|
|
#601 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: ♡ Mamusie Lutowe 2018 cz. 3 ♡
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#602 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny
![]() Mnie jeszcze nikt nie przepuścił w kolejce a brzuch mam konkretny, większy niż w pierwszej ciąży i raz w trawmwaju widziałam, że wywołałam konsternację, ale krótkotrwałą Ostatnio tylko jak byłam w przychodni to pani z rejestracji zadzwoniła do gabinetu dr i powiedziała, że zarejestrowała taką i taką panią, która jest w ciąży. Byłam wywołana po nazwisku poza kolejką ale to jedyna taka sytuacja. Tyle, że ja też dobrze się czuję, więc nie proszę. Jak się czuję gorzej to albo nie idę na zakupy, albo idę do jakiegoś małego sklepu w którym nie ma biedronkowych kolejek ![]() Super macie kurtki Ja mam beżową jeszcze z pierwszej ciąży, kupiłam w tk maxx i bardzo ją lubię. Chodzę też jeszcze w zwykłej, ale dół już muszę mieć rozpięty, bo brzuch nie wchodzi. A gdzie jeszcze trzy miesiące ![]() ---------- Dopisano o 08:32 ---------- Poprzedni post napisano o 08:30 ---------- To prawda. Ciężarna szybciej usłyszy przykrości niż coś miłego. |
|
|
|
#603 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#604 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#605 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
( No ta moja gin widziala ten wynik, wiec chyba jakby byl wskazaniem do hospitalizacji to by mi dala skierowanie Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#606 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak u Ciebie z ciśnieniem ? Przepraszam że straszę, każda z nas ma innego lekarza, jeden traktuje wszystko na wyrost i się o wszystko boi a inny podchodzi racjonalnie. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#607 | |
|
Rozeznanie
|
Dobry! U nas tez piękna pogoda, odrazu się człowiek lepiej czuje. Poza Tym ze wieczorem ok.23 nie mogłam zasnąć bo syn mi wariowal w brzuchu tak o 4 obudziło mnie mocne uderzenie stopami o zebra..i od tego się imprezka zaczęła, potem to już cały brzuch podskakiwal i miałam po spaniu, dopiero zasnelam jak mąż poszedł do pracy przed 6😉. Ja juz wysprzatalam dokładnie cała łazienkę, wstawiłam pranie i zaraz zmykam do mamy na dopoludniowa kawkę 😊. Miłego dnia!
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 10:18 ---------- Poprzedni post napisano o 10:16 ---------- Cytat:
|
|
|
|
#608 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#610 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Teraz test obciażenia powtórzony już chyba nie jest miarodajny...nie wiem czy poza dietą coś mogę zrobić, a staram się pilnować ostatnio bardzo w tej kwestii. Uhhhh ![]() ---------- Dopisano o 10:45 ---------- Poprzedni post napisano o 10:43 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#611 |
|
Wtajemniczenie
|
Ależ mój syncio to cwaniak
Leżę sobie na prawym boczku, rusza się jak szalony, a jak tylko spojrzę na brzuch albo wezmę telefon żeby nagrać, to przestaje ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#612 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#613 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
||
|
|
|
#614 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#615 |
|
luckygirl
|
Agniesia ja na niej nie siedze non stop. Poćwiczę sobie troche i siup na krzesło.
Co do przepuszczania w kolejce - w rossmanie mnie wywoływali pare razy. W Auchan staje w kolejce z pierwszeństwem i tam kobiety nie wywołują, a ludzie przed razem przepuszczają - raz nie. W sklepie osiedlowym ludzie mnie przepuszczają i jak stoję w kasie i jak stoję w kolejce po wędlinę czy ser. A Piotrze i Pawle panie ekspedientki z wędlin/ mięsa/ serów same mnie wołają. Nie mam zamiaru sie pchać, przepychać. Póki sie dobrze czuje i mam sile sama isc po zakupu to stoję. Prosiłam W, zeby mnie obudził jak bedzie wychodził - oczywiście tak słodko spałam, ze mama obudziła mnie o 11 |
|
|
|
#616 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
#617 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#618 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oczywiście mówimy o zdrowej ciąży, bo na temat innych to nie wiem nic i nie będę się wypowiadać.
|
|
|
|
|
#619 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
||
|
|
|
#620 |
|
Wtajemniczenie
|
Shelby_a, ja sie zestresowałam moją glukoza i ketonami w moczu, że aż mi serce zaczęło wali jak jak oszalałe. Nie panikujmy, może nie jest tak źle, bo w ciąży wiele rzeczy się pojawia śladowo i nie świadczą o problemach
trzeba po prostu więcej o siebie dbać i włączyć egoistyczne myślenie troche hehe ![]() Kurcze, czy tylko ja mam już coraz większy problem z dbaniem o higienę, a mianowicie golenie? Bez lusterka się już od jakiegoś czasu nie obejdzie, a nie wiem jak to będzie w ostatnim miesiącu zsapałam się |
|
|
|
#621 | |
|
gotowa do działania
|
Cytat:
Nie tylko Ty. Przed ostatnia wizyta mąż mnie musiał ogolić tam gdzie nie sięgałam 🤭 Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#622 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja jeszcze daję radę sama i bez lusterka, ale coś czuję, że długo to nie potrwa ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#623 |
|
Wtajemniczenie
|
Do następnej wizyty to chyba już mojego zaciągnę, czemu mam się wyginac jak chińskie zero
|
|
|
|
#624 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Z goleniem u mnie co raz wieksze problemy. Niby ja jeszcze bez lusterka, ale zawsze gdzies jestem niedogolona ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#625 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#626 |
|
Wtajemniczenie
|
mnie dzisiaj czeka obcięcie paznokci u stop.. tez dla mnie wyczyn:P
|
|
|
#627 |
|
Wtajemniczenie
|
Słuchajcie dziewczyny, ubranka dla naszych maluchów z takimi zapieciami na pleckach, to chyba nie jest najlepszy wybór? Tym bardziej w pajacach, w których dzieciątko będzie spało na pleckach
Wydaje mi się to po pierwsze problematyczne w zapinaniu, a po drugie niewygodne i gniecace w plecki (firma Kiabi ma masę ubranek z takimi zapieciami)IMG_0405.JPG Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#628 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wczoraj ogarnialam temat to myslalam, ze sie zasapie Ubieranie butow to tez dla mnie mordegaWysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#629 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
||
|
|
|
#630 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego MI MAX przy użyciu Tapatalka
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:08.

Tyle w temacie przepuszczania 

a brzuch mam konkretny, większy niż w pierwszej ciąży i raz w trawmwaju widziałam, że wywołałam konsternację, ale krótkotrwałą 

pierwszy raz to czułam
( No ta moja gin widziala ten wynik, wiec chyba jakby byl wskazaniem do hospitalizacji to by mi dala skierowanie 

Decyzja o podaniu mm powinna być zawsze poprzedzona konsultacją z certyfikowanym doradcą laktacyjnym. NIE PEDIATRĄ, bo oni mają BARDZO często nieaktualną wiedzę. Sama spotkałam się z lekarzami szerzącymi mity z lat '80, dzięki którym np ja jako dziecko nie byłam karmiona piersią, bo rzekomo po cesarce nie dało się karmić. Ciekawe, bo swojego dziecka po cesarce jakoś nie zagłodziłam, chociaż w 1 i 2 dobie życia faktycznie była dokarmiana. Nie ma proszku w szafce - nie ma pokusy
Polecam poczytać bloga Hafiji. To kopalnia wiedzy i bardzo prosto wytłumaczonej.

świeżutki z wczoraj więc zapytam go czy powinnam sie obawiać. W poprzednim badaniu miałam więcej tego cukru w moczu, ale krzywa wyszła mi ok.

Wydaje mi się to po pierwsze problematyczne w zapinaniu, a po drugie niewygodne i gniecace w plecki
(firma Kiabi ma masę ubranek z takimi zapieciami)
05.07.2008