|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2101 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Próbujemy,testujemy bo w 2017 w ciąży być chcemy -cz.9
Cytat:
Ale przecież on miał jeszcze czas... co z tego, że 18 listopada jedziemy na ślub
Edytowane przez Avina Czas edycji: 2017-11-12 o 14:56 |
|
|
|
|
#2102 |
|
Zakorzenienie
|
Cocci- jesteś bardzo dzielna
![]() Pomagałam dziś robić żarełko na urodziny siostrzenicy IMG_20171112_132629.jpgWysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#2103 |
|
Zadomowienie
|
[1=85cabce079a739571384bfd 24737f09ed791b49e;7873550 1]Nie ma Odowskiej chwilowo, ona chyba ma coś na ten temat do opowiedzenia 😂
Odowska jak będziesz odpisywać to uprzedź, żebym nie czytała bo wiesz, że ja nie przetrzymam 😉 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] Fakt jestem przykładem braku lewatywy przed porodem. Przynajmniej coś tam "urodziłam" na porodówce - nie każda mama po cc może się czymś takim pochwalić nadzieja_nadzieja przykro mi, że nie wypoczęłaś podczas wyjazdu. Może chociaż męża nastawienie się zmieniło? Coccinellla Przytulam bardzo bardzo mocno! Bruised Dobrze, że przynajmniej nie musiałaś długo czekać.Czytałam Waszą dyskusję na temat lekarzy itp. Też uważam, że nie ma co generalizować i patrzeć na te skrajne przypadki. Dlatego też uważam, że "Botoks" jest filmem szkodliwym, nie otwiera dyskusji, tylko jest oparty na szukaniu taniej sensacji. I serio wolałabym poczekać na odsypiającego ginekologa nawet dwie godziny niż mieć taką sytuację, jak mi opowiedziała kobieta kiedyś w poczekalni. Jeden z ginków w naszym mieście przyjmował prywatnie w absurdalnych godzinach, w środku nocy. Kobieta weszła do niego na wizytę gdzieś kolo 1 w nocy, a on usnął podczas badania jej wziernikiem. Nie wiem czy to nie podkoloryzowała, ale jestem w stanie uwierzyć, bo człowiekowi po dyżurze przyjmującemu jeszcze pacjentki prawie non stop może się po prostu urwać film. |
|
|
|
#2104 |
|
Przyczajenie
|
To chyba jeszcze nie tak źle trzymam kciuki, aby sie udalo Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2105 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 14:07 ---------- Poprzedni post napisano o 14:06 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#2106 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja przed pierwszą ciążą też miałam dużo wątpliwości i się bałam myślę że jest to normalne. Mała śpi już 3 h chyba musi odespać wczorajszy dzień dużo wrażeń i emocji było. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2107 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#2108 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Teraz już z górki. Co do 2 kresek to będziemy walczyć, choć na pewno moje podejście do tematu starań się zmieni. Cytat:
Najlepszy jest kebab bez buły - sama zachwalałaś Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#2109 |
|
Przyczajenie
|
U mnie dochodzi obawa o to, czy dam rade sama z dzieckiem, moj tż jest praktycznie nieobecny. Mowil, ze mialabym pomoc jakiejs kobiety, ale czy majac swiadomosc, ze ktos obcy siedzi w pokoju obok z Twoim dzieckiem, nie przeszkadza w pracy, nauce? No, ze mysl o tym dziecku z tylu glowy zawsze jest? Moze któraś z was jest w podobnej syt? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2110 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Obawy są całkiem normalne. My się staramy już ponad 1,5 roku, a ja co jakiś czas się zastanawiam czy sobie poradzimy organizacyjnie, finansowo, emocjonalnie i tak dalej... Nie ma się co oszukiwać, pojawienie się dziecka to rewolucja, ale jak widać na przykładzie naszych wątkowych mamusiek może być całkiem fajnie ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2111 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2112 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Dobrze, ze nie jestem sama. Widocznie delikatny strach, obawa to oznaki odpowiedzialności, bo zdajemy sobie sprawe, jaki obowiazek spoczywa na rodzicach i jak odpowiedzialna jest to rola Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2113 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
obawy są zawsze, ale nie ma co się długo zastanawiać bo później może być za późno Cytat:
Cytat:
Prześwietne sowy! Siostrzenica zachwycona? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||
|
|
|
#2114 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Młoda zachwycona od 13 co minutę mówiła ile czasu zostało do przyjścia gości Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#2115 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2116 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
obawy sa normalne, kazda z nas je ma. Zycze owocnych staran ![]() Gr8ania swietne te sowy ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2117 | ||
|
Żona Idealna :)
|
Cytat:
daj mi taką ![]() Cytat:
|
|
|
#2118 | |
|
Przyczajenie
|
Próbujemy,testujemy bo w 2017 w ciąży być chcemy -cz.9
Wszystkim Dziekuje za serdeczne powitanie, nie jestem juz w stanie przywitać sie z kazda z was z osobna, nie umiem jeszcze cytować sprawnie
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 15:43 ---------- Poprzedni post napisano o 15:31 ---------- Cytat:
Niestety nie ma mozliwosci, aby tż zrezygnował ze swojej pracy, ja tez zaakceptowalam taki zwiazek i wiedzialam, ze tak bedzie wygladalo moje zycie, wiec nie narzekam, staram sie podpytać kogos jak to jest, jak korzysta sie z pomocy niani. Mowil, ze wezmie pol roku wolnego przed porodem, ale pozniej wroci do pracy. W dodatku warunki, w jakich pracuje moj tż moga powodować problemy z bezpłodnościa, ale nie muszą. To troche tez nas motywuje. Jestesmy tez ludzmi, ktorzy chca miec szczesliwa rodzine, ale tez spelniac sie zawodowo troche, chcialabym znalezc złoty srodek. Dziekuje za odpowiedz, wiem, ze jemu tez bedzie ciezko zostawic rodzine tutaj. Juz jest ciezko we dwoje, a co dopiero we troje ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez margaretka0 Czas edycji: 2017-11-12 o 15:50 |
|
|
|
|
#2119 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Swoją drogą to jest masakra jakaś. Jeden lekarz na oddział i na dyżur, pracujący 24h bez przerwy. Nawet praktykanci tyle pracują... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2120 |
|
Konto usunięte
|
Margaretka witaj!
Znam kilka osób korzystających z pomocy niani - jak tylko znajdziecie odpowiednią osobę, której będziecie ufać to będzie dobrze. Moja mama oddawała swoje dzieci do żłobka po półrocznym macierzyńskim i krzywda się nam nie działa : ) Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2121 | |
|
Żona Idealna :)
|
Cytat:
|
|
|
#2122 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Do zapamiętania: nie zacząć rodzić w weekend! Ale tak jest we wszystkich szpitalach. Jak przyjechałam na oddział w niedzielę rano do ż. to lekarz (notabene z miasta odowskiej, może ten co przysnął) szedł do mnie dobrą godzinę, a ja na lichej ławce zanosiłam się płaczem. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2123 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2124 |
|
Zakorzenienie
|
Witam nowa staraczke
Wracamy juz z zakupow, albo ja nie umiem szukac albo nic w tych sklepach nie ma. Kupilam sobie tylko 2 bluzki i bluze i skarpetki mlodemu. Maz wraca zly na caly swiat bo kolejki i tlumy jakby znow sklepy mialy byc zamkniete przez najblizszy tydzien... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2125 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Może on głodny był po prostu? ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|||||
|
|
|
#2126 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2127 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2128 | |
|
Idealna Źona; )
|
Cytat:
Troszkę tego nie rozumiem twój partner może wziąść urlop pół roku w czasie ciąży a jak się dziecko urodzić to już nie?dlaczego? Nianie zaufana ciężko znaleźć ale jak już się znajdzie dobra to tylko się cieszyć i jej nie stracić sama jestem/byłam Niania więc wiem jak to jest.znam koleżankę która od 3tyg życia zajmuje się 2 blizniakow chłopaków.chodz dla mnie to za wcześnie oddawać pod opiekę Niani.wtedy potrzebuje najbardziej Mamy i Taty![]() Ja byłam w kościele na chwilę w galerii w Castoramie i mam dość...leżę cóż nie ma co się dziwić jak jestem w 40tc plus 5dni ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2129 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 15:43 ---------- Poprzedni post napisano o 15:42 ---------- Mam dziś dzień lenia, leżę w łóżku cały dzień 😊 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2130 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie powiem nic nowego, obawy normalna rzecz, w końcu wiele się zmieni w życiu po ciąży. Cytat:
przez ekspozycje idzie tyle ludzi ze czułam się jak na pielgrzymce. Teraz będziemy 3 dni wyjezdzac z parkingu.Ale pokupilosmy prześcieradła, ręczniki i inne drobne rzeczy do wyprawki, uff |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:47.

Ale przecież on miał jeszcze czas... co z tego, że 18 listopada jedziemy na ślub

Dobrze, że przynajmniej nie musiałaś długo czekać.

obawy są zawsze, ale nie ma co się długo zastanawiać bo później może być za późno
Jutro przed pracą nie zdążę, więc będę musiała poczekać do kolejnego cyklu 
obawy sa normalne, kazda z nas je ma. Zycze owocnych staran 

daj mi taką 

przez ekspozycje idzie tyle ludzi ze czułam się jak na pielgrzymce. Teraz będziemy 3 dni wyjezdzac z parkingu.