|
|
#1921 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Panny Młode 2009 cz. III
aga zapomnialam zapytac jaka prace dostalas??
Samba.. wspierac nie znaczy ze masz mu niepowiedziec co o tym myslisz.. i to tak jak pisaly dziewczyny ogromne argumenty itd.. powiedz ze mowil ze bez ciebie niegdie juz niejedzie ze anglia to blad ze niechcesz faceta na weekendy chcesz miec mezczyzne tu obok itd.. i zeby nipodejmowal decyzji na goraco bo moze sie okazac ze jest ona zla... a ja mysle ze on jest na tyle rozsadny ze wezmie to poduwage.. patrz moze on chcestowrzyc ci jka najlepsze warunki finansowe, wije gnazdko, tylko czasem jak to facet zabiera sie do tego od zlej strony usmiechnij sie mimo ze niejest do konca wesolo... i powiedz co myslisz
|
|
#1922 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1923 |
|
Zakorzenienie
|
Teraz coś z moich zbiorów :
Nr 1 i 2 Linea Raffaelli salon w Warszawie Nr 3 ,4, 5 i 6 salon Madonna w Poznaniu Niestety nie znam cen (jeszcze )
|
|
|
|
#1924 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
z tymze ja chce biala
|
|
|
|
|
#1925 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny, dawno mnie tu nie było, a powodem jest urwanie głowy w pracy.
![]() Po ostatniej wizycie w miejscu, w którym chcemy urządzić weselisko, zdecydowaliśmy się przesunąć termin wesela z 16.05.2009 na 06.06.2009. ![]() Na razie mamy załatwione: miejsce, fotografa i wizażystkę+fryzjerkę ![]() Musimy jeszcze urobić urzędnika - zupełnie nie wiem jak ![]() Ale wierzę, że się uda
|
|
|
|
#1926 |
|
Zakorzenienie
|
A propos sukien, to sa juz modele na 2009 rok.
Jak dla mnie w sumie nie ma na czym oka zawiesic, wiec chyba suknie kupie z tegorocznej kolekcji... ![]() Musicie kliknac na zakladke 2009. ![]() http://www.sanpatrick.com http://www.splasposa.com/ls2008/index_real.html
|
#1927 |
|
Wtajemniczenie
|
Samba, a może on potrzebuje jakiegoś zapewnienia z Twojej strony, że nic się nie stanie, jak nie będzie mial pracy przez jakiś czas. Że to są początki, że na początku zawsze jest trudniej, co nie znaczy, że trzeba się decydować na tego typu rozląkę.
Kurcze, dla mnie życie jest zbyt krótkie, żeby tak żyć jak chce Twój TŻ. Uważam, że lepiej być razem, nawet jeśli jest biednie, ale jak jest się razem w takiej chwili i ma się wsparcie, to bieda nie jest taka straszna. Nie podoba mi się jak tak ludzie gonią za kasą. Moja siora też miala takie priorytety. Teraz ma ponad 30 lat, jest sama i ostatnio myśli o dziecku, tylko że ciągle jest sama...Rodzina zawsze na pierwszym miejscu, kasę zawsze zdążysz zarobić a o rodzinę trzeba dbać, być z nią "na dobre i na zle". No ale kazanie teraz walnęlam
|
|
|
|
#1928 |
|
Zakorzenienie
|
No tak, ale chlopak pewnie sie zamarwia calymi dniami i nocami skad wezmie kase czy to na slub lub na przyszle wspolne zycie. Wiem, bo moj TZ kiedys mi powiedzial, ze obawia sie przyszlosci, a raczej tego, ze nie bedzie w stanie zapewnic mi a pozniej naszej powiekszonej rodzinie bytu...
My co prawda wiemy, ze lepiej bieednie, ale razem, ale faceci tez maja wpojone od malego, ze to oni zajmuja sie rodzina od strony materianej (no i maja przez ojcow spojone meskie "ego" i dume ). A jak kasy nie ma to chocbys sobie i zyly wyprol to i tak to nic nie da. Ja po czesci zachowanie TZ Samby rozumiem. Ale Samba, tez powinnas przedstawic swoje zdanie i swoj punkt widzenia.
|
#1929 |
|
Zakorzenienie
|
a mowia ze to kobiety sa trudne... ehsss samba trzymam kciuki
![]() skonczylam poprawiac lincencjata jestem z niego dmna mam rowne 80 stron (limit 60-80) wiec sie zmiescilam, jutro rano zrobie spis tresci, wsadze bibliografie spisy aneks.. i w niedziele mozna zawiesc.. mam nadzieje ze do wtorku mi powie czy moge drkowac wiecej i oprawiac... boje sie ze znowu cos wynajdzie.. a do wtorku 24 mam ostatni termin oddania.. wiec mam nadzieje ze juz niebedziekrecic nosem...
|
|
#1930 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak grochem o sciane ![]() Cytat:
Dzieki dziewczynki ale to mi sie samo tak placze jutro trzeba wziac sie za nauke do magistra nie chce mi sie ;( A w ogole to ogladalam przed chwila Opole Premiery i jestem zbulwersowana ocenami jury: na drugim miejscu dorota miskiewicz?? toz to w ogole nie byla piosenka wrrrr ;/Martucha trzymam kciuki zeby sie udalo Wiem jak to jest bo moja promotorka stale cos wymyslala i nie bylam pewna czy w koncu uda mi sie zdazyc z ta praca na czas czy nie No ale na szczescie zdazylam. Mam nadzieje ze Twoja promotorka tez da se juz siana
|
||
|
|
|
#1931 |
|
Wtajemniczenie
|
Kurcze, to mój TŻ nie mial od kogo przejąć takich zachowań, niestety. Jego tata cale życie żyl w cieniu swojej żony. Moja przyszla teściowa zalatwiala zawsze wszystko za niego i jest 1000 razy bardziej męska od swojego męża. Więc mój TŻ nie mial najlepszych wzorców. Może też dlatego nie mam z nim takich problemów, mimo tego że jest świadom naszych potrzeb teraz i w przyszlości.
|
|
|
|
#1932 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Teraz można wytlumaczyć, dlaczego Cerekwicka byla zdziwiona, ze dostala nagrodę. Bo oni wszyscy wcześniej już o nich wiedzą. Kompromitacja.. |
|
|
|
|
#1933 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja niestety nie mam jak sprawdzic jak to bylo w rodzinie Tż, bo mama Tż już nie zyje. No ale Tż mowil mi ze jego tata duzo pracowal i ze nie bylo u nich pojecia "wspolnych wakacji". Tż byl pare razy gdzies tam na jakims wyjezdzie, ale zawsze sam z siostra, a tak to dupa. Ja do konca 8-klasy jezdzilam praktycznie co roku nad morze, co prawda tylko z mama i bratem bo moj tata tez byl ciezko zapracowany, nie lubial slonca, piasku i nie wiadomo czego jeszcze (jakos przed slubem mu to nie przeszkadzalo hehe) no ale zawsze to cos. Takze mozliwe ze on to wyniosl z domu. Ale nie wiem czy tesciu prace przekladal ponad rodzine i czy to on dowodzil w domu?? raczej tesciu mi sie wydaje potulny i cichutki ale nie mam porownania. |
|
|
|
|
#1934 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zreszta ona ma same takie piosenki ![]() A z Miskiewicz to na pewno bylo ustawione, bo to corka jakiegos kompozytora, a ta piosenka to byla wedlug mnie najgorsza ze wszystkich. Moze dziewczyna ma talent, ale piosenka w ogole mnie nie przekonala. |
|
|
|
|
#1935 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A co do ciapciusia Na początku trzeba bylo go trochę poduczyć, ale teraz już nie mam mu nic do zarzucenia w tej kwestii. Nawet sam zauważa to, czego brakuje jego tacie. Że nie potrafil sobie wychować żony, dlatego teraz ma jak ma, a jest calkowicie pod jej dyktando. Zresztą teściowa sama mi narzeka, żebym wymagala od TŻta, bo później będę musiala sama borykać się z przeciwnościami losu. Bo ona oczywiście nie wymagala. Jednym zdaniem: jak sobie pościelesz tak się wyśpisz
|
|
|
|
|
#1936 |
|
Raczkowanie
|
boze samba ten twoj tz to mega trudny przypadek nie wiem co ci poradzic bo nigdy nie bylam w twojej sytuacji ale trzymam kciuki za decyzje ktora zadowoli i jego i ciebie
|
#1937 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co do tego stwierdzenia to jest ono bardzo prawdziwe, tyle ze czesto nie zdajemy sobie z tego sprawy, jakie nasze zachowanie moze wywolac skutki. Tesciowa pewnie lubila przewodzic i rozkazywac i na poczatku nie sprawialo jej to problemu ze tesciu ulegly i jej slucha, no a teraz z perspektywy czasu to chcialaby zeby tesciu tez przejawil inicjatywe no ale tesciu juz sie przyzwyczail ze wszystko sie za niego robi No a my z Tżtem to chyba mamy ten problem ze ja lubie przewodzic, decydowac i chce zeby moje zdanie bylo brane pod uwage, poza tym jestem bardzo uparta, a moj Tż nie chce sie podporzadkowywac i zawsze robi wszystko po swojemu i tez jest uparty. I nie raz ciezko jest nam dojsc do kompromisu, tyle ze ja jestem w stanie isc na pewne ustepstwa i zrezygnowac z czegos dla dobra sprawy, ale nie jestem w stanie poswiecic siebie, swoich marzen, planow itd i podporzadkowac sie calkiem woli meza to juz dla mnie za duzo
|
|
|
|
|
#1938 |
|
Wtajemniczenie
|
Oj Sambusia, na pewno coś wymyślicie. Szkoda, że nie potrafi ustąpić. Ja bym pewnie drugi raz nie chciala ustąpić i wolalabym, żeby to on chociaż raz dla dobra sprawy to zrobil. Może się prześpij a jutro świeżym wzrokiem na to spojrzysz. Ja na razie oglądam koncert Debiuty. Lubię Mlynarskiego, wzruszają mnie jego teksty
|
|
|
|
#1939 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() napisze najprawdopodbniej w niedziele..jak ktos bedzie pamietal to trzymajcie kciuki buziaki
nasz ślub kościelny:15.08.2009 nasz ślub cywilny: 14.06.08. http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200712244225.png http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200603023238.png http://s9.suwaczek.com/20090815560716.png nasze maleństwo Edytowane przez sas Czas edycji: 2008-06-14 o 01:54 |
|
|
|
|
#1940 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Samba mam nadzieje, że się wszystko ułoży
|
|
#1941 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Samba jak samopoczucie? a wogole co sie stalo z zottel nasza pierwszza mezatka?
|
|
|
#1942 |
|
Raczkowanie
|
a ja dziś lecę na weselicho koleżanki-muszę wszystko dokładnie podpatrzeć
|
|
|
|
#1943 |
|
Zakorzenienie
|
witam
|
|
|
|
#1944 |
|
Zakorzenienie
|
Witam i ja
Dawno tutaj nie byłam. Wczoraj wróciłam z mazur, byłam na wycieczce z uczniami. Super było
|
|
|
|
#1945 |
|
Wtajemniczenie
|
cze dziewuszki nio i tak jak myslalam zaczynam sie denerwowac
...a tujeszcz tyle godzin...jak na razie swieci sloneczko ale co bedzie pozniej sie okaze..buziaki
nasz ślub kościelny:15.08.2009 nasz ślub cywilny: 14.06.08. http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200712244225.png http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200603023238.png http://s9.suwaczek.com/20090815560716.png nasze maleństwo |
|
|
|
#1946 |
|
Zakorzenienie
|
sas, będzie dobrze, zobaczysz
Powodzenia!
|
|
|
|
#1947 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1948 | ||
|
Zakorzenienie
|
Ja także bardzo bym chciała śnieżnobiałą suknię
Jestem blondynką (teraz mam dodatkowo rozjaśnione włoski) i myślę, że ecru zlał by mi się z włoskami.![]() SAMBAdiJANEIRO osz kurcze, trudną masz sytuację, naprawde... próbuję sobie wytłumaczyć zachowanie Twojego tż... jak piszesz nie chcesz rezygnować z marzeń i planów, może on też? problem w tym, że Ty raz już z nich zrezygnowałaś, a Jego zachowanie nadal jest bierne... Może dobrym pomysłem (tylko trzeba mieć czas, a zdaje się, że Ty Go nie masz ze względu na obronę) byłoby poszperanie np. w internecie i znalezienie jakiejś ciekawszej oferty pracy i podsunięcie pod nos? Może mu się poprostu już nie chce szukać? Sama już nie wiem. Cytat:
.Cytat:
napewno tak będzie. Trzymam kciuki.![]() Aha i wszystkiego najlepszego jakby nie patrzeć, na Nowej Drodze .Właśnie, a co się dzieje z pierwszą żonką- Zottel? hm... |
||
|
|
|
#1949 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#1950 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No mam nadzieje, ze jakos to sie wszystko ulozy. Tylko ze jak tak o tym mysle to chyba tylko ja mam takie problemy z tym moim Tżtem i juz sama nie wiem czy to ja jestem jakas niedorobiona, czy przesadzam i za duzo od niego wymagam, czy w ogole o co chodzi. No ale kurde chcialabym zeby liczyl sie z moim zdaniem, ja nie mam zamiaru siedziec tu i czekac kolejne pol roku i zastanawiac sie czy na ten weekend wroci czy nie, a co jak potem sie okaze ze jednak nie stworza oddzialu w polsce i tz bedzie mial zostac w czechach? w ogole dla mnie ten pomysl z praca w czechach jest poroniony. Nie chce by zawsze praca byla wazniejsza ode mnie i od tego zebysmy mogli byc razem.Cytat:
Cytat:
Cytat:
dalej nie podoba mi sie pomysl jego wyjazdu do czech, ale mam inne sprawy na glowie jak moja obrona np wiec czas wziac sie w garsc i wziac sie za nauke. Ale jak moj Tż stwierdzi ze jednak jedzie to chyba pojedzie z pierscionkami, bo ja mam dosc bycia ciagle na 2 miejscu.No wlasnie ciekawe jak tam Zottel czyzby to malzenskie zycie tak ja wciagnelo ze nie ma czasu zajrzec? ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Trzymaj sie cieplutko, myslami jestem z Toba na pewno wszystko pojdzie super i nie ma czym sie stresowac Za kilka godzin bedziesz juz mezatka super
|
||||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:39.

usmiechnij sie mimo ze niejest do konca wesolo... i powiedz co myslisz

ale to mi sie samo tak placze
No ale na szczescie zdazylam. Mam nadzieje ze Twoja promotorka tez da se juz siana