Szukam dziewczyn, które są chore i chcą z tego wyjść II . - Strona 110 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > W krzywym zwierciadle odchudzania

Notka

W krzywym zwierciadle odchudzania
Jest do jedyne forum, na którym zamieszczamy wszystkie diety, które promują odchudzanie poprzez drastyczne ograniczenie kaloryczności, tzw. "diety głodówkowe", które nie mają nic wspólnego ze zdrowym odżywianiem.
  • Jest to forum stworzone dla osób, które chcą zwalczać wszystkie choroby powiązane z zaburzeniem łaknienia (anoreksja, bulimia, kompulsywne objadanie się) oraz dla osób, które pragną takim osobom radzić, pomagać i wspierać.
  • Na tym forum nie można namawiać do drastycznych metod zrzucania wagi, lecz można pisać o terapii przy ED.
  • Jedynie na tym forum osoby z zaburzeniami łaknienia mogą tworzyć swoje grupy wsparcia.
  • Forum to nie zastępuje psychologa ani profesjonalnej terapii.
  • Redakcja nie bierze odpowiedzialności za udzielane tutaj porady, natomiast z pełną stanowczością będziemy tępić wszelkie wątki "pro-ana".
  • Na forum obowiązuje dodatek do regulaminu, zapoznaj się z nim zanim weźmiesz udział w dyskusji.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-06-16, 14:43   #3271
Gatha
Raczkowanie

GG do Gatha
Dot.: Szukam dziewczyn, które są chore i chcą z tego wyjść II .

Nie daję rady., zwyczajnie nie radzę już sobie..

Było dobrze. Dobijałam już do wagi, która miała być dla mnie idealna (po ustaleniu z panią psycholog). Ale ja nie potrafię. Raz jest dobrze, jem jak na P i się tym nie martwię, a kiedy indziej nic nie mogę przełłknąć, bo widzę OTYŁĄ osobę w lustrze (mimo że ważę teraz 54,5 kg przy 171.. ) .

Często wstydzę się wyjść z domu, bo na prawdę z tą wagą wyglądam strasznie źle..
Moim największym problemem jest to, że jak zacznę jeść, to chcę od razu więcej i więcej, tyle żebym nie była głodna do wieczora. A taki napad kończy się wiadomo czym...

Nie wiem co robię źle, może to kwestia złego jadłospisu. Też tak macie dziewczyny?
Gatha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-16, 14:49   #3272
vixeen89
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez iza_wiosenna Pokaż wiadomość
oczywiście, że tak choć z pewnym smutkiem, bo to utwierdza mnie w przekonaniu, że ed jest jak bumerang. ja miałam nawrót, jak widzę Ty też ale podobno da się z tego wyjść całkowicie, choć ja w to średnio wierzę. z drugiej strony nie korzystałam z pomocy psychologa (juuuuuuuuutrooo ), więc nie mogę tego jednoznacznie stwierdzić. a Ty, Kochana, korzystałaś?
Niestety, też straciłam wiarę że wyjde całkowicie z ed...Nawet u mnie nie chodzi o ilość posiłków i kcal, ale o ich jakość. Ja niektórych produktów po prostu nie zjem i koniec - odrzuca mnie od nich . Choć z jednej strony myślę, że to chyba dobrze, że mam zakorzenione jakieś zdrowe nawyki...
Z pomocy psychologa nie korzystałam. Tzn mam zamiar skorzystać, już dzwoniłam bo dostałam numer do sprawdzonego specjalisty, ale akurat trafiłam na urlop. Mam zadzwonić po 25- tym. Choć u mnie pójście do psychologa wiąże się bardziej z całkowitym brakiem akceptacji siebie..I nie chodzi tu o wygląd zewnętrzny, raczej o poczucie własnej wartości. .Ja po prostu siebie czasem nienawidze, mam ochote sobie coś zrobić (najwczęściej po kłótniach z rodzicami).
U mnie sprawa jest o tyle ciężka że np. moj ojciec nie uznaje czegos takiego jak ED. Dla niego to są wymysły...
Co do mojej histori to na P przeszłam jak ważyłam 40kg ( to było w tamte wakacje), wyjechałam z rodzicami i to był koszmar - jedna wielka kłótnia,odbiło się to na jedzeniu rzecz jasna...robiąc im na złość schudłam do 39 kg....No i potem wytrwale byłam na P i obecnie waze 46kg...Wiem niedużo, zdaje sobie sprawę że jestem szczupła, ale ja sie dobrze czuje z tą wagą. Choć ostatnio znowu mam nieprzyjemne sytuacje w domu (dzis, wczoraj - szczególnie), łatwo mnie doprowadzić do łez i wogóle...O jedzeniu w tym czasie wstyd mówic bo moje U wyglądało tragicznie..

Cytat:
Napisane przez enex Pokaż wiadomość
Asilos - do pierwszego egzaminu uczyłam się 6tygodni, teraz do tego 4. A z tym zarywaniem...zazwyczaj rano się zwlekam około 10 z łóżka, do 12 zasypiam nad notatkami, potem popołudniu też mi to licho wychodzi, w gruncie tylko podkreślam test i dopiero po 18 się rozkręcam toteż zazwyczaj żeby wszystko przynajmniej przeczytać co w planie to chadzam spać około 3nad ranem.... współczuje tej nauki, ale pomyśl że jeszcze tylko trochę i będzie po wszystkim i będziesz mogła cieszyć się wakacjami...Wogóle to musisz być bardzo ambitna, bo z tego co widzę studia ciężkie tak na marginesie, własnie stoje przed wyborem studiów i czuje się taka do niczego, że boje się że cokolwiek ne wybiorę to nie dam sobie rady

Vixeen89 - witamy, mam nadzieję, że szybko wpadniesz w rytm forumowy. dzięki za miłe przyjęcie

Kasik30 - co mnie na tobie najbardziej dziwi, że ty sobie żarty tak jakby stroisz z tego, że nie jesz... A ja się zastanawiam czy to nie jest taka zewnętrzna maska pod którą kryje się rozdarcie? bo czasem człowiek tylko chce stwarzać pozory, cięzko mu przyznać się przed samym sobą(a co dopiero przed innymi), że to co robimy wyrządza nam krzywde

A u mnie jak u mnie - 4dni wielkiego żarcia pod rząd, ale jak już tym mam zwyczajem - poniedziałek równa się wielka mobilizacja, mama nagotowała mi obiadów do środy, więc nie będzie kanapek z pasztetem i innych upychaczy, znowu będzie regularne jedzenie (obiady w weekendy między 12 a 16)i głównie będą normalne porcje, bo jednako obiadki dwudaniowe kiedy talerze w szwach pękają od nadmiaru mi nie służą - rozepcham się akurat i za godzię już bym co skubała, tak będą jakieś normalniejsze porcje na talerzu...
A z nauką nadal lipnie, trzeba dzisiej znowu skoczyć do sklepu po złoża guarany, potrzebuję teraz naprawdę wziąć się do roboty porządnie, jeśli nie będę w tym siedzieć tych minimum 12h dziennie to cienko to widzę niestety....

Ehh, no nic, zmykam dalej walczyć. Miłego dzionka kobitki
owocnej nauki,

Cytat:
Napisane przez Annie1441 Pokaż wiadomość
Asilos dzięki

76 pkt to przeciętnie... spodziewałam się chociaż 80. No ale czasu nie zmienię i tak łącznie z ocenami mam 148

Mam nadzieję, że przez wakacje rozkręcę metabolizm jeszcze bardziej
Annie, w sumie 148 pk to dużo, naprawdę musisz mieć b. dobre ocenki wydaje mi się, że dostaniesz się do tego LO co pragniesz

Cytat:
Napisane przez funky87 Pokaż wiadomość

Z czasem na pewno uda Ci sie otworzyć, a uwierz mi to bardzo pomaga
Wiem, przekonałam się o tym nieraz, jednak ciężko mi...ale postaram się
vixeen89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-16, 14:53   #3273
enex
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Gatha Pokaż wiadomość

Było dobrze. Dobijałam już do wagi, która miała być dla mnie idealna (po ustaleniu z panią psycholog). Ale ja nie potrafię. Raz jest dobrze, jem jak na P i się tym nie martwię, a kiedy indziej nic nie mogę przełłknąć, bo widzę OTYŁĄ osobę w lustrze (mimo że ważę teraz 54,5 kg przy 171.. ) .

Często wstydzę się wyjść z domu, bo na prawdę z tą wagą wyglądam strasznie źle..
Moim największym problemem jest to, że jak zacznę jeść, to chcę od razu więcej i więcej, tyle żebym nie była głodna do wieczora. A taki napad kończy się wiadomo czym...

Nie wiem co robię źle, może to kwestia złego jadłospisu. Też tak macie dziewczyny?
Gatha ty jesteś stale pod opieką psychologa czy już zakończyłaś spotkania? Otyła napewno nie jesteś! Po prostu jest ciebie więcej, przywykłaś do innego wyglądu niestety, teraz trzeba się pokochać w większym, ale głównie ZDROWSZYM rozmiarze...
Nie wiem czy coś tam ćwiczysz, ale może byś włączyła ćwiczenia do tego wszystkiego? Oczywiście jedząc tym samym trochu więcej żeby nie wychodziło na redukcję. Może tylko ci się tak wydaje, bo ciało trochu mniej zbite? Osobiście jak się nie ruszam od dwóch miesięcy nawet choć waga skoczyła tylko o 4kilo to też mam wrażenie, że jak prosiak wyglądam, choć wagowo nie ma do tego absolutnie powodu, tylko po prostu trochu się pozmieniały proporcje i ja tak krzywo od razu siebie widzę.
enex jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-16, 15:05   #3274
Gatha
Raczkowanie

GG do Gatha

Cytat:
Gatha ty jesteś stale pod opieką psychologa czy już zakończyłaś spotkania? Otyła napewno nie jesteś! Po prostu jest ciebie więcej, przywykłaś do innego wyglądu niestety, teraz trzeba się pokochać w większym, ale głównie ZDROWSZYM rozmiarze...
Nie wiem czy coś tam ćwiczysz, ale może byś włączyła ćwiczenia do tego wszystkiego? Oczywiście jedząc tym samym trochu więcej żeby nie wychodziło na redukcję. Może tylko ci się tak wydaje, bo ciało trochu mniej zbite? Osobiście jak się nie ruszam od dwóch miesięcy nawet choć waga skoczyła tylko o 4kilo to też mam wrażenie, że jak prosiak wyglądam, choć wagowo nie ma do tego absolutnie powodu, tylko po prostu trochu się pozmieniały proporcje i ja tak krzywo od razu siebie widzę.
Do psychologa chodzę co 2 tygodnie, ale przeważnie gadamy o czymś innym niż o problemach z jedzeniem. Wymiary mam te same, co po odchudzaniu. Tu się nic nie zmieniło. Jedynie waga..

Chcę ustabilizować moje zwichrowane żywienie, dlatego potrzebuję jakiegoś porządnego jadłospisu, przy którym nie tyło by się od razu 5 kg na tydzień a można by było mniej więcej utrzymywać aktualną wagę. Może to głupie pytanie, ale ile Wy Dziewczyny spożywacie tak na oko kalorii, bo ja już nie wiem czy moje 1700 to zbyt dużo, czy może być.
Stary 2008-06-16, 15:18   #3275
enex
Zakorzenienie

Cytat:
Do psychologa chodzę co 2 tygodnie, ale przeważnie gadamy o czymś innym niż o problemach z jedzeniem. Wymiary mam te same, co po odchudzaniu. Tu się nic nie zmieniło. Jedynie waga..

Chcę ustabilizować moje zwichrowane żywienie, dlatego potrzebuję jakiegoś porządnego jadłospisu, przy którym nie tyło by się od razu 5 kg na tydzień a można by było mniej więcej utrzymywać aktualną wagę. Może to głupie pytanie, ale ile Wy Dziewczyny spożywacie tak na oko kalorii, bo ja już nie wiem czy moje 1700 to zbyt dużo, czy może być.
Jeśli wymiary te same to się nie zamaaaaaartwiaj! Z jadłospisami polecam pogadać na NCJ na Dietetyce, możesz wprost podglądnąć jak wyglądają takie na utrzymanie, może znajdziesz jakie ciekawe inspiracje jeśli chodzi o posiłki a co do zapotrzebowania to zależy od wieku, wagi, wzrostu i atywności - są kalkulatory podane na Dietetyce jeśli chcesz narazie znać przynajmniej ilość, około której się kręcić w planowaniu posiłków. A dużo to napewno nie jest te 1700kcal a już w ogóle zbyt dużo
Stary 2008-06-16, 15:25   #3276
Gatha
Raczkowanie

GG do Gatha

Cytat:
Jeśli wymiary te same to się nie zamaaaaaartwiaj! Z jadłospisami polecam pogadać na NCJ na Dietetyce, możesz wprost podglądnąć jak wyglądają takie na utrzymanie, może znajdziesz jakie ciekawe inspiracje jeśli chodzi o posiłki a co do zapotrzebowania to zależy od wieku, wagi, wzrostu i atywności - są kalkulatory podane na Dietetyce jeśli chcesz narazie znać przynajmniej ilość, około której się kręcić w planowaniu posiłków. A dużo to napewno nie jest te 1700kcal a już w ogóle zbyt dużo
Dzięki za informacje ;**
Jejjjjj jak ja bym chciała być tak silna jak Wy wszystkie
Stary 2008-06-16, 15:25   #3277
Siris88
Rozeznanie

ja nie lubię NCJ - właśnie w dużej mierze dzięki temu zaczęłam się skrajnie koncentrować na tym, co jem, ile o której i tak dalej... Same zresztą rozumiecie. Myślę, że przy ED im mniej myślimy o jedzeniu tym lepiej...

baj de łej - u mnie dobrze

Dostałam 5 z jednego egzaminu, sialalalllalaa I właśnie zajadam waniliowe danio Cały wielki kubas - 400 g! Mnóstwo węgli. Ale TŻcika nie ma i muszę czekać na niego z jedzeniem obiadu, bo strzeli fochaaaaaa, więc muszę się pocieszać jakoś, bo mój brzuszek chce jeść

Siris88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-16, 16:23   #3278
Krytia
Zadomowienie

GG do Krytia

Cytat:
Wiosenka się czuje dobrze po Mc flurry'm ja to to moje nowe uzależnienie moje też musisz się kiedyś wybrać (ze mną, rzecz jasna )

niestety teraz muszę lecieć, więc na pw odpiszę Ci wieczorkiem ale mam nadzieję, że Twój nastrój teraz zmienil się już na lepsze, bo jak czytałam o tych 'skutkach ubocznych' odstawiania antydepresantów, aż mi ciarki przeszły po plecach. to musi być straszne jejku

ja mam jeszcze jeden awatar w zanadrzu, ale zbyt optymistyczny żartuję może kiedyż ujrzy światło dzienne... No to go ustawiaj

co do podpisuuu? hmmmmmmmmm, 'uparcie i skrycie...' ja też pomysłu nie mam, ściągnęłam od bojestemtegowarta na szczęście za pozwoleniem

to do zobaczenia wieczorem !
Wiosenka czuje się dobrze i tak ma być
Cytat:
Asilos - do pierwszego egzaminu uczyłam się 6tygodni, teraz do tego 4. A z tym zarywaniem...zazwyczaj rano się zwlekam około 10 z łóżka, do 12 zasypiam nad notatkami, potem popołudniu też mi to licho wychodzi, w gruncie tylko podkreślam test i dopiero po 18 się rozkręcam toteż zazwyczaj żeby wszystko przynajmniej przeczytać co w planie to chadzam spać około 3nad ranem....

Krytia - nasi przegrali 2:3, no no comment, włosy z głowy rwałam za tak kiepską końcówkę, ale spoko sprawa, bo mi Nederlandzycy łdnie grają to stale jest po co kibicować.

Vixeen89 - witamy, mam nadzieję, że szybko wpadniesz w rytm forumowy.

Kasik30 - co mnie na tobie najbardziej dziwi, że ty sobie żarty tak jakby stroisz z tego, że nie jesz...

A u mnie jak u mnie - 4dni wielkiego żarcia pod rząd, ale jak już tym mam zwyczajem - poniedziałek równa się wielka mobilizacja, mama nagotowała mi obiadów do środy, więc nie będzie kanapek z pasztetem i innych upychaczy, znowu będzie regularne jedzenie (obiady w weekendy między 12 a 16)i głównie będą normalne porcje, bo jednako obiadki dwudaniowe kiedy talerze w szwach pękają od nadmiaru mi nie służą - rozepcham się akurat i za godzię już bym co skubała, tak będą jakieś normalniejsze porcje na talerzu...
A z nauką nadal lipnie, trzeba dzisiej znowu skoczyć do sklepu po złoża guarany, potrzebuję teraz naprawdę wziąć się do roboty porządnie, jeśli nie będę w tym siedzieć tych minimum 12h dziennie to cienko to widzę niestety....

Ehh, no nic, zmykam dalej walczyć. Miłego dzionka kobitki
12h dziennie Wielkie gratulacja za wytrwałość.
Cytat:
Napisane przez vixeen89 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny
Mogę się przyłączyć? Podczytuje Was, ale jakoś nigdy nie miałam motywacji i odwagi, żeby się odezwać Ja też staram się walczyć ze swoimi schizami z serii ed i jak to bywa ,raz lepiej raz gorze. ostatnio niestety przegrywam. Było dobrze, nawet bardzo dobrze, ale nie układa mi się z rodzicami ostatnimi czasy i zaczęło się wszystko walić...Ale nie będę Was zanudzać swoimi żalami:P

Muszę przyznać, że wytworzył sie tu sympatyczny kącik Tak wogole to jestem pod wrazeniem z jaką determinacją niektóre z Was walczą ze swoimi słabościami... (np. jadłospisy Krytii dla mnie normalnie są boskie) No i chciałam pogratulować Funky za ten kawałek tortai S(k) za mądrą decyzję odnośnie R. I oczywiście wielki podziw za siłę empatii dla każdej z Was
Ja jestem z reguły osobą dość zamkniętą w sobie, więc pewnie nie zawsze będę potrafiła sie otworzyć, choć wiem ze to znacznie pomaga.
Mam nadzieję, że jak mnie przyjmiecie to z czasem sie wkręce
Vixen pisz tutaj do nas.
A moje jadłospisy nie sa tak super jak twoje na P

Cytat:
Napisane przez Siris88 Pokaż wiadomość
ja nie lubię NCJ - właśnie w dużej mierze dzięki temu zaczęłam się skrajnie koncentrować na tym, co jem, ile o której i tak dalej... Same zresztą rozumiecie. Myślę, że przy ED im mniej myślimy o jedzeniu tym lepiej...

baj de łej - u mnie dobrze

Dostałam 5 z jednego egzaminu, sialalalllalaa I właśnie zajadam waniliowe danio Cały wielki kubas - 400 g! Mnóstwo węgli. Ale TŻcika nie ma i muszę czekać na niego z jedzeniem obiadu, bo strzeli fochaaaaaa, więc muszę się pocieszać jakoś, bo mój brzuszek chce jeść
Smacznego A egzamin super.
Niebo mnie nie chce,
a piekło obawia się,
że nim zawładnę.
Liz Taylor
Życie jest do kitu i tyle.
Krytia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-16, 17:11   #3279
marga_zg
Zadomowienie

GG do marga_zg

Hej!
I ja dodam parę słów od siebie. Im bardziej zbliżają się wakacje i mój upragniony wyjazd tym bardziej się boję. Same wiecie plaża i te sprawy... Jednak podjęłam jedną bardzo ważną decyzje, bedę na U za to zwiekszę ilość cwiczeń żeby ładnie wyrzeźbic ciało. Mam nadzieję, że to wystarczy. Cały weekend nie wchodziłam na wizaz tylko myślałam czy dobrze robię. No i w końcu uznałam, że to najlepsza dla mnie decyzja. Poza tym mam teraz lekkiego doła ale walczę z tym. Przepraszam, że nie napisze nic do żadnej z was ale ostatnio narobiłam trochę zamieszania i chciałam tylko dać znać, że zmadrzałam. Planuję też ograniczyć wizaż bo nie jestem to końca pewna czy dobrze na mnie wpływa.
Pozdrawiam wszystkie wspaniałe dziewczyny

PS. Mam jeszcze małe pytanie. Czy można zwiekszyć poziom tkanki tłuszczowej w organiźnie bez przybrania na wadze?

akcja regeneracja: włosy

I'm just a little girl...
marga_zg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-16, 17:32   #3280
plameczka
Wtajemniczenie

ja mam profil nk ale wolalabym pozostac anonimowa, bo wiem, ze z mojego city sa tu wizazanki..

siris a wlasnie gratuluje 5 PS Tez bym sobie zjadla takie Danio... Pozdrawiam

agness wiec kiedy decydujesz sie na psychologa? Bo ja tego nie rozumiem, taka fajna i madra dziewczyna, a tak sobie zycie potrafi psuc... Pozdrawiam

Pozdrawiam wszystkie

Edytowane przez plameczka
Czas edycji: 2008-06-16 o 18:10 Powód: dopisek :)
plameczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-16, 18:01   #3281
vixeen89
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Siris88 Pokaż wiadomość

baj de łej - u mnie dobrze Miło czytać

gratuluje 5 z egzaminu

Cytat:
Napisane przez Krytia Pokaż wiadomość
Wiosenka czuje się dobrze i tak ma być

12h dziennie Wielkie gratulacja za wytrwałość.

Vixen pisz tutaj do nas.
A moje jadłospisy nie sa tak super jak twoje na P yyy w moich chyba było bardziej ubogo:P choć nadrabiałam orzechami:P teraz z perspektywy czasu troche żałuje że było takie sztywne:P wszystko zgodnie z zasadami, 0 odstępstw - ale co się stało to sie nie odstanie A pisać będę będę

Cytat:
Napisane przez marga_zg Pokaż wiadomość
Hej!
I ja dodam parę słów od siebie. Im bardziej zbliżają się wakacje i mój upragniony wyjazd tym bardziej się boję. Same wiecie plaża i te sprawy... Jednak podjęłam jedną bardzo ważną decyzje, bedę na U za to zwiekszę ilość cwiczeń żeby ładnie wyrzeźbic ciało. Mam nadzieję, że to wystarczy. Cały weekend nie wchodziłam na wizaz tylko myślałam czy dobrze robię. No i w końcu uznałam, że to najlepsza dla mnie decyzja. Poza tym mam teraz lekkiego doła ale walczę z tym. Przepraszam, że nie napisze nic do żadnej z was ale ostatnio narobiłam trochę zamieszania i chciałam tylko dać znać, że zmadrzałam. Planuję też ograniczyć wizaż bo nie jestem to końca pewna czy dobrze na mnie wpływa.

PS. Mam jeszcze małe pytanie. Czy można zwiekszyć poziom tkanki tłuszczowej w organiźnie bez przybrania na wadze?
Jeżeli podjęłaś taką decyzję to 3mam kciuki, żeby była dla Ciebie dobra też miałam odwyk wizażowy, teraz staram się ze stoickim spokojem przeglądać wątki, ale nie brać wszystkiego tak bardzo do siebie - jednym słowem - łapie dystansCo do pytanka to nie jestem pewna, ale jakoś nie wydaje mi isę to możliwe...

A dzisiaj meczJakoś nie wydaje mi isę że wygramy, ale obejrzeć trzeba będzie zresztą i tak nie mam co robić wieczoramiJuż mi tak nudnooo..i nie mam co ze sobą robić Jutro planuje sie wybrac do biblioteki coś wypożyczyć ale jeszcze nieiwem co;P Może ktoś poleci jakąś fajną, wciągającą książkę?
vixeen89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-16, 18:02   #3282
enex
Zakorzenienie

Cytat:
Hej!

Moim zdaniem można ale jedynie jako coś za coś, czyli jedynie że naprzykład ubędzie ci tkanki mięśniowej, inaczej chyba trudno żeby przybyło, ale waga tego nie zauważyła.
Stary 2008-06-16, 18:19   #3283
Hypnotic Eyes
Wtajemniczenie

Agatko przepraszam, nie wiem czemu pomyliłam imię Chyba byłam już wczoraj śpiąca :P Adres na grono wysłałam ci na PW. A co do tych leków to mam nadzieję, że minie. Dobrze, że te środki nie uzależniły cię psychicznie, bo to jest podobno dużo gorsze. Fizycznie jest chyba jakoś w stanie przetrzymać, prawda?
Siris wiesz policz kiedyś kalorie, może wcale nie jesz tak dużo jak Ci się zdaje. Poza tym z pewnością masz dobry metabolizm. A z tymi mięśniami, to głupia wymówka. Nawet tak nie myśl!
Niezpominajko jesteś niesamowicie szczupła i życzę Ci abyś sobie poradziła wreszcie z napadami
Vixeen witaj! Ja cię pamiętam jak byłaś na pseudo-U i P. Pamiętam, że zanim zdecydowałaś się na przytycie to jak wyjechałaś z rodzicami gdzieś to jak się zatrzymaliście to biegałaś dookoła samochodu dla 'rozprostowania kości' Pisz, bo tutaj nikt nie będzie się z Ciebie śmiał. Każdy jest sobie równy, pamiętaj!
Marga dobra decyzja! Żadne R nie jest Ci potrzebne

Photoblog
Hypnotic Eyes jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-16, 19:27   #3284
deMitia
Rozeznanie

margza_zg- nie kombinuj!
Hypnotic- ja też mam grono, więc jak masz ochotę się poznać to zapraszam, wyślę link na pw
Stary 2008-06-16, 19:56   #3285
iza_wiosenna
Zakorzenienie

GG do iza_wiosenna

Cytat:
Niestety, też straciłam wiarę że wyjde całkowicie z ed...Nawet u mnie nie chodzi o ilość posiłków i kcal, ale o ich jakość. Ja niektórych produktów po prostu nie zjem i koniec - odrzuca mnie od nich . Choć z jednej strony myślę, że to chyba dobrze, że mam zakorzenione jakieś zdrowe nawyki...
Z pomocy psychologa nie korzystałam. Tzn mam zamiar skorzystać, już dzwoniłam bo dostałam numer do sprawdzonego specjalisty, ale akurat trafiłam na urlop. Mam zadzwonić po 25- tym. Choć u mnie pójście do psychologa wiąże się bardziej z całkowitym brakiem akceptacji siebie..I nie chodzi tu o wygląd zewnętrzny, raczej o poczucie własnej wartości. .Ja po prostu siebie czasem nienawidze, mam ochote sobie coś zrobić (najwczęściej po kłótniach z rodzicami).
U mnie sprawa jest o tyle ciężka że np. moj ojciec nie uznaje czegos takiego jak ED. Dla niego to są wymysły...
Co do mojej histori to na P przeszłam jak ważyłam 40kg ( to było w tamte wakacje), wyjechałam z rodzicami i to był koszmar - jedna wielka kłótnia,odbiło się to na jedzeniu rzecz jasna...robiąc im na złość schudłam do 39 kg....No i potem wytrwale byłam na P i obecnie waze 46kg...Wiem niedużo, zdaje sobie sprawę że jestem szczupła, ale ja sie dobrze czuje z tą wagą. Choć ostatnio znowu mam nieprzyjemne sytuacje w domu (dzis, wczoraj - szczególnie), łatwo mnie doprowadzić do łez i wogóle...O jedzeniu w tym czasie wstyd mówic bo moje U wyglądało tragicznie..

owocnej nauki,
widzę, że jesteś podobnym 'przypadkiem' do mnie. też idę do psychologa (jutro ) przez to, że siebie nie akceptuję, wręcz nienawidzę czasami to strasznie utrudnia życie. poza tym, ZBYT często mam wyrzuty sumienia, a po weekendach zdarza mi się ucinać kcal, co normalne nie jest.

wiesz, mój tata często wypomina mi to, co robiłam (że wyrzucałam jedzenie, wypluwałam, kłamałam itp. ) , krzyczy jak czegokolwiek nie zjem itp. tak że różowo nie jest. mnie też strasznie łatwo doprowadzić do łez i wtedy tata na mnie wrzeszczy i wrzeszczy i zachowuje się często wręcz irracjonalnie. z tym, że wiem, że mnie kocha... i mam strasznie wyrzuty sumienia, przeze mnie ma problemy zdrowotne np. nerwicę. super - i jak tu siebie lubić

a ile masz wzrostu??

sometimes i feel like screaming
iza_wiosenna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-16, 20:01   #3286
funky87
Zakorzenienie

Cytat:
widzę, że jesteś podobnym 'przypadkiem' do mnie. też idę do psychologa (jutro ) przez to, że siebie nie akceptuję, wręcz nienawidzę czasami to strasznie utrudnia życie. poza tym, ZBYT często mam wyrzuty sumienia, a po weekendach zdarza mi się ucinać kcal, co normalne nie jest.

wiesz, mój tata często wypomina mi to, co robiłam (że wyrzucałam jedzenie, wypluwałam, kłamałam itp. ) , krzyczy jak czegokolwiek nie zjem itp. tak że różowo nie jest. mnie też strasznie łatwo doprowadzić do łez i wtedy tata na mnie wrzeszczy i wrzeszczy i zachowuje się często wręcz irracjonalnie. z tym, że wiem, że mnie kocha... i mam strasznie wyrzuty sumienia, przeze mnie ma problemy zdrowotne np. nerwicę. super - i jak tu siebie lubić

a ile masz wzrostu??
Wiosenko , nie martw się psycholog nie gryzie napisz nam jutro koniecznie jak było
Stary 2008-06-16, 20:25   #3287
agness51
Zakorzenienie

mam dość.

'' W życiu nie ma takiej chwili, abyśmy nie mieli wszystkiego, co potrzebne, aby czuć się szczęśliwymi. Pomyśl o tym przez minutę (...). Jeśli jesteś nieszczęśliwy, to dlatego, że cały czas myślisz raczej o tym, czego nie masz, zamiast koncentrować się na tym, co masz w danej chwili. ''
agness51 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-16, 20:25   #3288
Ludowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agness51 Pokaż wiadomość

mam dość.
Czego?

Ludowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-16, 20:29   #3289
agness51
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ludowa Pokaż wiadomość
Czego?
Siebie.
Zatraciłam się już w tym wszystkim. Ja nawet chyba zaburzyłam uczucie głodu i sytości. Jem wtedy kiedy jest pora.
Dzisiaj do godziny 19 . 30 było 1000kcal,nie miałam kiedy zjeść więcej. No i jak wróciłam to zjadłam kanapkę z porządnym wkładem,a potem jeszcze zaczęłam zapychać się paluszkami,żeby nie czuć głodu i nie zjeść nic innego,a jeszcze wpadło parę małych wafelków.
I teraz tylko siedzę i myślę,aby wsiąść na rowerek ... wsiadłabym ale ... mam wrażenie,że po dłuższej jeździe mam większe uda ...
poszłabym pobiegać, ale ... leje deszcz ...

'' W życiu nie ma takiej chwili, abyśmy nie mieli wszystkiego, co potrzebne, aby czuć się szczęśliwymi. Pomyśl o tym przez minutę (...). Jeśli jesteś nieszczęśliwy, to dlatego, że cały czas myślisz raczej o tym, czego nie masz, zamiast koncentrować się na tym, co masz w danej chwili. ''
Stary 2008-06-16, 20:34   #3290
iza_wiosenna
Zakorzenienie

GG do iza_wiosenna

Cytat:

mam dość.
Cytat:
Siebie.
Zatraciłam się już w tym wszystkim. Ja nawet chyba zaburzyłam uczucie głodu i sytości. Jem wtedy kiedy jest pora.
Dzisiaj do godziny 19 . 30 było 1000kcal,nie miałam kiedy zjeść więcej. No i jak wróciłam to zjadłam kanapkę z porządnym wkładem,a potem jeszcze zaczęłam zapychać się paluszkami,żeby nie czuć głodu i nie zjeść nic innego,a jeszcze wpadło parę małych wafelków.
I teraz tylko siedzę i myślę,aby wsiąść na rowerek ... wsiadłabym ale ... mam wrażenie,że po dłuższej jeździe mam większe uda ...
poszłabym pobiegać, ale ... leje deszcz ...
Ago, widzę, że nie przeczytałaś naszych wiadomości. zjawiasz się i znów to samo.

Stary 2008-06-16, 20:36   #3291
iza_wiosenna
Zakorzenienie

GG do iza_wiosenna

Cytat:
Agness, sorry ale już mnie irytuje Twoje zachowanie. nie mam do Ciebie siły. nie wierzę, że pójdziesz do tego psycholgoa, wybierasz się już miesiąc, a jak widzę jesteś tak niekonsekwentna w tym, co mówisz, że nie wiem, czy się śmiać, czy płakać. ja byłam na siebie zła, bo zwlekalam dwa tygodnie z psychologiem. ale umówiłam się na wtorek, a nie gadam, gadam, gadam - jak Ty. a potem co robisz? zarzucasz nam, że ignorujemy Twoje posty. no, genialnie po prostu. co mamy robić, skoro to Ty ignorujesz nas, gdy namawiamy Cię, abyś poszła do tego lekarza? może to my powinnyśmy się zdenerwować? narzekasz na swoją figurę, cały czas Ci coś w sobie nie pasuje a rada jest jedna- PSYCHOLOG. bo inaczej całe życie będziesz zamęczać siebie (i innych - bo ile można utwierdzać kogoś w przekonaniu, że jest ładny i że nie powinien być na r.) tym, że jesteś gruba i brzydka, choć tyle w tym prawdy, ile wody na pustyni. weź się za siebie (psycholog...) a nie tkwij w jednym miejscu i użalaj się nad własnym życiem. masz super chłopaka, fajnych znajomych a Ty nic nie widzisz, jesteś zbyt zajęta sobą. a pomoc masz na wyciągnięcie ręki. no ale cóż. dopóki nie pójdziesz do psychologa, nie będę Cię pocieszać, wybacz. bo Twoja postawa w tym momencie (od dłuższego czasu) to po prostu marazm i bierność. my mamy za Ciebie rozwiązać problemy? proszę Cię. jeśli chcesz rady (bo chcesz, skoro denerwujesz się, że Cię ignorujemy), z której i tak nie korzystasz, to chyba powinnaś zwierzać się pamiętnikowi proszę Cię - postanów coś i to zrealizuj. nie wiem, czy tylko mnie na tym forum razi Twoje zachowanie, ale cóż. jeśli tak, trudno.
Cytat:
Napisane przez Ludowa Pokaż wiadomość

Nie tylko, Wiosenko. Mocno napisane, ale w stu procentach prawdziwe.
Agness, miałam wysłać do Ciebie PW, ale skoro Iza poruszyła ten temat, to napiszę tutaj, wszak 'sami swoi'. Ten wątek nazywa się 'Szukam dziewczyn, które są chore i chcą z tego wyjść'. Chcieć z tego wyjść = podejmować jakieś działania, a nie siedzieć przed komputerem i narzekać, och, jaka jestem biedna, bo jem mało, mam wyrzuty i jeżdżę na rowerku. Powiem wprost: niektóre Twoje posty i całokształt postawy czasem aż proszą się o co najmniej ostrzeżenie, którego przyznać nie mogę, bo nie mam takich uprawnień. I wcale bym nie chciała, ale to jasne. Mogę Cię jedynie prosić o zmianę zachowania... Jednak to mnóstwo z nas robiło mnóstwo razy. Głupia sytuacja.
Bardzo chciałabym Ci pomóc, ale Ty jesteś irytująco uparta i... ech.

Nie chcę następnego konfliktu, nie chcę, abyś post mój i Izy odebrała jako nagonkę, ale to trzeba było napisać.
i przemyśl to, proszę. bo stoisz w jednym miejscu. a wręcz - cofasz się. chyba jako jedyna z tego grona.

aha, no i Ludzia ma rację. każda z dziewczyn dosstała by ostrzeżenie za teksty typu "zjadłam tysiąc kcal a potem ( o Boże!!!!!!!!!!!!) kanapkę toż to bomba kaoryczna". pomocy. ja po prostu już nie wytrzymuję nerwowo, gdy czytam to, co wypisujesz.

Stary 2008-06-16, 20:39   #3292
agness51
Zakorzenienie

Wiosenko - Twojej akurat nie przeczytałam,wybacz .
Idę po te skierowanie. W środę to załatwię albo w czwartek. Nie widzę innej możliwości.
A skoro mi źle i chciałam się wygadać,to wolałam tu napisać niż dusić to w sobie,póki jeszcze nie poszłam do lekarza.

PS.
Nie wiesz ile kalorii poszło w tym 'po kanapce' ...

Stary 2008-06-16, 20:41   #3293
Krytia
Zadomowienie

GG do Krytia

Cytat:

a ile masz wzrostu??
Wiosenko za kolorowo nie masz. Ale uwierz polubisz siebie i ja w to wierze. Oj nie wiedziałam ze ucinasz kalorie, powiedz szczerze zrobiłaś to dzisiaj?
Niebo mnie nie chce,
a piekło obawia się,
że nim zawładnę.
Liz Taylor
Życie jest do kitu i tyle.
Krytia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-16, 20:49   #3294
iza_wiosenna
Zakorzenienie

GG do iza_wiosenna

Cytat:
Idę po te skierowanie. W środę to załatwię albo w czwartek. Nie widzę innej możliwości.
A skoro mi źle i chciałam się wygadać,to wolałam tu napisać niż dusić to w sobie,póki jeszcze nie poszłam do lekarza.

PS.
ech... ile? tysiąc? jem tyle w weekendy na kolację + po i nic mi nie jest...

wiedziałam, że teraz zaczniesz nas oskarżać o brak zrozumienia itp. ale ja nie będę tolerować tego, że nic nie robisz w tym kierunku, by było lepiej. nie mogę tego zaakceptować po prostu, nie mogę milczeć i się na to zgadzać.

tzn. w teorii muszę, bo i tak nic nie zrobię, ale postanowiłam jakoś zareagować. w psychologa nie wierzę, dopóki nie napiszesz jak było na wizycie. bo póki co na słowach kończysz.

Cytat:
Napisane przez Krytia Pokaż wiadomość
Wiosenko za kolorowo nie masz. Ale uwierz polubisz siebie i ja w to wierze. Oj nie wiedziałam ze ucinasz kalorie, powiedz szczerze zrobiłaś to dzisiaj?
czasem się zdarza a nie powinno. dzisiaj W OGÓLE głównie idę do psychologa przez wyrzuty i brak samoakceptacji bo ucinam jednak sporadycznie...

Stary 2008-06-16, 20:57   #3295
noname12345TPa
Gość

Dziewczyny u mnie też nie ciekawie (w czwartek wizyta u psychiatry)
Nie lubię siebie (wyglądam koszmarnie), chcę rozmiaru 40, nie nędznego 36 (teraz to muszę zaciskać paska na spodniach 36 bo są za wielkie). Nikomu o tym nie mówiłam (nie chcę ich denerwować). Nie znoszę swojego perfekcjonizmu, tego że w szkole byłam gorsza od innych (za te średnie to chętnie bym sobie walneła w twarz). Mam dość - teraz opijam się wodą, bo wiem że w kuchni czeka na mnie moja ulubiona sałatka, a zjadłam jej za dużo (dwie miseczki). Dziś znowu jajecznica, bo nie miałam pomysłu na śn. W Warszawie - pączek wiedeński (ty idiotko po co go jadłaś) sok (mógł być świeżo wyciskany - mniej kaloryczny) i woda (tu jest ok). Z nerwów żołądek mnie boli, chcę krzyczeć, zła jestem na siebie za te kalorie (za pączka i nadprogramową dokładkę sałatki).
A więc - był tydzień dobry a potem czarny poniedziałek (tzn dziś).
Pozdrawiam Werka
Zgłoś do moderatora   Ostrzeżenie od administracji forum!!!
Stary 2008-06-16, 20:58   #3296
anniaa

Cytat:

PS.
Agness widziałam two jadłopis gdzie ty za duzo zjadłas eh

Nigdy nie zmienisz swojego życia dopóki nie zmienisz czegoś, co codziennie robisz..

anniaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-16, 21:02   #3297
agness51
Zakorzenienie

Wiosenko - ja rozumiem Twoje zdenerwowanie. Wiem,że robisz to wszystko,aby w końcu do mnie dotarło,że robię sobie krzywdę.
Ale ja naprawdę nie mam siły. Widzę tylko wielki brzuch,mam wrażenie,że tyję z dnia na dzień,przecież to chore.

Aniu - gdyby nie te paluszki ...

Stary 2008-06-16, 21:07   #3298
201705250937
Konto usunięte

Cytat:
Hej dziewczyny
Mogę się przyłączyć? Podczytuje Was, ale jakoś nigdy nie miałam motywacji i odwagi, żeby się odezwać Ja też staram się walczyć ze swoimi schizami z serii ed i jak to bywa ,raz lepiej raz gorze. ostatnio niestety przegrywam. Było dobrze, nawet bardzo dobrze, ale nie układa mi się z rodzicami ostatnimi czasy i zaczęło się wszystko walić...Ale nie będę Was zanudzać swoimi żalami:P

Muszę przyznać, że wytworzył sie tu sympatyczny kącik Tak wogole to jestem pod wrazeniem z jaką determinacją niektóre z Was walczą ze swoimi słabościami... (np. jadłospisy Krytii dla mnie normalnie są boskie) No i chciałam pogratulować Funky za ten kawałek tortai S(k) za mądrą decyzję odnośnie R. I oczywiście wielki podziw za siłę empatii dla każdej z Was
Ja jestem z reguły osobą dość zamkniętą w sobie, więc pewnie nie zawsze będę potrafiła sie otworzyć, choć wiem ze to znacznie pomaga.
Mam nadzieję, że jak mnie przyjmiecie to z czasem sie wkręce
Witaj vixeen89 a co konkretnie jest gorzej? Masz problem z oecna wagą czy od tak ucinasz kcal, bo boisz się, że przytyjesz? Co czujesz?

Cytat:

Tak tak, tez tak mam, chociaż miałam gdy przytyłam te sławetne 0,8 kg(z których nie wiem co zostało). Wiem, że takiej ilości nie ma szns zobaczyc, ale ja na prawde widziałam na udach, tyłku, biodrach , nie wiem jakim cudem ale tak. A co mówic, jesli z anoreskji wychodziłas z bardo duza niedowagą do względnej normy, więc różnica naprawde musi byc widoczna. Pozostaje skoncentrowac sie na akcjeptacji własnego, wreszcie zdrowo wyglądającego ciała, pogadac o jedzeniu z pania psycholog, jeśli tego potrzebujesz. Bo rozmowa ma przeciez Tobie pomóc, więc nie bój się zasugerowac tematu rozmowy lub nawet powiedziec,że o tym czy o tamtym chcesz porozmawiac. Pani na pewno bardzo doceni Twoje chęci i wysiłek w pokonniu choroby. A naprawde czase jedno zdanie może pomóc które wniesie coś, czego nie zauważamy

Cytat:

To, że tata nie zan sie na ED- czy to xle? Moi rodzice tez nie rozmumieja jak mogę nie chcec przytyc, nie jesć lub jesc za duzo. albo myślą, że nic nie jem , albo, że jem ok. Nic pomiędzy. Mimo prób wytłumaczenia im co czuję, widze, że tak do końca nie jest w stanie zrozumiec tego ktos, kto tego nie przeszedl. Pewnie chodzi ci także o nieodpowiednie ustosunkowywanie sie taty do problemów. no cóz, moja siostra mówi, że mogłam sie nie odchudzac i to moja wina i wszystkim swoim koleżankom mói, że "jest taka chuda, bo rzyga". To nie jest fajne, gdy okazuje sie, że bądź co bądź rodzina ta Cie miesza z błotem podczas gdy potrzebujesz ich pomocy. Przykro mi z powodu taty

Cytat:
Hej!

Oczywiście, gdy znikna mięsnie na rzecz tk. tłuszczowej. Moze faktycznie jeśli naprawde nie dajesz rady z akceptacja, to ćwicz, ale wiesz co? nie rób tego sama może umów sie z koleżnaka na siłownie i nigdy nie ćwicz sama. Póki nie jestes jeszcze zdrowa, raczej nie zabieraj sie za samotne ćwiczenia. Zobacz, co spotkało np. Agness
Cytat:

a ile masz wzrostu??
Na pewno lubisz siebie, bo jestes strasznie fajną dziewczyną.Sama jeszcze na dobre nie wysłaś z ED, a wszytkich przywołujesz do pionu, pomagasz, radzisz, naprawdę, doceń siebie Kochana
201705250937 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-16, 21:08   #3299
Ludowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez WeronikaWargulak Pokaż wiadomość
Dziewczyny u mnie też nie ciekawie (w czwartek wizyta u psychiatry)
Nie lubię siebie (wyglądam koszmarnie), chcę rozmiaru 40, nie nędznego 36 (teraz to muszę zaciskać paska na spodniach 36 bo są za wielkie). Nikomu o tym nie mówiłam (nie chcę ich denerwować). Nie znoszę swojego perfekcjonizmu, tego że w szkole byłam gorsza od innych (za te średnie to chętnie bym sobie walneła w twarz). Mam dość - teraz opijam się wodą, bo wiem że w kuchni czeka na mnie moja ulubiona sałatka, a zjadłam jej za dużo (dwie miseczki). Dziś znowu jajecznica, bo nie miałam pomysłu na śn. W Warszawie - pączek wiedeński (ty idiotko po co go jadłaś) sok (mógł być świeżo wyciskany - mniej kaloryczny) i woda (tu jest ok). Z nerwów żołądek mnie boli, chcę krzyczeć, zła jestem na siebie za te kalorie (za pączka i nadprogramową dokładkę sałatki).
A więc - był tydzień dobry a potem czarny poniedziałek (tzn dziś).
Pozdrawiam Werka
Wiesz co? Nie nadążam za Tobą. Chcesz przytyć, rozmiar 36 jest nędzny, ale jesteś idiotką, bo zjadłaś pączka. O co Ci chodzi?

Masz punkt karny za wytłuszczone, a zwłaszcza za czerwone. Zastanów się.

Cytat:
Napisane przez anniaa Pokaż wiadomość
Agness widziałam two jadłopis gdzie ty za duzo zjadłas eh
Dokładnie tak.

Ludowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-16, 21:11   #3300
Hypnotic Eyes
Wtajemniczenie

Wiosenko bardo dobrze, że jutro idziesz. Przezorny zawsze zabezpieczony. Ciężko wyjść samemu z ED. Jesteś bardzo silna skoro Ci się to udało! Baaaaardzo Cię lubię
Demitia już wysyłam zaproszenie
Aniu a co u Ciebie? Wiem, że masz/miałaś problem z ED. Radzisz sobie? Mam nadzieję, że tak

Photoblog
Hypnotic Eyes jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum W krzywym zwierciadle odchudzania

Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości)

Zasady wysyłania wiadomości