|
|
#271 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: ♡ Mamusie Lutowe 2018 cz. 3 ♡
http://www.srokao.pl/2016/04/9-skadn...nowac.html?m=0 ja się staram stosować do tych rad i póki co nigdy problemów skórnych nie mieliśmy ale w sumie może taki mi się egzemplarz trafił po prostu. Jednak odkąd wyznaję zasadę im mniej chemii tym lepiej to nawet moja skóra na tym zyskała 😀
Nie ogarniam jak mój ayn szybko rośnie. Dopiero co we wrześniu robiłam przegląd jego szafy i odkładałam za małe ubrania a tu już znowu pasuje to zrobić😱😀 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#272 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moja córcia ma 3 latka (dokładnie 3latka i 3 miesiące ) i większe rozmiary kupujemy non stop. Ostatni rok był tak dziwny bo niby to już duże dziecko i w danym rozmiarze powinno chodzić z pół roku conajmniej...ale ona mi urosla przez rok 10-12cm więc przeszliśmy przez 3 do 4 rozmiarow....a jeszcze wiadomo jakie są rozmiarowki różnych firm więc czasem w czymś chodziła np 3 tygodnie i koniec... Wysłane z mojego SM-J500FN przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#273 |
|
Wtajemniczenie
|
No i dupa z mieszkaniem. Właścicielka nie zgodziła się na zwrotną formę wpłacanej zaliczki/zadatku w przypadku nieotrzymania przez nas kredytu. Dalej jesteśmy w punkcie wyjścia. Dalej szukamy. Ehhh
![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#274 | |
|
Zakorzenienie
|
I najlepsze że w jednym czasie nosila coś w rozm 92 + druga rzecz w rozm 104
teraz nosi już w większości 110...Wysłane z mojego SM-J500FN przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 11:12 ---------- Poprzedni post napisano o 11:11 ---------- Cytat:
? Szalona kobieta. Albo nastawiona na lewy zysk.Wysłane z mojego SM-J500FN przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#275 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#276 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ehh jestem załamana... Jeszcze ta baba z agencji nieruchomości mówiła, że na trójmiejskim rynku taka jest zasada, że pobiera się zadatek (bezzwrotny) w wysokości 10% (minimum 6%). Jeśli faktycznie przy każdym mieszkaniu będziemy mieli takie zacięcie, że nie pójdą na zwrotną formę, to my nigdy nic swojego nie kupimy... Złożenie wniosku o kredyt zawsze niesie za sobą ryzyko jego nieotrzymania. Nie pogrzało mnie, żeby komuś za darmo oddać kilkanaście czy kilkadziesiąt tysięcy 🤦☠♀️ Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#277 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() O tak! Mega mi pomógł. Miesiąc się męczyłam z raną po nacięciu, a octenisept sobie w tydzien poradził. Teraz od razu będę psikać i tantum rosa i innych cudów nawet nie kupuję. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 10:29 ---------- Poprzedni post napisano o 10:24 ---------- Cytat:
||
|
|
|
#278 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
#279 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wysłane z mojego HUAWEI CUN-L21 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 11:40 ---------- Poprzedni post napisano o 11:38 ---------- Cytat:
Wysłane z mojego HUAWEI CUN-L21 przy użyciu Tapatalka |
||
|
|
|
#280 |
|
Wtajemniczenie
|
U nas TŻ ma duzą rodzinę dlatego jest zwyczaj ze losuje się osobę, ktorej kupuje sie prezent. Takim sposobem kazdy dorosly otrzymuje jakis upominek. Dla dzieci zaś skladamy sie wszyscy na coś większego.
|
|
|
#281 |
|
Raczkowanie
|
Nie kupuję mleka modyfikowanego, nie przewiduję podawać nigdy
![]() O rany, ale napisałam nie po polsku... Jestem niewyspana, byłam u gina z samego rana i nie ogarniam
|
|
|
|
#282 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego SM-J500FN przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#283 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#284 |
|
luckygirl
|
Dzień dobry, znowu kiepsko spałam. Ledwo sie z boku na bok przekręcam, a poduszka ciążowa wcale mi niczego nie ułatwia.
Ja pewnie kupię pare saszetek mm. Co do przezntow, to my chyba tez tylko bedziemy kupowali dzieciom, z reszta święta spędzamy tylko z najbliższymi - rodzicami, babciami i rodzeństwem, nie jest tego duzo, bo moja najbliższa rodzina nie jest wielka - dzięki Bogu tak, nie jestem zbyt rodzinna. Dlatego wszelkie imprezy typu imieniny cioci, itp mnie męczą. Magdalena nie przejmuj sie. Znajdziecie wymarzone mieszkanie. Moze ta agentka Was tylko tak nastraszyla? Nie chce mi sie wierzyć, ze w każdej umowie jest bezzwrotny zadatek/ zaliczka 6-10% ludzie nie są idiotami przecież... a ta kobieta od tego mieszkania - pazerna i juz. |
|
|
|
#285 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Bank po zmianie przepisów w tym roku ma 21 dni roboczych, od dnia złożenia wniosku, na udzielenie decyzji kredytowej. Czyli miesiąc. My mamy gotowe wszystkie dokumenty i teoretycznie możemy składać wniosek już. Czas zależałby jedynie od załatwienia przez właścicielkę zaświadczenia z banku o stanie zadłużenia i od podpisania umowy przedwstępnej... No trudno. Widocznie tak miało być. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 11:02 ---------- Poprzedni post napisano o 10:59 ---------- Cytat:
Dziękuję Kochana Przedyskutuję to z narzeczonym. Bo nie ukrywam, że wolimy sami znaleźć mieszkanie, żeby nie ponosić dodatkowych kosztów, w tym przypadku w formie prowizji dla biura. Po kontakt odezwę się na insta ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
||
|
|
|
#286 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#287 | |
|
Wtajemniczenie
|
♡ Mamusie Lutowe 2018 cz. 3 ♡
Cytat:
I to jej właśnie wczoraj mówiłam. Że rozmawiałam ze znajomymi i mam rozpoznanie jak wyglada sytuacja zadatków przy umowach przedwstępnych. Że ani to nie musi być koniecznie 10%, ani nie ma obowiązku utraty tych pieniędzy przy negatywnej decyzji banku. Ale już wiem o co chodzi. Właścicielka kupiła mieszkanie od dewelopera i ona ma zapis w umowie o bezzwrotnym zadatku i dlatego chce się zabezpieczyć, że jak ona nie dostanie kredytu i jeśli jakims cudem my tez nie dostaniemy, to swoje straty pokryje naszym zadatkiem. Dlatego tez jej zależy na czasie, dlatego tak szybko chciała wszystko z nami podpisywać... Po prostu ona się sfrajerzyla i podpisała umowe, ze może stracić kasę i teraz chce od kupującego wymagać tego samego. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Edytowane przez M a g d a l e n a Czas edycji: 2017-11-21 o 11:37 |
|
|
|
|
#288 | |
|
Lady of Harley-Davidson
|
Cytat:
nie no, żarcik, jak Ci smakuje to na zdrowie, ja myślałam że umrę
|
|
#289 |
|
luckygirl
|
Magdalena jaka cwaniara. To niech szuka innego jelenia.
|
|
|
|
#290 |
|
Wtajemniczenie
|
A jeszcze mi wciskała, że takie zasady są na rynku. Ciekawe. Ja nie z tych, którym się wszystko wciśnie.
Nie ma co żałować, mam nadzieję, że trafimy na właściwe mieszkanie ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#291 |
|
luckygirl
|
Napewno traficie na cos ekstra
|
|
|
|
#292 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#293 |
|
Wtajemniczenie
|
Dosłownie tego nie powiedziała. Ale ta agentka nieruchomości wysypała się w pewnym momencie, że właścicielka wpłaciła bezzwrotny zadatek. To już reszty można się samemu domyślić.
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#294 |
|
Zakorzenienie
|
No a ja po przychodni, mam bostonkę :/ obym córy nie zaraziła.
|
|
|
#295 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
||
|
|
|
#296 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego SM-J500FN przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#297 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ojoj, a co to jest? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#298 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#299 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#300 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego SM-J500FN przy użyciu Tapatalka |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:14.

teraz nosi już w większości 110...
? Szalona kobieta. Albo nastawiona na lewy zysk.

Przedyskutuję to z narzeczonym. Bo nie ukrywam, że wolimy sami znaleźć mieszkanie, żeby nie ponosić dodatkowych kosztów, w tym przypadku w formie prowizji dla biura. 

jak hebrata z cytryną i miodem.