|
|||||||
| Notka |
|
| W krzywym zwierciadle odchudzania Jest do jedyne forum, na którym zamieszczamy wszystkie diety, które promują odchudzanie poprzez drastyczne ograniczenie kaloryczności, tzw. "diety głodówkowe", które nie mają nic wspólnego ze zdrowym odżywianiem.
|
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3091 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Szukam dziewczyn, które są chore i chcą z tego wyjść II .
Cytat:
kochana jeszcze z jednego nie wyszłaś do końca.Kiedy masz następną wizytę u psychologa?? Cytat:
![]() Dziewczyny przeraża mnie ta bezsilność, czemu to jest tylko wirtualny świat, juz drugi raz w tym dniu czuję że nie potrafię pomóc komuś , choć tak bardzo bardzo tego chcę i wiem że wy też, S(K) znasz świat z dwóch stron , wybierz właściwą.
|
|
#3092 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
? może zmień psychologa, zrób cokolwiek. wiem, napady to najgorsza rzecz na świecie i też chyba wolałabym te 1000 kcal, byle tylko ich nie mieć, ale przecież musisz żyć! kiedyś musisz z tego wyjść! wyobrażasz sobie, że za dziesięć lat dalej będziesz jeść tak ostrożnie i tak mało? jesteś taka młoda, powinnaś z tego korzystać. może zapisz się do jakiejś grupy wsparcia, poszukaj kogoś, przed kim mogłabyś się otworzyć. choć szczerze? mam wrażenie, że Ty teraz nie chcesz wychodzić. za bardzo pragniesz ważyć te 10 kg mniej, ciągle brniesz w to błędne koło. i tu zgodzę się z Funky. Zresztą sama wielokrotnie o pisałam: Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#3093 |
|
Wtajemniczenie
|
Superchic(k) może postaraj się jeść jak na U i kilogramy polecą? Postaw na sport i minimalnie obetnij np. do 1800-2000 a nie jedz 1000 i nie ćwicz, albo co gorsza... ćwicz!
Plameczko Tak trzymaj! Funky a co u Ciebie? |
|
|
|
#3094 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
Superchick mysle, że jesli powiem, że Cię w zupełności rozumiem, to nie przesadzę. Tak też miałam, dopóki nie zaczęłam wymiotowac. ciągle krążyłam między lodówką a kumputerem i było mi wstyd potwornie wstyd, ze każdego dnia jest o 1 kg więcej. I nie byly to bynajmniej wahania bo po 3 dniach to juz 3 kg więcej a wymiary w udachtez większe. A potem to się zaczęła własnie taka dieta, wytzrymywałam 3 dni i potem napad i wiadomo jak sie kończył. ale potem to juz nie było co 3 dni, to było już 2-3 razy DZIENNIE! Cały dzień spędzałam wymiotując. Wstawałam w nocy, bo nie mogłam zasnąć i znowu jadłam i znowu wymiotowałam. Zastanów się czy nie lapeij nawet ważyć 100 kg niz się głodzić , potem wymiotować , napad, głodzenie itd Madlen u mnie nikt nikogo nie obgaduje, tylko ludzie to straszni nudziarze i kujony. w dodatku te głupie kujony, które ucza sie i ucza, potem dostaja 2 i mówia, ze nic sie nie uczyły przecież, bo cały dzień siedzieli na gg itp. Nie przesadzam, po prostu moja szkoła ma najwyższa średnia w województwie i wiekszosc osób nie dba o wygląd, kontakty z ludźmi, dosłownie o nic , tylko o to, zeby wykuć. Owszem, sa oosoby, które takie nie sa, ale można je liczyć na palcach dwóch rąk. Wszysy są tu nawdyraz mili, uprzejmi, już mi niedobrze czasem od tej serdeczności, bo czuje sie jakbym miała 10 lat więcej , jestem maksymalnie znudzona. ale cóz, jestem ambitna i też nie chce codzic do szkoły gdzie 1/2 klasy ucieka z lekcji , a druga połowa jest zagrożona pozostaniem w tej samej klasie. nie ma nic pomiędzy . To małe miasto, niestety. Staram się jednak odanleźć w tej dennej gęstwinie jakieś bratnie dusze i kilka osób jest w porządku, na szczęście. |
||
|
|
|
#3095 |
|
Zakorzenienie
|
Wiosenko - też się boję,że napady to kwestia czasu ...
Lecę,dobranoc kochane Superchick - przzemyśl to jeszcze
'' W życiu nie ma takiej chwili, abyśmy nie mieli wszystkiego, co potrzebne, aby czuć się szczęśliwymi. Pomyśl o tym przez minutę (...). Jeśli jesteś nieszczęśliwy, to dlatego, że cały czas myślisz raczej o tym, czego nie masz, zamiast koncentrować się na tym, co masz w danej chwili. '' |
|
|
|
#3096 |
|
Zadomowienie
|
Tak namawiacie Superchic(k) do przejścia na U... i ja nie chcę tutaj niczego propagować bo WIEM że R nie jest dobrym wyjściem.
ale jestem teraz dokładnie w tej samej sytuacji co Ona. I wiem, że U nie jest możliwe, bo gdy staram się jeść tak jak na U, to nie potrafię, mam zbyt dużą swobodę, która bez przerwy pęka. Nie wiem jakie jest dobre wyjście z tej sytuacji. Chyba nie ma. Gdy przejdę (przejdziemy?) na R, albo tak jak piszecie, góra kilka dni i znowu napad. Albo wejdziemy w to tak mocno, że cała przygoda z aną zacznie się od początku. Gdy będę starać się jeść normalnie, i tak nie będę w stanie. Jestem zbyt słaba by dać sobie z tym wszystkim radę. Nie znam wyjścia z tej sytuacji. Zależy mi na sylwetce, teraz nie mogę znieść swojego wyglądu. Ale czasami jestem taka bezsilna, że jedząc kolejnego batona czy następną porcję lodów, zupełnie mnie to nie obchodzi. Nie poradzę sobie z tym. Może przytyję jeszcze z 10 kg i będę miała za swoje..
|
#3097 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() U mnie chyba normalnie, z jedzeniem po staremu, z wagą na razie nie sprawdzam bo coś czuję że przytyłam i nie chcę sie dołować, a jedyne co mnie męczy to właśnie ta bezsilność i świadomość że jestem na dobrej drodze a ktoś inny cierpi jak ja kiedyś
|
|
#3098 |
|
Gość
|
A u mnie mówię, że jest całkiem normalnie (dziś dwie porcje kapusty z garnka).
Tylko w warszawie nic nie jadłam, bo nie miałam apetytu i byłam na butelce wody niegazowanej. Śniadanko całkiem normalne - jajeczniczka. Mało dalej jem, ale szykuję się na wizytę i na P. I powoli szykuję się do odejścia. Pozdrawiam i trzymajcie się. |
|
|
|
#3099 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#3100 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a czy możesz sobie zaplanować jadłospis, luźny, swobodny, któego będziesz na 100% się trzymać - na razie będziesz mieć kontrolę, ale to będzie u a nie r. np. Ś: jakaś owsianka, IIŚ drożdżówka z czymś tam itp. ? a przytyłaś? ważyłaś/mierzyłaś się? Cytat:
nie sprawdzaj tej wagi! mieścisz się w swoje ubranka, czujesz się dobrze, a więc po co ewentualnie się dołować? ja np. teraz fajnie się czuję w swoim ciele nawet, ale zapewne na wadze od ostatniego ważenia jest z 2 kg więcej. no ale po co to wiedzieć, skoro nie czuję tych 'dodatkowych' kg ani ich nie widać? bez sensu, popsuję sobie tylko dzień a tego bym nie chciała
|
|
|
#3101 |
|
Wtajemniczenie
|
Wiosenko gdyby za każdym razem u Ciebie na wadze było 2 kg więcej wtedy kiedy tobie się tak wydaje (a bywa tak bardzo często) to ważyłabyś już 70 kg lub więcej
Napewno zdaje Ci się, a jeśli nic nie czujesz po ubrankach to z pewnością nie przytyłaś, a bynajmniej nie wiecej niż kilogram
|
|
|
|
#3102 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale wiem, że nie ważę już na pewno 45 kg, bo ważyłam tyle po tym dziwnym tygodniu braku apetytu, a że jest już normalny (apetyt) na pewno jest trochę więcej ![]() przperaszam, że nie odpisałam wczoraj na pw, ale zasypiałam na stojąco
|
|
|
#3103 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
próbowałam. i udało mi się chyba jeden dzień. później działy się właśnie takie rzeczy, że zupełnie przestałam planować, nie myślałam o jedzeniu bo te nie przechodziło mi przez gardło. jadłam może trzy posiłki, i tak bez najmniejszego apetytu. no a potem nagle mi się odmienilo i rzuciłam się na jedzenie. przytyłam. ważyłam się przed okresem, więc coś z tego było wahaniem, ale w spodnie ledwo się wciskam, widzę to po sobie.
|
|
#3104 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie;D
Czytam cały czas ale mało się udzielam bo w sumie nie mam o czym,jedzenie dalej kiepsko ,mega mało jedzenia,mega wyrzuty... Pozdrawiam,miłego dnia
|
|
#3105 |
|
Wtajemniczenie
|
Zosiu skoro nie miałaś apetytu, to naturalne, że dużo teraz jesz. Wiecie ja przed ED miałam takie dziwne akcje, że nie jadłam nic powiedzmy do 16. albo były to jakieś płatki z mlekiem, a jak wracałam do domu głodna to zjadałam duży jogurt 500 gram, jakieś kanapki, twaróg z miodem, owoce, wypijałam sok typu Kubuś, kisiel jeszcze sobie czasem zrobiłam i potem jak przychodziła mama za jakąś godzinę to robiła obiad i w lato to jadłam jakąś sałatkę ale taką wielgachną z duża ilością sosu robionego na oliwie, albo jakieś kotlety i w ogóle. Wcale nie tyłam od tego
A gruba nie byłam, miałam BMI 18. Czasem nie jadłam nic, a czasem baaardzo dużo.
|
|
|
|
#3106 |
|
Gość
|
Plameczka - nie jest to co myślisz, szykuję się do odejścia ale z KZ i z ED-kowych. Znaczy się to, że będę tu wpadać, ale jako osoba, która z tego wyszła i znacznie rzadziej. I nie odejdę całkowicie.
P.S. przed odejściem każdej napiszę coś na PW. Pozdrawiam Werka Niech moja ED się wreszcie skończy. Acha jadłospisy są od 19 - zgodnie z podpisem. |
|
|
|
#3107 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3108 |
|
Gość
|
Czyli można powiedzieć, że z ED się ma do końca życia (tak jak pozostanie się alkoholikiem - to zawsze może wrócić).
|
|
|
|
#3109 |
|
Wtajemniczenie
|
Nie, nie miałam tego na myśli. Chodziło mi o to, że przytycie to początek drogi do wyjścia. Bo ED nie polega na niedowadze, tylko problemach emocjonalnych. Punktem kluczowym jest pozbycie się konfliktów, a nabranie masy to tylko niezbędny dodatek, ponieważ samo w sobie nie rozwiąże kłopotów z którymi się borykamy i które są powodem naszej choroby. Musisz mieć dużo wsparcia od osób postronnych i dopiero wtedy stopniowo będziesz wychodziła z choroby.
|
|
|
|
#3110 |
|
Rozeznanie
|
Hej! Widzę, że znowu poważnie... Wniosę trochę optymizmu
![]() Wczoraj podły dzień, bardzo bardzo, oczywiście byłam bardzo brzydka, gruba i fuj. Ale widzę u siebie poprawę. Nie wchodzę na wagę już - to jest etap 2. Etap 1 to była ogromna potrzeba wejścia, codziennie a nawet parę razy dziennie; etap 2 to nie wchodzę na wagę, bo się boję, co zobaczę - etap 3 (przede mną) wchodzę i jest mi obojętne co zobaczę. No więc wczoraj cały dzień grałam w... Simsy 2 hehheheheheh, super było, naprawdę Dziecinada straszna, a ja bawiłam się w najlepsze - zrobiłam sobie rodzinkę: mnie, TŻta i dzieci łiiiiiii Ostatnio taką frajdę z głupoty miałam chyba w gimnazjum Ale muszę jakoś odreagować stres i intelektualizm po egzaminach - a tak jak gram to nie myślę o niczym innym (jedzenie, brzuch i jest dobrze). Jadłam myślę, że w porządku, wtedy kiedy byłam głodna i to, co chciałam - na kolację zjadłam po raz pierwszy od daaaawna sałatkę - co prawda warzywną (pomidor, ogórek, kukurydza, ale z sosem w którym była oliwa z oliwek), więc NIE BIAŁKO Dzisiaj oczywiście po tym maratonie mam całe czerwone oczy, więc tylko daję znak życia i pewnie nie będę pisać zbyt dużo. Zaraz siadam i zaczynam opracowywać pytania ze statystyki - w środę ostatni egzamin - ustny... ![]() Do mojego podłego nastroju dołączył jeszcze w związku z tym stres zw. z egzaminem i szukaniem mieszkania (nie możemy nic z TŻtem znaleźć i ja oczywiście umieram z nerwów - zawsze się denerwuję wszystkimi drobnymi niepowodzeniami.) Ale Madlen mi poprawiła nastrój - dziękuję! I jeszcze wczoraj miałam fazę (jako, że byłam taka okropnie brzydka) marudzenia na moje włosy (paskudne, fuj fuj), więc poszliśmy z TŻtem do sklepu i kupiliśmy mi farbę (a właściwie koloryzację, do 24 myć) RUDĄ i...TŻ farbował mi włosy . wyrwał mi chyba z pół głowy, ale wyszło mu równo i jestem rudzielcem i chyba nie jest źle, bo TŻ zawsze marudził jak miałam inne niż blond, a teraz nazywa mnie 'rudzielcem' i chyba mu się podoba Aczkolwiek kolor nie jest intelnsywny - tylko takie rude refleksy ma... No chociaż widać zmianę.Dobra, oczy mnie już pieką, spadam do statystyki. Trzymajcie się ciepło chudziaczki!
|
#3111 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Dziękuję .Cytat:
. Dla mnie właściwie jedynym argumentem, przemawiającym za szkodliwością redukcji jest właśnie utrata biustu. No bo co tu dużo mówić, kiedyś przez to całe odchudzanie byłam płaska jak deska, a teraz po prostu nabrałam kształtów. Generalnie w piersiach przybyły mi 3 cm . I nie oddam ich teraz. Za bardzo je polubiłam .Cytat:
Wczoraj wieczorem czytałam Twojego posta i myślałam sobie "Boże, co Ona za bzdury opowiada, redukcja 1800 kcal?!". Ale teraz przeczytałam to wszystko raz jeszcze i jeszcze dwa razy i wiem, że tak naprawdę masz sporo racji. Chyba jednak posłucham Twoich rad. Nie wiem, czy chcę na pewno schudnąć, może chodzi mi tylko o unormowanie i uregulowanie jedzenia. W każdym bądź razie bardzo Ci dziękuję .Cytat:
. Masz rację, jeśli teraz znowu zaczęłabym redukcję, cofnęłabym się w tył i te wszystkie miesiące, które poświęcałam na wyjście z tego, kiedy to uczyłam się żyć i jeść na nowo, poszłyby chyba w chol... Przecież i tak w końcu musiałabym zacząć jeść normalnie, więc właściwie po co mi ta redukcja. Chwilowy efekt.Cytat:
Cytat:
Dzięki Waszym odpowiedziom, Dziewczyny, podjęłam decyzję . Nie przechodzę na R. Będę jadła, ile będę potrzebowała, bez zbędnego podjadania i upychania kalorii. Chcę unormować moje jedzenie, chociaż jeszcze nie wiem za bardzo jak to zrobię. Mam cichą nadzieję, że schudnę przy tym chociaż 1 kg, ale jeśli nie to też się nie załamię, bo.... waga dziś rano wskazała 54,9 po dwóch posiłkach. Prawda jest taka, że zawsze ważyłam się po napadach, dlatego te wahania były tak duże. A w rzeczywistości ważę prawie 5 kg mniej (same widzicie, ile wtedy musiałam pochłonąć...)! Teraz jestem już po śniadaniu (4 wafle ryżowe z samymi warzywami, chociaż wiem, że przydałaby się do tego jakaś pasta, np. z soczewicy) i II śniadaniu (porcja sałatki greckiej ze wczoraj, z fetą light). Na obiad zjem coś lekkiego, planuję podgotowanego kalafiora, surówkę i kotlety z samej soczewicy, może z jajkiem na twardo . Kolacji jeszcze nie wymyśliłam, do tego mam w domu duuuużo truskawek, więc wypiję pewnie jeszcze koktajl (na wodzie). Mam jakieś dziwne przeczucie, że ten dzień będzie o wiele lepszy .Pozdrawiam , s(k).
|
|
#3112 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pewnie nawet grama waga nie drgnęła, a na wszystko patrzysz przez pryzmat chwilowego samopoczucia, jak jest gorsze to automatycznie waga rośnie w oczach a w rzeczywistości pozostaje bez zmian.A ja jednak się zważyłam i było 0,5 kg więcej, nawet się nie zdołowałam co zdziwiłam, ostatnio ważyłam sie 4 dni temu, a przez ten czas za wiele nie jadłam bo ani razu nie dobiłam do 2000, a mimo to tyję ehhhh Cytat:
![]() Cytat:
to wszystko jasne .btw: Agatko ,a co u Ciebie?? Dziewczynki pisać mi tu szybko jak Sobie radzicie ??
|
|
#3113 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
to najgorsze, co możesz robić super decyzja, Słoneczko ale dziś raczej utrzymaniowo nie zaczęłaś dnia tylko redukcyjnie ale wiem, że jesteś mądra i rozsądna i sobie poradzisz ![]() Cytat:
a Ty?
|
|
|
#3114 |
|
Wtajemniczenie
|
Wiosenko to fajnie, że u Ciebie dobrze
Superchic(k) ciesze się z twojej decyzji i za to wielki , ale malutko dziś zjadłaś Nie jedz redukcyjnie tylko tyle na ile masz ochotę i przedewszystkim to na co masz ochotę. Bo wiadomo, że można się zapchać michą surówki i nie być głodnym, ale to nie to samo co zjedzenie kotleta, ryżu czy czegoś bardziej treściwego. Trzymam za ciebie kciuuuki ![]() A u mnie był meksyk w domu dziś Kręcili jakiś serial "Samo życie" czy coś w tym stylu u mnie w mieszkaniu, a moja mama wyjechała, więc musiałam się dogadać z jakimś kolesiem, żeby podpisał faktury i siedziałam cały czas w pokoju, nie wolno mi było wyjść . Na szczęście już sobie poszli
|
|
|
|
#3115 |
|
Zakorzenienie
|
Przepraszam, że nie poodpowiadam, ale jakoś nie wyrabiam...
Już ciągnę 8tydzień sesji...mam tego po dziurki w nosie - żeby na dwa egzaminy kuć suma sumarum 10tygodni . Bez kompuslu było 8dni, wczorej porażka, jadłam i jadłam - nie był to typowy napad, ale uzbierałam znowu 5000kcal, bo pizza była i pudło lodów i czekolada i jakieś kanapki z mielonką... , jakoś tak przez cały dzień nabiłam . W końcu kupiłam nowe baterie do wagi, choć waga to zło, ale ewidentnie nie dopinam spodni i koszulki mi są ciasne, więc chciałam zobaczyć fakty i...4,5kilo więcej . Załamka nr.2, bo ze starymi pokazywała dobre 2-3kilo mniej, no cóż za durnotę trzeba płacić. Jupi...nie mam sił . Ciekawy czy kiedy kto doceni pieniężnie to, że darłam flaki z ciała na tych studiach...że ja kretynka innych nie wybrałam - tyle co mamy na jeden egzamin to inne wydziały kują na wszystkie razem wzięte ...ale chyba niewarto się użalać, bo zmian i tak nigdy nie będzie, trza się skolegować z wizją, że życie będzie niczego warte...Ehh, zmykam poobiadować, bo się matka drze...mimo że wrzątek na talerzu... |
|
|
|
#3116 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ostatnio miałam napad 3 dni temu. Później mam ochotę ograniczyć kcal poniżej 1000, żeby tylko nie przytyć. Ale nie robię tego, nie mam już sił jeść tylko 700 kcal jak kiedyś... |
|
|
|
|
#3117 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Boże, coraz więcej osób ma ED. Niedługo chyba nie będzie już nikogo kto by w pełni siebie akceptował i nie miał problemów :/ |
|
|
|
|
#3118 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3119 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Czasem tylko dla pewnosci zmierze obwod brzucha, ale to tez nie jest obiektywna miarka.Cytat:
Chyba, ze tak bedzie dla Ciebie lepiej, to sie zgadzam, w takim wypadku jakos bede musiala to przezyc.. ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ~~~~~~ Dzisiaj ogladalam serial o modelkach. Byly chude, a jedna byla tylko szczupla i kazano sie odchudzac, bo nie mogla wziac udzialu w pokazie. Bylam w szoku. To czysty absurd. Nie chcialabym byc modelka.. Ona byla taka sliczna i miala taka ladna figure, a doszukali sie `zbednych` kg i tego, ze jest gruszka. Paranoja. A pozniej sie dziwic, ze wiele normalnych, ladnych i szczuplych dziewczyn zaczyna wierzyc, ze sa grube. Stad ED. Dobrze, ze to troche zrozumialam, nie bede juz wierzyla zadnych mediom. Nie warto.
|
|
#3120 | |||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() (żartuję) ale ile masz latek? Bardzo mądra ecyzja ze zmiana koloru. Nie chciałam nic pisac, ale te włoski odrazu rzuciły mi sie w oczy, taki nijaki kolor miały. A teraz to już wogóle sliczna z Ciebie hmm kobieta![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum W krzywym zwierciadle odchudzania
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:51.

. Wiesz, ważę już prawie 60 kg... a waga wyjściowa wynosiła chyba 56-58. Od jutra redukcja i 1000 kcal. Chcę zrzucić 10 kg. Nie chcę przeżyć ponownie 'koszmaru minionych wakacji'...
?
kochana jeszcze z jednego nie wyszłaś do końca.

A gruba nie byłam, miałam BMI 18. Czasem nie jadłam nic, a czasem baaardzo dużo.
hehheheheheh, super było, naprawdę
. wyrwał mi chyba z pół głowy, ale wyszło mu równo i jestem rudzielcem i chyba nie jest źle, bo TŻ zawsze marudził jak miałam inne niż blond, a teraz nazywa mnie 'rudzielcem' i chyba mu się podoba
to najgorsze, co możesz robić
super decyzja, Słoneczko
i siedziałam cały czas w pokoju, nie wolno mi było wyjść
.