|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2551 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Próbujemy,testujemy bo w 2017 w ciąży być chcemy -cz.9
Cytat:
U mnie dopiero weekend będzie miał wolny i w przyszłym tygodniu wtorek na usg ![]() Kciuki za wizyty, dajcie znać od razu po! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#2552 |
|
Zakorzenienie
|
Fiole, Blanka mocne kciuki
!Polinezyjka, mam takie samo zdanie jak Stokrotka. Zadziwiasz swoją wiedzą, wydajesz się bardzo świadomą mamą Rozumiem Was doskonale z tymi mężami Mój też ,,lubi" być ze mną w domu, dlatego nigdy nie chorujemy równocześnie. Teraz jest ze mną to mi nie przeszkadza, tylko musimy to podpiąć to pod opiekę nade mną Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2553 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry!
|
|
|
|
#2554 | ||
|
Rozeznanie
|
Hej! 😊 Witam się z pracy, niestety ledwo jest możliwość coś odpisać, bo na nudę nie mogę narzekać, a będzie tylko gorzej, bo koniec roku...
Cytat:
Powiedziałam mamie i siostrze i od razu mi lepiej, nie jestem stworzona do tajemnic😉 Niezła ta dieta, w pracy też Ci świetnie idzie i myślę, że na 2 kreseczki także przyjdzie kolej😘 (o ile mogę sobie pozwolić tak pisać) [1=85cabce079a739571384bfd 24737f09ed791b49e;7876799 1]Gałganica jest maluch pierwsza klasa! Usg było super - widziałam po kolei nereczki, żołądeczek itd. wszystko omówione dokładnie - bardzo jestem zadowolona, może nawet koniec końców wyszło lepiej, że wylądowałam u innej lekarki,☠ bo tej się buzia nie zamykała i wszystko mi opowiedziała. Uff. Dziadkowie dostali zielone światło na chwalenie się - lawina ruszyła! 😍 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] Ufff, super, że z malutką wszystko ok! Faktycznie chudzinka jesteś, ale jak tylko masz dobre wyniki, to nie ma się czym przejmować.... Wybierasz się do tego dietetyka?☺ ja raczej też do tych szczuplejszych należę, teraz już może mniej hahah, na razie -1kg... Cytat:
Blanka za Twoją wizytę też mocne kciuki! ✊✊✊ Wogóle to śliczne brzuszku na wątku 😍 w pracy chciałabym powiedzieć dopiero po skończonym 3 miesiącu... Tylko wtedy to brzuszek mogę mieć już widoczny.... Ojoanna no i widzisz wszystko ok😊 Invi jak się dziś czujesz? Co do Kp to ja jestem absolutnie za 😛 Odowska dołączysz do opcji Kp?😜 (wspaniała beta!) oczywiście nikogo nie namawiam i nie przekonuję... Może gdyby nie alergia na mleko krowie, to chętniej dalabym mm? Chociaż to i tak okazjonalnie, u mnie dzieci nie chciały smoczka ani butelki.... (wybaczcie długaśny post!😉 ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#2555 |
|
Rozeznanie
|
Witam się i ja z pracy
|
|
|
|
#2556 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Ja już w drodze do pracy i powoli zaczynam marzyć o L4 Trzymam kciuki za Fiole i Blankę ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#2557 |
|
Zakorzenienie
|
Patrzcie jak wygladalam przed ciaza. Jak porownalam wczorajsze zdjecia a to ponizej to mi sie przykro zrobilo
jestem wielorybem a moja przygoda z brzuszkiem dopiero sie zaczela 🐋Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2558 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry!
Ale piękny pokaz brzuszków się wczoraj odbył! Odnośnie dużego brzucha w początkach ciąży, xXBlankaXx i domii29 mam dla Was historię na pocieszenie. Jakieś dwa lata temu miałam szereg infekcji, od których bardzo mi się powiększyła śledziona, w dodatku zaczął mi doskwierać kamień w woreczku żółciowym, czyli wątroba też miała problemy (w sumie to był kolejny z powodów, dla których wprowadziłam zmiany w swoim żywieniu). Miałam od tego tak spuchnięty brzuch, że wyglądałam chyba jak w 7 miesiącu ciąży. Ludzie chcieli mi miejsca w kolejkach ustępować! A jedna znajoma podzieliła się informacją o bardzo wczesnej ciąży, bo myślała, że ja też jestem. No tak to wyglądało - byłam całkiem chuda, tylko brzuch mi odstawał. Także, dziewczyny, głowa go góry, cycki do przodu, a brzuch niech będzie taki jaki jest, bo nosicie go z pięknego i zdrowego powodu, nie ma się czego wstydzić!Polinezyjka rozumiem Twoje smuteczki około odstawieniowe. Skoro mała zasnęła u Ciebie bez piersi, to chyba znak, że zaakceptowała sytuację. Tego co jej ofiarowałaś swoim karmieniem nikt jej nie odbierze. Ani Tobie nikt nie odbierze tych bliskich chwil precious_81 Czy ja dobrze doczytałam, że karmiłaś piersią całą ciążę? Mogę prosić o więcej szczegółów? Np. czy karmienie powodowało u Ciebie odczuwalne skurcze macicy? Ile mało Twoje dziecko jak zaszłaś w ciążę? Jaka była reakcja na zmianę smaku mleka? Karmiłaś tandem? Jak nie chcesz się dzielić, to nie ma problemu, zrozumiem! Ale jednego nie rozumiem: czemu się nie wpisałaś na listę! Wanilka5 przesyłam myślowe wsparcie! Bez względu na to jak i kiedy się Twój poród potoczy, cel jest wspaniały i warty każdego trudu. Dziewczyny, jeszcze raz bardzo serdecznie Wam dziękuję za wszystkie gratulacje i miłe reakcje po becie! Chciałam podziękować każdej z osobna, ale okazało się to ponad moje siły (tyle cudnych kobietek!). W każdym razie czuję się jakbym wygrała Oskara "Bardzo dziękuję Akademii za wyróżnienie. Jednak największe podziękowania należą się mojemu mężowi, który nie tylko przyczynił się do tego niewątpliwego sukcesu, ale także sprawił, iż cały proces był dla mnie baaardzo satysfakcjonujący." ![]() Jak będziecie miały ochotę na powtórkę licytacji, to w środę będzie okazja. W nagrodę oczywiście majty, tylko muszę wybrać takie z luźną gumką... |
|
|
|
#2559 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Ojoanna pytałaś o mnie - tylko już nie miałam siły wczoraj - u mnie ok- dziękuje ze o mnie pomyślałaś - ostatnio mam kłopoty z ciśnieniem i przez to taka sredniawa jestem poza tym jest w porządku - w niedziele po raz pierwszy zaliczyłam muszle klozetowa No i ból głowy mnie nie opuszcza ... jutro zaczynam 19tc ❤️ Fiole, Blanka - mocno za Was trzymam kciuki Dziewczyny ✊️ - czekam z niecierpliwością na wieści Nammarele - zdrówka dla córuni - Bidulka mała Co do podejścia do kp podpisuje się pod słowami Namm i Domi . Cambria - fajnie Cię tu widzieć - robiłaś może już cukier ? Invi - jak tam ? Jak się czujesz ? Miłego Dnia Kobitki ❤️ Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#2560 |
|
Zakorzenienie
|
Ah Wanilka- czy Ty dziś ruszasz do szpitala?
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#2561 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej
![]() Blanka i Fiole, myślę o was ciepło i przesyłam pozytywną energię cobyście się za mocno nie stresowały Wszystko będzie dobrze! Wracajcie z pięknymi nowinami
|
|
|
|
#2562 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja mam aktualnie dużo większy brzuch niż Ty na zdjęciu, a w ciąży nie jestem i pierdziele nic z tym nie robię, bo liczę, że niedługo jednak w tej ciąży będę Ale ja w sumie nigdy nie miałam płaskiego brzucha, a od ślubu mi się jeszcze trochę niestety przytyło i ten brzuch jest bardziej widoczny.
|
|
|
|
|
#2563 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 08:08 ---------- Poprzedni post napisano o 08:06 ---------- Odowska, rozwaliłaś mnie z tymi podziękowaniami oscarowymi 😂 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2564 |
|
Zakorzenienie
|
|
#2565 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2566 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2567 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Doszłam do wniosku, że nie warto nikogo próbować przekonywać do kp. Warto mówić, że to jest normalne, o tym jak to wygląda, bez lukrowania i bez oczerniania, no i trzeba prostować jakieś głupie zabobony czy brak wiedzy. Wiadomo, że każda z nas ma jakieś tam przekonania, ma wdrukowany w głowę obraz tego jak się powinno karmić dziecko itp. To są jednak szczęśliwe czasy, w których niepowodzenie w karmieniu nie skutkuje śmiercią dziecka, bo możemy się ratować mm. Nawiasem mówiąc: wydaje mi się, że na mnie bardzo odnośnie kp wpłynęła też sztuka. Na przykład uwielbiam obraz Wyspiańskiego "Macierzyństwo".
|
|
|
|
|
#2568 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Kciuki za dzisiejsze wizyty Fiole, Blanka Czy tylko ja cieszyłam się z tego, że mi wywaliło brzuch w 9tc ciąży, kazdy się dziwil moim rosnącym w mega tempie brzuchem, a ja puchłam z dumy ! Teraz też bym chętnie spuchła i nie miałabym nic przeciwko byciem wielorybem Az mi przykro jak piszecie, że Wam przykro(co za składnia) z powodu tego brzucha ... Przecież to ciążowy nie spożywczy ... Odowska - jesteś rewelacyjna 😂 fantastyczne jest to jak Ty się cieszysz ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2569 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 09:35 ---------- Poprzedni post napisano o 09:29 ---------- Fioleciasto, xXBlankaXx trzymam kciuki za wizyty! Btw. o której Blanka wchodzi? Za pół godziny? Dobrze kojarzę? ---------- Dopisano o 09:38 ---------- Poprzedni post napisano o 09:35 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2570 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak w końcu z imieniem? Wybrane? Czuję, że będzie u nas na wątku wysyp Iguś ![]() Jadę do rodziców, kobieta w autobusie podjada pieczonego kurczaka, chyba zaraz jej go ukradnę i sama zjem ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#2571 |
|
Zakorzenienie
|
Blanka koło 16-17 dopiero ma wizytę.
|
#2572 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2573 | |||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
No i muszę znaleźć jakąś sensowną babeczkę, która zna się na ciążach i nie zgani mnie, że oprócz normalnych rzeczy mam odjechane wyskoki typu milka na kolację. Organizm potrzebuje to wciągam, proszę się odwalić Cytat:
ciekawe czy ogarnę powrót jak mnie puszczą wreszcie. Najwyżej wrócę z podkulonym ogonem na kanapę ![]() Trzymam kciuki za fiole i za trojaczki Blanki
|
|||
|
|
|
#2574 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2575 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Nie wiem czy ostatecznie, ale TŻ mnie okropnie rozczula jak pyta jak nasz Asiul i chyba przepadło
|
|
|
|
|
#2576 |
|
Zakorzenienie
|
[1=85cabce079a739571384bfd 24737f09ed791b49e;7879449 6]U mnie będzie Joanna
Nie wiem czy ostatecznie, ale TŻ mnie okropnie rozczula jak pyta jak nasz Asiul i chyba przepadło [/QUOTE]Ale rozumiem, że na drugie? Gałganica Joanna ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#2577 |
|
Zakorzenienie
|
Nie dość,że TŻ mi docina,że mam brzuch to wy jeszcze jesteście szczupłe, tylko z brzuszkiem ciążowym, a ja jestem przy was wielorybem
|
#2578 |
|
Zakorzenienie
|
[1=85cabce079a739571384bfd 24737f09ed791b49e;7879449 6]U mnie będzie Joanna
Nie wiem czy ostatecznie, ale TŻ mnie okropnie rozczula jak pyta jak nasz Asiul i chyba przepadło [/QUOTE]Asiule to fajne dziewczyny 😀 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2579 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#2580 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:33.

wziął sobie dziś i jutro pracę z domu.. conajmniej dziś i jutro 

!
Mój też ,,lubi" być ze mną w domu, dlatego nigdy nie chorujemy równocześnie. Teraz jest ze mną to mi nie przeszkadza, tylko musimy to podpiąć to pod opiekę nade mną
jak u Ciebie? jak się czujesz?

jestem wielorybem a moja przygoda z brzuszkiem dopiero sie zaczela 🐋

Także, dziewczyny, głowa go góry, cycki do przodu, a brzuch niech będzie taki jaki jest, bo nosicie go z pięknego i zdrowego powodu, nie ma się czego wstydzić!
- u mnie ok- dziękuje ze o mnie pomyślałaś - ostatnio mam kłopoty z ciśnieniem i przez to taka sredniawa jestem 

Ja mam aktualnie dużo większy brzuch niż Ty na zdjęciu, a w ciąży nie jestem i pierdziele nic z tym nie robię, bo liczę, że niedługo jednak w tej ciąży będę