Mamusie marcowe 2018 cz. 4 - Strona 150 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-11-12, 15:00   #4471
Ilsa Lund
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie marcowe 2018 cz. 4

Musiał mnie wczorajszy dzień nieźle wymęczyć bo poza tym że o 6:20 obudził nas na siku pies to wróciłam do łóżka i wstałam dopiero o 10:40 Przy aprobacie Męża, który sobie grał na konsoli cały ranek i nie zamierzał mnie budzić

Ilsa Lund jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-12, 15:22   #4472
Torrence
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Ilsa Lund Pokaż wiadomość
Musiał mnie wczorajszy dzień nieźle wymęczyć bo poza tym że o 6:20 obudził nas na siku pies to wróciłam do łóżka i wstałam dopiero o 10:40 Przy aprobacie Męża, który sobie grał na konsoli cały ranek i nie zamierzał mnie budzić
Ja też wstałam po 10.00 Czego jak czego ale snu to akurat nie powinnyśmy sobie odmawiać
Stary 2017-11-12, 15:30   #4473
_Selina_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Brilliant Girl Pokaż wiadomość
Dzieki ale zdjec jest duzo w necie i poogladalam, a jakbys tylko zovaczyla czy maja duette to daj znac w ktorym sklepie
Będziemy co prawda tylko w jednym tego typu sklepie, ale może zahaczymy o inne to będę miała na uwadze

Piszę z telefonu, staram się sprawdzać co napisałam, ale czasami telefon "wie lepiej"

---------- Dopisano o 15:30 ---------- Poprzedni post napisano o 15:25 ----------

Kupiliśmy adapter, jest super, tylko trochę gruby i nagle tak wysoko siedzę.

Piszę z telefonu, staram się sprawdzać co napisałam, ale czasami telefon "wie lepiej"
_Selina_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-12, 15:31   #4474
Ojoanna29
Zakorzenienie

Dziewczęta, jakich używacie maseczek oczyszczajacych? Do tej pory miałam glinki same, ale już mi się skończyły, chciałam jutro skoczyć do Rossmanna przed albo po wizycie, może coś doradzicie, bo boję się brać w ciemno a koniecznie muszę coś kupić, wysypalo mi lewy policzek

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
41/2018
Ojoanna29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-12, 15:53   #4475
asiula1306
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ojoanna29 Pokaż wiadomość
Dziewczęta, jakich używacie maseczek oczyszczajacych? Do tej pory miałam glinki same, ale już mi się skończyły, chciałam jutro skoczyć do Rossmanna przed albo po wizycie, może coś doradzicie, bo boję się brać w ciemno a koniecznie muszę coś kupić, wysypalo mi lewy policzek

Ja ostatnio zaczelam kupowac beauty bar z AA- peeling drobnoziarnisty plus maseczka weglowa na zmiane z nawilzajaca. Wczesniej kupowalam AA Profesjonalny Zabieg Mikrodermabrazja- genialne to bylo ale od jakiegos czasu strasznie ciezko to znalesc w sklepach. To jest pakowane w kartonik i w srodku jest peeling, maseczka i krem

Swego czasu robilam maseczke z wegla aktywnego i zelatyny jak juz mialam hardkor na twarzy ale zauwazylam ze mnie po niej wysypuje i odpuscilam.

No i robie glinki z olejem kokosowym do peelingu albo z hydrolatem na maseczke

asiula1306 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-12, 15:54   #4476
Ilsa Lund
Zakorzenienie

Mąż ostatnio jak odkurzał pod poduchami kanapy to znalazł moją zaginioną kartę podarunkową od teściowej Dzisiaj zamówiłam i nawet załapałam się na jakąś promocję http://www.e-bielizna.pl/dobranocka-7059.html Będzie do chodzenia po korytarzu szpitalnym

Stary 2017-11-12, 16:06   #4477
asiula1306
Zakorzenienie

Cytat:
Mąż ostatnio jak odkurzał pod poduchami kanapy to znalazł moją zaginioną kartę podarunkową od teściowej Dzisiaj zamówiłam i nawet załapałam się na jakąś promocję http://www.e-bielizna.pl/dobranocka-7059.html Będzie do chodzenia po korytarzu szpitalnym
O wlasnie takiego szukam ale cena troche wysoka ja w szlafroku w ogole nie chodze i nie mam wiec to bedzie zakup na raz. Chcialam wczoraj na aliexpress zamowic ale nic mi sie nie podobalo. Wiec na pocieszenie zamowilam zegarek i troche bizuterii

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2017-11-12, 16:11   #4478
Ojoanna29
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asiula1306 Pokaż wiadomość
Ja ostatnio zaczelam kupowac beauty bar z AA- peeling drobnoziarnisty plus maseczka weglowa na zmiane z nawilzajaca. Wczesniej kupowalam AA Profesjonalny Zabieg Mikrodermabrazja- genialne to bylo ale od jakiegos czasu strasznie ciezko to znalesc w sklepach. To jest pakowane w kartonik i w srodku jest peeling, maseczka i krem

Swego czasu robilam maseczke z wegla aktywnego i zelatyny jak juz mialam hardkor na twarzy ale zauwazylam ze mnie po niej wysypuje i odpuscilam.

No i robie glinki z olejem kokosowym do peelingu albo z hydrolatem na maseczke

O dziękuję, wezmę jutro
Jeszcze jakiś krem tlustszy sobie wezmę na zimę i pewnie ze stówka pójdzie na duperelki

Szlafrok na razie wrzuciłam na allegro do koszyka jakiś za 4 dyszki chyba, od tego sprzedawcy wezmę też kilka koszul do karmienia, potem nie będzie szkoda wyrzucić w razie czego

41/2018
Stary 2017-11-12, 16:17   #4479
Ilsa Lund
Zakorzenienie

Cytat:
O wlasnie takiego szukam ale cena troche wysoka ja w szlafroku w ogole nie chodze i nie mam wiec to bedzie zakup na raz. Chcialam wczoraj na aliexpress zamowic ale nic mi sie nie podobalo. Wiec na pocieszenie zamowilam zegarek i troche bizuterii

No właśnie drogi Ale że miałam kartę to kosztował mnie 30-parę złotych A na aliexpress zdaje się wczoraj były jakieś promocje ?

Stary 2017-11-12, 16:25   #4480
asiula1306
Zakorzenienie

Cytat:
No właśnie drogi Ale że miałam kartę to kosztował mnie 30-parę złotych A na aliexpress zdaje się wczoraj były jakieś promocje ?
Oj byly... za 6 bransoletek, naszyjnik, szalik i zegarek zaplacilam 40zl chwala Bogu ze nie zajrzalam na artykuly dzieciece bo bym poszla z torbami dwa dni po wyplacie pozostaly mi resztki rozsadku zeby poczekac na te przesylki co sa zamowione i dopiero wtedy domawiac no i mam w glowie ze jeszcze troche miesiaca do wyplaty zostalo a buty sie same nie kupia

Stary 2017-11-12, 16:29   #4481
pretty_girl19892
Zakorzenienie

GG do pretty_girl19892

Cytat:
Oj byly... za 6 bransoletek, naszyjnik, szalik i zegarek zaplacilam 40zl chwala Bogu ze nie zajrzalam na artykuly dzieciece bo bym poszla z torbami dwa dni po wyplacie pozostaly mi resztki rozsadku zeby poczekac na te przesylki co sa zamowione i dopiero wtedy domawiac no i mam w glowie ze jeszcze troche miesiaca do wyplaty zostalo a buty sie same nie kupia

Ja wczoraj poszalalam z zakupami na alie, ponad 250 zł poszło ale kupowałam nie tylko dla dziecka rzeczy, też jakieś do domu pierdółki

Ojoanna o której jutro masz wizytę?

Ja właśnie wracam do męża, szybko minęły mi te 2 tygodnie w domu

PM 2017
pretty_girl19892 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-12, 16:32   #4482
julietta83
Zakorzenienie

Cytat:
O dziękuję, wezmę jutro
Jeszcze jakiś krem tlustszy sobie wezmę na zimę i pewnie ze stówka pójdzie na duperelki

Szlafrok na razie wrzuciłam na allegro do koszyka jakiś za 4 dyszki chyba, od tego sprzedawcy wezmę też kilka koszul do karmienia, potem nie będzie szkoda wyrzucić w razie czego

też kupiłam na allegro taki za 40 zł bawełniany
nie chodzę w szlafrokach, więc szkoda mi kasy na taki jednorazowy zakup
julietta83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-12, 16:32   #4483
asiula1306
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pretty_girl19892 Pokaż wiadomość
Ja wczoraj poszalalam z zakupami na alie, ponad 250 zł poszło ale kupowałam nie tylko dla dziecka rzeczy, też jakieś do domu pierdółki

Chcialam tez kupic podporki na ksiazki ale nic nie bylo fajnego. Nie mialam w sumie tez na tyle czasu zeby usiasc i przegladac, zalezalo mi na uzupelnieniu brakow w bizuterii wiec jestem spelniona

Stary 2017-11-12, 16:54   #4484
Ojoanna29
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pretty_girl19892 Pokaż wiadomość

Co dla dziecka zamawiałaś, ubranka?

Wizytę mam teoretycznie na 13,30 ale nie nastawiam się że wejdę przed 15, muszę dużo jedzenia zabrać ze sobą
Cytat:
Napisane przez julietta83 Pokaż wiadomość
też kupiłam na allegro taki za 40 zł bawełniany
nie chodzę w szlafrokach, więc szkoda mi kasy na taki jednorazowy zakup
Mam jeden szlafrok, musiałam kupić do szpitala i leży, ale jest chyba za krótki jak na ciążowy. W sumie może jeszcze siostry zapytam czy używa swojego ciazowego, czy w ogóle jeszcze go na

41/2018
Stary 2017-11-12, 16:58   #4485
pretty_girl19892
Zakorzenienie

GG do pretty_girl19892

Cytat:
Co dla dziecka zamawiałaś, ubranka?

Wizytę mam teoretycznie na 13,30 ale nie nastawiam się że wejdę przed 15, muszę dużo jedzenia zabrać ze sobą

Mam jeden szlafrok, musiałam kupić do szpitala i leży, ale jest chyba za krótki jak na ciążowy. W sumie może jeszcze siostry zapytam czy używa swojego ciazowego, czy w ogóle jeszcze go na

Z ciuszków to wzięłam kombinezon (taki jak ma Asiula ), buciki niechodki, skarpetki, do tego pierdółki do pokoju jak obrazki, lampka chmurka i gwizdka, maskotka z metkami, taka wisząca do wózka, i jakieś inne rzeczy ale już nie pamiętam

O to masz przede mną wizytę, ja dopiero o 16:30

PM 2017
pretty_girl19892 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-12, 17:52   #4486
Brilliant Girl
Wtajemniczenie

Ja dzis namowilam meza zeby przemalowac troszke pokoj bo jednak za ciemny mi sie wydaje :p a ze do lazurowego nie mam pomyslu na kolor dodatkow to teraz musze pomyslec jaki kolor wybrac

Selina - spoko, ja juz sama nie wiem czy ten wozek bedzie ok i dlatego pytam o inne cora troche sie wyciagnela a ze w wozku siedzi uwieszona na palaku to boje sie czy nie bedzie jej niewygodnie
Brilliant Girl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-12, 17:57   #4487
_Selina_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Brilliant Girl Pokaż wiadomość
Ja dzis namowilam meza zeby przemalowac troszke pokoj bo jednak za ciemny mi sie wydaje a ze do lazurowego nie mam pomyslu na kolor dodatkow to teraz musze pomyslec jaki kolor wybrac

Selina - spoko, ja juz sama nie wiem czy ten wozek bedzie ok i dlatego pytam o inne cora troche sie wyciagnela a ze w wozku siedzi uwieszona na palaku to boje sie czy nie bedzie jej niewygodnie
Spoko na pewno będziemy w jednym, bo jedziemy kupić bazę i fotelik.

Stary 2017-11-12, 18:09   #4488
kasia6713
Zakorzenienie

Cytat:

no właśnie ja też nie chodzę w szlafroku.... Więc szukam po taniości na te kilka dni
kasia6713 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-12, 18:25   #4489
bloody_marry
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Pannkaka Pokaż wiadomość
Chyba nie sa specjalnie cieplejsze niz zwykle, ale kupie kapuste, jesli bedzie sie utrzymywac. Moznaby pomyslec, ze skoro karmilam juz ponad 2 lata to powinnam miec ten temat ogarniety, ale widac nie

Potwierdzam, ze w ciazy mozna cwiczyc miesnie dna macicy, ale czy samo zaciskanie to dobry pomysl to tu juz zdania sa podzielone. Podobno lepiej (ale i trudniej) wykonywac cwiczenia, ktore aktywuja te miesnie w bardziej funkcjonalny sposob. Zaciskanie to jednak dosc sztuczne cwiczenie dla naszego organizmu i moze prowadzic do wrecz nadmiernego napiecia, ktore nie musi sie przekladac na prawidlowe dzialanie w innych sytuacjach. Wszystkie cwiczenia w tej aplikacji do ktorej niedawno wrzucalam linki sa dozwolone w ciazy i ciagle zabieram sie, zeby zaczac je robic, ale cos mi nie idzie...

Ale tez pewnie te klasyczne "kegle" sa lepsze niz nie cwiczenie w ogole
A możesz coś więcej napisać? Jak w zasadzie można inaczej ćwiczyć? Albo wrzuć prosze jeszcze raz linki do apki bo chyba coś mi umknęło

bloody_marry jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2017-11-12, 18:42   #4490
parapet
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez bloody_marry Pokaż wiadomość
parapet, nie wiem skąd masz takie informacje ale ćwiczenia mięśnia Kegla są zalecane przed, w trakcie i po ciąży.
Chyba za skrótowo napisałam
Położna pokazywała nam już takie grubsze ćwiczenia na po ciąży i powiedziała, żeby teraz nie robić, bo mogą sprowokować skurcze
O to zatrzymywanie/puszczanie moczu chodzi mi, że pomaga zidentyfikować Kegle.

Ale faktycznie napisałam na szybko

A jeśli chodzi o ćwiczenie, to też jak mi się przypomni

Ale się dziś milutko najadłyśmy Dobry obiadek, a potem pycha mandarynki
parapet jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-12, 18:45   #4491
Lunak
Wtajemniczenie

Mamusie marcowe 2018 cz. 4

Padam ze zmęczenia. Prawie cały dzień poza domem. Ale mamy walizkę (to jednak nie takie proste było kupić taką, na którą mój nie kręciłby nosem), torbę na laptopa, portfel i buty. Miał być jeszcze płaszcz, ale okazało się, że we wszystkich 3 sklepach w mieści akurat ten rozmiar jest na ekspozycji i nikt nie może nam go zdjąć przez miesiąc. Jedyne co możemy zrobić to zamówić go online z dostawą do sklepu i wtedy zdecydować czy weźmiemy czy nie. Trochę mi mąż przez to posmutniał, a ja specjalnie go przeciagnelam przez całe miasto, bo mógł sie trafić.

Chyba przez to całe chodzenie boli mnie dol brzucha. Bolały jeszcze pachwiny, ale jak opanowałam inny sposób stawiania stop to było lepiej.

Dzieć mi sie dzis ułożył na samym dole. Pewnie dalej z nogami w dol i mi nimi tam przebiera. Uczucie okropne. Wracaliśmy samochodem z jednego sklepu to wyprzedzalam wszystkich, bo tak przez to "skrobanie" w dole chciało mi sie siku, ze juz myslalam, ze nie dojade

Robiliśmy tez spożywcze zakupy i wepchalam sie ludziom w kolejce, bo do wszystkich kas były takie ogonki, ze sie zawijały. Najpierw stanęłam w kasie uprzywilejowanej, ale nikt nie spojrzał, to wzięłam wózek od męża i przepchalam sie na początek a on za mną. Ludzi z samego poczatku zapytałam czy mogliby mnie przepuścić, bo to kasa uprzywilejowana i ja tyle nie wystoje. Bez problemu przesunęli swoje zakupy na taśmie zebym ja mogła wyłożyć. Tak jak pisaliście, w ogóle nie widzę zakazu handlu w niedziele. W galeriach tez pełno ludzi było. Jak dla mnie to bez sensu, takie odwoływanie sie, ze w innych krajach Europy sklepy są zamknięte w niedziele. Ale te kraje mają inną kulturę spędzania czasu wolnego i u nich to długo juz funkcjonuje. W Polsce czarno to widzę.

A szlafrok to ja chce kupic taki z Allegro (któraś z Was kiedyś wrzucała taką aukcje z koszulami do karmienia i tam mi sie rzuciło w oczy, ze szlafroki tez maja). Po domu mam taki wielki polarowy szlafrok, który w użyciu mam tylko w zimie, bo dobrze mogę sie w niego zamotać i mi ciepło. Ale jakąś wielką zwolenniczką chodzenia w szlafroku nie jestem.

Uff... Chyba nadrobiłam cały dzien tutaj

A! I jeszcze namówiłam męża na szkołę rodzenia zapiszemy sie na styczeń, bo na grudniowe początkowe kursy nie zdąży wrocic

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Edytowane przez Lunak
Czas edycji: 2017-11-12 o 18:47
Lunak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-12, 18:53   #4492
alleyezonme
Zakorzenienie

My też postanowiliśmy na styczeń zapisać się do szkoly rodzenia bo w grudniu nie wyrobimy z czasem

---------- Dopisano o 19:53 ---------- Poprzedni post napisano o 19:52 ----------

Też kupiłam dzisiaj pyszne mandarynki i się nimi właśnie obzeram

Jeśli życie to chwila, wykorzystam tą chwilę - tyle

alleyezonme jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-12, 18:55   #4493
Lunak
Wtajemniczenie

Ja jeszcze nie znalazłam ładnych mandarynek a tak za mną chodzą juz z 2 tygodnie

Lunak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-12, 19:02   #4494
parapet
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Lunak Pokaż wiadomość
Ja jeszcze nie znalazłam ładnych mandarynek a tak za mną chodzą juz z 2 tygodnie
Ja miałam już dwie niezbyt udane próby i te dziś to było święto lasu
parapet jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-12, 19:04   #4495
Ilsa Lund
Zakorzenienie

Mandarynek też jeszcze ładnych nie widzę za to wzięłam dziś ciemne winogrona bez pestek A po południu Mąż mi obrał pomarańczę a ja mu zrobiłam kawę

Stary 2017-11-12, 19:16   #4496
Ojoanna29
Zakorzenienie

Ostatnio w biedronce były brzydkie mandarynki, ale wzięłam bo miałam straszną ochotę i okazały się pyszne - kwaśne tak jak lubię i bez pestek u rodziców w warzywniaku kupowałam po 11/kg bardzo ładnie wyglądały, ale bez smaku, a w Piotrze i Pawle ostatnio była promocja po 4/kg i nic już nie zostało pewnie wszystkie ciężarne wykupily

41/2018
Stary 2017-11-12, 19:20   #4497
asiula1306
Zakorzenienie

Cytat:
Padam ze zmęczenia. Prawie cały dzień poza domem. Ale mamy walizkę (to jednak nie takie proste było kupić taką, na którą mój nie kręciłby nosem), torbę na laptopa, portfel i buty. Miał być jeszcze płaszcz, ale okazało się, że we wszystkich 3 sklepach w mieści akurat ten rozmiar jest na ekspozycji i nikt nie może nam go zdjąć przez miesiąc. Jedyne co możemy zrobić to zamówić go online z dostawą do sklepu i wtedy zdecydować czy weźmiemy czy nie. Trochę mi mąż przez to posmutniał, a ja specjalnie go przeciagnelam przez całe miasto, bo mógł sie trafić.

Chyba przez to całe chodzenie boli mnie dol brzucha. Bolały jeszcze pachwiny, ale jak opanowałam inny sposób stawiania stop to było lepiej.

Dzieć mi sie dzis ułożył na samym dole. Pewnie dalej z nogami w dol i mi nimi tam przebiera. Uczucie okropne. Wracaliśmy samochodem z jednego sklepu to wyprzedzalam wszystkich, bo tak przez to "skrobanie" w dole chciało mi sie siku, ze juz myslalam, ze nie dojade

Robiliśmy tez spożywcze zakupy i wepchalam sie ludziom w kolejce, bo do wszystkich kas były takie ogonki, ze sie zawijały. Najpierw stanęłam w kasie uprzywilejowanej, ale nikt nie spojrzał, to wzięłam wózek od męża i przepchalam sie na początek a on za mną. Ludzi z samego poczatku zapytałam czy mogliby mnie przepuścić, bo to kasa uprzywilejowana i ja tyle nie wystoje. Bez problemu przesunęli swoje zakupy na taśmie zebym ja mogła wyłożyć. Tak jak pisaliście, w ogóle nie widzę zakazu handlu w niedziele. W galeriach tez pełno ludzi było. Jak dla mnie to bez sensu, takie odwoływanie sie, ze w innych krajach Europy sklepy są zamknięte w niedziele. Ale te kraje mają inną kulturę spędzania czasu wolnego i u nich to długo juz funkcjonuje. W Polsce czarno to widzę.

A szlafrok to ja chce kupic taki z Allegro (któraś z Was kiedyś wrzucała taką aukcje z koszulami do karmienia i tam mi sie rzuciło w oczy, ze szlafroki tez maja). Po domu mam taki wielki polarowy szlafrok, który w użyciu mam tylko w zimie, bo dobrze mogę sie w niego zamotać i mi ciepło. Ale jakąś wielką zwolenniczką chodzenia w szlafroku nie jestem.

Uff... Chyba nadrobiłam cały dzien tutaj

A! I jeszcze namówiłam męża na szkołę rodzenia zapiszemy sie na styczeń, bo na grudniowe początkowe kursy nie zdąży wrocic

Ja jak pochodze to tez mnie boli dol brzucha. I w ogole mam wrazenie ze jak mam intensywniejszy dzien to maly uklada sie nisko i stad takie dziwne uczucie. Wtedy mowie ze siedzi mi na pecherzu bo mam taki jakby ucisk jakby pecherz byl pelny a jak ide do toalety to niewiele leci. I mam to tylko jak dlugo pochodze.

A co do zakazu handlu- sama pracowalam w centrum handlowym i niestety, w niedziele bylo multum rodzicow z dziecmi jakby to byla najlepsza rozrywka. Obiadek w mcdonaldzie, spacer po sklepach i fajnie, niedziela odbebniona. Troche mnie to martwilo ze rodzice nie chca lub nie potrafia zapewnic innej formy rozrywki dzieciom. I widac bylo ze dzieci sa zmeczone, znudzone, rozdraznione. Ludzie chodza po galeriach bo sa otwarte. Gdyby byly czynne do polnocy to i o tej porze byliby klienci. Gdyby byly czynne krocej lub nieczynne to ludzie mobilizowaliby sie do zakupow po pracy albo w sobote. Bo niestety uwielbiamy robic zakupy na ostatnia chwile. Ile razy mialam sytuacje ze klient mi wlazil po 21 pod krate bo chcialby cos kupic (a pracowalam w dosc specyficznym asortymencie ktory nie byl towarem pierwszej potrzeby). A jak nie chcialam sprzedac to bylam wyzywana od najgorszych bo mialam czelnosc odmowy sprzedazy (tylko i wylacznie przez zamknieta kase, zrobione raporty i policzony utarg- musialabym zostac kolejne pol godziny zeby zrobic to ponownie. A nikt mi za to nie placil) po 12 godzinach otwartego sklepu Wydaje mi sie (i z doswiadczenia widze) ze ludzi ktorzy naprawde nie maja zadnej mozliwosci zrobic zakupow w inny dzien niz niedziela jest naprawde promil. To z jednej strony. A z drugiej- ilu studentow utrzymuje sie z tego ze pracuje tylko w weekendy bo nie ma mozliwosci pracy w tygodniu. Ile osob sobie dorabia praca weekendowa. Ile osob trzebaby bylo zwolnic...
Cytat:

Ja w lidlu kupowalam pyszne mandarynki, pomarancze i kiwi

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2017-11-12, 19:21   #4498
_Selina_
Zakorzenienie

Ja dzisiaj przeszłam z mamą partnera na Ty. Już kiedyś prosiła, żeby mówić jej po imieniu, ale jakoś nie mogłam się przekonać... Wczoraj porozmawiałam z partnerem, że głupio mi do babci naszego dziecka mówić "Pani", no i dzisiaj zagadaliśmy czy propozycja nadal aktualna. No i stało się ciekawe czy mi przejdzie przez gardło

Stary 2017-11-12, 19:25   #4499
asiula1306
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _Selina_ Pokaż wiadomość
Ja dzisiaj przeszłam z mamą partnera na Ty. Już kiedyś prosiła, żeby mówić jej po imieniu, ale jakoś nie mogłam się przekonać... Wczoraj porozmawiałam z partnerem, że głupio mi do babci naszego dziecka mówić "Pani", no i dzisiaj zagadaliśmy czy propozycja nadal aktualna. No i stało się ciekawe czy mi przejdzie przez gardło

Ja do moich tesciow nadal mowie bezosobowo. Po slubie od moich rodzicow wyszla prosba do mojego meza zeby mowili do niego "mamo i tato" a od moich tesciow taka propozycja nie padla i nigdy nie bylo rozmowy na ten temat wiec ja sie nie wychylam troche jest to upierdliwe ale przynajmniej cwicze umysl i wysilam go konstruujac zdania

A maz mial dzis dzien dobroci dla zwierzat i przyszedl do mnie i zaczal slodzic ze juz dawno nie mowil mi jaka jestem dla niego wazna i jak bardzo mnie kocha i jak sie cieszy ze dam mu syna ja niestety do tych wylewnych nie naleze- to on mi czesciej mowi ze mnie kocha

Stary 2017-11-12, 19:26   #4500
Ojoanna29
Zakorzenienie

Cytat:
Ja jak pochodze to tez mnie boli dol brzucha. I w ogole mam wrazenie ze jak mam intensywniejszy dzien to maly uklada sie nisko i stad takie dziwne uczucie. Wtedy mowie ze siedzi mi na pecherzu bo mam taki jakby ucisk jakby pecherz byl pelny a jak ide do toalety to niewiele leci. I mam to tylko jak dlugo pochodze.

A co do zakazu handlu- sama pracowalam w centrum handlowym i niestety, w niedziele bylo multum rodzicow z dziecmi jakby to byla najlepsza rozrywka. Obiadek w mcdonaldzie, spacer po sklepach i fajnie, niedziela odbebniona. Troche mnie to martwilo ze rodzice nie chca lub nie potrafia zapewnic innej formy rozrywki dzieciom. I widac bylo ze dzieci sa zmeczone, znudzone, rozdraznione. Ludzie chodza po galeriach bo sa otwarte. Gdyby byly czynne do polnocy to i o tej porze byliby klienci. Gdyby byly czynne krocej lub nieczynne to ludzie mobilizowaliby sie do zakupow po pracy albo w sobote. Bo niestety uwielbiamy robic zakupy na ostatnia chwile. Ile razy mialam sytuacje ze klient mi wlazil po 21 pod krate bo chcialby cos kupic (a pracowalam w dosc specyficznym asortymencie ktory nie byl towarem pierwszej potrzeby). A jak nie chcialam sprzedac to bylam wyzywana od najgorszych bo mialam czelnosc odmowy sprzedazy (tylko i wylacznie przez zamknieta kase, zrobione raporty i policzony utarg- musialabym zostac kolejne pol godziny zeby zrobic to ponownie. A nikt mi za to nie placil) po 12 godzinach otwartego sklepu Wydaje mi sie (i z doswiadczenia widze) ze ludzi ktorzy naprawde nie maja zadnej mozliwosci zrobic zakupow w inny dzien niz niedziela jest naprawde promil. To z jednej strony. A z drugiej- ilu studentow utrzymuje sie z tego ze pracuje tylko w weekendy bo nie ma mozliwosci pracy w tygodniu. Ile osob sobie dorabia praca weekendowa. Ile osob trzebaby bylo zwolnic...Ja w lidlu kupowalam pyszne mandarynki, pomarancze i kiwi

Oj tak, pracowałam w księgarni w centrum handlowym, ile razy ludzie chcieli nam zostawiać dzieci, żeby sobie posiedzialy a oni pójdą na zakupy przychodzilismy o 7, otwieralismy o 10 i często już po 8 było walenie w kratę czy możemy wpuścić, bo pan potrzebuje bardzo pilnie książki wiele się nauczyłam w tej pracy o ludziach

41/2018
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości