♡ Mamusie Lutowe 2018 cz. 3 ♡ - Strona 21 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-11-23, 08:29   #601
Shelby_a
Zadomowienie

Dot.: ♡ Mamusie Lutowe 2018 cz. 3 ♡

Cytat:
Napisane przez M a g d a l e n a Pokaż wiadomość
Któregoś dnia stałam z koleżanka w kolejce do kasy w Stokrotce. Dwie kasy obok siebie. Nad jedną informacja o kasie pierwszeństwa. No i normalnym tonem zaczęłyśmy rozkminiac czy tylko jedna kasa jest z pierwszeństwem czy wszystkie i czy ktoś prosi do przodu, czy samemu trzeba się upomnieć. Kobieta przed nami (na oko po 50) przysłuchiwała się całej rozmowie, odwróciła się, zmierzyła moj brzuch wzrokiem i wypakowala swoje zakupy na taśmę Tyle w temacie przepuszczania
(Generalnie wtedy nie zależało mi na pierwszeństwie, bo i tak musiałabym czekac ba koleżankę)

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Dlatego z jednej strony czasami sie nawet ciesze, ze nie widac brzucha w kurtce. W tym kraju jest taka mentalnosc, ze z wiekszoscia musisz sie uzerac

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Shelby_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-23, 08:32   #602
ktoregos_dnia
Zakorzenienie

Cześć dziewczyny

Mnie jeszcze nikt nie przepuścił w kolejce a brzuch mam konkretny, większy niż w pierwszej ciąży i raz w trawmwaju widziałam, że wywołałam konsternację, ale krótkotrwałą Ostatnio tylko jak byłam w przychodni to pani z rejestracji zadzwoniła do gabinetu dr i powiedziała, że zarejestrowała taką i taką panią, która jest w ciąży. Byłam wywołana po nazwisku poza kolejką ale to jedyna taka sytuacja. Tyle, że ja też dobrze się czuję, więc nie proszę. Jak się czuję gorzej to albo nie idę na zakupy, albo idę do jakiegoś małego sklepu w którym nie ma biedronkowych kolejek

Super macie kurtki Ja mam beżową jeszcze z pierwszej ciąży, kupiłam w tk maxx i bardzo ją lubię. Chodzę też jeszcze w zwykłej, ale dół już muszę mieć rozpięty, bo brzuch nie wchodzi. A gdzie jeszcze trzy miesiące

---------- Dopisano o 08:32 ---------- Poprzedni post napisano o 08:30 ----------

Cytat:
Napisane przez Shelby_a Pokaż wiadomość
Dlatego z jednej strony czasami sie nawet ciesze, ze nie widac brzucha w kurtce. W tym kraju jest taka mentalnosc, ze z wiekszoscia musisz sie uzerac
To prawda. Ciężarna szybciej usłyszy przykrości niż coś miłego.
Stary 2017-11-23, 09:13   #603
Hadise
Zakorzenienie

Cytat:
Betsy super patent z ta kurtka.
W mojej kurtce tez nie widac ciazy. Niby w sklepie czasami rozpinam, ale jeszcze nigdy nigdzie mi z powody ciazy nikt nie ustapil.

To mi w moczu wyszedl slad bialka, ale podobno to sie moze zdarzyc w ciazy. Mam nadzieje, ze na kolejnym badaniu bedzie juz ok

Mnie też lekarz straszył, że jak wyjdzie białko w moczu to bardzo źle.

Hadise jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-23, 09:22   #604
karska
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez affairz Pokaż wiadomość
To chyba chodzimy na te same zajęcia
lub dziwny zbieg okoliczności
A gdzie chodzisz? Bo chyba też jesteś z Trójmiasta

Dzień dobry ale dziś piękne słoneczko i cieplutko na dworzu. Mały rano miał czkawkę pierwszy raz to czułam
karska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-23, 09:59   #605
Shelby_a
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Hadise Pokaż wiadomość
Mnie też lekarz straszył, że jak wyjdzie białko w moczu to bardzo źle.

Nie straszcie dziewczyny ( No ta moja gin widziala ten wynik, wiec chyba jakby byl wskazaniem do hospitalizacji to by mi dala skierowanie

Stary 2017-11-23, 10:13   #606
Hadise
Zakorzenienie

Cytat:
Nie straszcie dziewczyny ( No ta moja gin widziala ten wynik, wiec chyba jakby byl wskazaniem do hospitalizacji to by mi dala skierowanie

Wiesz co ja miałam też nadciśnienie i mówiła,że jak wyjdzie białko w moczu ( bo to dwa z trzech objawów gestozy) to cała ciąża w szpitalu. Ale pozatym u Ciebie nic się nie dzieje, prawda ?

Jak u Ciebie z ciśnieniem ?

Przepraszam że straszę, każda z nas ma innego lekarza, jeden traktuje wszystko na wyrost i się o wszystko boi a inny podchodzi racjonalnie.

Stary 2017-11-23, 10:18   #607
Betsy93
Rozeznanie

Dobry! U nas tez piękna pogoda, odrazu się człowiek lepiej czuje. Poza Tym ze wieczorem ok.23 nie mogłam zasnąć bo syn mi wariowal w brzuchu tak o 4 obudziło mnie mocne uderzenie stopami o zebra..i od tego się imprezka zaczęła, potem to już cały brzuch podskakiwal i miałam po spaniu, dopiero zasnelam jak mąż poszedł do pracy przed 6😉. Ja juz wysprzatalam dokładnie cała łazienkę, wstawiłam pranie i zaraz zmykam do mamy na dopoludniowa kawkę 😊. Miłego dnia!

---------- Dopisano o 10:18 ---------- Poprzedni post napisano o 10:16 ----------

Cytat:

Nie mam pojęcia o bialku w moczu, naszczescie nigdy nie miałam.

Betsy93 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-23, 10:21   #608
figa84
Zakorzenienie

Cytat:

Shelby mi wyszło. Net mówi, że ślad może się pojawić, ale oznaczalne ilości są niepokojące. Moja gin kazała mi powtórzyć wynik i mierzyć ciśnienie. Kolejny miałam już ok, ale i tak mam częściej robić na wszelki wypadek.

figa84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-23, 10:28   #609
Agniesia666
Lady of Harley-Davidson

byłam wczoraj na wizycie u gin i pytałam o tą piłkę rehabilitacyjną. Nie kazała na niej siedzieć dopytajcie swoich ginów może w tej kwestii.
Stary 2017-11-23, 10:45   #610
klaudetka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mrrrr Pokaż wiadomość
Dzien doberek! Klaudetka i glukoza i ketony w moczu? I gla gina to tylko do obserwacji? Może umów sie do diabetologa.. Kurcze lepiej dmuchać na zimne. Nieleczona cukrzyca może mieć bardzo poważnie konsekwencje dla Ciebie i dziecka.

Edit.
Przypomniali mi się, że ktoś pytał jakie mleko modyfikowane na początek 'na wszelki wypadek'. Ja radzę ŻADNE. Na początku mamie jest ciężko, bo dzidzia dużo wisi na cycku, co jest normalne, bo dzięki temu pobudza laktację. Ale jeśli mama lub życzliwa babcia źle to odczytają no to się pojawiają teksty w stylu 'mało mleka', 'chude mleko', 'głodzę dziecko' i w końcu biedna niewyspana matka się łamie i daje butlę. A to prosta droga do zaburzenia laktacji i zmniejszenia produkcji mleka. I dokładnie taką historię obserwuję teraz u znajomej, no ale świata nie zbawię Decyzja o podaniu mm powinna być zawsze poprzedzona konsultacją z certyfikowanym doradcą laktacyjnym. NIE PEDIATRĄ, bo oni mają BARDZO często nieaktualną wiedzę. Sama spotkałam się z lekarzami szerzącymi mity z lat '80, dzięki którym np ja jako dziecko nie byłam karmiona piersią, bo rzekomo po cesarce nie dało się karmić. Ciekawe, bo swojego dziecka po cesarce jakoś nie zagłodziłam, chociaż w 1 i 2 dobie życia faktycznie była dokarmiana. Nie ma proszku w szafce - nie ma pokusy Polecam poczytać bloga Hafiji. To kopalnia wiedzy i bardzo prosto wytłumaczonej.
Dziś mam wizytę kontrolną, te wyniki są☠świeżutki z wczoraj więc zapytam go czy powinnam sie obawiać. W poprzednim badaniu miałam więcej tego cukru w moczu, ale krzywa wyszła mi ok.
Teraz test obciażenia powtórzony już chyba nie jest miarodajny...nie wiem czy poza dietą coś mogę zrobić, a staram się pilnować ostatnio bardzo w tej kwestii. Uhhhh

---------- Dopisano o 10:45 ---------- Poprzedni post napisano o 10:43 ----------

Cytat:

A kiedy robiłaś ten mocz? Może powtórz sobie dla pewności. Białko to nigdy nic dobrego, normalnie świadczy o infekcji ale w ciąży to nie wiem.
klaudetka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-23, 10:45   #611
M a g d a l e n a
Wtajemniczenie

Ależ mój syncio to cwaniak Leżę sobie na prawym boczku, rusza się jak szalony, a jak tylko spojrzę na brzuch albo wezmę telefon żeby nagrać, to przestaje

M a g d a l e n a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-23, 10:45   #612
Hadise
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez klaudetka Pokaż wiadomość
Dziś mam wizytę kontrolną, te wyniki sąświeżutki z wczoraj więc zapytam go czy powinnam sie obawiać. W poprzednim badaniu miałam więcej tego cukru w moczu, ale krzywa wyszła mi ok.
Teraz test obciażenia powtórzony już chyba nie jest miarodajny...nie wiem czy poza dietą coś mogę zrobić, a staram się pilnować ostatnio bardzo w tej kwestii. Uhhhh

---------- Dopisano o 10:45 ---------- Poprzedni post napisano o 10:43 ----------

A kiedy robiłaś ten mocz? Może powtórz sobie dla pewności. Białko to nigdy nic dobrego, normalnie świadczy o infekcji ale w ciąży to nie wiem.
W ciąży to jeden z objawów gestozy..

Stary 2017-11-23, 11:05   #613
OtTakaJa
Zakorzenienie

Cytat:
Ależ mój syncio to cwaniak Leżę sobie na prawym boczku, rusza się jak szalony, a jak tylko spojrzę na brzuch albo wezmę telefon żeby nagrać, to przestaje

U mnie to standard
Cytat:
Napisane przez Agniesia666 Pokaż wiadomość
byłam wczoraj na wizycie u gin i pytałam o tą piłkę rehabilitacyjną. Nie kazała na niej siedzieć dopytajcie swoich ginów może w tej kwestii.
Ooo dobrze, że mówisz, bo ja siedzę często. A czemu nie można konkretnie? Bo ja mam wizytę dopiero 5.12.

OtTakaJa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-23, 11:16   #614
ktoregos_dnia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez OtTakaJa Pokaż wiadomość
Ooo dobrze, że mówisz, bo ja siedzę często. A czemu nie można konkretnie? Bo ja mam wizytę dopiero 5.12.
To chyba zależy co się z taką piłką robi. Jak tylko na niej siedzisz czy ćwiczysz kręgosłup za jej pomocą to ok, wzmacniasz mięśnie. Natomiast intensywne skakanie na piłce CHYBA może być niewskazane. Ja tak robiłam jak chciałam przyspieszyć poród, chociaż dodam, że nie pomogło
Stary 2017-11-23, 11:19   #615
Petit_Papillon
luckygirl

Agniesia ja na niej nie siedze non stop. Poćwiczę sobie troche i siup na krzesło.

Co do przepuszczania w kolejce - w rossmanie mnie wywoływali pare razy. W Auchan staje w kolejce z pierwszeństwem i tam kobiety nie wywołują, a ludzie przed razem przepuszczają - raz nie. W sklepie osiedlowym ludzie mnie przepuszczają i jak stoję w kasie i jak stoję w kolejce po wędlinę czy ser. A Piotrze i Pawle panie ekspedientki z wędlin/ mięsa/ serów same mnie wołają. Nie mam zamiaru sie pchać, przepychać. Póki sie dobrze czuje i mam sile sama isc po zakupu to stoję.

Prosiłam W, zeby mnie obudził jak bedzie wychodził - oczywiście tak słodko spałam, ze mama obudziła mnie o 11 chyba sie zbiorę i pójdę na spacer, bo dzisiaj w miarę ciepło.

14.07.2014
16.07.2016

Petit_Papillon jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-23, 11:19   #616
Betsy93
Rozeznanie

Cytat:

U nas to norma😄 zanim zacznę nagrywać to wyprawia akrobacje a jak sięgnę po telefon to nagle spokoj😋. Smialismy się z mężem ze odstrasza go odgłos wlaczajacej się kamerki w telefonie

Betsy93 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-23, 11:22   #617
OtTakaJa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ktoregos_dnia Pokaż wiadomość
To chyba zależy co się z taką piłką robi. Jak tylko na niej siedzisz czy ćwiczysz kręgosłup za jej pomocą to ok, wzmacniasz mięśnie. Natomiast intensywne skakanie na piłce CHYBA może być niewskazane. Ja tak robiłam jak chciałam przyspieszyć poród, chociaż dodam, że nie pomogło
Możliwe. W sumie to ja siedzę na niej od początku i nic mi się nie działo nigdy a szyjkę mam cacy. No ale każda ciąża jest inna i każda pewnie może co innego.

Stary 2017-11-23, 11:24   #618
ktoregos_dnia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez OtTakaJa Pokaż wiadomość
Możliwe. W sumie to ja siedzę na niej od początku i nic mi się nie działo nigdy a szyjkę mam cacy. No ale każda ciąża jest inna i każda pewnie może co innego.
No to samo siedzenie ponoć jest ok, wzmacnia się mięśnie kręgosłupa i miednicy. To jest aktywne siedzenie czy jakoś tak. Tak na babka na sr tłumaczyła Oczywiście mówimy o zdrowej ciąży, bo na temat innych to nie wiem nic i nie będę się wypowiadać.
Stary 2017-11-23, 11:35   #619
Shelby_a
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Hadise Pokaż wiadomość
Wiesz co ja miałam też nadciśnienie i mówiła,że jak wyjdzie białko w moczu ( bo to dwa z trzech objawów gestozy) to cała ciąża w szpitalu. Ale pozatym u Ciebie nic się nie dzieje, prawda ?

Jak u Ciebie z ciśnieniem ?

Przepraszam że straszę, każda z nas ma innego lekarza, jeden traktuje wszystko na wyrost i się o wszystko boi a inny podchodzi racjonalnie.

Wlasnie ja nie mam zadnych innych objawow. Cisnienie mam niskie, obrzekow brak.

Cytat:
Napisane przez figa84 Pokaż wiadomość
Shelby mi wyszło. Net mówi, że ślad może się pojawić, ale oznaczalne ilości są niepokojące. Moja gin kazała mi powtórzyć wynik i mierzyć ciśnienie. Kolejny miałam już ok, ale i tak mam częściej robić na wszelki wypadek.

Wlasnie dlatego, ze to byl slad i gin to widziala to nie chce za bardzo panikowac. Podobno stres tez moze skutkowac pojawieniem sie bialka. Moze faktycznie bym powtorzyla to badanie tak dla swietego spokoju..

Stary 2017-11-23, 11:55   #620
klaudetka
Wtajemniczenie

Shelby_a, ja sie zestresowałam moją glukoza i ketonami w moczu, że aż mi serce zaczęło wali jak jak oszalałe. Nie panikujmy, może nie jest tak źle, bo w ciąży wiele rzeczy się pojawia śladowo i nie świadczą o problemach trzeba po prostu więcej o siebie dbać i włączyć egoistyczne myślenie troche hehe

Kurcze, czy tylko ja mam już coraz większy problem z dbaniem o higienę, a mianowicie golenie? Bez lusterka się już od jakiegoś czasu nie obejdzie, a nie wiem jak to będzie w ostatnim miesiącu zsapałam się
Stary 2017-11-23, 11:59   #621
ZwariowanaWariatka
gotowa do działania

Cytat:

Kurcze, czy tylko ja mam już coraz większy problem z dbaniem o higienę, a mianowicie golenie? Bez lusterka się już od jakiegoś czasu nie obejdzie, a nie wiem jak to będzie w ostatnim miesiącu zsapałam się

Nie tylko Ty. Przed ostatnia wizyta mąż mnie musiał ogolić tam gdzie nie sięgałam 🤭

ZwariowanaWariatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-23, 12:01   #622
M a g d a l e n a
Wtajemniczenie

Cytat:

Ja jeszcze daję radę sama i bez lusterka, ale coś czuję, że długo to nie potrwa

Stary 2017-11-23, 12:01   #623
klaudetka
Wtajemniczenie

Do następnej wizyty to chyba już mojego zaciągnę, czemu mam się wyginac jak chińskie zero
Stary 2017-11-23, 12:02   #624
Shelby_a
Zadomowienie

Cytat:
Shelby_a, ja sie zestresowałam moją glukoza i ketonami w moczu, że aż mi serce zaczęło wali jak jak oszalałe. Nie panikujmy, może nie jest tak źle, bo w ciąży wiele rzeczy się pojawia śladowo i nie świadczą o problemach trzeba po prostu więcej o siebie dbać i włączyć egoistyczne myślenie troche hehe

Wlasnie. Musi byc dobrze! Oczywiscie to nie zwalnia z obserwacji siebie.
Z goleniem u mnie co raz wieksze problemy. Niby ja jeszcze bez lusterka, ale zawsze gdzies jestem niedogolona

Stary 2017-11-23, 12:02   #625
ktoregos_dnia
Zakorzenienie

Cytat:
Kurcze, czy tylko ja mam już coraz większy problem z dbaniem o higienę, a mianowicie golenie?
Ja bożenkę już od miesiąca ogarniam na ślepo
Stary 2017-11-23, 12:07   #626
szwedka007
Wtajemniczenie

mnie dzisiaj czeka obcięcie paznokci u stop.. tez dla mnie wyczyn:P

szwedka007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-23, 12:11   #627
M a g d a l e n a
Wtajemniczenie

Słuchajcie dziewczyny, ubranka dla naszych maluchów z takimi zapieciami na pleckach, to chyba nie jest najlepszy wybór? Tym bardziej w pajacach, w których dzieciątko będzie spało na pleckach Wydaje mi się to po pierwsze problematyczne w zapinaniu, a po drugie niewygodne i gniecace w plecki (firma Kiabi ma masę ubranek z takimi zapieciami)
IMG_0405.JPG

Stary 2017-11-23, 12:13   #628
Shelby_a
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez szwedka007 Pokaż wiadomość

O taak! Jeszcze gorzej! Wczoraj ogarnialam temat to myslalam, ze sie zasapie Ubieranie butow to tez dla mnie mordega

Stary 2017-11-23, 12:17   #629
OtTakaJa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez szwedka007 Pokaż wiadomość

O tak! To dla mnie dużo gorsze niż golenie
Cytat:
Słuchajcie dziewczyny, ubranka dla naszych maluchów z takimi zapieciami na pleckach, to chyba nie jest najlepszy wybór? Tym bardziej w pajacach, w których dzieciątko będzie spało na pleckach Wydaje mi się to po pierwsze problematyczne w zapinaniu, a po drugie niewygodne i gniecace w plecki (firma Kiabi ma masę ubranek z takimi zapieciami)
Załącznik 7328431

No ja takich nie mam i nie planuję kupować właśnie z tego względu co piszesz.

Stary 2017-11-23, 12:18   #630
Malpka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Petit_Papillon Pokaż wiadomość
Ja sobie kupiłam plaszczyk w carry Lke - coprawda jeszczs troszkę przyduza, ale jak brzuch podrośnie to bedzie git. Mam jeszcze troche miejsca. Mam te swjoja stara kurtke - która kupiłam duzo za duzo (nie wiem czemu) i jest tez ok.

Z promocji w rossie także mam zamiar skorzystać. Kupię i dla siebie 2 sztuki i dla W 2 sztuki perfum

A teraz spadam dokonczyc 1 sezon gry o tron
A co to za promocja na perfumy i od kiedy ?

Wysłane z mojego MI MAX przy użyciu Tapatalka
K http://www.suwaczek.pl/cache/f2a2119f90.png
W http://www.suwaczek.pl/cache/ef8b004f6a.png
Malpka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości