Moja szwagierka nie ma wstydu - Strona 15 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-11-19, 12:05   #421
voice_of_silence
Zakorzenienie

Dot.: Moja szwagierka nie ma wstydu

Przecież to jest troll wątek

Tak mocno przeżywać jakąś pierdołę już tyle czasu i z takim zaangażowaniem odpowiadać na każdy nowy post?

C'mon.

Coco Chanel

Wyzwanie czytelnicze 2019
voice_of_silence jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-19, 12:08   #422
3d23842983a6357ec11121c0b2dc0194ed81d40b_604ff51fe6891
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez patusiaa23 Pokaż wiadomość
I akurat zupełnie przez przypadek zamiast zrobić zakupy w rossmannie, pójdziesz do biedronki i kupisz zupełnie przez przypadek lakier tej firmy?
Mam wrażenie że po prostu próbujecie sobie robić mało śmieszne żarty i nikt tak naprawdę nic nie kupi ale tutaj zbiorowe śmianie się jaka to nie jest super najlepsza marka...
I w tym wszystkim zupełnie nie zdajesz sobie sprawy z tego, jak bardzo absurdalnie traktujesz nie-syfność tej marki jako personalny atak na twoją godność, tak bardzo nie mieści ci się w głowie, że ktoś może tym naprawdę nie gardzić. Bo jak inni nie gardzą, to cała ta histeria nagle staje się troszkę wielkim wstydem.
W mojej biedrze sprzedają tylko rozpacz, bałagan i depresję, ale zaraz skoczę i zobaczę, czy nie mają. Jeśli nie, to musisz wytrzymać do poniedziałku. I bez obaw, jestem stanowczo za biedna, żeby kupować sobie rzeczy komuś na złość.

Edytowane przez 3d23842983a6357ec11121c0b2dc0194ed81d40b_604ff51fe6891
Czas edycji: 2017-11-19 o 12:11
3d23842983a6357ec11121c0b2dc0194ed81d40b_604ff51fe6891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-19, 12:09   #423
madzil
Rozeznanie

Cytat:
No chyba nie.
Autorko czy nie uważasz, że w prezencie liczy się gest, pamięć o danej osobie?
Owszem może Ci się nie spodobał prezent ,ale nie powinnaś pisać że przyszła szwagierka zniszczyła Ci urodziny że Cię nie szanuje. A Ty piszesz na forum publicznym ,że nie pracuje w zawodzie jaka ona jest niedobra.I dlatego jest burza na forum publicznym.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
madzil jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-19, 12:24   #424
Liara_Tsoni
Wtajemniczenie

Cytat:
I akurat zupełnie przez przypadek zamiast zrobić zakupy w rossmannie, pójdziesz do biedronki i kupisz zupełnie przez przypadek lakier tej firmy?
Mam wrażenie że po prostu próbujecie sobie robić mało śmieszne żarty i nikt tak naprawdę nic nie kupi ale tutaj zbiorowe śmianie się jaka to nie jest super najlepsza marka...
Wiesz, że w wielu Rossmannach też sprzedają kosmetyki tej marki? Mają super cienie do powiek w musie. Trzymają 24 h i to bez bazy.
Ale syf steaszny bo chyba molniej niż 10 zł za słoiczek, więc nie wypada.

Wysłane z mojego ONE E1003 przy użyciu Tapatalka
Liara_Tsoni jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-19, 13:01   #425
201803290936
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Liara_Tsoni Pokaż wiadomość
Wiesz, że w wielu Rossmannach też sprzedają kosmetyki tej marki? Mają super cienie do powiek w musie. Trzymają 24 h i to bez bazy.
Ale syf steaszny bo chyba molniej niż 10 zł za słoiczek, więc nie wypada.
Miałam. Oprócz Wibo (mój hit i burżujstwo, bo jakieś 15-20 zł obecnie akurat te kosztują), jedne z lepszych.

A co jeżeli ta szminka była kupiona w Rossmannie? Czy to zmienia sytuację?

---------- Dopisano o 14:01 ---------- Poprzedni post napisano o 13:57 ----------

Cytat:
Serio nie wiesz (?), że Bell jest sprzedawane w wielu innych miejscach. To nie jest marka własna Biedronki. Nie wiem skąd ten pomysł. Ja mam pod nosem drogerię prywatną, gdzie właścicielka ma m.in. markę Bell i kilka innych mniej reklamowanych.

I w Hebe, no przecież. Tam kiedyś sobie ich puder dla cery wrażliwej kupowałam.

Edytowane przez 201803290936
Czas edycji: 2017-11-19 o 13:02
201803290936 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-19, 13:02   #426
Liara_Tsoni
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Doris1981 Pokaż wiadomość
Miałam. Oprócz Wibo (mój hit i burżujstwo, bo jakieś 15-20 zł obecnie akurat te kosztują), jedne z lepszych.

A co jeżeli ta szminka była kupiona w Rossmannie? Czy to zmienia sytuację?
Wątpię, bo w Rossie też jest papier toaletowy. Sephora lub Douglas. Albo sklep marki. Inaczej kicha bo będzie śmieć.

Wysłane z mojego ONE E1003 przy użyciu Tapatalka
Liara_Tsoni jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-19, 13:17   #427
3d23842983a6357ec11121c0b2dc0194ed81d40b_604ff51fe6891
Konto usunięte

Przedmiot sporu zakupiłam, mam na to, wybaczcie roztrzaskany aparat w telefonie, dowody: https://i.imgur.com/tq7Oxe2.png
Oprócz tego, że chciałabym żeby była bardziej zgaszona, jak w opakowaniu, niż tak intensywna jak na ustach, jest naprawdę fajna. Przede wszystkim, może być zupełnie normalnym, sympatycznym prezentem, a nie żadnym tanim śmieciem, czy jak tam sobie chcesz to nazywać.
Nie rozumiem. Już tak całkowicie serio. Mam brzydkie podejrzenie, że gdybyś nie znała ceny i pochodzenia szminki, to tak uroczo byś się o niej nie wypowiadała.
3d23842983a6357ec11121c0b2dc0194ed81d40b_604ff51fe6891 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2017-11-19, 13:22   #428
mary_poppins
sissy that walk

Dzewczyny, postawa drugiej strony może wzbudzać emocje ale proszę prowadzić dyskusję bez osobistych wycieczek/obraźliwych określeń
mary_poppins jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-19, 13:41   #429
cavvythecat
Wtajemniczenie

Cytat:
Bo się nakręcacie jak banda małych dziewczynek które chcą być wredne dla koleżanki z klasy i na złość wszystkie teraz ostentacyjnie piszą jak to sobie tę głupią szminkę kupią a ja nawet nie napisałam o jaką chodzi. I nagle ta szminka jest taka super hiper i ma ekstra recenzje. Skąd wy w ogóle wiecie która i czy nie szkoda wam czasu na takie gadanie
Bo Bell nie ma jakoś dużo matowych szminek w ofercie

Jakby ten wątek to była akcja reklamowa Bell, to bym nawet coś kupiła, bo genialny lan marketingowy
Stary 2017-11-19, 14:14   #430
stewardesa
BAN stały

Cytat:
Napisane przez bonasera Pokaż wiadomość
Ale przecież nigdzie nie padło, że "teściowa" wstydzi się córki przez to, że ta nie pracuje w zawodzie ani że żałuje wydanych pieniędzy na jej studia. Taką informację rzuciła autorka, ale nie ma nic o tym, żeby owa kobieta miała swojej córce coś za złe.
Owszem, padło.
stewardesa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-19, 14:41   #431
mellitus
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez cavvythecat Pokaż wiadomość
Bo Bell nie ma jakoś dużo matowych szminek w ofercie

Jakby ten wątek to była akcja reklamowa Bell, to bym nawet coś kupiła, bo genialny lan marketingowy
Bell powinno odpalić Autorce prowizję od sprzedaży. W życiu nie sięgnęłabym po szminkę z biedronki (mam straszny uraz do kosmetyków z biedronki). Dzisiaj kupiłam swój egzemplarz. Jest super dzięki Dziewczyny piękny kolor zgaszony róż miła odmiana zakupić coś fajnego i nie zapłacić za to rachunku jaki zwykle płacę w Sephorze

Edytowane przez mellitus
Czas edycji: 2017-11-19 o 14:44
mellitus jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2017-11-19, 14:45   #432
Limonka2738
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mellitus Pokaż wiadomość
Bell powinno odpalić Autorce prowizję od sprzedaży. W życiu nie sięgnęłabym po szminkę z biedronki (mam straszny uraz do kosmetyków z biedronki). Dzisiaj kupiłam swój egzemplarz. Jest super dzięki Dziewczyny piękny kolor zgaszony róż
Pozwolę sobie na dalszą reklamę. Lubię jeszcze ich cienie w kredce, są niesamowicie napigmentowane i kredki do brwi. Dzięki nim w końcu nauczyłam się malować brwi i nie wyglądam jakby mnie ktoś czarnym markerem po twarzy maźnął.

A wszystko poniżej dychy. Całej rodzinie pokupowałam (wiem, faux paux, teraz mi głupio) i wszyscy zachwyceni.

Top secret Uczestnik ściśle tajnego rządowego programu badań nad eksperymentalną szczepionką na malarię.
Limonka2738 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-19, 15:40   #433
f60400d832b72deb5c42f716e834e5f0a0698277_6206f895c87a0
Konto usunięte

Za niedługo lecę do polski i idę do szafy bell 🤣 serio. Limonka pokaz kredkę do brwi to szukam fajnej majak dobra to sobie kupie!
f60400d832b72deb5c42f716e834e5f0a0698277_6206f895c87a0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-19, 17:39   #434
yoona
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Limonka2738 Pokaż wiadomość
Pozwolę sobie na dalszą reklamę. Lubię jeszcze ich cienie w kredce, są niesamowicie napigmentowane i kredki do brwi. Dzięki nim w końcu nauczyłam się malować brwi i nie wyglądam jakby mnie ktoś czarnym markerem po twarzy maźnął.

A wszystko poniżej dychy. Całej rodzinie pokupowałam (wiem, faux paux, teraz mi głupio) i wszyscy zachwyceni.

O tak,tak,wosk do brwi w kredce! Najlepszy kosmetyk do brwi jaki miałam,kosztuje jakas dyche,odkryłam właśnie w biedrze. Jedyny minus ze dosc szybko sie zuzywa,wiec jestem obecnie w trakcie juz chyba 12 stego opakowania

Blogowy świat

yoona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-19, 17:48   #435
Diarmuid
Raczkowanie

Cytat:
No faktycznie wiele rzeczy źle zrozumialas przeczytaj moze najpierw caly watek bo to sie kupy i tematu nie trzyma a weszlas tutaj chyba tylko po to zeby upuscic sobie jadu.
A ty niby co robisz jak nie upuszczasz jad na swoją szwagierkę, bo dała ci pomadkę za dychę?

Dziewczyno, wszyscy na wątku śmieją się z twojego niewdzięcznego podejścia, ale jesteś tak w siebie zapatrzona, że nawet nie pomyślisz o tym. Przez myśl ci nie przejdzie, że możesz się mylić. Skoro już teraz robisz problem o prezent na urodziny, to co będzie przy innych uroczystościach?

Zadziwiający brak refleksji. Wątpię by ktoś tutaj przyklasnął, ale widocznie bardzo tego potrzebujesz. W końcu racja musi być twoja, a jakże.
Diarmuid jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-19, 18:17   #436
Limonka2738
Zakorzenienie

Wieczorem będę w domu to zrobię zdjęcie. Nie wiem tylko jak się zużywa, bo używam bardzo rzadko, ale słyszałam, że bardzo szybko, co potwierdzają głosy mojej mamy i post wyżej. ^^

Top secret Uczestnik ściśle tajnego rządowego programu badań nad eksperymentalną szczepionką na malarię.
Limonka2738 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-19, 20:36   #437
Istielig
Rozeznanie

Skonczylam czytać w polowie wiec wybaczcie jeśli coś ważnego przegapilam.

To chyba najlepszy wizazowy wątek ostatnio xD

Autorko:
1. Jesteś niestabilna emocjonalnie i wymagasz natychmiastowej pomocy specjalisty. Sympatyczny gest siostry Twojego narzeczonego (wszak na ciasto zaproszona nie była, nic nie musiała Ci dawać), odebrany został niczym potwarz i gotowa jesteś iść z nią na noże, bo osmielila się podarować Ci drobiazg. Zdajesz sobie sprawę, ze dorośli ludzie nawet jak dostają jakiś średnio udany prezent (który subiektywnie im się nie podoba), to się uśmiechają, grzecznie dziękują, a o rzeczonym prezencie albo zapominają, albo wydają komuś dalej, albo mimo wszystko starają się go jakoś wykorzystać? W Tobie SZMINKA wywolala falę wscieklosci, agresji i poczucia krzywdy. Śmiech na sali, gorzej niż dziecko w podstawowce.
2. Dopowiadanie sobie historii i drugiego dna do otrzymania tego upominku może świadczyć nawet o schizofrenii paranoidalnej, doszukujesz się w niej sposobu szwagierki na publiczne upokorzenie Twojej osoby. Z pewnością planowała napluc Ci tak w twarz od miesięcy. Na twoim miejscu wybadalabym jeszcze teściowa, może byly w zmowie i tesciowa zaprosila Cie do siebie tylko po to, by szwagierka miała okazję wręczyć Ci szminke. Teraz pewnie siedzą razem, jedzą resztki Twojego tortu i zasmiewaja się w głos.
3. Jesteś wyrachowaną materialistka. Dlaczego zestawiasz na równi szminke z prezentem gwiazdkowym? Przecież na święta tez dostaliscie od niej świeczkę. Przypominam Ci ze ona nic nie dostaje od Ciebie na urodziny wiec to ona ma prawo czuć się poszkodowana.
4. Jakim w ogóle cudem od etapu rozmyslan nad swym zalosnym losem ze szminka w dłoni doszlas do fragmentu w którym wypominasz szwagierce, ze jej wlasna matka dała jej pieniadze na studia? Jaki był Twój ciąg myślowy? Co to ma w ogóle wspólnego? I jakim prawem śmiesz to w ogóle wypominac? Tobie nikt nie zasponsorowal studiów i zazdroscisz? XD ah no tak, tobie zasponsorowano tylko szminke za 8zl, jak mi przykro xD

5. Dlaczego od razu nie powiedzialas tego swojej szwagierce? Dlaczego nie wykrzyczalas jej w twarz jak bardzo upokorzena czujesz się tą szminka? Balas się może czegos?

6. Baardzo chcialabym, zeby ten wątek zobaczyl narzeczony, szwagierka i tesciowa. Coś czuje ze slubik i domek mógłby się oddalić od Ciebie o kilka kroków.

7. Jesteś wrednym, roszczeniowym, wyrachowanym, paskudnym babskiem. Mam nadzieje że się szybko poznają na tobie.

Istielig jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-19, 20:48   #438
ParasolkaMaryPoppins
Zadomowienie

Istielig, Autorka raczej już się nie odezwie. Komentarze pod wątkiem były nie po jej myśli.

Odn. punktu 6. Też bym chciała
ParasolkaMaryPoppins jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-19, 20:57   #439
Istielig
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ParasolkaMaryPoppins Pokaż wiadomość
Istielig, Autorka raczej już się nie odezwie. Komentarze pod wątkiem były nie po jej myśli.

Odn. punktu 6. Też bym chciała
No tez tak wlasnie myślę, 2 dni mnie nie bylo na wizazu i taki wątek przegapilam ;_;

Odezwać może się nie odezwie, ale pewnie przeczyta. Wniosków nie wyniesie, ale nawet na to nie liczylam.

Istielig jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2017-11-19, 21:08   #440
Nimve
Zakorzenienie

Nie wierzę, że ten wątek jeszcze się ciągnie. Jeśli jest trollowy, zdecydowanie powinno powstać z tej okazji jakieś podium, żeby mógł zająć pierwsze miejsce.

Czytałam tylko do połowy, ale i tak zdążyłam poczuć się urażona, bo sama posiadam 7 pomadek Bell z Biedry, a okazało się, że to byle co i w ogóle żal Pewnie sama siebie nie szanuję. Autorka strasznie antypatyczna, sama obraża swoimi wypowiedziami, a tak się piekli przy niepochlebnych odpowiedziach. Hipokryzja.
Nimve jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-19, 21:14   #441
ParasolkaMaryPoppins
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Nimve Pokaż wiadomość
7 pomadek Bell z Biedry
A który odcień polecasz?

Wypowiedzi na forum zachęciły mnie na jutrzejszą wyprawę do Biedronki
ParasolkaMaryPoppins jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-19, 21:44   #442
lulka19
Zakorzenienie

Ten wątek musi być sprawka kogoś z biedronki , nie ma innej opcji

lulka19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-19, 22:10   #443
Nimve
Zakorzenienie

Mi najbardziej podeszły płynna matowa nr 3, zachowuje się jak bajka, trzyma cały dzień, jest po prostu piękna na ustach Na zdjęciu wyszła trochę za jasna, kolor jest bardziej przygaszony. Fajna jest też matowa w wysuwanej kredce - Forest Fruits,( zdjęcie oczywiście przekłamane, kolor jest żywszy i mniej czerwony, bardziej bordo). Tylko z nią się trzeba napracować, bo jest tępa i lepiej dokupić konturówkę w komplecie. Ja ją nakładam na pomadkę ochronną kiedy się spieszę, a jak mam czas to na sucho, wtedy jest nie do zdarcia.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_20171119_225336.jpg (108,0 KB, 218 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_20171119_224655.jpg (106,4 KB, 211 załadowań)
Nimve jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-19, 23:01   #444
Candy_lips
Zakorzenienie

Jakie smieszne gadanie autorki, ze udajemy ze idziemy po szminke aby jej dopiec :-D Ja nie robie tego z takiego powodu, po prostu sprawdzilam, ze fajna szminka. Ogolnie lubie Bell i mam od nich np krem BB, a od przyjaciolki dostalam kiedys z Bella wlasnie blyszczyk i ona tez lubi ich kosmetyki. Autorka za taki prezent by sie obrazila :-D A ja ucieszylam bo w moim guscie.
Candy_lips jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-19, 23:04   #445
dfdce9ad473ee3ba4bd9426289ac63cb58eb8552
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez voice_of_silence Pokaż wiadomość

Tak mocno przeżywać jakąś pierdołę już tyle czasu i z takim zaangażowaniem odpowiadać na każdy nowy post?

C'mon.
Są tacy ludzie. I są bez wyjścia.
Ja to się zawsze mogę na rajstopach powiesić (tych od teściowej), a szminką to co se zrobisz ? Lewatywę chyba (jak rozpuścisz).
dfdce9ad473ee3ba4bd9426289ac63cb58eb8552 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-20, 04:58   #446
mellitus
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Candy_lips Pokaż wiadomość
Jakie smieszne gadanie autorki, ze udajemy ze idziemy po szminke aby jej dopiec :-D Ja nie robie tego z takiego powodu, po prostu sprawdzilam, ze fajna szminka. Ogolnie lubie Bell i mam od nich np krem BB, a od przyjaciolki dostalam kiedys z Bella wlasnie blyszczyk i ona tez lubi ich kosmetyki. Autorka za taki prezent by sie obrazila :-D A ja ucieszylam bo w moim guscie.
Autorce się wydaj, że jest pępkiem świata i każdy, od szwagierki po Wizaż cały czasy myśli tylko o tym, jak jej dopiec. Powodem w jej mniemaniu pewnie jest zazdrość o jej wysublimowany gust i ogólną doskonałość
Mam nadzieję, że spuści trochę z tonu
Stary 2017-11-20, 10:46   #447
KiszkaPasztetowa
Raczkowanie

No wlasnie autorko...skad pewnosc, ze szminka byla zakupiona w Biedronce? :P
KiszkaPasztetowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-20, 13:29   #448
lubiekielbase
Zadomowienie

A jeśli zła, holenderska szwagierka chciała Ci pokazać, że jesteś nikim wręczając szminkę z Bell za 8 zł to chyba jej się udało, sądząc po twoim bólu dolnej części pleców i ilości stron w tym wątku.

Chociaż więcej dramatyzmu byłoby gdyby po zjedzeniu kawałka tortu wyjęła pomadkę od Estee Lauder i nałożyła ją patrząc z pogardą na Ciebie.
Stary 2017-11-20, 17:27   #449
ridja devojka
Zakorzenienie

Nie wiem czy ktoś jeszcze kolekcjonuje perełki ale ten wątek to jest top 3 w tym roku zdecydowanie.

Stary 2017-11-20, 18:07   #450
ad661336dba67467d5566b7c0c939a9c82ec46ac_5f7e48729cea2
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez ridja devojka Pokaż wiadomość
Nie wiem czy ktoś jeszcze kolekcjonuje perełki ale ten wątek to jest top 3 w tym roku zdecydowanie.

A jaki jest top1 2017 roku?

ad661336dba67467d5566b7c0c939a9c82ec46ac_5f7e48729cea2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości