|
Notka |
|
Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4441 | ||
Rozeznanie
|
Dot.: ..::Dieta Plaż Południowych - część IV ::..
Cytat:
![]() ![]() ![]() U mnie drugi dzionek ![]() Dziewczyny- fasoli nie czuć w ogóle ! ![]() ![]() ![]() ![]() CO do prawka- najpierw trzeba mieć czym jeździć;D tata nowy samochód kupił,w życiu mi poprowadzić nie da:P Cytat:
![]() ![]() J ana razie żeby nie grzeszyc- nie zjadałam jeszcze nic;D mysle ze zrobie sobie omleta z cynamonem i serkeim homo zrobionym na waniliowo,ale do tego trzeba isc do kuchni i troche tam postać a mnie się ni e chce;P
![]() ![]() |
![]() |
#4442 |
Raczkowanie
|
Dzień dobry!
![]() ![]() Kocimietka super to ciasto! ![]() ![]() Marzenko ślicznie wyglądasz ![]() ![]() Elfee całkowicie Cię popieram ![]() ![]() Ninaad nie martw się, dół zaraz minie… ![]() Bardzo podoba mi się to zdanie: „warto się odchudzać by pięknie wyglądać i poruszać się z gracją, a nie sunąć ulicą jak foka, słoń morski czy inny Moby Dick” |
![]() ![]() |
![]() |
#4443 |
Zadomowienie
|
[1=d45d073d235b2c61bfba836 ad9283865b35be1e1_67da090 142ca2;7879201]Nie wiem czy to dobra motywacja czy nie, ale pomysl sobie, ze jesli przetrwasz II faze, schudniesz tyle ile chcesz i na dodatek zdasz prawko. Potem pojdziesz je odebrac i wsiadziesz wreszcie do wlasnego auta bez "L" na dachu dumna, pewna siebie, szczupla to wszyscy faceci Twoi
![]() ![]() ![]() U mnie drugi dzionek ![]() ![]()
#4444 | ||
Zakorzenienie
|
sobotnie zakupy, zaliczone
![]() ![]() Cytat:
![]() a Ty nie, że nic nie jesz tylko marsz do kuchni i jedzenie rób! Cytat:
![]() kochana, a jaką książeczkę czytasz? ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4445 |
Rozeznanie
|
Hej Laski, jeju jak ja lubie tu zagladac
![]() ![]() Ja juz po sniadanku - wiesniak z warzywami. Na obiad planuje salatke taka jak ja jadlam wczoraj na miescie, ale wlasnej roboty, wiec pewnie zdrowsza ![]() A sluchajcie, dzisiaj bylam sobie w sklepie, patrze na serki wiejskie, a tu takie ogromne pudlo wiesniaka lekkiego! Od razu kupilam to starczy na kilka razy ![]() ![]() ![]() Ogolnie zauwazylam, ze jak chodze na zakupy to zwykle kupuje jakis serek, wedline i mnostwo warzyw! ![]() ![]() Juz zaliczylam jakies 10 min. cwiczen z agrafka - fajna sprawa - mozna sie uczyc, ogladac tv, siedziec i cwiczyc. A dzisiaj juz czuje, ze cos miesnie na udach zaczynaja pracowac, bo mnie troszke bola... ![]() Witam kolejna nowa plazowiczke ![]() Elffee widze, ze mamy podobne wymiary, chco Ty jestes troszke wyzsza ode mnie ![]() ![]() ![]() Kocimietka ciasto super wyglada, ale ja cos z ta fasola nie koge sie przelamac... To, ze Marzenka super wyglada to nie trzeba powtarzac ![]() P.S. gdzie "stare" bikiniary?
#4446 |
Zakorzenienie
|
o, właśnie Domi dobre pytanie.. gdzie "stare" bikiniary?
troszkę tęskno mi do nich.. i tak dziwnie bez nich ![]() ![]() laseczki, odzywać się! a co do Twojego posta - to ja tez mam taki dobry nawyk żywieniowy ![]() ![]() ![]() aa, słuchajcie co myślicie o chlebie sojowym? PS. no nie trzeba powtarzać, że tak super wyglądam, bo brakuje jeszcze do ideału. ![]() ![]() edycja: Dieta Jennifer Aniston Dietę wymyśliła sama aktorka i nazwała 9:1, co oznacza, że 90 procent dziennego pożywienia to dania dietetyczne – niskokaloryczne i niskotłuszczowe, a 10 procent „małe szaleństwa”. Dzięki jej zastosowaniu Jennifer Aniston w ciągu pół roku schudła 13,5 kilograma. Zalecenia aktorki są stosunkowo proste. Tłuste potrawy należy zastąpić zasobnymi w błonnik i węglowodany (muesli, chleb pełnoziarnisty, ziemniaki gotowane w mundurkach oraz warzywa i owoce). Trzeba całkowicie zrezygnować ze słodyczy, ale także ze słodzonych napojów. Zdaniem Jennifer skuteczne są „dietetyczne zobowiązania”, na przykład: „5 dni nie zjem nic słodkiego i tłustego”. Dieta nie przynosi szybkich efektów, ale jest urozmaicona, można stosować ją przez dłuższy czas. Nie powoduje efektu jo-jo. - całkiem zdrowe i racjonalne podejście do odchudzania. podoba mi się (; |
![]() ![]() |
![]() |
#4447 |
BAN stały
|
dzien dobry
![]() marzenka wygladasz superowo ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4448 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ja lecę robić porządki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4449 |
Konto usunięte
|
A ja właśnie wróciłam z egzaminu FCE i mam humor do d...
![]() teraz na pocieszenie upiekłam ciastka owsiane tylko dodałam modyfikację bo dodatkowo dołożyłam biały serek ... pycha i zjem je wszytskie!!! oooo na poprawę humoru i kawe wielka zaraz też zrobię !!!!a co!! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4450 |
Zadomowienie
|
[1=5a3cc703cdea367dc4857f7 c8a4bccc3ed5dc513_63b764c 3f051b;7881944]A ja właśnie wróciłam z egzaminu FCE i mam humor do d...
![]() teraz na pocieszenie upiekłam ciastka owsiane tylko dodałam modyfikację bo dodatkowo dołożyłam biały serek ... pycha i zjem je wszytskie!!! oooo na poprawę humoru i kawe wielka zaraz też zrobię !!!!a co!! ![]()
#4451 |
Wtajemniczenie
|
[1=5a3cc703cdea367dc4857f7 c8a4bccc3ed5dc513_63b764c 3f051b;7881944]A ja właśnie wróciłam z egzaminu FCE i mam humor do d...
![]() teraz na pocieszenie upiekłam ciastka owsiane tylko dodałam modyfikację bo dodatkowo dołożyłam biały serek ... pycha i zjem je wszytskie!!! oooo na poprawę humoru i kawe wielka zaraz też zrobię !!!!a co!! ![]() i tam- może nie będzie tak źle- ja pamiętam np. , jak kiedys po zbóju z organy ryczałam cały wieczór, że nie zaliczyłam, że poprawka za rok itp...a potem się okazało, że 4,5 dostałam ![]() A ciasteczka się należą- bo się napracowałaś pewnie przy nauce do egzaminu ![]() Ja po przerwie próbuję się trzymać się plażowania- nie jest idealnie, ale nie jest też najgorzej- na obiad kurak pieczony (oczywiście bez skórki), kalafiorek gotowany (bez bułki i masełka) i ryż (miał być brązowy, ale miałam w domu tylko paraboiled)...i tak duużo lepiej niż w ostatnich dniach. |
![]() ![]() |
![]() |
#4452 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() A własnie zjadłam wszystkie ciasteczka owsiane i wiecie co??? Z dodatkiem sera białego, bez zadnej mąki żytniej- wiec zdrowsze, tyle że sporo daktylków ale pyyyyycha nawet lepsze niż te nasze tradycyjne - hmmm więc to było zamiast obiaduuu... ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4453 |
Rozeznanie
|
Guska1979 nie zamartwiaj się, w końcu nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło
![]() A mój tato dzisiaj uczynił wielkie bulwersacje, że on gotuje a ja jeśc nie chce, no cóż... mówiłam mu już wcześniej, że ziemniaków nie tknę ;p A z wspomnianej potrawki z piersi kurczaka powybierałam większe kawałki mięska i to szamałam plus ogórki, mniam ![]()
#4454 |
Rozeznanie
|
Guśka będzie dobrze
![]() ![]() Agusiencja - wspolczuje sprzeczek z rodzicami. Niestety oni nie zawsze akceptuja nasze diety, ale moze postarasz sie ich przekonac do SB? ![]() ![]() Juz po obiadku, troche pozny, ale pyszny. Na talerz polozylam pocieta salate lodowa, na to papryke, ogorka, pomidora i kurczaka pieczonego a'la gyros i sos czosnkowy i to bylo przepyszne ![]() ![]() Lece sie uczyc, bo we wtorek kolejny egzam... ![]() ![]()
#4455 | |
Raczkowanie
|
![]()
[1=5a3cc703cdea367dc4857f7 c8a4bccc3ed5dc513_63b764c 3f051b;7877323]
Ketmia ja na I też zrzuciłam tylko 2 kg chociaż ani jednego grzeszku nie było ,a na II pięknie nadal leci.... bo w sumie wyszło ponad 8 w niecałe 2 msc.. więc wskakuj na II tylko rozsądnie ![]() no się właśnie boje tego rozsądnie ![]() dziś waga pokazała 62 kg! FANFARY! ![]() Cytat:
![]() też z 65 zaczynałam a dziś po 2 tyg. już 62 ![]() kocimietka dzięki za przepis chyba będę dziś piekła ![]() ![]() dobre ![]() a co do L na metce... kurde no wysoka jestem... ma mi się bluzka pod pachą kończyć? a spodnie w pół łydki? ![]() oj humor mam dziś zarąbisty przez to 62! ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4456 |
Rozeznanie
|
Kurcze no.. zacznę dopiero w sierpniu, bo za dwa tygodnie jadę na praktyki na wieś a tam nigdy nie wiadomo jak to będzie z jedzonkiem, po za tym zaczyna się u mnie sezon urodzinowo-imprezowy, więc przecież na własnych urodzinach nie bede wody pić
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4457 |
Raczkowanie
|
dzień dobry to ja jestem dzis sama w domu i troche mi smutno....
do tej pory zjadłam wieśniaka (jem go codiennie a jeszcze mi się nie znudził) z ogórkiem i rzodkiewkami potem zrobiłam sobie fasolę wg przepisu który znalazłam na stronach plażowych a do wieczora coś wymysle a poza tym liczyłam sobie że dietę zaczęłam 20 maja- kapusciana, potem powtórka kapuścianej i od 5 czerwca jestem na Sb i zgubiłam przez ten czas ok. 6 kg! jestem w szoku bo niedawno martwiłam się że waga mi stoji ale przecież liczy się efekt końcowy a nie to co między, no nie?
#4458 | |
Zakorzenienie
|
![]() teraz na pocieszenie upiekłam ciastka owsiane tylko dodałam modyfikację bo dodatkowo dołożyłam biały serek ... pycha i zjem je wszytskie!!! oooo na poprawę humoru i kawe wielka zaraz też zrobię !!!!a co!! ![]() aa tam. ja nawet czasami wolę, żeby mi się wydawało, że źle poszło, bo wtedy zazwyczaj mam najlepsze wyniki ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ahh, żebym ja jutro zobaczyła tak 67 kg.. marzenie, w sumie. no, ale kiedyś te marzenia się spełnią. (; |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4459 | ||
Rozeznanie
|
![]() ![]() ![]() nie poszłam.. gralam w "Faraona" yhyy ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() co do tej L.. ja też jestem wysoka.Jesli bluzka to wolę L, bo potem brzuch na wierzchu(wyrosłam już z tego ), ale spodenki hmm marzę o rozmiarze 29, 30 w przypływach ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4460 |
Zadomowienie
|
kurcze powiem wam ze mam klka marzen wiekszych i mniejszych i pracuje intensywnie by wszystkie sie spelnily
chce sie obronic, chce znalezc prace w krk, chce kupic mieszkanie w krk [juz mam wybrane ![]() ![]() ehhh
#4461 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Aha, od tygodnia w moim barku lezy sobie toffifee, ogromna czekolada z terravity i rafaello, a ja nic - nawet o tym zapomnialam i mnie nie ciagnie ![]() ![]()
![]() |
#4462 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
A właśnie mam pytanie, czy gotowany schab jest ok na I fazę? Niedziele spędzam u ciotki na obiedzie, a u niej ponoć gulasz się zapowiada... sosu mogę uniknąć, ale nie wiem czy to mięso jest w ogóle dozwolone? Ja już po kolacji ![]() jajecznica z dwóch jajek z pieczarkami i piersią z kurczaka i duuużą ilością szczypiorku, a oprócz tego brokuły ![]() Jejku tak sobie myślę, że po tych dwóch tygodniach na myśl o jajkach i piersi z kurczaka, pewnie będzie robiło mi się bardzo nie dobrze.... już jakoś tak mam, że szybko mi brzydną pewne produkty ;p
![]() |
#4463 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Elffee i Domi22 - marzenia się spełniają ![]() ![]() marzenia - marzena ![]() trzeba w nie tylko bardzo mocno wierzyć i trwać.. życie bez marzeń, nie jest tak piękne. nam się wszystko uda i zrealizujemy nasze najskrytsze aspiracje ![]() a ja bym chciała mieć za kim tęsknić.. ![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4464 |
Rozeznanie
|
Także mysle, ze schab jest OK, choc drob jest najlepszy
![]()
#4465 |
Zakorzenienie
|
Nie wiem czy drób, a chuda wołowina? Kurczaki to teraz karmią jakimś dziadostwem... Krowy pewnie też no ale może mniej
![]()
#4466 |
Konto usunięte
|
Wiecie co? Na jakis proszonych obiadach, przyjęciach, imprezach wiadomo, że coś trzeba zjeść bo inaczej rodzina nie wypuści, wszyscy będą mardzudzić itd... Ważne jest moim zdaniem to, żeby zachować umiar i starać się jeść jak najbardziej wg SB
![]() Ja mam częstow wyjazdy służbowe no i coś tam przecież jeść muszę.. nie opycham się ciastkami a na obiad zjadam miasko i warzywka.. jak miąsko w pamierce to stram się trochę obrać, ale jak się nie da to trudno...w końcu to zasady jakie mamy stosować do końca zycia więc trzeba się nauczyć je wykorzystywać też w takich okolicznościach... Jedz ten schab tylko bez sosu, ziemniaków, frytek, ryżu... warzywka i schab i będzie OK ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4467 |
Zakorzenienie
|
wiecie co..
Wy tak mówicie, że jecie za dużo.. że tu grzeszki, tam grzeszki a mi się wydaje, że ja jem za mało.. no, bo przez cały dzień było tak: - 2 serki naturalne, kawałek chleba, kawałek piersi z kurczaka, połowa małego kalafiora, pomidor i wieśniak.. .. nie za mało? |
![]() ![]() |
![]() |
#4468 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Dzisiejszy jadłospis to porazka ale wczoraj było: owsianan z bananem i daktylem, kilka daktyli, kurak ze snazonymi warzywami, ser biały chudy z kakao i orzechami, sałatka z tuńczyka... więcej?? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4469 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
też mysle, ze wiecej jedzonka byloby OK ![]() S. wiesniak, pomidor,ogorek IIS. truskawki i kawa O. salatka jak juz wczesniej pisalam p. truskawki i moze pozniej wiesniak, ale glodna nie jestem wiec sie zastanowie... Tak teraz patrze to truskwkowo dzisiaj bylo. No ale truskawki sa tak krotko a ja je tak lubie ![]()
![]() |
#4470 |
Zakorzenienie
|
chyba naprawdę postaram się jeść więcej, bo zauważyłam, od kilku dni, że jem mało i chodzę kurka głodna..
![]() dla nadrobienia zrobiłam sobie sałatkę ![]() pomidor, cebula, sałata, serek wiejski skropione cebulą ;-) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:26.