|
|||||||
| Notka |
|
| W krzywym zwierciadle odchudzania Jest do jedyne forum, na którym zamieszczamy wszystkie diety, które promują odchudzanie poprzez drastyczne ograniczenie kaloryczności, tzw. "diety głodówkowe", które nie mają nic wspólnego ze zdrowym odżywianiem.
|
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3271 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Szukam dziewczyn, które są chore i chcą z tego wyjść II .
Nie daję rady., zwyczajnie nie radzę już sobie..
Było dobrze. Dobijałam już do wagi, która miała być dla mnie idealna (po ustaleniu z panią psycholog). Ale ja nie potrafię. Raz jest dobrze, jem jak na P i się tym nie martwię, a kiedy indziej nic nie mogę przełłknąć, bo widzę OTYŁĄ osobę w lustrze (mimo że ważę teraz 54,5 kg przy 171.. ) .Często wstydzę się wyjść z domu, bo na prawdę z tą wagą wyglądam strasznie źle.. Moim największym problemem jest to, że jak zacznę jeść, to chcę od razu więcej i więcej, tyle żebym nie była głodna do wieczora. A taki napad kończy się wiadomo czym... Nie wiem co robię źle, może to kwestia złego jadłospisu. Też tak macie dziewczyny? |
|
|
|
#3272 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Z pomocy psychologa nie korzystałam. Tzn mam zamiar skorzystać, już dzwoniłam bo dostałam numer do sprawdzonego specjalisty, ale akurat trafiłam na urlop . Mam zadzwonić po 25- tym. Choć u mnie pójście do psychologa wiąże się bardziej z całkowitym brakiem akceptacji siebie..I nie chodzi tu o wygląd zewnętrzny, raczej o poczucie własnej wartości. .Ja po prostu siebie czasem nienawidze, mam ochote sobie coś zrobić (najwczęściej po kłótniach z rodzicami). U mnie sprawa jest o tyle ciężka że np. moj ojciec nie uznaje czegos takiego jak ED. Dla niego to są wymysły... Co do mojej histori to na P przeszłam jak ważyłam 40kg ( to było w tamte wakacje), wyjechałam z rodzicami i to był koszmar - jedna wielka kłótnia,odbiło się to na jedzeniu rzecz jasna...robiąc im na złość schudłam do 39 kg....No i potem wytrwale byłam na P i obecnie waze 46kg...Wiem niedużo, zdaje sobie sprawę że jestem szczupła, ale ja sie dobrze czuje z tą wagą. Choć ostatnio znowu mam nieprzyjemne sytuacje w domu (dzis, wczoraj - szczególnie), łatwo mnie doprowadzić do łez i wogóle...O jedzeniu w tym czasie wstyd mówic bo moje U wyglądało tragicznie.. Cytat:
Cytat:
wydaje mi się, że dostaniesz się do tego LO co pragnieszWiem, przekonałam się o tym nieraz, jednak ciężko mi...ale postaram się
|
|||
|
|
|
#3273 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie wiem czy coś tam ćwiczysz, ale może byś włączyła ćwiczenia do tego wszystkiego? Oczywiście jedząc tym samym trochu więcej żeby nie wychodziło na redukcję. Może tylko ci się tak wydaje, bo ciało trochu mniej zbite? Osobiście jak się nie ruszam od dwóch miesięcy nawet choć waga skoczyła tylko o 4kilo to też mam wrażenie, że jak prosiak wyglądam, choć wagowo nie ma do tego absolutnie powodu, tylko po prostu trochu się pozmieniały proporcje i ja tak krzywo od razu siebie widzę. |
|
|
|
|
#3274 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Chcę ustabilizować moje zwichrowane żywienie, dlatego potrzebuję jakiegoś porządnego jadłospisu, przy którym nie tyło by się od razu 5 kg na tydzień a można by było mniej więcej utrzymywać aktualną wagę. Może to głupie pytanie, ale ile Wy Dziewczyny spożywacie tak na oko kalorii, bo ja już nie wiem czy moje 1700 to zbyt dużo, czy może być.
|
|
|
|
|
#3275 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
! Z jadłospisami polecam pogadać na NCJ na Dietetyce, możesz wprost podglądnąć jak wyglądają takie na utrzymanie, może znajdziesz jakie ciekawe inspiracje jeśli chodzi o posiłki a co do zapotrzebowania to zależy od wieku, wagi, wzrostu i atywności - są kalkulatory podane na Dietetyce jeśli chcesz narazie znać przynajmniej ilość, około której się kręcić w planowaniu posiłków
|
|
|
|
|
#3276 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Jejjjjj jak ja bym chciała być tak silna jak Wy wszystkie |
|
|
|
|
#3277 |
|
Rozeznanie
|
ja nie lubię NCJ - właśnie w dużej mierze dzięki temu zaczęłam się skrajnie koncentrować na tym, co jem, ile o której i tak dalej... Same zresztą rozumiecie. Myślę, że przy ED im mniej myślimy o jedzeniu tym lepiej...
baj de łej - u mnie dobrze ![]() Dostałam 5 z jednego egzaminu, sialalalllalaa I właśnie zajadam waniliowe danio Cały wielki kubas - 400 g! Mnóstwo węgli. Ale TŻcika nie ma i muszę czekać na niego z jedzeniem obiadu, bo strzeli fochaaaaaa, więc muszę się pocieszać jakoś, bo mój brzuszek chce jeść
|
|
#3278 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Wielkie gratulacja za wytrwałość.Cytat:
A moje jadłospisy nie sa tak super jak twoje na P ![]() Cytat:
A egzamin
|
|
#3279 |
|
Zadomowienie
|
Hej!
I ja dodam parę słów od siebie. Im bardziej zbliżają się wakacje i mój upragniony wyjazd tym bardziej się boję. Same wiecie plaża i te sprawy... Jednak podjęłam jedną bardzo ważną decyzje, bedę na U za to zwiekszę ilość cwiczeń żeby ładnie wyrzeźbic ciało. Mam nadzieję, że to wystarczy. Cały weekend nie wchodziłam na wizaz tylko myślałam czy dobrze robię. No i w końcu uznałam, że to najlepsza dla mnie decyzja. Poza tym mam teraz lekkiego doła ale walczę z tym. Przepraszam, że nie napisze nic do żadnej z was ale ostatnio narobiłam trochę zamieszania i chciałam tylko dać znać, że zmadrzałam. Planuję też ograniczyć wizaż bo nie jestem to końca pewna czy dobrze na mnie wpływa. Pozdrawiam wszystkie wspaniałe dziewczyny PS. Mam jeszcze małe pytanie. Czy można zwiekszyć poziom tkanki tłuszczowej w organiźnie bez przybrania na wadze?
|
|
#3280 |
|
Wtajemniczenie
|
ja mam profil nk ale wolalabym pozostac anonimowa, bo wiem, ze z mojego city sa tu wizazanki..
![]() siris a wlasnie gratuluje 5 PS Tez bym sobie zjadla takie Danio... Pozdrawiam ![]() agness wiec kiedy decydujesz sie na psychologa? Bo ja tego nie rozumiem, taka fajna i madra dziewczyna, a tak sobie zycie potrafi psuc... Pozdrawiam ![]() Pozdrawiam wszystkie
Edytowane przez plameczka Czas edycji: 2008-06-16 o 18:10 Powód: dopisek :) |
|
|
|
#3281 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Co do pytanka to nie jestem pewna, ale jakoś nie wydaje mi isę to możliwe...A dzisiaj mecz Jakoś nie wydaje mi isę że wygramy, ale obejrzeć trzeba będzie Już mi tak nudnooo..i nie mam co ze sobą robić Jutro planuje sie wybrac do biblioteki coś wypożyczyć ale jeszcze nieiwem co;P Może ktoś poleci jakąś fajną, wciągającą książkę?![]() |
|||
|
|
|
#3282 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3283 |
|
Wtajemniczenie
|
Agatko przepraszam, nie wiem czemu pomyliłam imię
Chyba byłam już wczoraj śpiąca :P Adres na grono wysłałam ci na PW. A co do tych leków to mam nadzieję, że minie. Dobrze, że te środki nie uzależniły cię psychicznie, bo to jest podobno dużo gorsze. Fizycznie jest chyba jakoś w stanie przetrzymać, prawda? Siris wiesz policz kiedyś kalorie, może wcale nie jesz tak dużo jak Ci się zdaje. Poza tym z pewnością masz dobry metabolizm. A z tymi mięśniami, to głupia wymówka. Nawet tak nie myśl! Niezpominajko jesteś niesamowicie szczupła i życzę Ci abyś sobie poradziła wreszcie z napadami ![]() Vixeen witaj! Ja cię pamiętam jak byłaś na pseudo-U i P. Pamiętam, że zanim zdecydowałaś się na przytycie to jak wyjechałaś z rodzicami gdzieś to jak się zatrzymaliście to biegałaś dookoła samochodu dla 'rozprostowania kości' Pisz, bo tutaj nikt nie będzie się z Ciebie śmiał. Każdy jest sobie równy, pamiętaj!Marga dobra decyzja! Żadne R nie jest Ci potrzebne
|
|
|
|
#3284 |
|
Rozeznanie
|
margza_zg- nie kombinuj!
![]() Hypnotic- ja też mam grono, więc jak masz ochotę się poznać to zapraszam, wyślę link na pw
|
#3285 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
) przez to, że siebie nie akceptuję, wręcz nienawidzę czasami to strasznie utrudnia życie. poza tym, ZBYT często mam wyrzuty sumienia, a po weekendach zdarza mi się ucinać kcal, co normalne nie jest. wiesz, mój tata często wypomina mi to, co robiłam (że wyrzucałam jedzenie, wypluwałam, kłamałam itp. ) , krzyczy jak czegokolwiek nie zjem itp. tak że różowo nie jest. mnie też strasznie łatwo doprowadzić do łez i wtedy tata na mnie wrzeszczy i wrzeszczy i zachowuje się często wręcz irracjonalnie. z tym, że wiem, że mnie kocha... i mam strasznie wyrzuty sumienia, przeze mnie ma problemy zdrowotne np. nerwicę. super - i jak tu siebie lubić ![]() a ile masz wzrostu??
|
|
|
#3286 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
napisz nam jutro koniecznie jak było
|
|
#3287 |
|
Zakorzenienie
|
![]() mam dość.
'' W życiu nie ma takiej chwili, abyśmy nie mieli wszystkiego, co potrzebne, aby czuć się szczęśliwymi. Pomyśl o tym przez minutę (...). Jeśli jesteś nieszczęśliwy, to dlatego, że cały czas myślisz raczej o tym, czego nie masz, zamiast koncentrować się na tym, co masz w danej chwili. '' |
|
|
|
#3288 |
|
Zakorzenienie
|
|
#3289 |
|
Zakorzenienie
|
Siebie.
Zatraciłam się już w tym wszystkim. Ja nawet chyba zaburzyłam uczucie głodu i sytości. Jem wtedy kiedy jest pora. Dzisiaj do godziny 19 . 30 było 1000kcal,nie miałam kiedy zjeść więcej. No i jak wróciłam to zjadłam kanapkę z porządnym wkładem,a potem jeszcze zaczęłam zapychać się paluszkami,żeby nie czuć głodu i nie zjeść nic innego,a jeszcze wpadło parę małych wafelków. I teraz tylko siedzę i myślę,aby wsiąść na rowerek ... wsiadłabym ale ... mam wrażenie,że po dłuższej jeździe mam większe uda ... poszłabym pobiegać, ale ... leje deszcz ...
'' W życiu nie ma takiej chwili, abyśmy nie mieli wszystkiego, co potrzebne, aby czuć się szczęśliwymi. Pomyśl o tym przez minutę (...). Jeśli jesteś nieszczęśliwy, to dlatego, że cały czas myślisz raczej o tym, czego nie masz, zamiast koncentrować się na tym, co masz w danej chwili. '' |
|
|
|
#3290 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3291 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
aha, no i Ludzia ma rację. każda z dziewczyn dosstała by ostrzeżenie za teksty typu "zjadłam tysiąc kcal a potem ( o Boże!!!!!!!!!!!!) kanapkę toż to bomba kaoryczna". pomocy. ja po prostu już nie wytrzymuję nerwowo, gdy czytam to, co wypisujesz.
|
|
|
#3292 |
|
Zakorzenienie
|
Wiosenko - Twojej akurat nie przeczytałam,wybacz .
Idę po te skierowanie. W środę to załatwię albo w czwartek. Nie widzę innej możliwości. A skoro mi źle i chciałam się wygadać,to wolałam tu napisać niż dusić to w sobie,póki jeszcze nie poszłam do lekarza. PS. Nie wiesz ile kalorii poszło w tym 'po kanapce' ...
|
|
|
#3293 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
za kolorowo nie masz . Ale uwierz polubisz siebie i ja w to wierze
|
|
#3294 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wiedziałam, że teraz zaczniesz nas oskarżać o brak zrozumienia itp. ale ja nie będę tolerować tego, że nic nie robisz w tym kierunku, by było lepiej. nie mogę tego zaakceptować po prostu, nie mogę milczeć i się na to zgadzać. tzn. w teorii muszę, bo i tak nic nie zrobię, ale postanowiłam jakoś zareagować. w psychologa nie wierzę, dopóki nie napiszesz jak było na wizycie. bo póki co na słowach kończysz. Cytat:
|
|
|
#3295 |
|
Gość
|
Dziewczyny u mnie też nie ciekawie (w czwartek wizyta u psychiatry)
Nie lubię siebie (wyglądam koszmarnie), chcę rozmiaru 40, nie nędznego 36 (teraz to muszę zaciskać paska na spodniach 36 bo są za wielkie). Nikomu o tym nie mówiłam (nie chcę ich denerwować). Nie znoszę swojego perfekcjonizmu, tego że w szkole byłam gorsza od innych (za te średnie to chętnie bym sobie walneła w twarz). Mam dość - teraz opijam się wodą, bo wiem że w kuchni czeka na mnie moja ulubiona sałatka, a zjadłam jej za dużo (dwie miseczki). Dziś znowu jajecznica, bo nie miałam pomysłu na śn. W Warszawie - pączek wiedeński (ty idiotko po co go jadłaś) sok (mógł być świeżo wyciskany - mniej kaloryczny) i woda (tu jest ok). Z nerwów żołądek mnie boli, chcę krzyczeć, zła jestem na siebie za te kalorie (za pączka i nadprogramową dokładkę sałatki). A więc - był tydzień dobry a potem czarny poniedziałek (tzn dziś). Pozdrawiam Werka |
|
|
|
|
#3296 | |
|
♥
|
Cytat:
eh
|
|
|
|
|
#3297 |
|
Zakorzenienie
|
Wiosenko - ja rozumiem Twoje zdenerwowanie. Wiem,że robisz to wszystko,aby w końcu do mnie dotarło,że robię sobie krzywdę.
Ale ja naprawdę nie mam siły. Widzę tylko wielki brzuch,mam wrażenie,że tyję z dnia na dzień,przecież to chore. Aniu - gdyby nie te paluszki ...
|
|
|
#3298 | |||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
). Wiem, że takiej ilości nie ma szns zobaczyc, ale ja na prawde widziałam na udach, tyłku, biodrach , nie wiem jakim cudem ale tak. A co mówic, jesli z anoreskji wychodziłas z bardo duza niedowagą do względnej normy, więc różnica naprawde musi byc widoczna. Pozostaje skoncentrowac sie na akcjeptacji własnego, wreszcie zdrowo wyglądającego ciała, pogadac o jedzeniu z pania psycholog, jeśli tego potrzebujesz. Bo rozmowa ma przeciez Tobie pomóc, więc nie bój się zasugerowac tematu rozmowy lub nawet powiedziec,że o tym czy o tamtym chcesz porozmawiac. Pani na pewno bardzo doceni Twoje chęci i wysiłek w pokonniu choroby. A naprawde czase jedno zdanie może pomóc które wniesie coś, czego nie zauważamyCytat:
. To nie jest fajne, gdy okazuje sie, że bądź co bądź rodzina ta Cie miesza z błotem podczas gdy potrzebujesz ich pomocy. Przykro mi z powodu tatyCytat:
Oczywiście, gdy znikna mięsnie na rzecz tk. tłuszczowej. Moze faktycznie jeśli naprawde nie dajesz rady z akceptacja, to ćwicz, ale wiesz co? nie rób tego sama może umów sie z koleżnaka na siłownie i nigdy nie ćwicz sama. Póki nie jestes jeszcze zdrowa, raczej nie zabieraj sie za samotne ćwiczenia. Zobacz, co spotkało np. Agness ![]() Cytat:
|
|||||
|
|
|
#3299 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Masz punkt karny za wytłuszczone, a zwłaszcza za czerwone. Zastanów się. Dokładnie tak.
|
|
#3300 |
|
Wtajemniczenie
|
Wiosenko bardo dobrze, że jutro idziesz. Przezorny zawsze zabezpieczony. Ciężko wyjść samemu z ED. Jesteś bardzo silna skoro Ci się to udało! Baaaaardzo Cię lubię
![]() Demitia już wysyłam zaproszenie Aniu a co u Ciebie? Wiem, że masz/miałaś problem z ED. Radzisz sobie? Mam nadzieję, że tak
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum W krzywym zwierciadle odchudzania
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:25.

) .

choć z pewnym smutkiem, bo to utwierdza mnie w przekonaniu, że ed jest jak bumerang. ja miałam nawrót, jak widzę Ty też
ale podobno da się z tego wyjść całkowicie, choć ja w to średnio wierzę. z drugiej strony nie korzystałam z pomocy psychologa (juuuuuuuuutrooo
), więc nie mogę tego jednoznacznie stwierdzić. a Ty, Kochana, korzystałaś?
. Mam zadzwonić po 25- tym. Choć u mnie pójście do psychologa wiąże się bardziej z całkowitym brakiem akceptacji siebie..I nie chodzi tu o wygląd zewnętrzny, raczej o poczucie własnej wartości. .Ja po prostu siebie czasem nienawidze, mam ochote sobie coś zrobić (najwczęściej po kłótniach z rodzicami).
. A z tym zarywaniem...zazwyczaj rano się zwlekam około 10 z łóżka, do 12 zasypiam nad notatkami, potem popołudniu też mi to licho wychodzi, w gruncie tylko podkreślam test i dopiero po 18 się rozkręcam toteż zazwyczaj żeby wszystko przynajmniej przeczytać co w planie to chadzam spać około 3nad ranem...
I właśnie zajadam waniliowe danio 

Wielkie gratulacja za wytrwałość.
Co do pytanka to nie jestem pewna, ale jakoś nie wydaje mi isę to możliwe...

proszę Cię - postanów coś i to zrealizuj. nie wiem, czy tylko mnie na tym forum razi Twoje zachowanie, ale cóż. jeśli tak, trudno.
za kolorowo nie masz

i S(k) za mądrą decyzję odnośnie R