będzie gorzej.
widzę, że nastawienie jak u mnie ... u nas temat w opracowaniu...

Cytat:
Napisane przez Pannkaka Pokaż wiadomość
Wszystkie cwiczenia w tej aplikacji do ktorej niedawno wrzucalam linki sa dozwolone w ciazy i ciagle zabieram sie, zeby zaczac je robic, ale cos mi nie idzie...
chyba przegapiłam link, wkleiłabyś raz jeszcze?
robinsonka2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-12, 14:59   #4467
alleyezonme
Zakorzenienie

Wróciłam z zakupów ludzie chyba zwariowali tyle bydła to ja dawno nie widziałam

Stary 2017-11-12, 15:02   #4468
julietta83
Zakorzenienie

ciekawe gdzie ci zwolennicy zamkniętych sklepów w niedzielę
julietta83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-12, 15:11   #4469
alleyezonme
Zakorzenienie

Też o tym pomyślałam

Jeden dzień były sklepy zamknięte a ludzie kupowali jak by koniec świata się zbliżał

Stary 2017-11-12, 15:51   #4470
Ojoanna29
Zakorzenienie

Właśnie my byliśmy przed 10, myślałam że o tej porze będzie luźno w niedzielę, a zabrakło koszyków

Jakoś dziwnie się czuję po drzemce, mdli mnie i jakaś taka jestem oklapnieta, mam takie dziwne uczucie w brzuchu, aż poszedł detektor w ruch, na szczęście u małej wszystko bije dobrze

41/2018
Ojoanna29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości