Próbujemy,testujemy bo w 2017 w ciąży być chcemy -cz.9 - Strona 111 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-11-16, 15:46   #3301
invi_08
Zakorzenienie

Dot.: Próbujemy,testujemy bo w 2017 w ciąży być chcemy -cz.9

Cytat:
Napisane przez Minita Pokaż wiadomość
To umówiłaś się gdzieś? Czy w domu farbujesz we własnym zakresie?
Sama w domu, to juz braz na brąz wiec wtopy nie bedzie (chyba :p)
Siedze juz z farba, w zasadzie zaraz powinnam zmyc.
Cytat:
Napisane przez Feliska Pokaż wiadomość
Dołączam do klubu mąż zawsze mi powtarza, że większej ciapy w życiu nie spotkał

Poli Przeczytałam Twój opis porodu... i pomimo ostatecznego szczęścia tak podkreślałaś ten ból, że aż mi się zrobiło jasno przed oczami...
Ale...
i tak już za późno trzeba to wziąć na klatę

Też bym chciala urodzić sn... raczej mam dobre predyspozycje wyglądowe (duża, rosła dziewczyna ), wiec mam nadzieję, że się uda.

Najlepszy jest mój mąż - zawsze się zapierał, że on nigdy przenigdy nie chce uczestniczyć w porodzie - a teraz co usłyszy od kolegi, że to takie wyjątkowe wydarzenie, że byli tacy wzruszeni, że żony bardzo potrzebowały tego wsparcia... to się łamie trochę na razie jest na etapie "Zobaczymy", bardzo bym chciała, żeby mnie wtedy wspierał, ale do niczego go nie chcę zmuszać. Wolę, żeby sam pewnego dnia doszedł do wniosku, że nie wyobraża sobie, żeby w tej ważnej chwili mnie zostawić samą

Cocci Śliczna

Invi Kurs chustowania już też pewnie za Tobą ? to brakuje tylko Ewci

Powiedziałabym Wam, co zrobiłam dobrego, ale Wam nie powiem, bo obiecałam... :brzydal
(co ta ciąża ze mną robi )
Kurs mamy zamowiony po 3 kroli, Ewka juz nie bedzie taka maniunia i mysle, ze nie bede sie az tak bala jej motac
invi_08 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-16, 15:53   #3302
naamarelle
Zakorzenienie

Domi to pewnie corka bedzie jak na usg robi przyczajki

Cocci sto lat! Spełnienia marzenia, oby szybko!
Piekna bransoletka

Fiole trzymam kciuki za pozytywne wiesci z badan!

Avina udanej zabawy

Blanka kciuki za wizyte!!

Minita, swiruj razem z nami, kaza ma/miala rozne mysli, przemyslenia. Nakrecania na makasa (btw ja w cyklach "nieciazowych" mialam tyle objawów 'pewniaczkow' że byście padly, dolaczylam akurat w 10 cs to wam zaoszczedzilam). Badaj się, zmieniaj lekarza i trzymamy kciuki!

Polinezyjka dziekuje

Ja np co do obecnosci chlopa przy porodzie naczytalam się tyle... Ze nie powinien, ze niektorzy mają jakies "urazy" później, ze się naogladaja i potem serdushkowac nie chca itp itd.
A d.pa u nas wyszla z tego. Pozniej sam kolegom mowil i namawial zeby byli! Mimo ze momentami myślałam, ze go udusze, to jednak sama bym sobie momentami wody nie podala, pomagał mi schodzic/wychodzic na lozko i materace. Moglam chodzić pod cieply prysznic ile razy chcialam bo mnie zaprowadzal i pomagal przy kąpieli, sama bym nie dala rady a polozne mialy jeszcze 2 rodzace do obskoczenia, ktore były same i im pomagaly... Ze się corka urodzila to zobaczylam dopiero po jego reakcji bo ja tu pre a on ryczy i O co kaman?? A tu zerkam "w dol" i jakiś slonik mały na rekacy u poloznej
Stary 2017-11-16, 15:57   #3303
Minita
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Avina Pokaż wiadomość
Po to tu jesteśmy, żeby się wygadać i wesprzeć kiedy jest taka potrzeba

Dziewczyny idę się pakować i za jakąś godzinę wyjezdzamy do rodzicow, a w sobotę na wesele Mam nadzieję, ze nasze koty jakoś dadzą radę same Koleżanka ma do nich przyjść jutro i w sobotę, a w niedzielę wracamy.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
To udanego wesela

Cytat:
Napisane przez mala_mm Pokaż wiadomość
Minita trzeba zmienić gin. Życzę Ci tego by ta zmiana przyniosła szybkie efekty w postaci dwóch kreseczek 😘
NO wygrana majtów do czegoś zobowiązuje
Minita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-16, 16:04   #3304
xXBlankaXx
Zakorzenienie

Dziewczyny, jestem już po wizycie.. Jest pecherzyk ciążowy, niestety nie ma jeszcze serduszka..
Według usg to 6tc.. Czyli wszystko się zgadza, skoro mi aplikacja pokazuje 6+2? Bo lekarze liczą skończone tygodnie?? Z tych nerwów i stresu zapomniałam zapytać o to i zabrać zdjęcie usg.

Następna wizyta 28.11.17

No i niestety ale lekarz prywatny znów odwalił numer i dziś go też nie było. Wkurzyłam się bardzo, nie będę do niego chodzić. Jedna nieobecność jest do zaakceptowania, dwie to już przesada.. Byłam dziś u mojej byłej ginekolog na NFZ.. I zostaje u niej.

Co do łososia, mam odpuścić, tak samo tuńczyka.

xXBlankaXx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-16, 16:05   #3305
invi_08
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez naamarelle Pokaż wiadomość
Domi to pewnie corka bedzie jak na usg robi przyczajki

Cocci sto lat! Spełnienia marzenia, oby szybko!
Piekna bransoletka

Fiole trzymam kciuki za pozytywne wiesci z badan!

Avina udanej zabawy

Blanka kciuki za wizyte!!

Minita, swiruj razem z nami, kaza ma/miala rozne mysli, przemyslenia. Nakrecania na makasa (btw ja w cyklach "nieciazowych" mialam tyle objawów 'pewniaczkow' że byście padly, dolaczylam akurat w 10 cs to wam zaoszczedzilam). Badaj się, zmieniaj lekarza i trzymamy kciuki!

Polinezyjka dziekuje

Ja np co do obecnosci chlopa przy porodzie naczytalam się tyle... Ze nie powinien, ze niektorzy mają jakies "urazy" później, ze się naogladaja i potem serdushkowac nie chca itp itd.
A d.pa u nas wyszla z tego. Pozniej sam kolegom mowil i namawial zeby byli! Mimo ze momentami myślałam, ze go udusze, to jednak sama bym sobie momentami wody nie podala, pomagał mi schodzic/wychodzic na lozko i materace. Moglam chodzić pod cieply prysznic ile razy chcialam bo mnie zaprowadzal i pomagal przy kąpieli, sama bym nie dala rady a polozne mialy jeszcze 2 rodzace do obskoczenia, ktore były same i im pomagaly... Ze się corka urodzila to zobaczylam dopiero po jego reakcji bo ja tu pre a on ryczy i O co kaman?? A tu zerkam "w dol" i jakiś slonik mały na rekacy u poloznej
Moj zaczal biegac w ta i spowrotem, bo malego zabrali na mierzenie itp i pobiegl do malego i za chwile do mnie za chwile znow do malego, widzialam, ze taki podekscytowany i chcial i przy mnie i przy synu. Cały porod pomagal, plecy masowal, wode co chwila odkrecal zakrecal, raz myslalam.ze go udusze jak.zapytal czy bardzo boli
No i na samym koncu mial.kryzys bo obskoczyly mnie dwie polozne i ten lekarz gbur, krzyczalam chyba na caly szpital, bo myslalam ze mnie polamie zaraz jak sie uwalil na mnie, widzialam.katem oka ze tz sie za glowe zlapal i widzialam po minie ze jeszcze chwila a by temu lekarzowi przyp... ale w tym momencie syn wyskoczyl i zaraz wszystko zaczęło sie wokol niego krecic. Potem taki dumny opowiadal "urodzilismy"
Mowi ze najgorszy moment z porodu to bylo jak spojrzal jak polozna ogladala lozysko czy cale, mowi, ze omal pawia nie puscil
Wg mnie facet powinien byc, co by nie bylo, super jest razem byc, nie wiem, sama bym chyba tam umarla z zalu...

Stary 2017-11-16, 16:08   #3306
_Nat_
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez xXBlankaXx Pokaż wiadomość
Dziewczyny, jestem już po wizycie.. Jest pecherzyk ciążowy, niestety nie ma jeszcze serduszka..
Według usg to 6tc.. Czyli wszystko się zgadza, skoro mi aplikacja pokazuje 6+2? Bo lekarze liczą skończone tygodnie?? Z tych nerwów i stresu zapomniałam zapytać o to i zabrać zdjęcie usg.

Następna wizyta 28.11.17

No i niestety ale lekarz prywatny znów odwalił numer i dziś go też nie było. Wkurzyłam się bardzo, nie będę do niego chodzić. Jedna nieobecność jest do zaakceptowania, dwie to już przesada.. Byłam dziś u mojej byłej ginekolog na NFZ.. I zostaje u niej.

Wydaje mi się, że wszystko się zgadza, u mnie też zawsze piszą skończone tc, może być też ciąża parę dni młodsza. Nie denerwuj się brakiem serduszka, ja byłam w 6+4 i lekarce ciężko było znaleźć, w końcu się udało, ale biło bardzo delikatnie bo pewnie dopiero co zaczęło (miałam wpisane w opisie usg "akcja serca - słaba".
Co do ginekologa, zgadzam się, niepoważny.

Edytowane przez _Nat_
Czas edycji: 2017-11-16 o 16:11
_Nat_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-16, 16:16   #3307
invi_08
Zakorzenienie

Blanka tak lekarze licza skonczone tygodnie. Na serduszko jest jeszcze czas, nie martw sie. A lekarz idiota, jak tak mozna nie szanowac czyjegoś czasu.. dobrze, ze masz opcje na nfz.

---------- Dopisano o 17:16 ---------- Poprzedni post napisano o 17:10 ----------

Gin mi napisala, zebym sie spakowala na jutro... czyli jutro po wizycie od razu ide na oddzial. Ehhh tak przeczuwalam jak napisala "Pogadamy w piatek co i jak", mysle, ze nie chciala mnie stresowac wczoraj... Ja tak podejrzewalam to, ze najpóźniej w poniedziałek przywitam szpital, wiec zaczelam sie dzis pakować ale widzę, ze musze zagescic ruchy na jutro.

Stary 2017-11-16, 16:21   #3308
_Nat_
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez invi_08 Pokaż wiadomość
Blanka tak lekarze licza skonczone tygodnie. Na serduszko jest jeszcze czas, nie martw sie. A lekarz idiota, jak tak mozna nie szanowac czyjegoś czasu.. dobrze, ze masz opcje na nfz.

---------- Dopisano o 17:16 ---------- Poprzedni post napisano o 17:10 ----------

Gin mi napisala, zebym sie spakowala na jutro... czyli jutro po wizycie od razu ide na oddzial. Ehhh tak przeczuwalam jak napisala "Pogadamy w piatek co i jak", mysle, ze nie chciala mnie stresowac wczoraj... Ja tak podejrzewalam to, ze najpóźniej w poniedziałek przywitam szpital, wiec zaczelam sie dzis pakować ale widzę, ze musze zagescic ruchy na jutro.

wow, coraz bliżej!
_Nat_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-16, 16:26   #3309
invi_08
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _Nat_ Pokaż wiadomość
wow, coraz bliżej!
Zanim mi badania porobia to pewnie zejdzie. Napisala ze od soboty rano bedzie miala dyżur. Najlepiej to by bylo polozyc sie tam i zeby sie samo zaczelo, bez żadnych naglych cc i innych rzeczy. Ale to takie male marzenia.

Spimy dzis z synem. Nie wiadomo kiedy wyjde i czy przypadkiem juz nie z Ewa

Stary 2017-11-16, 16:29   #3310
precious_81
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez bonjourbelle Pokaż wiadomość
Polinezyjka, zazdroszczę Ci tego podejścia. Ja tak bardziej ze strachem, ale też staram się o tym za dużo nie myśleć. Po prostu coś co będę musiała przeżyć, jak będzie po to będę szczęśliwa, eh Czasem boję się mniej a czasem więcej.
Dzisiaj wypadają równe 2 miesiące do terminu.
Bon bo podejście i nastawienie psychiczne jest bardzo ważne
Ja mimo bólu byłam bardzo spokojna, nie panikowałam, skupiałam się na ćwiczeniach i na oddychaniu i myśleniu, że każdy kolejny skurcz przybliża do pojawienia się córy.
Ta świadomość przy porodzie w połączeniu ze świetną położną sprawiły, że ja naprawdę z sentymentem wspominam poród

Cytat:
Napisane przez Coccinellla Pokaż wiadomość
Już mam!Załącznik 7316726
Cudna

Cytat:
Jest nasza chusta 😍
Załącznik 7316741
Piękna
Już próbowałaś na lalce

Cytat:
Napisane przez Polinezyjka Pokaż wiadomość
ach naprawdę cieszę się, że odważyłam się dodać do tego wątku :P troszkę się długo wahalam to przeżywanie razem 2 kresek, testowań, porodów, mdłości, ruchów, usg, i wsyztskiego innego jest mega cudowne

PS : ja mam dziś mini depresje - no to widzicie jak moje depresyje wyglądają
PS2: smutno mi bo Sarkenio wchodziła z mega płaczem do żlobka i ja mam straszne wyrzuty, że to przez to, że nei dostaje już piersi tak jak potrzbuje i sama chce odstawianie jest mega ciężkie. mam ochote sie wycofac ale wiecej szkod jej zrobie ze nie dostawala a nagle dostaje niz by to bylo warte mojego psychicznego spokoju. wiec no coz, zostawie jak jest i zobaczymy co dalej
Polinezyjka jeśli czułaś, że to dobry moment na odstawienie to widocznie była to słuszna decyzja. Wiem, że Ci teraz przykro, ale Sarka też się niedługo przyzwyczai, a bliskość i miłość przecież okazujesz jej też w inny sposób, więc spokojnie

Cytat:
Napisane przez Feliska Pokaż wiadomość
Dołączam do klubu mąż zawsze mi powtarza, że większej ciapy w życiu nie spotkał

Poli Przeczytałam Twój opis porodu... i pomimo ostatecznego szczęścia tak podkreślałaś ten ból, że aż mi się zrobiło jasno przed oczami...
Ale...
i tak już za późno trzeba to wziąć na klatę

Też bym chciala urodzić sn... raczej mam dobre predyspozycje wyglądowe (duża, rosła dziewczyna ), wiec mam nadzieję, że się uda.

Najlepszy jest mój mąż - zawsze się zapierał, że on nigdy przenigdy nie chce uczestniczyć w porodzie - a teraz co usłyszy od kolegi, że to takie wyjątkowe wydarzenie, że byli tacy wzruszeni, że żony bardzo potrzebowały tego wsparcia... to się łamie trochę na razie jest na etapie "Zobaczymy", bardzo bym chciała, żeby mnie wtedy wspierał, ale do niczego go nie chcę zmuszać. Wolę, żeby sam pewnego dnia doszedł do wniosku, że nie wyobraża sobie, żeby w tej ważnej chwili mnie zostawić samą

Cocci Śliczna

Invi Kurs chustowania już też pewnie za Tobą ? to brakuje tylko Ewci

Powiedziałabym Wam, co zrobiłam dobrego, ale Wam nie powiem, bo obiecałam... :brzydal
(co ta ciąża ze mną robi )
Feliska może wytłumacz mężowi, że może być z Tobą na sali podczas skurczy, żeby pomagać Ci ćwiczyć, pójśc pod prysznic albo po prostu siedzieć przy Tobie żebyś się samotna nie czuła ale już na samą akcję parcia może wyjść z sali jeśli nie będzie czuł się pewnei

Mój mąz był przy porodach i bardzo się z tego cieszę, bo zawsze to fajnie mieć obok wsparcie. On też mógł przeżywać razem ze mną, poza tym był przy ważeniu, pierwszym myciu i nawet lekarz mu zdjęcie zrobił z córą

Cytat:
Napisane przez fioleciasto Pokaż wiadomość
Ja już jestem po pobraniu krwi. Zdecydowaliśmy się jednak na Panoramę - większa sprawdzalność przy wczesnej ciąży, a tak to wykrywa te same anomalie plus coś tam dodatkowego. 2500zł koszt. Wyniki za 2-3 tygodnie, bo próbki wysyłane do Stanów. Teraz pozostaje czekać.

Cytat:
No po ekscytacji Tak jak przeczuwałam i jak doradziła odowska trzeba wdrożyć plan B.
Dostałam tylko badania prolaktyny - ponad 40!!! Ale pani była miła i mi zadzwoniła jak wynik bety sie pokazał.
W ciaży nie jestem.
Trzeba sie leczyć.
W nowym cyklu robię full badań i idę do innego gina. Może trafie w końcu na rzetelnego lekarza

Czekamy i my w niecierpliwości
Obyś trafiła na świetnego specjalistę, który Ci pomoże
precious_81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-16, 16:32   #3311
liven
Zakorzenienie

Cytat:
Ja już jestem po pobraniu krwi. Zdecydowaliśmy się jednak na Panoramę - większa sprawdzalność przy wczesnej ciąży, a tak to wykrywa te same anomalie plus coś tam dodatkowego. 2500zł koszt. Wyniki za 2-3 tygodnie, bo próbki wysyłane do Stanów. Teraz pozostaje czekać.
No to czekamy wszystkie razem z Toba
Cytat:
No po ekscytacji Tak jak przeczuwałam i jak doradziła odowska trzeba wdrożyć plan B.
Dostałam tylko badania prolaktyny - ponad 40!!! Ale pani była miła i mi zadzwoniła jak wynik bety sie pokazał.
W ciaży nie jestem.
Trzeba sie leczyć.
W nowym cyklu robię full badań i idę do innego gina. Może trafie w końcu na rzetelnego lekarza

oby nowy gin zaradzil cos
Cytat:

Następna wizyta 28.11.17

Kwestia kilku dni i bedzie serducho a co z tarczyca? Masz jakiegos zaufanego endokrynologa?
liven jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2017-11-16, 16:33   #3312
fioleciasto
Zakorzenienie

Cytat:

Następna wizyta 28.11.17

Tak, wszystko się zgadza lada moment i będzie serduszko

Najszczęśliwsza na świecie podwójna mama

2021 :82
2022 :26
fioleciasto jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-16, 16:34   #3313
naamarelle
Zakorzenienie

Ey.... Bo ja juz czuję oddech porodu na plecach.
Najpierw sobie myślalam, ze spoko... Zanim Wanilka urodzi, po niej Invi i dopiero ja to minie tyyyyllle czasu
A tu się ekipa wykrusza, Wanilka juz mamusa, Invi na wylocie i

Invi ja tez uwazam ze facet powinien byc przy porodzie, pomoc nieoceniona, nawet ta najdrobniejsza wlasnie- odkrecanie i zakrecanie wody ja sama bym się po prostu bała...
Zreszta jak na starosc mam mu d.pe wycierac gdyby potrzebował, to dlaczego przy porodzie ma go nie byc, skoro tylko pomaga a nie odbiera

Blanka parę dni i bedzie serce jak dzwon!💚💙💜
Stary 2017-11-16, 16:36   #3314
xXBlankaXx
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez liven Pokaż wiadomość
No to czekamy wszystkie razem z Toba

oby nowy gin zaradzil cos

Kwestia kilku dni i bedzie serducho a co z tarczyca? Masz jakiegos zaufanego endokrynologa?
Szukam nowego endokrynologa. Do tego już nie chce iść. Wkurzył mnie bardzo.

Stary 2017-11-16, 16:39   #3315
invi_08
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez naamarelle Pokaż wiadomość
Ey.... Bo ja juz czuję oddech porodu na plecach.
Najpierw sobie myślalam, ze spoko... Zanim Wanilka urodzi, po niej Invi i dopiero ja to minie tyyyyllle czasu
A tu się ekipa wykrusza, Wanilka juz mamusa, Invi na wylocie i

Invi ja tez uwazam ze facet powinien byc przy porodzie, pomoc nieoceniona, nawet ta najdrobniejsza wlasnie- odkrecanie i zakrecanie wody ja sama bym się po prostu bała...
Zreszta jak na starosc mam mu d.pe wycierac gdyby potrzebował, to dlaczego przy porodzie ma go nie byc, skoro tylko pomaga a nie odbiera

Blanka parę dni i bedzie serce jak dzwon!💚💙💜
No kochana, ja max za dwa tygodnie zobaczę Ewke wiec mozesz juz powoli sie czuc osaczona.

Co do porodu, jak sa mega wrazliwi to na parte moga wyjsc, ale w tej pierwszej czesci, ktora niekiedy wieki trwa ich obecnosc wg mnie jest konieczna. Kto mnie pocieszy, ze jestem taka dzielna, kto bedzie mnie za reke trzymał?

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2017-11-16, 16:41   #3316
domii29
Zakorzenienie

Blanka super! Jeszcze kilka dni i serducho bedzie bilo jak dzwon
A ten ginekolog to sobie jakies jaja robi. Rozumiem ze to tylko czlowiek i moze sie rozchorowac czy cos ale moglby chociaz jakas kartke wywiesic ze go nie bedzie...

---------- Dopisano o 17:41 ---------- Poprzedni post napisano o 17:40 ----------

Invi jeszcze chwila i Ewcia bedzie po tej stronie brzuszka 😱 kiedy to zlecialo?

domii29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-16, 16:41   #3317
xXBlankaXx
Zakorzenienie

Ciekawe czy mój mąż będzie przy porodzie.. Czy zdarzy dojechać.. Jak się zacznie, a on będzie w trasie to nawet my mu nie zadzwonię.

Stary 2017-11-16, 16:44   #3318
invi_08
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez domii29 Pokaż wiadomość
Blanka super! Jeszcze kilka dni i serducho bedzie bilo jak dzwon
A ten ginekolog to sobie jakies jaja robi. Rozumiem ze to tylko czlowiek i moze sie rozchorowac czy cos ale moglby chociaz jakas kartke wywiesic ze go nie bedzie...

---------- Dopisano o 17:41 ---------- Poprzedni post napisano o 17:40 ----------

Invi jeszcze chwila i Ewcia bedzie po tej stronie brzuszka 😱 kiedy to zlecialo?

No wczoraj się smiala ktoras czy czuje oddech na plecach... czuje juz niemal wiatr.

Stary 2017-11-16, 16:44   #3319
natim87
Rozeznanie

Cocci spełnienia marzeń przede wszystkim i szczęścia" i duuużo miłości

natim87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-16, 16:47   #3320
naamarelle
Zakorzenienie

U nas może być tak, ze mąż pojdzie do pracy i o narodzinach dowie się z smsa od kogoś, jak już wyjdzie z pracy. Tego bym nie chciała, no ale.. Na kopalnie nie zadzwonię

Hahaha Invi z wiatrem dobre, ja poki co lekki oddech, do halnego jeszcze troche

Edytowane przez naamarelle
Czas edycji: 2017-11-16 o 16:48
naamarelle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-16, 16:49   #3321
natim87
Rozeznanie

Cytat:
Robimy dziś. Rozmawiałam już telefonicznie z dwoma lekarzami, by upewnić się, że nie jest na to za wcześnie i absolutnie nie jest. Wyniki za 9 dni roboczych. Dadzą one nam 99,95% pewności i to jest najcenniejsze. Ani usg prenatalne ani pappa, takiej pewności by nam nie dały.

Stary 2017-11-16, 16:49   #3322
mialavi
Zakorzenienie

Cytat:
W ciaży nie jestem.
Trzeba sie leczyć.

Buuuuuuuuu 😔😔😔😔 tak bardzo chciałam przeczytać inna wiadomość.

Choć który dziś dc??? Może za wcześnie

Jakimś cudem wyszliśmy z domu !
I pomyśleć, że 8 lat temu to jedyny problem przed wyjściem z domu to był taki w co się ubrać : hahaha:
Kiedy to zleciało

mialavi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-16, 16:56   #3323
domii29
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mialavi Pokaż wiadomość
Buuuuuuuuu 😔😔😔😔 tak bardzo chciałam przeczytać inna wiadomość.

Choć który dziś dc??? Może za wcześnie

Jakimś cudem wyszliśmy z domu !
I pomyśleć, że 8 lat temu to jedyny problem przed wyjściem z domu to był taki w co się ubrać : hahaha:
Kiedy to zleciało

Udanego wieczoru!

Minita przytulam

Stary 2017-11-16, 16:57   #3324
freya_ka
Zadomowienie

Cytat:
Podjęliśmy decyzję o wykonaniu testu Nifty. Nasz spokój jest tego wart, a jednak daje on pewność 99,95%.
Trzymam kciuki

Cytat:
Napisane przez Coccinellla Pokaż wiadomość
Piękna

Cytat:
Jest nasza chusta 😍
Załącznik 7316741
Ach

Cytat:
W ciaży nie jestem.
Trzeba sie leczyć.

Grunt to trafić na kogoś, kto będzie miał jakiś plan leczenia

Ja sobie nie wyobrażam rodzić samemu Mój był przy porodzie, nic się między nami nie zmieniło, a docenił, że poród to nie takie hop siup jak na filmach.

Podczytuje jednym okiem, a drugim układam z córką lego. Juz godzinę, a jeszcze nawet połowy nie złożyłyśmy
freya_ka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-16, 16:57   #3325
xXBlankaXx
Zakorzenienie

Aaa i dostałam też witaminy Pregna plus.

Stary 2017-11-16, 16:58   #3326
natim87
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez _Nat_ Pokaż wiadomość
Ja 2 razy w przeciągu 3 m-cy spadłam ze schodów i 2 razy poturbowałam sobie kość ogonową tak, że przez kilka dni ledwo chodziłam. Oczywiście olałam temat a czuję, że nadal mi doskwiera. Teraz to nawet rtg nie zrobię.
Niedługo po upadku ze schodów, poszłam posprzątać u kotów i poślizgnęłam się na ich wymiocinach: zmasakrowałam suszarkę na pranie.
Poszłam wrzucić szklane butelki do specjalnych kontenerów na szkło. Kontener był pełny, ale myślałam, że wcisnę jeszcze jedną butelkę. Wcisnęłam, ale w momencie kiedy schyliłam się po nastepną, butelka postanowiła się cofnąć i szyjką zaatakować mi nos.
Regularnie odkrywam na sobie nowe siniaki : rzucające się na mnie łóżko, krzesła, stoły, taborety, szafki to standard.
Także Liven, WSTAŃ I POWIEDZ NIE JESTEŚ SAM !
You made my day ja to tylko siniaki od złośliwego łóżka mam, które też się na mnie rzuca.

Stary 2017-11-16, 17:15   #3327
Feliska
Zakorzenienie

Blanka Nic się nie martw, 6tc to dla lekarza jak dla nas 7, także wszystko jest na miejscu. 27 listopada już na pewno będzie serduszko
Ja też biorę Pregnę plus, jest spoko, bo są małe kapsuły i nie śmierdzi potem rybą
A w kwestii porodu i obecności Twojego męża - zawsze możecie spróbować wziąć urlop w okolicy porodu - a nóż widelec się uda i mąż będzie na miejscu

Minita Ja bym tej wysokiej prolaktyny tak bardzo na razie nie brała do serca, bo wiadomo, jak to było grunt, to żebyś znalazła dobrego ginekologa, jakiś plan działania. Będzie dobrze

Invi o kurczę...no to pięknie z tym szpitalem, myslisz, że Cię już zostawi do daty porodu?
Feliska jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2017-11-16, 17:15   #3328
invi_08
Zakorzenienie

Przynajmniej kolor ładny mi wyszedł

Stary 2017-11-16, 17:22   #3329
domii29
Zakorzenienie

Cytat:
Przynajmniej kolor ładny mi wyszedł

Pokaaa!

Stary 2017-11-16, 17:23   #3330
Vanessa37
Raczkowanie

Dobry wieczór 😃

Vanessa37 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości