|
|
#481 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Jesienne Mamy 2007 cz. III
mama przed chwilą zdzwoniła że znalazla ta opiekunke , jakas jej znajoma i dziś zabierają mikołaja - nawet sobie nie wyobrazacie jak mi ciezko, jak juz za nim tęsknie, nie jestem chyba gotowa na taka rozłąke ale czy kiedyś bym była, chce mi się tylko płakac, rozumiem że muszę wyzdrowiec i to jedyne wyjście z sytuacje ale nikt ani żadne słowa nie zmienią tego co czuję - strasznie boli serduszko matczyne że musze go zostawić, że nie moge mu dac siebie, tak starsznie to boli...
|
#482 | |
|
Zakorzenienie
|
Biankaaa Witaj, miło że już jesteście z nami
Dobrze że rehabilitacja malutkiej przyniosla efekty...brawo za postępy ![]() Diabelek golutki - boski ![]() Cytat:
|
|
#483 |
|
Rozeznanie
|
Witajcie Bianka i Blaneczka. co do diabełka to prześliczny a że troszkę rozrabia to wybacz bo poczyniła ogromne postępy
Esz współczuję ale tak bedzie najlepiej na razie. Pogoda się spitoliła i siedzę bo dziecię oczywiście nockę odsypia! A Murmelius co? to cisza przed burzą? nawet nie postawi kropeczki że żyje czy czuś? Lea za kilka dni będzie lepiej a terz cierpliwości Ci życzę i już nie rób srogiej minki do zięciunia! mocno |
|
|
|
#484 |
|
Zadomowienie
|
Dziekujemy za mile przywitanie
Bez Was to nie to samo ![]() Eszeweria - przykro mi, ze masz problemy zdrowotne i wspolczuje rozstania z Mikolajem, osobiscie nie wyobrazam sobie ze mialabym byc bez Blanki chociaz 1 dzien ale tobie odpoczynek jest bardzo potrzebny i dobrze wykorzystaj ten czas. Dbaj o siebie i wypoczywaj.Byc moze nie tzreba bedzie az miesiaca na powrot do formy![]() Dorka - i jak po kontroli? Klaudia juz zdrowa? Lea - w koncu nie da sie wiecznie zabkowac, takze jest nadzieja ze odzyskasz jeszcze spokojne dziecko Blanka tez swiruje i czasami mam jej serdecznie dosc. Moja sroga mina rowniez nie robi na niej absolutnie zadnego wrazenia:/Anusia - Majeczka mam nadzieje rowniez przechodzi "tylko" zabkowanie i nie zanosi sie na nic wiecej ![]() Motylku, to sobie Max znalazl pore na zabawe ![]() Pysiu, jaki ty masz bossski avatarek Puchatek jakiego wszyscy lubimy - usmiechniety i kochany Berbeaa - u nas tez pogoda do niczego od rana pada i sie chmurzy siedzimy w domu Weroniczka na zdj avatarkowym slicznie sie zlosci![]() --- Zastalam przed chwila Blanke z koncowka od odkurzacza w buzi...siedziala na srodku kuchni i z uwielbieniem gryzla kurzowe farfrocle.Wygrzebala sobie ten skarb z szuflady i dumna byla ze hej
|
|
|
|
#485 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
, jeszcze tylko ząbki wyjda, i będzie super Cytat:
Ja tez dziś ugotowałam Pucce zupkę z rybką, a królewna zasneła. Ciekawe, czy jej posmakuje, bo uważam że jest pyszna. Powiem Wam to gotowanie jest bardzo łatwe i przyjemne. Może ja tyle aż czasu potrzebowałam, wczesniej sie bałam, a teraz jest ok. Esz trzymaj się Wrócisz do zdrówka, dzieci podrosną i wtedy będziesz szcześliwa z Zuzią, Mikołajkiem i mężem na swojej pieknej wsi . Przepraszam , że to piszę, ale Twoja historia działa lepiej niż jakikolwiek środek antykoncepcyjny .Hej Motylku, dla Maxia Ja teraz gotuję obiad dla siebie. Przed chwilą luneło jak z cebra, a teraz znowu świeci słoneczko. Pucka wstanie to zjemy i pójdziemy na spacerek. Będzie bardzo przyjemnie. |
||
|
|
|
#486 | |||||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry!
Przesyłam spóźnione życzenia imieninowe dla Joli Łusia jest urocza, drobna i delikatna, wesolutki Kubuś słodko buszuje wśród zabawek, śliczna Martusia bryka z rodzicami na łonie natury, Agatka zaprezentowała nam swe błękitne oczyska w zbliżeniu (jakby wysmuklała?...), Klaudufka jest bardzo samodzielna i ma słodką, poważną minę, Blaneczka jak zwykle szeroko uśmiechnięta, stęskniłam się za jej radosnym pysiem , a Weroniczce do twarzy z takimi psotami .Cytat:
, byłam raz w tym sklepie w zeszłym roku, kupiłam sobie klapki. W ciąży zaczęłam puchnąć już w 25 tygodniu, trochę rozczłapała mi się noga. Kupiłam tam sobie całkiem ładne klapki Scholla – szerokie i rozmiar większe. Na końcówce i w nie ledwie mi stopy wchodziły. Mąż przywiózł mi te buty na wyjście ze szpitala. Już dwa dni po porodzie spadały mi z nóg .Cytat:
.Cytat:
[1=6d4d53ed507eeb0815dd3e8 83934f7df1af843d7;7887189]A Oli mi nie pomaga, wcale a wcale, jestem z nim sama od wczoraj, no i akurat musial sobie wybrac czas na zabkowanie, ma juz dwa zeby, ale okupione placzem, budzeniem w nocy i niejedzeniem On nie je nic od dwoch dni, dzis ledwo wcisnelam kilka lyzek jablka i troche mleka przed snem...[/QUOTE]Gratuluję Oliemu ząbków Cytat:
. Słodko wygląda w tej miniówce .Ja też wcześniej obcinałam Jasiowi pazurki na śpiąco Cytat:
. Uporaliśmy się z tym, ale pojawiły się w innym miejscu .Brawa dla małego pełzaczka! ![]() Cytat:
.Cytat:
6. Kierujący pojazdem znajdującym się na części jezdni, po której jeżdżą pojazdy szynowe, jest obowiązany ustąpić miejsca nadjeżdżającemu pojazdowi szynowemu. http://www.prawojazdy.com.pl/forum/viewtopic.php?t=7192 ![]() Cytat:
.Cytat:
.Cytat:
Cytat:
Ucałowania dla wschodzącej Primadonny! Cytat:
Ja sobie nawet nie potrafię tego wyobrazić . Trzymajcie się!Cytat:
Nazywam Jasia pogromcą odkurzacza, ponieważ chodzi za mną (obok odkurzacza, nie z tyłu, bo boi się ciepłego podmuchu) i krzyczy na warczącego, zielonego stwora. Po wyłączeniu z kontaktu dobiera się do niego i dzielnie walczy .* * * My w sobotę obchodziliśmy 5 rocznicę ślubu . Zaprosiliśmy na 17 rodziców moich i Michała, przygotowałam im kolację i przekąski, zostawiliśmy pod ich opieką Jasia, a sami o 18 wybyliśmy z domu.Obejrzeliśmy świetną, lekką, francuską komedię „Jeszcze dalej niż Północ” (polecam!) i poszliśmy na kolację we dwoje . Spędziliśmy bardzo miły wieczór, a w domu byliśmy ok. 23:30.Zostawiłam mamom rozpiskę i jak się okazało, przez pomyłkę wyjęłam inną kaszkę. Kukurydzianą, do zrobienia na mleku. A myślałam, że wyjęłam mleczno-ryżową do zalania wodą. I tym sposobem Jaś zjadł całą miseczkę kaszki kukurydzianej na wodzie. Mamy próbowały, stwierdziły, że średnio smaczna, ale widoczne taka musi być. Dały Jasiowi w nagrodę więcej mleka niż napisałam na kartce .
Jaś ma: http://lb4f.lilypie.com/MTFXp2.png ![]() Antoś ma: http://lb1f.lilypie.com/AA2Gp2.png ![]() Edytowane przez demonik Czas edycji: 2008-07-08 o 15:15 |
|||||||||||||
|
|
|
#487 |
|
Raczkowanie
|
wpadłam na momencik znowu, chyba do końca tygodnia tak będe tylko na parę minutek was podgladać
już mi się nic nie chce, w sumie co najgorsze za nami, ale chciałabym juz koniec Piotrus wie ze mama zmeczona i jest nadzwyczaj grzeczny. ładnie sie sam bawi i coraz lepiej spi w nocy. Buziaki dla was i waszych pociech
|
|
|
|
#488 |
|
Wtajemniczenie
|
witam
u nas po kontroli super- juz wszystko całkiem w porządku. do żłobka za tydzień moze iść a teraz jeszcze kilka dni z mamunia żeby tak od razu czegoś w tym żłobku nie podłapała. joli31- nasza zupka z rybką też całkiem smaczna a że po drodze od lekarza zrobiliśmy małe zkupy( kilka par skarpetek dla małej)to obiadek był troche później niż zwykle ale nawet ta rybka jej smakowała. i faktyczne - te zupki szybciutko sie robi, lepsze od słoiczków(moje dziecko chętnie je) no i dużo tańsze a urozmaicenia też trochę jest.
|
#489 |
|
Wtajemniczenie
|
demonik- śliczna ta wasza wspólna fotka i ty bardzo ładnie wyglądasz
|
#490 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jeśli masz przepis na zupkę rybną, to podaj proszę Cytat:
|
|
#491 |
|
Rozeznanie
|
czesc Murmelius!
Demoniku byś zawsze była szczęśliwa przy boku ukochanego! a na zdjęciu wyglądacie ciepło i tak szczęśliwie! |
|
|
|
#492 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ato tak zwykł , prosta zupka-pęczek młodej włoszczyzny- trzeba zrobić wywar a później dodać jakis filecik z rybki( ja wybrałam tilapię bo sama lubię) m pogotować trochę i już.ja warzywka ścieram na tarce a pora drobniutko kroję. moje dziecko nie lubi takich papek i ja wolę tak .a jutro to może jakiegos kalafiorka dorzucę o ziemniaczka.
|
|
#493 |
|
Zakorzenienie
|
Dzieki dziewczyny za wsparcie, ale nie wydaje mi sie,zeby to byly zeby.
Monika fotografia rewelacyjna! Ja ostatnio gotowalam zupke z rybka dla macka 2 marchewki 2 dzwonki z lososia jablko 2 male pomidorki z puszki. troszke oleju z pestek winogrona kleik misiowy ogrodek z dynia 2 marchewki, 2 dzwonki z lososia, jablko ugotowalam na parze, dokladnie wybralam osteczki. zmiksowalam , dodalam pomidorki, i olej. przed podaniem dodalam kleik dyniowy jak dla mnie smak okropny, ale mackowi bardzo smakowalo
|
#494 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Mam ochotę na taki eksperyment z rybką ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Życzę Wam wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy, aby każdy dzień był tak samo cudowny, jak 5 lat temu Cytat:
, musiał zadowolić się kleikiem na wodzie ![]() Co ja tu będę się rozpisywać... cudowna z Was rodzina Cytat:
Cytat:
Edit: Ciekawe, czy można Tilapię (ja też ubóstwiam smak tej ryby Edit 2: O łososiu nie wspomnę, też uwielbiam |
||||||||
|
|
|
#495 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#496 | |||
|
Rozeznanie
|
![]() Cytat:
Bardzo miło spędziliście wieczór. Fotka śliczna Cytat:
Prawdziwy gentelmen Ci rośnie Cytat:
|
|||
|
|
|
#497 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny a czy Wy macie tarki szklane do ścierania tych warzyw? czy jedziecie na tych metalowych?
|
|
|
|
#498 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dorko, Sylwio - dziękuję za przepisy na zupy rybne
.Cytat:
Cytat:
Cytat:
.Cytat:
Mój mąż wreszcie przyniósł mi jakieś słuchawki do komputera , będę mogła się go spodziewać pewnie przy okazji remontu pokoju, komputer, przy którym obecnie przesiaduję jest duży (monitor 19"), a nie ma dla niego miejsca w żadnym pomieszczeniu. Tu będzie pokój Jasia, zresztą już trochę jest - przyniosłam mu tu matę i zabawki .Dzięki słuchawkom wreszcie obejrzę i wysłucham Ahmeda . A teraz robię testy i słucham muzyczki, Jaśko śpi, mąż piętro niżej, na piwku .Odświeżam różne kawałki, wpadłam na ten i słucham go już trzeci raz z rzędu . Badly Drawn Boy, Silent Sigh: http://www.youtube.com/watch?v=NY-oQEy1KFU. Następny w kolejce Dead Can Dance, The Carnival is Over. Dobrej nocy!
|
|
#499 |
|
Zadomowienie
|
A my z TZ ogladamy meczyk
z piwkiem i chipsami.Blanka spi przytulona do lali![]() Milej nocy
|
|
|
|
#500 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
). Najlepiej dać dorsza (łosoś też jest dobry, bo tłusty co wpływa na rozwój mózgu dziecka). No to jutro idę szukać dorsza .Cytat:
Ja na razie nie mam co ścierać, mój noworodek woli bardziej spapkowane jedzenie, choć i tak przemycam trochę niespakowanych warzyw, makaron i kaszę. |
||
|
|
|
#501 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#502 | |
|
Zakorzenienie
|
Tak, rzeczywiście masz rację Jolu, o tym też czytałam
Cytat:
|
|
|
|
|
#503 | ||||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Bardzo się cieszę, że Blaneczka zrobiła znaczne postępy. Gratuluję jej nowych umiejętności tych motorycznych i werbalnych ![]() Diabełek śliczny, świetne zdjęcie. Blanka jak zawsze pięknie się uśmiecha – nasza wątkowa śmieszka. Cytat:
Ja ostatnio kupiłam z Gerbera rybę po grecku z warzywami, smakowała jak ryba w pomidorach z konserwy, Maja była na nie. Też chyba kupię rybę i ugotuję, na pewno będzie mieć inny smak. [1=6d4d53ed507eeb0815dd3e8 83934f7df1af843d7;7901119]Sylwia; lacze sie w bolu, ja taka noc jak Ty dzisiejsza to mam od piatku, plus dni tez nie za ciekawe, dzis np. Oli spal od 21 do polnocy, po czym ryczal caly czas do 3 nad ranem No bo placzem tego nazwac nie mozna ![]() I sie na niego obrazilam i miazdze wzrokiem, ale nie dziala, hmmmm Współczuję, wiem co przeżywasz, mam teraz podobnie. Do tego prawie cały dzień w domu, maruda z niej straszna. Na wieczór to dopiero nam dała popalić. Ja wyszłam z siebie, Tż ją w końcu na rękach ululał, choć jak ją odłożył do łóżeczka, to się obudziła, i 15 min siedzenia przy łóżeczku, by zasnęła dobrze. Cytat:
Eszewerio przykro mi, że jesteś zmuszona na rozstanie z Mikołajkiem. Jednak to będzie dla Twojego zdrowia pewnie dobre, szybciej dojdziesz do siebie. Trzymam kciuki za szybki powrót do formy. Cytat:
Motylku dziś była chyba noc marudnych dzieciaków. Cytat:
Zdolna dziewczynka to się cieszy. Nie lada wyczyn zrobiła ![]() Dołączam się do życzeń. Jolu:cmok Cytat:
![]() Cytat:
Moniczko fotka śliczna, bardzo ładnie wyglądacie. Wszystkiego dobrego, kolejnych szczęśliwych lat wspólnego życia Wam życzę. Cytat:
To bardzo dobrze, że Klaudunia uporała się z chorobą. Teraz wykorzystacie ten wolny czas na spacerki (jeśli pogoda pozwoli) i wspólne zabawy. Ja wbijam widelec jak wchodzi i ryba tak jakby się rozchyla tzn. że miękka i dobra do spożycia. Bądź wyskubuje kawałek i sprawdzam (czyt. zjadam). Jak długo to chyba zależy od ryby. Cytat:
Ja nie ścieram jeszcze warzyw Mai. Mam na razie tylko taka metalową. Cytat:
Też oglądałam w między płaczami i jękami Mai. Niestety nic nie pokazaliśmy. |
||||||||||
|
|
|
#504 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie wieczór zaczął się fatalnie i nie bynajmniej chodzi tu o Olę (która spała do 22:50, obudziła się z krzykiem, nawet już jej nie śmiałam kąpać, obmyłam wacikiem, dałam cycka i dalej poszła kimać), ale o mżonka, który skuł się "na meczu" (oczywiście TV grał, a on sobie chrapał) i znów poszedł spać na kanapie, a ja nawet nie porywałam się na import jego do łóżka małżeńskiego
Ma szczęście, że puszki po piwie rano posprzątał .Nad ranem moje dziecko mnie olało, czego efektem było, że obudziłam się o 8 z bolącą lewą piersią. Teraz siedzę i czekam, aż mój prywatny laktator się obudzi, bo już mnie powoli rozsadza .Jedyna dobra wiadomość to taka, że dzisiaj mnie nie obudziło grruu grruu, mam nadzieję, że moja zakochana parka uznała, że zbyt niebezpiecznie tutaj i poleciała wić gniazdko gdzie indziej |
|
|
|
#505 |
|
Zadomowienie
|
Też mnie denerwują zostawione puszki po piwie. Niestety musze go ciągle o to upominać. Kiedyś w akcje desperacji włożyłam mu do łóżka i nadział się na nie kładąc. Jednak pomogło na krótki czas, chyba od nowa musze mu to zaserwować............... U mnie noc ok, aż jestem w szoku. Maja dopiero wstała o 5:15 na karmienie, i już co jakieś 40 min cyc. Po 8 obudził nas tel. Może tak to bym jeszcze spała , choć wątpię.Edit: Dziewczyny powiedzcie/napiszcie mi, czy dziąsła waszych dzieciaków mają ten sam kolor? Wcześniej nie zwracałam uwagi na to, a teraz jak ją tak wzięłam pod lupę, to widzę, że dolne ma bladoróżowe, górne czerwone, prawie bordo (nawet cześć podniebienie taka jest). Ta czerwień to chyba przez ząbkowanie?
|
|
|
|
#506 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oby Wasza miłość była coraz piękniejsza i mocniejsza z każdym mijającym dniem Ślicznie razem wyglądacie...aż milo popatrzeć Cytat:
|
|
#507 |
|
Rozeznanie
|
Demoniku, wszystkiego najlepszego, dlugich i spokojnych lat Wam zycze, masę radosci i szczescia, duzo cierpliwosci oraz tego wszystkiego co potrzebne jest w milosci.
Slicznie razem wygladacie. A u mnie znowu maly kryzys, ja nie wiem co sie dzieje ale tak wczesniej nie mialam. Znowu lapie dola. Pisalam Wam, ze w piatek TZ mial sluzbowa impreze na 600 osob ktorej mu strasznie zazdroscilam. Wczoraj jego szef przyslal zaproszenie (znowu tylko dla pracownikow dzialu) na spotkanie na torze gokardowym. A wiecie co jest najgorsze, ze jak rok temu ja o tym pomyslalam, rozeznalam sie w temacie, sprawdzilam gdzie takie sa i ile kosztuje taka zabawa i zaproponowalam mezowi, ze moze sie wybierzemy to on jednym zdaniem skomentowal: a co Cie tak naszlo na gokardy? I nie bylismy do dzisiaj. A teraz sie wybiera bez mrugniecia okiem. Ja nie wiem, moze rzeczywiscie wymyslam i sie czepiam ale mam wrazenie, ze to jemu spelniaja sie takie moje male marzenia. I znowu jestem zazdrosna i zla, ze on idzie a ja znwou gnije w tych 4 scianach. I boli mnie to ze jak ja rzucilam ten pomysl kiedys to nic nie wyszlo a tu idzie z wielka radoscia. Ja moze przesadzam ale mam wrazenie ze wsyzstko zmierza w zla strone. Chcialabym sie tez wybrac do Jaskinii Soli w Warszawie ale nie wiem czy jest sens mu to proponowac bo pewnie i tak nie pojdzie ze mna. Moze powinnam sie wybrac tam sama z Patrykiem lub z Wami nie ogladajac sie na niego tak jak on na mnie. Znowu zlapie dola
|
|
|
|
#508 |
|
Rozeznanie
|
dubel
|
|
|
|
#509 |
|
Rozeznanie
|
Nie chce narzekac w sumie na TZ bo zalezy mi na nim, bo jest facetem z ktorym chce spedzic reszte zycia ale wiecie co, naprawde jest mi przykro.
Wczoraj mialam imieniny o ktorych tez nie pamietal a zyczenia zlozyl wieczorem jak mu o tym sama powiedzialam. Mam wrazenie, ze mnie po prostu zaniedbuje, nie stara sie tak jak kiedys a kiedy mu o tym mowie to slysze, ze wymyslam i ze nie mam racji bo on robi co moze. I przez to wszystko ja tez sie zniechecam i wsyztsko mi obojetnieje. Przepraszam, ze Was tak zameczam, fajniej sie czyta radosnych ludzi ale z kim ja tu moge porozmaiwac, komu sie pozalic... tylko Wam |
|
|
|
#510 | |
|
Raczkowanie
|
demoniku życzę Wam długiego spaceru ogrodami miłości... piekne zdjęcie...
biankaa cięsze się ze rehabilitacja pomogła - oj tez kochana swoje przeszłyście ale wazne że wszystko zmierza ku dobremu joli Cytat:
--------- smutno mi jak patrze na to puste łóżeczko... dzwoniłam do mamy Mikołaj spał dziś bardzo ładnie i zaakceptował pania która ma sie nim zajmowac - dobrze że tata cały czas też będzie im towarzyszył bo ja nie znam tej pani... a tak jestem spokojniesza...
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:44.

Bez Was to nie to samo 
i wspolczuje rozstania z Mikolajem, osobiscie nie wyobrazam sobie ze mialabym byc bez Blanki chociaz 1 dzien ale tobie odpoczynek jest bardzo potrzebny i dobrze wykorzystaj ten czas. Dbaj o siebie i wypoczywaj.Byc moze nie tzreba bedzie az miesiaca na powrot do formy
Blanka tez swiruje i czasami mam jej serdecznie dosc. Moja sroga mina rowniez nie robi na niej absolutnie zadnego wrazenia:/
.
, normalnie mam ochotę je powystrzelać
. Uporaliśmy się z tym, ale pojawiły się w innym miejscu
.

.
.
, będę mogła się go spodziewać pewnie przy okazji remontu pokoju, komputer, przy którym obecnie przesiaduję jest duży (monitor 19"), a nie ma dla niego miejsca w żadnym pomieszczeniu. Tu będzie pokój Jasia, zresztą już trochę jest - przyniosłam mu tu matę i zabawki