Forma podrywu? - Strona 7 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-11-13, 08:09   #181
cornet
BAN stały

Dot.: Forma podrywu?

To fakt, jego zachowanie jest bardzo niespojne, zauważyłam to już wcześniej, a najbardziej ta propozycja o byciu znajomymi, a pozniej pretensje, malo tego nastepnego dnia stwierdzil, ze ja podchodze do calej znajomosci na luzie. Mnie zastanawia tylko jedno, dlaczego on zachowuje sie tak tylko przez smsy, a na zywo jest fajnie
cornet jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-13, 10:06   #182
stewardesa
BAN stały

Zawsze Cię będzie coś zastanawiać, zawsze będziesz szukać dowodu na to, że nie jest w 100% schematycznie, więc jest jakaś szansa, że go zmienisz albo że on tylko na początku tak ma, potem będzie normalnie. Pójdziesz na każde jego zawołanie wmawiając sobie, że się nie zaangażujesz.
stewardesa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-13, 10:22   #183
ad661336dba67467d5566b7c0c939a9c82ec46ac_5f7e48729cea2
Konto usunięte

To zastanawiaj się dalej.
ad661336dba67467d5566b7c0c939a9c82ec46ac_5f7e48729cea2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-13, 12:02   #184
sszyszka_
Raczkowanie

Zgadzam się ze stewardesa. Przecież właśnie o to chodzi, żebyś się ciągle nad czymś (nad nim) zastanawiała.

Gdyby przez smsy był taki jak na spotkaniu to pewnie nawet nie powstałby ten wątek, bo nie miałabyś takich rozkmin. Gdyby na spotkaniu był taki jak przez smsy to pewnie uznałabyś, że to jakiś oszołom i zakończyła znajomość. I gdzie wtedy cała zabawa Twoją niepewnością i emocjami? Przecież gdybyś miała jasny jego obraz i spójność, to nad czym byś miała się zastanawiać? Pogubionym człowiekiem łatwiej sterować i robić mu wodę z mózgu. I fajniejsza zabawa przy tym jak wie, że się miotasz. Poza tym on chyba niespecjalnie się rwie do spotkania, to o czym w ogóle mowa? Łatwiej i wygodniej siedzieć w chacie i pisać brednie niż ruszyć dupę i te same brednie rzucać w 4 oczy. No i wtedy musiałby się trzymać jednej wizji siebie, a co z tego by miał?
sszyszka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-13, 12:25   #185
ParasolkaMaryPoppins
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez sszyszka_ Pokaż wiadomość
Zgadzam się ze stewardesa. Przecież właśnie o to chodzi, żebyś się ciągle nad czymś (nad nim) zastanawiała.

Gdyby przez smsy był taki jak na spotkaniu to pewnie nawet nie powstałby ten wątek, bo nie miałabyś takich rozkmin. Gdyby na spotkaniu był taki jak przez smsy to pewnie uznałabyś, że to jakiś oszołom i zakończyła znajomość. I gdzie wtedy cała zabawa Twoją niepewnością i emocjami? Przecież gdybyś miała jasny jego obraz i spójność, to nad czym byś miała się zastanawiać? Pogubionym człowiekiem łatwiej sterować i robić mu wodę z mózgu. I fajniejsza zabawa przy tym jak wie, że się miotasz. Poza tym on chyba niespecjalnie się rwie do spotkania, to o czym w ogóle mowa? Łatwiej i wygodniej siedzieć w chacie i pisać brednie niż ruszyć dupę i te same brednie rzucać w 4 oczy. No i wtedy musiałby się trzymać jednej wizji siebie, a co z tego by miał?
Ciii..... przecież sama przyznała, że rajcuje ją ta emocjonalna sinusoida
ParasolkaMaryPoppins jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-13, 12:33   #186
sszyszka_
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ParasolkaMaryPoppins Pokaż wiadomość
Ciii..... przecież sama przyznała, że rajcuje ją ta emocjonalna sinusoida
Fakt
Niepotrzebnie psuję im zabawę
Stary 2017-11-13, 20:24   #187
cornet
BAN stały

Cytat:
Napisane przez sszyszka_ Pokaż wiadomość
Fakt
Niepotrzebnie psuję im zabawę
Twoje slowa duzo mi uswiadomily, szczegolnie te odnosnie niescislosci w jego zachowaniu, teraz widze to wyraznie. Jednego dnia pisze, ze jest na nie, a nastepnego odzywa sie jak gdyby nigdy nic. Postanowilam sie z tego wymiksowac i przestac odpisywac na wiadomosci. Boje sie, ze sie zaangazuje bardziej, a on sie mna znudzi. Moglabys opowiedziec w skrocie jak przebiegala i zakonczyla sie Twoja znajomosc/zwiazek?

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

---------- Dopisano o 20:24 ---------- Poprzedni post napisano o 20:11 ----------

Ogolnie mialam wrazenie, ze te propozycje spotkan to mialy za zadanie byc jakas nagroda dlatego bylo ich tak malo, zebym sie nie przyzwyczaila

Stary 2017-11-13, 21:40   #188
sszyszka_
Raczkowanie

[QUOTE=cornet;78782071]Twoje slowa duzo mi uswiadomily, szczegolnie te odnosnie niescislosci w jego zachowaniu, teraz widze to wyraznie. Jednego dnia pisze, ze jest na nie, a nastepnego odzywa sie jak gdyby nigdy nic. Postanowilam sie z tego wymiksowac i przestac odpisywac na wiadomosci. Boje sie, ze sie zaangazuje bardziej, a on sie mna znudzi. Moglabys opowiedziec w skrocie jak przebiegala i zakonczyla sie Twoja znajomosc/zwiazek?

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[COLOR="Silver"]

Wiem, że jesteś już wkręcona i naprawdę nawet to rozumiem. Ale nie trać kontaktu z rzeczywistością, dystans dziewczyno! - to tylko jakiś facet, nie żaden bóg czy autorytet. Jak Ci emocje opadną trochę to możliwe, że takich nieścisłości i bzdur zobaczysz więcej. Intuicja gdzieś coś Ci podpowiada, że coś nie do końca tu gra. Słuchaj jej trochę, zamiast słów właściwie obcego typa.

Powiem Ci w skrócie - znajomość przebiegała tak, że przez większość czasu mój stan umysłu i emocji to było dosłownie coś takiego:
A zakończyła się tak, że teraz piszę Ci żebyś była ostrożna i nie leciała jak ćma do światła. Po prostu.
Stary 2017-11-13, 21:51   #189
cornet
BAN stały

Ale zakonczylas to Ty czy on? Mnie te emocje bardziej wciagnely niz on. Sam po tym 2 spotkaniu to stwierdzil, ze nie zobaczyl jakiegos zainteresowania z mojej strony. On oczekiwal ode mnie odwrocenia rol

Stary 2017-11-15, 09:51   #190
monia_1980_06
BAN stały

Po przeczytaniu tego wątku doszłam do wniosku, że miałam kontakt z facetem, który mną manipulował, ale mnie męczyły te teksty i zerwałam kontakt. Ciekawi mnie tylko czy tacy ludzie robią to dla zabawy czy może chcą tak sobie urobić przyszłą partnerkę, żeby robiła wszystko co chcą oraz czy jest możliwe że taki facet się zmieni?
monia_1980_06 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-16, 13:18   #191
cornet
BAN stały

Ostatnio mi napisał, że szuka kobiety, która nie będzie miała wobec niego żadnych oczekiwań i na koniec dodał, że już sie nie będzie odzywał i na koniec napisał żegnaj. Mimo to następnego dnia się odezwał. On strasznie szybko zmienia zdanie, do tej pory pisał mi, z pretensjami, że się nie angażuje, oczekiwał zapewnień, że go nie zostawię, strasznie szybko zmienia zdanie
Stary 2017-11-16, 13:20   #192
201803290936
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez cornet Pokaż wiadomość
Ostatnio mi napisał, że szuka kobiety, która nie będzie miała wobec niego żadnych oczekiwań i na koniec dodał, że już sie nie będzie odzywał i na koniec napisał żegnaj. Mimo to następnego dnia się odezwał. On strasznie szybko zmienia zdanie, do tej pory pisał mi, z pretensjami, że się nie angażuje, oczekiwał zapewnień, że go nie zostawię, strasznie szybko zmienia zdanie
A Ty swojego rozumu nie masz? Nadal? Niech sobie zmienia nawet co pół minuty - Ty nie umiesz powiedzieć "stop" i trolla zablokować??
201803290936 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-16, 13:24   #193
cornet
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Doris1981 Pokaż wiadomość
A Ty swojego rozumu nie masz? Nadal? Niech sobie zmienia nawet co pół minuty - Ty nie umiesz powiedzieć "stop" i trolla zablokować??
Już mnie to nie rusza, chciałabym tylko poznać wasze opinie na takie zachowanie, żeby mieć lekcję na przyszłość
Stary 2017-11-16, 13:25   #194
TakaSamaInna
live your passion

Cytat:
Już mnie to nie rusza, chciałabym tylko poznać wasze opinie na takie zachowanie, żeby mieć lekcję na przyszłość
Już znasz opinie, a nic z tym nie robisz. Czekasz na "idź w to, będziecie szczęśliwi"? Nie doczekasz się raczej. Rada - uciąć i zablokować kontakt manipulanta.

angielski - C2
rosyjski - B2
hiszpański - ?
TakaSamaInna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-16, 13:29   #195
cornet
BAN stały

Cytat:
Napisane przez TakaSamaInna Pokaż wiadomość
Już znasz opinie, a nic z tym nie robisz. Czekasz na "idź w to, będziecie szczęśliwi"? Nie doczekasz się raczej. Rada - uciąć i zablokować kontakt manipulanta.
Sądzisz, że to dalsza manipulacja? Bo mi się nie wydaje, żeby takim tekstem można było manipulować, rozumiem, że pisanie o zdradzie, zranieniu to była manipulacja, ale nie ten
Stary 2017-11-16, 13:33   #196
201803290936
Konto usunięte

Cytat:
Ale Ty musisz mieć swój rozum i sama to potrafić ocenić negatywnie, bo przecież każdy dorosły, średnio ogarnięty człowiek wie, że jak ktoś gada takie bzdury i zmienia co chwilę zdanie, to trzeba się od takiej osoby trzymać z daleka, a nie związki planować. Jeżeli nie potrafisz, to cóż - ręce opadają.

---------- Dopisano o 13:33 ---------- Poprzedni post napisano o 13:31 ----------

Cytat:
Sądzisz, że to dalsza manipulacja? Bo mi się nie wydaje, żeby takim tekstem można było manipulować, rozumiem, że pisanie o zdradzie, zranieniu to była manipulacja, ale nie ten
Zadaj jeszcze milion pytań o faceta, który już rzekomo Cię nie rusza. I miej z nim jeszcze kontakt kolejne miesiące po to, aby mieć o co pytać. Trudno nie wierzyć w to, że nie jesteś trollem. Naprawdę trudno.
Stary 2017-11-16, 13:36   #197
cornet
BAN stały

Cytat:
Ale Ty musisz mieć swój rozum i sama to potrafić ocenić negatywnie, bo przecież każdy dorosły, średnio ogarnięty człowiek wie, że jak ktoś gada takie bzdury i zmienia co chwilę zdanie, to trzeba się od takiej osoby trzymać z daleka, a nie związki planować. Jeżeli nie potrafisz, to cóż - ręce opadają.

---------- Dopisano o 13:33 ---------- Poprzedni post napisano o 13:31 ----------

Zadaj jeszcze milion pytań o faceta, który już rzekomo Cię nie rusza. I miej z nim jeszcze kontakt kolejne miesiące po to, aby mieć o co pytać. Trudno nie wierzyć w to, że nie jesteś trollem. Naprawdę trudno.
Ja po prostu jestem bardzo łatwowierna, wierzyłam we wszystko co mi pisał, ale w jego zachowaniu jest masa niespójności, pewnie po to żeby mnie zmanipulować, ale tego ostatniego zachowania nie ogarniam
Stary 2017-11-16, 13:39   #198
201803290936
Konto usunięte

Cytat:
Ja po prostu jestem bardzo łatwowierna, wierzyłam we wszystko co mi pisał, ale w jego zachowaniu jest masa niespójności, pewnie po to żeby mnie zmanipulować, ale tego ostatniego zachowania nie ogarniam
To tym bardziej dawno powinien być przez Ciebie zablokowany, skoro jesteś podatna na manipulacje i o tym wiesz. Widać jednak Ci nie przeszkadza to, że byle kretyn chce Ci mieszać w głowie. Ty dokonujesz w życiu wyborów. Ale boisz się w powtarzanie po raz enty tych samych pytań i udawanie (?) że nie rozumiesz odpowiedzi. Udajesz "głupią" na własne życzenie.
Stary 2017-11-16, 13:47   #199
cornet
BAN stały

Cytat:
To tym bardziej dawno powinien być przez Ciebie zablokowany, skoro jesteś podatna na manipulacje i o tym wiesz. Widać jednak Ci nie przeszkadza to, że byle kretyn chce Ci mieszać w głowie. Ty dokonujesz w życiu wyborów. Ale boisz się w powtarzanie po raz enty tych samych pytań i udawanie (?) że nie rozumiesz odpowiedzi. Udajesz "głupią" na własne życzenie.
Bo ja nie rozumiem celu. Jeśli chodziło oto, żebym się wciągnęła to było już wcześniej, od jakiegoś tygodnia każde jego zachowanie, każda wiadomość powodują, że mi przechodzi, bo jednak poszedł juz za daleko z tekstami, że jesli chodzi o nasza znajomość się wystopował, nie zaufa żadnej kobiecie i szuka kobiety, która nie będzie miała wobec niego żadnych oczekiwań
Stary 2017-11-16, 14:18   #200
201803290936
Konto usunięte

Cytat:
Bo ja nie rozumiem celu. Jeśli chodziło oto, żebym się wciągnęła to było już wcześniej, od jakiegoś tygodnia każde jego zachowanie, każda wiadomość powodują, że mi przechodzi, bo jednak poszedł juz za daleko z tekstami, że jesli chodzi o nasza znajomość się wystopował, nie zaufa żadnej kobiecie i szuka kobiety, która nie będzie miała wobec niego żadnych oczekiwań
Ale po co masz go rozumieć? NIE MUSISZ i NIE ZROZUMIESZ. Może nie być żadnego celu. Podtrzymujesz kontakt z nim z powodów, które bierzesz z sufitu w tym momencie.
Stary 2017-11-16, 14:29   #201
mslea1917
BAN stały

Cytat:
Ale po co masz go rozumieć? NIE MUSISZ i NIE ZROZUMIESZ. Może nie być żadnego celu. Podtrzymujesz kontakt z nim z powodów, które bierzesz z sufitu w tym momencie.
Wątpię, żeby komuś chciało się ciągle pisać, z tego co pisze autorka on pisze codziennie i chyba całkiem sporo wiadomości. Uznałam za właściwą interpretację sszyszki, że on chce ją urobić, serwuje różne teksty, żeby była skołowana, może nawet za jakiś czas napisze, że mu jej brakuje o zmienił zdanie, ze chce spróbować i tak w kolko będzie
mslea1917 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-16, 14:38   #202
201803290936
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez mslea1917 Pokaż wiadomość
Wątpię, żeby komuś chciało się ciągle pisać, z tego co pisze autorka on pisze codziennie i chyba całkiem sporo wiadomości. Uznałam za właściwą interpretację sszyszki, że on chce ją urobić, serwuje różne teksty, żeby była skołowana, może nawet za jakiś czas napisze, że mu jej brakuje o zmienił zdanie, ze chce spróbować i tak w kolko będzie
Oczywiście, że tak może być - dlatego użyłam słowa "może". MOŻLIWYCH wytłumaczeń jego zachowania jest kilka. I to, że pan sobie pisze... bo se pisze, bo mu się nudzi i celu nie ma w tym praktycznie żadnego jest równie prawdopodobne. Ale to nie zmienia faktu, że Autorka swój rozum musi mieć i oceniać sytuację na podstawie tego, co się do tej pory wydarzyło, a nie szukać jakichś motywów, celów tego faceta. Autorka zrobiła sobie z tego "szukam celu" powód, aby to ciągnąć.

Edytowane przez 201803290936
Czas edycji: 2017-11-16 o 14:39
Stary 2017-11-16, 15:27   #203
f60400d832b72deb5c42f716e834e5f0a0698277_6206f895c87a0
Konto usunięte

Autorko serio jeszcze z nim piszesz?

Prowadzisz ankiety na temat takich zachowań iz ciągniesz znajomość?
Zachowujesz sie tak jakbyś studiowała psychologię i prowadziła badania.

---------- Dopisano o 15:26 ---------- Poprzedni post napisano o 15:26 ----------

Za niedługo będzie miesiąc od założenia wątku. Ile Cie ominęło od tego momentu. A tu nadal rozkminy „co on myśli, ja go nie rozumiem a chce zrozumieć”

---------- Dopisano o 15:27 ---------- Poprzedni post napisano o 15:26 ----------

f60400d832b72deb5c42f716e834e5f0a0698277_6206f895c87a0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-16, 16:45   #204
cornet
BAN stały

Nie rozumiem jak mozna tak szybko zmienic zdanie i na spotkaniu mowic jakbysmy byli razem, o nastepnym spotkaniu, na odchodne powiedzial mi do zobaczenia. A nastepnego dnia stwierdzil, ze nic z tego jest wystopowany i boi sie porazki i zaangazowac

Stary 2017-11-16, 16:51   #205
kennedy
Zakorzenienie

Cytat:
Nie rozumiem jak mozna tak szybko zmienic zdanie i na spotkaniu mowic jakbysmy byli razem, o nastepnym spotkaniu, na odchodne powiedzial mi do zobaczenia. A nastepnego dnia stwierdzil, ze nic z tego jest wystopowany i boi sie porazki i zaangazowac

Huh? Przeciez juz dostalas odpowiedzi po co znowu piszesz to samo. Dokladnie to samo walkujesz od miesiaca.

Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”.
kennedy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-16, 16:53   #206
cornet
BAN stały

No nie, bo przedtem jeszcze pisal fajnie, teraz caly czas, ze nic nie wyjdzie

Stary 2017-11-16, 17:10   #207
kennedy
Zakorzenienie

Cytat:
No nie, bo przedtem jeszcze pisal fajnie, teraz caly czas, ze nic nie wyjdzie

? Przeciez juz dostalas odpowiedzi.

Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”.
kennedy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-16, 17:11   #208
cornet
BAN stały

Tzn?

Stary 2017-11-16, 17:15   #209
3d23842983a6357ec11121c0b2dc0194ed81d40b_604ff51fe6891
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez mslea1917 Pokaż wiadomość
A może po prostu ma narąbane w głowie, bezcelowym pisaniem zaspokaja sobie jakieś tam swoje chore potrzeby emocjonalne i rozbijanie gówna na atomy przez 50 stron do niczego nie prowadzi.
Serio autorko, gdzie się podział twój instynkt samozachowawczy. Bo jeśli nie piszesz o kolesiu doktoratu z psychologii, to możesz wyjaśnić, co tak właściwie chciałabyś odkryć analizując przyczynę napisania przez niego każdego słowa? Przecież już widzisz jaki on jest, wszyscy to widzą, od pierwszego postu w tym wątku. Nie dokopiesz się do skarbu, dam sobie za to głowę uciąć.
3d23842983a6357ec11121c0b2dc0194ed81d40b_604ff51fe6891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-16, 17:21   #210
mslea1917
BAN stały

Mi mimo wszystko najbardziej prawdopodobna wydaje sie opinia sszyszki. Co nie zmienia faktu, ze on ma cos z glowa

mslea1917 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości