Szukam dziewczyn, które są chore i chcą z tego wyjść II . - Strona 105 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > W krzywym zwierciadle odchudzania

Notka

W krzywym zwierciadle odchudzania
Jest do jedyne forum, na którym zamieszczamy wszystkie diety, które promują odchudzanie poprzez drastyczne ograniczenie kaloryczności, tzw. "diety głodówkowe", które nie mają nic wspólnego ze zdrowym odżywianiem.
  • Jest to forum stworzone dla osób, które chcą zwalczać wszystkie choroby powiązane z zaburzeniem łaknienia (anoreksja, bulimia, kompulsywne objadanie się) oraz dla osób, które pragną takim osobom radzić, pomagać i wspierać.
  • Na tym forum nie można namawiać do drastycznych metod zrzucania wagi, lecz można pisać o terapii przy ED.
  • Jedynie na tym forum osoby z zaburzeniami łaknienia mogą tworzyć swoje grupy wsparcia.
  • Forum to nie zastępuje psychologa ani profesjonalnej terapii.
  • Redakcja nie bierze odpowiedzialności za udzielane tutaj porady, natomiast z pełną stanowczością będziemy tępić wszelkie wątki "pro-ana".
  • Na forum obowiązuje dodatek do regulaminu, zapoznaj się z nim zanim weźmiesz udział w dyskusji.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-06-14, 15:57   #3121
Hypnotic Eyes
Wtajemniczenie

Dot.: Szukam dziewczyn, które są chore i chcą z tego wyjść II .

Plameczko szczerze to nic specjalnego. Przyjechali niby jacyś aktorzy i mnóstwo filmowców, operatorów kamery etc. Szczerze to nawet za dużo nie zobaczyłam, bo siedziałam w sypialni rodziców i pilnowałam kotów, żeby nie uciekły :P Zmienili trochę wystrój w moim domu, a później wszystko posprzątali i sobie poszli. A ty na pewno nie przytyłaś Moim zdaniem wcale nie jesz dużo. Czasem zdarzy Ci się zjeść tabliczkę czekolady, czy ptasie mleczko, ale to normalne, a na codzień jesz raczej normalnie, a na pewno nie jakoś nie wiadomo ile! Głowa do góry Na pewno masz śliczną figurę
Enex szczerze, to znam mnóstwo osób, które nie są idealnie szczupłe, a są szczęśliwe. Bardzo im zazdroszczę tego luzu i dystansu. Moż kiedyś się tego nauczę?
Toffiee a co u Ciebie? Tak mało o sobie piszesz. Jakoś sobie radzisz? Jesteś na P? (mam nadzieję, że tak, bo ty jesteś baaaardzo chuda, twoja obecna waga to dla Ciebie zagrożenie!)

Photoblog
Hypnotic Eyes jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-14, 16:12   #3122
brak-nicka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Hypnotic Eyes Pokaż wiadomość
Szczerze mówiąc, zastanawiałam się kiedyś czy masz ED. Twoje utrzymanie jest ładne, ale widać, że nie ma tego luzu i szczerze mówiąc jest tego trochę mało. Teraz już rozumiem dlaczego
Boże, coraz więcej osób ma ED. Niedługo chyba nie będzie już nikogo kto by w pełni siebie akceptował i nie miał problemów :/
Masz rację. Mam wszystko zaplanowane. Cały czas liczę kalorie i ważę dosłownie wszystko – nawet głupi plaster wędliny czy łyżeczkę kakao. Najgorzej jest, gdy mama przygotowuje obiad i nie wiem ile to ma kcal. Wtedy wydaje mi się, że ma on ich niesamowicie dużo. Oczywiście w związku z tym zaczynam lekko ucinać z pozostałych posiłków np. miałam zaplanowane na kolację serek homogenizowany i 2 kromki chleba razowego, ale odpuszczam sobie tą 1 kromkę albo zastępuję wszystko pieczywem chrupkim, żeby tylko odjąć kcal.
Nigdy nie byłam u żadnego specjalnego lekarza, który stwierdziłby jednoznacznie, że mam ED. Co prawda byłam ostatnio u endokrynologa (mam niedoczynność tarczycy). W czasie wizyty padło pytanie na temat miesiączki (której nie mam o 9 miesięcy). Byłam w tej sprawie u kilku lekarzy, każdy odsyłał mnie gdzie indziej z różnych powodów m.in. nie mam 18 lat, tarczyca ważniejsza itp.). W końcu jeden lekarz zdecydował, że się mną zajmie. Powiedział tylko, żebym przytyła trochę, chociażby jeden kg. Byłam wtedy jeszcze na R. Pewnie dalej byłabym, gdyby nie moi rodzice...
Dodam jeszcze, że na początku mojego odchudzania jadłam ok. 1000 kcal, ale po jakimś czasie zmniejszyłam je do 700 (nawet poniżej). Niedługo po tym zaczęły się u mnie napady. Myślałam, że to jakieś błędne koło, że muszę po prostu zwiększyć kcal i one ustaną. Trafiłam na wizaż, dowiedziałam się wielu rzeczy o zdrowym odżywianiu. Postanowiłam zwiększyć kcal (dodawałam 50 kcal na tydzień i zwiększyłam ilość ruchu, żeby nie przytyć). Stanęłam na 1300 kcal i redukowałam się dalej stosując zasady propagowane na wizażu . W tym czasie napady występowały rzadziej. Niestety jak pisałam wcześniej musiałam przejść na U, chociaż wcale tego nie chciałam. Napady zwiększyły swoją częstotliwość...
Przytyłam trochę dzięki nim ;| Gdy byłam ostatnio u lekarza zadał mi 2 pytania: czy chciałam przytyć i czy czuję się grubo. Odpowiedziałam, a on stwierdził, że mogę mieć początki ED i tyle. Dał mi skierowanie do innego lekarza, który zajmuje się tarczycą i zaburzeniami miesiączkowania.
Pisałam wcześniej, że ostatnio napad miałam 3 dni temu. Miałam znów głupie myśli, żeby zacząć R, żeby znów jeść te 700 kcal. Ale nie zrobię tego, nie mam już siły tego powtarzać...

Przepraszam, że napisałam wszystko bez ładu i składu.
brak-nicka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-14, 16:20   #3123
funky87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iza_wiosenna Pokaż wiadomość
a ja dziś verrry dobrze a Ty?
To super Wiosenko ,że u Ciebie dobrze
A ja po staremu, choć jest coś co mnie martwi, powiedzcie mi dziewczyny czy to normalne że panicznie boje sie zjeść choć kawałek czegoś co jest słodkie, od tygodnia nie mogę przestać o tym myśleć a wszystko dlatego że jutro rocznica ślubu rodziców i zamówiłyśmy wielkiego czekoladowego torta a ja nie potrafię nawet wyobrazić sobie że go jem nie chcę im robić przykrości, ich rocznica, ich święto a ja co choć wiem że jak się zmuszę to wszystko poleci.... co ja mam robić??

Cytat:
A u mnie był meksyk w domu dziś Kręcili jakiś serial "Samo życie" czy coś w tym stylu u mnie w mieszkaniu, a moja mama wyjechała, więc musiałam się dogadać z jakimś kolesiem, żeby podpisał faktury i siedziałam cały czas w pokoju, nie wolno mi było wyjść .
Na szczęście już sobie poszli
Wynajęłyście mieszkanie filmowcom ?? Fajnie , nie słyszałam o czymś takim, myślałam że oni kręcą te seriale tylko na hali.

Cytat:
Napisane przez enex Pokaż wiadomość
Za to może to chore kobiece myślenie - "gruby to głupi i mniej wartościowy" i te poglądy o tym, że chudy znaczy szczęśliwy...tylko nikomu nie dochodzi, że szczęście nie zależy od rozmiaru a wyłącznie od tego czy naprawdę my umiemy go znaleźć i czy naprawdę my chcemy być szczęśliwymi - bo ani lepszych kontaktów ani przyjaźni nam rozmiar XS nigdy niestety nie zapewni a jeśli jacy ludzie nas pokochją tylko za ciuszki i sexy tyłek to od takich z daleka...
Dokładnie !!!

Cytat:
Napisane przez Toffiee Pokaż wiadomość

Nie martw się tym skokiem wagi. Przecież jesli nie jesz nawet 2tys. kcal-czyli swojego zapotrzebowania, tzn. , że organizm jeszcze potrzebuje więcej abyś dostala okres i uregulowałay sie sprawy hormonalne
.
Ale ja już dostałam okres A tyłabym pewnie i na 1500 i na 2500, niestety organizm dąży do odpowiedniej wagi, a według BMI brakuje mi jeszcze 1,5 kg do min wagi przy moim wzroście, ehhh ..
Stary 2008-06-14, 16:32   #3124
Hypnotic Eyes
Wtajemniczenie

Brak Nicka (jak moge się do Ciebie zwracać, bo jakoś głupio mi tak :P) ty masz zdecydowanie nie początki, a już tą fazę po 'początkach' ED. Coś w rodzaju anoreksji-bulimicznej. Nie musisz mieć niedowagi, żeby mieć ED. Powinnaś pogadać z psychologiem, albo ze swoim lekarzem. To nie jest normalne, a im dłużej to będzie trwać tym gorzej...
Funky no to nie jest zbyt normalne, to objaw ED. Czemu boisz się zjeść kawałek tego tortu? Przecież nie przytyjesz od niego. Ja też kiedyś bałam się słodyczy, a teraz codziennie prawie jem coś słodkiego i nie przytyłam od tego. Tak właściwie jeśli na co dzień dobrze się odżywiasz, to nie ma znaczenia czy twój podwieczorek, drugie śniadanie będzie takie ekstra dobre jakościowo. Zauważyłam, że ty nie jesz żadnych słodyczy i szczerze to nie chce mi się wierzyć, że ich nie lubisz. Znam osoby, które nie przepadają za słodkim, ale zawsze jest coś co im posmakuje. Możesz nie mieć ochoty, ale to kwestia czasu, bo się po prostu odzwyczaiłaś. Zjedz trochę tego tortu, proszę P.S. A jakie teraz masz mniej wiecej BMI? (może wyślij mi na PW)

Photoblog
Stary 2008-06-14, 16:32   #3125
Siris88
Rozeznanie

Cytat:
Przeoraszam za brak taktu(żartuję) ale ile masz latek? Bardzo mądra ecyzja ze zmiana koloru. Nie chciałam nic pisac, ale te włoski odrazu rzuciły mi sie w oczy, taki nijaki kolor miały. A teraz to już wogóle sliczna z Ciebie hmm kobieta

Taaak, wiem, że granie w Simsy nie jest odpowiednią rozrywką dla poważnej studentki, ale mam 20

Siris88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-14, 16:44   #3126
funky87
Zakorzenienie

Cytat:
Brak Nicka (jak moge się do Ciebie zwracać, bo jakoś głupio mi tak :P) ty masz zdecydowanie nie początki, a już tą fazę po 'początkach' ED. Coś w rodzaju anoreksji-bulimicznej. Nie musisz mieć niedowagi, żeby mieć ED. Powinnaś pogadać z psychologiem, albo ze swoim lekarzem. To nie jest normalne, a im dłużej to będzie trwać tym gorzej... Też tak myślę że to już nie są początki, to jest próba poradzenia Sobie samemu z ED, ale czasem jest ciężko i bez pomocy specjalisty może się nie udać.
Funky no to nie jest zbyt normalne, to objaw ED. Czemu boisz się zjeść kawałek tego tortu? Przecież nie przytyjesz od niego. Ja też kiedyś bałam się słodyczy, a teraz codziennie prawie jem coś słodkiego i nie przytyłam od tego. Tak właściwie jeśli na co dzień dobrze się odżywiasz, to nie ma znaczenia czy twój podwieczorek, drugie śniadanie będzie takie ekstra dobre jakościowo. Zauważyłam, że ty nie jesz żadnych słodyczy i szczerze to nie chce mi się wierzyć, że ich nie lubisz. Znam osoby, które nie przepadają za słodkim, ale zawsze jest coś co im posmakuje. Możesz nie mieć ochoty, ale to kwestia czasu, bo się po prostu odzwyczaiłaś. Zjedz trochę tego tortu, proszę P.S. A jakie teraz masz mniej wiecej BMI? (może wyślij mi na PW)
BMI mam 19,7, a jeśli chodzi o słodycze to kiedyś uwielbiałam, co dziennie po kilka wafelków, czekoladek, nie raz rodzice chowali przede mną słodycze bo wyjadałam wszystko taki byłam łasuch że szok, aż sie sobie sama dziwię ze w ogóle nie tyłam, a teraz nie wiem mam w Sobie taka blokadę. Wiem doskonale że nie przytyję od jednego kawałka a mimo to nie mogę, bo jestem pewna że potem poleci wszystko co do tej pory udało mi się osiągnąć tak strasznie nie chcę sprawić im przykrości, już i tak mam wyrzuty jak mama gotuje i mówi " co z tego skoro i tak tego nie jesz"
Stary 2008-06-14, 16:45   #3127
Superchic(k)
Zakorzenienie

Cytat:
wiedziałam, że ważysz się po napadach to najgorsze, co możesz robić super decyzja, Słoneczko ale dziś raczej utrzymaniowo nie zaczęłaś dnia tylko redukcyjnie ale wiem, że jesteś mądra i rozsądna i sobie poradzisz
No cóż, tu mnie masz . Zaczęłam dziś redukcyjnie, ale zaraz po śniadaniu się opamiętałam .

Cytat:
Wiosenko to fajnie, że u Ciebie dobrze A jest jakaś konkretna przyczyna tego nastroju, czy ot tak sobie?
Superchic(k) ciesze się z twojej decyzji i za to wielki , ale malutko dziś zjadłaś Nie jedz redukcyjnie tylko tyle na ile masz ochotę i przedewszystkim to na co masz ochotę. Bo wiadomo, że można się zapchać michą surówki i nie być głodnym, ale to nie to samo co zjedzenie kotleta, ryżu czy czegoś bardziej treściwego. Trzymam za ciebie kciuuuki

A u mnie był meksyk w domu dziś Kręcili jakiś serial "Samo życie" czy coś w tym stylu u mnie w mieszkaniu, a moja mama wyjechała, więc musiałam się dogadać z jakimś kolesiem, żeby podpisał faktury i siedziałam cały czas w pokoju, nie wolno mi było wyjść .
Dzięki Hyp . A z tym serialem to niezła akcja . Też nie słyszałam o czymś takim .

Cytat:
Widzisz, widziałam , ze w końcu poczujesz sie lepiej. Rozumiem, że po napadzie jest Ci cięzko na żołądku i musiszgo zbytnio nie męczyc, ale zacznij jeść więcej, to na co masz ochotę, ale własnie w formie posiłku bez podiadania. Czytałam w magazynie psych. , że osoby będące na stałej diecie maja problem z odróżnieniem głodu od sytości, więc nie miej sobie za złe tych napadów, bo Ty nie jestes temu winna, no chyba, że mówimy o rozpoczęciu diety. Smutne to, ale niestety
Mi niestety też zatarła się ta granica między głodem a sytością. Ale postaram się na nowo ją odbudować.
BTW. Toffiee, mogłabyś mi przypomnieć, ile ważysz na ile cm?

Superchic(k) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-14, 16:59   #3128
Hypnotic Eyes
Wtajemniczenie

Właśnie moim zdaniem u Ciebie jest dobrze z psychiką Funky, ale masz wszystko pod straszną kontrolą. Przecież gdybyś zaczęła jeść jak normalni ludzie, zwykłe obiady to nic by ci się nie stało Musisz powoli rzucać to planowanie itp. Zauważyłam, że na obiad praktycznie zawsze jesz to samo, jakieś mięso na parze i do tego ryż lub kasza. Tak szczerze powiedz, czy jesz to dlatego, że Ci smakuje, czy dlatego, żeby coś zjeść? Ja też lubie zdrową żywność i też często jem sobie coś na parze, ale staram się jadać też to co przygotuje mi mama. Wiem, że chociaż mi tego nie mówi, to przykro jej gdy nie zjem tego co ona zrobi. Przecież ten luz jest fajny. Jesz gdy masz ochotę, a nie dlatego, że zbliża się jakiś posiłek. Zresztą co ja Ci będę tłumaczyć Sama wiesz najlepiej

Photoblog
Stary 2008-06-14, 17:03   #3129
Superchic(k)
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez funky87 Pokaż wiadomość
BMI mam 19,7, a jeśli chodzi o słodycze to kiedyś uwielbiałam, co dziennie po kilka wafelków, czekoladek, nie raz rodzice chowali przede mną słodycze bo wyjadałam wszystko taki byłam łasuch że szok, aż sie sobie sama dziwię ze w ogóle nie tyłam, a teraz nie wiem mam w Sobie taka blokadę. Wiem doskonale że nie przytyję od jednego kawałka a mimo to nie mogę, bo jestem pewna że potem poleci wszystko co do tej pory udało mi się osiągnąć tak strasznie nie chcę sprawić im przykrości, już i tak mam wyrzuty jak mama gotuje i mówi " co z tego skoro i tak tego nie jesz"
Fankuś, i słusznie, że masz wyrzuty, bo to nie jest dobre, co robisz. Wiem, że to nie jest proste, bo sama przez to przechodziłam, szczególnie w święta, kiedy mama nie chciała nawet zrobić kolacji wigilijnej, ponieważ i tak bym nic nie zjadła, ale naprawdę, to może być możliwe. Ja zaczęłam od zmiany toku mojego myślenia. Musiałam uwierzyć, że mama nie chce mnie oszukać i ukradkiem przemycić mi do talerza 0,5 kostki masła. Naprawdę, było ciężko, kiedy pierwszy raz (od dłuższego czasu) jadłam mamine leczo, pytałam wtedy co chwilę, czy aby na pewno nie dodała tu margaryny, oleju lub śmietany. Musiałam jej po prostu zaufać. Teraz mama czasami gotuje mi różne rzeczy, gdy ją o to poproszę. Jem też potrawy, które mama przygotowuję tylko dla siebie (wtedy mnie zawsze ostrzega, oczywiście w żartach: "tylko pamiętaj, że tam jest naprawdę dużo oleju "), np. sałatki, zimne sosy, kompot. Nie wiem, czy u Ciebie ta obawa wynika z tego, że boisz się przemycenia czegoś, czy to po prostu jest świadomość przygotowania posiłku przez inną osobę. Jednak mówię Ci, spróbuj się przełamać, o wiele łatwiej się żyje .

Superchic(k) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-14, 17:14   #3130
Hypnotic Eyes
Wtajemniczenie

Superchic(k) ja miałam to samo. Jak wyszłam ze szpitala to miałam warunek, że mogę jeść na co mam ochotę, ale musi to zrobić mama. No i nie raz była awantura, bo ja nie potrafiłam wyjść z kuchni jak ona coś przygotowywała. Musiałam pilnować ją na każdym kroku, czy aby nie dodała za dużo oleju na patelnię, albo czy mi przypadkiem nie zrobiła omletu z 4 jajek a nie z 3. W końcu moja mama zrezygnowała i chyba po trochu mi zaufała no i mogę robić sobie sama posiłki, ale powiem, że bardzo często nie chcę, bo ja np. nie potrafię usmażyć sobie kotletów, ponieważ niestety zawsze chcę jakoś uciąć kalorie, nie trzymam się przepisu i przez to wychodzi niesmaczne. Więc wolę poprosić mamę, bo wtedy nie jestem podczas przygotowywania i się tak nie denerwuję, że coś trzeba smażyć czy dodać białej mąki czy coś takiego. Mnie to pomaga.

Photoblog
Stary 2008-06-14, 17:16   #3131
funky87
Zakorzenienie

Cytat:
Właśnie moim zdaniem u Ciebie jest dobrze z psychiką Funky, ale masz wszystko pod straszną kontrolą. Przecież gdybyś zaczęła jeść jak normalni ludzie, zwykłe obiady to nic by ci się nie stało Musisz powoli rzucać to planowanie itp. Zauważyłam, że na obiad praktycznie zawsze jesz to samo, jakieś mięso na parze i do tego ryż lub kasza. Tak szczerze powiedz, czy jesz to dlatego, że Ci smakuje, czy dlatego, żeby coś zjeść? Ja też lubie zdrową żywność i też często jem sobie coś na parze, ale staram się jadać też to co przygotuje mi mama. Wiem, że chociaż mi tego nie mówi, to przykro jej gdy nie zjem tego co ona zrobi. Przecież ten luz jest fajny. Jesz gdy masz ochotę, a nie dlatego, że zbliża się jakiś posiłek. Zresztą co ja Ci będę tłumaczyć Sama wiesz najlepiej
To samo ostatnio powiedziałam mi moja psycholog, że wszystko mam nadal pod kontrolą, co z tego że jem kiedy chcę skoro są to tylko te rzeczy do których się przełamałam , a nie potrafię zjeść tego co ugotuje moja mama, ona nawet jest w stanie nie dawać tego tłuszczu czy innych dodatków, abym tylko zjadła a ja nie potrafię, może kiedyś do tego dojdę ,a może już nigdy. Thx Hypnotic
Stary 2008-06-14, 17:24   #3132
Hypnotic Eyes
Wtajemniczenie

Nie możesz zakładać, że się nigdy nie przełamiesz. Musisz myśleć pozytywnie. Czemu by nie spróbować jeszcze dziś? Poproś mamę, żeby zrobiła Ci kanapki na kolację. Przecież to nic takiego. Powiesz jej, żeby były z razowego pieczywa, a przecież do kanapki mama ci nie może nałożyć niczego strasznego A wiesz jak się ucieszy? To byłby wielki krok w przód. Pomyśl o tym. Oczywiście nic na siłę, jeśli to ma spowodować, że jutro nie zjesz czegoś tam to lepiej tego nie rób, ale chociaż spróbuj...

Photoblog
Stary 2008-06-14, 18:50   #3133
brak-nicka
Raczkowanie

Cytat:
Brak Nicka (jak moge się do Ciebie zwracać, bo jakoś głupio mi tak :P) ty masz zdecydowanie nie początki, a już tą fazę po 'początkach' ED. Coś w rodzaju anoreksji-bulimicznej. Nie musisz mieć niedowagi, żeby mieć ED. Powinnaś pogadać z psychologiem, albo ze swoim lekarzem. To nie jest normalne, a im dłużej to będzie trwać tym gorzej...
Wiem, że pseudonim beznadziejny. Ale nie myślałam, że zadomowię się na wizażu. A teraz niestety nicka się nie da zmienić.
Zwracaj się do mnie - Anka.
A co do psychologa bądź lekarza - raczej się nie odważę. Nie mam pojęcia gdzie w moim mieście są jakieś poradnie psychologiczne, a mojemu lekarzowi nie ufam.
brak-nicka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-14, 18:58   #3134
Krytia
Zadomowienie

GG do Krytia

Cytat:
Napisane przez Siris88 Pokaż wiadomość
Hej! Widzę, że znowu poważnie... Wniosę trochę optymizmu
Wczoraj podły dzień, bardzo bardzo, oczywiście byłam bardzo brzydka, gruba i fuj.
Ale
widzę u siebie poprawę. Nie wchodzę na wagę już - to jest etap 2. Etap 1 to była ogromna potrzeba wejścia, codziennie a nawet parę razy dziennie; etap 2 to nie wchodzę na wagę, bo się boję, co zobaczę - etap 3 (przede mną) wchodzę i jest mi obojętne co zobaczę.
No więc wczoraj cały dzień grałam w...
Simsy 2 hehheheheheh, super było, naprawdę Dziecinada straszna, a ja bawiłam się w najlepsze - zrobiłam sobie rodzinkę: mnie, TŻta i dzieci łiiiiiii . Od 8 rano do 23! Wyobrażacie to sobie? Ostatnio taką frajdę z głupoty miałam chyba w gimnazjum Ale muszę jakoś odreagować stres i intelektualizm po egzaminach - a tak jak gram to nie myślę o niczym innym (jedzenie, brzuch i jest dobrze). Jadłam myślę, że w porządku, wtedy kiedy byłam głodna i to, co chciałam - na kolację zjadłam po raz pierwszy od daaaawna sałatkę - co prawda warzywną (pomidor, ogórek, kukurydza, ale z sosem w którym była oliwa z oliwek), więc NIE BIAŁKO i dlatego, że miałam ochotę, a nie dlatego, że mało kcal.
Dzisiaj oczywiście po tym maratonie mam całe czerwone oczy, więc tylko daję znak życia i pewnie nie będę pisać zbyt dużo.
Zaraz siadam i zaczynam opracowywać pytania ze statystyki - w środę ostatni egzamin - ustny...
Do mojego podłego nastroju dołączył jeszcze w związku z tym stres zw. z egzaminem i szukaniem mieszkania (nie możemy nic z TŻtem znaleźć i ja oczywiście umieram z nerwów - zawsze się denerwuję wszystkimi drobnymi niepowodzeniami.)

Ale Madlen mi poprawiła nastrój - dziękuję!
I jeszcze wczoraj miałam fazę (jako, że byłam taka okropnie brzydka) marudzenia na moje włosy (paskudne, fuj fuj), więc poszliśmy z TŻtem do sklepu i kupiliśmy mi farbę (a właściwie koloryzację, do 24 myć) RUDĄ i...
TŻ farbował mi włosy . wyrwał mi chyba z pół głowy, ale wyszło mu równo i jestem rudzielcem i chyba nie jest źle, bo TŻ zawsze marudził jak miałam inne niż blond, a teraz nazywa mnie 'rudzielcem' i chyba mu się podoba Aczkolwiek kolor nie jest intelnsywny - tylko takie rude refleksy ma... No chociaż widać zmianę.
Dobra, oczy mnie już pieką, spadam do statystyki.
Trzymajcie się ciepło chudziaczki!
O ty rudzielcu!!!A ja se zamierzam farbnąć pasemka brązowe na 9 myć
Cytat:
Napisane przez Superchic(k) Pokaż wiadomość
Cieszę się, że mnie rozumiesz . Dziękuję .

Super, że zmieniłaś decyzję i poszłaś po rozum do głowy . Dla mnie właściwie jedynym argumentem, przemawiającym za szkodliwością redukcji jest właśnie utrata biustu. No bo co tu dużo mówić, kiedyś przez to całe odchudzanie byłam płaska jak deska, a teraz po prostu nabrałam kształtów. Generalnie w piersiach przybyły mi 3 cm . I nie oddam ich teraz. Za bardzo je polubiłam .

Funky.
Wczoraj wieczorem czytałam Twojego posta i myślałam sobie "Boże, co Ona za bzdury opowiada, redukcja 1800 kcal?!". Ale teraz przeczytałam to wszystko raz jeszcze i jeszcze dwa razy i wiem, że tak naprawdę masz sporo racji. Chyba jednak posłucham Twoich rad. Nie wiem, czy chcę na pewno schudnąć, może chodzi mi tylko o unormowanie i uregulowanie jedzenia. W każdym bądź razie bardzo Ci dziękuję .

Dzięki Izulka, bardzo mnie Twoje słowa zmobilizowały . Masz rację, jeśli teraz znowu zaczęłabym redukcję, cofnęłabym się w tył i te wszystkie miesiące, które poświęcałam na wyjście z tego, kiedy to uczyłam się żyć i jeść na nowo, poszłyby chyba w chol... Przecież i tak w końcu musiałabym zacząć jeść normalnie, więc właściwie po co mi ta redukcja. Chwilowy efekt.

Retoryczne pytanie, ale zmusiło mnie do refleksji. Z jednej strony wiem, że kompulsy niszczą moje życie i mnie samą, ale z drugiej... waga też mnie niszczy. Przez to czasami tak długo myślę, co jest dla mnie najlepsze i nie mogę się zdecydować.

Zosia. Wydawałoby się, że znajdujemy się w sytuacji bez wyjścia. Ale tak nie jest. Musimy po prostu za wszelką cenę powstrzymać te napady. Sama wiem, że to jest bardzo trudne, ale... nie niemożliwe. Redukcja chyba nie jest zbyt dobrym wyjściem, a przynajmniej nie teraz, nie w tym momencie.

Dzięki Waszym odpowiedziom, Dziewczyny, podjęłam decyzję . Nie przechodzę na R. Będę jadła, ile będę potrzebowała, bez zbędnego podjadania i upychania kalorii. Chcę unormować moje jedzenie, chociaż jeszcze nie wiem za bardzo jak to zrobię. Mam cichą nadzieję, że schudnę przy tym chociaż 1 kg, ale jeśli nie to też się nie załamię, bo.... waga dziś rano wskazała 54,9 po dwóch posiłkach. Prawda jest taka, że zawsze ważyłam się po napadach, dlatego te wahania były tak duże. A w rzeczywistości ważę prawie 5 kg mniej (same widzicie, ile wtedy musiałam pochłonąć...)! Teraz jestem już po śniadaniu (4 wafle ryżowe z samymi warzywami, chociaż wiem, że przydałaby się do tego jakaś pasta, np. z soczewicy) i II śniadaniu (porcja sałatki greckiej ze wczoraj, z fetą light). Na obiad zjem coś lekkiego, planuję podgotowanego kalafiora, surówkę i kotlety z samej soczewicy, może z jajkiem na twardo . Kolacji jeszcze nie wymyśliłam, do tego mam w domu duuuużo truskawek, więc wypiję pewnie jeszcze koktajl (na wodzie). Mam jakieś dziwne przeczucie, że ten dzień będzie o wiele lepszy .
Pozdrawiam , s(k).
S(k) super, jesteś mądrą dziewczyną i podjęłaś słuszną decyzje. A to ważenie się po napadach było bez sensu ale dobrze że o tym wiesz. Tylko wiesz śniadanie redukcyjne dzisiaj było
atw. dzisiaj robie miodownik z twojego przepisu razem z MAMĄ (a nie sama)

Cytat:
dokładnie wielokrotnie rzeczy NORMALNE są tak odbierane przez nasze chore psychiki, że np. wkręcamy się w napady itp.

wiedziałam, że ważysz się po napadach to najgorsze, co możesz robić super decyzja, Słoneczko ale dziś raczej utrzymaniowo nie zaczęłaś dnia tylko redukcyjnie ale wiem, że jesteś mądra i rozsądna i sobie poradzisz

a ja dziś verrry dobrze a Ty?
O Wiosenko super że dobrze

Cytat:
Wiosenko to fajnie, że u Ciebie dobrze A jest jakaś konkretna przyczyna tego nastroju, czy ot tak sobie?
Superchic(k) ciesze się z twojej decyzji i za to wielki , ale malutko dziś zjadłaś Nie jedz redukcyjnie tylko tyle na ile masz ochotę i przedewszystkim to na co masz ochotę. Bo wiadomo, że można się zapchać michą surówki i nie być głodnym, ale to nie to samo co zjedzenie kotleta, ryżu czy czegoś bardziej treściwego. Trzymam za ciebie kciuuuki

Serial? łoo.

Cytat:
Przepraszam, że nie poodpowiadam, ale jakoś nie wyrabiam...
Już ciągnę 8tydzień sesji...mam tego po dziurki w nosie - żeby na dwa egzaminy kuć suma sumarum 10tygodni a w sumie to żadne wielkie kucie, bo ledwo nadążam żeby to co zaplanowane przez dzień przeczytać tyle materiału a gdzie tam zapamiętywanie....
Bez kompuslu było 8dni, wczorej porażka, jadłam i jadłam - nie był to typowy napad, ale uzbierałam znowu 5000kcal, bo pizza była i pudło lodów i czekolada i jakieś kanapki z mielonką..., jakoś tak przez cały dzień nabiłam. W końcu kupiłam nowe baterie do wagi, choć waga to zło, ale ewidentnie nie dopinam spodni i koszulki mi są ciasne, więc chciałam zobaczyć fakty i...4,5kilo więcej. Załamka nr.2, bo ze starymi pokazywała dobre 2-3kilo mniej, no cóż za durnotę trzeba płacić. Jupi...nie mam sił. Ciekawy czy kiedy kto doceni pieniężnie to, że darłam flaki z ciała na tych studiach...że ja kretynka innych nie wybrałam - tyle co mamy na jeden egzamin to inne wydziały kują na wszystkie razem wzięte...ale chyba niewarto się użalać, bo zmian i tak nigdy nie będzie, trza się skolegować z wizją, że życie będzie niczego warte...
Ehh, zmykam poobiadować, bo się matka drze...mimo że wrzątek na talerzu...
Enex ten kierunek jest strasznie trudny i naprawde gratuluje ci wytrzymałości.

Cytat:
Napisane przez brak-nicka Pokaż wiadomość
Masz rację. Mam wszystko zaplanowane. Cały czas liczę kalorie i ważę dosłownie wszystko – nawet głupi plaster wędliny czy łyżeczkę kakao. Najgorzej jest, gdy mama przygotowuje obiad i nie wiem ile to ma kcal. Wtedy wydaje mi się, że ma on ich niesamowicie dużo. Oczywiście w związku z tym zaczynam lekko ucinać z pozostałych posiłków np. miałam zaplanowane na kolację serek homogenizowany i 2 kromki chleba razowego, ale odpuszczam sobie tą 1 kromkę albo zastępuję wszystko pieczywem chrupkim, żeby tylko odjąć kcal.
Nigdy nie byłam u żadnego specjalnego lekarza, który stwierdziłby jednoznacznie, że mam ED. Co prawda byłam ostatnio u endokrynologa (mam niedoczynność tarczycy). W czasie wizyty padło pytanie na temat miesiączki (której nie mam o 9 miesięcy). Byłam w tej sprawie u kilku lekarzy, każdy odsyłał mnie gdzie indziej z różnych powodów m.in. nie mam 18 lat, tarczyca ważniejsza itp.). W końcu jeden lekarz zdecydował, że się mną zajmie. Powiedział tylko, żebym przytyła trochę, chociażby jeden kg. Byłam wtedy jeszcze na R. Pewnie dalej byłabym, gdyby nie moi rodzice...
Dodam jeszcze, że na początku mojego odchudzania jadłam ok. 1000 kcal, ale po jakimś czasie zmniejszyłam je do 700 (nawet poniżej). Niedługo po tym zaczęły się u mnie napady. Myślałam, że to jakieś błędne koło, że muszę po prostu zwiększyć kcal i one ustaną. Trafiłam na wizaż, dowiedziałam się wielu rzeczy o zdrowym odżywianiu. Postanowiłam zwiększyć kcal (dodawałam 50 kcal na tydzień i zwiększyłam ilość ruchu, żeby nie przytyć). Stanęłam na 1300 kcal i redukowałam się dalej stosując zasady propagowane na wizażu . W tym czasie napady występowały rzadziej. Niestety jak pisałam wcześniej musiałam przejść na U, chociaż wcale tego nie chciałam. Napady zwiększyły swoją częstotliwość...
Przytyłam trochę dzięki nim ;| Gdy byłam ostatnio u lekarza zadał mi 2 pytania: czy chciałam przytyć i czy czuję się grubo. Odpowiedziałam, a on stwierdził, że mogę mieć początki ED i tyle. Dał mi skierowanie do innego lekarza, który zajmuje się tarczycą i zaburzeniami miesiączkowania.
Pisałam wcześniej, że ostatnio napad miałam 3 dni temu. Miałam znów głupie myśli, żeby zacząć R, żeby znów jeść te 700 kcal. Ale nie zrobię tego, nie mam już siły tego powtarzać...

Przepraszam, że napisałam wszystko bez ładu i składu.
Brak nicka nie powtarzaj tych 700kcal to jest bardzo złe. A nie wiem może powinnaś iść do psychologa.

Cytat:
To samo ostatnio powiedziałam mi moja psycholog, że wszystko mam nadal pod kontrolą, co z tego że jem kiedy chcę skoro są to tylko te rzeczy do których się przełamałam , a nie potrafię zjeść tego co ugotuje moja mama, ona nawet jest w stanie nie dawać tego tłuszczu czy innych dodatków, abym tylko zjadła a ja nie potrafię, może kiedyś do tego dojdę ,a może już nigdy. Thx Hypnotic
Mam to samo, mimo że jestem na P to nie umiem.

A mam takie pytanie, troche dziwne. Czy ja wyglądałam ładnie jak byłam 'grubsza' (chociażby zdjęcie na n-k)? Bo tak się przyglądałam tamtym zdjęciom i sama nie wiem.
Niebo mnie nie chce,
a piekło obawia się,
że nim zawładnę.
Liz Taylor
Życie jest do kitu i tyle.
Krytia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-14, 19:06   #3135
EwelkaaS
Wtajemniczenie

Krytia, a mogłabyś podać link do swojego profilu na n-k? Może być na PW.

" taka ludzka natura, że możemy mieć dobry przykład,
a i tak potrafimy tylko źle wybrać. "

EwelkaaS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-14, 19:24   #3136
plameczka
Wtajemniczenie

Cytat:
Plameczko szczerze to nic specjalnego. Przyjechali niby jacyś aktorzy i mnóstwo filmowców, operatorów kamery etc. Szczerze to nawet za dużo nie zobaczyłam, bo siedziałam w sypialni rodziców i pilnowałam kotów, żeby nie uciekły :P Zmienili trochę wystrój w moim domu, a później wszystko posprzątali i sobie poszli. A ty na pewno nie przytyłaś Moim zdaniem wcale nie jesz dużo. Czasem zdarzy Ci się zjeść tabliczkę czekolady, czy ptasie mleczko, ale to normalne, a na codzień jesz raczej normalnie, a na pewno nie jakoś nie wiadomo ile! Głowa do góry Na pewno masz śliczną figurę
O jaa, to niesamowite, nawet nie wiedzialam, ze niektore sceny kreci sie w prywatnych domach Ja tam bym do nich wparowala na 5 minut pogadac i zdobyc autografy Ciekawe jacy sa to ludzie... I dziekuje, za miłe slowa, nawet nie wiesz jak bardzo sa dla mnie wazne

Cytat:
Napisane przez Krytia Pokaż wiadomość
A mam takie pytanie, troche dziwne. Czy ja wyglądałam ładnie jak byłam 'grubsza' (chociażby zdjęcie na n-k)? Bo tak się przyglądałam tamtym zdjęciom i sama nie wiem.
Wyslij link na priv

plameczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-14, 19:29   #3137
iza_wiosenna
Zakorzenienie

GG do iza_wiosenna

Cytat:
Szczerze mówiąc, zastanawiałam się kiedyś czy masz ED. Twoje utrzymanie jest ładne, ale widać, że nie ma tego luzu i szczerze mówiąc jest tego trochę mało. Teraz już rozumiem dlaczego
Boże, coraz więcej osób ma ED. Niedługo chyba nie będzie już nikogo kto by w pełni siebie akceptował i nie miał problemów :/
wydaje mi się też, że inne - te które nie mają ed wkręcają się np. w napady, choć wcale ich nie mają. a inne zdołowane tym, że jedzą za dużo, w to ed, no cóż, wpadają. Wizaż jednym szkodzi, drugim pomaga, taka jest prawda.

Cytat:
Toffiee a co u Ciebie? Tak mało o sobie piszesz. Jakoś sobie radzisz? Jesteś na P? (mam nadzieję, że tak, bo ty jesteś baaaardzo chuda, twoja obecna waga to dla Ciebie zagrożenie!)
właśnie

Cytat:
To super Wiosenko ,że u Ciebie dobrze
A ja po staremu, choć jest coś co mnie martwi, powiedzcie mi dziewczyny czy to normalne że panicznie boje sie zjeść choć kawałek czegoś co jest słodkie, od tygodnia nie mogę przestać o tym myśleć a wszystko dlatego że jutro rocznica ślubu rodziców i zamówiłyśmy wielkiego czekoladowego torta a ja nie potrafię nawet wyobrazić sobie że go jem nie chcę im robić przykrości, ich rocznica, ich święto a ja co choć wiem że jak się zmuszę to wszystko poleci.... co ja mam robić??

Ale ja już dostałam okres A tyłabym pewnie i na 1500 i na 2500, niestety organizm dąży do odpowiedniej wagi, a według BMI brakuje mi jeszcze 1,5 kg do min wagi przy moim wzroście, ehhh ..
wiesz co? moim skromnym zdaniem to bardzo nienormalne z tymi słodyczami zwłaszcza, że pisałaś, że przed ed je uwielbiałaś. spróbuj się jakoś przełamać, choćby do kawki po śniadanku zjedz wafelka nie przytyjesz od tego, wierz mi - ja też się bałam, ale jem już i jest git

Hypnotic - co do filmu - WOW! to musiało być niesamowite masz jakieś autografy ^^?

Krycia - wg mnie jak byłaś grubsza (choć i tak b. szczupła), wyglądałaś super! dużo lepiej i weselej, wiesz?

sometimes i feel like screaming
iza_wiosenna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-14, 19:32   #3138
funky87
Zakorzenienie

Cytat:
Nie możesz zakładać, że się nigdy nie przełamiesz. Musisz myśleć pozytywnie. Czemu by nie spróbować jeszcze dziś? Poproś mamę, żeby zrobiła Ci kanapki na kolację. Przecież to nic takiego. Powiesz jej, żeby były z razowego pieczywa, a przecież do kanapki mama ci nie może nałożyć niczego strasznego A wiesz jak się ucieszy? To byłby wielki krok w przód. Pomyśl o tym. Oczywiście nic na siłę, jeśli to ma spowodować, że jutro nie zjesz czegoś tam to lepiej tego nie rób, ale chociaż spróbuj...
Hypnotic , Mama nigdy nie robiła mi kanapek, zresztą ja nie lubię jak ktoś mi robi jedzenie, nie lubię jej kuchni jest tłusta, pełno masła, smalcu i wszystkiego co najgorsze, zawsze mi to przeszkadzało a teraz nawet gdyby tego nie dodała to i tak nie potrafię zjeść, wolę coś innego "zdrowszego" i nie koniecznie smaczniejszego, ważne żebym zrobiła sama i wiedziała ile ma kcal
A z tym tortem to wiem że jak go zjem to już potem nic

Cytat:
Wyglądałaś ślicznie, jak zdrowa , wesoła i szczęśliwa dziewczyna

edit: Wiosenko , wiem że od jednego wafelka czy kawałka tortu nie utyję, ale wiem tez że potem nic nie zjem
Stary 2008-06-14, 20:04   #3139
Hypnotic Eyes
Wtajemniczenie

Funky ja mam trochę inną sytuację, bo moja mama gotuje/gotowała stosunkowo zdrowo, często różne rzeczy na parze itp. A co do tego, że później nic nie zjesz, to tylko to sobie wmówiłaś. Doszłam do wniosku, że ty jednak nie masz kontroli, bo to co robisz to tylko pozorna kontrola. Jak możesz mówić, że kontrolujesz to co robisz, jeśli nie jesteś w stanie zapanować nad tym, aby po zjedzeniu ciasta, zjeść resztę rzeczy normalnie? Przykro mi, ale to prawda. Musisz zmienić nastawienie, bo ty z góry zakładasz, że nic nie zjesz, a skąd to możesz wiedzieć? To zależy od Ciebie. Słonko, jesteś taka mądra, zrób to dla siebie i swojej rodziny. Proszę
Wiosenko szczerze to nie brałam :P Zresztą już kręcili u mnie pare razy (np. kryminalnych), a to dlatego, że moja babcia pracuje przy scenografii i po prostu zna to środowisko i jak czegoś potrzebują no to ona podsuwa pomysły co, gdzie i jak...

Photoblog
Stary 2008-06-14, 20:08   #3140
funky87
Zakorzenienie

Cytat:
Funky ja mam trochę inną sytuację, bo moja mama gotuje/gotowała stosunkowo zdrowo, często różne rzeczy na parze itp. A co do tego, że później nic nie zjesz, to tylko to sobie wmówiłaś. Doszłam do wniosku, że ty jednak nie masz kontroli, bo to co robisz to tylko pozorna kontrola. Jak możesz mówić, że kontrolujesz to co robisz, jeśli nie jesteś w stanie zapanować nad tym, aby po zjedzeniu ciasta, zjeść resztę rzeczy normalnie? Przykro mi, ale to prawda. Musisz zmienić nastawienie, bo ty z góry zakładasz, że nic nie zjesz, a skąd to możesz wiedzieć? To zależy od Ciebie. Słonko, jesteś taka mądra, zrób to dla siebie i swojej rodziny. Proszę
Wiosenko szczerze to nie brałam :P Zresztą już kręcili u mnie pare razy (np. kryminalnych), a to dlatego, że moja babcia pracuje przy scenografii i po prostu zna to środowisko i jak czegoś potrzebują no to ona podsuwa pomysły co, gdzie i jak...
Hypnotic ,właśnie ta kontrola na tym polega że jak zjem coś innego to czuję że ją tracę, nic nie poradzę że całe moje życie podporządkowane jest zasadzie wszystko albo nic.
Stary 2008-06-14, 20:13   #3141
iza_wiosenna
Zakorzenienie

GG do iza_wiosenna

wow, Hypnotic, nieźle u mojej koleżanki kręcili w11

Stary 2008-06-14, 20:17   #3142
enex
Zakorzenienie

Cytat:
Hypnotic ,właśnie ta kontrola na tym polega że jak zjem coś innego to czuję że ją tracę, nic nie poradzę że całe moje życie podporządkowane jest zasadzie wszystko albo nic.
W takim razie czas zebrać odwagę i przełamać się. Funky nawet jeśli będziesz miała w porządku wagę to dopóki nie przestaniesz tak planować i ograniczać to ED nadal będzie tobą rządziło. Może zamiast skazywać wszystko na przegraną spróbuj i zjedz kawałek tego ciasta i pomimo tego jeszcze później jaką kolację? Choć dziś, choć ten jeden raz się w końcu przełam...Zamiast cały czas mówić, że napewno się nie uda, że napewno nie dasz rady po prostu stań ptrzed zadaniem i wykonaj go? Rozumiem, że trudno, ale dopóki się na gadaniu będzie kończyło to trudno zmienić od takiego tylko gadania stan rzeczy
enex jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-14, 20:20   #3143
funky87
Zakorzenienie

Cytat:
W takim razie czas zebrać odwagę i przełamać się. Funky nawet jeśli będziesz miała w porządku wagę to dopóki nie przestaniesz tak planować i ograniczać to ED nadal będzie tobą rządziło. Może zamiast skazywać wszystko na przegraną spróbuj i zjedz kawałek tego ciasta i pomimo tego jeszcze później jaką kolację? Choć dziś, choć ten jeden raz się w końcu przełam...Zamiast cały czas mówić, że napewno się nie uda, że napewno nie dasz rady po prostu stań ptrzed zadaniem i wykonaj go? Rozumiem, że trudno, ale dopóki się na gadaniu będzie kończyło to trudno zmienić od takiego tylko gadania stan rzeczy
Enex, Hypnotic, Izka dzięki za mobilizacje, dało mi to do myślenia, jutro postaram się bardzo, ale co z tego wyjdzie to się okaże
Stary 2008-06-14, 20:31   #3144
Hypnotic Eyes
Wtajemniczenie

Cytat:
Enex, Hypnotic, Izka dzięki za mobilizacje, dało mi to do myślenia, jutro postaram się bardzo, ale co z tego wyjdzie to się okaże
Tak trzymaj !

Photoblog
Stary 2008-06-14, 20:46   #3145
Krytia
Zadomowienie

GG do Krytia

Cytat:
wydaje mi się też, że inne - te które nie mają ed wkręcają się np. w napady, choć wcale ich nie mają. a inne zdołowane tym, że jedzą za dużo, w to ed, no cóż, wpadają. Wizaż jednym szkodzi, drugim pomaga, taka jest prawda.

właśnie

wiesz co? moim skromnym zdaniem to bardzo nienormalne z tymi słodyczami zwłaszcza, że pisałaś, że przed ed je uwielbiałaś. spróbuj się jakoś przełamać, choćby do kawki po śniadanku zjedz wafelka nie przytyjesz od tego, wierz mi - ja też się bałam, ale jem już i jest git
Ja też już jem słodycze i myślałam że jak dzisiaj zjem kawałek sernika to już nic nie zjem bo to tyle kalorii ale później stwierdziłam że to głupota i...
Hypnotic - co do filmu - WOW! to musiało być niesamowite masz jakieś autografy ^^?

Krycia - wg mnie jak byłaś grubsza (choć i tak b. szczupła), wyglądałaś super! dużo lepiej i weselej, wiesz?
Chyba masz racje, teraz jak patrze w lustro to moja twarz i nogi wydają mi się grube ale jak patrze na zdjęcia to myślenie odwraca się o 180 stopni.

Cytat:
Hypnotic , Mama nigdy nie robiła mi kanapek, zresztą ja nie lubię jak ktoś mi robi jedzenie, nie lubię jej kuchni jest tłusta, pełno masła, smalcu i wszystkiego co najgorsze, zawsze mi to przeszkadzało a teraz nawet gdyby tego nie dodała to i tak nie potrafię zjeść, wolę coś innego "zdrowszego" i nie koniecznie smaczniejszego, ważne żebym zrobiła sama i wiedziała ile ma kcal
A z tym tortem to wiem że jak go zjem to już potem nic

Wyglądałaś ślicznie, jak zdrowa , wesoła i szczęśliwa dziewczyna

edit: Wiosenko , wiem że od jednego wafelka czy kawałka tortu nie utyję, ale wiem tez że potem nic nie zjem
Mam dokładnie to samo, boje się że mama posmaruje chleb masłem czy czymś. Nie zważy tego i nie będę wiedziała ile to ma kalorii
Ale wiecie co chce sobie zrobić taki dzień że będę ważyć ale nie liczyć kalorii aż do wieczora. Chce zrobić taką próbe ile bym jadła bez ograniczania się. To dobry pomysł?

Edit: Funky spróbuj a ja wierze że ci się uda
Niebo mnie nie chce,
a piekło obawia się,
że nim zawładnę.
Liz Taylor
Stary 2008-06-14, 20:49   #3146
Hypnotic Eyes
Wtajemniczenie

Krytia dla mnie w ogóle powinnaś przestać ważyć jedzenie. Ja nie mam wagi i żyję. Nie wiem ile dokładnie gram makaronu jem, ale tak jest chyba lepiej. Myślałam ostatnio, żeby kupić wagę, ale chyba się wstrzymam. To tylko zbędny wydatek.

Photoblog
Stary 2008-06-14, 20:58   #3147
Siris88
Rozeznanie

Cytat:

Mam dokładnie to samo, boje się że mama posmaruje chleb masłem czy czymś. Nie zważy tego i nie będę wiedziała ile to ma kalorii
Ale wiecie co chce sobie zrobić taki dzień że będę ważyć ale nie liczyć kalorii aż do wieczora. Chce zrobić taką próbe ile bym jadła bez ograniczania się. To dobry pomysł?
Poślij Krytuś swoje namiary na NK na priv Zobaczę chętnie zdjęcia. W brązowych pasemkach będzie Ci na pewno super ! Masz bardzo ładną buzię

Z tym ważeniem... hmm... wszystko niby fajnie (ja nie ważę), ale czy nie będziesz za bardzo ucinała kcal, nie wiedząc ile jesz?

Siris88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-14, 21:35   #3148
Krytia
Zadomowienie

GG do Krytia

Cytat:
Krytia dla mnie w ogóle powinnaś przestać ważyć jedzenie. Ja nie mam wagi i żyję. Nie wiem ile dokładnie gram makaronu jem, ale tak jest chyba lepiej. Myślałam ostatnio, żeby kupić wagę, ale chyba się wstrzymam. To tylko zbędny wydatek.
Cytat:
Napisane przez Siris88 Pokaż wiadomość
Poślij Krytuś swoje namiary na NK na priv Zobaczę chętnie zdjęcia. W brązowych pasemkach będzie Ci na pewno super ! Masz bardzo ładną buzię

Z tym ważeniem... hmm... wszystko niby fajnie (ja nie ważę), ale czy nie będziesz za bardzo ucinała kcal, nie wiedząc ile jesz?
Nie wiem, ale chciałabym spróbować żeby zobaczyć ile będę jadła a otem zupełnie przestać ważyć ale do tego żeby przestać musiałabym zobaczyć ile zjem tak na luzie nie licząc.A wage dostałam za darmo
Niebo mnie nie chce,
a piekło obawia się,
że nim zawładnę.
Liz Taylor
Stary 2008-06-14, 21:35   #3149
iza_wiosenna
Zakorzenienie

GG do iza_wiosenna

Cytat:

Cytat:
...choć z drugiej strony wtedy Krytia mogłaby jeść mniej tego np. makaronu

Stary 2008-06-14, 21:55   #3150
Hypnotic Eyes
Wtajemniczenie

Cytat:

...choć z drugiej strony wtedy Krytia mogłaby jeść mniej tego np. makaronu
A jak Ci minął dzień Wiosenko?

Photoblog
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum W krzywym zwierciadle odchudzania

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości