Scent Bar IV - Strona 70 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Perfumy

Notka

Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji.
Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-06-15, 12:01   #2071
czarnazuzia1
rude jest piękne:)

Dot.: Scent Bar IV

Cytat:
Napisane przez d'ou vient le vent Pokaż wiadomość
Zupelnie niezwiazane z tematem - mam prosbe. Czy ktos moze mi doradzic co powinno sie znalezc w apteczce domowej? Chodzi mi o podstawowe wyposazenie. Wczoraj TZ sie ciachnal nozem do kosci i okazalo sie ze dysponujemy JEDNYM opatrunkiem jalowym i plastrami z opatrunkiem Dobrze ze ciecie czyste i nie trzeba bylo szyc (2cm rana na 0,5 cm gleboka, na dloni). Chcemy w nowym mieszkanku miec wlasna apteczke zeby nie bylo takich wpadek.

Nat

Nat mysle ,ze najwiecej na ten temat to powie Mskladaczek.
Ja mam w apteczce bandaze,plastry ,krople zoladkowe,przeciwbolowe tabletki,pezeciwgoraczkow e, jalowe opatrunki,wode utleniona i w aerozolu na oparzenia bom sierota straszna.
Jeszcze zel na ukaszenia ,masc bactroban(antybiotykowa)r evanol(chyba tak sie pisze?) bandaz elastyczny,jodyna.

czarnazuzia1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-15, 12:07   #2072
agnyska81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez your Angel Pokaż wiadomość
Agnysko, spokojnie - nie ma dramatu. Może masz taki moment, że teraz nie ciagnie Cię do filmu a za kilka dni podczas kilku wolnych popołudni poczujesz, że nie masz ochoty na nic innego tylko nadrabianie filmowych zaległości ?

Co tam fajnego wypozyczyłaś?
Ten moment trwa już kilka lat
Zaraz zerkam co my tam w szafce mamy Nieustające wakacje, Inaczej niż w raju, Noc żywych trupów (o, to może być zabawne ), Poza prawem, Osiem i pół, Wieczna miłość, La strada, Fanny i Aleksander, Marzyciel, Dzienniki motocyklowe, Królowa Margot, Drobne cwaniaczki, Pokój Marvina, I Bóg stworzył kobietę, Elizabeth i jeszcze chyba z 20 innych filmów, których tutuły nic mi nie mówią (te akurat mam od kuzyna, co zapowiada niezbyt ambitne kino).

Mam jeden problem jeśli chodzi o oglądanie filmów: momentalnie zasypiam. Muszę się bardzo bardzo pilnować, żeby nie zamknąć na zbyt długo oczu, bo już ich potem nie otworzę. M. mnie pilnuje, szturcha, pyta czy nie śpię. Normalnie jestem jak moja własna babcia
Matriksa nie widziałam w całości, musiałam oglądać w częściach, bo zawsze zasypiałam mniej więcej w tym samym momencie.
Wczoraj oglądałam "Dzień świra" siedząc w bardzo niewygodnej pozycji. I tak dwa razy zasnęłam, bo nie miał mnie kto pilnować - sama w domu byłam.

Joga z rana jak śmietana.
agnyska81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-15, 12:12   #2073
d'ou vient le vent
Zakorzenienie

Dziewczyny - dzieki!!! Pzegladalam apteczki w sklepach ale sa glownie samochodowe (jakos koc ratowniczy chyba nam sie nie przyda ) lub slabo wyposazone. dziekuje jeszcze raz!

Nat

Not all those who wander are lost.
MNIEJ CHEMII / NIE MARNUJ!
Legite aut Perite!
d'ou vient le vent jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-15, 12:14   #2074
madziczka
Zakorzenienie

GG do madziczka

Agnieszko - masz bardzo fajną biblioteczkę filmową, naprawdę Ztych, które widziałam polecam Osiem i pół, Drobne cwaniaczki i Elizabeth Palce lizać

Co do zasypiania - masz to, co moja mama. Hitem było jak zasnęła na....napisach początkowych
madziczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-15, 12:18   #2075
SpanishMyszka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Paulinka_S Pokaż wiadomość
Hiszpanie w cale nie grają tak rewelacyjnie... Rozgromili co prawda Rosjan 4:1 ale we wczorajszym meczu pokazali, ze po prostu słabszy przeciwnik im na to pozwolił...
Każdy ma prawo do własnego zdania, moje różni się od Twojego.

Cytat:
No a na temat Holandii juz tyle pisałam, że nie będe si powtarzać
Racja, nie ma takiej potrzeby
I can feel it tearing me apart..."

SpanishMyszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-15, 12:22   #2076
agnyska81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madziczka Pokaż wiadomość
Agnieszko - masz bardzo fajną biblioteczkę filmową, naprawdę Ztych, które widziałam polecam Osiem i pół, Drobne cwaniaczki i Elizabeth Palce lizać
Akurat wymieniłam tylko te wypożyczone od kuzynki i jej męża

Cytat:
Co do zasypiania - masz to, co moja mama. Hitem było jak zasnęła na....napisach początkowych
Kiedyś aż tak nie miałam, ale odkąd pracuję przy kompie i dodatkowo korzystam z niego w domu mam zmęczone oczy.

Stary 2008-06-15, 12:24   #2077
mskladaczek
Zakorzenienie

Nat,

-gaziki jalowe,
-plastry opatrunkowe,
-bandzaz opatrunkowy i elastyczny,
-woda utleniona lub rivanol (jest w tabletkach do rozpuszczania, ale wygodniejszy juz w gotowym roztworze)
-tribiotic ( gdy jakas mala rana zaczyna sie 'paprac")
-b. praktyczne sa tez gaziki leko http://www.apteka.gda.pl/leko-gaziki-sasz-p-3949.html
-wegiel aktywowany lub smecta, krople zoladkowe
-wapno, ew. tez fenistil zel (genialny na ukaszenia komarow, pokrzywki)
-cos p/bolowego
-aspiryna i wit C lub rutinoscorbin ( cerrutin tanszy)
-termometr

I chyba tyle, nie ma co przesadzac.

Wedze zmniejsza sie ten guz na szyi
mskladaczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-15, 12:25   #2078
Kagan
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mskladaczek Pokaż wiadomość

To super trzymam kciuki żeby było dobrze.
Kagan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-15, 12:39   #2079
your Angel
czyli Endżi

Cytat:
Napisane przez agnyska81 Pokaż wiadomość
Ten moment trwa już kilka lat (...)
Mam jeden problem jeśli chodzi o oglądanie filmów: momentalnie zasypiam. Muszę się bardzo bardzo pilnować, żeby nie zamknąć na zbyt długo oczu, bo już ich potem nie otworzę. M. mnie pilnuje, szturcha, pyta czy nie śpię. Normalnie jestem jak moja własna babcia
No to ja nie wiem A może po prostu zabierasz się do oglądania filmów kiedy jesteś bardzo zmęczona i dłuższe zachowanie jednej pozycji sprawia, że zasypiasz (choby na ekranie działo się coś nie wiem jak bardzo fascynującego ).
Cytat:
Zaraz zerkam co my tam w szafce mamy Nieustające wakacje, Inaczej niż w raju, Noc żywych trupów (o, to może być zabawne ), Poza prawem, Osiem i pół, Wieczna miłość, La strada, Fanny i Aleksander, Marzyciel, Dzienniki motocyklowe, Królowa Margot, Drobne cwaniaczki, Pokój Marvina, I Bóg stworzył kobietę, Elizabeth i jeszcze chyba z 20 innych filmów, których tutuły nic mi nie mówią (te akurat mam od kuzyna, co zapowiada niezbyt ambitne kino).
O, widziałam większośc i całkiem mi się spodobały

W szczególności "I Bóg stworzył kobietę" (spłakałam się jak głupia ) i wszystkie Jarmusche - "Poza prawem", "Inaczej niż w raju" i "Nieustające wakacje" - ale to oczywiście jarmuschowe kino drogi, przy którym ewidentnie można usnąc
your Angel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-15, 12:42   #2080
mskladaczek
Zakorzenienie

Agnysko, u mnie domowe ogladanie filmow tez zasypianiem ( przewaznie w polowie filmu) sie konczy

W kinie nie zasypiam (na szczescie!) dlatego tez ogladam filmy glownie w kinie
Stary 2008-06-15, 12:51   #2081
agnyska81
Zakorzenienie

Mskładaczku, przynajmniej nie jestem sama
I pomyśleć, że kiedyś śmiałam się z babci i dziadka, że zasypiają już na Wiadomościach. Może za to mnie pokarało?
W kinie rzeczywiście nie zasnęłam nigdy. Szkoda, że ta opcja odpada. Kiedyś z M. chodziliśmy na prawie wszystko co wyświetlali w naszym mieście (wtedy mieszkaliśmy jeszcze w Tarnowskich Górach). Od kiedy zamknęli nasze kino nie byłam na seansie filmowym ani raz. Za daleko jak się nie ma własnego transportu. Uroki mieszkania na wsi (tak w ogóle to zadowolona jestem z mieszkania tutaj, tylko czasem daje się to we znaki)

Stary 2008-06-15, 12:57   #2082
madziczka
Zakorzenienie

GG do madziczka

Oj mnie się ostatnio zdarzyło w kinie przysnąć. Jak już kiedyś pisałam, przyjaciółka dostała wejściówki na przedpremierowy pokaz Snu Kassandry. Ja zmęczona obroną podyplomówki, Wrocławiem, upałem i łażeniem, przykimałam na 5 minut

Nie żeby film był nudny, organizm domagał się swojego i już

A z innych historyjek o przyśnięciu. Oglądałam jakiś seans późnonocny, nie pamiętam, co to za film był, ale strasznie mi zależało na obejrzeniu. Emisja była o 1.00 jakoś. Wytrzymałam, ale przysnęłam właśnie w połowie filmu. Nagle się budzę i patrzę - a tu jakieś różowe tonacje, muzyczka i goła parka uprawia seks w niesamowitych pozycjach. Okazało się, że tak przysnęłam, że film się skończył i leciał następny z serii Playboya
Stary 2008-06-15, 12:59   #2083
Lea93
Zadomowienie

Cytat:
No i piercing madonna w dalszym ciągu mi się podobie...

O wow Własnie widzę, że sobie tunel zainstalowałaś Świetne wzorki
skoro się podobie, to w czym problem? umówić się z Miśkiem na kłucie, w autobus do koszalina, tam w busa do kłosa i kłuć się! ale to już!

a no rozciągnęłam sobie ucho dziękuję, śliczne są. w załączniku mój różowy tunel i plug w panterkę.

Cytat:
Napisane przez Kagan Pokaż wiadomość
Ja również nie omieszkałam pooglądać

wątek wymiankowy.
Lea93 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-15, 13:05   #2084
mskladaczek
Zakorzenienie

Lea, podziwiam

Mnie od samego ogladania uszy bola

Ómarlam (w zwiazku ze zdjeciem w zalaczniku)
Stary 2008-06-15, 13:07   #2085
your Angel
czyli Endżi

Cytat:
Napisane przez Lea93 Pokaż wiadomość
skoro się podobie, to w czym problem? umówić się z Miśkiem na kłucie, w autobus do koszalina, tam w busa do kłosa i kłuć się! ale to już!

a no rozciągnęłam sobie ucho dziękuję, śliczne są. w załączniku mój różowy tunel i plug w panterkę.

Wiesz co - nie jestem na 100% pewna czy do mojej buzi to pasuje... Wiesz jak to jest - u kogoś albo na fotce Ci się podoba, ale to, czy będzie fajne na Tobie to już inna rozmowa

Pokaż foteczkę z tunelem w Twoim uchu! A nie się katalogowymi fotami wymigujesz

Wiesz co, tak się zawsze zastanawiam nad tym kiedy widzę jak takie młode dziewuszki robią sobie tunele Myślałaś co z nim będzie kiedy będziesz miała np. 50-60 lat?
your Angel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-15, 13:10   #2086
czarnazuzia1

Cytat:

Stary 2008-06-15, 13:11   #2087
madziczka
Zakorzenienie

GG do madziczka

Leo- wybacz niewiedzę, ale czy to co jest na zdjęciach, to się przez dziurkę od ucha przewleka???????????????? ?????????????
Stary 2008-06-15, 13:13   #2088
Eenax
Zakorzenienie

GG do Eenax

Cytat:
Napisane przez hecate Pokaż wiadomość
ja nie lubię kupowac stanikow ...doprowadza mnie to do szalu. Tak samo kupowanie spodni.
Staników tez nie lubię kupować.
Nie ze wzgledu na mierzenie ale ze wzgledu na koniecznosc nałażenia sie i znalezienia jakiegoś który badzie mi sie podobał i bedzie moj rozmiar. Większość sklepów ma rozmiarówkę do D (przy czym D zaczyna sie od 80D) o rozmiarze E to juz nawet nie wspomnę. No i jak juz gdzieś jest D lub E to pancerniki.

Cytat:
kupowanie spodni to moje najwieksze zakupowe nieszczęście ;/
Cytat:
Napisane przez hecate Pokaż wiadomość
Ja sie zbieram w sobie, pije meliske i mierze pare za para. Ktore dobrze leza i nie za za krotkie
Kupowanie spodni tak specjalnie to masssakra. 90% spodni pasujacych na moją pupe maja za krótkie nogawki.
Spodnie kupuje zawsze przypadkowo. Jak chodze za innymi ubraniami i zobaczę cos znośnego to przymierzam jak pasuje to kupuję na zapas.

Cytat:
Nat,

-gaziki jalowe,
-plastry opatrunkowe,
-woda utleniona lub rivanol (jest w tabletkach do rozpuszczania, ale wygodniejszy juz w gotowym roztworze)
-b. praktyczne sa tez gaziki leko http://www.apteka.gda.pl/leko-gaziki-sasz-p-3949.html
-cos p/bolowego
-termometr

I chyba tyle, nie ma co przesadzać.
Ja bym do tego dopisała jeszcze (proszę się nie śmiać) tampony.
Przy bardzo krwawiących ranach należy dobrze docisnąć do siebie brzegi rany, przyłożyć/docisnąć tampon i przymocować bandażem lub przylepcem bez opatrunkowym (taki w rolce). Zamiast tamponu oczywiście można ciasno zrolować gazik ale tampon jest znacznie lepszy.
Dym kadzidlany. ...

czarne kredki
Eenax jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-15, 13:13   #2089
mskladaczek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czarnazuzia1 Pokaż wiadomość
Tez sie ciesze to prawdopodobnie krwiak śródskórny jest
Stary 2008-06-15, 13:16   #2090
vesenka
Zakorzenienie

Cytat:
A z innych historyjek o przyśnięciu. Oglądałam jakiś seans późnonocny, nie pamiętam, co to za film był, ale strasznie mi zależało na obejrzeniu. Emisja była o 1.00 jakoś. Wytrzymałam, ale przysnęłam właśnie w połowie filmu. Nagle się budzę i patrzę - a tu jakieś różowe tonacje, muzyczka i goła parka uprawia seks w niesamowitych pozycjach. Okazało się, że tak przysnęłam, że film się skończył i leciał następny z serii Playboya
ja kiedyś wywinęłam jeszcze lepszy numer... z kolegą, który bardzo mi się podobał, spędziliśmy wieczór i pół nocy w knajpce przy piwie, po czym stwierdziliśmy,że idziemy do niego hmmm... "oglądać film". Film faktycznie został włączony, poleciały napisy początkowe i reszty upojnego wieczoru nie pamiętam, bo zasnęłam

vesenka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-15, 13:20   #2091
Kagan
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Eenax Pokaż wiadomość
Staników tez nie lubię kupować.
Nie ze wzgledu na mierzenie ale ze wzgledu na koniecznosc nałażenia sie i znalezienia jakiegoś który badzie mi sie podobał i bedzie moj rozmiar. Większość sklepów ma rozmiarówkę do D (przy czym D zaczyna sie od 80D) o rozmiarze E to juz nawet nie wspomnę. No i jak juz gdzieś jest D lub E to pancerniki.
No a co byś powiedziała na 70E/F To jest dopiero problem Polecam bielizną Gaja i Dalia. Link do Dalii http://www.dalia.pl/. Jest ładna no i nie pancerna Mam taki http://www.dalia.pl/. Jest świetny.

Cytat:
Napisane przez Eenax Pokaż wiadomość
Ja bym do tego dopisała jeszcze (proszę się nie śmiać) tampony.
Przy bardzo krwawiących ranach należy dobrze docisnąć do siebie brzegi rany, przyłożyć/docisnąć tampon i przymocować bandażem lub przylepcem bez opatrunkowym (taki w rolce). Zamiast tamponu oczywiście można ciasno zrolować gazik ale tampon jest znacznie lepszy.
Całkiem dobry pomysł . Ja już krwawienie tamowałam podpaską, bo tylko to miałam w torebce, a trzeba było komuś szybko pomóc. Zamiast bandaża poszły czyjeś podkolanówki 9 takie cienkie )i też było dobrze.
Kagan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-15, 13:20   #2092
madziczka
Zakorzenienie

GG do madziczka

Cytat:
Napisane przez vesenka Pokaż wiadomość
:d Ja Kiedyś Wywinęłam Jeszcze Lepszy Numer... Z Kolegą, Który Bardzo Mi Się Podobał, Spędziliśmy Wieczór I Pół Nocy W Knajpce Przy Piwie, Po Czym Stwierdziliśmy,że Idziemy Do Niego "oglądać Film". Film Został Włączony, Poleciały Napisy Początkowe I Reszty Upojnego Wieczoru Nie Pamiętam, Bo Zasnęłam :d
:d
Stary 2008-06-15, 13:36   #2093
czarnazuzia1

Cytat:
Napisane przez vesenka Pokaż wiadomość
ja kiedyś wywinęłam jeszcze lepszy numer... z kolegą, który bardzo mi się podobał, spędziliśmy wieczór i pół nocy w knajpce przy piwie, po czym stwierdziliśmy,że idziemy do niego hmmm... "oglądać film". Film faktycznie został włączony, poleciały napisy początkowe i reszty upojnego wieczoru nie pamiętam, bo zasnęłam

Stary 2008-06-15, 13:43   #2094
Paulinka_S
S. Sssss. SSSSS.

Cytat:
Nat,

-gaziki jalowe,
-plastry opatrunkowe,
-cos p/bolowego
-termometr

I chyba tyle, nie ma co przesadzac.
super... ja nie mam w domu nic, absolutnie nic... tylko polopirynę, której i tak nie używam

Cytat:

Ómarlam (w zwiazku ze zdjeciem w zalaczniku)

Paulinka_S jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-15, 13:53   #2095
Lea93
Zadomowienie

Cytat:
Lea, podziwiam

Mnie od samego ogladania uszy bola

jak się ucho rozciąga powoli i na spokojnie to nawet nie boli.

Cytat:
Wiesz co - nie jestem na 100% pewna czy do mojej buzi to pasuje... Wiesz jak to jest - u kogoś albo na fotce Ci się podoba, ale to, czy będzie fajne na Tobie to już inna rozmowa

Pokaż foteczkę z tunelem w Twoim uchu! A nie się katalogowymi fotami wymigujesz

Wiesz co, tak się zawsze zastanawiam nad tym kiedy widzę jak takie młode dziewuszki robią sobie tunele Myślałaś co z nim będzie kiedy będziesz miała np. 50-60 lat?
Zawsze można dorobić sobie w jakimś programie graficznym taką madonnę, żeby mieć już pogląd jak się z takim cudem wygląda. uważam, że Tobie pasowałaby bardzo.

pokażę, jak tylko porobię dokładne zdjęcia.

a co ma z nimi być ? póki co, mam małe tunele - jak mi się znudzą i wyjmę, zrosną się do 0. więcej niż jakieś 15mm mieć nie zamierzam, a ta wielkość się jeszcze jako tako zrasta po wyjęciu tunela z dziurki
a jak mi się nie znudzą i nie wyjmę tunela, to będę sexy 60tką z tunelem w uchu, co mi tam.

Cytat:
Leo- wybacz niewiedzę, ale czy to co jest na zdjęciach, to się przez dziurkę od ucha przewleka???????????????? ?????????????
tak.
najpierw rozciąga się dziurkę, powoli. początkowo np. wkłada się kilka kolczyków do jednej dziurki. później jak dziurka będzie trochę większa można ulepić sobie rozpychacz z modeliny lub kupić w internecie. (zdjęcia rozpychaczy w załączniku ).

wątek wymiankowy.
Lea93 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-15, 13:57   #2096
madziczka
Zakorzenienie

GG do madziczka

Moja apteczka:

-środki przeciwbólowe (bez paracetamolu bo mam uczulenie), na przeziębienie (Upsarin C)
-wapno
-bandaże
-plastry o różnych wymiarach
-maści na urazy (arcalen np.), na bóle mięśni
-obowiązkowo Amol (dobry na wszystko)
-woda utleniona
- węgiel w ilościach hurtowych
Stary 2008-06-15, 14:02   #2097
asia_102
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Lea93 Pokaż wiadomość

jak się ucho rozciąga powoli i na spokojnie to nawet nie boli.

najpierw rozciąga się dziurkę, powoli. początkowo np. wkłada się kilka kolczyków do jednej dziurki. później jak dziurka będzie trochę większa można ulepić sobie rozpychacz z modeliny lub kupić w internecie. (zdjęcia rozpychaczy w załączniku ).

aż mnie ciary przeszły

(¨`·.·´¨)
`·.(¨`·.·´¨)
` ·.,.·´
asia_102 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-15, 14:06   #2098
Zuziunia
BAN stały

Wpadłam tylko na chwilKę, będę wieczorem, z egzaminu dostałam 4,5 SESJE uważam ZA zamkniętą!!!

koleżanka zrobiła mi żarówiasto zielone tipsy
Zuziunia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-15, 14:15   #2099
czarnazuzia1

Cytat:
Napisane przez Zuziunia Pokaż wiadomość
Wpadłam tylko na chwilKę, będę wieczorem, z egzaminu dostałam 4,5 SESJE uważam ZA zamkniętą!!!

koleżanka zrobiła mi żarówiasto zielone tipsy
Zuziuniu gratuluje zaliczenia i zakonczenia z takimi dobrymi wynikami sesji

Stary 2008-06-15, 14:18   #2100
madziczka
Zakorzenienie

GG do madziczka

Zuziu - Gratulacje I chcę zobaczyć te żarówiste zielone tipsy, bo takich to ja jeszcze nie widziałam
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Perfumy

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości