Mikołajkowe dzieciaczki 2007 II - Strona 4 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-06-15, 08:28   #91
szperrr
Zakorzenienie

Dot.: Mikołajkowe dzieciaczki 2007 II

Ja tez juz obudzona i.. dziwnie mi z tym

Czy Wasze dzieci jak sie boja czegos to tez mimo wszystko siegaja, tylko zamykaja oczy?

Ann, u nas juz dzis jest Dzien Ojca.

Prima, fajny (my szukamy glownie kombiakow, ale TZ juz nawet na Vitare probowal mnie namowic )

Wczoraj tatus dostal male czekoladki, dzis MOZE pojdziemy na obiad. Ja nic nie dostalam na Dzien Matki i bylo mi przykro.. mimo wszystko mialam mu cos kupic w prezencie od Hani, ale postanowilam byc wredna i uparta. O.

Wczoraj specjalnie kamere dalam TZtowi, zeby koncu miec troche fotek z Hania.. taa... na wszystkich Hania tylko lub Hania ze zwierzami.. lub nawet same zwierzaki, a ja poucinana jak sie da. Normalnie nic. Nie przejzalam jeszcze filmow. Moze tam chociaz jestem.

Chyba wstalam lewa noga.. Zmykam
Stary 2008-06-15, 09:41   #92
celka2000
Zakorzenienie

ja tez wstalam lewa noga
Zwlaszcza ze jutro ide do pracy po ponad rocznej przerwie. Stresuje sie i chcialam sie chociaz wyspac. To ze mlody juz spi z nami bo sie budzi co chwile to nie bede sie powtarzac. Wiec rano jak juz zrobil pobudke wywalilam meza z nim zeby poszli to drugiego pokoju. Niechetnie ale poszedl.
Troche pospalam, ale za chwile slysze ryk...I maz biegusiem przynosi mi Adaska mowiac ze maly chce spac i ze on sie pojdzie ubrac i go na spacer wezmie. To po co mnie budzil???? Nie mogl sie sam ubrac? Teraz caly czas tocze z nim wojne, ze jak sobie poradzi 3 tygodnie beze mnie. NAwet teraz jak ma sie ubrac to mi go podrzuca. I wymyslilam ze ide dzis na 4 godziny do aquaparku. A co? Niech sobie radza. No i oczywiscie sie na mnie obrazil.
A przeciez mi sie nalezey relaks przed pojsciem do pracy to pojde i tyle.... Aquapark jest blisko to moze nawet podejsc do mnie jakby co

Moze powinnam ten ostatni dzien spedzic z dzieckiem i mezem.... ale jakos nie mam ochoty
celka2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-15, 11:14   #93
agi_kn
Rozeznanie

hej kobietki
ojej 10 dni mnie nie bylo a my mamy juz nowy watek kiedy ja to nadrobie
melduje sie ze wrocilam bylo super tam upal basen itd a Londyn przywital nas deszczem
Zdjecia oczywiscie beda ale musze ze wszystkim wrocic do ladu, choc nie wiem czy jest sens bo 26 jade do Polski na hmmm moze nawet 2 mc
Hiszpania jest sliczna ale zacofana ze ho ho znalesc kogos kto zna angielski to jak szukac igly w snopku siana.
Oj no to koniec wizazu bo Hubcio glodny
Stary 2008-06-15, 15:06   #94
primavera
Zakorzenienie

celka masz racje Pomyśl o sobie, żeby się odstresować przed jutrem.

Ja też się czasem zastanawiam, czy i jak mój tż poradziłby sobie z Hubertem sam?On chętnie z nim zostaje ale w sumie tak zeby sami byli dłużej niż 3 godz - to raptem parę razy. Nie dzwonił wrtedy do mnie, Hubert był w dobrym stanie (oczywiście, w domu bajzel - bo tatuś skupiony tylko na dziecku) ale wydaje mi się, ze takie bycie samemu przez cały dzień + obowiazki domowe - juzby go chyba przerosło...

Będzie dobrze - jutro nie odbieraj od meża telefonu - a on pewnie po paru dniach doceni i zrozumie, że "siedzienie" z dzieckiem wcale nei jest takie łatwe.

A jak się umówiliscie na te 3 tyg? TZ tylko zajmuje się małym, czy cała "obsługa domowa" też?
primavera jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-15, 15:41   #95
koletynka
Rozeznanie

GG do koletynka

Szperrr Hania slicznie na fotkach wyglada, taka duza z niej juz pannica No i widze ze nie tylko ja jestem wredna dla TZ Moj tez mi fotek nie robi z Oskarem, a jak juz mu wcisne aparat to fotki sa albo za blisko i rozmazane, albo z daleka, z bardzo daleka, tak ze prawie nas nie widac na zdjeciu

A ja mialam Dzien Matki dwa razy: w lutym norweski i w maju polski Zaskoczyl mnie TZ ze przyniosl kwiatki na moj polski Dzien Matki Ale moze to bylo w ramach przeprosin i podlizu, bo wczesniej sie poklocilismy okropnie

Celko powodzenia jutro w pracy! A TZ niech sie nie obraza... nalezy Ci sie chwila dla Ciebie i dla zebrania mysli przed praca. Moj TZ bedzie mial 6tyg urlopu tatusiowego od 8.10 i wtedy mam nadzieje, ze juz znajde prace i bede go mogla pytac: Co na obiad? Moglbys wstawic pranie bo nie mam skarpet? Jestem zmeczona po pracy i musze sie zdrzemnac. Niech zyje urlop tacierzynski

Prima gratuluje zakupu, niech Ci sie dobrze jezdzi no i przede wszystkim OSTROZNIE

Ale wasze dzieciaki duzo jedza... Oskar ledwo wmusza w siebie 100ml obiadku, i tak ze wszystkim.. Nie zmuszam go. A najgorsze ze je i je i nie daje sygnaly ze najedzony i nagle wszystko wymiotuje. Jest szczuplaczkiem ale dzielnie trzyma sie swojego centyla...chyba to jest 3. Tutaj nam nie mowia na ktorym centylu jest dziecko. Nie musimy sobie tym zaprzatac naszych slicznych glowek... Jak zapytalam po obudzeniu sie z narkozy po cesarce ile Oskar dostal punktow w skali Apgar - pielegniarka zaskoczona zapytala czy pracuje w sluzbie zdrowia, bo cywile nie maja pojecia o jakis punktach dawanych przy urodzeniu

Agi byliscie z Hubertem w Hiszpani? Jak sie udal wyjazd? Mogliscie razem wyjsc np do restauracji na kolacje? Pytam bo wciaz probuje namowic TZ na wspolne wakacje z Oskarem...gdzies indziej niz w moich Miedzyzdrojach, gdzie pojedziemy jako cala rodzinka.

koletynka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-15, 18:08   #96
agi_kn
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez koletynka Pokaż wiadomość

Ale wasze dzieciaki duzo jedza... Oskar ledwo wmusza w siebie 100ml obiadku, i tak ze wszystkim.. Nie zmuszam go. A najgorsze ze je i je i nie daje sygnaly ze najedzony i nagle wszystko wymiotuje. Jest szczuplaczkiem ale dzielnie trzyma sie swojego centyla...chyba to jest 3. Tutaj nam nie mowia na ktorym centylu jest dziecko. Nie musimy sobie tym zaprzatac naszych slicznych glowek... Jak zapytalam po obudzeniu sie z narkozy po cesarce ile Oskar dostal punktow w skali Apgar - pielegniarka zaskoczona zapytala czy pracuje w sluzbie zdrowia, bo cywile nie maja pojecia o jakis punktach dawanych przy urodzeniu

Agi byliscie z Hubertem w Hiszpani? Jak sie udal wyjazd? Mogliscie razem wyjsc np do restauracji na kolacje? Pytam bo wciaz probuje namowic TZ na wspolne wakacje z Oskarem...gdzies indziej niz w moich Miedzyzdrojach, gdzie pojedziemy jako cala rodzinka.
Nie moglismy sobie pozwolic na wieczorne wyjscia poniewaz Hubcio juz o 21 byl w lozeczku. W ostatnia noc poszlismy sobie na disco i show ale co 15 min ktores z nas szlo zobaczyc czy u Hubcia wszystko ok. W sumie troche przesadzalam bo moglam Huberta brac na dol tak jak inne mamy ale bylo mi zal ze jest glosno i ze bedzie sie meczyl
Caly dzien plazowalismy sie na sloneczku Hubis oczywiscie pod parasolka w cieniu ale zniosl super te upały (40 stopni) Kap[iel w basenie tez mu sie podobala ale nie nurowalismy bo balam sie troszke
Stary 2008-06-15, 19:26   #97
martka83
Zadomowienie

Hej Agi. Witamy po wakacjach

Misia ja mam tak samo, Marcel trze oczy cały dzień ale nie ma czerwonych i żadnych bóli też nie ma. Ja myślałam że pewnie mu nie wystarczają te 30 minutowe drzemki a nie przyszło mi do głowy że to może alrgia

Prima fajne autko

Celko mam nadzieję że się zrelaksowałaś i mocno za pierwszy dzień w pracy.

Marudziłam na małego cały tydzień jak mi dawał czadu to dziś muszę obiektywnie napisać że cudny dzień za nami.
Pierdzenie śliną, mlaskanie (śmieszne to), obgryzanie stópek, przewrotki na plecki i pierwsze przekręcenie z plecków na brzuszek
Ciekawe jaki tydzień przed nami

Kupiłam dziś Sinlac, zobaczymy czy podejdzie.

a marcel obiadków zjada mało, pół słoiczka czasem popite cycem.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-06-15, 20:30   #98
*misia*
Zakorzenienie

Martko Uszek ma tez tylko dwie drzemki po 30minut i też nie raz tarł oczy ale wtedy wyglądało to bardziej na tarcie oczu ze zmęczenia a od czwartku trze je na potęge i już ma cale czerwone i przekrwione białka więc już idziemy na pewno do lekarza ale ja podejrzewam zapalenie spojówek.
Agi fajnie że wróciłaś i że wypoczeliście sobie. Mam nadzieję że z TŻ już się sytuacja unormowała i czekamy na zdjęcia koniecznie
Celko trzymam kciuki za pierwszy dzien w pracy i by TŻ poradził sobie z Adasiem i nie musial Cię stresować telefonami
Primciu u mnie też 3 godziny to max. Jak Uszek był młodszy to na dłużej mogłam wyjść mimo iż nie miał stałego punktu dnia, a teraz je o określonych porach tylko że potrafi marudzić przez te zębiska a gdy ostatnio miałam kurs ponad 3 godz to gdy wróciłam do domku to usłyszłam od TŻ "czemu tak długo"
Ann mam prośbę mogłabyś zamieścić jeszcze raz tabelkę skoków rozwojowych dałabym sobie rękę uciąć że ją zapisywałam a nie ma jej
Dziś Uszek całą noc spał z nami i obudził się tylko dwa razy. Szkoda tylko że ja wstałam przez niego połamana bo zajął prawie całą moją poduszkę
Stary 2008-06-15, 21:07   #99
primavera
Zakorzenienie

misia - a przemywałaś solą?

U nas to akurat nie tak, że tż nie chce czy coś - po prostu ja nie miałam potrzeby, żeby wyjść na dłuzej. Podejrzewam, że by sobie poradzili, a już na pewno Hubert byłby bardzo zadowolony - wystarczy, że tż wejdzie do pokoju, a ten już pieje z zachwytu...Ja to muszę się bardzo napracować na pianie
Stary 2008-06-15, 21:15   #100
annLee
Zakorzenienie

Misia-

http://www.babyboom.pl/forum/dzieci-...zwojowe-12723/

Koletynko-mój małż też nie umie robić zdjęćczasem mu się zdarzy ładne,ale większość jest albo niewyraźne/poruszone albo bardzo głupio/brzydko obie wyglądamy

Agi-fajnie,że wyjazd się udał czekam na fotki.a jak będziesz chciała się spotkać jak będziesz w PL to daj znać

Celko-mam nadzieję,że poszłaś do tego aquaparku i się zrelaksowałaś.3mam kciukasy za jutro-nie będzie Ci łatwo,ale za kilka dni będzie już oki

Martko-no widzisz jaki zdolny Marcelek!
może on jakiś skok ma?
Sinlac rulez.jak Zu czegoś nie chce zjeść(np.szpinak)to mieszam z S. i szama aż jej się uszy trzęsą

Zu chyba też,bo maruda większa ostatnie 2 dni i dzisiaj co chwilę do cyca
a wieczorem dałam jej pół słoika obiadku i całą porcję sinlaca i zjadła
i zaraz potem prawie usnęła w kąpieli
popiła cycem i zwłoki odkładałam do łóżeczka
ale spała dziś tylko 1.40min
ciekawe jaka nocka

No2

"tylko nudne kobiety mają
nieskazitelnie czyste domy
"
annLee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-15, 21:25   #101
celka2000
Zakorzenienie

bylam w aquaparku. Bylo fajnie. Maz jakos sobie poradzil choc jak dzwonilam to jeczal strasznie i byl zly Potem przyprowadzil Adaska i jeszcze z nim siedzialam godzine (kupilam bilet calodzienny). Jak przyszlam do domu - bylo ok. Nie pogniewal sie
Od jutra nie bedzie mnie codziennie przez 8 godz. Mam nadzieje ze Adasiek przywyknie. Bedzie mi smutno, ale mam nadzieje ze przywykne jakos Najbardziej to mi chyba smutno ze czas laby sie skonczyl... Tyle czasu siedzialam w domu, szok WYbaczcie jesli nie bede miala teraz za wiele czasu by sie odzywac (chyba ze sie uda w pracy).
Jeszcze gdybym miala z kim Adaska zostawic, kto zostalby z nim chetnie... moze by mi bylo latwiej. A tak musimy kombinowac. Troche maz, troche babcie (jedna musi dojezdzac ponad 60km, druga juz sie opiekuje innymi wnukami), pozniej szukamy opiekunki...
Stary 2008-06-15, 21:35   #102
*misia*
Zakorzenienie

Primciu tak przemywałam solą ale na nie wiele się to zdało, on ma bardzo czerwone rogówki o ile tak to się nazywa
Ann dziękuję
Celko super że się zrelaksowałaś należało Ci się a z TŻ to tak już jest podąsają się, pozłoszczą a potem im przejdzie nie wiadomo kiedy.
Tż zasnął mi oglądając mecz, ja uczę się (właśnie widać) i czekam na film. A Uszek już zdążył się dwa razy obudzić i zasypia jak tylko przytulę go do siebie lub położę na mojej poduszce, może rzeczywiście coś go boli (może te oczka) i dlatego chciałby się poprzytulać by nie bolało już sama nie wiem
Stary 2008-06-15, 22:25   #103
celka2000
Zakorzenienie

misia - moj robi to samo. W nocy steka, placze, biore do siebie, przytulam na boczku i spi...

Martka - gratulacje dla Marcelka

primavera - nie umawialismy sie Nie wiem czy obsluga domowa wchodzi w gre. Pewnie nie. Pewnie jak wejde jutro do domu to sie przekonam, jak sie na progu potkne o zabawki i ciuchy mlodego
Stary 2008-06-15, 22:34   #104
martka83
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez primavera Pokaż wiadomość
a już na pewno Hubert byłby bardzo zadowolony - wystarczy, że tż wejdzie do pokoju, a ten już pieje z zachwytu...Ja to muszę się bardzo napracować na pianie
Skąd ja to znam
Dopiero mały wyginał się ze śmiechu jak mąż kichał .
A ja to na rzęsach biegam.

Ann nie wiem jakie foty twój tż robi ale ty pstrykasz fajowskie
A Sinlac do szpinaku tylko dosypujesz? Tego nie trzeba gotować?
Jeszcze nie przestudiowałam jak to się przyrządza.

Celka trzymaj się i miłego dnia w pracy
Jak będziesz dawała radę to pisz co u was.

Misia oczka pewnie też mu dokuczają, szczypie to napewno.
A kiedy zaczynasz jazdy?

Ja się zabrałam za kierownice i uwaga uwaga ważna wiadomość dla Poznanianiek będzie
1 lipca wykupiłam sobie jady po mieście
Zalecam pozostanie w domach
Stary 2008-06-16, 07:15   #105
annLee
Zakorzenienie

Martko-dobrze,że piszesz-zostaniemy w domu
żartuję
super!
serdecznie zapraszam do mnie!

Sinlacu dosypuję,dolewam ciepłej wody,mieszam i gotowe

No2

"tylko nudne kobiety mają
nieskazitelnie czyste domy
"
annLee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-16, 08:50   #106
*misia*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez celka2000 Pokaż wiadomość
misia - moj robi to samo. W nocy steka, placze, biore do siebie, przytulam na boczku i spi...
Celko dobrze wiedzieć że nie tylko mój tak robi bo już podejrzewałam go o terroryzowanie zaspanej mamy Powodzenia w pracy

Cytat:
Napisane przez martka83 Pokaż wiadomość

Misia oczka pewnie też mu dokuczają, szczypie to napewno.
A kiedy zaczynasz jazdy?
Jeszcze w tym tyg w czwartek i piątek mam teorie i w przyszłym jesszcze raz i egzamin, czyli jazdy za jakieś myślę dwa tygodnie
Umówiłam się do lekarza na 12 sprawdzimy oczka, może to one są winny temu spaniu bo jakoś to się tak zbiegło od czwartku, ale może to tylko zwykły zbieg okoliczności
Stary 2008-06-16, 09:17   #107
afiliks
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez InKa29 Pokaż wiadomość
ja też dobijam do was w II części MOGĘ?

Mam pytanko nie mam szans na przeczytanie zaległości w czytaniu
1. gotujecie same dla maluchów czy kupujecie? Jeśli gotujecie to co?
2. Kto ma ile ząbków kiedy był pierwszy?
3. kto raczkuje kiedy zaczął?
4. czy są alergicy na co i jak leczone?
5. w jakiej pozycji macie łóżeczka? dół srodek czy jeszcze góra
witaj
1. kupujemy słoiczki
2. my nie mamy ząbków
3. nie raczkujemy
4. Kasia nie ma alergii
5. narazie jeszcze góra, choć jak was poczytałam to większość ma już obniżone

Cytat:
Napisane przez annLee Pokaż wiadomość
ile Wasze dzieci jedzą obiadku?
Ann Kasia czasem zje cały słoiczek i jeszcze mnie pogania, żeby jej szybciej dawać a czasatmi czyt. wczoraj - zjadła tylko pół

Cytat:
Zwlaszcza ze jutro ide do pracy po ponad rocznej przerwie. Stresuje sie i chcialam sie chociaz wyspac. To ze mlody juz spi z nami bo sie budzi co chwile to nie bede sie powtarzac. Wiec rano jak juz zrobil pobudke wywalilam meza z nim zeby poszli to drugiego pokoju. Niechetnie ale poszedl.
Troche pospalam, ale za chwile slysze ryk...I maz biegusiem przynosi mi Adaska mowiac ze maly chce spac i ze on sie pojdzie ubrac i go na spacer wezmie. To po co mnie budzil???? Nie mogl sie sam ubrac? Teraz caly czas tocze z nim wojne, ze jak sobie poradzi 3 tygodnie beze mnie. NAwet teraz jak ma sie ubrac to mi go podrzuca.
celko da sobie radę - będzie musiał ja też miałam obawy jak zostawiałam ich pierwszy raz samych, a teraz wolę jak Kasia zostaje z nim niż z moją mamą choć muszę przyznać, że faceci mają trochę inne podejście do całej "obsługi" dziecka

Cytat:
Napisane przez agi_kn Pokaż wiadomość
hej kobietki
Hiszpania jest sliczna ale zacofana ze ho ho znalesc kogos kto zna angielski to jak szukac igly w snopku siana.
Oj no to koniec wizazu bo Hubcio glodny
hej agi dobrze, że już jesteś. Super, że urlop się wam udał ale jak będziesz w Polsce to będziesz do nas zaglądać?

Cytat:
Niech zyje urlop tacierzynski
Koletynko fajnie macie z tym urlopem

Cytat:
Od jutra nie bedzie mnie codziennie przez 8 godz. Mam nadzieje ze Adasiek przywyknie. Bedzie mi smutno, ale mam nadzieje ze przywykne jakos Najbardziej to mi chyba smutno ze czas laby sie skonczyl... Tyle czasu siedzialam w domu, szok WYbaczcie jesli nie bede miala teraz za wiele czasu by sie odzywac (chyba ze sie uda w pracy).
Jeszcze gdybym miala z kim Adaska zostawic, kto zostalby z nim chetnie... moze by mi bylo latwiej. A tak musimy kombinowac. Troche maz, troche babcie (jedna musi dojezdzac ponad 60km, druga juz sie opiekuje innymi wnukami), pozniej szukamy opiekunki...
Trzymam mocno Będzie dobrze

Cytat:
Napisane przez *misia* Pokaż wiadomość
Umówiłam się do lekarza na 12 sprawdzimy oczka, może to one są winny temu spaniu bo jakoś to się tak zbiegło od czwartku, ale może to tylko zwykły zbieg okoliczności
misiu daj znać jak wrócisz od lekarza co z tymi Uszkowymi oczętami

I jeszcze:
szperrr Hanutek na zdjęciach śliczny
Prim samochodzik fajny też wolę hatchbacki teraz mąż ma kombi - fajnie jak gdzieś jedziemy bo można się łatwo zapakować, ale zaparkować to ustrojstwo np. na mieście
Martka przepis wkleję wieczorem, bo teraz w pracy jestem

-----------------------

a mnie nie było po prawie cały weekend spędziliśmy u teściowej na wsi wróciliśmy wczoraj po południu, ale że miałam jeszcze zaległe prasowanie to już do was nie zaglądałam
a jeszcze wczoraj zadzwoniła mama z wiadomością, że brat ma grypę żołądkową i żebym nie przywozia Kasi bo pewnie złapie Tak więc dzisiaj Kasia do południa z tatusie, potem 2 godzinki z ciocią, a potem ze mną Gorzej będzie jutro - chyba sobie wezmę dzień urlopu

Spylam coś porobić

Miłego dnia
Stary 2008-06-16, 09:25   #108
martka83
Zadomowienie

My się tylko przywitamy bo już zmiatamy na spacer.

Albo i nie... deszcz już pada.
Stary 2008-06-16, 09:45   #109
szperrr
Zakorzenienie

Czesc
Zaczne od pisania

Aaaaale sie wyspalam!! Hanie wczoraj wykonczylismy wieczorem w restauracji - w jej porze spania nadal tuptala z mexykanskimi kelnerami (oczu od nich nie mogla oderwac - juz sie boje co to bedzie) chichotala i zaczepiala. Usnela w drodze do domu ok. 21:30 i nie obudzila sie na jedzonko o polnocy, a ok. 5 rano zaczela mruczec, to dalam smoczka i dalej spala do 7:15. Dopiero wtedy butla i pobawila sie sama u siebie w pokoju jeszcze 45minut, zeby mama mogla sniadanko sobie zrobic i kawe I wogole kochana jest taka ostatnio..!!

Wczoraj rano znwou mielismy gratisowa sesje zdjeciowa (z jednego z dzieciaczkowych portali) i w studiu tak cudnie zaczela nadstawiac pyszczka, zeby ja calowac - ciekawa jestem, czy fotografka to zlapala. Chcialabym, bo to takie najslodsze momenty.

Jedyny minus, to ostatnio bylo gorzej z jedzeniem, ale znalazlam na to sposob (pewnie tylko na kilka dni, dopoki jest to nowosc) - Hani bardzo posmakowal makaron bezglutenowy, a raczej spodobla sie jej struktura makaronu . Wiec jak nie ma ochoty na obiadek, to wrzucam kilka lekko pokrojonych makaronikow i Hania wcina jak szalona! Niech zyja makarony

Teraz ide czytac.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-06-16, 10:21   #110
szperrr
Zakorzenienie

post pod postem

Cytat:
Szperrrku-Hania słodka i podobna do tatusia ale z mamusi też sporo ma
Wczesniej to byl maly tatus doslownie jak 2 krople wody, teraz juz zaczynamy miec watpliwosci

Cytat:
Napisane przez agi_kn Pokaż wiadomość
hej kobietki
ojej 10 dni mnie nie bylo a my mamy juz nowy watek kiedy ja to nadrobie
melduje sie ze wrocilam bylo super tam upal basen itd a Londyn przywital nas deszczem
Hej Agi mam nadzieje, ze oboje super sie bawiliscie a z tym angielskim to mnie zaskoczylas - z tego co wiem, to w niektorych rejonach juz latwiej sie dogadac po angielsku niz po hiszpansku, bo wszyscy wyjezdzaja stad na emeryture do slonecznej Espanii

Cytat:
Jest szczuplaczkiem ale dzielnie trzyma sie swojego centyla...
i to jest najwazniejsze

Cytat:
Jak zapytalam po obudzeniu sie z narkozy po cesarce ile Oskar dostal punktow w skali Apgar - pielegniarka zaskoczona zapytala czy pracuje w sluzbie zdrowia, bo cywile nie maja pojecia o jakis punktach dawanych przy urodzeniu
Ja z kolei wyczytalam w karcie ze Hania 9 pktow dostala po 1 minucie i 10 po 5ciu, pytalam za co jej odjeli 1 na poczatku, to nikt nie wiedzial.. Ale tu tak ze wszystkim.. wezmy chociazby okulary - w srode pan ma do mnie przyjechac z oprawkami do wyboru i prosil, zebym miala koniecznie recepte - ta recepta to nie po to, zeby jakos czesciowo zrefundowac szkla, tylko po to, zeby wiedzial jakie szkla - nikt tu nie wie, jakie okulary nosi, nie wiedza tez co oznaczaja Dioptrie.

Cytat:
Marudziłam na małego cały tydzień jak mi dawał czadu to dziś muszę obiektywnie napisać że cudny dzień za nami.
Pierdzenie śliną, mlaskanie (śmieszne to), obgryzanie stópek, przewrotki na plecki i pierwsze przekręcenie z plecków na brzuszek
Ciekawe jaki tydzień przed nami

Brawo Marecelku!!

A jak tam Sinlac?

Cytat:
Primciu u mnie też 3 godziny to max. Jak Uszek był młodszy to na dłużej mogłam wyjść mimo iż nie miał stałego punktu dnia, a teraz je o określonych porach tylko że potrafi marudzić przez te zębiska a gdy ostatnio miałam kurs ponad 3 godz to gdy wróciłam do domku to usłyszłam od TŻ "czemu tak długo"
no wlasnie... czy wszystkie Wasze dzieciaczki maja harmonogram dnia??
bo u nas to jest tak.. mniej wiecej

Cytat:
Daj znac co i jak jak wrocicie

Cytat:
Napisane przez afiliks Pokaż wiadomość
a mnie nie było po prawie cały weekend spędziliśmy u teściowej na wsi wróciliśmy wczoraj po południu, ale że miałam jeszcze zaległe prasowanie to już do was nie zaglądałam
a jeszcze wczoraj zadzwoniła mama z wiadomością, że brat ma grypę żołądkową i żebym nie przywozia Kasi bo pewnie złapie Tak więc dzisiaj Kasia do południa z tatusie, potem 2 godzinki z ciocią, a potem ze mną Gorzej będzie jutro - chyba sobie wezmę dzień urlopu

Spylam coś porobić

Miłego dnia
Ooj.. uwazaj na Kasie. Masz z kim ja zostawic przez nastepne dni? Bo nie wiem, czy przerwa tylko na dzis i jutro wystarczy, zeby nie zlapac tego wirusa zoladkowej.

Milego Dnia
Stary 2008-06-16, 10:27   #111
martka83
Zadomowienie

Szperrr bo w Hani odzywa się natura 25% tatusia Włocha (tak tu ostatnio doczytałam). Stąd to uwielbienie do makaronów może
A taka sesja to musi być fajna sprawa.

W schemacie od Ann dojrzałam że w najbliższych tygodniach same słoneczka nad nami.
Jak tak wyglądało Marcelka słoneczko to nie chce przechodzić jego burzy
Śpi teraz hrabia Jeszcze mu 20 minut zostało - według zegarka który ma gdzieś tam wmontowany.

Dziewczyny co wymyślacie na dzień ojca. Trzeba by coś kupić tym tausiom

Edit
Oooooo awansowałam
Jeszcze wczoraj byłam raczkująca a dziś już rozeznana
Stary 2008-06-16, 10:36   #112
szperrr
Zakorzenienie

rozeznana!

Z makaronem mozesz miec racje ale sadze, ze glownie podoba jej sie bo to cos nowego.

Martka, moze mu sie burza przesunela.. ma prawo przeciez A nadal jest tak zle?

U nas dzien ojca byl wczoraj - i wlasnie wczoraj na kolacji bylismy z TZta rodzicami i bratem, oraz wujkiem i wujka corka TZta bratowa zapytala mnie co TZ dostal na dzien ojca, wiec glosno (tak zeby uslyszal) odpowiedzialam, ze nic, ale ja tez nic nie dostalam na dzien matki (tutaj bylo ogolne zgorszenie i ochrzanianie TZta przez cala rodzine ) po czym dodalam, ze w zasadzie TZ dostal wczoraj male czekoladki od Hani. Chcialam, zeby czul sie glupio i winny i dzialalam z pelna premedytacja

Ide dzis do fryzjera.. juz za 2h i nadal nie wiem co mam zrobic ze swoja glowa
Stary 2008-06-16, 10:39   #113
Yoolia
Zakorzenienie

GG do Yoolia

a u nas jak na złość dzis ładna pogoda

wczoraj było pochmurno i nieprzyjemnie, na szczęście nie padało

agi fajnie że już wróciłaś, właśnie wczoraj o Tobie myslałam, dawaj szybko hiszpańskie foty

pytacie o jedzenie, Gosia bywa że zjada cały maly słoiczek ale nie zawsze, moich gotowanych nie chce
a ja się tak poświecam - wczoraj wyfiletowałam wiejską kurę, całe szczęscie, że dostałam oskubana z piór i wypatroszoną

Celko trzymam kciuki za pierwszy dzień w pracy i za małża żeby sobie poradził

mój maż też robi mało zdjęć, wczoraj jednak porobił trochę, ale na killku mam obciętą głowe , pytam sie czemu, ślepy jesteś czy co, a on na to, że chciał dobrze uchwycić Małgosię
Potem wam pokaże jego dzieła

Na razie kilka ostatnich fotek:
Yoolia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-16, 11:02   #114
primavera
Zakorzenienie

Cytat:
Hubert ma tak w dzień.
Generalnie noce przesypia całe lub z jedną pobudką, a w dzień - śpi po20-30 min.
Jeśli położę się z nim (albo tż) to przebudza się, wtula - i pośpi nawet 1,5 godz
No ale przecież nie będę się z nim kładła - bo czekam na jego drzemki, żeby coś w domu porobić
Cytat:
Napisane przez szperrr Pokaż wiadomość
U nas dzien ojca byl wczoraj - i wlasnie wczoraj na kolacji bylismy z TZta rodzicami i bratem, oraz wujkiem i wujka corka TZta bratowa zapytala mnie co TZ dostal na dzien ojca, wiec glosno (tak zeby uslyszal) odpowiedzialam, ze nic, ale ja tez nic nie dostalam na dzien matki (tutaj bylo ogolne zgorszenie i ochrzanianie TZta przez cala rodzine ) po czym dodalam, ze w zasadzie TZ dostal wczoraj male czekoladki od Hani. Chcialam, zeby czul sie glupio i winny i dzialalam z pelna premedytacja
hhe, no to mu pokazałas

TŻ też nie bardzo pamiętał - tzn wieczorem podszedł z Hubertem i pokazał mu, żeby dał buziaka... Ja mu chyba kupię czekoladki i szlus,tym bardziej że teraz z powodu auta kasy brak

czekamy na fotki

Gosia
- śliczna, a te błekitne oczka - cudo

Afiliks - mam nadzieję, ze coś wymyślicie z opieką, żeby Kasia się nie zaraziła

My po szczepieniu - mieliśmy na 8
Hubert waży 8900.
Szczepienie zniósł dzielnie - jedyną oznakę zniecierpliwienia okazał na to,że chwilę go przytrzymałam i nie mógł fikać

U nas pogoda do d..., pzy najbliższej drzemce idę spać z nim
Stary 2008-06-16, 11:07   #115
szperrr
Zakorzenienie

Yoolia, moze sprobuj mieszac swoje obiadki ze sloiczkowymi narazie? Kilku mamusiom juz to pomoglo przekonac maluszki do domowego jedzonka.

Z kura to Cie podziwiam!!

A fotki super, Gosia sliczna! I wielka!! Ile ona wazy/mierzy??

Edit: Dzielny Hubi!! Jeeej.. to Hania zawsze ryczy przerazliwie.. nie ma mowy o spokojnym szczepieniu

Yoolia, tego typu foty masz na mysli? Myslalam, ze to moj TZ sie w nich specjalizuje

Edytowane przez szperrr
Czas edycji: 2009-02-05 o 10:22
szperrr jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-16, 11:24   #116
afiliks
Rozeznanie

Cytat:
Ooj.. uwazaj na Kasie. Masz z kim ja zostawic przez nastepne dni? Bo nie wiem, czy przerwa tylko na dzis i jutro wystarczy, zeby nie zlapac tego wirusa zoladkowej.
właśnie siedzę i kombinuję tym bardziej, że chyba muszę coś zorganizować na cały tydzień dzwoniłam do mamy - ją chyba też zaczyna rozkładać

Cytat:
Edit
Oooooo awansowałam
Jeszcze wczoraj byłam raczkująca a dziś już rozeznana

Cytat:
Ide dzis do fryzjera.. juz za 2h i nadal nie wiem co mam zrobic ze swoja glowa
po powrocie poprosimy foty bo jak nie to

Cytat:
Napisane przez primavera Pokaż wiadomość

My po szczepieniu - mieliśmy na 8
Hubert waży 8900.
Szczepienie zniósł dzielnie - jedyną oznakę zniecierpliwienia okazał na to,że chwilę go przytrzymałam i nie mógł fikać
dla Hubisia - duży chłopczyk z niego

szperrr - normalnie fota super mojego bierze na zdjęcia wtedy kiedy jestem nie umalowana, albo włosy tylko spięte spinką w efekcie Kasia ma zdjęcia z mamą "po domowemu"
Stary 2008-06-16, 11:33   #117
szperrr
Zakorzenienie

Cytat:
po powrocie poprosimy foty bo jak nie to
taaa.. jak bedzie zle, to w worku na glowie albo po prosto foto made by TZ

wlasnie, dziewczyny, doradzcie mi co z glowa zrobic
Stary 2008-06-16, 11:41   #118
szperrr
Zakorzenienie

komu?
Stary 2008-06-16, 11:56   #119
agi_kn
Rozeznanie

Cytat:
Hej Agi. Witamy po wakacjach

My tu chyba sinlacu nie mamy dlatego nie wiem co to, choc juz o tym wspominaliscie
Hubis obiadkow wcina bardzo duzo czasem 240 ml, ale szybko trawi, kupska robi takie duze jak dorosly i zdarza mu sie to nawet 5 razy na dzien. Nie wspomne co moj nos przezywa

Gratuluje rozeznania

Cytat:
Agi fajnie że wróciłaś i że wypoczeliście sobie. Mam nadzieję że z TŻ już się sytuacja unormowała i czekamy na zdjęcia koniecznie

Dziś Uszek całą noc spał z nami i obudził się tylko dwa razy. Szkoda tylko że ja wstałam przez niego połamana bo zajął prawie całą moją poduszkę
Z TZ na wakacjach bylo super, ale teraz znowu awaria Dobrze ze on po tygodniu wraca do Londynu a ja zostaje z Hubim odpoczniemy sobie od siebie moze sie poprawi Z tym rozpychaniem mam tak samo Hubis lubi sie przytulac a ja sie boje zebym go nie zgniotla dlatego laduje na kant lozka i zastanawiam sie spadne czy nie?

Cytat:
Agi-fajnie,że wyjazd się udał czekam na fotki.a jak będziesz chciała się spotkać jak będziesz w PL to daj znać
Teraz laduje w Bydgoszczy, ale kto wie moze odwiedze Poznan podczas pobytu w Polsce wtedy dam znac i chetnie sie z wami spotkam

Cytat:
hej agi dobrze, że już jesteś. Super, że urlop się wam udał ale jak będziesz w Polsce to będziesz do nas zaglądać?
jasne ze bede pewnie nawetczesciej niz teraz bo bedzie pomoc przy Hubim

Cytat:
Aaaaale sie wyspalam!! Hanie wczoraj wykonczylismy wieczorem w restauracji - w jej porze spania nadal tuptala z mexykanskimi kelnerami (oczu od nich nie mogla oderwac - juz sie boje co to bedzie) chichotala i zaczepiala. Usnela w drodze do domu ok. 21:30 i nie obudzila sie na jedzonko o polnocy, a ok. 5 rano zaczela mruczec, to dalam smoczka i dalej spala do 7:15. Dopiero wtedy butla i pobawila sie sama u siebie w pokoju jeszcze 45minut, zeby mama mogla sniadanko sobie zrobic i kawe I wogole kochana jest taka ostatnio..!!

Hej Agi mam nadzieje, ze oboje super sie bawiliscie a z tym angielskim to mnie zaskoczylas - z tego co wiem, to w niektorych rejonach juz latwiej sie dogadac po angielsku niz po hiszpansku, bo wszyscy wyjezdzaja stad na emeryture do slonecznej Espanii
nie za dobrze ci
Hania towarzyska osobka moj Hubis wiesz jak reaguje na zaczepki choc doroslych lubi i zaczepia, gorzej z dziecmi

Ja bylam na poludniu Hiszpanii w andaluzji a tam psy d... szczekaja Ladne miasteczko turystyczne ale nawet w hotelach slaba znaja angielski. W innych czesciach Hiszpanii jest zupelnie inaczej

A jaki makaron dajesz Hanii?
Moj synek dawal mi w kosc na stolowce bo darl sie jak nie dostawal tego co jemy wiec byla premiera z bagietka, arbuzem, melonem i naturalnym jogurtem
pod koniec wyszlo mu delikatne uczulenie, ale juz jest ok

Cytat:
Napisane przez Yoolia Pokaż wiadomość
pytacie o jedzenie, Gosia bywa że zjada cały maly słoiczek ale nie zawsze, moich gotowanych nie chce
a ja się tak poświecam - wczoraj wyfiletowałam wiejską kurę, całe szczęscie, że dostałam oskubana z piór i wypatroszoną
Yoolia sprobuj zrobic tak jak mi dziewczyny doradzaly pomieszaj slioczek z obiadkiem zrobionym przez Ciebie. Moj Hubis wcina az mu sie uszy trzesa a mojego nie chcial jesc z czasem bede mu eliminowala slioczek az bedzie jadl gotowany przeze mnie
Gosiaczek jaki juz duzy sliczna dziewczynka po mamie
Stary 2008-06-16, 12:02   #120
agi_kn
Rozeznanie

Cytat:
wlasnie, dziewczyny, doradzcie mi co z glowa zrobic
moze jakis kolorek letni zapytaj sie fryzjera moze jakas jego inwencja bedzie dobra

Szperrr ulala TZ robi niezle fotki moze poprosimy go na jakims spotkaniu o sesje akurat taka dla nas obie nie lubimy fotek

Primka Hubis juz tyle wazy? kurcze moj tylko taki chudzinka? w Hiszpani dawali mu 3 mc
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości