Mamusie marcowe 2018 cz. 4 - Strona 160 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-11-14, 11:21   #4771
julietta83
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie marcowe 2018 cz. 4

Cytat:
Napisane przez Lunak Pokaż wiadomość
Najpopularniejsze chyba są 100x100 albo 80x80. I ja chyba wezmę 1 ten mniejszy i co najmniej 2 większe
brałabym od razu wszystkie większe, będzie łatwiej opatulić malucha, a z tego małego zaraz wyrośnie

tak z ciekawości - ile kosztują te pepcowe ręczniki?
strasznie nie lubię tego sklepu, bo mnie zapach przy wejściu odrzuca, ale też nie mam go nigdzie w pobliżu
julietta83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-14, 11:22   #4772
Lunak
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Mecassie Pokaż wiadomość
Ja mało czasu spedzam na balkonie poniewaz mieszkam na pierwszym pietrze a przed nami jest chodnik spacerowy i zawsze się wszycy gapią parter za nisko nic nie widac drugie już za wysoko i obserwują zawsze nas w tym roku chcę dlatego kupic jakiś "ochraniacz" na szczebelki

Ja mam jeden taki reczniczek używany i zastanawiam się właśnie czy nie dokupić drugiego ?
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Może jakieś niskie ścianki ogrodowe by się Wam sprawdziły. Ludzie od nas z bloku z parteru mają takie niby parawany. Nawet ładnie to wygląda. Tylko jak dla mnie wysokie strasznie.

Myślę, że minimum 2 by się przydały ręczniki. Z doświadczenia w praniu wiem, że niekoniecznie szybko schną.
Lunak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-14, 11:22   #4773
muszkaaa8
Zakorzenienie

Cytat:
Najpopularniejsze chyba są 100x100 albo 80x80. I ja chyba wezmę 1 ten mniejszy i co najmniej 2 większe
Wyrzuciłam już opakowanie ale myślę, że to jest ten 100x100

Aż tyle ? Ja planowałam kupić jeden no bo przecież w razie czego, są też zwykłe ręczniki

20.05.2017
muszkaaa8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-14, 11:24   #4774
Lunak
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez julietta83 Pokaż wiadomość
brałabym od razu wszystkie większe, będzie łatwiej opatulić malucha, a z tego małego zaraz wyrośnie

strasznie nie lubię tego sklepu, bo mnie zapach przy wejściu odrzuca, ale też nie mam go nigdzie w pobliżu
Chyba niecałe 30 zł było za większy. I takie neutralne wzory.
Stary 2017-11-14, 11:29   #4775
muszkaaa8
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez julietta83 Pokaż wiadomość
Strasznie nie lubię tego sklepu, bo mnie zapach przy wejściu odrzuca, ale też nie mam go nigdzie w pobliżu
29.90

20.05.2017
muszkaaa8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-14, 11:44   #4776
gosza_m
Zakorzenienie

GG do gosza_m

Cytat:
Napisane przez bloody_marry Pokaż wiadomość

Niestety nie podoba mu się odsluch serduszka budowa jest ok, ale coś nie tak że słyszalnymi uderzeniami. Polecił nam wykonanie echo serca płodu, jutro dzwonię się umówić do Baby cośtam we Wrocku, mam gdzieś zapisaną nazwę.

Nie chcę się zamartwiać bo w końcu wszystkie inne parametry i budowa są ok. Ale jednak chciałam usłyszeć że dzidzia jest zdrowa w 100%
Będzie dobrze Lepiej sprawdzić więcej i mieć pełen obraz niż do końca się zastanawiać czy aby na pewno jest wszystko ok.
Mnie też to czeka. Trzeba zagryźć zęby, zrobić Echo, a potem miec spokój Oby!

Cytat:
Napisane przez lelowa Pokaż wiadomość
No przybij piatke, mi tak samo zlecono w 22 tc, dlaczego? Bo poloznej nie bylo, na zastepstwie siedziala inna babka, a ginka stwierdzila, ze trzeba glukoze dopisac Polozna teraz mowila, ze ona nie powinna sama zaznaczac jak sie nie zna no ale czasu nie cofniemy. Teraz tylko mam stresa bo musze to powtarzac po 20 listopada, graniczne wartosci mi wyszly. Szlag by to wszystko trafil.
Tez mi jakoś szybko zalecili, tzn dostałam kartke z tym co trzeba przynieść na następną wizytę. A, że wizytę mam w czwartek to robiłam badanie dzić. 22+1. Zobaczymy co z tego wyjdzie.

Cytat:
Napisane przez Kornelciaczek Pokaż wiadomość

Pedzicie jak burza, niestety nie mam jak odpisywac, bo caly tydzien pracuje od 7:30 do 19:30, oczywiscie z przerwami. MARATON oby do piatku Moze od 22 pojde na zwolnienie.

---------- Dopisano o 23:50 ---------- Poprzedni post napisano o 23:46 ----------

A co do tego kalkulatora nie ma opcji bym przytyla 18 kg.
Ojej. Zamęczysz się! Dziewczyny prawdę piszą. Nikt Ci nie podziękuję, za to, ze zostałaś tak długo, a obowiązki będa jeszcze przybywać.
Tez chciałam pracować do końca listopada, potem wybrać 2 tyg urlopu przed świętami pójść na L4. Tylko, że pracy było coraz więcej. Szef mimo naszych próśb, nie kwapił się, by poszukać kogoś na zastępstwo, więc po którejś tam kłótni i jego prześmiewczych tekstach typu, że przed ciążą to siedziałam cicho, itp- wzięłam zwolnienie i tyle. Teraz widzę ile mnie to sil kosztowało.

Powiem Wam ze w moim przypadku ta glukoza wcale nie była taka straszna. Wypiłam na 2 razy (przy laborantce). Było ok. Raz mnie zmuliło prawie po godzinie, wzięłam kilka łyków wody i przeszło. Oprócz tego, że doskwierał mi głód i bolał tyłek od siedzenia w labie było całkiem ok

Pick me. Choose me. Love me

Kubuś 23.12.15- 19tc
Mateusz 15.03.17- 21tc
Joasia 25.03.18
gosza_m jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-14, 11:48   #4777
Mecassie
Zakorzenienie

gosza no to zazdroszczę że nie miałaś problemu z glukozą mnie każdy łyk doprowadzał do odruchu wymiotnego... jak sobie pomyśle że za tydzień znów to samo to już mi słabo... Chyba lepiej iść na niewiedzy

Mecassie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-14, 12:01   #4778
lelowa
Zakorzenienie

Gosza ja tez zazdroszcze bo niestety mam odruch wymiotny tak jak Mecassie. Jeszcze do wieczora odbijalo mi sie cukrem pudrem.
A jaki mialas wynik?

Mecassie a czemu musisz powtarzac?

Edytowane przez lelowa
Czas edycji: 2017-11-14 o 12:03
lelowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-14, 12:06   #4779
Ilsa Lund
Zakorzenienie

Jeśli chodzi o ręcznik to nabyłam wczoraj taki: to jest jednorożec Na początek będę mieć jeden bo mam w domu pralko-suszarkę, najwyżej dokupię coś jeszcze
skip-hop-recznik-zoo-jednorozec.jpg pol_pl_Skip-Hop-Recznik-Zoo-Jednorozec-3602_4.jpg

Czekam grzecznie na jakiegokolwiek kuriera ale nie przychodzi. Dziś powinna przyjść karma dla psa (40 zł różnicy pomiędzy internetem a pobliskim zoologicznym ) i jakieś pierdółki do brody dla mojego Męża

Edytowane przez Ilsa Lund
Czas edycji: 2017-11-14 o 12:07
Ilsa Lund jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-14, 12:11   #4780
Koma1002
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Brilliant Girl Pokaż wiadomość
Dziekuje w imieniu córki od rana urzeduje ze swoja baza psiego patrolu i balonami
Sto lat, sto lat dla córeczki 🍨🍦

---------- Dopisano o 13:09 ---------- Poprzedni post napisano o 13:06 ----------

Cytat:
Napisane przez muszkaaa8 Pokaż wiadomość

Ale beznadziejna noc za mną.. Tż chrapał i miałam ochotę go udusić bo się budziłam co chwile

Już się nie mogę doczekać ubierania choinki Tylko, że u nas musi być żywa W dodatku w tym roku święta chyba będą u nas, więc dużo ludzi i ten klimat

Super, że z dzieckiem wszystko ok Co do leżenia to jak mus to mus Dasz rade

Czyli jednak dziewczynka ?

Miałam tak samo
To jak już uszyjesz to koniecznie się pochwal

Ja mam już taką do kosza mojżesza a do łóżeczka chyba też kupie
Też ostatnio się zaopatrzyłam w ręczniczek w Pepco i pieluchy tetrowe
Chciałam zamówić na necie ręcznik ale jak zobaczyłam ceny tych, które mi się podobają, to sobie dałam spokój i wzięłam zwykły z kapturkiem

Lepiej dmuchać na zimne Dobrze, że lekarz dał skierowanie jak nie był czegoś pewny. A to wcale nie musi oznaczać, że coś jest nie tak Głowa do góry i wszystkie trzymamy kciuki, żeby było dobrze

To ja jestem nieobiektywna bo mi się minky nie podoba i zdecydowanie wole te dziergane właśnie

Też się zaczęłam gubić i zrobiłam sobie zakładkę 'do kupienia' i tam wrzucam rzeczy, które wybrałam i planuje kupić

Potwierdzam. U teściów się świetnie sprawdza

U mnie dziś TŻ będzie miał żołądki A że ja nawet na to patrzeć nie mogę a co dopiero zjeść to wyciągnę sos słodko kwaśny, który robiłam ostatnio i będzie z ryżem jak znalazł
Żołądki 😊😊 ja tam lubię. Na wsi u babci w dzieciństwie zawsze jedliśmy 😆😆

---------- Dopisano o 13:11 ---------- Poprzedni post napisano o 13:09 ----------

Cytat:
Matko a to są jakieś rozmiary ? Wzięłam ten co mi się wizualnie najbardziej podobał

Zaraz pójdę sprawdzić
A z tym ręcznikiem...kupiłam w sklepie dziecięcym jeden, zapłaciłam 55zl... chyba utopilam kasę, bo trochę to wygląda jak kocyk z kapturkiem.

Koma1002 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-14, 12:12   #4781
Mecassie
Zakorzenienie

Cytat:
Gosza ja tez zazdroszcze bo niestety mam odruch wymiotny tak jak Mecassie. Jeszcze do wieczora odbijalo mi sie cukrem pudrem.
A jaki mialas wynik?

Mecassie a czemu musisz powtarzac?
Ostatnią krzywą robiłam w 16tyg po tym jak wyszła glukoza na granicy a teraz tak normalnie jak jest w zalecanych badaniach

Stary 2017-11-14, 12:13   #4782
Koma1002
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Ilsa Lund Pokaż wiadomość
Jeśli chodzi o ręcznik to nabyłam wczoraj taki: to jest jednorożec Na początek będę mieć jeden bo mam w domu pralko-suszarkę, najwyżej dokupię coś jeszcze
Załącznik 7314106 Załącznik 7314111

Czekam grzecznie na jakiegokolwiek kuriera ale nie przychodzi. Dziś powinna przyjść karma dla psa (40 zł różnicy pomiędzy internetem a pobliskim zoologicznym ) i jakieś pierdółki do brody dla mojego Męża
Eeekstra jest!! Chyba ten drugi też kupię taki fajny

Stary 2017-11-14, 12:13   #4783
czaro_dziejkaa
Zadomowienie

Cytat:

Ale beznadziejna noc za mną.. Tż chrapał i miałam ochotę go udusić bo się budziłam co chwile

Już się nie mogę doczekać ubierania choinki Tylko, że u nas musi być żywa W dodatku w tym roku święta chyba będą u nas, więc dużo ludzi i ten klimat

Super, że z dzieckiem wszystko ok Co do leżenia to jak mus to mus Dasz rade

Czyli jednak dziewczynka ?

Miałam tak samo
To jak już uszyjesz to koniecznie się pochwal

Ja mam już taką do kosza mojżesza a do łóżeczka chyba też kupie
Też ostatnio się zaopatrzyłam w ręczniczek w Pepco i pieluchy tetrowe
Chciałam zamówić na necie ręcznik ale jak zobaczyłam ceny tych, które mi się podobają, to sobie dałam spokój i wzięłam zwykły z kapturkiem

Lepiej dmuchać na zimne Dobrze, że lekarz dał skierowanie jak nie był czegoś pewny. A to wcale nie musi oznaczać, że coś jest nie tak Głowa do góry i wszystkie trzymamy kciuki, żeby było dobrze

To ja jestem nieobiektywna bo mi się minky nie podoba i zdecydowanie wole te dziergane właśnie

Też się zaczęłam gubić i zrobiłam sobie zakładkę 'do kupienia' i tam wrzucam rzeczy, które wybrałam i planuje kupić

Potwierdzam. U teściów się świetnie sprawdza

U mnie dziś TŻ będzie miał żołądki A że ja nawet na to patrzeć nie mogę a co dopiero zjeść to wyciągnę sos słodko kwaśny, który robiłam ostatnio i będzie z ryżem jak znalazł
U nas tez od zawsze żywa choinka i wielka, pod sam sufit
No i święta są u nas odkąd mieszkamy razem (raz tylko nie robiliśmy jak się młody urodził zaraz przed i w wigilię wychodziliśmy ze szpitala)
U mnie w domu rodzinnym zawsze była wigilia dla reszty rodziny, tłum ludzi ale super wspomnienia i dlatego święta tak miło mi się kojarzą. Chce żeby mój synek i później córa też mieli takie fajne wspomnienia.

czaro_dziejkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-14, 12:13   #4784
gosza_m
Zakorzenienie

GG do gosza_m

Cytat:
A jaki mialas wynik?
Oczywiście po badaniu uderzyłam do piekarni po ciastka, tak mi sie cukru zachciało
Wynik będę miała po 14.00.

Kubuś 23.12.15- 19tc
Mateusz 15.03.17- 21tc
Joasia 25.03.18
Stary 2017-11-14, 12:15   #4785
czaro_dziejkaa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez gosza_m Pokaż wiadomość
Oczywiście po badaniu uderzyłam do piekarni po ciastka, tak mi sie cukru zachciało
Wynik będę miała po 14.00.
Hahaha

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2017-11-14, 12:15   #4786
Koma1002
Zadomowienie

Dziewczęta! Proszę o kciuki, bo ja dziś wizytuje 😆 ciekawe jak moja kruszynka 🤔 może też dobija do kilograma 😊 nie mogę się doczekać

Stary 2017-11-14, 12:15   #4787
czaro_dziejkaa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Ilsa Lund Pokaż wiadomość
Załącznik 7314106 Załącznik 7314111

Świetny

Stary 2017-11-14, 12:16   #4788
Lunak
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Koma1002 Pokaż wiadomość
Dziewczęta! Proszę o kciuki, bo ja dziś wizytuje 😆 ciekawe jak moja kruszynka 🤔 może też dobija do kilograma 😊 nie mogę się doczekać

Kciuki zaciśnięte jak zawsze o której masz wizytę?
Stary 2017-11-14, 12:16   #4789
lelowa
Zakorzenienie

Cytat:
Sto lat, sto lat dla córeczki 🍨🍦

---------- Dopisano o 13:09 ---------- Poprzedni post napisano o 13:06 ----------

Żołądki 😊😊 ja tam lubię. Na wsi u babci w dzieciństwie zawsze jedliśmy 😆😆

---------- Dopisano o 13:11 ---------- Poprzedni post napisano o 13:09 ----------

A z tym ręcznikiem...kupiłam w sklepie dziecięcym jeden, zapłaciłam 55zl... chyba utopilam kasę, bo trochę to wygląda jak kocyk z kapturkiem.

Ja tez lubie zoladki Ale teraz chyba nie :/
A jaki masz ten recznik? Tzn z czego? Bo ja mam gruby z kapturkiem bambusowy za chyba 149 zl i jest mega. Wczesniej kupilam taki cienki chyba z baby ono, to byl szajs jak nic, w ogole nie wycieral, pewnie te z pepco sa od niego o niebo lepsze. Teraz chyba dokupie jeszcze jeden z bambusa i starczy, pozniej i tak zwykle duze ida w ruch
Cytat:
Napisane przez Mecassie Pokaż wiadomość
Ostatnią krzywą robiłam w 16tyg po tym jak wyszła glukoza na granicy a teraz tak normalnie jak jest w zalecanych badaniach

Aaa bo juz nie pamietalam. Rozumiem, ze to glukoza z krwi wyszla granicznie, a krzywa juz poprawnie?

Edytowane przez lelowa
Czas edycji: 2017-11-14 o 12:17
Stary 2017-11-14, 12:16   #4790
Mecassie
Zakorzenienie

Cytat:

Trzymamy, trzymamy ! zazdroszczę wizyty też bym już chciała księżniczkę podejrzeć a kaj tam koniec miesiąca

Stary 2017-11-14, 12:18   #4791
gosza_m
Zakorzenienie

GG do gosza_m

Cytat:

mocne dla Ciebie!

Kubuś 23.12.15- 19tc
Mateusz 15.03.17- 21tc
Joasia 25.03.18
Stary 2017-11-14, 12:19   #4792
Mecassie
Zakorzenienie

Lelowa Tylko glukoza na czczo wyszła źle tzn nie źle tylko na granicy wynik 5,14

Stary 2017-11-14, 12:19   #4793
lelowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czaro_dziejkaa Pokaż wiadomość
U nas tez od zawsze żywa choinka i wielka, pod sam sufit
No i święta są u nas odkąd mieszkamy razem (raz tylko nie robiliśmy jak się młody urodził zaraz przed i w wigilię wychodziliśmy ze szpitala)
U mnie w domu rodzinnym zawsze była wigilia dla reszty rodziny, tłum ludzi ale super wspomnienia i dlatego święta tak miło mi się kojarzą. Chce żeby mój synek i później córa też mieli takie fajne wspomnienia.

To tak jak u nas Musi byc zywa. Czyzby synek byl z 21 grudnia?
Cytat:

Kciuki Bedzie ok.
Stary 2017-11-14, 12:22   #4794
_Selina_
Zakorzenienie

U nas nigdy nie było żywej choinki i teraz też chcę sztuczną, jutro się okaże jak partner zareaguje... Może zrobię dzisiaj porządek w garderobie, to będzie miejsce żeby ją chwilowo upchnąć to będzie jeden kłopot z głowy
Dziewczyny nie mam motywacji do sprzątania. Miałam dzisiaj ogarnąć coś w domu, to się zgłosiłam robić za kierowcę wszystko byle nie sprzątać, a głowa mi pęka ;(
_Selina_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-14, 12:25   #4795
lelowa
Zakorzenienie

Tak sobie sprawdzilam tabelke wagi plodu w poszczegolnych tygodniach i wychodzi, ze w 24 tc dziec powinien wazyc maks 800g, ale wiadomo to tylko orientacyjnie podane, kazde dziecko jest inne.
1510662283841.jpg
Jednak przerazilabym sie gdyby moje teraz wazylo ponad kilogram bo od razu mam skojarzenie z ta glupia cukrzyca
Stary 2017-11-14, 12:27   #4796
Mecassie
Zakorzenienie

Cytat:
Tak sobie sprawdzilam tabelke wagi plodu w poszczegolnych tygodniach i wychodzi, ze w 24 tc dziec powinien wazyc maks 800g, ale wiadomo to tylko orientacyjnie podane, kazde dziecko jest inne.
Załącznik 7314131
Jednak przerazilabym sie gdyby moje teraz wazylo ponad kilogram bo od razu mam skojarzenie z ta glupia cukrzyca
Ciekawe czy to są te skończone tygodnie czy rozpoczęte ?

Stary 2017-11-14, 12:28   #4797
Koma1002
Zadomowienie

Cytat:
Kciuki zaciśnięte jak zawsze o której masz wizytę?
14.30 ale pewnie będą jakieś opóźnienia

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2017-11-14, 12:28   #4798
lelowa
Zakorzenienie

Mysle ze rozpoczete tzn, u mnie jak jest 23+5 to biore ppd uwage 24. Waga z 22 tc idealnie mi sie zgadza z 50centylem. Z corka tez mi sie z ta tabelka zgadzalo tylko na koniec juz te wartosci z 90centyla.
Stary 2017-11-14, 12:30   #4799
Koma1002
Zadomowienie

Cytat:
Ja tez lubie zoladki Ale teraz chyba nie :/
A jaki masz ten recznik? Tzn z czego? Bo ja mam gruby z kapturkiem bambusowy za chyba 149 zl i jest mega. Wczesniej kupilam taki cienki chyba z baby ono, to byl szajs jak nic, w ogole nie wycieral, pewnie te z pepco sa od niego o niebo lepsze. Teraz chyba dokupie jeszcze jeden z bambusa i starczy, pozniej i tak zwykle duze ida w ruch

Aaa bo juz nie pamietalam. Rozumiem, ze to glukoza z krwi wyszla granicznie, a krzywa juz poprawnie?
Będę po wizycie to sprawdzę. Bambusowy? Hmmm to zamówię jeszcze jeden

Stary 2017-11-14, 12:31   #4800
Mecassie
Zakorzenienie

Cytat:
Mysle ze rozpoczete tzn, u mnie jak jest 23+5 to biore ppd uwage 24. Waga z 22 tc idealnie mi sie zgadza z 50centylem. Z corka tez mi sie z ta tabelka zgadzalo tylko na koniec juz te wartosci z 90centyla.
Moja z 23tygodnia w takim razie już 90centyl

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości