|
|
#4471 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Prezenty dla dzieci - zbiorczy
Cytat:
Playmobil dla starszych ma duzo małych części. Moja córka czesto gubi takie drobnostki. Nie mam kompletnie pomysłu na prezenty. Córka by chciała Hatchimalsa. Ale sie potem tym bawić nie bedzie. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4472 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Dziękuję, Wika Dla syna wypatrzyłam rakietę kosmiczną My też mieliśmy Mega Bloksy, potwierdzam, że jakość średnia. Duplo duuuuużo lepsze. |
|
|
|
|
#4473 | ||
|
Konto usunięte
|
[1=95b84f0cb57718c1b68287b 1ccb1b977c909159a_5f79027 3693ad;78914291]Dzieci docenią kolory i ozdoby
drewna.Smoki wg mnie trochę straszne , ale pokażę córce.Mamy dużo zestawów playmobil wróżkowych z drzewami, jednorożcami- chyba wystarczy , mamy też stajnię i dużo koni firmy schleich, więc zastanawiam się jednak, czy kupować coś a la farma z playmobil (choć to mini zoo fajne), może coś bardziej z kotkami/pieskami- ale też córka ma dużo małych figurek do zabawy typu magiki. Może jednak smok, bo to nowość.Ogólnie nie mam nastroju do zakupów prezentowych po gruntownych porządkach w pokoju córki , poczekam na list do Mikołaja.[/QUOTE] A to na pewno, natomiast oglądam też przeróbki domku ikeowskiego właśnie i głównie w takie skandynawskie kolory ludzie idą. Ja raczej nie zastanawiam się, czy takie czyste drewno normalnymi akrylami mogę? i lakierem potem?Smoki mi się podobają ogromnie jeszcze córce nie pokazywałam, ona wielbicielką lego Elves jest, ze smokami właśnie, więc może, może...[1=95b84f0cb57718c1b68287b 1ccb1b977c909159a_5f79027 3693ad;78920821]Podoba mi się, kupię 9-latkowi (on lubi detektywistyczne historie), dzięki za pomysł. Jednak ![]() Rynek się już trochę nasycił, skoro co roku prawie to samo- bo jednak domek to zakup jednorazowy, na kilka lat zabawy .Czy w stacjonarnym tesco jest duży wybór zestawów playmobil? w księdze zabawek cz.1 i on line nie ma (a np. lego są).[/QUOTE] A cluedo znasz? Niby tak, ale dziwi mnie, że dopiero po tych 5 latach (czy więcej? chyba tak jakoś, A. miała 2,5 roku zdaje się, jak się to zaczęło pojawiać) teraz wpadli na pomysł zwiększenia towaru. W stacjonarnym to marne szanse. Widuję w Auchan jedynie. Cytat:
A. dostała domek playmo na 3 urodziny, podobał się, ale bez jakiegoś szału wielkiego. D. z racji posiadania starszej siostry bawiła się po 2 urodzinach chyba już. Barbie - u moich córek to niewypał mają w pudełku kilka, olew zupełny, żałuję chociaż... ja się bardzo długo bawiłam barbie, a dość późno zaczęłam - za to szyłam im chyba do 13rż ![]() Cytat:
duże elementy (domki, grzybki domki, polany...) stoją obok na półce. Właśnie starsza wyjęła i całe miasto buduje.
|
||
|
|
|
#4474 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;78924166]A to na pewno, natomiast oglądam też przeróbki domku ikeowskiego właśnie i głównie w takie skandynawskie kolory ludzie idą. Ja raczej nie
zastanawiam się, czy takie czyste drewno normalnymi akrylami mogę? i lakierem potem?Smoki mi się podobają ogromnie jeszcze córce nie pokazywałam, ona wielbicielką lego Elves jest, ze smokami właśnie, więc może, może...A cluedo znasz? Niby tak, ale dziwi mnie, że dopiero po tych 5 latach (czy więcej? chyba tak jakoś, A. miała 2,5 roku zdaje się, jak się to zaczęło pojawiać) teraz wpadli na pomysł zwiększenia towaru. W stacjonarnym to marne szanse. Widuję w Auchan jedynie. Wiesz, różnie. A. dostała domek playmo na 3 urodziny, podobał się, ale bez jakiegoś szału wielkiego. D. z racji posiadania starszej siostry bawiła się po 2 urodzinach chyba już. Barbie - u moich córek to niewypał mają w pudełku kilka, olew zupełny, żałuję chociaż... ja się bardzo długo bawiłam barbie, a dość późno zaczęłam - za to szyłam im chyba do 13rż ![]() Ja wszystkie mam wymieszane i wsadzone do wielkiego pudła duże elementy (domki, grzybki domki, polany...) stoją obok na półce. Właśnie starsza wyjęła i całe miasto buduje.[/QUOTE]Nie przepadam za tym trendem. Dla mnie dziecięce rzeczy powinny być kolorowe. ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#4475 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Miałam ochotę zaprosić mamę na wspólne odkurzanie ![]() Ale nie powiem, zabawa była świetna.Zmieniły nam się plany na popołudnie i okazało się, że spędzamy je w domu, więc z nudów wyciągnęłam grę, którą miałam przygotowaną niby na święta, ale właściwie to nie wiedziałam na co - Mali detektywi. Takie fajne, atrakcyjne memo Bardzo fajna gra i przede wszystkim kooperacyjna, to jest to, co było nam potrzebne.Dotychczas non stop tłuczemy Kubusia Puchatka. Mamy Grzybobranie, Wiewiórki i parę innych gier, ale Artek zawsze wybiera Kubusia. Mnie się już dźwiga, jak słyszę, że gramy w Misia Puchatka ![]() Przy okazji - niestety Wiewiórki okazały się u nas trochę nietrafione, widzę, że Artek trochę boi się tych kun. Poza tym co mnie się w tej grze niezbyt podoba to to, że tam jest dość mało pozytywnych pól (w sensie jakiś dodatkowy ruch czy coś) w stosunku do tych, gdy coś złego się dzieje. U Artka powoduje to pewną nerwowość, że zaraz trzeba będzie oddać żetony. Na podobnej zasadzie działa Grzybobranie, ale tam jest chyba mniej tych muchomorków jednak. |
|
|
|
|
#4476 |
|
Raczkowanie
|
Ja mam już prezent pod choinkę z głowy. A pomysł zaczerpnęłam z przedszkola. U córki w grupie są klocki , którymi A bardzo lubi się bawić. Mini wafle. Tylko nie te z twardego plastiku. Tylko z takiego bardziej miękkiego materiału chodzi konkretnie o te : https://www.bing.com/images/search?v...148&ajaxhist=0. Zawsze, kiedy do córki przychodzi ktoś znajomy te klocki jako pierwsze idą w ruch.
... Edytowane przez rysiki Czas edycji: 2017-11-18 o 20:53 |
|
|
|
#4477 |
|
Konto usunięte
|
O tak, są obłędne, moje dziewczyny też je uwielbiają
|
|
|
|
#4478 |
|
Konto usunięte
|
U A. w przedszkolu też są i A. też się nimi bawi
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4479 |
|
Konto usunięte
|
No, dziewczyny dostały w przedszkolu (tzn. każda grupa) jakoś na wiosnę i od tamtej pory było marudzenie: kup
a rzadko aż tak na czymś się zafiksują. Mama chrzestna A. kupiła na urodziny 2 paczuszki, D. jedną ale widzę, że to malutko, mają 210 klocków - jeszcze ze 2 by się przydały.
|
|
|
|
#4480 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#4481 |
|
Konto usunięte
|
No i ustalone, rodzinnie będzie wózek dla młodszej lalkowy, dla starszej kamper playmo:
|
|
|
|
#4482 |
|
Konto usunięte
|
Skorzystaliśmy z promocji w Tesco i kupiliśmy prezent od babci dla Artka, tor Hot wheels spiral speedway chyba się dokładnie nazywa.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4483 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#4484 |
|
Konto usunięte
|
Dziewczyny, cudną grę dzisiaj miałam w ręku
polazłam podglądać gry naszej psycholożki, i pokazała mi grę Skrzaty (wyd. Kukuryku). O mamuniu, skrzaciki cudne są nie będę opisywała, bo tu trafiłam na ładny opis:http://www.maluszkoweinspiracje.pl/2...jnych-dla.html
|
|
|
|
#4485 |
|
Rozeznanie
|
Szaja, świetne te skrzaty! Lubię takie wyszukiwanki. Przydałyby się Młodemu, musimy popracować nad spostrzegawczością u Niego. Ale to już nie na Święta, 5tej gry nie kupię. Na razie mamy książeczkę "Zabawa z Milusiami", w której trzeba wyszukać postaci. Memory jakoś poszły w odstawkę, chyba jednak za trudne są na razie (muszę ograniczyć liczbę par to pewnie jakoś pójdzie).
Wafli sama nie macałam, ale w syn też się nimi bawi w przedszkolu. Szaja, fajny ten kamper Zastawa wymiata!
|
|
|
|
#4486 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#4487 |
|
Konto usunięte
|
Szaja, dzięki za ten link
|
|
|
|
#4488 |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;78998561]Szaja, dzięki za ten link
bratanek skończył 5 niedawno.Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4489 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4490 |
|
Konto usunięte
|
No, to teoretycznie wszystko kupione.
Książki (młodsza): 2 Basie, bazgrolnik "Jeden rysunek dziennie" i "Elmer - wyjątkowy dzień". (starsza): taki sam bagrolnik, Zwierzaki świata 1, 13piętrowy domek na drzewie, Opowieść o Agatce. Dla młodszej na mikołajki domek ikea + mebelki do salonu z lidla, piesek w torebce chi chi love, 2 książki wyżej wymienione. Na BN książki, gra brainbox Abecadło, i składkowy wózek dla lalek duży oraz 2 figurki zwykłe MLP (bo w liście do Mikołaja były). Aaa no i zielony groszek z wyjmowanymi groszkami ![]() Dla starszej na mikołajki doh vinci, lego elves, książki, 2 figurki pet shop, a na BN gra Mistakos, książki, 2 figurki z Biedronki i Czarnego kota, groszek i składkowy kamper playmobil. No i dla obu pod choinkę boombox. |
|
|
|
#4491 | |
|
Przyczajenie
|
[1=95b84f0cb57718c1b68287b 1ccb1b977c909159a_5f79027 3693ad;78914291]Dzieci docenią kolory i ozdoby
drewna.Smoki wg mnie trochę straszne , ale pokażę córce.Mamy dużo zestawów playmobil wróżkowych z drzewami, jednorożcami- chyba wystarczy , mamy też stajnię i dużo koni firmy schleich, więc zastanawiam się jednak, czy kupować coś a la farma z playmobil (choć to mini zoo fajne), może coś bardziej z kotkami/pieskami- ale też córka ma dużo małych figurek do zabawy typu magiki. Może jednak smok, bo to nowość.Ogólnie nie mam nastroju do zakupów prezentowych po gruntownych porządkach w pokoju córki , poczekam na list do Mikołaja.Fajne prezenty Moja córka w wieku 5 lat bardzo lubiła doświadczenia laboratoryjne, ale to zależy od zainteresowań dziecka, lepiej się upewnić. Jednak ta sypialenka z szafą dla lalki? [/QUOTE]Dziękuję, sama nie mogę się doczekać wspólnej zabawy A dla 5,5 latka jednak postawiłam na bezpieczne lego Cytat:
Dziękuję bardzo za opinię To chyba kupię jej, ale na roczek [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;78987391]Dziewczyny, cudną grę dzisiaj miałam w ręku polazłam podglądać gry naszej psycholożki, i pokazała mi grę Skrzaty (wyd. Kukuryku). O mamuniu, skrzaciki cudne są nie będę opisywała, bo tu trafiłam na ładny opis:http://www.maluszkoweinspiracje.pl/2...jnych-dla.html [/QUOTE]...i takim sposobem kolejna gra wskakuje na listę chciejstw
Edytowane przez ninsar Czas edycji: 2017-11-21 o 22:35 |
|
|
|
|
#4492 |
|
Zadomowienie
|
Poleccie zabawke interaktywną dla 3latki. Widziała reklame pandy yoyo ale moze jest cos fajniejszego?
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#4493 |
|
Zakorzenienie
|
U nas tez juz lista prezentow zamknieta i wiekszosc z nich czeka juz w szafie.
Dla 5- latki bedzie sukienka elsy, zestaw pet shopow, puzzle 3d przybornik ravensburger, maly zestaw lego. Dla 7 latka na urodziny ktore sa przed samymi swietami lego technic i mistakos. Pod choinke gra abalone, puzzle 3d, sekrety elektroniki i szkielet dinozaura do zlozenia.
Edytowane przez sanetka Czas edycji: 2017-11-22 o 10:32 |
|
|
|
#4494 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
U Nas na Mikołajki i BN, muszę podzielić: córka - książeczka, Barbie tęczowa księżniczka (dzisiaj w Auchan za 50 zł kupiłam), puzzle Minnie, playmobil (lepiej przenośny domek dla lalek, aquapark czy las wróżek??? ma 2,5 roku) syn - książeczka, walizka lekarza, wodne triki koraliki, playmobil rakieta kosmiczna wspólne - gry Bystre Oczko, Było Sobie Życie i rybki na magnesy (coś takiego: http://allegro.pl/gra-rodzinna-lowie...037151670.html ). Ja wiem, że te rybki to chińszczyzna, ale pokazałam dzieciom i im się bardzo spodobały. A pokazałam dlatego, że sama jako dziecko takie miałam i uwielbiałam Tym samym gra kucykowy tort i laptop z tesco chyba zostaną na urodziny Młodej. Uffff
|
|
|
|
|
#4495 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#4496 |
|
Rozeznanie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;79063571]Moje dziewczyny w tym wieku to jakieś laptopy chciały. Ale nie wiem, co polecić, bo nie miały.
Brałabym aquapark - dzieci lubią w wodzie się babrać [/QUOTE] Dzięki Domek dla lalek (o ile je polubi) dostanie w przyszłości handmade od dziadka, więc ten playmobilowy mogę sobie w sumie darować, nie mam miejsca na dwie podobne zabawki. To teraz aquapark lub wróżki (lubi Dzwoneczka)...
|
|
|
|
#4497 |
|
Zakorzenienie
|
Od mojej siostry chłopaki dostaną po takiej latarce:
https://www.mamagama.pl/geo-kids-lat...-led-dino.html i po pluszaku różnym pluszaku: https://www.hulahop.pl/beppe-iguanod...IN_Convertiser
|
#4498 |
|
Konto usunięte
|
Świetny pomysł: ehem:
|
|
|
|
#4499 |
|
Konto usunięte
|
A ja jednak nie wzięłam tego statku kosmicznego, bo nie o taki Artkowi chodzi. Jemu chodzi o statek UFO, którego nigdzie nie umiem znaleźć
TŻ pewnie niedługo dostanie bony zniżkowe, to po prostu pójdę do Smyka i znajdę coś fajnego, bo nie mam pomysłu. W necie to bym wszystko chciała kupić. |
|
|
|
#4500 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;79101141]Świetny pomysł: ehem:[/QUOTE]Mam wątpliwości czy Julek ogarnie tą latarkę, ale on chce mieć wszystko co brat, więc byłby ryk, gdyby tylko jeden dostał.
Chciałam figurki dinozaurów, ale one w większości są twarde, a chłopaki się bawią dość ekspresyjnie.. Pluszaki fajne, u nas ostatnio jakby zwrot w tym kierunku. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Nowe wątki na forum Być rodzicem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:44.

My kupilismy w Lidlu grę "Było sobie życie", syn jest wielkim fanem bajki.
drewna.
, ale pokażę córce.
, poczekam na list do Mikołaja.
chociaż... ja się bardzo długo bawiłam barbie, a dość późno zaczęłam - za to szyłam im chyba do 13rż 

bratanek skończył 5 niedawno.