Panny Młode 2009 cz. III - Strona 66 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-06-14, 11:43   #1951
SAMBAdiJANEIRO
Zakorzenienie

Dot.: Panny Młode 2009 cz. III

Cytat:
Napisane przez Ana*** Pokaż wiadomość
SAMBAdiJANEIRO osz kurcze, trudną masz sytuację, naprawde... próbuję sobie wytłumaczyć zachowanie Twojego tż... jak piszesz nie chcesz rezygnować z marzeń i planów, może on też? problem w tym, że Ty raz już z nich zrezygnowałaś, a Jego zachowanie nadal jest bierne... Może dobrym pomysłem (tylko trzeba mieć czas, a zdaje się, że Ty Go nie masz ze względu na obronę) byłoby poszperanie np. w internecie i znalezienie jakiejś ciekawszej oferty pracy i podsunięcie pod nos? Może mu się poprostu już nie chce szukać? Sama już nie wiem.
eee co to za plany i marzenia, jemu nigdy nie marzyla sie praca w Czechach, ta oferta tez nie jest jakas super hiper ani pod wzgledem kasy ani pod wzgledem tego co mialby tam robic. Jeszcze 2 tygodnie temu mowil ze nigdzie beze mnie tylka juz nie rusza a teraz to. Zrozumialabym jego zachowanie jesliby szukal pracy nieskutecznie od pol roku, wtedy mozna byc zdolowanym i brac co sie nawinie. Ale teraz to uwazam ze moglby jeszcze troche powybrzydzac. Tym bardziej ze jesli wezmie ta prace to bedzie musial szukac nowej dziewczyny bo ja mam juz dosc. A co do ofert pracy to Tż stale przeglada oferty i rozsyla Cv - ma jeszcze pare rozmow w przyszlym tygodniu wiec nie jest zle.
SAMBAdiJANEIRO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-14, 12:29   #1952
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

Kochane jutro jade sama do naszej stajni pod Karpacz na 5 dni wracam w czwartek w moje urodziny popoludniu...bede tesknic za moim tż-tem ale treningi tez sa wazne
Bede pomagac w stajni i oporowadzac dzieci..czasami tez moze na lonzy kogos wezme pouczyc
pozdrowienia..
ps wczoraj i dzis spalam u tz bylo cudownie...wspaniale spedzamy czas
3majcie kciuki za moje ciezkie treningi a po powrocie dodam fotki
Stary 2008-06-14, 12:42   #1953
anuulaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez strippi Pokaż wiadomość
Kochane jutro jade sama do naszej stajni pod Karpacz na 5 dni wracam w czwartek w moje urodziny popoludniu...bede tesknic za moim tż-tem ale treningi tez sa wazne
Bede pomagac w stajni i oporowadzac dzieci..czasami tez moze na lonzy kogos wezme pouczyc
pozdrowienia..
Baw się dobrze

Dziewczyny, wiem, że tu jest dużo dziewczyn studiujących pedagogikę, tak jak ja. Teraz właśnie szukam pracy na wakacje a może na dłużej, tylko zostały mi jeszcze 3 egzaminy. No i moje poszukiwania pracy ograniczają się jedynie do pracy w galeriach handlowych na stanowisku sprzedawca, no i to jest takie mało ambitne trochę a dzisiaj znalazłam pewne ogłoszenie na asystentkę stomatologa, mile widziane doświadczenie...Kurcze no i poważnie się zastanawiam, czy nie zaryzykować. Wiem, że praca nie jest lekka a wyczerpująca i b. odpowiedzialna. W ogóle to byłaby moja pierwsza praca w Polsce, do tej pory pracowałam krótko w Anglii przez 2 ostatnie lata w wakacje. Wkurza mnie, że wszędzie trzeba mieć to doświadczenie, to w końcu gdzie człowiek ma się czegoś nauczyć:/ Jak myślicie, czy warto zaryzykować na taką asystentkę stom.??
anuulaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-14, 12:43   #1954
SAMBAdiJANEIRO
Zakorzenienie

Cytat:
pozdrowienia..
baw sie3 dobrze kochana
Stary 2008-06-14, 12:46   #1955
SAMBAdiJANEIRO
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anuulaa Pokaż wiadomość
Baw się dobrze

Dziewczyny, wiem, że tu jest dużo dziewczyn studiujących pedagogikę, tak jak ja. Teraz właśnie szukam pracy na wakacje a może na dłużej, tylko zostały mi jeszcze 3 egzaminy. No i moje poszukiwania pracy ograniczają się jedynie do pracy w galeriach handlowych na stanowisku sprzedawca, no i to jest takie mało ambitne trochę a dzisiaj znalazłam pewne ogłoszenie na asystentkę stomatologa, mile widziane doświadczenie...Kurcze no i poważnie się zastanawiam, czy nie zaryzykować. Wiem, że praca nie jest lekka a wyczerpująca i b. odpowiedzialna. W ogóle to byłaby moja pierwsza praca w Polsce, do tej pory pracowałam krótko w Anglii przez 2 ostatnie lata w wakacje. Wkurza mnie, że wszędzie trzeba mieć to doświadczenie, to w końcu gdzie człowiek ma się czegoś nauczyć:/ Jak myślicie, czy warto zaryzykować na taką asystentkę stom.??
jasne Cv zawsze wartoi poslac Jakby sie udalo to na pewno takie doswiadczenie jest bardziej cenne niz doswiadczenie jako sprzedawca w sklepie - tzn tak mi sie wydaje ze to bardziej ambitna praca Sprobuj
Stary 2008-06-14, 13:01   #1956
baja_86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez martucha84 Pokaż wiadomość

skonczylam poprawiac lincencjata jestem z niego dmna mam rowne 80 stron (limit 60-80) wiec sie zmiescilam, jutro rano zrobie spis tresci, wsadze bibliografie spisy aneks.. i w niedziele mozna zawiesc.. mam nadzieje ze do wtorku mi powie czy moge drkowac wiecej i oprawiac... boje sie ze znowu cos wynajdzie.. a do wtorku 24 mam ostatni termin oddania.. wiec mam nadzieje ze juz niebedziekrecic nosem...
trzymam kciuki za brak kolejnych poprawek. My limitu jakoś nie mieliśmy, brat miał niby ta sama uczelnia, ale kierunek inny i u niego limit jest, a u nas nie. Ja spłodziłam prawie prace magisterską, bo mi wyszło 120 stron, chora jestem, wiem

Cytat:
Napisane przez popscene Pokaż wiadomość
No ta piosenka Miśkiewicz ma taki glupi tekst, że aż się dziwię. Jak dla mnie bylo to ustawione. Akurat piosenki Biff czy Depres czy Ani Szarmach byly 1000 razy ladniejsze od jakiegos leszcza i zakopower. Ściema jakaś.

Teraz można wytlumaczyć, dlaczego Cerekwicka byla zdziwiona, ze dostala nagrodę. Bo oni wszyscy wcześniej już o nich wiedzą.
Kompromitacja..
Tez jestem rozczarowana tym koncertem. a z tą pomyłkową nagrodą dla Cerekwickiej to już skandal, jak się można tak pomylić

Cytat:
Napisane przez sas Pokaż wiadomość
fNIE ZE KRTOS PAMIETAL) DZIeKI. nio mialam dzis pracowity dzionek a od rana to nawet sobie nie wyobrazam tego stresu napisze najprawdopodbniej w niedziele..jak ktos bedzie pamietal to trzymajcie kciuki buziaki
trzymam bardzo mocno powodzenia

Cytat:
Napisane przez martucha84 Pokaż wiadomość
a wogole co sie stalo z zottel nasza pierwszza mezatka?
no właśnie gdzie się podziała nasza Zottel??

Cytat:
Napisane przez kalinka77 Pokaż wiadomość
a ja dziś lecę na weselicho koleżanki-muszę wszystko dokładnie podpatrzeć
podpatrz i zdaj relacje

Cytat:
Napisane przez Madzialenka12344321 Pokaż wiadomość
witam
cześć
Cytat:
Napisane przez annfas Pokaż wiadomość
Witam i ja Dawno tutaj nie byłam. Wczoraj wróciłam z mazur, byłam na wycieczce z uczniami. Super było
cześć, fajnie, że wyjazd się udał

Cytat:
Napisane przez sas Pokaż wiadomość
cze dziewuszki nio i tak jak myslalam zaczynam sie denerwowac...a tujeszcz tyle godzin...jak na razie swieci sloneczko ale co bedzie pozniej sie okaze..buziaki
fajnie, że świeci słonko, tak już zostanie zobaczysz to twoje ostatnie panieńskie godziny uśmiechaj się a nie stresuj wiem, wiem łatwo powiedzieć ale całym sercem jestem z Tobą

Cytat:
pozdrowienia..
miłego wyjazdu powodzenia na treningach

My dziś idziemy na tą rocznicę ślubu, o której wam wspominałam. Zrobiłam jednak ten kosz słodkości, muszę go jeszcze tylko celofanem owinąć i będzie gotowy
Zmykam sprzątać, bo się dziś nie wyryję
baja_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-14, 13:13   #1957
martucha84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez baja_86 Pokaż wiadomość
trzymam kciuki za brak kolejnych poprawek. My limitu jakoś nie mieliśmy, brat miał niby ta sama uczelnia, ale kierunek inny i u niego limit jest, a u nas nie. Ja spłodziłam prawie prace magisterską, bo mi wyszło 120 stron, chora jestem, wiem
z aneksem i cala reszta mam 102 poprostu super..
aa np moje kolezanki u innego promotora mialy 80 d0 120 limit wiec to jest tylko tak o powiedziane.. wiec wiesz sama oni duzo gadaja a malo robia

strippi milego wyjazdu... ja 30 czerwca mam z dziecmi konie i pewnie znowu mnie namowia na jazde az sie boje
Stary 2008-06-14, 13:26   #1958
SAMBAdiJANEIRO
Zakorzenienie

jeja a ja mam sie uczyc na obrone a mam takiego lenia ze mi sie nie chce
Stary 2008-06-14, 14:19   #1959
jaga_2001
Zakorzenienie

a ja mam pytanie odnosnie drukowania prac. Drukujecie kazda strone oddzienlie na kazdej kartce, czy tak jak w ksiazkach dwie strony na jednej kartce? Zawsze mnie to intrygowalo. No i dajecie komus dodrukowania czy w domu same drukujecie? Wszak to trzeba oddac chyba w kilku egzemplarzach, tak? Wiecie, ja sie jeszcze nie znam.

AV by jaga_2001
jaga_2001 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-14, 14:25   #1960
SAMBAdiJANEIRO
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jaga_2001 Pokaż wiadomość
a ja mam pytanie odnosnie drukowania prac. Drukujecie kazda strone oddzienlie na kazdej kartce, czy tak jak w ksiazkach dwie strony na jednej kartce? Zawsze mnie to intrygowalo. No i dajecie komus dodrukowania czy w domu same drukujecie? Wszak to trzeba oddac chyba w kilku egzemplarzach, tak? Wiecie, ja sie jeszcze nie znam.
drukuje sie zazwyczaj (albo nawet zawsze) 2 egzemplarze pracy wydrukowane tylko po jednej stronie - to dla promotora i recenzenta. I jeszcze jeden egzemplarz wydrukowany dwustronnie dla dziekanatu. Ja drukowalam w domu, na drukarce Tż bo jak przeliczylam ile by mnie kosztowalo w drukarni to stwierdzilam ze bardziej oplaca sie w domu.
Stary 2008-06-14, 14:36   #1961
martucha84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez SAMBAdiJANEIRO Pokaż wiadomość
drukuje sie zazwyczaj (albo nawet zawsze) 2 egzemplarze pracy wydrukowane tylko po jednej stronie - to dla promotora i recenzenta. I jeszcze jeden egzemplarz wydrukowany dwustronnie dla dziekanatu. Ja drukowalam w domu, na drukarce Tż bo jak przeliczylam ile by mnie kosztowalo w drukarni to stwierdzilam ze bardziej oplaca sie w domu.
ja robie identycznie i tez drukuje u siecie bo jest taniej a oprawiam na uczelni
Stary 2008-06-14, 14:47   #1962
baja_86
Zakorzenienie

Cytat:
ja drukowałam jednostronnie 3 egzemplarze, bo 2 potrzebne były w sekretariacie instytutu ( dla biblioteki i recenzenta) a jedną zażyczyła sobie moja promotor. Potrzebna była jeszcze jedna praca na płycie.
Drukowałam sama w domu, bo stwierdziłam, że mnie to taniej wyjdzie, tym bardziej, że za wydrukowanie jednej kartki wszędzie chcieli 20 albo 25 gr. Drukowałam w trybie szkic roboczy, więc mało tuszu poszło,a jakościowo wydruk był ok.
Cytat:
warto zaryzykować, jak się uda to super, jak nie to będziesz dalej coś szukać, ale przynajmniej nie będziesz żałować, że nie spróbowałaś. Ja teraz też szukam pracy, tzn jeszcze nie tak intensywnie, bo chcę jeszcze kilka dni odpocząć, ale przeglądam ofety w internecie i natrafiłam na ogłoszenie centrum do promocji zdrowia i urody, poszukują kobiet, ale na czym ta praca polega nie mam pojęcia, nie jest wymagane doświadczenie, a dla każdego nowego pracownika przydzielona zostanie osoba, która nauczy wszystkiego, ciekawa jestem co to za praca, po weekendzie zadzwonie i się spróbuję dowiedzieć. Mam nadzieję, że to żaden akwizytor czy coś w tym stylu nie będzie
baja_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-14, 15:12   #1963
jaga_2001
Zakorzenienie

Dzieki dziewczyny.

AV by jaga_2001
Stary 2008-06-14, 16:16   #1964
lady karen
Zadomowienie

Cytat:
Jakoś czuję, że w takich sukniach wyglądałabym najlepiej, takie najprostsze najbardziej mi się podobają. Orientujesz się może ile kosztuje ta z przedostatniego zdjęcia?
Cytat:
I pewnie niepospolicie drogie
Właśnie zobaczyłam na ich stronie, że warszawski butik jest na wilczej, to niedaleko mojej mamy, więc postaram się przejść tam w najbliższym czasie i sprawdzić ile kosztują te suknie (aczkolwiek nawet na stronie jest napisane że butiki są ekskluzywne, więc trochę się lękam tego, co mogę usłyszeć )
lady karen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-14, 17:23   #1965
201803111825
Konto usunięte

Treść usunięta
201803111825 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-14, 17:44   #1966
eseska
Zakorzenienie

SAS! wszystkiego najlepszego! Mam nadzieje, że pogoda dopisuje i cała impreza jest udana. Mam nadzieję ze relacja będzie obszerna i z fotkami oczywiście.

Samba!
mam nadzieje, że Twój Tż przejrzy na oczy i podejmie jakąś rozsądną decyzję. Współczuje i jestem z Tobą!

Anula! jeśli chodzi o prace asystentki stomatologa to ja też jestem po studiach pedagogiczno-psychologicznych a przez pól roku pracowałam własnie jako asystentka (bo nie mogłam znaleźć nic w zawodzie i chwytałam sie czego popadnie). Nie będę ukrywać ze początki mogą być trudne - to jest praca stojąca i rzeczywiście na początku trzeba sie sporo nowych rzeczy nauczyć. Nie wiem jaki to jest gabinet, ale jeśli np nie ma umowy z NFZ to jest dużo mniej roboty - bo najnowsze materiały stosowane w stomatologii zazwyczaj gdy idzie sie prywatnie są wyciskane z tubeczki. Jest też trochę rzeczy związanych z przygotowaniem narzędzi i gabinetu. jak zdecydujesz sie na ta prace to na rozmowie powiedz, że studiujesz pedagogikę w związku z czym łatwo nawiązujesz kontakt (to tez sie liczy, bo to ty będziesz umawiać pacjentów, odwoływać wizyty i takie tam) zwłaszcza z dziećmi (a tu są przeróżne przypadki i naprawdę ta wiedza sie przydaję). Do tego, ze szybko sie uczysz ( na początek spisuj sobie co sie z czym miesza na jakiej płytce i jakim patyczkiem i jaką ma konsystencje). I przede wszystkim że jesteś chętna do pracy! Mnie jeszcze pytali czy nie mam problemów z przebywaniem w gabinecie - wiesz wiertarki, zapach. No i z pewnością będziesz dentysta pachnieć. teraz krótko - obecnie pracuje w zawodzie, ale nie żałuje tego epizodu dentystycznego. A zresztą potem w cv widać, że pracy sie nie boisz i ze jesteś otwarta na różne propozycje. Jakbyś jeszcze coś chciała wiedzieć pytaj śmiało.
eseska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-14, 17:47   #1967
agnes208
Zakorzenienie

Cytat:
No tak jak dziewczyny napisały zwykle sie drukuje 2 egzemplarze jednostronnie i oprawia sie w twarde oprawy i jedna kopie 2 stronnie zbindowana w miekkiej oprawie. Ja częsc pracy tą z worda drukowałam u siebie a 2 czesc mojej pracy czyli rysunki z AutoCada musialam juz drukować w profesjonalnym biurze zajmujacym sie takim drukiem bo to były wielkie formaty papieru w wiekszosci nawet wieksze od A1, A0. Oj bolesne było płacenie za te wydruki zwłaszcza ze ja tych rysunków miałam 20 razy 2 kopie w kolorze i 1 kopia czarno biała. No masakra na szczescie to juz dawno za mna.
agnes208 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-14, 18:04   #1968
atomufka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez katia0117 Pokaż wiadomość
Ostatnia suknia bardzo mi się podoba...tez ją miałam na oku dopóki nie znałam jej ceny....prawie 5 000zł to jak dla mnie ciut za duzo
No wlaśnie jak dla mnie to też trochę dużo.To sa na razie tylko takie moje "typy" za dwa tygodnie zobaczę w jakich fasonach będę wyglądać najkorzystniej

Dziewczyny jakie macie relacje z przyszłymi teściowymi???
Dziś właśnie miałam rozmowę z moją i bardzo mnie poirytowała....Miałam wrażenie że wręcz mnie wyśmiała ,że rok przed ślubem zaczęłam już wszystko planować.
I pytała się czy może przyśpieszyliśmy śub...Przecież to normalne...w dzisiejszych czasach.Poza tym nam jest znacznie trudniej ,bo nie mieszkamy w Polsce.Wszystko musimy załatwiać internetowo albo za pośrednictwem rodziny...Tak mnie wkurzyła,że zepsuł mi sie humor i odechciało mi się wszystkiego;(
Ech coś czuję że czeka mnie ciężka przeprawa z nią ,pewnie wkrótce na dobre zacznie się wtrącać...
W ogole wydaje mi się ,że ona nie za bardzo za mną przepada.
Na początku naszej znajomości z TŻ prosto w twarz powiedziała mi ,że dziewczyna w moim wieku powinna już wyjść za mąż ,a jej syn to jeszcze ma czas....I że ja na pewno mam inne oczekiwania niż on !( jestem dwa lata starsza od mojego TŻ,ale to chyba nie jest aż taka straszna różnica wieku,tymbardziej że wszyscy mi mówią że wyglądam na znacznie młodszą )
Potem po zaręczynach powiedziała że super ,ale tak naprawdę będzie się cieszyć dopiero po ślubie...Niedawno w rozmowie stwierdzila ze super by bylo gdybysmy mieli juz dziecko....No coż dziwna ona jest,ale nie mam wyjścia,muszę ja zaakceptowac.Tesciowej sie nie wybiera niestety....

szafa

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...2#post32329502

atomufka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-14, 18:14   #1969
popscene
Wtajemniczenie

Droga atomufko, tak to jest z tymi teściowymi. Moja jest taka rozpieszczona, że zachowuje się jak dziecko. Ciągle chce mieć kontakt ze swoim synem, nie ma popoludnia, zeby nie wyslala smsa z glupim zapytaniem. Nie może sie powstrzymać z glupimi pytaniami mimo tego że przyjeżdża do naszego domu codziennie (mieszkamy z jej mamą, a ona jest "mamincóreczką"). Musi wszystko wiedzieć, jak coś kupimy i się nie "pochwalimy" to jest prawie obrażona. Najgorzej bylo jak ją zabraliśmy, żeby oglądala z nami sale na wesele, tak jej się to spodobalo, że prawie dolożyla nam 20 osób do naszego wesela i prawie wybrala nam sale. Ja się jej postawilam i się poklócilyśmy wtedy pierwszy i jak na razie ostatni raz. Potem byla oczywiscie obrażona, nie chciala porozmawiać na ten temat jak dorosly czlowiek, tylko przez tydzień nie przyjeżdżala do swojej mamy manifestując przy tym, że trzeba ją przeprosić. A jak TŻ zadzwonil coś się spytać swojego taty, to wyrwala swojemu mężowi sluchawkę i wyplakala, że mamy jej nie zapraszać na wesele, bo i tak nie przyjdzie Trochę niezrównoważona, ale kurcze nikt nigdy się jej jeszcze nie postawil.
Poki co chyba zapomniala, co gadala. Na razie żyjemy w zgodzie, ale już wie że "nie ze mną te numery"
Stary 2008-06-14, 18:21   #1970
jaga_2001
Zakorzenienie

Z tesciowkami to roznie bywa. Zauwazylam nawet taka tendencje, ze to nie faceci, jak to bylo kiedys, narzekaja na swoje tesciowe, ba nawet je wychwalaja pod niebiosa, a ich zony marudza na swoje swiekry... Ja na swoja nie narzekalam, do czasu... Az zaczela na mnie naskakiwac w pewnej sprawie... Zaczela mnie straszyc, ze jesli czegos nie powiem, to przeze mnie TZ bedzie mial problemy z sadem... Na szczescie w ciemie bita nie jestem i nie dalam sie zaszczuc. Za druga synowa to juz wogole nie przepada. Wrecz jawnie twierdzi, ze zabrala mu syna...

No ale tak to jest. Matki corek ciesza sie, bo zyskuja syna, a matki synow cierpia, bo go stracily...

Ja to bede miec jeszcze gorzej, bo w sumie bede miec dwie tesciowki... Druga kobieta ojca TZ juz sie wtraca w organizacje wesela i chce na nie zaprosic swoja rodzine, ktora dla TZ jest po prostu obca...

AV by jaga_2001
Stary 2008-06-14, 18:27   #1971
popscene
Wtajemniczenie

Cytat:

No ale tak to jest. Matki corek ciesza sie, bo zyskuja syna, a matki synow cierpia, bo go stracily...
Coś w tym jest. Moja mama od samego początku polubila mojego TŻta, za to swojej synowej odkąd pamiętam nie znosi.
Moja ciotka zawsze jak ma okazję, to narzeka mi jaką to zlą ma synową. Że nie ma kontaktu z wnukiem itd itp. Ja się tak zastanawiam, ciekawe dlaczego tak ją synowa olewa? Przypuszczam, że wpierdziela się w nie swoje sprawy i tyle. Stąd się to wszystko bierze, matki synusiów często są wścibskie i chyba trochę zazdrosne, bo nie wiem czym to wytlumaczyć...
Stary 2008-06-14, 18:28   #1972
atomufka
Zakorzenienie

No wlasnie ja tego nie rozumiem ,co z tymi tesciowkami nie tak!
...Tez jestem osoba ktora nie da sobie "w kaszę dmuchać",ale czasem to ręce opadaja bo nie wiadomo co odpowiedziec.Na pewno nie pozwolę zeby sie wtracala w przygotowania do slubu,bo to ma byc NASZ dzien a nie jej!

szafa

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...2#post32329502

atomufka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-14, 18:28   #1973
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cytat:
jednostronnie. ja drukowałam na miescie (jedna strona 15 gr a oprawa 8.90zł) drukowałam 4 prace. (jedną dla siebie)

Madzialenka12344321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-14, 19:22   #1974
zielony_motylek
Rozeznanie

Cytat:
Baw się dobrze

Też mnie wkurza, że wszędzie trzeba mieć doświadczenie :/.. ja narazie pracuje w kinie, bo przy moich dziennych studiach to jest idealna praca, ale jak będe po 3 roku i po praktykach czyli za rok, to planuje znaleźć sobie coś bardziej ambitnego choć nie wiem jak bedzie z czasem, może przynajmniej jakiś staż przez wakacje, żeby troszke doświadczenia w zawodzie złapać..

Cytat:
Napisane przez agnes208 Pokaż wiadomość
No tak jak dziewczyny napisały zwykle sie drukuje 2 egzemplarze jednostronnie i oprawia sie w twarde oprawy i jedna kopie 2 stronnie zbindowana w miekkiej oprawie. Ja częsc pracy tą z worda drukowałam u siebie a 2 czesc mojej pracy czyli rysunki z AutoCada musialam juz drukować w profesjonalnym biurze zajmujacym sie takim drukiem bo to były wielkie formaty papieru w wiekszosci nawet wieksze od A1, A0. Oj bolesne było płacenie za te wydruki zwłaszcza ze ja tych rysunków miałam 20 razy 2 kopie w kolorze i 1 kopia czarno biała. No masakra na szczescie to juz dawno za mna.
a co studiowałaś bo AutoCad brzmi znajomo

Cytat:
Napisane przez atomufka Pokaż wiadomość
Dziewczyny jakie macie relacje z przyszłymi teściowymi???
Jeśli chodzi o moją teściową to nie moge powiedzieć bo jest dla mnie bardzo miła i w dodatku mówi TŻ'towi że to ja powinnam trzymać kase w naszym małżeństwie i, że TŻ ma mnie słuchać heheh... ja też ją bardzo lubie choć nie powiem, bo czasem zdażają się sytuacje kiedy mnie wkurza np. jeśli chodzi o ilość gości weselnych... 'a moze jeszcze tego i tego i tamtego zaprosić' na szczęście wybraliśmy sobie sale do max 60 gości więc siłą rzeczy nie możemy tego limitu przekroczyć, no i to rozwiązało wszystkie nasze problemy
Stary 2008-06-14, 19:35   #1975
SAMBAdiJANEIRO
Zakorzenienie

ehhh moj Tż to mi wlasnie napisal na gg ze lepiej sie rozstac bo on mi nie moze dac tego co bym chciala i nie chce zebym plakala przez niego no i oczywiscie zas rycze...
Stary 2008-06-14, 19:38   #1976
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cytat:
ehhh moj Tż to mi wlasnie napisal na gg ze lepiej sie rozstac bo on mi nie moze dac tego co bym chciala i nie chce zebym plakala przez niego no i oczywiscie zas rycze...
samba i to jest dla niego rozwiązanie??

Stary 2008-06-14, 19:43   #1977
SAMBAdiJANEIRO
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Madzialenka12344321 Pokaż wiadomość
samba i to jest dla niego rozwiązanie??
no tez mu powiedzialam ze super to wymyslil najlepiej uciec od wszystkich problemow ;/ brak mi slow. Moja mama jak zobaczyla ze zas rycze to kazala mi go olac
Stary 2008-06-14, 19:45   #1978
jaga_2001
Zakorzenienie

Cytat:
Ech, czyli, ze jest tak jak przypuszczalam. Samba, przykro mi z powodu calej tej sytuacji...

AV by jaga_2001
Stary 2008-06-14, 19:48   #1979
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

kurde zamiast przyjsc i pogadac to on ci takie rzeczy przez gg pisze. wiem, ze macie daleko do ciebie, ale to nie zmienia faktu, ze takich rzeczy przez tel czy gg sie nie mówi. mam nadzieje, ze on tylko zartował co??

Stary 2008-06-14, 19:53   #1980
SAMBAdiJANEIRO
Zakorzenienie

Cytat:
Ech, czyli, ze jest tak jak przypuszczalam. Samba, przykro mi z powodu calej tej sytuacji...
tzn jak przypuszczalas bo nie wiem?? tylko ze on se wymyslil ze nie moze mi dac mieszkania, samochodu i drogich wakacji, a ja ani razu nie wspomnialam ze cos takiego chcialabym dostac Dla mnie najwazniejsze to byc razem i sie kochac i wspierac, a reszte jakos sie osiagnie albo i nie, nie wiem skad on to sobie ubzdural ;/ ja mu mowilam ze sobie wynajme jakis pokoj ze studentami w jego miescie bo nie chce z tesciem mieszkac przed slubem a chcialabym byc blizej niego, bo on twierdzi ze w moim miescie nie da sie pracy znalezc ;/ Co prawda u niego sa wieksze perspektywy, no ale bez przesady w moim miescie tez ludzie zyja i pracuja, a jednak to ja chce sie poswiecic, rzucic wszystko i sie przeprowadzic nie no wykonczy mnie psychicznie ten zwiazek
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości