|
|
#631 |
|
Lady of Harley-Davidson
|
Dot.: ♡ Mamusie Lutowe 2018 cz. 3 ♡
a co do wymiotów po glukozie - nie zrobiłam tego badania, bo 2 x wymiotowałam. Moja gin kazała zrobić badanie z krwi, HbA1C
podobno to badanie wystarcza w diagnostyce cukrzycy
|
#632 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego MI MAX przy użyciu Tapatalka
|
|
#633 |
|
Wtajemniczenie
|
Nie wiem czy to kwestia rozciągnięcia ale ja dalej mogę nogę na głowę zarzucić
|
|
|
|
#634 | |
|
Lady of Harley-Davidson
|
Cytat:
W temacie częstszych wizyt: teraz byłam w 27 tc, kolejna w 31 tc. Dalej nie wiem
|
|
#635 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:32 ---------- Poprzedni post napisano o 12:31 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#636 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
To badanie nie rozpozna cukrzycy ciążowej. Miałam je robione już 3 razy w trakcie ciąży i miałam wyniki: 4,27, 4,29 i teraz 4,78 (norma jest do 6). Ginekolog i diabetolog widząc te wyniki mówili, że są bardzo dobre. Ten wynik mówi o średnim poziomie glukozy w ostatnich 3 miesiącach. I co z tego, że tę hemoglobinę glikowaną mam w normie, jak jednak cukier po obciążeniu jest przekroczony Gdybym miała tylko to zbadane, bez obciążenia, to wyszłoby że wszystko jest ok i nikt nie wspomniałby o cukrzycy ciążowej...Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#637 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
IMG_0333.JPGIMG_0334.JPG Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#638 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#639 |
|
Zakorzenienie
|
Ogarnelam.prezenty mikolajkowe i pod choinke...online oczywiscie ☺ jestem.z siebie dumna.
Wysłane z mojego SM-J500FN przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#640 |
|
Raczkowanie
|
Jak ja się cieszę, że nie dostaję do ręki wyników badań
u mnie wyniki (w zasadzie to miałam robione tylko raz ) są w systemie, jezeli byłoby coś nie tak to dzwonią, jeżeli jest ok to informują na wizycie. Wizyty też są krótkie...cisnienie, waga, pomacany i zmierzony brzuszek, czyli sprawdzona macica i odsłuchane serduszko dzidziusia mimo tego, że mamy ryzyko konfliktu, nie stresuję się, wszystko mi wytłumaczono...teraz mam mieć jakoś ogólne badania kontrolne no i sprawdzą też czy nie ma przeciwciał...ale podchodzę na luzie a już na pewno nie przyszłoby mi do głowy samej analizować badania...sorki kobietki ale mam wrażenie, że wiecznie się zadręczacie, żyjecie w stresie...cukier, białka, szyjka ja to wszystko rozumiem ale jak lekarz mówi, że git to po co się doszukiwać dbajcie o siebie laseczki ciągły stres jest sto razy gorszy dla dziecka A teraz możecie linczować ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#641 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego MI MAX przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 12:52 ---------- Poprzedni post napisano o 12:50 ---------- Cytat:
Wysłane z mojego MI MAX przy użyciu Tapatalka
|
|
#642 | |
|
luckygirl
|
Cytat:
24-25.11 tylko internetowo 1+1 gratis ![]() Byłam z psiakiem na spacerze 40 minut, a teraz idę na chwilkę do sklepu. Chodzik i sie fatalnie przez ten bol w lędźwiach, pośladki i udzie. Nie wiem czy nie zaatakowała mnie rwa |
|
|
|
|
#643 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja się poniekąd zgadzam.choć myślę że lepiej żeby się teraz kazda z.nas nie chciała odnieść do tego bo do wieczora.skończymy wątek i nie założymy kolejnego ![]() ![]() Ja np stresuje się szyjka bo w 1.ciąży miałam problem i teraz mam te same objawy i ostrzeżenie od lekarki. Natomiast.jeśli chodzi o wyniki badań to uważam że trzeba słuchać lekarza a nie wertowac Internet w poszukiwaniu wszystkich mozliwych chorób. Zawsze wyniki są stresujące a lekarz jest od tego aby przeanalizować i podjąć odpowiednie działania. Ale też i od tego żeby nie stresować pacjentki. Ja się nie znam ale myślę że ślad białka w moczu może lecz nie musi o niczym świadczyć. Lekarz przeciez nas widzi pyta o różne inne rzeczy i jeśli nie widzi realnego zagrożenia nie panikuje. Pewnie że warto sto razy dopytać sprawdzić ale nie zadreczac się. Ja miałam w 1 ciąży ewidentne objawy cholestazy. Jak się naczytalam w necie i na forach to aż się trzeslam. Zrobiłam badania nic nie wyszło. Objawy nagle zlagodnialy a potem znów to samo i tak do końca ciąży. Badania robiłam z 4-5razy. Za każdym razem ok. Jak.zaszlam w 2 ciążę przypomniały mi się tamte objawy i zaczęłam się stresować że teraz na pewno będę mieć cholestaze. I wiecie co? Od razu zaczęłam mieć objawy...w 1 trymestrze. Potem miałam duuzo pracy i trochę stresu i jakoś zapomniałam i mi przeszło dziwne to ale tak działa stres na człowieka...ja jak się czegoś boję to wpadam w panikę. I to jest najbardziej niezdrowe i niebezpieczne. Wysłane z mojego SM-J500FN przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#644 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czyli internetowo i jutro ciekawe czy strona się wieszać nie będzie ![]() Wysłane z mojego MI MAX przy użyciu Tapatalka
|
|
#645 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#646 |
|
luckygirl
|
My juz sobie wybraliśmy co i jak. Nie wiem czy od razu po północy nie zamówić - i tak spac nie moge
![]() A podczas snu dzisiaj leciała mi krew z nosa, bo mam koszule uwalona
|
|
|
|
#647 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#648 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja bym chciała coś orzeźwiającego moze coś polecicie? Wysłane z mojego MI MAX przy użyciu Tapatalka
|
|
#649 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#650 |
|
Wtajemniczenie
|
♡ Mamusie Lutowe 2018 cz. 3 ♡
Dla narzeczonego biorę Hugo Boss Soul, a dla siebie albo moją ukochaną Lolitę Lempicką albo Calvin Klein IN2U
![]() Jednak Lolity nie wezme, bo max jest 50 ml - kompletnie nie będzie się opłacało. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Edytowane przez M a g d a l e n a Czas edycji: 2017-11-23 o 13:08 |
|
|
|
#651 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego MI MAX przy użyciu Tapatalka
|
|
#652 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja teraz mam Si a najczęściej używam Calvina Eternity. Ta Lempicka to pewnie coś zupełnie innegoWysłane z mojego SM-J500FN przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#653 |
|
Wtajemniczenie
|
chilly_emily, ja się zgodzę że często sobie sam człowiek nakręci korbkę stresową, sama tak mam
ale rozumiem też jak na wizytę trzeba czekać, a nie wiadomo czy cos faktycznie nie jest powodem do zmartwienia w późniejszej ocenie lekarza. Ja podchodzę do tego tutaj bardziej jako do wspierania się, że "mój problem" nie jest odosobniony, ale niekoniecznie oznacza coś bardzo złego skoro inne ciężarne też to miewają i dzidzie rodzą się zdrowe
|
|
|
|
#654 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#655 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a zapytać zawsze warto! Tylko nie grzebać po necie i nie.doszukiwać się najgorszegoWysłane z mojego SM-J500FN przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#656 | |
|
Wtajemniczenie
|
♡ Mamusie Lutowe 2018 cz. 3 ♡
Cytat:
Do Si się przymierzam i jakoś nie mogę się zdecydować hehe Używałam kiedyś Eternity. Jakoś mnie do nich kolejny raz nie ciągnie 🤷 ♀️Lolita to raczej słodkie perfumy. Ale tak mi podpasowaly, że już 5 lat je używam Co próbuje zmienic na inne, to zawsze do nich wracam i jeszcze mi się nie znudziły ![]() Jeśli chodzi o Lolitę to co jakiś czas w Hebe maja promocje 100 ml chyba za 140 zł. Ja zazwyczaj zamawiam na iperfumy.pl albo na pachnidelko.pl (cos koło 120 wychodzą). Rossmann przegina z cenami perfum. Ma grubo zawyżone. Ale teraz jak będzie promocja 1+1 to będzie się opłacało. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Edytowane przez M a g d a l e n a Czas edycji: 2017-11-23 o 13:16 |
|
|
|
|
#657 | |||
|
luckygirl
|
Cytat:
) i ck one - ale właśnie wache łam o nie jestem przekonana, wiec nad drugimi sie zastanowię :Dla W CK obsesjonista night i joop czerwone, o ile nie znajdę nic fajniejszego ![]() Cytat:
![]() Staram sie jeść duzo produktów z witamina C - ale chyba musze powiększyć dawkę ![]() Ciekawa jestem tej morfologii. Jutro idę zrobic badania. W ogole od wczoraj znowu schudłam 300 g :/ Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:20 ---------- Poprzedni post napisano o 13:19 ---------- Ka kocham armaniego diamonds i acqua di goia - ale w rossie sie nie opłaca. Je zawsze zamawiam na iperfumy
|
|||
|
|
|
#658 |
|
Wtajemniczenie
|
Mi się marzy Chanel Mademoisell i YSL Black Opium - ale nie wyłożę tyle kasy za perfumy
![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#659 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na moją logikę to jest tak jak by spała czasami w jakiejś złej pozycji i utrudniała odpływ krwi ;p |
|
|
|
|
#660 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w drugiej ciąży się przestraszyłam że jakaś spuchnięta tam jestem , teraz wiem że to normalne ![]() Wysłane z mojego MI MAX przy użyciu Tapatalka
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:20.

super, ze nie jest tylko na ciąże.
??
05.07.2008
Wydaje mi się to po pierwsze problematyczne w zapinaniu, a po drugie niewygodne i gniecace w plecki
(firma Kiabi ma masę ubranek z takimi zapieciami)

u mnie wyniki (w zasadzie to miałam robione tylko raz
mimo tego, że mamy ryzyko konfliktu, nie stresuję się, wszystko mi wytłumaczono...teraz mam mieć jakoś ogólne badania kontrolne no i sprawdzą też czy nie ma przeciwciał...ale podchodzę na luzie
a już na pewno nie przyszłoby mi do głowy samej analizować badania...sorki kobietki ale mam wrażenie, że wiecznie się zadręczacie, żyjecie w stresie...cukier, białka, szyjka
ja to wszystko rozumiem ale jak lekarz mówi, że git to po co się doszukiwać
ciągły stres jest sto razy gorszy dla dziecka 

♀️
Co próbuje zmienic na inne, to zawsze do nich wracam i jeszcze mi się nie znudziły