Mamusie marcowe 2018 cz. 4 - Strona 159 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-11-14, 07:45   #4741
lelowa
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie marcowe 2018 cz. 4

Lunak mysle, ze lepiej isc na to badanie przed wizyta chociaz jeden dzien wczesniej. Bo czasami moga wyniki sie opoznic i nie zdazyc na wizyte albo zwyczajnie mozesz sie zle czuc.
No chyba, ze masz wizyte po poludniu to wtedy spokojnie.
lelowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-14, 07:47   #4742
Ilsa Lund
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lunak Pokaż wiadomość
Z kolei ja będę miała poważną sprawę do mojej administracji, bo ktoś u nas w bloku z 2 piętra zaczął hodować ozdobne gołębie i je wypuszcza na loty. Gołąb leniwy i leci tylko 2 piętra wyżej i u nas na balkonie przesiaduje. Już nie mam sił co chwilę po nim sprzątać tylko najpierw muszę zaobserwować czy to na pewno z tego mieszkania co myślę
Bij się bij, u mnie w regulaminie spółdzielni jest że nie wolno nam prowadzić hodowli zwierząt więc pewnie u Ciebie jest podobnie

Ilsa Lund jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-14, 07:48   #4743
Mecassie
Zakorzenienie

Brilliant również życzę Wszystkiego co najlepsze dla Twojej córy
Cytat:
Mój dziś do mnie "przepraszam Cię bardzo, ale muszę synowi coś wytłumaczyć" - wziął bluzkę podwinął i do brzucha "Tatuś Ci chwilowo włożył płaszcz do szafy, bo Ty jeszcze nie potrzebujesz, ale nic się nie martw, zmieni się to" i sobie poszedł z bananem na twarzy takie urocze to było
Sama słodycz

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Mecassie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-14, 07:48   #4744
Lunak
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez lelowa Pokaż wiadomość
Lunak mysle, ze lepiej isc na to badanie przed wizyta chociaz jeden dzien wczesniej. Bo czasami moga wyniki sie opoznic i nie zdazyc na wizyte albo zwyczajnie mozesz sie zle czuc.
No chyba, ze masz wizyte po poludniu to wtedy spokojnie.
Na 16 mam wizytę. Pójdę sobie dzień wcześniej jednak, żeby na spokojnie wszystko było, tak jak piszesz

Ilsa, mamy w regulaminie, że nie wolno trzymać karmników i dokarmiać ptaków. Czy to hodowla czy nie to nie wiem. Może ktoś sobie jednego trzyma tak jak inni psa. Jednak dla mnie to jest niepojęte jak można wypuszczać go na loty. Raz jak przyleciał to był dla mnie ciekawostkę, drugi raz mąż się zachwycił i zdjęcia porobił. Ale teraz to już przesada. Zaczęłam kijem od mopa przeganiać :/

Edytowane przez Lunak
Czas edycji: 2017-11-14 o 07:51
Lunak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-14, 07:49   #4745
parapet
Zadomowienie

Cytat:
Z kolei ja będę miała poważną sprawę do mojej administracji, bo ktoś u nas w bloku z 2 piętra zaczął hodować ozdobne gołębie i je wypuszcza na loty. Gołąb leniwy i leci tylko 2 piętra wyżej i u nas na balkonie przesiaduje. Już nie mam sił co chwilę po nim sprzątać tylko najpierw muszę zaobserwować czy to na pewno z tego mieszkania co myślę
Ale makabra, kto mu się na to zgodził? Jak Alternatywy 4.

Mój też Małą codziennie bajeruje. Najbardziej bawi mnie przykładanie twarzy do brzucha i "no, kopnij tatusia" A ona siedzi cichutko i ani myśli się ruszyć
parapet jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-14, 07:59   #4746
czaro_dziejkaa
Zadomowienie

Cytat:
Na 16 mam wizytę. Pójdę sobie dzień wcześniej jednak, żeby na spokojnie wszystko było, tak jak piszesz

Ilsa, mamy w regulaminie, że nie wolno trzymać karmników i dokarmiać ptaków. Czy to hodowla czy nie to nie wiem. Może ktoś sobie jednego trzyma tak jak inni psa. Jednak dla mnie to jest niepojęte jak można wypuszczać go na loty. Raz jak przyleciał to był dla mnie ciekawostkę, drugi raz mąż się zachwycił i zdjęcia porobił. Ale teraz to już przesada. Zaczęłam kijem od mopa przeganiać :/
Masakra, ktoś ma fantazje.
My swego czasu walczyliśmy z gołębiami bo chciały sobie gniazdo w papryczkach mojego męża zrobić Mój mąż sadzi co rok różne rodzaje mega pikantnych papryk i potem je suszy i marynuje. Są pyszne jako dodatek do zup czy sosów No i te dziady skrzydlate co chwila w tych paprykach siedziały, a mój mąż na wszystkie sposoby próbował się ich pozbyć. Trochę ubaw z niego miałam. Aż kiedyś kupił sztucznego kruka i postawił na poręczy, bo wyczytał że to działa. Wychodzimy na balkon, a koło kruka siedzi gołąb jakby do kumpla na pogawędkę przyleciał

czaro_dziejkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-14, 08:05   #4747
czaro_dziejkaa
Zadomowienie

Kruk, super odstraszacz gołębi.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg FB_IMG_1510646584887_1510646609670.jpg (93,6 KB, 57 załadowań)
Stary 2017-11-14, 08:07   #4748
czaro_dziejkaa
Zadomowienie

I nasze papryczki
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg FB_IMG_1510646514415.jpg (110,0 KB, 48 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg FB_IMG_1510646485289_1510646659644.jpg (134,6 KB, 51 załadowań)
Stary 2017-11-14, 08:10   #4749
Lunak
Wtajemniczenie

Czarodziajka na bloku obok na balkonach widziałam u ludzi takie kruki i nic sobie z tego gołębie czy inne ptaszyska nie robią. To nawet nie będę próby podejmować. A papryczki super moja mama takie też uprawia, ale nie aż na taka skalę. Zawsze tylko kilka sztuk sobie trzyma, ale efekt w potrawach świetny.
Stary 2017-11-14, 08:12   #4750
parapet
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez czaro_dziejkaa Pokaż wiadomość
I nasze papryczki
Dużo mu tego wychodzi
parapet jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-14, 08:16   #4751
Mecassie
Zakorzenienie

Cytat:
boje się kruków i wron już bym wolała gołębie na balkonie

Stary 2017-11-14, 08:19   #4752
karolka_boroweczka
Raczkowanie

Czarodziejka, jakie to papryczki i jak to się hoduje? :-P Mój mąż uwielbia ostre, ale zawsze kupuje

karolka_boroweczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-14, 08:39   #4753
czaro_dziejkaa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez karolka_boroweczka Pokaż wiadomość
Czarodziejka, jakie to papryczki i jak to się hoduje? :-P Mój mąż uwielbia ostre, ale zawsze kupuje

Kurcze, nie pamiętam dokładnie ale na pewno jalapeno, chili f1 i habanero. Nie wiem czy jeszcze jakieś.
Mąż je od nasionek hoduje, robi im takie mikro szklarnie i dopiero jak puszczają kiełki to przesadza do doniczek. One u nas jakoś wyjątkowo dobrze rosną.

Stary 2017-11-14, 08:51   #4754
Brilliant Girl
Wtajemniczenie

Dziekuje w imieniu córki od rana urzeduje ze swoja baza psiego patrolu i balonami
Brilliant Girl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-14, 09:03   #4755
lelowa
Zakorzenienie

Cytat:
Kurcze, nie pamiętam dokładnie ale na pewno jalapeno, chili f1 i habanero. Nie wiem czy jeszcze jakieś.
Mąż je od nasionek hoduje, robi im takie mikro szklarnie i dopiero jak puszczają kiełki to przesadza do doniczek. One u nas jakoś wyjątkowo dobrze rosną.

Swietne papryki! Chyba tez mysze sie za takie cos zabrac za rok, uwielbiam ostre potrawy

---------- Dopisano o 09:03 ---------- Poprzedni post napisano o 09:00 ----------

Cytat:
Napisane przez Brilliant Girl Pokaż wiadomość
Dziekuje w imieniu córki od rana urzeduje ze swoja baza psiego patrolu i balonami
Super!
Stary 2017-11-14, 09:40   #4756
_Selina_
Zakorzenienie

Cytat:
Mój dziś do mnie "przepraszam Cię bardzo, ale muszę synowi coś wytłumaczyć" - wziął bluzkę podwinął i do brzucha "Tatuś Ci chwilowo włożył płaszcz do szafy, bo Ty jeszcze nie potrzebujesz, ale nic się nie martw, zmieni się to" i sobie poszedł z bananem na twarzy takie urocze to było
Mój partner ostatnio stwierdził, że utrudniam mu kontakt z córką, wiecie czym? Spodniami ciążowymi, bo zasłaniam brzuch
_Selina_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-14, 09:41   #4757
Torrence
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez alleyezonme Pokaż wiadomość
Tym bardziej, że nic nie mam - ani mebli ani wózka, no może troszkę ciuszków zamówionych ale Mały dzisiaj rano nie dał znać o sobie (a zawsze daje) i oczywiście już mam schizy
Jak przeczytałam o Twojej wyprawce to pomyślałam sobie uffff.... Ja też na przełomie roku i w styczniu będę zamawiać większość rzeczy. Mam tylko nadzieję, że teściowa nie stwierdzi, że już powinno być i sama zacznie kupować bo to niestety możliwe.
A z ruchami nie zamartwiaj się. Moja Mała ostatnio była aktywna
rano a wieczorami mniej, a wczoraj i dziś było już odwrotnie

Cytat:
Napisane przez alleyezonme Pokaż wiadomość
Tobie to się to L4 należało jak psu buda że tak powiem. Dobrze, że poszłaś wcześniej niż planowałaś. Nie można się tak męczyć zwłaszcza w tym stanie
Czarodziejka zgadzam się z powyższym, ja to Cię bardzo podziwiałam że dawałaś radę. I cieszę się, że wolne Ci służy
A odnośnie papryczek i zielnika to wielkie WOW! Twój mąż to jest emejzing Jak się wyprowadzę to też sobie taką uprawę założę. Oprócz tego, że przydają się w kuchni to jeszcze pięknie to wygląda
A z tego kruka i gołębia to się uśmiałam

Cytat:
Napisane przez parapet Pokaż wiadomość
za piątkowe siku

To chyba przez to, że morfologia ciężarnej rządzi się swoimi prawami Wiecie, jak to jest. Zawsze chce się, żeby było lepiej.
Chociaż CRP do zrobienia dostałam. :
Dzięki za kciuki
Jak wiesz ostatnio też miałam leukocyty podwyższone ostatnio i też dostałam zlecenie na CRP. Wyszło w normie czego i Tobie życzę
Cytat:
Podobnie jak dziewczyny ja również wyniki krzywej miałam tego samego dnia. Ale zawsze robię dzień lub dwa wcześniej
Stary 2017-11-14, 09:52   #4758
Lenka_007
Zakorzenienie

GG do Lenka_007

bloody_marry dziewczyny już wszystko napisały mam nadzieję że echo wykaże że wszystko jest dobrze jesteśmy z Tobą!

Brilliant Girl najlepszeg dla córeczki i dużo zdrówka
Stary 2017-11-14, 10:11   #4759
Kiwi18
Zadomowienie

GG do Kiwi18

Dzień dobry
za dzisiejsze wizyty.
Brilliant wszystkiego najlepszego dla córki
Dziś na obiad ziemniaki, jajo, surówka

Kiwi18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-14, 10:15   #4760
Mecassie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kiwi18 Pokaż wiadomość
Dzień dobry
za dzisiejsze wizyty.
Brilliant wszystkiego najlepszego dla córki
Dziś na obiad ziemniaki, jajo, surówka

U mnie bida ryż z warzywami

Stary 2017-11-14, 10:17   #4761
asiula1306
Zakorzenienie

u mnie dziś na obiad.... resztka piersi z kurczaka nie wiem z czym :P Muszę pogrzebać w zamrażarce, może znajdzie się jakaś mrożonka warzywna
asiula1306 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-14, 10:48   #4762
Lunak
Wtajemniczenie

Na obiad mam ryż z jabłkami prażonymi. Ale już wiem, że to będzie za mało, bo od rana najeść się nie mogę Na kolację już planuję humus. Będzie do kanapeczek.

W przyszłym roku planuję bardziej zagospodarować balkon. W sumie nie mam na niego pomysłu, bo zwolenniczką roślinności nie jestem (potrafię wszystko pięknie ususzyć). Jednak przyjemnie byłoby posiedzieć w lecie dłużej na balkonie niż szybki obiad i do środka.
Stary 2017-11-14, 10:49   #4763
Lenka_007
Zakorzenienie

GG do Lenka_007

U mnie zupa od teściowej, w sumie to się ciesze ze nic nie muszę gotować dla jednej osoby jakoś się nie chce

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2017-11-14, 10:50   #4764
Torrence
Wtajemniczenie

U mnie grzybowa z rozmrożonego rosołu (wczoraj odkryłam że mam jeszcze porcję ) i z rozmrożonych duszonych grzybów. Jak obierałam i obsmażałam te grzyby to klęłam, oj klęłam. Ale teraz jest fajnie

Asiula u mnie warzywa na patelnię w zapasach to must have. Moj mąż jak jesteśmy na zakupach zawsze się upewnia czy są, bo już niejednokrotnie w sytuacjach mojej niemocy ratowały nam obiad
Stary 2017-11-14, 10:53   #4765
lelowa
Zakorzenienie

U mnie kurczak z kasza. Jakos zupa mi nie weszla wczoraj. Jeszcze mam te odrzuty od niektorych potraw, az dziwne, ze tak dlugo.
Stary 2017-11-14, 10:53   #4766
muszkaaa8
Zakorzenienie

Ale beznadziejna noc za mną.. Tż chrapał i miałam ochotę go udusić bo się budziłam co chwile

Cytat:
Napisane przez _Selina_ Pokaż wiadomość
Ja się zakochałam w choince, partnerowi też się bardzo podoba, ale jak zobaczył cenę (nie taką znowu straszną), to stwierdził, że mamy inne wydatki. (Niestety u niego nigdy nie ubierali choinki, więc nie on tego jakby nie potrzebuje). W środę kupię i poproszę mamę, żeby mi pomogła ja wtargać do auta i później do mieszkania. Możliwe, że od środy będę bezdomna
Już się nie mogę doczekać ubierania choinki Tylko, że u nas musi być żywa W dodatku w tym roku święta chyba będą u nas, więc dużo ludzi i ten klimat

Cytat:
Napisane przez Lenka_007 Pokaż wiadomość

Ja również już po. Mały waży prawie 1kg szyjka ma 5cm. na usg ładnie leżał i pozował. serduszko 151ud/min Z tej części wiadomości jestem mega zadowolona. Gorzej z moim twardniejącym brzuchem kazała brać jakieś rozkurczowe leki i leżeć
Super, że z dzieckiem wszystko ok Co do leżenia to jak mus to mus Dasz rade

Cytat:
Napisane przez pretty_girl19892 Pokaż wiadomość
No właśnie dość podobnie idziemy bo u mnie dziś też 600 gram, dziewczynka, wszystko jest ok
Nawet ciśnienie jakieś niskie jak na to że zawsze się denerwuje przed wizytą
]
Czyli jednak dziewczynka ?

Cytat:
Napisane przez Koma1002 Pokaż wiadomość
Nawet jeszcze nie wypakowalam 😊 to jest zwykła biala kolderka 😊 będę do niej szyla dwie poszwy takie ładne, mietowo - szare, ochraniacz szary. Spokojnie, w planach mam też kocyk taki z wypełnieniem (jak kolderka) z jednej strony z minky 😊 bo myślałam początkowo, że uszyje dwie takie kolderki od razu z wypełnieniem i nie będę potrzebowała osobnych poszewek, ale mama mi ten pomysł wybiła z głowy.
Miałam tak samo
To jak już uszyjesz to koniecznie się pochwal

Cytat:
Napisane przez julietta83 Pokaż wiadomość
już kupujecie pościel? przecież to się za jakiś rok przyda

w porównaniu do Was to ja jestem w lesie, ale kliknęłam na smyku ręcznik z kapturkiem, zwykły gładki kocyk i pieluszki tetrowe i flanelowe
Ja mam już taką do kosza mojżesza a do łóżeczka chyba też kupie
Też ostatnio się zaopatrzyłam w ręczniczek w Pepco i pieluchy tetrowe
Chciałam zamówić na necie ręcznik ale jak zobaczyłam ceny tych, które mi się podobają, to sobie dałam spokój i wzięłam zwykły z kapturkiem

Cytat:
Napisane przez bloody_marry Pokaż wiadomość
Gratulacje wszystkich wizyt dzisiejszych, a trochę ich było!

Moja niestety nie jest w 100% udana generalnie jestem zadowolona bo obawiałam się że w medicover odwalą fuszerkę, a lekarz robił dokładne badanie, wszystko mi mówił i tłumaczył jeszcze po badaniu.

Niestety nie podoba mu się odsluch serduszka budowa jest ok, ale coś nie tak że słyszalnymi uderzeniami. Polecił nam wykonanie echo serca płodu, jutro dzwonię się umówić do Baby cośtam we Wrocku, mam gdzieś zapisaną nazwę.

Nie chcę się zamartwiać bo w końcu wszystkie inne parametry i budowa są ok. Ale jednak chciałam usłyszeć że dzidzia jest zdrowa w 100%
Lepiej dmuchać na zimne Dobrze, że lekarz dał skierowanie jak nie był czegoś pewny. A to wcale nie musi oznaczać, że coś jest nie tak Głowa do góry i wszystkie trzymamy kciuki, żeby było dobrze

Cytat:
Napisane przez Mecassie Pokaż wiadomość
To pierwsze mi się nie otwiera ale właśnie coś w takim stylu jak to drugie
W ogóle muszę jakoś rozpiskę zrobić ze stronami i cenami bo już się gubię co gdzie i za ile.
To ja jestem nieobiektywna bo mi się minky nie podoba i zdecydowanie wole te dziergane właśnie

Też się zaczęłam gubić i zrobiłam sobie zakładkę 'do kupienia' i tam wrzucam rzeczy, które wybrałam i planuje kupić

Cytat:
Potwierdzam. U teściów się świetnie sprawdza

Cytat:
Napisane przez Mecassie Pokaż wiadomość
U mnie bida ryż z warzywami
U mnie dziś TŻ będzie miał żołądki A że ja nawet na to patrzeć nie mogę a co dopiero zjeść to wyciągnę sos słodko kwaśny, który robiłam ostatnio i będzie z ryżem jak znalazł

20.05.2017
muszkaaa8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-14, 10:57   #4767
Lunak
Wtajemniczenie

Muszka, jaki rozmiar brałaś ręcznika z Pepco? Też się zastanawiam nad nimi, bo są połowę jak nie więcej tańsze niż te w sklepie dziecięcym. Też mam takie zakładki z podziałem na: ubranka - a tam podział na body, spodenki itd., dekoracje i inne akcesoria dla dziecka
Stary 2017-11-14, 11:01   #4768
muszkaaa8
Zakorzenienie

Cytat:
Muszka, jaki rozmiar brałaś ręcznika z Pepco? Też się zastanawiam nad nimi, bo są połowę jak nie więcej tańsze niż te w sklepie dziecięcym. Też mam takie zakładki z podziałem na: ubranka - a tam podział na body, spodenki itd., dekoracje i inne akcesoria dla dziecka
Matko a to są jakieś rozmiary ? Wzięłam ten co mi się wizualnie najbardziej podobał

Zaraz pójdę sprawdzić

20.05.2017
muszkaaa8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-14, 11:02   #4769
Lunak
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez muszkaaa8 Pokaż wiadomość
Matko a to są jakieś rozmiary ? Wzięłam ten co mi się wizualnie najbardziej podobał

Zaraz pójdę sprawdzić
Najpopularniejsze chyba są 100x100 albo 80x80. I ja chyba wezmę 1 ten mniejszy i co najmniej 2 większe
Stary 2017-11-14, 11:17   #4770
Mecassie
Zakorzenienie

Cytat:
Na obiad mam ryż z jabłkami prażonymi. Ale już wiem, że to będzie za mało, bo od rana najeść się nie mogę Na kolację już planuję humus. Będzie do kanapeczek.

W przyszłym roku planuję bardziej zagospodarować balkon. W sumie nie mam na niego pomysłu, bo zwolenniczką roślinności nie jestem (potrafię wszystko pięknie ususzyć). Jednak przyjemnie byłoby posiedzieć w lecie dłużej na balkonie niż szybki obiad i do środka.
Ja mało czasu spedzam na balkonie poniewaz mieszkam na pierwszym pietrze a przed nami jest chodnik spacerowy i zawsze się wszycy gapią parter za nisko nic nie widac drugie już za wysoko i obserwują zawsze nas w tym roku chcę dlatego kupic jakiś "ochraniacz" na szczebelki
Cytat:
Najpopularniejsze chyba są 100x100 albo 80x80. I ja chyba wezmę 1 ten mniejszy i co najmniej 2 większe
Ja mam jeden taki reczniczek używany i zastanawiam się właśnie czy nie dokupić drugiego ?
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości