Próbujemy,testujemy bo w 2017 w ciąży być chcemy -cz.9 - Strona 89 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-11-14, 12:01   #2641
aassiiaa1988
Żona Idealna :)

GG do aassiiaa1988
Dot.: Próbujemy,testujemy bo w 2017 w ciąży być chcemy -cz.9

mój nie bardzo lubi rano a ja lubie o każdej porze dnia i nocy

Najpiękniejszych chwil w życiu nie zaplanujesz, one przyjdą same..

27.12.2013r.

15.04.2016r.

07.07.2017r.

Prawdziwy Cud jest wtedy,
gdy z Miłości dwojga ludzi rodzi się kolejne Serce - 26.02.2019
aassiiaa1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-14, 12:05   #2642
Minita
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez DomimaZet Pokaż wiadomość
Jeśli będzie to nadal Dziewczyneczka to skłaniamy się ku Lence - mąż nie bardzo jest przekonany do Igi wiec póki co Lena zostaje ( jeszcze jest brana pod uwagę Blanka Nina i Milena ) No ... chyba ze na kolejnym usg pojawi się sisiorek

Milena

Cytat:
Napisane przez DomimaZet Pokaż wiadomość
Dzisiaj dzwonię do mamy i słyszę w słuchawce mojego syna - „to mama „ ? Mówię do mojej mamy to daj mi go do telefonu a on do mnie - „ Lenka jest z Tobą w pracy ? „ No rozwalił mnie - a faktycznie jak wychodziłam z domu to mu mówię ze biorę Dzidziusia i idę do pracy
Jaki słodziak

Cytat:
Napisane przez mialavi Pokaż wiadomość
I przytulam każda która dziś też dopadły smutki , chętnie bym poszła z Wami na winko 🍷
Ja już jestem zaopatrzona, ale w piweczko

Cytat:
Napisane przez odowska Pokaż wiadomość
A nie masz czasem tak, że nad ranem śni Ci się mała orgietka, budzisz się napalona i gotowa i jedyne czego trzeba, to żeby się Tż minimalnie dobudził?
Niestety jak coś to śni mi się tylko kolacja z Putinem - autentycznie
Ale w sumie nawet nie potrzebuje żeby M. był z rana wybudzony Chłop śpi, ale organizm pracuje, więc mały gwałt też byłby możliwy

Cocci - jesteś dla mnie przykładem, na prawdę
Minita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-14, 12:13   #2643
mala_mm
Wtajemniczenie

Cytat:
A nie masz czasem tak, że nad ranem śni Ci się mała orgietka, budzisz się napalona i gotowa i jedyne czego trzeba, to żeby się Tż minimalnie dobudził?
Hahaha

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

---------- Dopisano o 12:11 ---------- Poprzedni post napisano o 12:11 ----------

Cocci jesteś bardzo dzielna 😘

---------- Dopisano o 12:12 ---------- Poprzedni post napisano o 12:11 ----------

Cytat:
Napisane przez Fragaria_ Pokaż wiadomość
Ja codziennie wstaję o 5:20 i pierwszą moją myślą po przebudzeniu jest "k****a jak mi się nie chce iść do pracy"

Cocci jesteś bardzo dzielna
Jakie to prawdziwe 😂

---------- Dopisano o 12:13 ---------- Poprzedni post napisano o 12:12 ----------

Cytat:
Taka mnie naszła myśl - często jak słuchałam o staraniach o dziecko to pary narzekały, że seks się staje obowiązkiem, że nie jest już przyjemny itd.na pewno się spotkałyście z takimi opiniami . A nasz wątek pokazuje, że jest zupełnie inaczej tyle radości z nieograniczonego seksu 😂😂😂

A u nas w tym cyklu było raz rano raz wieczorem z podobną częstotliwością 😋 M.rano to mógłby codziennie ja jednak czasami musze się wyspać

---------- Dopisano o 12:59 ---------- Poprzedni post napisano o 12:52 ----------

Tym bardziej, że on wstaje o 4

Ale mieliśmy długi weekend

Bo my jesteśmy 😈😈😈😁

mala_mm jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-14, 12:16   #2644
Minita
Rozeznanie

Cytat:
Taka mnie naszła myśl - często jak słuchałam o staraniach o dziecko to pary narzekały, że seks się staje obowiązkiem, że nie jest już przyjemny itd.na pewno się spotkałyście z takimi opiniami . A nasz wątek pokazuje, że jest zupełnie inaczej tyle radości z nieograniczonego seksu 😂😂😂

A u nas w tym cyklu było raz rano raz wieczorem z podobną częstotliwością 😋 M.rano to mógłby codziennie ja jednak czasami musze się wyspać

Ja się tak złapałam, że w sumie jak ( że tak powiem) - zabieramy się za siebie to jakoś zapominam że sie staramy, że to ma służyć spłodzeniu dziecka, wcześniej cały czas o tym myślę - jak nawet zauważyłyście, a w trakcie seksów wyłączam sie z tego myślenia i potem czasem tylko sobie dopiero żartujemy, czy "pykło" czy nie "pykło" . Aż się dziwie, że jest to możliwe
Stary 2017-11-14, 12:24   #2645
asioka92
Zakorzenienie

Cytat:

---------- Dopisano o 12:59 ---------- Poprzedni post napisano o 12:52 ----------

Pewnie że nie raz się z tym spotkałam ale u nas to tak nie wygląda. Nie wyobrażam sobie kochać się z mężem tylko dlatego że chcemy dziecko. W pierwszej ciąży mieliśmy zakaz więc to był dla nas horror. Po porodzie też było troche czekania więc teraz tym bardziej jak tylko kest okazja to trzeba korzystać 😈😀

asioka92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-14, 12:59   #2646
Minita
Rozeznanie

Ale tu ruch dzisiaj...
Stary 2017-11-14, 13:04   #2647
kasia0912
Zakorzenienie

Mój TŻ jest taki,że mógłby o każdej porze:P:P

Razem: 10.08.2016

Zaręczeni 1.09.2017

Ślubujemy 24.08.2018

kasia0912 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2017-11-14, 13:10   #2648
xXBlankaXx
Zakorzenienie

Musiałam psa wykąpać, się swinia na dworze w ównie tarzała... Myślałam, że z tego smrodu nie wytrzymam..
Oczywiście mama z krzykiem, że niepoważna jestem bo go co wanny wsadziłam sama.
Przesadza, kobiety mają dzieci będąc w ciąży i je podnoszą.

xXBlankaXx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-14, 13:11   #2649
mialavi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Minita Pokaż wiadomość
Ale tu ruch dzisiaj...
Aż dziwne 😉

Ja zaraz kończę pracę i jadę na zakupy na poprawę humoru 😊 gorzej jak nic nie kupię i wrócę zła 😎

mialavi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-14, 13:11   #2650
Polinezyjka
Zakorzenienie

Ja mam dziś sporo roboty :O a chciałam w miedzy czasie ciasto zrobic Heh dobrze ze obiad miałam czas zrobic

Mam taki jeden projekt do piątku ze mnie brzuch boli normalnie i na niczym innym się skupić nie mogę

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
21 tc córeczka
Polinezyjka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-14, 13:15   #2651
precious_81
Wtajemniczenie

Invi mam nadzieję, że ciśnienie jednak się uspokoiło

Cytat:
Napisane przez Polinezyjka Pokaż wiadomość
Domi za dużo wrażeń ewidentnie samo przedszkole jest mocno wysysajace energie niech pośpi <3

A ja nie dałam wczoraj piersi do spania, i dziś po żłobku do teraz - nie chce dalej dać .
CHciałabym by się nauczyła zasypiać na noc inaczej niż przy piersi.

I wczoraj było super - czułam moc i siłę, i zasnęła mi na rękach. Późno - bo koło 21, przez co rano wstała po 8 i w żłobku była 9:15 (a do 9 śniadanie).

Dziś zasnęła koło 21:30 na moich rękach, wtuliła się i zasnęła, no i tego - mam depresje smutno mi, chciałam w ogóle biec i dać pierś jak bawiłą się z męzęm bo mi tak przykro ze ja pierdziu
a byly takie chwile, gdy wisiala na mnie non stop, non stop, pol nocy wisiala, mialam dosc, nawet wychodzilam i zamykalam sie w lazience i maz z nia siedzial bo mialam dosc.
wiec nei sadzilam ze teraz bedzie odwrotnie :O teraz to sie doczekac nei moge az sie przebudzi w nocy na piers.

Postanowilam ze bede dawac jej tylko w nocy jak sie przebudzi bo to taki newralgiczny moment, zawsze wtedy najbardziej i zeby jej dokuczaja i jak ma alergie to tez jest wtedy ciezko.
I sie smieje sama do siebie, ze pewnego dnia przespi cala noc i sie nie obudzi na mleczko i serce mi peknie

Och wyzalilam sie, no naprawde myslalam ze bede odstawiac i cieszyc sie z tego, a czuje smuteczki
ale wiem ze dobrze dla niej jak nauczy sie zasypiac na noc bez piersi

a teraz nadrabiam

---------- Dopisano o 22:03 ---------- Poprzedni post napisano o 22:01 ----------

Invi to jakas zmiana w usypianiu mlodego? juz nie tylko Ty usypiasz ?
ale slodko Ci miauczy <3

Jejku, Polinezyjka znowu mogę podpisać się dwoma rękoma pod tym co napisałaś
Moje obie córy bez smoczków i bez butli i też bywały dni kiedy chciałam już odstawiać, ale jak doszło do końca karmienia to tak mi żal było

Cytat:
Napisane przez fioleciasto Pokaż wiadomość
Dzień dobry i o 14:00 proszę o kciuki

Zaciśnięte

Cytat:
Napisane przez cambria04 Pokaż wiadomość

Co do Kp to ja jestem absolutnie za �� Odowska dołączysz do opcji Kp?�� (wspaniała beta!) oczywiście nikogo nie namawiam i nie przekonuję... Może gdyby nie alergia na mleko krowie, to chętniej dalabym mm? Chociaż to i tak okazjonalnie, u mnie dzieci nie chciały smoczka ani butelki....
Ja też jestem za kp i uważam, że to najwygodniejsza forma dla nas, ale nie zaglądam innym mamom w dekolt czy karmią piersią czy butlą ich wybór i decyzja.
Miałam świetną położną, która wspierała mnie w tej decyzji

Cytat:
Dzień dobry!

Ale piękny pokaz brzuszków się wczoraj odbył!

Odnośnie dużego brzucha w początkach ciąży, xXBlankaXx i domii29 mam dla Was historię na pocieszenie. Jakieś dwa lata temu miałam szereg infekcji, od których bardzo mi się powiększyła śledziona, w dodatku zaczął mi doskwierać kamień w woreczku żółciowym, czyli wątroba też miała problemy (w sumie to był kolejny z powodów, dla których wprowadziłam zmiany w swoim żywieniu). Miałam od tego tak spuchnięty brzuch, że wyglądałam chyba jak w 7 miesiącu ciąży. Ludzie chcieli mi miejsca w kolejkach ustępować! A jedna znajoma podzieliła się informacją o bardzo wczesnej ciąży, bo myślała, że ja też jestem. No tak to wyglądało - byłam całkiem chuda, tylko brzuch mi odstawał. Także, dziewczyny, głowa go góry, cycki do przodu, a brzuch niech będzie taki jaki jest, bo nosicie go z pięknego i zdrowego powodu, nie ma się czego wstydzić!

Polinezyjka rozumiem Twoje smuteczki około odstawieniowe. Skoro mała zasnęła u Ciebie bez piersi, to chyba znak, że zaakceptowała sytuację. Tego co jej ofiarowałaś swoim karmieniem nikt jej nie odbierze. Ani Tobie nikt nie odbierze tych bliskich chwil

precious_81 Czy ja dobrze doczytałam, że karmiłaś piersią całą ciążę? Mogę prosić o więcej szczegółów? Np. czy karmienie powodowało u Ciebie odczuwalne skurcze macicy? Ile mało Twoje dziecko jak zaszłaś w ciążę? Jaka była reakcja na zmianę smaku mleka? Karmiłaś tandem? Jak nie chcesz się dzielić, to nie ma problemu, zrozumiem! Ale jednego nie rozumiem: czemu się nie wpisałaś na listę!

Wanilka5 przesyłam myślowe wsparcie! Bez względu na to jak i kiedy się Twój poród potoczy, cel jest wspaniały i warty każdego trudu.

Dziewczyny, jeszcze raz bardzo serdecznie Wam dziękuję za wszystkie gratulacje i miłe reakcje po becie! Chciałam podziękować każdej z osobna, ale okazało się to ponad moje siły (tyle cudnych kobietek!). W każdym razie czuję się jakbym wygrała Oskara "Bardzo dziękuję Akademii za wyróżnienie. Jednak największe podziękowania należą się mojemu mężowi, który nie tylko przyczynił się do tego niewątpliwego sukcesu, ale także sprawił, iż cały proces był dla mnie baaardzo satysfakcjonujący."

Jak będziecie miały ochotę na powtórkę licytacji, to w środę będzie okazja. W nagrodę oczywiście majty, tylko muszę wybrać takie z luźną gumką...
Moja starsza miała 2 latka jak zaszłam w drugą ciążę, karmiłam ją gdzieś do 5 m-ca ciąży.
Nie odczuwałam żadnych skurczy, czułam się dobrze. Córka też chyba też nie odczuła zmiany w składzie mleka, bo nie krzywiła się
Ale praktycznie ona sama już się odstawiała, bo często już zapominała się upomnieć o karmienie w dzień zajęta innymi ciekawszymi rzeczami Nocne karmienia ograniczyłam ja, bo było mi już z brzuszkiem niewygodnie, a córka nie protestowała, więc już tak tego nie potrzebowała.
W tandemie nie karmiłam i starsza nie domagała się nawet piersi kiedy widziała jak karmię młodszą.
Mam koleżankę, która bez problemu karmiła w tandemie

Córka spała z nami do czasu odstawienia. Potem kupiliśmy jej łóżko i poszła do siebie, ale w nocy często do nas przychodziła, więc zdarzało się, że spaliśmy w 4
W dzień też często usypiałam obie córy razem na łóżku.
A, bo moje dzieci nie używały łóżeczek niemowlęcych

Haha, nie wpisałam się, bo ja na razie ćwiczę przed wielkim finałem prawdopodobnie zaczniemy starania po nowym roku, no chyba że namyślę się jednak w grudniu
W zeszłym miesiącu miałam zabieg i póki co muszę zrobić jeszcze badania.

Cytat:
Ja oczywiście jestem całym sercem za kp. Cenię sobie proste rozwiązania, a mleko z piersi od razu gotowe do podania w każdej chwili takie właśnie jest.

Doszłam do wniosku, że nie warto nikogo próbować przekonywać do kp. Warto mówić, że to jest normalne, o tym jak to wygląda, bez lukrowania i bez oczerniania, no i trzeba prostować jakieś głupie zabobony czy brak wiedzy. Wiadomo, że każda z nas ma jakieś tam przekonania, ma wdrukowany w głowę obraz tego jak się powinno karmić dziecko itp. To są jednak szczęśliwe czasy, w których niepowodzenie w karmieniu nie skutkuje śmiercią dziecka, bo możemy się ratować mm.

Nawiasem mówiąc: wydaje mi się, że na mnie bardzo odnośnie kp wpłynęła też sztuka. Na przykład uwielbiam obraz Wyspiańskiego "Macierzyństwo".

Zgadzam się.

Teraz takie obrazy wzbudzają wielką sensację i obrazę

Cytat:
Napisane przez domii29 Pokaż wiadomość
Tez sie cieszylam ze mnie wczesnie widac, az do momentu jak zaczelam slyszec komentarze ze to pewnie wzdecia a nie brzuch ciazowy, kolezanka sie ze mnie nasmiewala ze ona w 3 ciazy chudzinka a ja w drugiej z terminem pozniejszym niz ona wygladam jak balon...

Czasami się zastanawiam skąd u ludzi takie prostactwo, że nie zastanowią się nad tym co mówią i chamstwo - może niektórzy lubią celowo denerwować innych
Nie przejmuj się takimi ludźmi, nie warto.

Edytowane przez precious_81
Czas edycji: 2017-11-14 o 13:17
precious_81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-14, 13:19   #2652
Polinezyjka
Zakorzenienie

Precious za to kocham ten wątek za te bratnie dusze
Potrzebuje chyba z Tobą na priv popisać hehe mam ciagle jakieś leki ze jak ja dam rade z dwu latka i niemowlęciem a Ty wspaniałe ogarnęłas ❤️ jak byś miła ochotę to pomęczę Cię pytaniami :P

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
21 tc córeczka
Polinezyjka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-14, 13:27   #2653
asioka92
Zakorzenienie

Cytat:
Aż dziwne 😉

Ja zaraz kończę pracę i jadę na zakupy na poprawę humoru 😊 gorzej jak nic nie kupię i wrócę zła 😎

Ja czekam na sobotę bo wybieramy się na zakupy i jadę na nie z nadzieją że sobie coś upoluje 😀

Stary 2017-11-14, 13:35   #2654
invi_08
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mala_mm Pokaż wiadomość
Nie przejmuj się takim głupim gadaniem.. Pięknie wyglądasz z brzuszkiem ciążowym 😍 też taki bym chciała mieć 😊

---------- Dopisano o 09:15 ---------- Poprzedni post napisano o 09:15 ----------

Asiul, ładnie😊

---------- Dopisano o 09:16 ---------- Poprzedni post napisano o 09:15 ----------

O właśnie!

---------- Dopisano o 09:17 ---------- Poprzedni post napisano o 09:16 ----------

Oby to już ostatnie poprawki były.

---------- Dopisano o 09:17 ---------- Poprzedni post napisano o 09:17 ----------

Mniam 😍 jaka dobra teściowa 😁

Byl ten glowny inspektor i mowil, ze ta babka za bardzo sie spina i czepia no i ze juz od reki nam wyda pozwolenie jak to dowieziemy.

Cytat:
Napisane przez Polinezyjka Pokaż wiadomość
Cocci

HEj hej przyjdzie czas na zrzucenie brzuszka
na razie niech pięknie rośnie

och uwielbiam Twoje posty bądź już na L4 to będzie Ciebie tu więcej hehe

Wiesz ja przed ciąża miałam więcej KG, brzuszek brzydki i olałam temat ćwiczeń i odchudzania. A po ciąży :O wow ! no schudłam niesamowicie (dieta bo Sara alergik + Sara była wymagająca to nie dało się jej zostawic cały dzień by sobie leżała i patrzyła co robię hehe + ile ja zrobiłam KM wózkiem to szok, ja całymi dniami z nią spacerowałam).
także idealne masz podejsci e!!

to zdjęcie mnie przeraża ! jak karmiłam sarę to teściowa czy moja mama potrafiły się właśnie tak wpatrywać i się rozczulać jak słodko je - a mnie to bardzo bardzo krępowało, nie cierpiłam (i dalej nei cierpie) jak ktośpatrzy jak karmie.
Ja tak samo sie czulam jak ktos sie gapil, a najgorzej jak tesc stanal nad lozkiem jak karmilam i sie przyglądał.

Cytat:
Napisane przez cambria04 Pokaż wiadomość
Hej! 😊 Co u Ciebie? Z ciśnieniem nie bardzo? Ale inne wyniki masz w porządku? No w ciąży ciągle coś niwego może się przyplątać... Ależ zleciało... 19 tydzień 😍 to kiedy połówkowe?
Mam skierowanie na cukier, ale jeszcze nie robiłam... Wogóle to mój gin jak mu wspomniałam o cukrzycy w 1 ciąży to pytał czy z insuliną, i jak mówiłam, że bez to stwierdził: "ee taka tam cukrzyca bez insuliny "

Invi to może tak jest, bo jak coś Wy donosicie to termin na decyzję liczy się od nowa...?

Piękny masz brzuszek 😊 olej komentarze, i zjedz to pyszne ciateczko...mniam.. Tylko szybko, bo Ci jeszcze szwagierka zgarnie😝

Dziś nam ten główny inspektor powiedział, ze za dlugo to trwa i jak dowieziemy te poprawki to juz wyda to pozwolenie

Cytat:
Napisane przez domii29 Pokaż wiadomość
Zapomnialam Wam napisac ogladalam wczoraj "wciaz ja kocham" od momentu kiedy umieral ojciec glownego bohatera do konca filmu wylam jak glupia. Tz jak wszedl do pokoju i zobaczyl mnie taka uwyta to wpadl w panike ze sie cos stalo. Nie moglam sie uspokoic, az w koncu zasnelam z okropnym bolem glowy

Wezcie ode mnie te ciastka!!

Invi jak cisnienie dzis?

Domima jak glowa?

Moje ciśnienie szaleje. :/
Cytat:
Napisane przez Wanilka5 Pokaż wiadomość
Hejka
Dziś 41 tc troszkę przeziębienie mnie złapało ale wsumie humor dopisuje
My jedziemy na 12 wiec jeszcze lezymy z M. zaraz pakuje walowke

Jak urodze to napewno napisze
Kciuki

Cytat:
Dzięki Na l4 raczej nie pójdę, może mnie nawet być mniej teraz, bo chcę trochę ograniczyć czas z komputerem. Ale ale, zapisałam się na lipcówki, więc wpadaj tam - będziesz miała okazję poczytać więcej dziwnych tekstów

A odnośnie obrazu - mnie teściowa i babcia męża też wkurzały wgapianiem się. Tak to odbierałam jakby u nich to było podszyte taką chęcią skontrolowania mnie, sprawdzenia czy to dziecko je itp. Taki koszmarek każdej młodej mamy. Ale na przykład jak mała kuzynka podeszła do mnie podczas karmienia z czystą ciekawością, to jakoś mi to nie przeszkadzało. Może dzieci się mniej wstydzę, a może jednak intencje patrzącego daje się wyczuć?
Da sie wyczuc. Uwierzysz mi lub nie, ale w niedziele, dwa dni po porodzie przyjechały do mnie do szpitala meza siostry. Jedna doslownie cm od jego buzi sie nachylala i patrzyla jak maly je (ta co nam na konta zaglada). W ogole ciagle mu robila zdjecia i sie przygladala mega z bliska. Potem on mi CALA NOC wyl. Serio. Pisalam do drugiej szwagierki sms czemu on mi tak moze plakac to mowi moze go brzuszek boli. A za chwile sms "Albo tamta czarownica go oczarowala tym gapieniem sie, jak moj maly sie urodzil i byla u nas w szpitalu to tez sie tak gapila i tez potem cala noc wyl" wiec cos w tym jest

Co do mojego cisnienia, fisiuje, rano 128/80, kolo 10 138/88, wzięłam dwa razy dopeghyt, mierze o 14 a tu 151/90 wzielam znow leki i leze. Glowa mnie nie boli wiec chociaz tyle. Moze zaraz spadnie. Bylam tez rano w lab, zobacze wieczorem jak wyniki mojego moczu i krwi. Bo jesli w moczu cos wyjdzie nie halo to szpital mnie czeka na milion procent

invi_08 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-14, 13:40   #2655
asioka92
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez invi_08 Pokaż wiadomość
Byl ten glowny inspektor i mowil, ze ta babka za bardzo sie spina i czepia no i ze juz od reki nam wyda pozwolenie jak to dowieziemy.

Ja tak samo sie czulam jak ktos sie gapil, a najgorzej jak tesc stanal nad lozkiem jak karmilam i sie przyglądał.

Dziś nam ten główny inspektor powiedział, ze za dlugo to trwa i jak dowieziemy te poprawki to juz wyda to pozwolenie

Moje ciśnienie szaleje. :/

Kciuki

Da sie wyczuc. Uwierzysz mi lub nie, ale w niedziele, dwa dni po porodzie przyjechały do mnie do szpitala meza siostry. Jedna doslownie cm od jego buzi sie nachylala i patrzyla jak maly je (ta co nam na konta zaglada). W ogole ciagle mu robila zdjecia i sie przygladala mega z bliska. Potem on mi CALA NOC wyl. Serio. Pisalam do drugiej szwagierki sms czemu on mi tak moze plakac to mowi moze go brzuszek boli. A za chwile sms "Albo tamta czarownica go oczarowala tym gapieniem sie, jak moj maly sie urodzil i byla u nas w szpitalu to tez sie tak gapila i tez potem cala noc wyl" wiec cos w tym jest

Co do mojego cisnienia, fisiuje, rano 128/80, kolo 10 138/88, wzięłam dwa razy dopeghyt, mierze o 14 a tu 151/90 wzielam znow leki i leze. Glowa mnie nie boli wiec chociaz tyle. Moze zaraz spadnie. Bylam tez rano w lab, zobacze wieczorem jak wyniki mojego moczu i krwi. Bo jesli w moczu cos wyjdzie nie halo to szpital mnie czeka na milion procent

Oby spadało to ciśnienie ✊ o której będziesz mieć wyniki?

Stary 2017-11-14, 13:41   #2656
liven
Zakorzenienie

mialavi zabierz mnie z sobą na zakupy!
ja w ogóle czasu nie mam, a jak mam i po pracy pójdę do sklepu to mam wyrzuty sumienia, że nie ma mnie jeszcze w domu
np. jutro idę do gin i zaraz pędzę do domu ogarnąć dom, zrobić pranie, obiad itp..
liven jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-14, 13:52   #2657
invi_08
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asioka92 Pokaż wiadomość
Oby spadało to ciśnienie ✊ o której będziesz mieć wyniki?

Ostatnio kolo 19 mialam na stronie, u mnie pobierają rano i wywoza do diagnostyki do Radomia :/ licze ze dzis bedzie juz wynik

Stary 2017-11-14, 14:00   #2658
Minita
Rozeznanie

Tak bardzo chciałabym mieć takie popołudniowe plany
(np. zakupy jak wy ) Niestety zaczynają mi sie zaliczenia i muszę pomału zacząć ogarnywać materiał. Dlatego z niezbyt wielką chęcią wracam do domu... Zamieńcie się ze mną!!!
Stary 2017-11-14, 14:25   #2659
domii29
Zakorzenienie

Cocci wielkie uklonz w Twoja strone, pamietam jak dlugo ja nie moglam sie pozbierac po poronieniu a Ty jestes silna babka i wszystko sobie w glowie poukladalas i pogodzilas sie z sytuacja. Naprawde podziwiam i bede mocno trzymac za Ciebie kciuki !

Invi mam nadzieje ze cisnienie w koncu przestanie wariowac

Nie moge sie dzis ogarnac, na niczym sie nie moge skupic, najchetniej polozylabym sie spac ale mi szkoda
domii29 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2017-11-14, 14:29   #2660
invi_08
Zakorzenienie

Jeeej... tak bardzo bym chciała chociaz do piątku do wizyty wytrzymać, zawsze to mniejszy stres niz szpital...

Maly dzis był z dziadkiem na dworze. Wymazal sie jak swinia, myslalam, ze na zawal zejde jak go zobaczylam jak wrocil.

Stary 2017-11-14, 14:35   #2661
Wanilka5
Idealna Źona; )

Ja przyjęta na oddział
Badania zrobione małej wszystko to 3400grama tylko mało wód jest ale podobno w normie jak na 41tc mają mi dziś założyć balonik i jutro kroplówkę oby poszlo bo narazie to 1cm i szyjka miekka.
2 panie z sali mają balonik od 3h i narazie nic im nie jest.

Stary 2017-11-14, 14:38   #2662
invi_08
Zakorzenienie

Cytat:
Ja przyjęta na oddział
Badania zrobione małej wszystko to 3400grama tylko mało wód jest ale podobno w normie jak na 41tc mają mi dziś założyć balonik i jutro kroplówkę oby poszlo bo narazie to 1cm i szyjka miekka.

O to waga taka w sam raz. Trzymam kciuki za rozwoj akcji. Moze sie samo rozkreci przed kroplowka.

Stary 2017-11-14, 14:39   #2663
gr8ania
Moderator

Cytat:
Ja przyjęta na oddział

Aż mnie ciarki przeszły za szybki i bezproblemowy poród

Stary 2017-11-14, 14:47   #2664
invi_08
Zakorzenienie

Leze, maly spi obok. Przebudzil sie chcial usiasc, ale polozylam go delikatnie i przytrzymalam reke na jego klatce piersiowej i jestem w szoku, bo mega nierowno mu serduszko bije. :/

Stary 2017-11-14, 14:50   #2665
mala_mm
Wtajemniczenie

Cytat:
(np. zakupy jak wy ) Niestety zaczynają mi sie zaliczenia i muszę pomału zacząć ogarnywać materiał. Dlatego z niezbyt wielką chęcią wracam do domu... Zamieńcie się ze mną!!!
Zaliczenia.. Ja na sobotę muszę mieć chociaż kawałek pracy magisterskiej.. Ech a nie mam nic..

Stary 2017-11-14, 14:50   #2666
asioka92
Zakorzenienie

Cytat:
Leze, maly spi obok. Przebudzil sie chcial usiasc, ale polozylam go delikatnie i przytrzymalam reke na jego klatce piersiowej i jestem w szoku, bo mega nierowno mu serduszko bije. :/

Spokojnie invi, myślę że jakby mały miał coś z serduszkiem to lekarz by to wychwycił. U nas są szmery na serduszku i kontrolujemy.
Cytat:
Ja przyjęta na oddział

Oby ruszyło ✊

Stary 2017-11-14, 14:51   #2667
mala_mm
Wtajemniczenie

Invi no to już jak pozwolenie będzie to dobrze 😊

---------- Dopisano o 14:51 ---------- Poprzedni post napisano o 14:50 ----------

Cytat:
Ja przyjęta na oddział

No to kciuki za Was 😘

Stary 2017-11-14, 14:51   #2668
invi_08
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asioka92 Pokaż wiadomość
Spokojnie invi, myślę że jakby mały miał coś z serduszkiem to lekarz by to wychwycił. U nas są szmery na serduszku i kontrolujemy.

Oby ruszyło ✊

A no wlasnie tyle ze bilans mial ostatnio w czerwcu... :/

Stary 2017-11-14, 15:03   #2669
aassiiaa1988
Żona Idealna :)

GG do aassiiaa1988

Cytat:
jak ja się cieszę, że jestem po

Najpiękniejszych chwil w życiu nie zaplanujesz, one przyjdą same..

27.12.2013r.

15.04.2016r.

07.07.2017r.

Prawdziwy Cud jest wtedy,
gdy z Miłości dwojga ludzi rodzi się kolejne Serce - 26.02.2019
aassiiaa1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-14, 15:15   #2670
domii29
Zakorzenienie

Cytat:
Ja przyjęta na oddział

Kciuki za szybki porod
Cytat:

A moze sie mu cos przysnilo i przez to to serduszko tak bije?

domii29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości