Szukam dziewczyn, które są chore i chcą z tego wyjść II . - Strona 111 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > W krzywym zwierciadle odchudzania

Notka

W krzywym zwierciadle odchudzania
Jest do jedyne forum, na którym zamieszczamy wszystkie diety, które promują odchudzanie poprzez drastyczne ograniczenie kaloryczności, tzw. "diety głodówkowe", które nie mają nic wspólnego ze zdrowym odżywianiem.
  • Jest to forum stworzone dla osób, które chcą zwalczać wszystkie choroby powiązane z zaburzeniem łaknienia (anoreksja, bulimia, kompulsywne objadanie się) oraz dla osób, które pragną takim osobom radzić, pomagać i wspierać.
  • Na tym forum nie można namawiać do drastycznych metod zrzucania wagi, lecz można pisać o terapii przy ED.
  • Jedynie na tym forum osoby z zaburzeniami łaknienia mogą tworzyć swoje grupy wsparcia.
  • Forum to nie zastępuje psychologa ani profesjonalnej terapii.
  • Redakcja nie bierze odpowiedzialności za udzielane tutaj porady, natomiast z pełną stanowczością będziemy tępić wszelkie wątki "pro-ana".
  • Na forum obowiązuje dodatek do regulaminu, zapoznaj się z nim zanim weźmiesz udział w dyskusji.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-06-16, 21:15   #3301
anniaa

Dot.: Szukam dziewczyn, które są chore i chcą z tego wyjść II .

Cytat:
Napisane przez Hypnotic Eyes Pokaż wiadomość
Aniu a co u Ciebie? Wiem, że masz/miałaś problem z ED. Radzisz sobie? Mam nadzieję, że tak
to pytanie było do mnie ?

Nigdy nie zmienisz swojego życia dopóki nie zmienisz czegoś, co codziennie robisz..

anniaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-16, 21:16   #3302
agness51
Zakorzenienie

Dziewczyny,doradźcie mi. Bo nie chcę dalej krzywdzić siebie i swojego organizmu. Wiecie jak bardzo nie lubię swojego brzucha i nóg. Zastanawiam się,czy jakbym jadła 2000 kcal i codziennie jeździła na rowerku z 45 minut (co daje 500kcal) to wyjdzie to na lepsze,niż gdybym jadła po 1200-1300 i nie ćwiczyła ? ... bo nie chcę rozbudowywać ud,a z drugiej strony strasznie ciężko mi wytrzymać bez ruchu (bieganie,rowerek zwłaszcza) ...
Doradźcie ...

'' W życiu nie ma takiej chwili, abyśmy nie mieli wszystkiego, co potrzebne, aby czuć się szczęśliwymi. Pomyśl o tym przez minutę (...). Jeśli jesteś nieszczęśliwy, to dlatego, że cały czas myślisz raczej o tym, czego nie masz, zamiast koncentrować się na tym, co masz w danej chwili. ''
agness51 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-16, 21:19   #3303
anniaa

Cytat:
Napisane przez agness51 Pokaż wiadomość
Dziewczyny,doradźcie mi. Bo nie chcę dalej krzywdzić siebie i swojego organizmu. Wiecie jak bardzo nie lubię swojego brzucha i nóg. Zastanawiam się,czy jakbym jadła 2000 kcal i codziennie jeździła na rowerku z 45 minut (co daje 500kcal) to wyjdzie to na lepsze,niż gdybym jadła po 1200-1300 i nie ćwiczyła ? ... bo nie chcę rozbudowywać ud,a z drugiej strony strasznie ciężko mi wytrzymać bez ruchu (bieganie,rowerek zwłaszcza) ...
Doradźcie ...
wiesz trzeba było by sie zastanowic ( mam tutaj na mysli pod wzgledem cwiczen)
ale okresl to trzezwo czy nogi i brzuch nie podobaja ci bo masz tam tłuszcz czy miesnie czy poprostu spuchniete ?

Nigdy nie zmienisz swojego życia dopóki nie zmienisz czegoś, co codziennie robisz..

Stary 2008-06-16, 21:22   #3304
agness51
Zakorzenienie

Aniu - chodzi Ci o uda? sama nie wiem wiesz. nie wiem od czego mogą puchnąć uda,umięśnione też jakoś super nie są,natomiast galarety też nie ma .

'' W życiu nie ma takiej chwili, abyśmy nie mieli wszystkiego, co potrzebne, aby czuć się szczęśliwymi. Pomyśl o tym przez minutę (...). Jeśli jesteś nieszczęśliwy, to dlatego, że cały czas myślisz raczej o tym, czego nie masz, zamiast koncentrować się na tym, co masz w danej chwili. ''
Stary 2008-06-16, 21:30   #3305
anniaa

Cytat:
Aniu - chodzi Ci o uda? sama nie wiem wiesz. nie wiem od czego mogą puchnąć uda,umięśnione też jakoś super nie są,natomiast galarety też nie ma .
Agus kazdemu po bieganiu czy rowerze puchna nogi nawet na drugi dzien to normalne. sama kiedys tego sie balam ale rozmawiałam o tym z pingwinem i ona powiedziała ze to normalne sama po rowerku czy treningu siłowym mam spuchniete nogi czasen az tak bardzo ze mam bardzo dopasowane spodnie

Stary 2008-06-16, 21:32   #3306
Hypnotic Eyes
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez anniaa Pokaż wiadomość
to pytanie było do mnie ?
Tak.

Agness ja wiem jaki ty masz problem. Swoją budowę. Nie zmienisz jej, choćbyś jadła przez całe życie 1000 kcal i codziennie jeździła na rowerku. Ja pogodziłam się z tym, że mam mniej tłuszczu na udach niż moja koleżanka, ale są one większe objętościowo, bo jestem mocniejszej budowy. Nawet gdy miałam BMI 13 to moje uda były szersze niż jej, ale wyglądały dużo chudziej. Po prostu ona jest drobna, ale nie wychudzona. To samo masz ty. Odchudzasz się z czegoś co jest twoją anatomią, rozumiesz? Bo ty nie masz już tłuszczu, bynajmniej nie tego zbędnego (bo jakiś jego procent jest potrzebny do procesów hormonalnych). Musisz się z tym pogodzić!

Edit: Dziewczyny, apropos fotek to umieściłam na fitnessie swój brzuch, więc jak ktoś chce, to można obejrzeć

Photoblog
Hypnotic Eyes jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-16, 21:35   #3307
agness51
Zakorzenienie

Aniu - czyli to normalne jeśli np. biegałam przedwczoraj a dzisiaj miałam jakby 'spuchnięte ' uda? bo biegałam chyba raczejs sporo,ponad pół godziny.

Hypnotic - wiesz,może i masz rację. Ja nie wiem czy źle widzę te uda,może mam tak skrzywiony obraz siebie,że nie potrafię dostrzec już nic dobrego.

Stary 2008-06-16, 21:39   #3308
Madlen898
Raczkowanie

Witam Was Ślicznotki

U mnie jest w miare ok, chociaz przezywam teraz trudny okres. Zmienilam podanie - tzn. ide do liceum w nowej szkole. I jest mi ciezko. Niektorzy namawiaja uparcie, zebym zostala. A ja sie boje tej zmiany. Ale pozostanie tutaj byloby najwieksza glupota.

Wydaje mi sie, ze moje obsesje dotyczace jedzenia wracaja. Wybaczcie, jezeli bede sie rzadziej udzielac.
Garatuluje madrych dezycji i namawiam do takich. Trzymam za Was kciuki zawsze i wszedzie
Stary 2008-06-16, 21:40   #3309
anniaa

Cytat:
Tak.
Nigdy nie mialam Ed.

Agus tak

edit. kiedys myslałam ze mam kompulsy ( tak to sie chyba pisze ) i byłam nawet u pani psycholog( uwielbiam wszystko wiedziec ) i pani psycholog kazała mi spisywac co jem i podkreslic kiedy uwazałam ze dany "posiłek" moim zdaniem to napad. okazało sie ze poprostu długo prowadziłam ( ale to juz dawne dzieje bo ponad 2 lata temu) diete niskokaloryczna i poprostu powróciłam do normalnego jedzenia i tak normalny człowiek sie odzywia no ale niestety efekt jojo sie pojawił.

Stary 2008-06-16, 21:53   #3310
Krytia
Zadomowienie

GG do Krytia

Cytat:
Napisane przez iza_wiosenna Pokaż wiadomość
ech... ile? tysiąc? jem tyle w weekendy na kolację + po i nic mi nie jest... Tez niekiedy tyle jem na kolacje ale i w ciagu dnia duzo..

wiedziałam, że teraz zaczniesz nas oskarżać o brak zrozumienia itp. ale ja nie będę tolerować tego, że nic nie robisz w tym kierunku, by było lepiej. nie mogę tego zaakceptować po prostu, nie mogę milczeć i się na to zgadzać.

tzn. w teorii muszę, bo i tak nic nie zrobię, ale postanowiłam jakoś zareagować. w psychologa nie wierzę, dopóki nie napiszesz jak było na wizycie. bo póki co na słowach kończysz.

czasem się zdarza a nie powinno. dzisiaj W OGÓLE głównie idę do psychologa przez wyrzuty i brak samoakceptacji bo ucinam jednak sporadycznie...
Brawo za psychologa. Ja tez mam wizyte znowu

Cytat:
Napisane przez WeronikaWargulak Pokaż wiadomość
Dziewczyny u mnie też nie ciekawie (w czwartek wizyta u psychiatry)
Nie lubię siebie (wyglądam koszmarnie), chcę rozmiaru 40, nie nędznego 36 (teraz to muszę zaciskać paska na spodniach 36 bo są za wielkie). Nikomu o tym nie mówiłam (nie chcę ich denerwować). Nie znoszę swojego perfekcjonizmu, tego że w szkole byłam gorsza od innych (za te średnie to chętnie bym sobie walneła w twarz). Mam dość - teraz opijam się wodą, bo wiem że w kuchni czeka na mnie moja ulubiona sałatka, a zjadłam jej za dużo (dwie miseczki). Dziś znowu jajecznica, bo nie miałam pomysłu na śn. W Warszawie - pączek wiedeński (ty idiotko po co go jadłaś) sok (mógł być świeżo wyciskany - mniej kaloryczny) i woda (tu jest ok). Z nerwów żołądek mnie boli, chcę krzyczeć, zła jestem na siebie za te kalorie (za pączka i nadprogramową dokładkę sałatki).
A więc - był tydzień dobry a potem czarny poniedziałek (tzn dziś).
Pozdrawiam Werka
Weronika przecież miałaś być na P

Hipnotic śliczny brzuszek i taki długi mój jest króciutki.
Madeln co sie stalo?
Niebo mnie nie chce,
a piekło obawia się,
że nim zawładnę.
Liz Taylor
Życie jest do kitu i tyle.
Krytia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-16, 21:54   #3311
Hypnotic Eyes
Wtajemniczenie

Aha, no właśnie bo mi się wydawało, że kiedyś pisałaś, że masz napady. No, ale jeśli nie masz to w porządku Ciesze się z tego

Photoblog
Hypnotic Eyes jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-16, 22:40   #3312
Asilos Magdalena
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez enex Pokaż wiadomość
Asilos - do pierwszego egzaminu uczyłam się 6tygodni, teraz do tego 4. A z tym zarywaniem...zazwyczaj rano się zwlekam około 10 z łóżka, do 12 zasypiam nad notatkami, potem popołudniu też mi to licho wychodzi, w gruncie tylko podkreślam test i dopiero po 18 się rozkręcam toteż zazwyczaj żeby wszystko przynajmniej przeczytać co w planie to chadzam spać około 3nad ranem....

A u mnie jak u mnie - 4dni wielkiego żarcia pod rząd, ale jak już tym mam zwyczajem - poniedziałek równa się wielka mobilizacja, mama nagotowała mi obiadów do środy, więc nie będzie kanapek z pasztetem i innych upychaczy, znowu będzie regularne jedzenie (obiady w weekendy między 12 a 16)i głównie będą normalne porcje, bo jednako obiadki dwudaniowe kiedy talerze w szwach pękają od nadmiaru mi nie służą - rozepcham się akurat i za godzię już bym co skubała, tak będą jakieś normalniejsze porcje na talerzu...
A z nauką nadal lipnie, trzeba dzisiej znowu skoczyć do sklepu po złoża guarany, potrzebuję teraz naprawdę wziąć się do roboty porządnie, jeśli nie będę w tym siedzieć tych minimum 12h dziennie to cienko to widzę niestety....

Ehh, no nic, zmykam dalej walczyć. Miłego dzionka kobitki
enex, rety aleś Ty wytrzymała!! Tyle czasu kuc?! Strasznie musi Ci zależec na tym kierunku, prawda? Podziwiam Cię bardzo!!! I jeszcze te jedzenie . Ja już dawno bym się poddała. Jesteś cholernie silna osobą!!!!! Trzymam za Ciebie kciuki

Cytat:
Napisane przez funky87 Pokaż wiadomość
tak mi przykro że musisz przez to przechodzić, ale całe szczęście że je odstawiasz, musisz w końcu nauczyć się bez nich żyć
To prawda, muszę zacząc życ bez leków. Choc do całkowitego odstawienia jeszcze duuuużo czasu, ale może już za dwa lata (no, może jak wszystko dobrze pójdzie nawet za 1,5 roku) będę kompletnie wolna od antydepresantów.

Funky kiedy jedziesz do UK??

Cytat:
Napisane przez Siris88 Pokaż wiadomość
ja nie lubię NCJ - właśnie w dużej mierze dzięki temu zaczęłam się skrajnie koncentrować na tym, co jem, ile o której i tak dalej... Same zresztą rozumiecie. Myślę, że przy ED im mniej myślimy o jedzeniu tym lepiej...

baj de łej - u mnie dobrze

Dostałam 5 z jednego egzaminu, sialalalllalaa I właśnie zajadam waniliowe danio Cały wielki kubas - 400 g! Mnóstwo węgli. Ale TŻcika nie ma i muszę czekać na niego z jedzeniem obiadu, bo strzeli fochaaaaaa, więc muszę się pocieszać jakoś, bo mój brzuszek chce jeść
za egzamin

Cytat:
Napisane przez marga_zg Pokaż wiadomość
Hej!
I ja dodam parę słów od siebie. Im bardziej zbliżają się wakacje i mój upragniony wyjazd tym bardziej się boję. Same wiecie plaża i te sprawy... Jednak podjęłam jedną bardzo ważną decyzje, bedę na U za to zwiekszę ilość cwiczeń żeby ładnie wyrzeźbic ciało. Mam nadzieję, że to wystarczy. Cały weekend nie wchodziłam na wizaz tylko myślałam czy dobrze robię. No i w końcu uznałam, że to najlepsza dla mnie decyzja. Poza tym mam teraz lekkiego doła ale walczę z tym. Przepraszam, że nie napisze nic do żadnej z was ale ostatnio narobiłam trochę zamieszania i chciałam tylko dać znać, że zmadrzałam. Planuję też ograniczyć wizaż bo nie jestem to końca pewna czy dobrze na mnie wpływa.
Pozdrawiam wszystkie wspaniałe dziewczyny
Zamieszanie zamieszaniem, najważniejsze, że doszłaś do tak rozsądnej decyzji Bardzo się cieszę Słońce

Cytat:
Napisane przez plameczka Pokaż wiadomość
ja mam profil nk ale wolalabym pozostac anonimowa, bo wiem, ze z mojego city sa tu wizazanki..
Nikt Cię nie będzie zmuszał do ujawnienia się Skoro tak chcesz to ja szanuje jak najbardziej Twoja decyzję (choc nie powiem, że jestem baaaardzo ciekawa jak wygląda plameczka )

A jak u Ciebie z jedzeniem i samoakceptacją??

Cytat:
Agatko przepraszam, nie wiem czemu pomyliłam imię Chyba byłam już wczoraj śpiąca :P Adres na grono wysłałam ci na PW. A co do tych leków to mam nadzieję, że minie. Dobrze, że te środki nie uzależniły cię psychicznie, bo to jest podobno dużo gorsze. Fizycznie jest chyba jakoś w stanie przetrzymać, prawda? Tak, da się to przetrwac. Wprawdzie nie jest to przyjemne i łatwe, bo objawy fizyczne odstawiania są podobne do odstawiania narkotyków, ale całe szczęście nie ma tak silnych objawów psychicznych.
Spoko luz nie mam Ci za złe tej wpadziochy z imieniem

Szczerze Hypnotic jak zorientowałam się w końcu, która to jesteś Ty na tych fotkach to oniemiałam Ależ Ty jesteś BOSKA!!! Te zdjęcia na których jest zbliżenie twarzy Masz idealne, symetryczne rysy, jestem w szoku, serio!! Wiem, że jesteś niziutka, ale nie myślałaś nigdy o byciu fotomodelką?? Nikt Ci nigdy tego nie zaproponował??

Cytat:
Napisane przez Madlen898 Pokaż wiadomość
Witam Was Ślicznotki

U mnie jest w miare ok, chociaz przezywam teraz trudny okres. Zmienilam podanie - tzn. ide do liceum w nowej szkole. I jest mi ciezko. Niektorzy namawiaja uparcie, zebym zostala. A ja sie boje tej zmiany. Ale pozostanie tutaj byloby najwieksza glupota.

Wydaje mi sie, ze moje obsesje dotyczace jedzenia wracaja. Wybaczcie, jezeli bede sie rzadziej udzielac.
Garatuluje madrych dezycji i namawiam do takich. Trzymam za Was kciuki zawsze i wszedzie
Madlen rozumiem, że się boisz tej zmiany, ale jak sama piszesz to będzie najlepsze dla Ciebie wyjście Teraz może Cię to trochę przeraża, ale uwierz mi- nie pożałujesz tego!!
Obsesja na punkcie jedzenia wraca?? A jak z psycholgiem? Byłaś już?

Krycia kiedy dokładnie masz wizytę??

Wiosenko trzymam mocno kciuki za Twoją wizytę. Wygadaj się porządnie, wyrzuc z siebie wszystko
Izuś rano odpisze Ci na PW, teraz powolutku zbieram się do spania.

Asilos Magdalena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-16, 23:05   #3313
88niezapominajka88
Wtajemniczenie

GG do 88niezapominajka88

witajcie
czytalam wasze dzisiejsze posty,ale tak na raty i juz nawet nie pamietam dokladnie, co u ktorej sie dzialo
ja dzis zabiegana, ostatni raz w pracy, potem przygotowywalam troche rzeczy do pakowania i bylam u kolezanki sie pozegnac...
jutro o 13.30 lece do Polski ok 14.30 bede juz w Gdansku, a okolo 16 w domu z mama i bratem, ktory ma 3 dni i ktorego jeszcze nie widzialam, tzn. widzialam na zdjeciach i jest cudny ale co innego na zywo.
juz sie czuje lepiej, ale jeszcze duzo mi brakuje do rewelacyjnego stanu, zaczelam od dzis lekka redukcje i postanowilam,ze przez ten tydzien daruje sobie cwiczenia, bede spala, odpoczywala i w ogole lenistwo i tez sie troche odetne od swiata na ten tydzien,zeby zlapac rownowage psychiczna. pobede z mama i moze pojade na kilka dni do taty,bo chce z nim poprawic kontakt,ktory nigdy nie byl dobry,a w zeszlym roku byl wrecz fatalny...ale po malu zaczyna byc lepiej...
bede sie starala wprowadzic jakis lad w moich posilkach,bo ostatnio zapanowal chaos i stad tez objadanie zapewne...i to napiecie wewnetrzne...ktore powoli zaczyna mnie opuszczac. a od przyszlego tygodnia zamierzam wziac sie znowu za bieganie i jakies cwiczonka, no i zaczac spotykac sie z ludzmi,bo ostatnio nie mialam na to ochoty,choc przez to cos mnie ominelo...
ide sie wykapac i moze sie spakuje choc troche bo do jutra do 11 musze byc gotowa,a jeszcze musze pospac troche

odchudzam się!
cel I - 64kg (do lutego)
cel II - 62 kg (do kwietnia)
cel III - 60 kg (do lipca)
cel IV - 58 kg (do września)

88niezapominajka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-16, 23:21   #3314
kasik30
Raczkowanie

Cześć laseczkiChcę odpowiedzieć na parę pytań mi tutaj zadanych
Wiem że zaburzę sobie przemianę materii jeśli będę dalej tak jadła jak jem ale mam tak wewnętrzną blokadę że po prostu nie umiem,a jak zjem coś nadprogramowego to od razu mam wyrzuty sumienia.
Wiem że powinnam iśc do jakiegoś psychologa ale szczerze mówiąc nie bardzo to sobie wyobrażam,chyba nie umiałabym się przed nim otworzyć...
Nigdy nie traktuję z humorem tego że mało jem ,ale co mam płakać ,po pierwsze nie chcę bo byście mnie opieprzyły A po drugie tuszuję to że się martwię moim ed humorem..
Wy jesteście laski,ważycie po 40 ,45 kg, ja 55 i czuję się przy Was grubo zwłaszcza jak lamentujecie że ważycie 40 kg przy 1,7o wzrostu i musicie schudnąć a ja mam 55 kg przy 1.60 wzrostu ,ha jestem hipopotanemI chcę być też szczupła jak wy...
No to dziś wysmarowałam posta bez poczucia humoru ale bardzo szczerego...
Stary 2008-06-16, 23:27   #3315
vixeen89
Rozeznanie

Cytat:
Vixeen witaj! Ja cię pamiętam jak byłaś na pseudo-U i P. Pamiętam, że zanim zdecydowałaś się na przytycie to jak wyjechałaś z rodzicami gdzieś to jak się zatrzymaliście to biegałaś dookoła samochodu dla 'rozprostowania kości' Pisz, bo tutaj nikt nie będzie się z Ciebie śmiał. Każdy jest sobie równy, pamiętaj!
a leż mnie zapamiętała:P Jak to przeczytałam Hypnotic to zaczęłam się śmiać sama do siebie:P ale fakt, to ja. Ale czemu pseudo-U? tego nie rozumiem

Cytat:
widzę, że jesteś podobnym 'przypadkiem' do mnie. też idę do psychologa (jutro ) przez to, że siebie nie akceptuję, wręcz nienawidzę czasami to strasznie utrudnia życie. poza tym, ZBYT często mam wyrzuty sumienia, a po weekendach zdarza mi się ucinać kcal, co normalne nie jest. Iza, aż dziw bierze, że masz takie odczucia co do swojej osoby, bo jesteś naprawdę wspaniałą dziewczyną i podziwiam Cię za siłę...Ale uważam że psycholog na pewno nie zaszkodzi więc czekam jutro na relacje CO do wyrzutów - u mnie niestety też się zdarzają

wiesz, mój tata często wypomina mi to, co robiłam (że wyrzucałam jedzenie, wypluwałam, kłamałam itp. ) , krzyczy jak czegokolwiek nie zjem itp. tak że różowo nie jest. mnie też strasznie łatwo doprowadzić do łez i wtedy tata na mnie wrzeszczy i wrzeszczy i zachowuje się często wręcz irracjonalnie. z tym, że wiem, że mnie kocha... i mam strasznie wyrzuty sumienia, przeze mnie ma problemy zdrowotne np. nerwicę. super - i jak tu siebie lubić też mam czasem wrażenie, że zrujnowałam rodzicom życie. Wiem, że mnie kochają i chcą dla mnie jak najlepiej. mama zawsze chce ze mną rozmawiać, a ja nie potrafie: zamykam się w sobie i każe jej wyjść z pokoju. Z ojcem od razu się kłócę, bo oboje jesteśmy uparci. Najfgorsze jest to że facet nie powie co czuje...i czasem sie dowiem od mamy, co potem tata mówi jej na mój temat Rozmowa czyni cuda, ale trzeba umieć rozmawiać...

a ile masz wzrostu??167
Cytat:
Napisane przez funky87 Pokaż wiadomość
Wiosenko , nie martw się psycholog nie gryzie napisz nam jutro koniecznie jak było
też czekam na inf zwrotnąbędzie mnie to pokrzepiało przed własną wizytą, choć nie wyobrażam sobie otworzyć przed kimś...Boje sie że powie mi że ze mnie to taki beznadziejnt przypadek i niewie jak mi pomóc

Cytat:

czasem się zdarza a nie powinno. dzisiaj W OGÓLE BRAWOgłównie idę do psychologa przez wyrzuty i brak samoakceptacji bo ucinam jednak sporadycznie...
mam nadzieję, że dzięki wizytom u psychologa wyjdziesz całkowicie na prostą

Cytat:
Wiosenko - ja rozumiem Twoje zdenerwowanie. Wiem,że robisz to wszystko,aby w końcu do mnie dotarło,że robię sobie krzywdę.
Ale ja naprawdę nie mam siły. Widzę tylko wielki brzuch,mam wrażenie,że tyję z dnia na dzień,przecież to chore.

Aniu - gdyby nie te paluszki ...
Agness. wiesz co? już kilka razy miałam ochotę coś tu do Ciebie skrobnąć, ale nie chciałam tak się wkręcać ni z tego ni z owego. Kochana, każdy Ci mówi ,ze jesteś szczupła - i ja się podpisuje pod tym. Oglądałąm twoje zdjęcia ok sprzed roku (przysłałaś mi na poczte) i po prostu nawet tam nie można się doszukać żadnego defektu, zbędnej fałdy tłuszczu! Dziewczyno, zobacz ile osiągnęłaś! zrzuciłaś zbędne kg, powinnaś cieszyć się życiem , a nie myśleć o tym jak i kiedy spalać kcal Jesteś mądrą osóbką więc 3mam kciuki za wizytę u psychologa i nie wykręcaj się, proszę. Sama sobie z tym nie poradzisz..Jesteś dopiero w LO...pomyśl o tym co przed Tobą...

Cytat:
Napisane przez Toffiee Pokaż wiadomość
Witaj vixeen89 a co konkretnie jest gorzej? Masz problem z oecna wagą czy od tak ucinasz kcal, bo boisz się, że przytyjesz? Co czujesz?Toffiee, złe samopoczucie i brak wiary w siebie - qszystko leży w głębi duszy...to mi dolega

Tak tak, tez tak mam, chociaż miałam gdy przytyłam te sławetne 0,8 kg(z których nie wiem co zostało). Wiem, że takiej ilości nie ma szns zobaczyc, ale ja na prawde widziałam na udach, tyłku, biodrach , nie wiem jakim cudem ale tak. A co mówic, jesli z anoreskji wychodziłas z bardo duza niedowagą do względnej normy, więc różnica naprawde musi byc widoczna. Pozostaje skoncentrowac sie na akcjeptacji własnego, wreszcie zdrowo wyglądającego ciała, pogadac o jedzeniu z pania psycholog, jeśli tego potrzebujesz. Bo rozmowa ma przeciez Tobie pomóc, więc nie bój się zasugerowac tematu rozmowy lub nawet powiedziec,że o tym czy o tamtym chcesz porozmawiac. Pani na pewno bardzo doceni Twoje chęci i wysiłek w pokonniu choroby. A naprawde czase jedno zdanie może pomóc które wniesie coś, czego nie zauważamy święte słowa

To, że tata nie zan sie na ED- czy to xle? Moi rodzice tez nie rozmumieja jak mogę nie chcec przytyc, nie jesć lub jesc za duzo. albo myślą, że nic nie jem , albo, że jem ok. Nic pomiędzy. Mimo prób wytłumaczenia im co czuję, widze, że tak do końca nie jest w stanie zrozumiec tego ktos, kto tego nie przeszedl. Pewnie chodzi ci także o nieodpowiednie ustosunkowywanie sie taty do problemów. no cóz, moja siostra mówi, że mogłam sie nie odchudzac i to moja wina i wszystkim swoim koleżankom mói, że "jest taka chuda, bo rzyga". To nie jest fajne, gdy okazuje sie, że bądź co bądź rodzina ta Cie miesza z błotem podczas gdy potrzebujesz ich pomocy. Przykro mi z powodu taty
Cytat:
Tak.

Agness ja wiem jaki ty masz problem. Swoją budowę. Nie zmienisz jej, choćbyś jadła przez całe życie 1000 kcal i codziennie jeździła na rowerku. Ja pogodziłam się z tym, że mam mniej tłuszczu na udach niż moja koleżanka, ale są one większe objętościowo, bo jestem mocniejszej budowy. Nawet gdy miałam BMI 13 to moje uda były szersze niż jej, ale wyglądały dużo chudziej. Po prostu ona jest drobna, ale nie wychudzona. To samo masz ty. Odchudzasz się z czegoś co jest twoją anatomią, rozumiesz? Bo ty nie masz już tłuszczu, bynajmniej nie tego zbędnego (bo jakiś jego procent jest potrzebny do procesów hormonalnych). Musisz się z tym pogodzić!podpisuje się, choć to trudne i wszystkie o tym wiemy. Ja czuje że porównywanie do innych to jeden z moich głównych grzechów i źródło kompleksów...Bo wszysc obok nas wydają się:
a)mądrzejsi
b)ładniejsi
c)szczęśliwsi
i tak dalej....

Edit: Dziewczyny, apropos fotek to umieściłam na fitnessie swój brzuch, więc jak ktoś chce, to można obejrzeć
Cytat:

Hypnotic - wiesz,może i masz rację. Ja nie wiem czy źle widzę te uda,może mam tak skrzywiony obraz siebie,że nie potrafię dostrzec już nic dobrego.
i dlatego skorzystaj z pomocy psychologa

Cytat:
Witam Was Ślicznotki

U mnie jest w miare ok, chociaz przezywam teraz trudny okres. Zmienilam podanie - tzn. ide do liceum w nowej szkole. I jest mi ciezko. Niektorzy namawiaja uparcie, zebym zostala. A ja sie boje tej zmiany. Ale pozostanie tutaj byloby najwieksza glupota. Wszystkie zmianny są trudne, ciężko dostosować się do nowego środowiska, ale często najbardziej trudne zmiany są najkorzystniejsze i widzę, że jednak w głębi duszy wiesz że dobrze zrobiłaś...

Wydaje mi sie, ze moje obsesje dotyczace jedzenia wracaja. Wybaczcie, jezeli bede sie rzadziej udzielac.Madlen, 3 mam kciuki żebyś dzielnie to zwyciężyła
Cytat:
Napisane przez Asilos Magdalena Pokaż wiadomość

To prawda, muszę zacząc życ bez leków. Choc do całkowitego odstawienia jeszcze duuuużo czasu, ale może już za dwa lata (no, może jak wszystko dobrze pójdzie nawet za 1,5 roku) będę kompletnie wolna od antydepresantów. wszystko zmierza ku lepszemu więc super. Podziwiam za siłę z wszelkimi trudnościami...Przeczytał am Twoją historię i muszę powiedzieć, że byłam pod wielkim wrażeniem...a teraz widząc jak świetnie sobie radzisz mimo chwil załamań jestem pod jeszcze większym

.
vixeen89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-16, 23:36   #3316
plameczka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kasik30 Pokaż wiadomość
Wiem że zaburzę sobie przemianę materii jeśli będę dalej tak jadła jak jem ale mam tak wewnętrzną blokadę że po prostu nie umiem,a jak zjem coś nadprogramowego to od razu mam wyrzuty sumienia.
Wiem że powinnam iśc do jakiegoś psychologa ale szczerze mówiąc nie bardzo to sobie wyobrażam,chyba nie umiałabym się przed nim otworzyć...
Nigdy nie traktuję z humorem tego że mało jem ,ale co mam płakać ,po pierwsze nie chcę bo byście mnie opieprzyły A po drugie tuszuję to że się martwię moim ed humorem..
Wy jesteście laski,ważycie po 40 ,45 kg, ja 55 i czuję się przy Was grubo zwłaszcza jak lamentujecie że ważycie 40 kg przy 1,7o wzrostu i musicie schudnąć a ja mam 55 kg przy 1.60 wzrostu ,ha jestem hipopotanemI chcę być też szczupła jak wy...
Kasiaaaa przeciez wiesz, ze waga nie odzwierciedla wygladu Nie jestes hipopotamem <przy takiej wadze na taki wzrost to jest wykluczone!>, jestes szczupla tak na akurat, ze nie powinno byc mniej, ale za to moze byc nawet wiecej, a 40/170 to sama wiesz, ze to o wiele za malo i w ogole te dziewczyny sa na P, a bynajmniej staraja sie jak moga by przytyc Pozdrawiam

Cytat:

Nikt Cię nie będzie zmuszał do ujawnienia się Skoro tak chcesz to ja szanuje jak najbardziej Twoja decyzję (choc nie powiem, że jestem baaaardzo ciekawa jak wygląda plameczka )

A jak u Ciebie z jedzeniem i samoakceptacją??
Moge wyslac Tobie oraz innym dziewczynom link na PW byscie zobaczyly, nie wiem czy to glupio nie zabrzmi i czy nie bedziecie urazone (mam nadzieje, ze nie), ale nie wysylajmy sobie zaproszen, bo zalezy mi by zostac anonimowa.. I moge prosic o linki od razu od Was? Ogladalam juz Wasze fotki i wiekszosc dziewczyn kojarze, ale nie wszystkie..

A z jedzeniem wszystko mysle, ze okej. Staram sie nie traktowac jedzenia jako najwazniejszej rzeczy, nie przeslaniac nim ogladania TV, kumpelek. Chce, aby stalo sie rzecza podrzedna jak kiedys i nawet mi sie troche to udaje A jadlospis na NCJ zamiescilam, nie ciagnie mnie az tak do jedzenia, no moze troche wieczorami, ale jak sie czyms zajme takim bardzo interesujacym, to zapominam Nie mam napadow objadania sie i nie mam wyrzutow. Troche czuje po sobie jakbym przytyla, ale mierze obwod brzucha miarka i nic sie nie zmienilo. Reszty nie mierze, bo jakos mi to nie przeszkadza. Nadal boje sie, ze przytyje, bo tak sie kiedys stalo, ale tlumacze sobie, ze wtedy jadlam ZA duzo, a teraz em normalnie, wiec musi byc okej.

A jak tam u Ciebie?

Edytowane przez plameczka
Czas edycji: 2008-06-17 o 00:03
plameczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-16, 23:36   #3317
enex
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasik30 Pokaż wiadomość
No to pozdrowienia od "szkapy" co ma tyle samo na wadze i tylko 3cm więcej wzrostu i ma ci do przekazania, ża zadręczasz się zupełnie zbędnie. Kasiiiiiiik luuuuuzu trochu.
enex jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-16, 23:53   #3318
kasik30
Raczkowanie

Plameczko niby wiem że one są na P ale tak naprawdę...
Enex postaram się luzować
Stary 2008-06-16, 23:55   #3319
kasik30
Raczkowanie

Dobranoc,karaluchy pod poduchy
Miłych snów
Stary 2008-06-16, 23:59   #3320
plameczka
Wtajemniczenie

No wlasnie zawsze to `ale` sie musi znalezc Ale nie tylko u Ciebie. Dobranoc

plameczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-17, 07:24   #3321
Annie1441
Wtajemniczenie

Wyszło mi, że zjadłam na śniadanie... 935kcal! Nie to żebym miała wyrzuty, ale nawet się nie przejadłam :P
300g truskawek, trochę cukru, łyżka śmietany- 150kcal
lody bakaliowe- 235kcal/100g , 1/3 litrowego opakowania, czyli 330ml, czyli 160g- 375kcal
2 małe pierniczki, wafelek- 250 kcal
pasek twarogu- 40kcal
mała kromka razowca z margaryną, wędliną, kiełbaską i pomidorem- 120kcal

Annie1441 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-17, 07:53   #3322
Siris88
Rozeznanie

Cytat:
Witam Was Ślicznotki

to pewnie ze stresu trzymam kciuki, na pewno bedzie dobrze. Liceum to fajna sprawa, ddasz radę, poznasz wielu fajnych ludzi

Siris88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-17, 08:00   #3323
iza_wiosenna
Zakorzenienie

GG do iza_wiosenna

Cytat:
Wiosenko bardo dobrze, że jutro idziesz. Przezorny zawsze zabezpieczony. Ciężko wyjść samemu z ED. Jesteś bardzo silna skoro Ci się to udało! Baaaaardzo Cię lubię
i ja Ciebie też

dziękuję a jak u Ciebie z jedzonkiem?

aha.. i pozwól też, że zacytuję pewną mądrą (w każdej dziedzinie oprócz postrzegania Siebie ) osobę:

Cytat:

Szczerze Hypnotic jak zorientowałam się w końcu, która to jesteś Ty na tych fotkach to oniemiałam Ależ Ty jesteś BOSKA!!! Te zdjęcia na których jest zbliżenie twarzy Masz idealne, symetryczne rysy, jestem w szoku, serio!! Wiem, że jesteś niziutka, ale nie myślałaś nigdy o byciu fotomodelką?? Nikt Ci nigdy tego nie zaproponował??
podpisuję się pod tym co napisała nasza kochana Agatka

edit: a ja jestem okropna - dziś znów nie idę do szkoły ale już nic nie robimy, a wczoraj były... trzy osoby! a nuż by się okazało, że będę sama poza tym mam dziś lekcję z panią F a to za dużo jak na moje nerwy. a skoro oceny już są - po co się z nią męczyc? nie wyobrażacie sobie jak bardzo się stresuję przed tymi lekcjami :/

miłego dnia

sometimes i feel like screaming
iza_wiosenna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-17, 08:05   #3324
Bbasiulka
Raczkowanie

Aj Izuś nie tylko ty masz wagary ^^ wczoraj też leniuchowałam co zaoowocowało napadem pedantyzmu... i stwierdzam że za czysto mam na biurku.... ah kocham nieład... Miłego dnia

-- Nabieram apetytu na życie
Bbasiulka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-17, 08:07   #3325
iza_wiosenna
Zakorzenienie

GG do iza_wiosenna

Cytat:
Napisane przez Bbasiulka Pokaż wiadomość
Aj Izuś nie tylko ty masz wagary ^^ wczoraj też leniuchowałam co zaoowocowało napadem pedantyzmu... i stwierdzam że za czysto mam na biurku.... ah kocham nieład... Miłego dnia

to miło a jutro?? Basiu, co u Ciebie?? w ogóle jak jedzenie i generalnie... życie?

sometimes i feel like screaming
iza_wiosenna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-17, 08:40   #3326
Bbasiulka
Raczkowanie

Ogólnie sprawy mają się tak że ... wkurzam sie na rodziców którzy żrą na śniadanie kisielki :| ale tylko rozmowy z ciotką która jest normalna daje mi jakoś przeżyć... z jedzeniem okej nawet w niedziele lody jakoś wpadły :P nad program..
a tak to jak myślisz... według schematu ... a brat ma dzisiaj 18 lat więc może zaszaleje .. jutro ide do szkoły bo mamy przegląd artystyczny i gram robotnika bo jedynie ja weszłam w strój :// eeeh...

-- Nabieram apetytu na życie
Bbasiulka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-17, 09:08   #3327
vixeen89
Rozeznanie

Witam wszystkich
Cytat:
edit: a ja jestem okropna - dziś znów nie idę do szkoły ale już nic nie robimy, a wczoraj były... trzy osoby! a nuż by się okazało, że będę sama poza tym mam dziś lekcję z panią F a to za dużo jak na moje nerwy. a skoro oceny już są - po co się z nią męczyc? nie wyobrażacie sobie jak bardzo się stresuję przed tymi lekcjami :/

miłego dnia
hehe a ja już mam wakacje od ponad miesiąca i szczerze mówiąc nudno mi jak niewiem:P. Wogóle to zawsze się zastanawiałam czemu nie zrobią wakacji wcześniej jak już pod koniec czerwca i tak prawie nikt nie chodzi i nic się nie robi...(przynajmniej u mnie tak było)

Cytat:
Napisane przez Bbasiulka Pokaż wiadomość
połowa wizażanek wagaruje no cóż, coś się nam od życia należy...

Właśnie poddaje isę ciężkiej pracy umysłowej i decyduje się na jakie studia iść... Już nie mogę o tym czytać, wychodzi mi to bokiem... Szkoda że nie mam konkretnie sprecyzowanych zainteresowań... ahhh lecę przeglądać różne ulotki bo dzis musze już podjąć decyzje

Miłego dzionka
vixeen89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-17, 09:54   #3328
Asilos Magdalena
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez 88niezapominajka88 Pokaż wiadomość
witajcie
czytalam wasze dzisiejsze posty,ale tak na raty i juz nawet nie pamietam dokladnie, co u ktorej sie dzialo
ja dzis zabiegana, ostatni raz w pracy, potem przygotowywalam troche rzeczy do pakowania i bylam u kolezanki sie pozegnac...
jutro o 13.30 lece do Polski ok 14.30 bede juz w Gdansku, a okolo 16 w domu z mama i bratem, ktory ma 3 dni i ktorego jeszcze nie widzialam, tzn. widzialam na zdjeciach i jest cudny ale co innego na zywo.
juz sie czuje lepiej, ale jeszcze duzo mi brakuje do rewelacyjnego stanu, zaczelam od dzis lekka redukcje i postanowilam,ze przez ten tydzien daruje sobie cwiczenia, bede spala, odpoczywala i w ogole lenistwo i tez sie troche odetne od swiata na ten tydzien,zeby zlapac rownowage psychiczna. pobede z mama i moze pojade na kilka dni do taty,bo chce z nim poprawic kontakt,ktory nigdy nie byl dobry,a w zeszlym roku byl wrecz fatalny...ale po malu zaczyna byc lepiej...
bede sie starala wprowadzic jakis lad w moich posilkach,bo ostatnio zapanowal chaos i stad tez objadanie zapewne...i to napiecie wewnetrzne...ktore powoli zaczyna mnie opuszczac. a od przyszlego tygodnia zamierzam wziac sie znowu za bieganie i jakies cwiczonka, no i zaczac spotykac sie z ludzmi,bo ostatnio nie mialam na to ochoty,choc przez to cos mnie ominelo...
ide sie wykapac i moze sie spakuje choc troche bo do jutra do 11 musze byc gotowa,a jeszcze musze pospac troche
Braciszek ma 3 dni Rety jak cudnie Ale Ci zazdroszczę
No to teraz zacznie się dla Ciebie nowe życie, będziesz starszą siostrą. Nowe obowiązki, ale i strasznie przyjemne zajęcie
W takim razie musi Ci sie wszystko ułożyc. Po prostu musi Wracaj korzystaj z życia i łap szczęście
Życzę spokojnego lotu

Ja dziewczyny wpadłam tylko na chwilkę, więc później odpiszę pozostałym z Was

Asilos Magdalena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-17, 10:03   #3329
noname12345TPa
Gość

Dziewczyny zrozumiałam swój wczorajszy błąd - Ludowa dzięki za kubeł zimnej wody na głowę. Racja ja się za mocno nakręciłam - ale chcę wyjść z tego, dlatego od czwartku (sądny dzień) podejmuję terapię związku z ED. Wiem, ale nie poddam się - dziś zjadłam miskę tej sałatki na śn i nie mam wyrzutów sumienia. I dam radę - wczoraj naszły mnie idiotyczne myśli - ale przespałam się z nimi i uznałam, że było to głupie.
Stary 2008-06-17, 10:04   #3330
Siris88
Rozeznanie

łaaaaa!!! trzydniowy braciszek, ale super!! Kurcze, mój niezrealizowany instynkt macierzyński płacze
W ogóle jesteście paskudne. Ja wkuwam jakieś głupie testy t-studenta czy poprawki cochrana cox, a wy wagarujecie? łaaaaa!!! To nie fair. wszyscy mają wakacje tylko ja sesję...
(no dobra, od jutra też mam wakacje... )\
idę coś zjeść z tej rozpaczy.

Siris88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum W krzywym zwierciadle odchudzania

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości