|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3301 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Próbujemy,testujemy bo w 2017 w ciąży być chcemy -cz.9
Sama w domu, to juz braz na brąz wiec wtopy nie bedzie (chyba :p)
![]() Siedze juz z farba, w zasadzie zaraz powinnam zmyc. ![]() Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3302 |
Zakorzenienie
|
Domi to pewnie corka bedzie jak na usg robi przyczajki
![]() Cocci sto lat! Spełnienia marzenia, oby szybko! ![]() Piekna bransoletka ![]() Fiole trzymam kciuki za pozytywne wiesci z badan! ![]() Avina udanej zabawy ![]() Blanka kciuki za wizyte!! ![]() Minita, swiruj razem z nami, kaza ma/miala rozne mysli, przemyslenia. Nakrecania na makasa (btw ja w cyklach "nieciazowych" mialam tyle objawów 'pewniaczkow' że byście padly, dolaczylam akurat w 10 cs to wam zaoszczedzilam). Badaj się, zmieniaj lekarza i trzymamy kciuki! Polinezyjka dziekuje ![]() Ja np co do obecnosci chlopa przy porodzie naczytalam się tyle... Ze nie powinien, ze niektorzy mają jakies "urazy" później, ze się naogladaja i potem serdushkowac nie chca itp itd. ![]() A d.pa u nas wyszla z tego. Pozniej sam kolegom mowil i namawial zeby byli! Mimo ze momentami myślałam, ze go udusze, to jednak sama bym sobie momentami wody nie podala, pomagał mi schodzic/wychodzic na lozko i materace. Moglam chodzić pod cieply prysznic ile razy chcialam bo mnie zaprowadzal i pomagal przy kąpieli, sama bym nie dala rady a polozne mialy jeszcze 2 rodzace do obskoczenia, ktore były same i im pomagaly... Ze się corka urodzila to zobaczylam dopiero po jego reakcji bo ja tu pre a on ryczy i O co kaman?? A tu zerkam "w dol" i jakiś slonik mały na rekacy u poloznej ![]()
#3303 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3304 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, jestem już po wizycie.. Jest pecherzyk ciążowy, niestety nie ma jeszcze serduszka..
Według usg to 6tc.. Czyli wszystko się zgadza, skoro mi aplikacja pokazuje 6+2? Bo lekarze liczą skończone tygodnie?? Z tych nerwów i stresu zapomniałam zapytać o to i zabrać zdjęcie usg. Następna wizyta 28.11.17 No i niestety ale lekarz prywatny znów odwalił numer i dziś go też nie było. Wkurzyłam się bardzo, nie będę do niego chodzić. Jedna nieobecność jest do zaakceptowania, dwie to już przesada.. Byłam dziś u mojej byłej ginekolog na NFZ.. I zostaje u niej. Co do łososia, mam odpuścić, tak samo tuńczyka. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#3305 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No i na samym koncu mial.kryzys bo obskoczyly mnie dwie polozne i ten lekarz gbur, krzyczalam chyba na caly szpital, bo myslalam ze mnie polamie zaraz jak sie uwalil na mnie, widzialam.katem oka ze tz sie za glowe zlapal i widzialam po minie ze jeszcze chwila a by temu lekarzowi przyp... ale w tym momencie syn wyskoczyl i zaraz wszystko zaczęło sie wokol niego krecic. Potem taki dumny opowiadal "urodzilismy" ![]() Mowi ze najgorszy moment z porodu to bylo jak spojrzal jak polozna ogladala lozysko czy cale, mowi, ze omal pawia nie puscil ![]() Wg mnie facet powinien byc, co by nie bylo, super jest razem byc, nie wiem, sama bym chyba tam umarla z zalu... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3306 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Co do ginekologa, zgadzam się, niepoważny. Edytowane przez _Nat_ Czas edycji: 2017-11-16 o 16:11 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3307 |
Zakorzenienie
|
Blanka tak lekarze licza skonczone tygodnie. Na serduszko jest jeszcze czas, nie martw sie. A lekarz idiota, jak tak mozna nie szanowac czyjegoś czasu.. dobrze, ze masz opcje na nfz.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 17:16 ---------- Poprzedni post napisano o 17:10 ---------- Gin mi napisala, zebym sie spakowala na jutro... czyli jutro po wizycie od razu ide na oddzial. Ehhh tak przeczuwalam jak napisala "Pogadamy w piatek co i jak", mysle, ze nie chciala mnie stresowac wczoraj... Ja tak podejrzewalam to, ze najpóźniej w poniedziałek przywitam szpital, wiec zaczelam sie dzis pakować ale widzę, ze musze zagescic ruchy na jutro. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#3308 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3309 |
Zakorzenienie
|
Zanim mi badania porobia to pewnie zejdzie. Napisala ze od soboty rano bedzie miala dyżur. Najlepiej to by bylo polozyc sie tam i zeby sie samo zaczelo, bez żadnych naglych cc i innych rzeczy. Ale to takie male marzenia.
Spimy dzis z synem. Nie wiadomo kiedy wyjde i czy przypadkiem juz nie z Ewa ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#3310 | |||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja mimo bólu byłam bardzo spokojna, nie panikowałam, skupiałam się na ćwiczeniach i na oddychaniu i myśleniu, że każdy kolejny skurcz przybliża do pojawienia się córy. Ta świadomość przy porodzie w połączeniu ze świetną położną sprawiły, że ja naprawdę z sentymentem wspominam poród ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Już próbowałaś na lalce ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Mój mąz był przy porodach i bardzo się z tego cieszę, bo zawsze to fajnie mieć obok wsparcie. On też mógł przeżywać razem ze mną, poza tym był przy ważeniu, pierwszym myciu i nawet lekarz mu zdjęcie zrobił z córą ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3311 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3312 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#3313 |
Zakorzenienie
|
Ey.... Bo ja juz czuję oddech porodu na plecach.
Najpierw sobie myślalam, ze spoko... Zanim Wanilka urodzi, po niej Invi i dopiero ja to minie tyyyyllle czasu ![]() A tu się ekipa wykrusza, Wanilka juz mamusa, Invi na wylocie i ![]() Invi ja tez uwazam ze facet powinien byc przy porodzie, pomoc nieoceniona, nawet ta najdrobniejsza wlasnie- odkrecanie i zakrecanie wody ![]() Zreszta jak na starosc mam mu d.pe wycierac gdyby potrzebował, to dlaczego przy porodzie ma go nie byc, skoro tylko pomaga a nie odbiera ![]() Blanka parę dni i bedzie serce jak dzwon!💚💙💜
#3314 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3315 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do porodu, jak sa mega wrazliwi to na parte moga wyjsc, ale w tej pierwszej czesci, ktora niekiedy wieki trwa ich obecnosc wg mnie jest konieczna. Kto mnie pocieszy, ze jestem taka dzielna, kto bedzie mnie za reke trzymał? ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3316 |
Zakorzenienie
|
Blanka super! Jeszcze kilka dni i serducho bedzie bilo jak dzwon
![]() A ten ginekolog to sobie jakies jaja robi. Rozumiem ze to tylko czlowiek i moze sie rozchorowac czy cos ale moglby chociaz jakas kartke wywiesic ze go nie bedzie... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 17:41 ---------- Poprzedni post napisano o 17:40 ---------- Invi jeszcze chwila i Ewcia bedzie po tej stronie brzuszka 😱 kiedy to zlecialo? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#3317 |
Zakorzenienie
|
Ciekawe czy mój mąż będzie przy porodzie.. Czy zdarzy dojechać.. Jak się zacznie, a on będzie w trasie to nawet my mu nie zadzwonię.
![]() ![]() |
![]() |
#3318 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3319 |
Rozeznanie
|
Cocci spełnienia marzeń przede wszystkim i szczęścia" i duuużo miłości
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3320 |
Zakorzenienie
|
U nas może być tak, ze mąż pojdzie do pracy i o narodzinach dowie się z smsa od kogoś, jak już wyjdzie z pracy. Tego bym nie chciała, no ale.. Na kopalnie nie zadzwonię
![]() Hahaha Invi z wiatrem dobre, ja poki co lekki oddech, do halnego jeszcze troche ![]()
Wszystko możemy próbować udaremnić i postanawiać o wszystkim.. Z wyjątkiem tych kilku chwil, które w kapryśny sposób decydują o naszym życiu Edytowane przez naamarelle Czas edycji: 2017-11-16 o 16:48 |
![]() ![]() |
![]() |
#3321 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3322 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Choć który dziś dc??? Może za wcześnie ![]() Jakimś cudem wyszliśmy z domu ! ![]() I pomyśleć, że 8 lat temu to jedyny problem przed wyjściem z domu to był taki w co się ubrać : hahaha: Kiedy to zleciało ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3323 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Minita przytulam ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3324 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja sobie nie wyobrażam rodzić samemu ![]() Podczytuje jednym okiem, a drugim układam z córką lego. Juz godzinę, a jeszcze nawet połowy nie złożyłyśmy ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3325 |
Zakorzenienie
|
Aaa i dostałam też witaminy Pregna plus.
![]() ![]() |
![]() |
#3326 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#3327 |
Zakorzenienie
|
Blanka Nic się nie martw, 6tc to dla lekarza jak dla nas 7, także wszystko jest na miejscu. 27 listopada już na pewno będzie serduszko
![]() Ja też biorę Pregnę plus, jest spoko, bo są małe kapsuły i nie śmierdzi potem rybą ![]() A w kwestii porodu i obecności Twojego męża - zawsze możecie spróbować wziąć urlop w okolicy porodu - a nóż widelec się uda i mąż będzie na miejscu ![]() Minita Ja bym tej wysokiej prolaktyny tak bardzo na razie nie brała do serca, bo wiadomo, jak to było ![]() ![]() Invi o kurczę...no to pięknie z tym szpitalem, myslisz, że Cię już zostawi do daty porodu? |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3328 |
Zakorzenienie
|
Przynajmniej kolor ładny mi wyszedł
![]() ![]() |
![]() |
#3329 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#3330 |
Raczkowanie
|
Dobry wieczór 😃
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:40.