Mamusie marcowe 2018 cz. 4 - Strona 148 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-11-11, 13:56   #4411
czaro_dziejkaa
Zadomowienie

Dot.: Mamusie marcowe 2018 cz. 4

Cytat:
Napisane przez Koma1002 Pokaż wiadomość
Żeby nie zapeszyc- nie miałam nigdy problemów z cera w ciąży też nic się nie działo. Przynajmniej cera jest ok.bo to rzyganie i problemy z chodzeniem mnie wykanczaja. Dziś miałam straszna ochotę na kapustę kiszoną i zjadłam to, co później przeszłam...z ledwoscia to zwróciłam. Boli mnie do teraz i mam zgage

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Współczuje i łącze się w bólu.
Właśnie zwymiotowałam późne śniadanie
Wczesniej też wymiotowałam i musiałam się położyć na godzinę bo tak mnie osłabiło.
Dobrze że u nas mąż króluje w kuchni, wiec zrobił już wszystkie zakąski na później. Jakbym miała teraz coś do jedzenia robić, to chyba bym sobie w głowę palnęła

U mnie też cera ok. Kosmetyki używam te same co wcześniej.

czaro_dziejkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-11, 14:37   #4412
parapet
Zadomowienie

Kiszonkami się kiepsko wymiotuje Pali, że hej

A moje kiszone buraczki coraz lepiej pachną To może być smaczne
parapet jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-11, 14:50   #4413
czaro_dziejkaa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez parapet Pokaż wiadomość
Kiszonkami się kiepsko wymiotuje Pali, że hej

:
Pikantną pizzą też

Stary 2017-11-11, 14:57   #4414
Ojoanna29
Zakorzenienie

Moje najgorsze ciążowe wymioty to ogórki kiszone i woda z cytryną strasznie potem gardło bolało

Zrobiłam sobie godzinną drzemkę i widzę że tz też, a miałam nadzieję, że obudzę się na obiadek

41/2018
Ojoanna29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-11, 15:43   #4415
Pannkaka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Mecassie Pokaż wiadomość
Kurczę ja nie wiem jak mała leży ale ruchy są właśnie nieprzyjemne... te u góry były lepsze ogólnie dziecko kopie głównie rękoma i nogami czy to co odczuwamy to coś innego ?
Teraz wydaje mi sie, ze czuje glownie nogi, raczki chyba jeszcze za delikatne, moze przez to lozysko na przedniej scianie. Czasem zdarzy sie mocne wypychanie, taka spora gula i to pewnie pupa. Ale pamietam, ze na pozniejszym etapie ciazy za nic nie moglam stwierdzic czy to rece czy nogi, czy glowa czy pupa

Cytat:
Napisane przez czaro_dziejkaa Pokaż wiadomość
Wczoraj mąż był na meczu u kolegi i zaprosił na dziś do nas znajomych.
Dawno się nie widzieliśmy, wiec fajnie, ale z drugiej strony część z tych par jest bezdzietna i nie potrafią zrozumieć czemu zapraszamy na 16 i posiedzimy do kąpieli młodego, a potem (mam nadzieję) wszyscy się rozejdą
Nawet jeden z tych znajomych zapytał czemu nie zrobimy spotkania po 21,jak juz młody uśnie, to dłużej posiedzimy. Taaaa
Dajcie spokoj, ja to teraz o 21 juz marze tylko o tym, zeby sie polozyc i na ogol wlasnie spie pierwsza godzinke po usypianiu corki Dopiero potem druga kolacja, wieczorna toaleta itp. Posiedziec w 4 osoby wieczorem przy spiacym dziecku to jeszcze ok, ale wiecej osob - zupelnie sobie nie wyobrazam.

W poniedzialek mam wyjscie integracyjne w pracy i jestem ciekawa ile wytrzymam. Ostatnio wyszlam na miasto wieczorem ok dwa miesiace temu i wtedy glowie przez sennosc i mdlosci poddalam sie o 19 Mezowi powiedzialam, zeby na mnie nie czekal, ze wroce pozno, a wrocilam zanim corka zasnela...

Cytat:
Napisane przez Ojoanna29 Pokaż wiadomość
Jaki krem na zimę dla dziecia? Jakiś konkretny polecicie?
Na samym poczatku mialam Nivea baby, krem na kazda pogode. Wtedy jeszcze mala byla ciagle pod daszkiem, slonce na nia nie swiecilo, wiec na filtry tak bardzo nie patrzylam.

Cytat:
Napisane przez _Selina_ Pokaż wiadomość
Hmm no ja dzieci na świecie jeszcze nie mam, ale znajomych z dziećmi tak i spotkania trwają często do północy albo dłużej. Gospodarze z dziećmi na chwilę idą je utulić do snu i wracają na imprezę, może dlatego znajomy jest zdziwiony?
Ale to jedni znajomi tak, czy wiecej? Duzo zalezy od dziecka. Gdyby moja nie budzila mnie codziennie o 6 to pewnie daloby rade posiedziec, bo pierwszy sen ma mocny. I usypianie nie jest u nas problematyczne. Ale sa maluchy ktore nie usna jak w domu sa nieznane dzwieki, walcza ze snem przez godzine, sa maluchy ktore przez lata budza sie po kilka razy w nocy, no i takie ktore potrzebuja malo snu, wiec jesli nie spisz wtedy co dziecko, to nie masz kiedy spac Wierze, ze sa ludzie, ktorzy moga siedziec z goscmi dlugo, nawet przy malych dzieciach, ale mysle, ze sa w zdecydowanej mniejszosci
Pannkaka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-11, 15:58   #4416
Mecassie
Zakorzenienie

Zaczęłam dzisiaj oglądać pościele te z wypelnieniem i przepadałam tyle tego jest

Na szczęście doszłam z mężem do ładu i składu co do takich rzeczy jak kolory ścian, naklejek, ochraniacza na łóżeczko i dywanu. Zostaje ta nieszczęsna pościel
A kolor na 99% będzie z Beckersa Vanilla Cream do tego złote i różowe kropki

Mecassie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-11, 16:25   #4417
pretty_girl19892
Zakorzenienie

GG do pretty_girl19892

Cytat:
Zaczęłam dzisiaj oglądać pościele te z wypelnieniem i przepadałam tyle tego jest

Na szczęście doszłam z mężem do ładu i składu co do takich rzeczy jak kolory ścian, naklejek, ochraniacza na łóżeczko i dywanu. Zostaje ta nieszczęsna pościel
A kolor na 99% będzie z Beckersa Vanilla Cream do tego złote i różowe kropki

A patrzysz posciele na allegro czy na jakieś inne stronki?

PM 2017
pretty_girl19892 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-11, 16:49   #4418
Mecassie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pretty_girl19892 Pokaż wiadomość
A patrzysz posciele na allegro czy na jakieś inne stronki?
Na stronach różnych

Mecassie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-11, 16:55   #4419
pretty_girl19892
Zakorzenienie

GG do pretty_girl19892

Cytat:
Na stronach różnych

To pochwal sie jak sie na cos zdecydujesz

PM 2017
pretty_girl19892 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-11, 17:01   #4420
punamama
Rozeznanie

My już po spacerach i obiedzie. Teraz leżymy i tak sobie czytam o domowkach. Moj synek jest juz ‘duzy’ i spi twardo wiec jak wpadna znajomi to siedza ile chca, ja ide spac max 23-24 a tż dalej z nimi siedzi i nawet nie wiem kiedy przychodzi do mnie spac bo juz spie.

A co do poloznej to wolalabym zeby nikt do mnie nie przychodzil. Ciaze prowadzi mi prywatnie ginekolog i z zadna polozna sie jeszcze nie widzialam. Nawet nie jestem zapisana do mojej przychodni.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Stary 2017-11-11, 17:47   #4421
_Selina_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Pannkaka Pokaż wiadomość
Teraz wydaje mi sie, ze czuje glownie nogi, raczki chyba jeszcze za delikatne, moze przez to lozysko na przedniej scianie. Czasem zdarzy sie mocne wypychanie, taka spora gula i to pewnie pupa. Ale pamietam, ze na pozniejszym etapie ciazy za nic nie moglam stwierdzic czy to rece czy nogi, czy glowa czy pupa

Dajcie spokoj, ja to teraz o 21 juz marze tylko o tym, zeby sie polozyc i na ogol wlasnie spie pierwsza godzinke po usypianiu corki Dopiero potem druga kolacja, wieczorna toaleta itp. Posiedziec w 4 osoby wieczorem przy spiacym dziecku to jeszcze ok, ale wiecej osob - zupelnie sobie nie wyobrazam.

W poniedzialek mam wyjscie integracyjne w pracy i jestem ciekawa ile wytrzymam. Ostatnio wyszlam na miasto wieczorem ok dwa miesiace temu i wtedy glowie przez sennosc i mdlosci poddalam sie o 19 Mezowi powiedzialam, zeby na mnie nie czekal, ze wroce pozno, a wrocilam zanim corka zasnela...

Na samym poczatku mialam Nivea baby, krem na kazda pogode. Wtedy jeszcze mala byla ciagle pod daszkiem, slonce na nia nie swiecilo, wiec na filtry tak bardzo nie patrzylam.

Ale to jedni znajomi tak, czy wiecej? Duzo zalezy od dziecka. Gdyby moja nie budzila mnie codziennie o 6 to pewnie daloby rade posiedziec, bo pierwszy sen ma mocny. I usypianie nie jest u nas problematyczne. Ale sa maluchy ktore nie usna jak w domu sa nieznane dzwieki, walcza ze snem przez godzine, sa maluchy ktore przez lata budza sie po kilka razy w nocy, no i takie ktore potrzebuja malo snu, wiec jesli nie spisz wtedy co dziecko, to nie masz kiedy spac Wierze, ze sa ludzie, ktorzy moga siedziec z goscmi dlugo, nawet przy malych dzieciach, ale mysle, ze sa w zdecydowanej mniejszosci
Nie no kilka par ma dzieci i się wymieniamy "goszczeniem się"

Tak się najadłam u dziadków i aż mi się "cofa" bleee

Piszę z telefonu, staram się sprawdzać co napisałam, ale czasami telefon "wie lepiej"
_Selina_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-11, 20:02   #4422
Kornelciaczek
Wtajemniczenie

A jak moja przychodnia nie wie, że ja w ciąży? Że zmieniłam nazwisko? Mam inny adres zameldowania, zamieszkania też już dawno nieaktualny... Mnie tam nie było już kilka ładnych lat. Skąd mają wiedzieć, że ja w ciąży?
Kornelciaczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-11, 20:11   #4423
_Selina_
Zakorzenienie

Jesteśmy już w domu. Zaraz rozsadzi mi plecy ;( ledwo chodzę, a teraz leżę i wcale nie jest lepiej.
Do jutra musi mi przejść bo jedziemy po adaptery do pasów
;(

Piszę z telefonu, staram się sprawdzać co napisałam, ale czasami telefon "wie lepiej"
Stary 2017-11-11, 20:15   #4424
Ilsa Lund
Zakorzenienie

Ale jestem wymęczona... dzieciaki zachwycały się psem i krzyczały a on się ekscytował i trzeba było pilnować bo skakał na kolana i kilka razy przewrócił młodszą. Jak brat wyjechał to odetchnęłam, nagle się tak cicho i spokojnie zrobiło Jeszcze starsza córa wybrzydziła na cały obiad i dostała i tak rogala marcińskiego

Ilsa Lund jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-11, 20:22   #4425
Brilliant Girl
Wtajemniczenie

My tez juz w domu, mialam siedziec sama ale czuje sie juz ok i pojechalam do tesciow a jutro do moich jedziemy. Musimy ponadrabiac szpitalne zaleglosci musialam miete wypic na koniec bo ciezko mi bylo strasznie chyba torty ze smietana nie sa dla mnie
Brilliant Girl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-11, 20:22   #4426
julietta83
Zakorzenienie

szukałam ochraniacza na łóżeczko i wpadły mi w oko artykuły, że nie poleca się ich stosowania, bo dziecko może się wtulić/rozwiązać i udusić
chyba wolę ewentualne siniaki i z ochraniacza zrezygnuję, zresztą bez niego będzie lepszy "przewiew"
julietta83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-11, 20:37   #4427
Ojoanna29
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez julietta83 Pokaż wiadomość
szukałam ochraniacza na łóżeczko i wpadły mi w oko artykuły, że nie poleca się ich stosowania, bo dziecko może się wtulić/rozwiązać i udusić
chyba wolę ewentualne siniaki i z ochraniacza zrezygnuję, zresztą bez niego będzie lepszy "przewiew"
Też o tym czytałam, myślałam żeby tylko kawałek ochraniacza zamontować na tym krótszym boku nad główką no i lepiej dziecko widać bez ochraniacza, ale sa takie urocze

41/2018
Stary 2017-11-11, 20:48   #4428
bloody_marry
Rozeznanie

Wszystkie to komplety pościeli są bardzo urocze ale właśnie nie praktyczne... Noworodka nie przykrywa się kołderka, nie może spać na poduszce, ochraniacze ograniczają widok na dziecko.. nie wiem czy w ogóle taki komplet kupię.

Raczej zamiast pościeli zakupie kokonik niemowlęcy, wtedy nawet jak pojedziemy na noc do rodziców to dzieciaczek będzie miał swoją miejscówkę ze sobą, łatwo go zabrać.

Ale z drugiej strony dziecko powinno spać na płaskim, niezbyt miękkim podłożu i nie wiem czy te kokony nie są właśnie za miękkie.

Dziewczyny, pytanie trochę odbiegajace od tematów - czy ćwiczycie mięśnie Kegla? Ja staram się to robić ale nawet nie wiem czy robię to dobrze :/

bloody_marry jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-11, 21:07   #4429
Jolinko
Zadomowienie

O fixior 😜 zjadłam 3 kawały pizzy, ledwo oddychać moglam potem. Bol zostal zaspokojony mam nadzieje na dlugo. 😀 Też popijam mietke teraz. W ogóle to dziś mi tak dzidzia podskoczyla że aż mnie zatkało i się wzdrygnelam, strasznie dziwne to było uczucie...

---------- Dopisano o 21:07 ---------- Poprzedni post napisano o 21:06 ----------

A ż tymi miesniami kegla to tak jak podczas sikania chciałabyś zatrzymać mocz 😜

Jolinko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-11, 21:09   #4430
Brilliant Girl
Wtajemniczenie

[QUOTE=bloody_marry;787326 51]Wszystkie to komplety pościeli są bardzo urocze ale właśnie nie praktyczne... Noworodka nie przykrywa się kołderka, nie może spać na poduszce, ochraniacze ograniczają widok na dziecko.. nie wiem czy w ogóle taki komplet kupię.

Raczej zamiast pościeli zakupie kokonik niemowlęcy, wtedy nawet jak pojedziemy na noc do rodziców to dzieciaczek będzie miał swoją miejscówkę ze sobą, łatwo go zabrać.

Ale z drugiej strony dziecko powinno spać na płaskim, niezbyt miękkim podłożu i nie wiem czy te kokony nie są właśnie za miękkie.

Dziewczyny, pytanie trochę odbiegajace od tematów - czy ćwiczycie mięśnie Kegla? Ja staram się to robić ale nawet nie wiem czy robię to dobrze :/

Miesnie sie cwiczy tak ze zaciskasz je mocno jak wtedy jakbys chciala mocno siusiu a nie mogla zrobic. I tak kilka razy w ciagu dnia
Brilliant Girl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-11, 21:12   #4431
Jolinko
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Kornelciaczek Pokaż wiadomość
A jak moja przychodnia nie wie, że ja w ciąży? Że zmieniłam nazwisko? Mam inny adres zameldowania, zamieszkania też już dawno nieaktualny... Mnie tam nie było już kilka ładnych lat. Skąd mają wiedzieć, że ja w ciąży?
Wydaje mi się że najlepiej jak się udasz do tej przychodni bo z tego dziewczyny tu kiedyś pisały to trzeba jakiś formularz wypełnić co do wyboru położnej. Bo o położną Ci chodzi, tak?

Jolinko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-11, 21:21   #4432
_Selina_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Jolinko Pokaż wiadomość
Wydaje mi się że najlepiej jak się udasz do tej przychodni bo z tego dziewczyny tu kiedyś pisały to trzeba jakiś formularz wypełnić co do wyboru położnej. Bo o położną Ci chodzi, tak?

Ale położną się wybiera przy zapisywaniu do danej przychodni.

Ja znalazłam szkołę rodzenia i tam zapewnią mi położną.

Stary 2017-11-11, 21:40   #4433
lelowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kornelciaczek Pokaż wiadomość
U mnie to zalatwia polozna od ginekologa. Jesli mam wybrana swoja to sama sie umawiam, jesli nie to ona dzwoni do innej, podaje moj adres i czekam na wizyte w domu.

---------- Dopisano o 20:40 ---------- Poprzedni post napisano o 20:37 ----------

Cytat:
Też o tym czytałam, myślałam żeby tylko kawałek ochraniacza zamontować na tym krótszym boku nad główką no i lepiej dziecko widać bez ochraniacza, ale sa takie urocze

Ja tez o tym wiem ale ochraniacz mam. Dziecko za mocno sie obijalo glowka i nozki wsadzala miedzy szczebelki. Tylko ja nie mam takiego dookola lozeczka, a tylko na polowie. Z tym, ze nasze spi w sypialni obok nas i mam staly look na nia, jak byla malutka to co chwile wstawalam i sprawdzalam jak spi, taki nawyk.
lelowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-11, 21:43   #4434
xxxJuanaxxx
Wtajemniczenie

GG do xxxJuanaxxx

Selina - mnie też dziś mega mecza plecy!

Dziś widziałam się z moją 2letnia siostrzenica Mała od razu przywitała się z przyszłą kuzynką i dala mi buziaka w brzuch. Potem przyłożyła ucho di brzucha i powiedziała, że Malutka spi i chrapie i kazała być wszystkim cicho, żeby jej nie obudzić <3 Kocham tego Lobuziaka Jest przesłodka Ostatnio mówiłam siostrze że mam nadzieje że moja coreczka tez będzie taka grzeczna i słodka jak jej

julietta - u mnie nie będzie ochraniacza na 100% Z mojego punktu widzenia ma więcej minusów niż plusów, ale kazdy może mieć swoje zdanie na ten temat Ja nie wykluczam że moje zdanie zmieni się po porodzie

Co do ćwiczenia mięśni kegla to jak sobie przypomnę to ćwiczę ale to Stanowczo za malo

xxxJuanaxxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-11, 21:50   #4435
marcia45
Zadomowienie

Też tak miałam z tym wstawaniem i sprawdzaniem jeszcze przykładałam reke czy na pewno oddycha

U mnie późne odwiedziny znajomych da średnie że względu na mały metraż. Mamy salon z aneksem i drugi pokoik, który teraz będzie tylko dziecięcym. Więc wszystko z salonu słychać w sypialni bardzo. Co innego w mieszkaniach 70 m czy domach.

Jutro może skończę podliczać ciuszki, żeby sprawdźic ile jakich rozmiarów jeszcze potrzebuje.

Dziewczyny ile czekaliście na pieniądze jak już płacił ZUS? Myślę czy już mogę popłynąć z wyprawka czy ta pensja musi mi starczyć na 1,5 miesiąca.

Tak to jest zawsze było,że za złotem goni cały świat. A ja wiem Twoja miłość -To jest skarb jedyny jaki znam

7.7.2012 godz 17
7.3.2015 moje druga miłość

Anioły nie mają przecież chandry, gorszego dnia, zmarszczek i okresu
marcia45 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-11, 22:04   #4436
czaro_dziejkaa
Zadomowienie

Znajomi poszli ok 21 wiec luz. Młody był już padnięty, wiec szybka kąpiel i spanko.
Ja też jakaś zmęczona jestem.
Coś bym zjadła, na przekąski ze stołu nie miałam ochoty, a teraz chyba sobie ananasa obiorę

Stary 2017-11-11, 22:04   #4437
Ojoanna29
Zakorzenienie

Myślę, że jednak ochraniacz kupimy, najwyżej jak będę panikować to zdejmę

Położnej nie chcę, w przychodni nie mówiłam nic o ciąży, a ze szpitala nikogo nie wysyłają. W ogóle położna powinna przyjść po porodzie na wizytę, a u mojej siostry nikogo nie było, mały skończył 4 miesiące więc już chyba raczej nie przyjdzie w tej przychodni nawet była afera, że położne nie chodzą, a w karty wpisują, że były, ale jak widać nic się nie zmieniło.

Dzisiaj robiłam przegląd ubranek, zimowe/grubsze ubranka i kombinezony mam, skarpetek wystarczy, spodenek też, jeszcze kilka cienkich czapeczek, body i pajace w mniejszych rozmiarach, bo mam same 62-68.. Tyle miałam dostać od znajomych i siostry, a co do czego to jednak sporo muszę kupić

41/2018
Stary 2017-11-11, 22:25   #4438
_Selina_
Zakorzenienie

Cytat:
Myślę, że jednak ochraniacz kupimy, najwyżej jak będę panikować to zdejmę

Położnej nie chcę, w przychodni nie mówiłam nic o ciąży, a ze szpitala nikogo nie wysyłają. W ogóle położna powinna przyjść po porodzie na wizytę, a u mojej siostry nikogo nie było, mały skończył 4 miesiące więc już chyba raczej nie przyjdzie w tej przychodni nawet była afera, że położne nie chodzą, a w karty wpisują, że były, ale jak widać nic się nie zmieniło.

Dzisiaj robiłam przegląd ubranek, zimowe/grubsze ubranka i kombinezony mam, skarpetek wystarczy, spodenek też, jeszcze kilka cienkich czapeczek, body i pajace w mniejszych rozmiarach, bo mam same 62-68.. Tyle miałam dostać od znajomych i siostry, a co do czego to jednak sporo muszę kupić

W sumie gdzieś mama powinna się podpisywać, że położna była, bądź oświadczenie, że nie chce położnej. Gdyby falszowały podpisy, można zgłosić do prokuratury. Masakra, że jest to niby nasze prawo, a każdy ma to gdzieś.

Stary 2017-11-11, 22:36   #4439
asiula1306
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bloody_marry Pokaż wiadomość
Wszystkie to komplety pościeli są bardzo urocze ale właśnie nie praktyczne... Noworodka nie przykrywa się kołderka, nie może spać na poduszce, ochraniacze ograniczają widok na dziecko.. nie wiem czy w ogóle taki komplet kupię.

Ja jakby pamietam o tym ze powinnam je cwiczyc ale oczywiscie tego nie robie nie lubie tego uczucia, mam wrazenie ze jak zacisne to dostane jakiegos skurczu i mi tak zostanie :P
Cytat:
Napisane przez _Selina_ Pokaż wiadomość
Ale położną się wybiera przy zapisywaniu do danej przychodni.

Ja znalazłam szkołę rodzenia i tam zapewnią mi położną.

Ja w poprzedniej przychodni mialam jakas polozna wybrana i jak sie przeprowadzilam to sie zapisalam do osiedlowej przychodni i tam tez zadeklarowalam polozna. Ponoc jest bardzo dobra wiec na pewno skorzystam z jej opieki. A poza tym ona bedzie mi kontrolowala cisnienie no i pewnie recepty tez moze przygotowac?

asiula1306 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-11, 22:38   #4440
_Selina_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asiula1306 Pokaż wiadomość
Ja jakby pamietam o tym ze powinnam je cwiczyc ale oczywiscie tego nie robie nie lubie tego uczucia, mam wrazenie ze jak zacisne to dostane jakiegos skurczu i mi tak zostanie :PJa w poprzedniej przychodni mialam jakas polozna wybrana i jak sie przeprowadzilam to sie zapisalam do osiedlowej przychodni i tam tez zadeklarowalam polozna. Ponoc jest bardzo dobra wiec na pewno skorzystam z jej opieki. A poza tym ona bedzie mi kontrolowala cisnienie no i pewnie recepty tez moze przygotowac?

No ja w swojej starej przychodni mam zapewnioną położną po porodzie, a w ewentualnej nowej mimo wypełnienia karty położnej, tylko w przychodni... :/

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości