|
|
#1321 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Ponowne starania po t. Zaczynamy
gynvael pięknie napisane.Tak jak mówisz nasi panowie też przechodzą swój ból,cierpienie,żałobe.Nie wiem czy wam pisałam ale ja dokładnie 30.09 czyli pół roku po śmierci Igorka odebrałam wynik bety oczywiście pozytywnej a wieczorem była msza za naszego aniołka i to był dla mnie znak że mały czuwa nad nami i teraz będzie wszystko dobrze.Całą msze przepłakałam jednak były to łzy radości że Igorek z nami jest i czuwa nad rodzeństwem w brzuszku mamusi.
|
|
|
|
#1322 |
|
Raczkowanie
|
Preggers ja też miałam dopiero zielone światło po 3 cyklach, lekarz odrazu tak mi powiedział mimo że fizycznie nie było żadnych problemów. Ten czas podobno jest potrzebny też na unormowanie hormonów. Szczerze napiszę że ja dopiero od miesiąca pogodziłam się z całą sytuacją... Dokładnie tak jak dziewczyny napisały jedyne o czym się myśli po T to żeby znów jak najszybciej być w ciąży a jednak warto jest poczekać te miesiące... Takie jest moje zdanie.
Wydaje mi się że jakiś czas temu pojawiła się dziewczyną która zaszła w ciążę w pierwszym cyklu po T (za zgodą lekarza) niestety nie pamiętam nicku spróbuj przewertować forum. |
|
|
|
#1323 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1324 |
|
Przyczajenie
|
Dziewczyny dziękuje Wam bardzo za wszystkie odpowiedzi. Oczywiście pierwsze co zrobię to skonsultuje się z lekarzem. Zdrowy rozsądek oczywiście podpowiada, żeby słuchać się lekarza, ale wiecie same jak zachowuje się serce.
Wynn kiedy miałaś t.? Kiedy zaczynasz starania? |
|
|
|
#1325 |
|
Zadomowienie
|
29 września, także akurat po sylwestrze zaczniemy się starać
mam nadzieję,że rok 2018 będzie szczęśliwy. Chociaż przyznam, że im bardziej skraca się ten czas do rozpoczęcia starań, tym bardziej się obawiam i zastanawiam się czy zdążę się wystarczająco dobrze przygotować, sama nie wiem co zrobić, żeby bylo dobrze i żeby ten koszmar się nie powtórzył Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1326 |
|
Raczkowanie
|
Wynn dlatego ja by zmniejszyć moje obawy zrobiłam wszystkie badania od badania materiału od Igorka przez nasze kariotypy trombofilie (okazało się ze mam mutacje MTHFR oraz PAI-1) i byłam u 4 lekarzy zanim znalazłam takiego który odnalazł się w temacie biorę co prawda sporo leków łącznie z zastrzykami i tabl na tarczycę ale dzięki temu mam super wyniki d-dimery w normie a dzięki temu jestem spokojniejsza.
Oczywiście całkowitego spokoju nie zaznam puki maleństwa nie przytule ale moj spokój jest napewno większy. |
|
|
|
#1327 |
|
Przyczajenie
|
Będę bardzo mocno trzymała kciuki, żeby od razu się udało. Myślę, że te obawy są i będą. Jedyne co chyba można robić to wierzyć w to, że wszystko będzie dobrze i przyciągać do siebie dobrą energię. Może obawy się uspokoją po usg 11-14 tyg?!
Znalazlam post dziewczyny, która starała sie po pierwszej @ i dowiedziała sie, ze znowu jest w ciąży 8 tyg po t. Jednak więcej już nie pisała. Ciekawe jak się u niej wszystko potoczyło ![]() ---------- Dopisano o 16:28 ---------- Poprzedni post napisano o 16:26 ---------- Igni a mogłabyś mi wytłumaczyć czym są te mutacje i jakimi badaniami je wykryć? Mnie trochę uspokoiła romowa z genetykiem już po t. Ale obawy co jakiś czas wracają, a to dopiero początek mojej drogi po t. Edytowane przez Preggers Czas edycji: 2017-11-21 o 16:30 |
|
|
|
#1328 |
|
Zadomowienie
|
Igni a jakie leki bierzesz? Interesuja mnie głównie witaminy-dzienne dawki i firmy. Te mutacje wplywaja na d-dimery?
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1329 |
|
Raczkowanie
|
Ja zarówno kariotypy jak i trombofilie robiłam prywatnie za radą genetyka.Trombofilie można zrobić praktycznie w każdym laboratorium i jest to wymaz z policzka po jakimś tyg jest wynik.Mutacje trombofili to tak prosto ujmując zakrzepica większa badz mniejsza tak na prosto mówiąc.Ma to wpływ na d-dimery (przy Igorze miałam 3 razy wyższa wartość)w życiu codziennym mi to nie przeszkadza jednak dla dzidzi może mieć złe skutki (niedotlenienie itd).Biore raz dziennie acidum folicum (5mg) acard też raz pregna plus euthyrox też raz i to na czczo (niedoczynność tarczycy) i zastrzyki neoparin0.4 raz dziennie na rozżedzenie krwi.
To jest moj przypadek i kazdy jest inny i to lekarz musi podjac decyzje o dawkach. A i od konca 6 tyg jestem na luteinie bo kosmowka mi sie odklejala troszke i na poczatku bralam 3×100 pozniej 2×100 a teraz juz raz pomimo ze jest wszystko ok to moj gin dmucha na zimne i kazal brac dopuki łożysko w pelni sie nie wykształci |
|
|
|
#1330 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Wysłane z mojego SM-A500FU przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#1331 |
|
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny!
Ja przeszłam "ten" koszmar w 23 tc. U mojego lekarza zjawiłam sie kontrolnie jakos po 6 tygodniach. Pamiętam, że byłam juz po pierwszej miesiaczce i chyba w trakcie owulacji. Powiedzial wtedy, ze nie widzi przeciwwskazan i mozna juz sie starac. Dla mnie wtedy bylo jeszcze za wczesnie, psychicznie. Troche sie staraliśmy, udało się dopiero w 5 cyklu. Obecnie 13+3 tc. Wynn trzeba być dobrej mysli, choc czasem z tym ciezko. Sama przechodzę horror czekając na badania, wyniki badań czy usg. Po tym wszystkim nie da się podchodzić na spokojnie i bez emocji, bynajmniej ja nie potrafie... |
|
|
|
#1332 |
|
Zadomowienie
|
Polyhanna a jakiej firmy b-complex bierzesz? Ja ciagle szukam zestawu idealnego ale to za mala dawka aktywnego kwasu foliowego, to za mala b12 albo innych i juz zglupialam.
|
|
|
#1333 |
|
Raczkowanie
|
Pollyhana ja mam heterozygote677C-T a ta ponoć bardziej za zakrzepy odpowiada.Teraz mam d-dimery w normie ale ok stycznia musze powtórzyć by sprawdzić czy dawki nie trzeba zwiększyć.A pozatym ja poprzednia ciaze zawsze w morfologii mialam kilka pozycji złych i dopuki sie nie zaczelam klóć teraz to miałam limfocyty i % i ilosc podniesione a płytki krwi mało a po heparynie wyniki książkowe
|
|
|
|
#1334 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Wysłane z mojego SM-A500FU przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 07:26 ---------- Poprzedni post napisano o 07:22 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z mojego SM-A500FU przy użyciu Tapatalka |
||
|
|
|
#1335 |
|
Zadomowienie
|
Polyhanna dzięki,zapiszę to sobie
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1336 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny ile czekalyscie na wyniki Nifty? Chce zrobić w przyszłą środę rano - podobno do 14 jest kurier wiec pewnie w czwartek się zabiorą za nią. Na stronie mają napisane do 9 dni roboczych. Wychodzi mi wtedy 12.12.... 14 go mam usg i bardzo bym chciała mieć już ten wynik (boje się ze inaczej zejde u lekarza na zawał. ..)... już nie mówiąc ze fajnie by było przed weekendem czyli do 8go
Wysłane z mojego SM-A500FU przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#1337 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny, jutro a w zasadzie za 10h mam pobranie komórek jajowych przez punkcję i jeśli uda się uzyskać zarodki, to w sobotę transfer IV. Proszę o mocne trzymanie kciuków
|
|
|
#1338 |
|
Raczkowanie
|
Japonka1981 trzymam kciuki i to mocno i wierze że za chwilke dołączysz do grona zaciążonych.
|
|
|
|
#1339 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1340 |
|
Raczkowanie
|
Pollyhanna ja czekam już 7 dzień roboczy- nie liczę soboty i niedzieli. Lekarz mi powiesział ze po 26.11 na pewno wynik bedzie. Z tym że ja robilam test Panorama, ale to to samo.
|
|
|
|
#1341 |
|
Raczkowanie
|
Pollyhanna ja robiłam bezpośrednio w genomie i wynik miałam po 5 dniach roboczych.
Japonka trzymam kciuki !! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1342 |
|
BAN stały
|
Dziewczyny, siostra chce zacząć starać się o dziecko i szuka jakiegoś sprawdzonego suplementu. Dietę już zmieniła na śródziemnomorską, a ja namawiam ją, żeby łykała mama dha prmeium, bo u mnie to się sprawdziło i miałam dobre wyniki. Jak Wasze wrażenia?
|
|
|
|
#1343 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
w sumie to pewnie różnica w cenie wyrównałaby transport z Krk. .. ale zupełnie nie mam czasu. Nic będę ich ścigać najwyżej.Wysłane z mojego SM-A500FU przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#1344 |
|
Raczkowanie
|
Dzisiaj (tzn już wczoraj) rano zadzwonili z kliniki, że udało się pobrać 6 komorek, z czego 4 były dojrzałe i 3 się prawidłowo zapłodniły. Jutro jedziemy na transfer jednego dzieciaczka
|
|
|
#1345 |
|
Raczkowanie
|
Japonka zatem trzymam kciuki za jutrzejszy transfer 😊 będzie dobrze 😊
|
|
|
#1346 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1347 |
|
Raczkowanie
|
Japonka super wieści trzymam kciuki za dalszy sukces😀
|
|
|
|
#1348 |
|
Zadomowienie
|
Japonka to cudownie, zaciskam mocno kciuki!
|
|
|
#1349 |
|
Raczkowanie
|
Teraz jeszcze kciuki do 6 grudnia, wtedy mam oznaczyć betę
na pewno nie wytrzymam i zacznę jakoś od 4go A to nasz mały towarzysz, który wrócił ze mną wczoraj do domu...IMG_1511686169.135245.jpg Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1350 |
|
Rozeznanie
|
Witam wszystkie mamusie i przyszłe mamusie. W czerwcu tego roku urodziłam moje maleństwo z wadą letalną. Lekarz powiedział ze mogę starać się pod koniec listopada ale my chyba się pospieszyliśmy. Sytuacja nie jest jasna, ostatnia miesiączka 12.10 cykle mam długie i nieregularne. Nie uważaliśmy ostatnio chociaż w dni płodne (sądząc po śluzie) wogole się nie kochaliśmy. Do rzeczy, test zrobiony 20.11 jedna kreska, test zrobiony dzisiaj druga kreska bardzo blada widoczna tylko pod światło. Trochę bolą mnie piersi przy dotyku, żadnych objawów nie mam.... strasznie się zestresowałam
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:12.

mam nadzieję,że rok 2018 będzie szczęśliwy. Chociaż przyznam, że im bardziej skraca się ten czas do rozpoczęcia starań, tym bardziej się obawiam i zastanawiam się czy zdążę się wystarczająco dobrze przygotować, sama nie wiem co zrobić, żeby bylo dobrze i żeby ten koszmar się nie powtórzył 

A to nasz mały towarzysz, który wrócił ze mną wczoraj do domu...