Mamusie marcowe 2018 cz. 4 - Strona 165 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-11-15, 07:55   #4921
asiula1306
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie marcowe 2018 cz. 4

Cytat:
Napisane przez Lunak Pokaż wiadomość
Oj to koniecznie idź do dentysty. Może po prostu dziąsła zrobiły się wrażliwsze i tak to odczuwasz.
Ja też się planuję w okolicach stycznia wybrać sprawdzić zęby. Ale najpierw muszę mojego zaciągnąć siłą do chirurga żeby w końcu usunął 8-kę. On z teściową są zdania, że ząb jak nie wyszedł to się nie psuje i nie przeszkadza, a dentystka już ostatnio mu mówiła, że lada moment mogą z tym być problemy. Ja miałam wycinane 8 co nie wyszło, bo z dnia na dzień mnie wzięło tak, że ust otworzyć nie mogłam.
Juz chyba namierzylam sprawce zamieszania. Jezeli dobrze widze to zrobila mi sie dziurka w trojce. Ale to dziwne ze kilka dni temu jeszcze jej nie bylo wiec tym bardziej musze pedzic do lekarza zeby mi to naprawil. Musze w ogole od poczatku do konca zrobic zeby bo pewnie cos do leczenia sie jeszcze znajdzie

Ja wyrywalam dwie osemki, jedna wyszla mi w poziomie i to do polowy i byla upierdliwa. Ale to byl hardkor, chirurg wyszedl z gabinetu spocony na calym fartuchu, mama jak na mnie czekala to mowila ze prawie zawalu dostala jak go zobaczyla. Zreszta w szczece czulam jakiej sily musial uzyc zeby wyciagnac dziada

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

Edytowane przez asiula1306
Czas edycji: 2017-11-15 o 07:58
asiula1306 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-15, 07:58   #4922
Mecassie
Zakorzenienie

Asiula widzę że mąż ze zmarzluchów czyli tak jak mój co prawda nie zakleja wywietrzników w oknach ale odkręca wszędzie grzejniki chodzi w polarach po domu itp. On jak jest taka temperatura jak teraz to zapomnij że pójdzie na pieszo do sklepu... nie wspomnę już o spacerze mega mnie to wkurza!

A ja grzejniki mam w domu caly czas zakręcone ze wzgledu na oszczędność co jakiś czas muszę sprawdzic czy mąż nie odkrecil bo robi to po kryjomu

Mecassie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-15, 08:07   #4923
asiula1306
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mecassie Pokaż wiadomość
Asiula widzę że mąż ze zmarzluchów czyli tak jak mój co prawda nie zakleja wywietrzników w oknach ale odkręca wszędzie grzejniki chodzi w polarach po domu itp. On jak jest taka temperatura jak teraz to zapomnij że pójdzie na pieszo do sklepu... nie wspomnę już o spacerze mega mnie to wkurza!

A ja grzejniki mam w domu caly czas zakręcone ze wzgledu na oszczędność co jakiś czas muszę sprawdzic czy mąż nie odkrecil bo robi to po kryjomu

Mam ten komfort ze u mnie wszyscy sasiedzi dookola maja dzieci i grzeja na potege wiec ja moge sobie pozwolic na skrecanie grzejnikow wczoraj maz do mnie mowi ze juz wie czemu ma kaszel. I mowi ze jest dziura w oknie. Pytam sie jaka dziura w plastikowym oknie poza wentylacja a on mi pokazuje ten otworek na pasek od rolety a na nim zaczepiony jakis misiek pluszowy ktory zaslania otworek.... i on twierdzi ze mu przez to wieje. To raczej niemozliwe bo jak przylozylam reke to owszem lecialo chlodniejsze powietrze ale tak do 5 cm pod tym otworem a nie na poltora metra

Wiesz, maz ma skierowanie do laryngologa i na rtg klatki piersiowej i szuka wyjscia jak sie wykrecic z chodzenia po lekarzach diagnozuje sie za pomoca google i wlasnych filozofii. Juz dostal zje.bke bo od dwoch tygodni sie nie zarejestrowal do lekarza. Ja go juz zarejestrowalam do internisty i poszedl z bolem du.py ale reszty juz nie bede za niego zalatwiac :/

Stary 2017-11-15, 08:12   #4924
Mecassie
Zakorzenienie

W ogóle umówiłam małą na sesję noworodkową nawet nie wiem ile to kosztuje ale bardzo chcę mieć taką pamiątkę.

Poza tym kupiłam znów lactulosum ale dostałam jakiś inny (producent) i powiem Wam że jest smaczny ! W porównaniu do tamtego mogę go pić normalnie bez odruchu wymiotnego
Muszka teraz mogę Ci przyznać rację że nawet może smakować. Być może masz ten co ja teraz kupiłam

Stary 2017-11-15, 08:19   #4925
parapet
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez asiula1306 Pokaż wiadomość
Uff ja dzis mialam ciezki dzien. Zle sie czulam i cisnieniomierz pokazywal mi 140/80 a po chwili 125/75 wiec pojechalismy z mezem do przychodni zeby zmierzyli jeszcze raz bo za duza rozbieznosc. Pielegniarka zmierzyla a tam 152/96. Ja w placz bo to oznacza szpital ale kazala mi usiasc i poczekac na lekarza. Lekarka wyszla i powiedziala ze takim cisnieniomierzem automatyczym nie ma co mierzyc bo mam wysokie tetno i bedzie klamal. Wyciagnela cisnieniomierz ten manualny z pompka i mowi ze cisnienie w normie- 135/80 i mam sie nie denerwowac bo wynika ono nie z ciazy tylko z wysokiego tetna (jakis rok temu bylam z tym u kardiologa bo mialam tetno w granicach 110 przez dluzszy czas, nosilam holter ale kardiolog uznal ze taka moja natura). I tak naprawde to bardziej pomoglyby leki na spowolnienie akcji serca a nie dopegyt. Bo szybka akcja serca napedza cisnienie. A dodatkowo przy takim tetnie cisnieniomierz wariuje i dlatego raz pokazuje 140/80 a za chwile 120/70 i mam wyciagac srednia... strasznie sie zestresowalam tym pierwszym cisnieniem bo tak wysokie nie bylo od czasu wizyty na ip dwa miesiace temu ale to byl falszywy alarm...
Jaki kosmos z tym ciśnieniem! I te różnice w pomiarach to jest niepoważne, można zwariować

Cytat:
Napisane przez alleyezonme Pokaż wiadomość
Wczoraj urodziła moja koleżanka - miesiąc przed terminem
Jak się mają? Coś się działo wcześniej w ciąży, że tak wcześniej?
parapet jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-15, 08:21   #4926
alleyezonme
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez parapet Pokaż wiadomość
Jak się mają? Coś się działo wcześniej w ciąży, że tak wcześniej?
Właśnie nic się nie działo, czuła się dobrze.
Nie wiem zbyt wiele może dzisiaj się dowiem Wiem, tylko że urodziła wczoraj.

Jeśli życie to chwila, wykorzystam tą chwilę - tyle

alleyezonme jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-15, 08:23   #4927
asiula1306
Zakorzenienie

Cytat:
W ogóle umówiłam małą na sesję noworodkową nawet nie wiem ile to kosztuje ale bardzo chcę mieć taką pamiątkę.

Poza tym kupiłam znów lactulosum ale dostałam jakiś inny (producent) i powiem Wam że jest smaczny ! W porównaniu do tamtego mogę go pić normalnie bez odruchu wymiotnego
Muszka teraz mogę Ci przyznać rację że nawet może smakować. Być może masz ten co ja teraz kupiłam

Mnie troche zmartwilo ze wczoraj widzialam na blacie Lactulose wyciagnieta pomimo ze ja jej nie uzywam i nie wyciagalam. Musial to zrobic maz i obawiam sie ze pomylil to z syropem na kaszel. Wole nie pytac czy to bral bo sie moze zmartwic

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2017-11-15, 08:24   #4928
Mecassie
Zakorzenienie

Cytat:
Mnie troche zmartwilo ze wczoraj widzialam na blacie Lactulose wyciagnieta pomimo ze ja jej nie uzywam i nie wyciagalam. Musial to zrobic maz i obawiam sie ze pomylil to z syropem na kaszel. Wole nie pytac czy to bral bo sie moze zmartwic

Ups! Ważne że mu nie zaszkodzi

Stary 2017-11-15, 08:25   #4929
asiula1306
Zakorzenienie

Cytat:
Ups! Ważne że mu nie zaszkodzi

Z jego przemiana materii to sie biedak moze odwodnic

Od dzis za 4 miesiace mam termin porodu!

Edytowane przez asiula1306
Czas edycji: 2017-11-15 o 08:30
Stary 2017-11-15, 08:39   #4930
Brilliant Girl
Wtajemniczenie

HEj

U nas wczoraj wyszla mala imprezka i potem padlismy w lozku :p

Nie chce zadnej straszyc, ktoras pisala ze ma cos w moczu a gin nienreaguje. Mojej siorce gin tez tak robil a potem sie okazalo ze wskutek tych infekcji urodzila miesiac wczesniej dlatego moze warto jakas zurawinke albo cos na uklad moczowy spozywac skoro lekarz nie reaguje.
Ja jak pisalam nie mam zleconych zadnych badan na nast wizyte ale pojde sama zrobic razem z moczem, bo nie pamietam kiedy mialam badany taki lekarz mi sie trafil na szczescie teraz ide do nowej
Brilliant Girl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-15, 08:56   #4931
carmmex
Przyczajenie

Ogladnelam ten wózek BD Lupo i całkiem fajny! A macie może jakieś doświadczenie z firmą Jedo? Bo bardzo spodobał mi się wózek Jedo Nevo z tym że o używany ciężko a nie wiem czy warto kupować nowy...

Stary 2017-11-15, 09:25   #4932
pretty_girl19892
Zakorzenienie

GG do pretty_girl19892

Cytat:
Napisane przez pomaranczowyogrod Pokaż wiadomość
Hej u mnie po wczorajszym polowkowym wszystko ok mały ma już prawie 500gram ale nie chciał pokazać buzki. Ułożony był główka do dołu szyjka mi się wydluzyla także wszystko super dostałam skierowanie na glukoze i już się boje. Nastepna wizyta 12.12

Super że wszystko ok

Asiula na jakich stronach dziś szalejesz zakupowo?

Od 18 do 24 chyba (listopada) na allegro jest darmowa wysyłka paczkomatami więc można będzie trochę się obkupic bez kosztów dostawy

Kciuki za dzisiejsze wizyty

PM 2017
pretty_girl19892 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-15, 09:28   #4933
alleyezonme
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pretty_girl19892 Pokaż wiadomość

Od 18 do 24 chyba (listopada) na allegro jest darmowa wysyłka paczkomatami więc można będzie trochę się obkupic bez kosztów dostawy

O kurczę ! A ja dzisiaj zamówiłam krem Dosłownie pół h temu.

Ale i tak przydatna informacja bo chcę jeszcze rajstopy zamówić więc się wstrzymam do 18

Stary 2017-11-15, 09:30   #4934
asiula1306
Zakorzenienie

Cytat:
Super że wszystko ok

Tylko na tesco online maz nie ma czasu zeby pojechac ze mna na zakupy a sama dzwigac nie bede.

Pamietajcie ze 24.11 jest black friday

Stary 2017-11-15, 09:30   #4935
muszkaaa8
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Koma1002 Pokaż wiadomość
No, ja już po 😊
Super, że wizyta udana

Cytat:
Napisane przez Torrence Pokaż wiadomość
No i super, że się odezwałaś bo taki burdel, że każdy przychodzi jak chce jest nie do pomyślenia. U mnie u endo na szczęście jest tak, że ludzie ustawiają się sami ale według godziny na którą byli zapisani. Jak przychodzę to mówię, że jestem na tą i na tą godzinę i pytam po kim jestem. A też już bywały osoby (no niestety muszę to stwierdzić - w starszym wieku), które przychodziły półtorej godziny wcześniej.
Ale to zamieszanie zrobiło się przez lekarza. Powinien wołać po nazwisku (przynajmniej zawsze tak jest jak mam wizytę na konkretną godzinę ) ale on stwierdził, że nie jest od tego i żeby babki z rejestracji wołały i pilnowały kolejności To nic, że rejestracja jest na innym piętrze w ogóle Po prostu dziwne podejście lekarza

Cytat:
Napisane przez kasia6713 Pokaż wiadomość
ja noszę M, więc problemu nie miałam

ale faktycznie nie przypominam sobie tez S-ek. Co więcej, jak patrzyłam na majtki innej firmy to wogóle od L-ek się zaczynają
Przecie w ciąży jesteście, to gdzie Ski na tyłek wciśniecie

Cytat:
Dzien dobry ale mnie dzis polamalo w nocy... planow na dzis poza zakupami online nie mam zadnych
Co będziesz kupować ?

Cytat:
Hej u mnie po wczorajszym polowkowym wszystko ok mały ma już prawie 500gram ale nie chciał pokazać buzki. Ułożony był główka do dołu szyjka mi się wydluzyla także wszystko super dostałam skierowanie na glukoze i już się boje. Nastepna wizyta 12.12
Super, że wszystko ok

Kurcze wszystkie tak panikujecie z tą glukozą a jak dla mnie to panikowanie nic nie da, bo i tak to trzeba wypić i tak, więc po co się nastawiać, że to takie ohydne i zastanawiać się jak to będzie

Cytat:
U nas dalek szaro buro i ponuro ale dzisiaj ma przyjść do mnie w końcu kurtka z H&M
U nas dziś piękne słoneczko Co prawda rano było -4 stopnie ale jak słońce świeci, to od razu mam lepsze samopoczucie

Cytat:
Napisane przez czaro_dziejkaa Pokaż wiadomość

Jakoś kiepsko dziś spalam, często się budziłam i sen miałam taki płytki. Młody też się budził i mnie wołał.
A w ogóle odczuwam takie dziwne kłucie w lewym boku :/ W nocy mnie złapało jak wstawałam i trzyma do teraz :/
Może nerka albo jelita

Cytat:

Już ? Na kiedy się umówiłaś ?

No właśnie a ja od jakiegoś czasu mam już innego producenta i już nie jest taki dobry Tzn ja nie mam problemu z wypiciem ale dużo mniej smaczny niż tamten, więc to chyba rzeczywiście ta kwestia

20.05.2017
muszkaaa8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-15, 09:33   #4936
alleyezonme
Zakorzenienie

Cytat:
Faktycznie
Na co polujesz?

Cytat:
Napisane przez muszkaaa8 Pokaż wiadomość

U nas dziś piękne słoneczko Co prawda rano było -4 stopnie ale jak słońce świeci, to od razu mam lepsze samopoczucie
Jasne ! Jak słoneczko świeci to jest inaczej ! Od razu chce się żyć Zazdraszczam. U nas słonko dawno było, chyba w sobotę na pół dnia.

Stary 2017-11-15, 09:36   #4937
pretty_girl19892
Zakorzenienie

GG do pretty_girl19892

Cytat:
O kurczę ! A ja dzisiaj zamówiłam krem Dosłownie pół h temu.

Ale i tak przydatna informacja bo chcę jeszcze rajstopy zamówić więc się wstrzymam do 18
Ja też właśnie będę chciała kupić m.in. rajstopy z gatty bo widziałam że paczkomatami wysyłają
Cytat:
Tylko na tesco online maz nie ma czasu zeby pojechac ze mna na zakupy a sama dzwigac nie bede.

Ja właśnie muszę do Tesco podjechać, przy okazji popatrzę może jakieś nowe ciuszki dziecięce są na f&f

I jesscze na początku grudnia jest dzień darmowej dostawy, to jakieś pierdółki lub prezenty można pokupowac

PM 2017
pretty_girl19892 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-15, 09:41   #4938
asiula1306
Zakorzenienie

Cytat:
Faktycznie
Na co polujesz?

Jasne ! Jak słoneczko świeci to jest inaczej ! Od razu chce się żyć Zazdraszczam. U nas słonko dawno było, chyba w sobotę na pół dnia.
Na pewno czaję się na Body Shop bo będzie mega promo na masła i żele więc zrobię zapasy dla siebie i na święta na prezenty. Nie szukałam jeszcze listy promocji więc nie wiem na co się nastawiać. Poszukuję też sukienki ciążowej na święta i butów na zimę ale w grę wchodzi tylko opcja zakupu przez internet bo nie dam rady iść w ten szał co centrum handlowego
Stary 2017-11-15, 09:44   #4939
alleyezonme
Zakorzenienie

Cytat:
Ja też właśnie będę chciała kupić m.in. rajstopy z gatty bo widziałam że paczkomatami wysyłają
Ja dokładnie tak samo rajstopy z gatty

Stary 2017-11-15, 09:46   #4940
Ojoanna29
Zakorzenienie

Właśnie, black friday, trzeba się wstrzymać chwilę z zakupami

Nie mogę oglądać tych świątecznych reklam, ryczę jak głupia

41/2018
Ojoanna29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-15, 09:47   #4941
Ilsa Lund
Zakorzenienie

Cytat:
to już zupełnie pomyśli że go rozłożyło jak poleci

Wizyty odbębnione, krawcowe otwierają dziś o 11 to jeszcze raz się przejdę i wrócę czekać na kuriera

Ilsa Lund jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-15, 09:47   #4942
czaro_dziejkaa
Zadomowienie

Ja już bym sobie choinkę ubrala

czaro_dziejkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-15, 09:48   #4943
julietta83
Zakorzenienie

Cytat:
Super że wszystko ok

dobrze wiedzieć o tych paczkomatach
julietta83 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2017-11-15, 09:54   #4944
Mecassie
Zakorzenienie

Muszka co do sesji to terminy są jak na wesele na styczeń i luty już nie zapisuje a sejse robi do 2 tyg po urodzeniu.

Też czekam na black friday mam zamiar kupic w końcu tą pościel koc czy coś do okrycia. I może jakis zestaw pieluszek

Stary 2017-11-15, 09:57   #4945
alleyezonme
Zakorzenienie

Cytat:
Muszka co do sesji to terminy są jak na wesele na styczeń i luty już nie zapisuje a sejse robi do 2 tyg po urodzeniu.
Serio ??
Nie wiedziałam o tym - muszę zagadać do naszego fotografa

Stary 2017-11-15, 09:58   #4946
Pannkaka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Brilliant Girl Pokaż wiadomość
Nie chce zadnej straszyc, ktoras pisala ze ma cos w moczu a gin nienreaguje. Mojej siorce gin tez tak robil a potem sie okazalo ze wskutek tych infekcji urodzila miesiac wczesniej dlatego moze warto jakas zurawinke albo cos na uklad moczowy spozywac skoro lekarz nie reaguje.
To ja sie przestraszylam, nie mialam badanego moczu od 10 tygodnia, a czuje, ze cos sie zaczyna dziac. Co jesli dzieje sie juz od dluzszego czasu, a nie czulam wczesniej? Na szczescie kolejne badanie w czwartek, mam nadzieje, ze nic nie beda bagatelizowac.

Cytat:
My dokupilismy mala choinke do pokoju corki w ikei teraz stoi juz sobie na stoliku w salonie, tylko taka gola W ogole wczoraj spadlo troche sniegu i mala, ktora wczesniej codziennie pytala ,kiedy bedzie snieg, teraz zapytala, czy juz mozemy ubrac choinke
Pannkaka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-15, 10:06   #4947
Mecassie
Zakorzenienie

Poducha w paczkomacie chcę już noc !

Stary 2017-11-15, 10:07   #4948
lelowa
Zakorzenienie

Cytat:

Super, braawo za wizyte!
Cytat:
Napisane przez julietta83 Pokaż wiadomość
dziś standardowa wizyta u gina, ale dopiero o 17:30
w sumie to nie mam żadnych stresów, wyniki dobre, więc gdyby nie kończące się zwolnienie, to mogłabym nie iść

dużo z Was wybrało wózek baby design lupo?
wcześniej nie zwracałam na niego uwagi, ale w sumie taki prosty bardziej mi się podoba niż te okrągłe mydelniczki
i to chyba dość popularny model, bo w fajnych cenach można kupić używany
Ja mam lupo comfort i jestem bardzo bardzo zadowolona, wytrzymaly, mocny i wlasnie nie ma ksztaltu tej mydelniczki co mi sie strasznie nie podobalo przy wyborze wozka. Duza gondola to tez zaleta bo wieksze dziecko dluzej pojezdzi. Ja wad nie widze, dla mnie wszystko ok.
lelowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-15, 10:09   #4949
asiula1306
Zakorzenienie

Cytat:

Ja muszę kupić w tym roku. Do tej pory przywoziliśmy z działki teścia ale teraz porosły tam już ogromne drzewa i skończy się na gałęziach do stroika a normalną choinkę musimy kupić. Ostatnio przechodziłam przez centrum handlowe i na środku było stoisko eurofiran z ozdobami świątecznymi. Stały też ubrane choinki i serio miałam ochotę podejść i powiedzieć pani "poproszę wszystko z tej choinki" bo była śliczna. Ale kosztowałoby to majątek A mistrzynią ubierania choinki jest moja mama- jej choinka co roku to dzieło sztuki

Cytat:
Napisane przez Pannkaka Pokaż wiadomość
To ja sie przestraszylam, nie mialam badanego moczu od 10 tygodnia, a czuje, ze cos sie zaczyna dziac. Co jesli dzieje sie juz od dluzszego czasu, a nie czulam wczesniej? Na szczescie kolejne badanie w czwartek, mam nadzieje, ze nic nie beda bagatelizowac.

My dokupilismy mala choinke do pokoju corki w ikei teraz stoi juz sobie na stoliku w salonie, tylko taka gola W ogole wczoraj spadlo troche sniegu i mala, ktora wczesniej codziennie pytala ,kiedy bedzie snieg, teraz zapytala, czy juz mozemy ubrac choinke
Ja mam mocz badany na każdą wizytę. Ale u mnie to też trochę wiąże się z nadciśnieniem. Do tej pory nie było żadnych odchyłów i mam nadzieję że tak pozostanie
Stary 2017-11-15, 10:11   #4950
Ilsa Lund
Zakorzenienie

Cytat:
Poducha w paczkomacie chcę już noc !
Strzeż jej teraz bo poducha staje się dobrem wspólnym całego domostwa korzysta mój Mąż i pies

Ilsa Lund jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości