|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4411 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
tak samo z majonezem... no nie zacytuje wam tu teraz bo nie wiem gdzie tą książkę posiałam, ale jedyne go Agatson poleca niskotłuszczowego to mleko, jogur, kefir, maślanka bo tam nie łądują na miejsce tłuszczu cukier - inne produkty (SPRAWDŹCIE SAME!) przeważnie jak są light i mają mniej tłuszczów to mają więcej węgli od swoich "normalnych" odpowiedników... i dziś się załamałam, bo ta galaretka co ją tak zajadałam ma jednak cukier... nie wiem jak ja ten skład czytałam... chyba po prostu nie chciałam widzieć tam cukru i go nie widziałam... ![]() to już wiem czemu waga "stanęła" ale od poniedziałku faza II powoli i już owsianki, mąka razowa, chlebki wieloziarniste czekają!
|
|
#4412 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: ..::Dieta Plaż Południowych - część IV ::..
Ketmia powodzonka ma II fazie
II faza jest okejo uwieeeelbiam ją.
|
|
|
|
#4413 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a ty natomiast wygladasz naprawde super ja mam obsesje na punkcie nog wiec od razu zwrocilam na nie uwage i masz chudsze ode mnie. wy chyba jestes bardzo wyskoka bo wcale nie widac zebys bya gruba.
|
|
|
#4414 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() aa.. no wysoka, wysoka, w sumie 174 cm się uzbierało nogi mam szczupłe.. ale tak patrzę, Boże ja mam grube ręce!
|
|
|
|
|
#4415 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ja mam grube ramiona, gruby brzuch i grube nogi, wlasciwie trudno mi znalezc czesc ciala z ktorej bylabym zadowolona... ale mam nadzieje ze niedlugo sie to zmieni
|
|
|
#4416 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
- odpowiedź uniwersalna mężczyzn aale te ręce mnie przeraziły.. chyba muszę sobie pomachać hantelkami.
|
|
|
|
|
#4417 |
|
Zadomowienie
|
a tak w ogole calkiem powaznie to ja widze ze jak jestem gruba taka jak teraz to mam mniej pewnosci siebie, chodze zgarbiona bo wstydze sie swoich duzych piersi ktore wychodza mi ze stanikow, czuje sie brzydka
kobieta jak schudnie to czuje sie piekna, prostuje sie dumnie prezentujac cialo, jest pewniejsza siebie i czesciej sie usmiecha, przez co otoczenie odbiera ja jako osobe zadowolona z zycia i wiecej sie takiej kobiecie udaje.
|
|
#4418 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zgadzam się w 100% my wszystkie będziemy chodzić z podniesioną głową i realizować się w życiu. |
|
|
|
|
#4419 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
nie wiem czy znasz... http://forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=32203 i dość już tych jęków stęków jak to ja... brzydka gruba potworna etc. bo wszystkie walczymy o to żeby tak było... a przegrywa tylko ten kto w ogóle nie podjął walki!
|
|
#4420 |
|
Rozeznanie
|
Marzeniotko, też mam 174 cm a ważę dwa kg więcej od ciebie, ale moja jedna noga, jak dwie twoje ;O oddaj mi je!
![]() a potworek sympatyczny, zrobię sobie jutro takiego na śniadanie
|
#4421 |
|
Konto usunięte
|
Zawsze mowialam, ze z Marzenki to laska jest
rece to tez moja zmora i nogi i brzuch i chyba wszystko jest ble ble
|
|
|
|
#4422 |
|
Konto usunięte
|
A ja dawno nie pisałam swojego jadłospisu więc napiszę, bo tak mi łatwiej to kontrolować.
![]() Ś: owsianka z bananem i daktylem P: 4 daktyle O: kutak z warzywami smażonymi P: ser chudy z kakao i wisienkami K: sałatka z 1/2 puszki tuńczyka i dziś baardzo dużo herbaty zielonej i czerwonej.... ![]() jutro cięzki dzień bo piszę egzamin jakieś 6 h i napewo dadzą nam kanapki i sok jakiś .... bleee białe pieczywo... a swoich nie można ... ![]() Trzymajcie kciuki.. już potem tylko godzinka w niedziele i koniec!!! finito!!! |
|
|
|
#4423 | |
|
Rozeznanie
|
Puk, puk...dziś taki zalatany dzień, dopiero usiadłam i mogę do Was zajrzeć. U mnie dietka troszkę sie posypała ale nie bijcie. Pojadłam sobie i już
![]() Cytat:
Witam nowe twarzyczki i powodzenia życzę
|
|
#4424 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() dzieki ![]() ja nie mam jakis wielkich piersi tylko po prostu jak przytulam to one tez sie powiekszyly, moga takie zostac, w sumie fajne sa, tylko musialabym wiekszosc stanikow wymienic.
|
|
|
#4425 | |
|
Raczkowanie
|
[1=5a3cc703cdea367dc4857f7 c8a4bccc3ed5dc513_63b764c 3f051b;7875699]
jutro cięzki dzień bo piszę egzamin jakieś 6 h i napewo dadzą nam kanapki i sok jakiś .... bleee białe pieczywo... a swoich nie można ... ![]() [/quote] zawsze możesz wyjeść "wnętrze" tych kanapek ser, szynkę, jakieś warzywo co tam wsadzą... a może i woda będzie do picia...Cytat:
i uwierz mi wszystkie tutaj wcześniej czy ostatnio przytyłyśmy i źle nam z tym było - dlatego tu jesteśmy... podzielę się z wami jeszcze refleksjami nad muffinkami z siemienia lnianego... powiem tak: złe nie są raczej po prostu bez smaku :P a wyglądają apetycznie i zawsze można się oszukiwać że to prawdziwy muffin a siemie lniane zdrowe najlepsze są tak na drugi dzień jak już ostygną i wyschną
|
|
#4426 |
|
Rozeznanie
|
Hejo bikiniaryy
Dawwno mnei tu nie było... bo (tak jak elffee ) jak tylko odwracam sie zadkiem do wszelkich diet i normalnego żywienia, to automatycznie przestaję udzielać sie na beachowym forum ... ehh, tchórz tchórz i leń śmierdzący!(Bo nie musze wspominać , ze cwiczyć też mi si enie chceDo tego ostatnio mam żarłoczne dni, głownym składnikiem moich dań sa słodycz ei owoce.Same cukry! Próbuję sie usprawiedliwiać tym,ze zacząć się sezon truskawkowy i ciężko być na SB.. ale w głębi ducha wiem ,z eto G prawda i to tylko wymówki. PROOSZĘ WAS O MOTYWACJE,ABY CHOCIAŻ NA II FAZIE PRZETRWAĆ! Marzeniątko,elffee, Wiolka , Guśka i wszystkie nowe plażowiczki, pomóżcie mi sie nawrócić! ![]() ps. a dla was na osłodę foto ciasta ( całkowicie wg zasad SB!, noo, poza posypką., spójrzcie jakie piękne )
|
|
#4427 | |
|
Zakorzenienie
|
znowu oglądałam meczyk
Holandia zmiażdżyła Francję.. troszkę mi szkoda..aah, ale się we mnie kibic odezwał. ![]() [1=d45d073d235b2c61bfba836 ad9283865b35be1e1_67da090 142ca2;7875289]Zawsze mowialam, ze z Marzenki to laska jest rece to tez moja zmora i nogi i brzuch i chyba wszystko jest ble ble [/quote]nic nie jest ble ble wszystko jest cacy cacy ale od jutra, powaga hantelki na ręce (: [1=5a3cc703cdea367dc4857f7 c8a4bccc3ed5dc513_63b764c 3f051b;7875699] i dziś baardzo dużo herbaty zielonej i czerwonej.... ![]() [/quote] kochana, z tego co pamiętam to czerwona herbata - 3 szklanki dziennie, maks bo inaczej wypłukuje bodajże magnez z organizmu ![]() Cytat:
![]() kocimietka ciasto śliczne, a Ty wracaj mi tu na plażę! bo jak nie to za nogę złape i siłą zaciągnę ![]() i motywacja: warto się odchudzać by pięknie wyglądać i poruszać się z gracją, a nie sunąć ulicą jak foka, słoń morski czy inny Moby Dick.
|
|
|
|
|
#4428 |
|
Raczkowanie
|
ja mam pomysł - przez 1 dzień pozakrywać wszystkie lustra nie patrzeć na siebie i nie skupiać się na sobie, tylko przypatrzeć się innym dziewczynom na ulicy...
na ich twarze, włosy, uśmiechy, na figury i wymiary też niech Wam będzie jedne mają coś ładnego, inne coś czego nie zazdrościmy, ale ogólnie POLKI są piękne (myślę, że wszystkie emigrantki i nie tylko przyznają mi 100% racji) i kurde bela WY/my też do nich należymy! trochę wiary w siebie! kto w was będzie wierzył jeśli wy same w siebie nie uwierzycie!? więc już mi przestańcie z tymi foka (swoją drogą takie ładne zwierze) ![]() kocimietka daj przepis! edit: a no i kurde... faza I się kończy a mnie w sumie tylko 2 kg mniej :/ nie wiem czy to nie przez te galaretki... ![]() tyle, że ja już nie chcę przedłużać fazy I a chcę więcej zrzucić!!!
|
#4429 |
|
Konto usunięte
|
Tak dawaj pzepis Kocimietka .... ale super ciachoooooooo
W niedzielę po egzaminie cos upiekę napewno!!! W wogóle to wracać mi tu grzecznie na plażę Zobacz SB to jest pierwsza dieta na której wytrzymałam dłużej niż tydzień ... a nie wierzyłam, że sie uda to wogóle, u mnie takiego czekoladocholika... mój cel to był 55 kg... a tu nawet nie 2 msc i jest już prawie 53,5 .... czyli się da!!! i Ty też dasz radę więc wyrzuć z lodówki wszytsko co nie dozwolone i na dietkę, ale mi to JUZ!!!!! Ketmia ja na I też zrzuciłam tylko 2 kg chociaż ani jednego grzeszku nie było ,a na II pięknie nadal leci.... bo w sumie wyszło ponad 8 w niecałe 2 msc.. więc wskakuj na II tylko rozsądnie
|
|
|
|
#4430 |
|
Raczkowanie
|
ide spać ogladałam mecz a potem czytałam wszystkie komentarze normalnie znalazłam sobie n0we hobby (przynajmniej nie mysle o jedzeniu)
a tak przy okazji marzeniątko zgadzam sie z przedmówcami masz szczupłe nogi tak mi sie wydaje a zreszta jestes wysoka a potworek super zamawiam jutro na sniadanie
|
#4431 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
potworek zostanie dostarczony ![]() ja lecę czytać "mr. perferct", dobranoc dziołszki
|
|
|
|
|
#4432 |
|
Rozeznanie
|
Czy przeczytanie książki jest bardzo konieczne do pojęcia wszystkich zasad SB? Kusi dietka, kusi
![]() Jeszcze parę spojrzeń w lustro i pewnie do Was dołączę. Nie wiem czy waga dobrze działa, ale mam około 65 kg, a chciałabym zejść do 55-53... marzenia
|
|
|
|
#4433 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
i boję się tego łapania za nogę,niedaleko do mnei masz:POd jutra rozpisuję sobie plan ćwiczeń! Kurcze szkola mi sie w kwietniu skonczyla, matury miesiac temu a ja nic nie robie LEEEŃ! grazie BLACK BEAN BROWNIES: -puszka czarnej fasoli-odcedzona i przeplukana woda(ja wzięłam białą) -4 jajka -szklanka slodzika sypkiego -3 lyzki nieslodzonego kakao -1 lyzeczka proszku do pieczenia -1/2 lyzeczki sody -2 lyzki oliwy -1 lyzka aromatu waniliowego -1/2 szklanki mleka w proszku-beztluszczowego -1/4 szklanki ricoty-beztluszczowej (moze byc serek homo zamiast tego) opcjonalnie posiekane orzechy. Fasole przepuszczamy przez maszynke,mielimy w mlynku do kawy albo blenderze takim do rozkruszania lodu. Generalnie chodzi o to,aby fasola miala konsystencje kremowa.Mysle,ze maszynka do miesa spisze sie dobrze.Mozna nawet 2 razy przepuscic.Dodajemy wszystkie skladniki,mieszamy porzadnie i wylewamy do formy.Na wierzchu mozna posypac przechami,albo zrobic polewe z kakao,mleka beztrluszczowego i slodzika.ciasto pieczemy 30-40 minut Z tym słodzikiem w wypieku nie wiem dokłądnie ile go dodawać- ja robiłam na oko, dodałam za mało i ciasto było niesłodkie,ale nadrobiłam pyszną , słodką polewą .Ciasto piekłam w temp ok 170 stopni [1=5a3cc703cdea367dc4857f7 c8a4bccc3ed5dc513_63b764c 3f051b;7877323]Tak dawaj przepis Kocimietka .... ale super ciachoooooooo W niedzielę po egzaminie cos upiekę napewno!!!W wogóle to wracać mi tu grzecznie na plażę [/quote] Ojj, ja jestem czekoladoholikiem! i to w poważnym stadium uzależnienia... Jak dla mnei też dieta całkiem całkiem - wytrzymalam 3 dni... (to moj rekord życiowy... ;] ) a z lodowki nie moge wyrzucić bo mnei rodzina zabije:P
|
|
|
#4434 |
|
Rozeznanie
|
dzień drugi rozpoczęty
![]() właśnie wcinam sałatkę grecką i zdaje sobie sprawę, że nie lubię fety, no cóż następnym razem kupię mozzarelle ![]() chociaż może to od braku smaku przez te choróbsko, gorączka dalej 38,5 * a o 9 antybiotyk...
|
#4435 |
|
Raczkowanie
|
witajcie .. czy mozecie powiedziec mi cos o tej diecie plaż południowych mniej wiecej co sie jada w pierwszej fazie.. chciałabym ja zastosowac od jutra nie wiem czy dam rade ale warto spróbowac jesli chce sie schudnac wtedy wszystkiego sie próbuje .. pozdrawiem
|
|
|
|
#4436 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
po za tym w 1 części wątku jest wszystko napisane https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=41266 Ja dzisiaj na obiad mam potrawkę z piersi z kurczaka i co ja będę jadła? eh...
|
|
#4437 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ciasto wyglada pysznie ichociaz ja sie coagle zastanawiam jak smakuje ta fasola w ciescie. czy ja czuc, czy siasto smakuje jak zwykle ciasto? najwyzej poeksperymntuje kiedys i zrobie najwyzej wyrzuce do kosza..
|
|
|
#4438 |
|
Wtajemniczenie
|
A u mnie ostatnio dietka się całkiem posypała- aż się boję wejść na wagę.
I ruszać mi się nie chce I gotować pyszności bikiniarskich też mi się nie chce (a teściowej jedzenie jest tłuste, bez smaku i wogóle zwykle bleee) I dalej czuję się tak sobie- niewiele lepiej po antybiotyku ![]() No i jak na złość mój orto nie raczył się dziś pojawić w pracy. I w domu mam trochę problemów, z którymi nie wiem co zrobić... I wogóle wszystko jest do bani ...takiego doła dawno nie miałam
|
|
|
|
#4439 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
a swoja droga wlasnie jak samkuje ta fasola w ciescie? bo jakies takie dziwne placzenie![]() U mnie drugi dzionek
|
|
|
|
|
#4440 | |||
|
Zakorzenienie
|
hejo
![]() aale żem się wyspała dopiero co wstałam, ale ciii, można było troszkę poleniuchować po śniadanku juz oczywista humorek jak zawsze doskonały, problemy z gardłem w miarę ustały, życie jest pięknie dietetyczne :-Pw Łdz jak zawsze, pogoda dopisuje, więc piknik na pewno będzie udany. ![]() dla podsumowanie: - śniadanie zjedzone - 44 porannych brzuchaczy zrobione - humor wspaniały ![]() jednym słowem mozna rozpocząć dzień na plaży. Cytat:
![]() chociażby na pierwszych stronach naszego wątku , są informacje o tej diecie, czy też strony internetowe załączę kilka przydatnych linków:
http://dietasouthbeach.net/ (forum) http://www.dieta-odchudzanie.pl/dieta-south-beach.html http://www.quchnia.24polska.pl/diety...iowych_75.html https://polki.pl/dieta_dietyzdrowotn...,10008194.html https://polki.pl/dieta_dietyodchudza...l,7616746.html https://polki.pl/dieta_dietyzdrowotn...,10000218.html etap I: https://polki.pl/dieta_dietyodchudza...,10000219.html etap II: https://polki.pl/dieta_dietyodchudza...,10000220.html
http://www.wizaz.pl/forum/showthread...ighlight=south Cytat:
do pracy rodacy. Cytat:
|
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:30.

dzisiaj w markecie nie znalazłam żadnego light, a tego wybrałam na ślepo, a więc na kolacje zjadłam:

wystarczy Marzena